Ik zou toch minimaal 1:30 aanhouden bij een overstap op grote luchthavens. Op schiphol geld bijvoorbeeld dat 45 minuten de absolute minimum tijd is die ze nodig hebben om je koffer naar het nieuwe vliegtuig te brengen.quote:Op vrijdag 19 december 2008 19:22 schreef ozzietukker het volgende:
[..]
Maar in dit geval moet 50 minuten wel voldoende zijn, beide vluchten met Lufthansa en zijn binnen Europa dus dezelfde 'Schengen' piet. En mocht je het niet halen moet Lufthansa ervoor zorgen dat je op een latere vlucht meekan.
Persoonlijk zou ik zelf wel voor een iets langere overstaptijd gaan als dat mogelijk is, zodat je niet gelijk met een 'negatief' gevoel gaat lopen als je vlucht op Schiphol vertraagd is.
goed om te lezen dat je iig al ervaringen hebt met air asia xquote:Op vrijdag 26 december 2008 23:55 schreef Thetallguy het volgende:
Als de route gecancelled wordt kan je bij je creditcardmaatschappij meestal wel je geld terug halen. En Air Asia X heeft al een beetje geoefend met long haul vluchten, naar Melbourne is ook al gauw 7/8 uurtjesNog geen 13 uur maar goed..
Verder een uitstekende maatschappij, 2x mee gevlogen, precies op tijd en erg goedkoop
quote:Op maandag 29 december 2008 16:21 schreef DancePlaza het volgende:
[..]
goed om te lezen dat je iig al ervaringen hebt met air asia xNu maar wachten tot maart voordat de eerste vluchten worden uitgevoerd.
quote:Op maandag 29 december 2008 20:22 schreef ozzietukker het volgende:
Die A320 zijn overrated, klinkt allemaal wel leuk een nieuw toestel, maar helaas doen al die low cost maatschappijen het wel in de sardinecan uitvoering...
Nee, helaas. Als je niet incheckt op Bangkok, wordt je vlucht geannuleerd en zul je dus niet meer in Hong Kong in kunnen stappen.quote:Op woensdag 7 januari 2009 20:51 schreef shibaloma het volgende:
Maakt het uit dat ik voor mijn terugvlucht(van 1 maatschappij) niet incheck op Bangkok, maar dat doe in Hongkong? Het is niet zo dat de vlucht Bangkok -> Hongkong er alleen een tussenstop maakt, ik moet daar echt overstappen op een ander vliegtuig.
Laatst LAN Chile gevlogen en daar schrok ik van de ruimte die ik had. Dat ben ik niet meer gewend sinds ik geen business class meer vlieg.quote:Op maandag 29 december 2008 19:40 schreef DutchTrain het volgende:
Bij AirAsia van KL naar Macau moet je wel een schoenlepel meenemen om in het vliegtuig te passen. Dat was echt de kortste stoelopstelling die ik gezien (en gevoeld) heb in een Airbus![]()
Bij Ryanair koop je inderdaad losse enkele reizen. Voordeel is wel, dat als je alleen handbagage hebt en je gebruikt maakt van de online check-in, je wel zelf een reis zou kunnen plannen met overstap.quote:Op woensdag 7 januari 2009 21:06 schreef Quyxz_ het volgende:
Op de Transavia site zag ik dat je een reis kan boeken inclusief overstap.
Op de Ryanair site zag ik dat echter niet. Hebben ze die functie niet?
Dan moet je de tickets dus los boeken.
Ah, dan ben ik mooi in de aap gelogeerd dus. Ik dacht dat het wel mogelijk moest zijn, aangezien het gewoon 2 losse vluchten zijn(wel op 1 e-ticket, maar dan alsnog krijg je altijd meerdere boarding-tickets bij het inchecken).quote:Op woensdag 7 januari 2009 20:54 schreef DutchTrain het volgende:
[..]
Nee, helaas. Als je niet incheckt op Bangkok, wordt je vlucht geannuleerd en zul je dus niet meer in Hong Kong in kunnen stappen.
Het enige wat je dus kunt doen is weer terugvliegen naar Bangkok om toch je originele vlucht te nemen
ik moet naar montpellier. ik kan dan naar marseille toe en dan met de bus en trein naar montpellier (dat kost 30 euro heen)quote:Op woensdag 7 januari 2009 21:09 schreef Thetallguy het volgende:
Met overstap
Bedoel je terugvliegen vanuit een andere plaats? Dat kan bij Ryanair idd niet, gewoon los boeken, net zo duur en kost je alleen iets meer tijd
enkeltje Bangkok-Hong Kong of Bangkok-Macau (en dan de ferry) is niet zo duur met AirAsiaquote:Op woensdag 7 januari 2009 21:23 schreef shibaloma het volgende:
[..]
Ah, dan ben ik mooi in de aap gelogeerd dus. Ik dacht dat het wel mogelijk moest zijn, aangezien het gewoon 2 losse vluchten zijn(wel op 1 e-ticket, maar dan alsnog krijg je altijd meerdere boarding-tickets bij het inchecken).
Wel een hoop tijd en moeite voor maar 20 euro verschilquote:Op woensdag 7 januari 2009 21:39 schreef Quyxz_ het volgende:
[..]
ik moet naar montpellier. ik kan dan naar marseille toe en dan met de bus en trein naar montpellier (dat kost 30 euro heen)
Maar als ik vanaf EHV naar Stansted ga en dan naar montpellier en het komt allemaal goed uit, dan kan ik 20 euro besparen.
I know, maar schijnbaar moet ik een retourtje nemen, omdat ik niet rechtstreeks HongKong - Ams kan doen?quote:Op woensdag 7 januari 2009 21:41 schreef Thetallguy het volgende:
[..]
enkeltje Bangkok-Hong Kong of Bangkok-Macau (en dan de ferry) is niet zo duur met AirAsia
qua tijd is het misschien ngo wel snellerquote:Op woensdag 7 januari 2009 21:43 schreef Thetallguy het volgende:
[..]
Wel een hoop tijd en moeite voor maar 20 euro verschil
Dat lijkt me het beste ja, ik zal morgen eens bellen.quote:Op woensdag 7 januari 2009 21:54 schreef Thetallguy het volgende:
Ja sorry ik had je reactie niet goed gelezen, het wordt idd lastig dan![]()
Of bel de airline en vraag of je een dag later HKG-AMS mag vliegen en betaal daarbij een omboekingsfee
Dat is een logische redenering qua logistiek, maar qua marketing werkt het helaas anders. Aanvankelijk vloog je over HK omdat het de maatschappij zo uitkomt. Op het moment dat ze merken dat het jou ook mooi uit komt, menen ze dat ze jou naar 2 bestemmingen vervoeren en betaal je meer.quote:Op woensdag 7 januari 2009 21:23 schreef shibaloma het volgende:
[..]
Ah, dan ben ik mooi in de aap gelogeerd dus. Ik dacht dat het wel mogelijk moest zijn, aangezien het gewoon 2 losse vluchten zijn(wel op 1 e-ticket, maar dan alsnog krijg je altijd meerdere boarding-tickets bij het inchecken).
quote:Op woensdag 14 januari 2009 21:51 schreef jmac het volgende:
Ben even reis aan 't boeken voor paar familieleden. Als paspoort van 1 verlopen is maar die deze maand een nieuwe gaat halen, kan ik dan wel 't paspoortnr. gebruiken wat d'r nu in staat? Of veranderd dat nummer wel bij ophalen nieuw paspoort?
dan ben je dus technisch gezien niet meer in transit. En het lijkt mij geen enkel probleem om met je instapkaart voor AMS-Stockholm naar de bagage drop off te gaan en die extra bagage in te checken. Maar als je het zeker wilt weten bel je toch even 020-4747747quote:Op zaterdag 10 januari 2009 00:07 schreef Fogel het volgende:
Kan je bij de KLM extra baggage inchecken als je in transit bent?
Stel ik check in Barcelona 1 koffer in en neem een kleine koffer/tas mee als handbaggage, ik stap over op Schiphol, ga nog even Amsterdam in, koop daar vloeibare dingen van meer dan 100ml en ga weer naar Schiphol om vanaf daar verder te vliegen naar Noorwegen. Kan/mag ik die extra koffer/tas op Schiphol nog inchecken? (de KLM FAQ geeft hier geen antwoord op zover ik kan vinden)
Als je een stop van max 24u tussen de vluchten hebt, wordt het (in dit geval) als 1 retour gezien ipv 2 enkele reizen. Ik vraag het wel op het vliegveld of het kan, mijn plannen veranderen nogal eens. Zal het in ieder geval even laten weten hier zogauw ik het zeker weet (=het geprobeerd heb). Het lijkt me inderdaad ook geen probleem, maar je weet nooit.quote:Op donderdag 15 januari 2009 21:12 schreef Buzz129 het volgende:
[..]
dan ben je dus technisch gezien niet meer in transit. En het lijkt mij geen enkel probleem om met je instapkaart voor AMS-Stockholm naar de bagage drop off te gaan en die extra bagage in te checken. Maar als je het zeker wilt weten bel je toch even 020-4747747
Officieel gezien wel.. tussen de regel en de praktijk zit natuurlijk nog een verschil, maar ik doe liever relaxed als dat ik nauwelijks op tijd kan boarden.. genoeg te doen op Schipholquote:Op maandag 19 januari 2009 15:54 schreef Jaguarized het volgende:
Jeuzes, 4 uur van te voren aanwezig zijn. Ik zou me dood vervelen, vooral omdat je eerst naar Londen vliegt. Dan is anderhalf uur voor vertrek voor mij meer dan voldoende.
Voor London is dat inderdaad prima omdat je vanaf daar vanaf de Non-Schengen pieren vliegt en dus veiligheidscontrole bij de gate hebt.quote:Op maandag 19 januari 2009 16:08 schreef Thetallguy het volgende:
Officieel is het 2u voor Europees en 3u voor Intercontinentaal
10:05 is een mooie tijd toch, zo'n beetje rond 8:30 op Schiphol aankomen en je hebt tijd zat
Klopt, je moet een speciaal TSA slot hebben, die kunnen hun altijd openmaken. Meer info:quote:Op maandag 19 januari 2009 20:02 schreef Ikook het volgende:
En ik lees in de OP dat ik geen slot op mijn koffer mag hebben?![]()
Snap dat ze wat meer controlevrijheid willen hebben met die terrorisme-toestanden, maar ik lees iets over een speciaal slot?
Op de een of andere manier heb ik niet zo'n vertrouwen in achmed de afhandelaar die denkt wat coke voor amerika in iemands koffer te kunnen stoppen.. Je hoort genoeg over gekloot door grondpersoneel.. dan maar een slotje van 20 euro hoorquote:Op maandag 19 januari 2009 21:07 schreef nickybol het volgende:
Of gewoon je koffer niet op slot doen... een slot is echt niet nodig. Wat betreft kleding, ze hebben de limiet nu verhoogd naar 400 euro. Kun je aardig wat kleertjes voor kopen..
quote:Op maandag 19 januari 2009 21:57 schreef nickybol het volgende:
Weet je hoe ongelooflijk goed dat gemonitord wordt? Al die mensen die die koffers controleren worden allemaal door middel van videobeelden in de gaten gehouden. Achmed de afhandelaar gaat echt geen coke in je koffer stoppen...
Coke wordt niet van Nederland naar Amerika gesmokkeld. Beide landen zijn bestemmingslanden voor cocaine. Dit is hooguit denkbaar voor een vlucht vanuit Zuid Amerika naar Nederland toe.quote:Op maandag 19 januari 2009 21:23 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Op de een of andere manier heb ik niet zo'n vertrouwen in achmed de afhandelaar die denkt wat coke voor amerika in iemands koffer te kunnen stoppen..
Voor 15 kg mag jij drank binnen de EU verschepen (bij Ryanair).quote:Op dinsdag 20 januari 2009 15:18 schreef Susi het volgende:
Hoe zit het met vloeistoffen in je koffer, dus niet in je handbagage ? Binnenkort vlieg ik met Ryanair, maar ik zou graag een paar flessen vodka willen meenemen ? Uiteraard goed ingewikkeld in een handdoek, maar is er een restrictie op hoeveel je in totaal mag meenemen ?
Van Ryanair mag je opzich ook wel meer meenemen dan 15KG aan drank, kunnen ze weer mooi incasseren aan 'overbagagekosten'.quote:Op dinsdag 20 januari 2009 15:36 schreef MCH het volgende:
[..]
Voor 15 kg mag jij drank binnen de EU verschepen (bij Ryanair).
Nja dat ze het in ieder geval niet als importeren gaan beschouwenquote:Op dinsdag 20 januari 2009 15:36 schreef MCH het volgende:
[..]
Voor 15 kg mag jij drank binnen de EU verschepen (bij Ryanair).
Een (Engelstalige) doktersverklaring ?quote:Op woensdag 21 januari 2009 10:50 schreef lienelien het volgende:
Iemand enig idee of je zomaar medicijnen mee mag nemen in het vliegtuig, of heb je hier iets als een medicijnpaspoort voor nodig? Ik heb namelijk migrainemedicijnen (op recept) en vlieg naar new york
en dat kan je gewoon aanvragen bij de huisarts/apotheek?quote:Op woensdag 21 januari 2009 17:42 schreef nickybol het volgende:
Gewoon een medcijnpaspoort meenemen. Moet genoeg zijn. Hoef je verder nergens apart aan te geven.
binnen de EU geen limietenquote:Op dinsdag 20 januari 2009 19:40 schreef Susi het volgende:
[..]
Nja dat ze het in ieder geval niet als importeren gaan beschouwen
quote:Op donderdag 22 januari 2009 19:54 schreef MCH het volgende:
[..]
binnen de EU geen limieten
edit: ik lieg een beetje, maar hier wordt alles duidelijk
Atlas Blue is de lowcost divisie van Royal Air Maroc, niks mis mee qua veiligheid oid hoorquote:Op donderdag 22 januari 2009 19:09 schreef Anotis het volgende:
Medicijnpaspoort kun je kosteloos bij je apotheek opvragen.
Ik heb even een vraagje:
Heeft iemand wel eens gevlogen met Atlas Blue (gaat om Brussel - Marrakech of Oujda). Ze zijn supergoedkoop, retour naar Marrakech voor 135 euro incl tax. Maar ik ken ze van naam helemaal niet en in mijn omgeving ook niemand. Zijn ze een beetje safe en netjes enzo? Ik wil geen luxe vlucht of iets, maar gewoon veilig van A naar B.
jaquote:Op vrijdag 23 januari 2009 13:37 schreef motherflocker het volgende:
Heb een vraag, is het mogelijk gebruik te maken van deze bus Stansted - Liverpool street?
https://www.terravision4e(...)ndon_liverpoolst.asp
zonder dat je een vlucht bij easy jet hebt geboekt?
Niet zo groot. Meestal heb je 5 minuten na het boeken (met je creditcard), je E-ticket binnen. Dus dan kan je vliegen, ook al is het reisbureau waar je gekocht hebt, al 3 keer failliet.quote:Op zondag 25 januari 2009 00:17 schreef SCH het volgende:
Heeft iemand van jullie ervaring met www.vliegtickets.com?
Ik wil bijvoorbeeld een vlucht naar Chili boeken die op deze site meer dan 100 euro goedkoper is dan op www.vliegtarieven.nl - maar de .com site is niet aangesloten bij de ANVR en bij garantiefondsen etc.
Hoe groot zou dat risico zijn?
Dit is niet correct. Het hangt er vanaf of het reisbureau op zijn beurt al aan de luchtvaartmaatschappij heeft betaald. Aangezien het reisbureau failliet is, bestaat er een goede kans dat dit niet het geval is en je dus niet kunt vliegen.quote:Op zondag 25 januari 2009 09:43 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
Niet zo groot. Meestal heb je 5 minuten na het boeken (met je creditcard), je E-ticket binnen. Dus dan kan je vliegen, ook al is het reisbureau waar je gekocht hebt, al 3 keer failliet.
Ik zou het zelf niet doen (zie mijn vorige message).quote:Op zondag 25 januari 2009 00:17 schreef SCH het volgende:
Ik wil bijvoorbeeld een vlucht naar Chili boeken die op deze site meer dan 100 euro goedkoper is dan op www.vliegtarieven.nl - maar de .com site is niet aangesloten bij de ANVR en bij garantiefondsen etc.
Hoe groot zou dat risico zijn?
Je hebt helemaal gelijk, dezelfde prijs was er ineens ook bij Cheaptickets.quote:Op zondag 25 januari 2009 14:11 schreef jaco het volgende:
[..]
Ik zou het zelf niet doen (zie mijn vorige message).
Ik wil ook nog op het volgende wijzen. Vliegmaatschappijen veranderen continu hun ticketprijzen voor dezelfde stoel op dezelfde reis, vaak meerdere malen per dag. Het kan dus zijn dat de prijs net even wat lager was op het moment dat jij op vliegtickets.com keek. Het voordeel ligt dan niet aan de betreffende reiswebsite, maar aan het moment van checken. Het is goed mogelijk dat dezelfde prijs ook op een betrouwbare site te krijgen is, of daar opnieuw langs komt.
Alleen als een reissite bereid is om met minder winstmarge genoegen te nemen, dan zijn daar de prijzen structureel lager. Maar dit kan dus betekenen dat die reissite op dingen als een SGR lidmaatschap moet bezuinigen.
kloptquote:Op zondag 25 januari 2009 14:31 schreef kalinho het volgende:
Snel een korte vraag. Ik ben nu aan het boeken op Ryanair (brussel-> milan en terug 2 dagen later) maar er staat of ik tassen wil inchecken... Als ik alleen 1 tas handbagage heb, hoef ik dat toch niet in te checken?
Toen ik met credit card betaalde, werden er 2 bedragen afgeschreven. Eentje rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij, en eentje met administratie en dossierkosten etc. van het reisbureau. Dus vandaar dat ik mijn ervaring hier neerkalktequote:Op zondag 25 januari 2009 14:05 schreef jaco het volgende:
[..]
Dit is niet correct. Het hangt er vanaf of het reisbureau op zijn beurt al aan de luchtvaartmaatschappij heeft betaald. Aangezien het reisbureau failliet is, bestaat er een goede kans dat dit niet het geval is en je dus niet kunt vliegen.
Het is dus belangrijk om een betrouwbare ticket website te gebruiken, zeker aangezien je op een zolderkamer zo'n site in elkaar kunt zetten.
Zeker aan te raden, houd alleen wel rekening met tijden en inchecken van bagage, Via easyjet naar london gatwick en dan de trein naar heathrow en dan met qantas naar sydney is goedkoper dan vanaf amsterdam naar sydney boeken. Ik doe dat dan ook vaak icm een weekendje london. Met de stand van het britse pond op het moment is dat erg aan te raden!quote:Op zondag 25 januari 2009 17:07 schreef Blik het volgende:
Hoe zit het met een reis boeken vanaf een ander vliegveld zoals bijvoorbeeld Madrid of London. Prijzen zijn dan vaak een stuk lager, en vaak kun je goedkoop vliegen met Ryanair/Easyjet etc. naar deze vliegvelden.
Is dat aan te raden of niet, en waarom wel/niet?
quote:Op zondag 25 januari 2009 17:21 schreef sempron2400 het volgende:
Ik lees op een reisforum het volgende over vliegen met kLM vanaf Antwerpen via Schiphol:
"... Een prijspolitiek van KLM om niet-Nederlandse klanten te lokken, maar
Nederlanders mogen daar niet van profiteren. Als zij zo'n voordeelticket
kopen met officieel vertrek buiten Nederland, maakt KLM het hen moeilijk."
Op sommige trajecten kan dit bijna dan 250 euro in prijs uitmaken. Het staat in ieder geval vast dat de reiziger dan op Antwerpen-Centraal bij de Thalysbalie moet inchecken, anders komt de vlucht te vervallen.
A) Is het voor in Nederland woonachtige mensen inderdaad niet mogelijk om zo'n voordeelticket met vertrek vanaf Antwerpen te bestellen?
B) Als het wel mogelijk is, worden dan op de terugreis de koffers naar per definitie Antwerpen-Centraal vervoerd en kun je dus niet eerder uitstappen?
Dit heb ik zelf nog nooit gezien, maar het klinkt alsof het reisbureau je rechtstreeks laat boeken en betalen in het systeem van de luchtvaartmaatschappij. Inderdaad heb je dan geen probleem als het reisbureau failliet gaat.quote:Op zondag 25 januari 2009 15:16 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
Toen ik met credit card betaalde, werden er 2 bedragen afgeschreven. Eentje rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij, en eentje met administratie en dossierkosten etc. van het reisbureau.
Dit klopt in jouw voorbeeld, maar voor de meest voorkomende boekingen bestrijd ik dat nog. Een reisbureau verkoopt vele tickets per dag voor een luchtvaartmaatschappij. Ze gaan niet bij elke boeking het bedrag dat de klant hen betaalt apart doorbetalen aan de luchtvaartmaatschappij. En zeker niet in die 5 minuten dat het ticket wordt uitgegeven. Ze sparen de betalingen van de reizigers op en betalen de totalen in grote bedragen ineens aan de luchtvaartmaatschappij.quote:M.a.w., de luchtvaartmaatschappij heeft zijn geld. (Anders zouden ze ook geen ticket uitgeven).
quote:Op maandag 26 januari 2009 11:39 schreef jaco het volgende:
[..]
Dit heb ik zelf nog nooit gezien, maar het klinkt alsof het reisbureau je rechtstreeks laat boeken en betalen in het systeem van de luchtvaartmaatschappij. Inderdaad heb je dan geen probleem als het reisbureau failliet gaat.
[..]
Dit klopt in jouw voorbeeld, maar voor de meest voorkomende boekingen bestrijd ik dat nog. Een reisbureau verkoopt vele tickets per dag voor een luchtvaartmaatschappij. Ze gaan niet bij elke boeking het bedrag dat de klant hen betaalt apart doorbetalen aan de luchtvaartmaatschappij. En zeker niet in die 5 minuten dat het ticket wordt uitgegeven. Ze sparen de betalingen van de reizigers op en betalen de totalen in grote bedragen ineens aan de luchtvaartmaatschappij.
De luchtvaartmaatschappijen vertrouwen er op dat dit zal gebeuren en geven dus met een zeker vertrouwen het ticket aan de reiziger uit. Als het reisbureau uiteindelijk niet betaald, trekken ze het ticket weer in.
Bron: http://www.reisinfoperu.nl/Vakantie_peru_b5_tickets_3.shtml (Zie flight2start case rechtsonder punt 4)
Reisburo ..... pfff. Tickets boek je tegenwoordig toch alleen nog maar online bij de maatschappij zelf , of via Orbitz. Betalen met je CC en zorgen dat je gelijk een e-ticket krijgt. Wat kan je dan nog gebeuren anders dat de luchtvaartmaatschappij een vlucht niet uitvoert, om welke reden dan ook. Lijkt me zo de meest veilige weg. Nou ja, in ieder geval de goedkoopste zonder SGR.quote:Op maandag 26 januari 2009 19:35 schreef ozzietukker het volgende:
[..]
Wat veel reisburo's echter doen bij ander soortige tickets is wel de klant laten betalen, maar het geld mooi laten aangroeien met rente op de rekening (kort door de bocht) en pas in een later stadium de airline betalen zodat ze pas kort voor vertrek geprint worden. (En in de jarenlange stijgingen in de kerosinetoeslag koste de consument dat veel geld in naheffingen).
In dat laatste geval bestaat er dus meer risico voor de klant qua failliesement en eventuele prijsstijgingen.
Het is overigens ook raadzaam direct bij de maatschappijen te bekijken, deze hebben online verkoop ook ontdekt en bieden vaak goede tarieven, al kan een groot reisburo natuurlijk nog steeds aantrekkelijke deals maken met airliners met de garantie dat zij de stoelen in een vliegtuig kunnen vullen.
Ik ga altijd met de auto naar Brussel-Zuid. maar je zou eens kunnen kijken opquote:Op woensdag 28 januari 2009 20:16 schreef Julien het volgende:
Ik vlieg deze zomer vanaf Brussel-Charlois maar weet iemand hoe je (goedkoop) met het openbaar vervoer daar kan komen? Bij voorbaat dank.
http://www.charleroi-airport.com/doc.php?nd=140&tid=40&site=1&lg=3quote:Op woensdag 28 januari 2009 20:16 schreef Julien het volgende:
Ik vlieg deze zomer vanaf Brussel-Charlois maar weet iemand hoe je (goedkoop) met het openbaar vervoer daar kan komen? Bij voorbaat dank.
Ben zelf ook bijna 2 meter, en mijn ervaring is dat het niet zo heel veel uitmaakt. Een inch meer of minder beenruimte maakt mijns inziens niet zo heel veel uit.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 15:35 schreef greatgonzo het volgende:
Ik ga in oktober naar Thailand, kom nu steeds qua vluchten uit op deze aanbieders Finair, British Airways, KLM en Air France. (beetje afhankelijk van vertrek van AMS of DUS)
Prijs tussen hoogste en laagste is max 100 euro. Nu mijn vraag: ik ben vrij lang (2 meter), wat zal dan de maatschappij zijn waar ik de meeste beenruimte heb?
quote:Op vrijdag 30 januari 2009 15:35 schreef greatgonzo het volgende:
Ik ga in oktober naar Thailand, kom nu steeds qua vluchten uit op deze aanbieders Finair, British Airways, KLM en Air France. (beetje afhankelijk van vertrek van AMS of DUS)
Prijs tussen hoogste en laagste is max 100 euro. Nu mijn vraag: ik ben vrij lang (2 meter), wat zal dan de maatschappij zijn waar ik de meeste beenruimte heb?
quote:Op zaterdag 31 januari 2009 09:08 schreef kawotski het volgende:
Dit is een leuke, boek eens een reisje naar Spanje met OAD. Wat doen die grappenmakers nu, ze berekenen je voor het vliegen met Transavia even een toeslag van 30 euro onder de noemer standaardklasse. Alsof Transvagina ook maar de mogelijkheid heeft een andere klasse te boeken dan de standaardklasse... en OAD heeft ook geen andere maatschappij in de aanbieding dus wat een onzin om weer de zoveelste verkapte toeslag in te voeren die niet al gewoon in de beginprijs had gekunt. On top of that ook nog eens een regiotoeslag als je van Amsterdam notabene vertrekt.. way to go OAD.. maar liefst 35 euro in het laatje , en wij en OAD zelf maar klagen dat de regering ons 11,25 afzet..
Je bagage allowance staat op je e-ticket.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 16:13 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik heb even een vraagje: ik vlieg morgen naar New York met United Airlines (via Washinton). Wij mogen in totaal 2 stuks bagage pp meenemen. Nu weet ik dat je op intercontinentale vluchten vaak meer mee mag nemen aan kilo's, maar wij vliegen nu met overstap (wel als 1 vlucht geboekt). Weet iemand hoeveel kilo we dan mee mogen nemen (en vooral mee terug, heen hou ik het wel onder de 20)
Normaal is het zo dat wanneer het 2 pc systeem wordt gehanteerd, dat dit ook voor je domestic vlucht geldt. Tenminste, zo heb ik het altijd bij North West meegemaakt de keren dat ik AMS-MSP-DEN vloog. Ik dacht dat het maximum gewicht van 1 pc 32 kg was.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 16:13 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik heb even een vraagje: ik vlieg morgen naar New York met United Airlines (via Washinton). Wij mogen in totaal 2 stuks bagage pp meenemen. Nu weet ik dat je op intercontinentale vluchten vaak meer mee mag nemen aan kilo's, maar wij vliegen nu met overstap (wel als 1 vlucht geboekt). Weet iemand hoeveel kilo we dan mee mogen nemen (en vooral mee terug, heen hou ik het wel onder de 20)
Klopt, maar dat betekent nog net dat je 32 kilo gratis mag meenemen. Ik meende dat die 32 kg meer te maken heeft, om de ruggen van de bagagemedewerkers een beetje te sparenquote:Op zaterdag 31 januari 2009 22:59 schreef Buzz129 het volgende:
[..]
Normaal is het zo dat wanneer het 2 pc systeem wordt gehanteerd, dat dit ook voor je domestic vlucht geldt. Tenminste, zo heb ik het altijd bij North West meegemaakt de keren dat ik AMS-MSP-DEN vloog. Ik dacht dat het maximum gewicht van 1 pc 32 kg was.
Ik heb zelf ook een keer een korte 50 minuten overstap in Zurich met Swiss naar de VS gedaan. Het is best te doen, als je geen vertraging hebt heb je zelfs tijd over. Als je het niet haalt biedt Swiss je een andere vlucht aan.quote:Op maandag 2 februari 2009 21:37 schreef Michelangeloo het volgende:
Vraagje: In juli wil ik van Brussel naar Miami. Alleen er is een overstap op Zurich, mogelijk probleem is dat er maar 50 minuten de tijd is. De vlucht zal geheel zijn met Swiss International Air Lines. Heeft er iemand ervaring mee met een korte overstaptijd? Misschien specifiek op Zurich of met Swiss? En het is toch zo dat Swiss verplicht is om een andere vlucht naar de gewenste bestemming aan te bieden als je hem mist?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |