abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 13 november 2008 @ 23:13:43 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  vrijdag 14 november 2008 @ 01:55:51 #77
224140 Nantes
Mommy to be!
pi_63210609
Opgebakken aardappelen vind ik lekkerder en ze zijn naar mijn gevoel minder vettig/zwaar op de maag .
  vrijdag 14 november 2008 @ 02:21:12 #78
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_63210815
Goed voorkoken met lekker veel zout. Dan het geheim van mijn oma, en dat is een nachtje in de koelkast! De dag daarna vanuit de koelkast direct in de hete pan goed bruinbakken. Het resultaat is nog net niet beter dan seks.
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  vrijdag 14 november 2008 @ 11:58:45 #79
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_63217151
Ik bak mijn aardappels ongekookt, niet eerst koken dan bakken Ben met TS eens..
Tefalpannen heb ik ook. Alléén ik doe ze nooit in de vaatwasser. Ik was de pannen zo af
pi_63238657
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 02:21 schreef Snarf het volgende:
Goed voorkoken met lekker veel zout. Dan het geheim van mijn oma, en dat is een nachtje in de koelkast! De dag daarna vanuit de koelkast direct in de hete pan goed bruinbakken. Het resultaat is nog net niet beter dan seks.
helemaal met je eens!
Hoewel het geheim van oma bij de meeste opbakkers wel bekend is hoor!
Goed laten afkoelen en dan pas opbakken...dan krijg je die heerlijke smaak die je ook bij opgebakken stampotjes krijgt.
Ik kook mn aardappels met zout..laat ze een nacht of liefst dag en nachtje in de ijskast...zet dan een pan op het vuur..laat de boter lekker smelten en bruinig worden en gooi dan de aardappels erin.
Af en toe even scheppen en de truuk is...het vuur wat lager zetten zodat het niet verbrand maar alles wel een lekker korstje krijgt!
Ter afwisseling van de gewone gebakken aardappels,doe ik soms ze bakken met wat spekjes erbij en een gesnipperd uitje.
Heerlijk vooral met een frisse salade en lekker stukje vlees!
pi_63475027
Gebakken aardappelen, tsja. Als ik thuis ben kookt moeders ze meestal eerst, en bakt ze dan op, maar dat vind ik niet bepaald een succes. Ze zijn vaak te kruimelig, of zelfs hard van binnen. Mijn vader weet ze daarentegen altijd goed en knapperig te maken. Hoe kan dat toch???

Maar goed, ik woon in het dagelijks leven op mezelf en daar hebben we een elektrisch fornuis, wat het koken niet echt bevordert. Dus koop ik meestal gewoon zo'n zakje voorgekookte schijfjes. Alleen zijn die niet bepaald goedkoop (zakje schijfjes: 1-2 euro, afhankelijk van het merk. Zak aardappelen: >2,50). Dus dan ga ik toch maar weer eens terug naar de wat meer economische keuze, alleen heb ik nooit eerder geweten dat het helemaal niet nodig is om ze eerst te koken. Nu dus wel. Bedankt!
pi_63475157
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 14:24 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

*Gaat van de week een zak kruimige aardappels in de oven doen.
Ik heb diezelfde avond nog een berg licht kruimige aardappelen in stevige frieten gesneden, ingewreven met een beetje olie en 40 min. gebakken op (ik geloof) 200 graden. Super resultaat, lekkerder dan vastkokende aardappels.
  maandag 24 november 2008 @ 13:59:47 #83
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_63477294
Gisteren nog vastkokende piepers (onbekend merk van de Aldi) geschild, in fikse stukken gesneden (1 pieper in 6 stukken ofzo) en een paar minuten gekookt. Af laten koelen, en opbakken in een pan met ruim olie en vooral, niet te veel in 1 pan!!!! Elk friet-stukje moet de bodem raken, in een goed laagje olie gelegen. Dan kun je ze aan alle kanten goed bruin krijgen!!!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_63486396
Hmm ik heb net nav dit topic m'n stukjes aardappel gebakken zonder voorkoken.. en ik heb ze toch geruime tijd laten staan met regelmatig omroeren, maar ze zijn nog steeds niet gaar.
En dan heb ik ze nog veel kleiner gesneden dan ik normaal doe ook..
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  maandag 24 november 2008 @ 20:49:35 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63488852
Gooi ze in de oven, 45 minuten op 200 graden, een keer omschudden, verder geen omkijken naar, hooguit een eetlepeltje olie nodig.
pi_63488939
quote:
Op maandag 24 november 2008 19:31 schreef LastRequest het volgende:
Hmm ik heb net nav dit topic m'n stukjes aardappel gebakken zonder voorkoken.. en ik heb ze toch geruime tijd laten staan met regelmatig omroeren, maar ze zijn nog steeds niet gaar.
En dan heb ik ze nog veel kleiner gesneden dan ik normaal doe ook..
Zat er een deksel op de pan? Dat is wel een voorwaarde om ze gaar te krijgen.
  dinsdag 25 november 2008 @ 09:09:08 #87
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_63498301
Het is natuurlijk ook een kwestie van tijd...zondag moest ik een vrouw + kinderen ophalen van een theatervoorstelling, en die wilden gewoon direct eten als ze thuis waren. Dus dan kom je niet zo ver met
'eerst nog even de aardappels 45 minuten in de oven schat!'. Dan wil je voorgekookte, in fikse frieten gesneden vastkokende piepers, die je in 5 minuten in ruim olie kan opbakklen en de hongerige menigte voeren !!!
Mischien niet ideaal maar nog steeds superieur boven bevroren aardappelschijfjes ed....
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_101763850
Hoe ben je gekomen bij de term opgebakken?
En is het vooral zo dat je het daadwerkelijk niet lekker vindt of dat het hele principe jou niet past?
Regardant au tour de moi sur ce site, toujours partout continuellement, c'est moi qui tente de trouver ceux qui me veulent répondre tout ce que je me demande pendant ma randonnée de survie en grandissant.
pi_101764056
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 21:11 schreef houtjetouwtjejas het volgende:
Hoe ben je gekomen bij de term opgebakken?
En is het vooral zo dat je het daadwerkelijk niet lekker vindt of dat het hele principe jou niet past?
Aan wie vraag je dat? En heeft het uberhaupt zin om zo'n topic omhoog te kicken? :D
pi_101764379
Vast kokende aardappels, 20 minuten in de schil koken. KOKEN JA! Afgieten en voor zover mogelijk droog laten koken. WEER KOKEN JA! Daarna 'pellen'. In plakken (niet te dun) snijden en behoorlijk lang en met plantaardige margarine (vroeger Brio) bakken op middel/hoog vuur. Steeds weer vet toevoegen zodat er een lekkere krokante laag onstaat en ze zeker lang genoeg bakken voor de goudbruine kleur. Zout uit de molen er overheen malen.

(Met een goede biefstuk) en een flinke kwak mayonaise. Eet smakelijk!

Ik vind gebakken aardappels die niet eerst zijn gekookt ècht niet te nassen, sorry
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
pi_101764437
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 21:16 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Aan wie vraag je dat? En heeft het uberhaupt zin om zo'n topic omhoog te kicken? :D
Hahaha, ik weer reageren zonder te zien dat dit topic uit de prehistorie stamt..
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
  vrijdag 9 september 2011 @ 21:27:07 #92
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_101764553
Kamp 'Opgebakken Aardappel'. w/

Heerlijk vind ik ze, lekker knapperig, klodder mayo erbij. :9


quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 21:16 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Aan wie vraag je dat? En heeft het uberhaupt zin om zo'n topic omhoog te kicken? :D
Oh verhip ja. ;(
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_101764656
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 21:16 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Aan wie vraag je dat? En heeft het uberhaupt zin om zo'n topic omhoog te kicken? :D
Het blijkt wel weer dat het zin had, de reacties schoten weer als paddestoelen uit de grond.
Regardant au tour de moi sur ce site, toujours partout continuellement, c'est moi qui tente de trouver ceux qui me veulent répondre tout ce que je me demande pendant ma randonnée de survie en grandissant.
  vrijdag 9 september 2011 @ 21:31:02 #94
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101764744
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 21:11 schreef houtjetouwtjejas het volgende:
Hoe ben je gekomen bij de term opgebakken?
En is het vooral zo dat je het daadwerkelijk niet lekker vindt of dat het hele principe jou niet past?
Zo heet dat gewoon, als je iets wat al half gaar is nog eens bakt, dan heet dat opbakken.
En ik vind het daadwerkelijk niet lekker. Vond het als kind al niet te vreten, at ze dan ook niet. En vind ze nu nog steeds niet lekker. Je krijgt ze sporadisch wel bij restaurants geserveerd. Vooral in Duitsland of Zwitserland. Bah.
  vrijdag 9 september 2011 @ 22:01:37 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101766161
Ik eet het graag, aardappels kort in de schil koken, af laten koelen en dan bakken met gerookt spek. Knapperig, spekkerig.
Heerlijk, ook met uitjes en verse rozemarijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 9 september 2011 @ 22:29:50 #96
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_101767468
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 21:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zo heet dat gewoon, als je iets wat al half gaar is nog eens bakt, dan heet dat opbakken.
En ik vind het daadwerkelijk niet lekker. Vond het als kind al niet te vreten, at ze dan ook niet. En vind ze nu nog steeds niet lekker. Je krijgt ze sporadisch wel bij restaurants geserveerd. Vooral in Duitsland of Zwitserland. Bah.
Iets wat half gaar is en wat je nog een keer bakt heet afbakken.
Gereed voedsel nogmaals bakken heet opbakken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 9 september 2011 @ 22:57:33 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101768845
Same difference.
pi_101773403
Als ik gebakken aardappels eet zijn het ook altijd gekookte aardappels van de dag ervoor. In stukjes snijden en in roomboter bakken, evt. een beetje paprikapoeder er overheen zodat ze een mooie kleur krijgen. Het moeten alleen inderdaad wel een beetje stevige aardappels zijn, die hele bloemige/kruimige vallen uit elkaar in de pan en dan lijkt het nergens meer op. :r
"You wanna be bald? Do what I did: wait a while. In the meantime, there is no excuse for running around looking like a freshly circumcised dick."
pi_101775928
Ik kook ze altijd eerst kort, bak ze dan, en doe er vervolgens kaas over.
pi_101776012
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2008 12:50 schreef RobinOok het volgende:
Blancheren, koken, een pot nat. Het verandert de structuur en het verpest de gebakken aardappel.
Ik snap niet dat je de em überhaupt bakt. Het verandert de structuur en het verpest de aardappel.
Oh, and that's a bad miss!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')