Beste post uit het hele topic.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 18:36 schreef Agiath het volgende:
Friet kapsalon
'Kapsalon' komt uit Rotterdam
daar zeggen ze gewoon kapsalon.
En dannog iig PATAT kapsalon!
vanmiddagquote:Op woensdag 22 oktober 2008 22:27 schreef Irritatie100 het volgende:
Denk dat ik er morgen weer ff eentje ga halen
Kan het niet langer aan en gaat zo in lunchpauze langs de plaatselijke Dönertentquote:
Jaffa vraagt toch ook 5 euro of meer ervoor?quote:Op donderdag 23 oktober 2008 07:50 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Smaken verschillen. Zeker bij een ongedefinieerd item als kapsalon.
Idd, die turk is mn held na de late colleges!quote:Op woensdag 22 oktober 2008 17:30 schreef Zwansen het volgende:
Heerlijk. Vlak naast de VU staat ook zo'n Turk. 5 euro voor een flinke bak.Het is dat het buiten koud is anders zou ik er ff heenfietsen.
En het is idd gewoon kapsalon. Niet met dat woord ervoor.
Nou, ik heb er ooit eentje gehad... Daar ging zelfs de sla mee de oven inquote:Op donderdag 23 oktober 2008 07:50 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Smaken verschillen. Zeker bij een ongedefinieerd item als kapsalon.
Tegenover de Edisonstraat langs de wietboer moet het wel lukken denk ik.quote:Op donderdag 23 oktober 2008 11:22 schreef danny91184 het volgende:
Kheb het al eens eerder gehoord, maar nog niet eerder gehad..
Moet eigenlijk toch maar is weten waar ze dit in Eindhoven hebben, want het ziet er best lekker uit eigenlijk..
Niet dat ik weet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik doorgaans niet meer zo helder ben als ik bij Jaffa ben hoorquote:Op donderdag 23 oktober 2008 10:37 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Jaffa vraagt toch ook 5 euro of meer ervoor?
Een shoarma schotel dus.quote:Op donderdag 23 oktober 2008 17:20 schreef geelkuikentje het volgende:
Kapsalon is zo gruwelijk lekker. Neem hem alleen zonder kaas, dat vind ik smerig.
In 2008 nog steeds 'een dürüm dönner' halen na het zuipenquote:Op woensdag 22 oktober 2008 23:02 schreef MoneyTalks het volgende:
Gadverdamme...
Bestel dan gewoon een dürüm dönner
En zelf in Enschede wonenquote:Op donderdag 23 oktober 2008 21:02 schreef Sapstengel het volgende:
Mensen die wel weten wat een kapsalon is. En het dan raar vinden dat er ook mensen bestaan die niet uit eenofandere verpauperde randgemeente komen.
Dat komt doordat iemand die bij een kapsalon werkte het altijd besteldequote:Op vrijdag 24 oktober 2008 04:26 schreef Man-E-Faces het volgende:
Wat de neuk is nou weer een "friet-kapsalon" Zo'n term kom je toch alleen in kinderboeken tegen, geschreven door een of andere juffrouw op een lagere school? Als deze term in de dikke van Dale komt, neem ik Nederland niet meer serieus. 'Slang' kan mooier.
quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 04:47 schreef Man-E-Faces het volgende:
-O_ Wie heeft dat uit zijn/haar gezogen?
(enterug)
quote:Ook bestaat er een zogenaamde shoarmaschotel "De Kapsalon", bestaande uit patat bedekt met shoarma, kaas en salade. Deze is bijzonder populair. De naam ontstond nadat personeelsleden van een kapsalon in Rotterdam bij restaurant El Aviva hun eigen favoriete gerecht hadden samengesteld.
Bron.
Ik noem 't altijd een bakje kapsalon.quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 05:00 schreef fluitbekzeenaald het volgende:
Kapsalon![]()
Mensen die 'frietje kapsalon' zeggen
Komt door de mayo.quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 12:34 schreef Man-E-Faces het volgende:
Het bestaat dus echt. Een meisje hier noemde het "geniaal". Ik zei "whatever makes you happy"
Maar ontopic. We weten nogsteeds niet waarom paat bij de snackbar anders smaakt dan thuis.
quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 12:45 schreef Man-E-Faces het volgende:
Die saus is gewoon remia of goudas glorie maar dan wat opgewarmd, toch?
Kan ook. Je kan ook een bakje patat bestellen, maar dat het in een bakje zit lijkt me wel standaard.quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 05:11 schreef NanKing het volgende:
Oh uit zich bedoelde je.
[..]
Ik noem 't altijd een bakje kapsalon.
Kapsalon vegetarischquote:
Niet? Probeer het dan eens. Voordat je de remia-mayo gebruikt even in een schaaltje en even op de verwarming (jaja "verwarming", studenten paupers > student for life)quote:
Dat is een geheim only known to klapjosties.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 17:13 schreef Klapjostie het volgende:
of nog erger mensen die niet weten wat een supertje speciaal is!
Ik heb het hier niet anders gezien dan met döner.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 17:19 schreef Kopbal het volgende:
Overigens vind ik het lekkerder met döner.
van shoarmatoko's wil je ook geen patat.quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 14:28 schreef Lastpost het volgende:
Geweldig spul dat kapsalon.
Wist overigens ook niet dat men buiten de randstad geen idee had van het begrip dat kapsalon heet.
Wat ik erger vind is dat onze lokale shoarmatoko er geen patat in doet maar van die verziekte aardappelbolletjes, dan ben je echt de weg kwijt.
quote:Op woensdag 22 oktober 2008 17:16 schreef Nembrionic het volgende:
Heet gewoon Kapsalon. Niets "friet"
Hier in de regio zijn er anders genoeg toko's die het wél kunnen.quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 17:51 schreef eer-ik het volgende:
[..]
van shoarmatoko's wil je ook geen patat.
niet te douwen is dat.
Als ik lam ben interesseert het me allerminst hoe de patat isquote:Op zaterdag 25 oktober 2008 17:56 schreef Lastpost het volgende:
[..]
Hier in de regio zijn er anders genoeg toko's die het wél kunnen.
En dat is maar goed ook, niets beter dan een kapsalon na een avond zuipen.
Precies.quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 17:56 schreef Lastpost het volgende:
Oja en bij friet moet ik altijd denken aan die slappe te gezoute zooi van de Mac met hun "heerlijke Franse frietjes".![]()
Jij bent zeker zo'n mannetje dat elke stampot eetquote:Op zaterdag 25 oktober 2008 18:02 schreef MouzurX het volgende:
Rot op met je turkenvoedsel![]()
Gewoon frietje met, dat is tenminste cultuur.
Stampot gadverdamme... bijna al die nederlande gerechten zijn goor.quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 18:06 schreef Jemoedervanachteren het volgende:
[..]
Jij bent zeker zo'n mannetje dat elke stampot eetEn tevens denken dat Nederland een eetcultuur heeft
quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 18:02 schreef MouzurX het volgende:
Rot op met je turkenvoedsel![]()
Gewoon frietje met, dat is tenminste cultuur.
Een patatje met is cultuur, stamppot niet?quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 19:39 schreef MouzurX het volgende:
[..]
Stampot gadverdamme... bijna al die nederlande gerechten zijn goor.
Tis wel cultuur, maar gewoon niet vreten.quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 19:55 schreef zarGon het volgende:
[..]
[..]
Een patatje met is cultuur, stamppot niet?
Rest de vraag of je het weleens gegeten hebt... Kapsalon dus.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
Is goed, jongen. Des te meer voor mij.quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 20:09 schreef MouzurX het volgende:
[..]
En tuurlijk niet, er zit turkeneten dooreten, kan nooit gezond zijn
quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 20:15 schreef zarGon het volgende:
[..]
Is goed, jongen. Des te meer voor mij..
Dat dus. De enige keer dat ik er ooit van gehoord heb was toen ik toevallig puberruil zat te kijken, en 1 of andere dikke kampersnol uit R'dam op drie hoog achter dat spul heel ranzig naar binnen zat te werken.quote:Op donderdag 23 oktober 2008 21:02 schreef Sapstengel het volgende:
Mensen die wel weten wat een kapsalon is. En het dan raar vinden dat er ook mensen bestaan die niet uit eenofandere verpauperde randgemeente komen.
jij bent goorquote:Op zaterdag 25 oktober 2008 19:39 schreef MouzurX het volgende:
[..]
Stampot gadverdamme... bijna al die nederlande gerechten zijn goor.
Aardappelpuree <- kan gewoon niet lekker zijn ... kan gewoon nietquote:
Zuurkool is het enige wat ik niet lekker vind aan alles wat je opnoemt.quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 21:40 schreef MouzurX het volgende:
[..]
Aardappelpuree <- kan gewoon niet lekker zijn ... kan gewoon niet
Gekookte aardappelen <- 1 brok hete smakeloze prut, jus/sauzen maken het nog enigszins naar binnen te krijgen.
Zuurkool <- het enige wat zonder overmatige jus/saus naar binnen te krijgen is(+ spekjes en worst natuurlijk)
Boerenkool <- goor, zuurkool maar dan met blaadjessmaak er doorheen.
Hutspot <- zuurkool maar dan met vieze wortelsmaak erdoorheen, terwijl wortels gewoon lekker kunnen zijn
Karbonade <- de helft kan je niet opeten, een vierde is van dat moeilijk kauwbare spul, het stuk vlees dat er aan zit is dan nog wel te eten met een lading mayo/andere saus erover
etc
etc
Hoe kan je grieks niet lekker vinden?quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 21:46 schreef Luiaerdt het volgende:
[..]
Zuurkool is het enige wat ik niet lekker vind aan alles wat je opnoemt.
Ikzelf hou het meeste van gewoon ouderwets hollandse pot, verder wil ik nog wel eens spaghetti eten (nee dat prak ik niet, wie dat wel doet is idd achterlijk) en verder lust ik totaal geen chinees/turks/grieks o.i.d.
Beetje dom om gelijk al het Nederlandse eten goor te noemen als je het denk ik nog nooit goed klaargemaakt gegeten hebt.
Prakkenquote:Op zaterdag 25 oktober 2008 21:36 schreef Man-E-Faces het volgende:
het gekke aan Nederlanders is dat ze alles prakken. spaghetti, aardappelen whatever.. wordt geprakt.
nieteens zo'n heel gek idee voor je lichaam fysiologisch gezien. maar waar in godsnaam komt die gewoonte vandaan? prakken..prakken..prakken.. prakken maar!!
maar dan geen hamburger maar een frikandelquote:Mitraillette
Een Mitraillette is een broodje met daarop frieten, één of meerdere sauzen en een snack uit het assortiment van de desbetreffende frituur, meestal een hamburger. Een Mitraillette komt hoofdzakelijk in België voor. De Franse variant, met stokbrood, heeft regelmatig kebab als bijgerecht.
Ik heb het gezien! normaal uitziende hollanders die spaghetti prakken echt!. Zij falen niet ik.quote:Op zondag 26 oktober 2008 10:31 schreef Nembrionic het volgende:
Spaghettie prakken? Dat doet echt NIEMAND.
Wat een grote faal:
Nederlanders prakken ALLES...en dan vervolgens wel TWEE dingen op kunnen noemen en er ETC achter plakken. En dan de grootste faal: van de 2 dingen díe je op kunt noemen is er 1 fout
quote:Op maandag 27 oktober 2008 11:20 schreef Man-E-Faces het volgende:
[..]
Ik heb het gezien! normaal uitziende hollanders die spaghetti prakken echt!. Zij falen niet ik.
Ik constatteer.
Als Hollanders niks hebben om mee te prakken gaan ze eerst 10min. lopen zoeken naar een vork of iets.
Je kan gewoon niet koken.quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 21:40 schreef MouzurX het volgende:
[..]
Aardappelpuree <- kan gewoon niet lekker zijn ... kan gewoon niet
Gekookte aardappelen <- 1 brok hete smakeloze prut, jus/sauzen maken het nog enigszins naar binnen te krijgen.
Zuurkool <- het enige wat zonder overmatige jus/saus naar binnen te krijgen is(+ spekjes en worst natuurlijk)
Boerenkool <- goor, zuurkool maar dan met blaadjessmaak er doorheen.
Hutspot <- zuurkool maar dan met vieze wortelsmaak erdoorheen, terwijl wortels gewoon lekker kunnen zijn
Karbonade <- de helft kan je niet opeten, een vierde is van dat moeilijk kauwbare spul, het stuk vlees dat er aan zit is dan nog wel te eten met een lading mayo/andere saus erover
etc
etc
quote:Op zondag 26 oktober 2008 10:20 schreef luciferhout het volgende:
[..]
maar dan geen hamburger maar een frikandel
bron:http://nl.wikipedia.org/wiki/Frieten
Ik vind dat "Kapsalon" idee echt een gevalletje "gebrek aan cultuur dus we doen maar wat".quote:
Ja. Maar wat heeft dat met een overheerlijk patatje pangang te maken?quote:Op maandag 27 oktober 2008 11:45 schreef Man-E-Faces het volgende:
[..]
Ik vind dat "Kapsalon" idee echt een gevalletje "gebrek aan cultuur dus we doen maar wat".
Welke pauper heeft dat geschreven? Zijn de mensen in o.a. Nijmegen en Eindhoven even blij dat ze nu ook kapsalon kunnen krijgen. En what the fuck is er met dat aluminium bakje? Heet het ineens anders als het in een plastic bak zit ofzo?quote:Friet Kapsalon
De Friet Kapsalon is een vrij recente toevoeging, oorspronkelijk uit Rotterdam, maar nu ook op verschillende plekken in o.a. Nijmegen en Eindhoven te verkrijgen. De Kapsalon bestaat uit een aluminium bakje met friet, shoarma, kaas, salade en sauzen naar keuze (vaak knoflooksaus en sambal). Vaak is er ook de keuze om er een ander grillproduct als falafel of kebab bij te bestellen.
quote:Kapsalon (Hairdresser)Already a Rotterdam phenomenon: the calory bomb Kapsalon. No haircutting is involved. It’s the name for a dish that’s made of shoarma, chips, cheese, salad and sauce. Eat one and you don’t have to (or want to?) eat the rest of the day. It was one of the phenomena in Rotterdam in 2006. 2007 will be the year when we discover if it’s going to be a (inter)national success, or if it will just be a short fashion. The health institutes would definitely prefer the latter.
The story goes that Kapsalon was invented in the Shoarma-restaurant El-Aviva in Rotterdam Delfshaven. They have been selling the dish since 3 or 4 years.
The name Kapsalon is supposed to come from the hairdresser that is located ten meters from the shoarma place: Kapsalon Tati. They used to order shoarma with chips. Later they wanted to add cheese and sauces. When they sent people over to the shoarma-restaurants they said: ask for a Kapsalon, and the shoarma sellers will know what is meant.
By now you can find Kapsalons in shoarma-restaurants all over Rotterdam. It’s something people had to get used to. Rotterdam already new the also interesting combination of international phone-shops and hairdressers; so quite a few people presumed a new (strange) industry had emerged where baking shoarma and getting a haircut was actually taking place in the same room. But now we know the truth.
Ik stel dus ook voor om dit "begrip" gewoon massaal te ontkennen.quote:Op maandag 27 oktober 2008 12:51 schreef Nielsch het volgende:
Hoezo is dit nou weer "uitgevonden" in Rotterdam? Ik at dit tig jaren geleden in fokking Den Helder al (mind you, das ongeveer 10 jaar geleden), al noemden we het toen gewoon 'patat-shoarma-met kaas' en daar pleurde je dan zelf saus en sla (desnoods) op. Hoezo kapsalon? Tief toch op man.
Omdat ik vermoed dat jij ook maar wat doet?quote:Op maandag 27 oktober 2008 11:57 schreef Koenholio het volgende:
[..]
Ja. Maar wat heeft dat met een overheerlijk patatje pangang te maken?
ik zou het niet doen.quote:Op maandag 27 oktober 2008 16:40 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Ga er denk ik woensdag weer een halen.
Weet niet waar jij je snacks haaltquote:Op maandag 27 oktober 2008 17:02 schreef ColtZ40 het volgende:
[..]
Het zijn alle restjes die over zijn van de dag ervoor.
Waar is dat "hier" dan? Want we gaan eerdaags op Grote Reis naar Rotterdam, vanuit het diepe zuiden en ik MOET een kapsalon hebben gegeten aan het eind van de dag. Zeker als de wederhelft weer naar de Mac wilquote:Op maandag 27 oktober 2008 17:03 schreef HSG-BOMBER het volgende:
[..]
Weet niet waar jij je snacks haaltHier is dát in ieder geval niet zo.
hier ook niet hoor, staan ze gewoon vers voor je af te snijdenquote:Op maandag 27 oktober 2008 17:03 schreef HSG-BOMBER het volgende:
[..]
Weet niet waar jij je snacks haaltHier is dát in ieder geval niet zo.
Ik kom niet in tenten waar ze doner en shoarma maken. Ik ga aan de schijterij van die rommel.quote:Op maandag 27 oktober 2008 17:03 schreef HSG-BOMBER het volgende:
[..]
Weet niet waar jij je snacks haaltHier is dát in ieder geval niet zo.
Er zit een turk in de Benthemstraat (Rotterdam-Centraal) die hele goeie maaktquote:Op maandag 27 oktober 2008 17:09 schreef Syrena het volgende:
[..]
Waar is dat "hier" dan? Want we gaan eerdaags op Grote Reis naar Rotterdam, vanuit het diepe zuiden en ik MOET een kapsalon hebben gegeten aan het eind van de dag. Zeker als de wederhelft weer naar de Mac wil
Ik heb hongerquote:Op maandag 27 oktober 2008 17:20 schreef HSG-BOMBER het volgende:
[..]
Er zit een turk in de Benthemstraat (Rotterdam-Centraal) die hele goeie maakt
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |