alles was geluktquote:Op zondag 28 september 2008 16:42 schreef mascara-klodder het volgende:
Vooraf
-pompoensoep met room
Hoofdgerecht
-aubergine-tomatentaartje met mozzarella en pecorino en ciabatta met zelfgemaakte knoflookboter
Dessert
-stoofvruchten in rode wijn en port met mascarpone
vind ik wel, veel zoeter en je krijgt er niet zo'n raar gehemelte van...quote:Op dinsdag 30 september 2008 14:53 schreef Haijo het volgende:
[..]
Zijn die lekkerder dan normale kiwi's?
Ze zijn zachter en zoeter dan normale kiwi's. Een kiwi hoort stevig en fris zoetzuur te zijn in plaats van zo'n kwakje in een harig schilletje. Ik ben dol op kiwi's maar deze krijg ik niet weg.quote:Op dinsdag 30 september 2008 14:53 schreef Haijo het volgende:
[..]
Zijn die lekkerder dan normale kiwi's?
ben benieuwd wat qwea na jou gaat postenquote:Op dinsdag 30 september 2008 16:28 schreef Patries86 het volgende:
Eten vanavond iets wat snel klaar is en je snel kan eten
Pasta
Wat is er nou weer smakeloos aan pasta?quote:Op dinsdag 30 september 2008 16:35 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
ben benieuwd wat qwea na jou gaat postenwaarschijnlijk net zo smakeloos
De cognac waar ik de champignons mee afgeblust heb smaakte me zo goed dat ik nu dus een bel cognac heb.quote:Op dinsdag 30 september 2008 18:34 schreef MinderMutsig het volgende:
OT: Biefstuk met een champignonprutje en gewokte spinazie met knoflook.
Hoe doe je spinazie wokken met knoflook?quote:Op dinsdag 30 september 2008 18:34 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
OT: Biefstuk met een champignonprutje en gewokte spinazie met knoflook.
Spinazie wassen en goed drogen in een slacentrifuge/in een theedoek waar je buiten mee gaat slingeren o.i.d. en knoflook in heel dunne plakjes snijden. Dan de wok goed heet stoken, een beetje olie in de wok, knof erbij, handje voor handje de spinazie toevoegen en kruiden. Eventueel kan je het ook afblussen met een beetje sojasaus o.i.d.quote:Op woensdag 1 oktober 2008 09:49 schreef iggy_in_the_house het volgende:
[..]
Hoe doe je spinazie wokken met knoflook?Wil ik ook eens proberen...
Simpel! Hoef de spinazie dus niet te koken vantevoren? In ieder geval heel erg bedankt!quote:Op woensdag 1 oktober 2008 11:05 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Spinazie wassen en goed drogen in een slacentrifuge/in een theedoek waar je buiten mee gaat slingeren o.i.d. en knoflook in heel dunne plakjes snijden. Dan de wok goed heet stoken, een beetje olie in de wok, knof erbij, handje voor handje de spinazie toevoegen en kruiden. Eventueel kan je het ook afblussen met een beetje sojasaus o.i.d.
Zéker niet. Spinazie is sowieso heel snel klaar dus even wokken is voldoende. Goed afdrogen is daar wel HET geheim want als er nog water aan de bladeren hangt dan kook je de spinazie alsnog en krijg je een natte kledderboel in je wok.quote:Op woensdag 1 oktober 2008 11:06 schreef iggy_in_the_house het volgende:
[..]
Simpel! Hoef de spinazie dus niet te koken vantevoren? In ieder geval heel erg bedankt!
Mijn moeder heeft een heerlijk recept! Als ik d'r straks bel zal ik het vragen.quote:Op woensdag 1 oktober 2008 14:44 schreef iggy_in_the_house het volgende:
Sorry dat ik zoveel vraag, maar ik wil binnenkort ook eens een pompoensoepje maken. Heeft iemand een lekker (eenvoudig) recept?
Bij mij staat er net een pannetje te pruttelen, hier het recept voor je!quote:Op woensdag 1 oktober 2008 14:44 schreef iggy_in_the_house het volgende:
Sorry dat ik zoveel vraag, maar ik wil binnenkort ook eens een pompoensoepje maken. Heeft iemand een lekker (eenvoudig) recept?
Thanks! andere recepten zijn ook welkomquote:Op woensdag 1 oktober 2008 19:05 schreef Jay_Bee het volgende:
[..]
Bij mij staat er net een pannetje te pruttelen, hier het recept voor je!
Pompoensoep met kokosmelk en kerrie
Ingrediënten
750 g flespompoen
1 flinke rode ui
1 teentje knoflook
blikje kokosmelk
2 cm verse gember
1 liter bouillon (2 blokjes opgelost in 1l heet water)
olijfolie
2 koffielepels pittig kerriepoeder
2 koffielepels korianderpoeder
peper en zout
bosje koriander
Bereiding
Pompoen in stukken snijden en de pitjes verwijderen, in een ovenschaal leggen en besprenkelen olijfolie en het korianderpoeder er over verdelen.
20 minuten in de oven verwarmen bij 180C, daarna schil verwijderen en in blokjes snijden.
De ui fijne snipperen en aanfruiten in wat olijfolie, als de uien glazig zijn de knoflook en kerrie toevoegen en even meebakken.
Voeg de blokjes pompoen en de geraspte gember toe en laat nog 5 min. stoven.
Overgiet met kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 a 20 min. koken op een zacht vuurtje.
Pureer de soep met de staafmixer.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat kerrie.
De koriander fijn snijden en net voor het serveren toevoegen.
Dat is zo ontzettend lekker. Sterke italiaanse citroendrank die vooral lekker is als het buiten warm is (je moet hem ijs en ijskoud drinken, liefst uit de vriezer)quote:
Wat is er zo bijzonder aan 3 oktober?quote:Op donderdag 2 oktober 2008 15:31 schreef MissyMirjaM het volgende:
er staat nu een grote soeppan op, volgepropt met aardappelen, peen en uien
3 oktober
leidens ontzet, bier en tietenquote:Op donderdag 2 oktober 2008 15:48 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Wat is er zo bijzonder aan 3 oktober?
OK, nou veel plezier dan.quote:Op donderdag 2 oktober 2008 15:48 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
leidens ontzet, bier en tieten
Was lekkerquote:Op donderdag 2 oktober 2008 11:43 schreef iggy_in_the_house het volgende:
Vanavond eten we gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl. Ben benieuwd (1e keer dat we het eten)
Ik weet niet wat jij denkt dat het is maar het lijkt een beetje op shandy maar dan beter.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 11:25 schreef Koningin het volgende:
[..]
Als dat is wat ik denk dat het is, dan hmmmmmm heerlijk!!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |