bijna 200 euro rentequote:Op woensdag 1 oktober 2008 13:43 schreef DJKoster het volgende:
*logt na 4 maand ook weer eens in op zijn Icesave rekening*
2 cent rente
Het rommelt wat in IJsland maar of we daar hier (met IceSave) ook wat van gaan merken weet ik niet. Mogelijk interessante banken zijn AKBank, Credit Europe, Garantibank, ATBank, NIBC, MoneYou.quote:Op woensdag 1 oktober 2008 16:17 schreef DeHovenier het volgende:
Ik zit nu bij de Postbank en ik zoek nog een betrouwbare bank met hoge rente om wat centjes op te stallen. Icesave lijkt me een goede kandidaat, maar if het slim is om daar nu een rekening te openen weet ik niet
Ik vind het juist wel logisch... als bedrijven het moeilijker hebben verlagen ze de prijs van hun producten om hun producten toch te verkopen. En de prijs van geld is de rente, dus dat deze lager wordt is op zich logisch. Ik weet wel dat het in de praktijk bij banken niet zo werkt omdat er veel meer psychologie zoals vertrouwen meespeelt, maar zo werkt het op de normale markt wel.quote:Op woensdag 1 oktober 2008 11:01 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Je zou toch denken dat door de kredietcrisis de rentes juist zullen stijgen![]()
Ik snap er echt helemaal niets meer van.![]()
Wie wel?
Hier ga je de mist in, wat het bedrijf "verkoopt" is rente. Willen ze dat aantrekkelijker maken, moeten ze het verhogen.quote:Op woensdag 1 oktober 2008 17:33 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Ik vind het juist wel logisch... als bedrijven het moeilijker hebben verlagen ze de prijs van hun producten om hun producten toch te verkopen.
Je kunt gewoon storten. Terugstorten en deposito's aanmaken kan pas als je contract is afgehandeld en een eerste storting van de tegenrekening is ontvangen.quote:Op woensdag 1 oktober 2008 19:24 schreef MCH het volgende:
Heb mijn contract bij de NIBC ondertekend en teruggestuurd (al een week geleden). Krijg ik nog een bevestiging dat alles nu geregeld is of kan ik gewoon gaan storten?
Het klopt niet zoals je het hier formuleert. Het product is: het lenen van het geld, de prijs daarvoor is de rente (p*q enzo).quote:Op woensdag 1 oktober 2008 18:51 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Hier ga je de mist in, wat het bedrijf "verkoopt" is rente. Willen ze dat aantrekkelijker maken, moeten ze het verhogen.
Kijk, dat laatste hoeft voor mij niet (De PvdA wil liefst alles nivileren geloof ik), maar wel goed dat hier eens een discussie over op gang komt, want wat is een grens van 20K nu eenmaal, als het Nibud al aangeeft dat een beetje huishouden bedragen tussen 7 & 13 K minimaal op direct opneembare spaarrekeningen zou moeten hebben voor noodgevallen?quote:PvdA wil kleine spaarders ontzien
Uitgegeven: 1 oktober 2008 10:28
DEN HAAG - De PvdA wil spaarders met een klein vermogen ontzien door volgend jaar de grens voor een vermogensrendementsheffing te verhogen. Het tarief voor mensen met meer geld op de bank zou omhoog moeten.
Dat stelt Tweede Kamerlid Paul Tang woensdag voor.
Nu moeten mensen met een vermogen boven de 20.000 euro die heffing betalen. Maar volgens Tang teren zij daar volgend jaar op in, omdat de rente die ze krijgen ongeveer gelijk is aan de verwachte inflatie.
Banken
Tang stelt voor die grens op te trekken tot 38.000 euro, het bedrag dat ook door banken wordt gegarandeerd. Volgens het voorlopige voorstel dat bij het vaststellen van het Belastingplan definitief moet worden, zouden mensen met meer geld op de bank dan een heffing moeten betalen van 1,4 procent in plaats van 1,2 procent.
... je bent verward met het lenen van geld van een bank. De hele topic gaat over sparen. Als de banken willen dat ze klanten krijgen die bij ze willen sparen, dan moeten ze inderdaad hun rente verhogen.quote:Op woensdag 1 oktober 2008 19:41 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Het klopt niet zoals je het hier formuleert. Het product is: het lenen van het geld, de prijs daarvoor is de rente (p*q enzo).
Zoals jij het hier formuleert zeg je: 'willen ze het product aantrekkelijk maken, dan moeten ze het product verhogen.'
Vergelijk het maar het een brood bij de bakker: 'wil de bakker (de verkoop van) het brood aantrekkelijk maken, dan verhogen ze (de hoeveelheid) brood'.
*snel rekent*quote:Op woensdag 1 oktober 2008 20:35 schreef DIGGER het volgende:
[..]
Kijk, dat laatste hoeft voor mij niet (De PvdA wil liefst alles nivileren geloof ik), maar wel goed dat hier eens een discussie over op gang komt, want wat is een grens van 20K nu eenmaal, als het Nibud al aangeeft dat een beetje huishouden bedragen tussen 7 & 13 K minimaal op direct opneembare spaarrekeningen zou moeten hebben voor noodgevallen?
Opkrikken die grens!
Dat is toch al jaren zo?quote:Nu moeten mensen met een vermogen boven de 20.000 euro die heffing betalen. Maar volgens Tang teren zij daar volgend jaar op in, omdat de rente die ze krijgen ongeveer gelijk is aan de verwachte inflatie.
Je hebt gelijk.... ik gooi 2 dingen door elkaar.quote:Op woensdag 1 oktober 2008 20:50 schreef athlonkmf het volgende:
[..]
... je bent verward met het lenen van geld van een bank. De hele topic gaat over sparen. Als de banken willen dat ze klanten krijgen die bij ze willen sparen, dan moeten ze inderdaad hun rente verhogen.
Het heffingsvrij vermogen verhogen is een leuk plan, maar ik denk niet dat dit zo snel gaat gebeuren. De vermogensrendementsheffing gaat al jaren uit van een fictief rendement van 4%, ook in de jaren dat dat (met normaal vermogensbeheer) niet gehaald kon worden. Ondanks dat de fictie toen ver verwijderd was van de werkelijkheid is in die jaren de wet niet aangepast (en geloof me, dat is geprobeerd). Ik zie niet in waarom dat nu wél zou gebeuren.quote:Op woensdag 1 oktober 2008 20:35 schreef DIGGER het volgende:
[..]
Kijk, dat laatste hoeft voor mij niet (De PvdA wil liefst alles nivileren geloof ik), maar wel goed dat hier eens een discussie over op gang komt, want wat is een grens van 20K nu eenmaal, als het Nibud al aangeeft dat een beetje huishouden bedragen tussen 7 & 13 K minimaal op direct opneembare spaarrekeningen zou moeten hebben voor noodgevallen?
Opkrikken die grens!
Waarschijnlijk is dit een "proefballonnetje" en gaat binnenkort het tarief wel omhoog, zonder dat de belastingvrije grens wordt aangepast...quote:Op woensdag 1 oktober 2008 22:25 schreef DonJames het volgende:
Om tot een heffing van 1,4% te komen moet men het fictief rendement opgekrikken naar 4,67%, óf het tarief ophogen naar 35%. Het fictief rendement opkrikken zou nog verder van de werkelijkheid af komen te staan. Ook getuigt het niet van betrouwbaarheid dat men in de jaren dat de 4% niet werd gehaald het tarief niet naar beneden wou bijstellen, en in jaren met hogere rente (zoals nu) het fictief rendement wel omhoog zou doen.
Het (huidige) tarief van 30% is toendertijd bewust gekozen om (o.a., de rest van de theoretische gedachten zal ik jullie niet mee lastig vallen) in de pas te lopen met het buitenland om kapitaalvlucht te voorkomen. En aangezien de tarieven (in binnenland en buitenland) alleen maar naar beneden gaan zal dit niet gebeuren.
Nogmaals, ik geloof niet dat dat gaat gebeuren. Het heffingsvrij vermogen zou eventueel aangepast kunnen worden, dat wordt immers elk jaar aangepast. Aanpassingen in het tarief en/of het forfaitair rendement acht ik zeer onwaarschijnlijk.quote:Op donderdag 2 oktober 2008 07:44 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Waarschijnlijk is dit een "proefballonnetje" en gaat binnenkort het tarief wel omhoog, zonder dat de belastingvrije grens wordt aangepast...
Zo werkt het niet in het (fiscaal) recht, gelukkig. De uitlatingen toendertijd van de staatssecretaris maken deel uit van de parlementaire geschiedenis. Die kan men niet zomaar passeren.quote:Wat is politiek toch mooi: nu zit er weer een ander op die post!
Waarschijnlijk voor 18 uur vandaag. Ik heb het idee dat de Postbank het geld vaak nog een dag vasthoud.quote:Op donderdag 2 oktober 2008 10:25 schreef Felixa het volgende:
Dinsdag heb ik geld overgeboekt van de Postbank naar mijn Akbankrekening.
Het staat er nu nog niet op terwijl het wel al dinsdag bij de Postbank is afgeschreven.
Hoe lang kan het maximaal duren voor het geld op mijn Akbankrekening staat?
Dank je.quote:Op donderdag 2 oktober 2008 10:37 schreef Aether het volgende:
[..]
Waarschijnlijk voor 18 uur vandaag. Ik heb het idee dat de Postbank het geld vaak nog een dag vasthoud.
Het kan ook zijn dat je betaling door de computer als ‘vreemd’ wordt gezien als het bedrag veel hoger is dan normaal op je rekening. Het kan dan door iemand apart worden gekeurd (i.v.m. misbruik). De Postbank verwerkt 1 ŕ 2 maal per dag betalingen naar andere banken IIRC.quote:Op donderdag 2 oktober 2008 10:42 schreef Felixa het volgende:
[..]
Dank je.![]()
Dan zal ik me voor de rest van de dag nog maar geen zorgen maken.
Het is het eerste grote bedrag dat ik overmaak, vandaar mijn vraag...
Heb je die laatste regel wel gezien?quote:Op woensdag 1 oktober 2008 20:35 schreef DIGGER het volgende:
[..]
Kijk, dat laatste hoeft voor mij niet (De PvdA wil liefst alles nivileren geloof ik), maar wel goed dat hier eens een discussie over op gang komt, want wat is een grens van 20K nu eenmaal, als het Nibud al aangeeft dat een beetje huishouden bedragen tussen 7 & 13 K minimaal op direct opneembare spaarrekeningen zou moeten hebben voor noodgevallen?
Opkrikken die grens!
Ik heb nog maar een paar honderd euro daar staan, grootste deel staat bij Icesave, maar nu toch maar even gemaild of ze mijn 4,5% willen verhogen naar 5,25%, wordt de komende dagen geregeldquote:Op donderdag 2 oktober 2008 10:59 schreef Mikkie het volgende:
Ik zie net die verhoging van de CEB pas. Mooi meegenomen
Ja! Je had gelijk.quote:Op donderdag 2 oktober 2008 10:37 schreef Aether het volgende:
[..]
Waarschijnlijk voor 18 uur vandaag. Ik heb het idee dat de Postbank het geld vaak nog een dag vasthoud.
Het wordt pas duurder voor mensen met minimaal 146k, zoals volgens mij iemand hiervoor al had uitgerekend (heb het niet nagerekend). Dus echt niet iedereen wordt er slechter van.quote:Op donderdag 2 oktober 2008 11:10 schreef dyna18 het volgende:
[..]
Heb je die laatste regel wel gezien?
Belachelijk voorstel. Hij wil de belasting op het eigen geld van mensen met maar liefst 16,7% verhogen! Geld waar mensen al meerdere keren eerder belasting over hebben betaald.![]()
Altijd weer dat gerommel aan wetten en regels door mensen zonder verstand van zaken, waardoor op het eind uiteindelijk bijna iedereen er slechter uit komt
Dat is onzin. Belasting over vermogen betaal je elk jaar. Een betere garantieregeling hoop ik nooit gebruik van te hoeven maken. Als dus de belasting stijgt wordt het duurder voor iedereen die boven de vrije voet van de vermogensrendementsheffing uitkomt.quote:Op donderdag 2 oktober 2008 16:44 schreef 81Renrew het volgende:
[..]
Het wordt pas duurder voor mensen met minimaal 146k, zoals volgens mij iemand hiervoor al had uitgerekend (heb het niet nagerekend). Dus echt niet iedereen wordt er slechter van.
Het ging over het verhogen van de heffingsvrije voet...quote:Op donderdag 2 oktober 2008 17:16 schreef dyna18 het volgende:
[..]
Dat is onzin. Belasting over vermogen betaal je elk jaar. Een betere garantieregeling hoop ik nooit gebruik van te hoeven maken. Als dus de belasting stijgt wordt het duurder voor iedereen die boven de vrije voet van de vermogensrendementsheffing uitkomt.
Is afhankelijk van welk buitenland, maar de meeste "normale" landen wel.quote:Op donderdag 2 oktober 2008 23:18 schreef Plakstrip het volgende:
Misschien een domme vraag, maar geven banken in het buitenland ook door aan Nederland hoeveel geld je bij hen hebt staan?
Panama niet hoorquote:Op donderdag 2 oktober 2008 23:48 schreef DonJames het volgende:
[..]
Is afhankelijk van welk buitenland, maar de meeste "normale" landen wel.
Leuk voor die mensen, maar andere banken dan? Om nog maar te zwijgen over de klanten van Van der Hoop Bankiers drie jaar geleden.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 21:27 schreef corus het volgende:
Net bij het nos journaal : staat garandeert al je geld bij fortis ook al heb je miljoenen.
Dus 20-40k dnb garantie is niet meer van toepassing.
Ze moeten wel. De staatsinjectie is bijna direct weer verdampt.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 21:27 schreef corus het volgende:
Net bij het nos journaal : staat garandeert al je geld bij fortis ook al heb je miljoenen.
Dus 20-40k dnb garantie is niet meer van toepassing.
quote:Min Fin: Fortis rekhouders haalden massaal geld van rekening
03-10-2008 19:59:00
Van DOW JONES NIEUWSDIENST
AMSTERDAM (Dow Jones)--De Nederlandse overheid is Fortis te hulp geschoten omdat dinsdag de kapitaalinjectie ter waarde van EUR4 miljard al geheel was verdampt. Dit zegt een woordvoerder van het Ministerie van Financien vrijdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.
"Op dinsdag nam De Nederlandsche Bank enorme geldbewegingen waar waarop minister Wouter Bos van Financien werd gebeld", aldus woordvoerder Jeroen Sprenger.
Volgens Sprenger werd er door rekeninghouders van Fortis zoveel geld van de rekeningen gehaald dat er ingegrepen moest worden. Hoeveel geld er werd weggehaald wil Sprenger niet zeggen. Ook de DNB wil desgevraagd hier niet op ingaan.
Sprenger geeft aan dat het bedrag van EUR16,8 miljard waarmee de Nederlandse staat de Nederlandse bancaire en verzekeringsactiviteiten van Fortis nv en het Fortis-deel van ABN AMRO Holding nv koopt wordt gefinancierd middels de uitgifte van leningen.
Bos: 'Maar bovenal hebben wij vandaag bereikt dat spaarders en klanten weten dat hun geld bij onze banken in veilige handen is'.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 21:42 schreef Arcee het volgende:
Leuk voor die mensen, maar andere banken dan? Om nog maar te zwijgen over de klanten van Van der Hoop Bankiers drie jaar geleden.
Bos kan het nu toch niet meer maken welke bank dan ook wel failliet te laten gaan.
Hij bedoelt: "Bovenal hebben ze laten zien dat de belastingbetaler hoe dan ook voor de kosten opdraait"...quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 22:05 schreef Arcee het volgende:
[..]
Bos: 'Maar bovenal hebben wij vandaag bereikt dat spaarders en klanten weten dat hun geld bij onze banken in veilige handen is'.
'Onze' banken : dus abn-amro en fortisquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 22:05 schreef Arcee het volgende:
[..]
Bos: 'Maar bovenal hebben wij vandaag bereikt dat spaarders en klanten weten dat hun geld bij onze banken in veilige handen is'.
Dat geldt voor álle banken dan, neem ik aan?
quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 22:07 schreef Arcee het volgende:
Of zou Bos met 'onze banken' Fortis en ABN Amro bedoelen?
quote:
Als hij dat wel doet dan is het wel een hele erge vorm van discriminatie qua staatssteun. Dat ze een bank staatssteun geven is al erg jammer, doch onvermijdelijk, maar nu moeten ze niet de ene bank ('hun bank') voor gaan trekken.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 21:42 schreef Arcee het volgende:
[..]
Leuk voor die mensen, maar andere banken dan? Om nog maar te zwijgen over de klanten van Van der Hoop Bankiers drie jaar geleden.
Bos kan het nu toch niet meer maken welke bank dan ook wel failliet te laten gaan.
Hier zit precies het probleem: de overheid wil kostte wat het kost een slecht systeem in stand houden. Dat heet uitstel van executie.quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 11:30 schreef Poekieman het volgende:
... De eerst omvallende banken krijgen geld, maar de volgende...? ...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |