helemaal met je eens!quote:Op vrijdag 14 november 2008 02:21 schreef Snarf het volgende:
Goed voorkoken met lekker veel zout. Dan het geheim van mijn oma, en dat is een nachtje in de koelkast! De dag daarna vanuit de koelkast direct in de hete pan goed bruinbakken. Het resultaat is nog net niet beter dan seks.
Ik heb diezelfde avond nog een berg licht kruimige aardappelen in stevige frieten gesneden, ingewreven met een beetje olie en 40 min. gebakken op (ik geloof) 200 graden. Super resultaat, lekkerder dan vastkokende aardappels.quote:Op dinsdag 11 november 2008 14:24 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
*Gaat van de week een zak kruimige aardappels in de oven doen.
Zat er een deksel op de pan? Dat is wel een voorwaarde om ze gaar te krijgen.quote:Op maandag 24 november 2008 19:31 schreef LastRequest het volgende:
Hmm ik heb net nav dit topic m'n stukjes aardappel gebakken zonder voorkoken.. en ik heb ze toch geruime tijd laten staan met regelmatig omroeren, maar ze zijn nog steeds niet gaar.![]()
En dan heb ik ze nog veel kleiner gesneden dan ik normaal doe ook..
Aan wie vraag je dat? En heeft het uberhaupt zin om zo'n topic omhoog te kicken?quote:Op vrijdag 9 september 2011 21:11 schreef houtjetouwtjejas het volgende:
Hoe ben je gekomen bij de term opgebakken?
En is het vooral zo dat je het daadwerkelijk niet lekker vindt of dat het hele principe jou niet past?
Hahaha, ik weer reageren zonder te zien dat dit topic uit de prehistorie stamt..quote:Op vrijdag 9 september 2011 21:16 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Aan wie vraag je dat? En heeft het uberhaupt zin om zo'n topic omhoog te kicken?
Oh verhip ja.quote:Op vrijdag 9 september 2011 21:16 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Aan wie vraag je dat? En heeft het uberhaupt zin om zo'n topic omhoog te kicken?
Het blijkt wel weer dat het zin had, de reacties schoten weer als paddestoelen uit de grond.quote:Op vrijdag 9 september 2011 21:16 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Aan wie vraag je dat? En heeft het uberhaupt zin om zo'n topic omhoog te kicken?
Zo heet dat gewoon, als je iets wat al half gaar is nog eens bakt, dan heet dat opbakken.quote:Op vrijdag 9 september 2011 21:11 schreef houtjetouwtjejas het volgende:
Hoe ben je gekomen bij de term opgebakken?
En is het vooral zo dat je het daadwerkelijk niet lekker vindt of dat het hele principe jou niet past?
Iets wat half gaar is en wat je nog een keer bakt heet afbakken.quote:Op vrijdag 9 september 2011 21:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zo heet dat gewoon, als je iets wat al half gaar is nog eens bakt, dan heet dat opbakken.
En ik vind het daadwerkelijk niet lekker. Vond het als kind al niet te vreten, at ze dan ook niet. En vind ze nu nog steeds niet lekker. Je krijgt ze sporadisch wel bij restaurants geserveerd. Vooral in Duitsland of Zwitserland. Bah.
Ik snap niet dat je de em überhaupt bakt. Het verandert de structuur en het verpest de aardappel.quote:Op zaterdag 8 november 2008 12:50 schreef RobinOok het volgende:
Blancheren, koken, een pot nat. Het verandert de structuur en het verpest de gebakken aardappel.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |