abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 11 november 2008 @ 00:21:39 #51
82578 Grimm
shoo bi do bi doo
pi_63119324
Gebakken aardappelen uit de oven is het lekkerst, een paar keer in het programma plat prefere doet de kok het voor. Met kruiden en groentes doet hij alles in de oven en laat het bakken zeg maar. het resultaat is erg lekker.

http://platprefere.canvas.be/category/recepten/
  dinsdag 11 november 2008 @ 00:57:44 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63119831
Ja, euh, Mindermutsig. Dat zit ongeveer zo. Hier over dat idee van azijn toevoegen aan het water : http://www.evmi.nl/nieuws(...)n-acrylamide%27.html (hm, ik lees nu dat het eigenlijk heet water moet zijn, dat deed ik nooit, ach ja )

En hier over die kankerverwekkende stoffen in gefrituurde en gebakken aardappelen : http://www.evmi.nl/acrylamide/

Niet dat ik ermee zit hoor, maar ach, dat weken in zout water is goed tegen het plakken aan de bakplaat, dat deed ik al. En dan is dat extra scheutje azijn mij een kleine moeite.
pi_63120217
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, euh, Mindermutsig. Dat zit ongeveer zo. Hier over dat idee van azijn toevoegen aan het water : http://www.evmi.nl/nieuws(...)n-acrylamide%27.html (hm, ik lees nu dat het eigenlijk heet water moet zijn, dat deed ik nooit, ach ja )

En hier over die kankerverwekkende stoffen in gefrituurde en gebakken aardappelen : http://www.evmi.nl/acrylamide/

Niet dat ik ermee zit hoor, maar ach, dat weken in zout water is goed tegen het plakken aan de bakplaat, dat deed ik al. En dan is dat extra scheutje azijn mij een kleine moeite.
Merci. Weer wat geleerd.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 11 november 2008 @ 01:30:51 #54
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_63120251
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 01:26 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Merci. Weer wat geleerd.
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 11 november 2008 @ 01:44:22 #55
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_63120367
quote:
Op donderdag 6 november 2008 00:04 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik sta aan de RobinOok-kant.
Niets zo vies als opgebakken piepers met die frotjes en korstjes en die muffe halfslachtige smaak.
Heerlijk! Die grote zwarte korsten en dat met een klodder mayo.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  Moderator dinsdag 11 november 2008 @ 12:04:19 #56
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_63125601
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 01:44 schreef popolon het volgende:

[..]

Heerlijk! Die grote zwarte korsten en dat met een klodder mayo.
idd !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_63125709
Ik heb eigenlijk nog nooit gekookte aardappels gebakken, maar het klinkt juist wel erg goed.
Gebakken aardappelpuree (dat korstje!) is ook zo lekker.
Sweet and innocent...
pi_63125791
Welke aardappelen bakken eigenlijk het beste? Ik gebruik altijd gewoon wat ik heb liggen, over het algemeen de vastkokende bio-aardappels van de AH, daar is niets mis mee maar ik vraag me af of het beter kan.
pi_63125831
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 01:44 schreef popolon het volgende:

[..]

Heerlijk! Die grote zwarte korsten en dat met een klodder mayo.


Ja doei.
  dinsdag 11 november 2008 @ 14:06:50 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63128581
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 12:11 schreef _Ophelia_ het volgende:
Welke aardappelen bakken eigenlijk het beste? Ik gebruik altijd gewoon wat ik heb liggen, over het algemeen de vastkokende bio-aardappels van de AH, daar is niets mis mee maar ik vraag me af of het beter kan.
Ja, ik dacht dus ook altijd de je het beste vastkokende aardappelen kon gebruiken voor gebakken aardappelen. Tot ik een tijdje terug "iets kruimige" aardappelen gebruikte en ik wil nooit meer vastkokende! Maar dat is dus in de oven, missschien dat ze in de pan iets moeilijker te bakken zijn? Maar je zou gewoon eens een ander merk moeten proberen. Zeker als je daarvoor altijd dezelfde gebruikte zul je het verschil vast goed proeven.
pi_63128854
quote:
Op donderdag 6 november 2008 07:59 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ik ook als ik ze in de pan bak, als ik ze in de oven bak kook ik ze niet voor.
Ik soms andersom. Dan breng ik kort het water met de aardappel aan de kook. Dus 3 minuten koken zeg maar.

Hierdoor gaart hij iets sneller maar verandert de smaak niet.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63128964
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 14:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, ik dacht dus ook altijd de je het beste vastkokende aardappelen kon gebruiken voor gebakken aardappelen. Tot ik een tijdje terug "iets kruimige" aardappelen gebruikte en ik wil nooit meer vastkokende! Maar dat is dus in de oven, missschien dat ze in de pan iets moeilijker te bakken zijn? Maar je zou gewoon eens een ander merk moeten proberen. Zeker als je daarvoor altijd dezelfde gebruikte zul je het verschil vast goed proeven.
*Gaat van de week een zak kruimige aardappels in de oven doen.
pi_63131632
Het liefste stoom ik de aardappels in de magnetron (in plakjes, ongeveer vijf minuten) en dan opbakken. Dan heb je lekkere gebakken aardappelen .

Maar ik vind ook opgebakken kliekjes gekookte aardappelen heerlijk (hell, ik bak zelfs de stamppot boerenkool/zuurkool/hutspot op tot het een korstje heeft en dan op brood, hmm ).

Of gebakken in de oven (en dan niet voorgekookt) met veel zout en rozemarijn.

Eigenlijk maakt het me niet uit hoe ze zijn gebakken, maar ik verkies gebakken aardappelen altijd boven gekookte aardappelen.
  dinsdag 11 november 2008 @ 16:01:20 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63131661
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 14:24 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

*Gaat van de week een zak kruimige aardappels in de oven doen.
Niet heel kruimige he?! Veel rassen noemen ze letterlijk "iets-kruimig", dat is dus wat anders dan "kruimig". Nou ja, ook wel interessant om die eens in de oven te gooien, hihi, maar die bedoelde ik niet.
  dinsdag 11 november 2008 @ 16:52:14 #65
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63133078
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 14:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik soms andersom. Dan breng ik kort het water met de aardappel aan de kook. Dus 3 minuten koken zeg maar.

Hierdoor gaart hij iets sneller maar verandert de smaak niet.
Mja dat doe ik ook. Ik kook ze dus kort voor
pi_63135285
Ik heb net gebakken opperdoezen op, voor het eerst zonder voor te koken. In dit topic lees ik voor het eerst dat dat uberhaupt mogelijk is. Was erg lekker!
  dinsdag 11 november 2008 @ 19:27:05 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63137677
Iemand gered van de papperige plakkatenaardappels!
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 11 november 2008 @ 19:54:51 #69
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63138239
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 19:38 schreef MinderMutsig het volgende:
Iemand gered van de papperige plakkatenaardappels!
Mijne zijn nooit papperig en ook geen plakkaten, terwijl ik ze toch 3 minuutjes voorkook. Ik vraag me af wat er bij anderen mis gaat.
  dinsdag 11 november 2008 @ 20:43:12 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63139901
Er gaat niks mis, ik hou er gewoon niet van!!!
pi_63145250
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 12:23 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Tefal
Zo triest dat dat de standaard is geworden.
och, als afgestudeerd kok zie ik het probleem niet.. minder vet bakken is 1 voordeel.
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_63153218
quote:
Op woensdag 5 november 2008 23:50 schreef RobinOok het volgende:
Zelfs mijn geliefde Heston Blumenthal's perfect ovenroasted potatoes zijn mij een gruwel.
Ik kookte ze nooit van te voren totdat ik dat recept uitgeprobeerd heb: Heerlijk, ik wil niks anders meer. (als het tenminste hetzelfde recept is: uit "in search for perfection" deel 1, als bijgerecht bij de kip).
Maar ik heb er niet altijd zin in om dat allemaal te doen, hoewel het niet zo heel bewerkelijk is, en bovendien is het vrij vet, aangezien ze in een soort bad van olijfolie in de oven moeten.

Vroeger at ik trouwens nooit gekookte aardappelen: ik lustte ze niet, gebakken aardappelen wel. En vandaag de dag maak ik trouwens ook nog zeer zelden gekookte aardappelen..

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 12-11-2008 11:30:45 ]
anonieme razernist
pi_63153251
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 20:43 schreef RobinOok het volgende:
Er gaat niks mis, ik hou er gewoon niet van!!!
Je moet er ook cola bijdrinken!
anonieme razernist
pi_63153397
Ik bak mijn gekookte aardappelen altijd eventjes voor.
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
  donderdag 13 november 2008 @ 22:22:24 #75
37447 kwakveense
small, fluffy and green
pi_63204941
ik vin opgebakken aardappelen t allerlekkerts. juist de plakkerige plakkaataardappelen (als e iets teveel boter gebruikt en ze iets te kruimelig zijn en t en soort pannenkoek wordt....

zoals razz zei: opebakken stamppot, heerljk!!

ik eet nooit vstkokende of iets kruimige aardappelen. vind die écht vies. nieuwe aaardappelen ook. eigenheimers troef hier, en doré's pas als ze al kruimig zijn...

uit de oven kook ik ook voor, omdatt opgeruwde oppervlak dan leker iets van t vet absorbeert en dan worden ze van binnen kruimig en van vuiten krokant. mjam.
Ich erschlag meinen Goldfisch, vergrab ihn im Hof.
Ich jag meine Bude hoch, alles was ich hab lass ich los.
Mein altes Leben, schmeckt wie ‘n labriger Toast.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')