quote:Op maandag 3 november 2008 17:35 schreef Laureline het volgende:
[..]
Veel turks brood halen en zelf lekkere smeersels maken! Humus, rode tapenade, guacemole..
Eieren gevuld met wat?quote:Op maandag 3 november 2008 17:41 schreef ColdFeet het volgende:
Gevulde eierenUltiem truttig en toch best lekker
Gewoon klassiek: dooiers prakken met mayo en peper en zout en er veel fijngeknipte bieslook of dille doordoen? Of een meer fancy variant met kerrie en geroosterde paprika, of met vis, of, of....quote:
Ik heb even gegoogeld en dat ziet er wel uit als iets wat ik kan (al had ik wel steeds in m'n hoofd dat je de eieren in de breedte doormidden snijdtquote:Op maandag 3 november 2008 18:06 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Gewoon klassiek: dooiers prakken met mayo en peper en zout en er veel fijngeknipte bieslook of dille doordoen? Of een meer fancy variant met kerrie en geroosterde paprika, of met vis, of, of....
Voor 8 man koken: gewoon stamppot rauwe andijvie. 's morgens vast de aardappels schillen en onder water zetten, en dan terwijl ze koken wat spekjes lekker uitbakken.
Zien jullie? Zij heeft het ook!quote:Op maandag 3 november 2008 18:11 schreef Ewelina het volgende:
TVP. Ondanks de regen toch best wel blij naar huis gereden
Ja, ik heb een prettig gesprek gehad met de docente over mijn onderzoeksopzet. Ze vond 'm heel goed, alleen moest ik de vraagstelling een beetje aanscherpen.quote:
Maar ik lust geen tonijn.quote:Op maandag 3 november 2008 18:24 schreef DarkElf het volgende:
en toch ga ik heel eigenwijs het linkje geven van de komkommer/tonijn hapjesgewoon omdat het lekker én verantwoord is
quote:Op maandag 3 november 2008 18:28 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Maar ik lust geen tonijn.. Als je nog iets anders hebt, of misschien een vulling zonder vis die wel kan, laat het alsjeblieft weten!
Thanks!quote:Op maandag 3 november 2008 18:40 schreef DarkElf het volgende:
[..]ja das wel lastig ja ..
warme hapjes
koude hapjes
Misschien kan je daar iets mee?
Oh nee, het hoeft helemaal niet fancy te zijn! Die gehaktballetjes klinken juist heel simpel doch lekker, goed idee.quote:Op maandag 3 november 2008 18:58 schreef vergeetmewelletje het volgende:
@DaD:
Wat betreft hapjes: Een grote bak knoflooksaus met (turks) brood is simpel en doet het altijd goed.
En misschien gehaktballetjes en pindasaus?
Of moet het fancy zijn?
Wij zetten altijd gewoon toastjes met kant-en-klaar saladedingen (eiersalade, rundersalade, kipkerrie etc) neer. Stuk brie en filet american erbij, chips voor de kids en klaarquote:Op maandag 3 november 2008 17:59 schreef DevilsAndDust het volgende:
Bah, waarom kan ik zulke dingen niet gewoon zelf verzinnen en waarom voelt het als enorm veel werk? Een goede huisvrouw schuilt er helaas niet in mij.
Moet die avond ook nog voor een man of 8 koken!.
quote:Op maandag 3 november 2008 16:31 schreef SHE het volgende:
Ik heb het niet zo op die veredelde zandbakken.wintersport
quote:Op maandag 3 november 2008 19:27 schreef Mini_rulez het volgende:
In dezelfde categorie als gevulde eieren: rolletjes met asperges in ham of augurk in cervelaat doen het bij ons ook altijd goed, of minicroissantjes met knakworstjes erin (die Kwak ook al heeft genoemd, zie ik nu). Zoals je hoort is mijn familie van de oudhollandsche hapjes.
Olijven zijn ook altijd goed, die zijn ook nog best dieettechnisch verantwoord. Minder verantwoord maar wel lekker en makkelijk: tortillachips met guacamole of van die rode dipsaus uit een potje.
Wat is er trouwens mis met het ouderwetse toastje?
quote:Op maandag 3 november 2008 21:05 schreef k_i_m het volgende:
Ik heb me gisteren zelfs gesneden omdat er zo'n scherp mes van een bord afviel tegen mijn vinger.
Vervelend he, gewend zijn aan botte messenquote:Op maandag 3 november 2008 20:45 schreef k_i_m het volgende:
Ik heb al wat zitten googelen, maar met weinig resultaat;
We hebben echte keukenmessen gekocht, maar ik heb al bijna vier keer stukken vinger afgehakt omdat die krengen zo retescherp zijn. Bestaat er zoiets als een cursus veilig snijden met een scherp mes?.
Oh, jawel hoor. Als je je vingers gewoon rond buigt en ze op een oppervlak neerzet, kun je toch best een beetje kracht uitoefenen? Niet enorm veel, maar genoeg om iets vast te houden.quote:Op maandag 3 november 2008 21:09 schreef Merel het volgende:
Ik snap niet hoe je iets vast kunt houden met gebogen vingertoppen, dan heb je toch geen grip?
Na het eeuwige geklooi met aardappelschilmesjes van de Xenos is het toch wel een verademing. Het is dus toch mogelijk om uien klein te snijden, en kruiden fijn. Ik dacht dat dat echt alleen voor keukengoeroes wasquote:Op maandag 3 november 2008 21:22 schreef Chicolate het volgende:
[..]
Vervelend he, gewend zijn aan botte messen. Mijn broertje had ons mes (zonder mij te waarschuwen) geslepen ... meteen een snee in mn vinger, want ik sneed stokbrood altijd tot het mes net mn vinger raakt
. En toen kregen we een nieuw mes, ik dacht: "ha die ziet er niet zo scherp uit". Weer een snee erbij
.
"SOG SOG SOG"
Dat kun jij ook niet!quote:Op maandag 3 november 2008 20:36 schreef cyclechick het volgende:
Ow 1 keer was genoeg.. Weet niet hoe ik er 1 weg moet halen :S?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |