Dat lijkt me niet ver van de waarheid, ze hadden er net als nu in Irak niets te zoeken.quote:Op vrijdag 26 september 2008 19:04 schreef Timmehhh het volgende:
Bij geschiedenis kwam het vooral naar voren in zaken als de Vietnamoorlog waarin de Amerikanen stelselmatig als misdadigers werden weggezet.
In wat voor een wereld leef jij eigenlijk, je stapelt waanidee op waanidee. Wat dat betreft sta jij dichter bij Volkert dan wie dan ook hier.quote:Op vrijdag 26 september 2008 19:07 schreef SeventhWave het volgende:
Het gehele linkse gedachtegoed past van nature buitengewoon goed in een cult.
Dat is een argumentatie-wende die niet werkt hoor.quote:Op vrijdag 26 september 2008 20:50 schreef Posdnous het volgende:
[..]
In wat voor een wereld leef jij eigenlijk, je stapelt waanidee op waanidee. Wat dat betreft sta jij dichter bij Volkert dan wie dan ook hier.
Als het aan links ligt niet, nee.quote:Op vrijdag 26 september 2008 20:40 schreef FeestNummer het volgende:
Belangrijk stuk geschiedenis?
Over 100 jaar weet echt niemand meer wie Fortuyn was.
Ow, en waarom dan wel?quote:Op vrijdag 26 september 2008 21:01 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Als het aan links ligt niet, nee.
Alsof de consistentie en uitvoerbaarheid van iemands ideeën bepaalt of hij wel of niet in de geschiedenisboeken terechtkomtquote:Op vrijdag 26 september 2008 21:05 schreef Posdnous het volgende:
Als er 1 persoon makkelijk onderuit te halen is wat betreft argumentatie en volkomen kansloze ophitserij waar je nooit iets mee bereikt is het Fortuyn wel.
Dat bepaalde mensen nu zo naïef zijn om te denken dat hij daadwerkelijk wat zou hebben bereikt en zijn stemmen zou behouden als hij eenmaal macht had is allemaal leuk en aardig maar volkomen irreëel natuurlijk. De meeste van zijn ideeën waren of grondwettelijk onmogelijk of Europees onmogelijk.
Allemaal geblaat, een zegen voor de tegenpartij die dat zo makkelijk kan weerleggen.
Volgens mij heeft hij geen enkele invloed gehad op de maatschappij. Alleen zijn volgertjes blijven dat volhouden.quote:Op vrijdag 26 september 2008 21:15 schreef Scaurus het volgende:
Nee jongetje, Fortuyn komt wel degelijk in de geschiedenisboeken. Waarom? Omdat hij een grote impact heeft gehad op de maatschappij.
Welnee, dat was er allang man. Allemaal geblaat om het veel belangrijker te maken dan het eigenlijk was. Hij heeft een hoop geschreeuwd, wat toen al niet serieus werd genomen en helaas stierf hij waardoor hij nog enige naam behield, anders was hij allang in de vergetelheid geraakt en een landelijke pispaal geworden.quote:In de persoon van Pim Fortuyn balde zich samen het ongenoegen dat veel mensen hadden met het huidige 'kleurloze' sociaal-liberalisme en het falen van de integratie en multiculturele samenleving. Die tegenstroom bestond niet alleen maar uit Fortuyn, maar ook uit linkse critici als Paul Scheffer.
Die handvol volgelingen die jaarlijks op bedevaart gaat naar z'n graf? Veel groter is de invloed niet hoor. Hij zal hooguit bekend blijven als een controversiële politicus die op straat werd doodgeschoten. Dat was de schol rondom Fortuyn niet z'n bijzondere ideeën of invloed op de maatschappij. Dat is wishful thinking van een handvol uitgerangeerde LPF'ersquote:Op vrijdag 26 september 2008 21:15 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Alsof de consistentie en uitvoerbaarheid van iemands ideeën bepaalt of hij wel of niet in de geschiedenisboeken terechtkomt
Nee jongetje, Fortuyn komt wel degelijk in de geschiedenisboeken. Waarom? Omdat hij een grote impact heeft gehad op de maatschappij. In de persoon van Pim Fortuyn balde zich samen het ongenoegen dat veel mensen hadden met het huidige 'kleurloze' sociaal-liberalisme en het falen van de integratie en multiculturele samenleving. Die tegenstroom bestond niet alleen maar uit Fortuyn, maar ook uit linkse critici als Paul Scheffer.
Het was onderdeel van het centraal examen van 2005?, die over die industriële revolutie (de rechtse kapitalistische uitbuiters) en Vietnam (de slechte amerikanen) ging. Het was vooral dat we een heel half jaar Vietnam behandelen waarin de Amerikanen als imperialisten werd neergezet, terwijl er geen aandacht werd gegeven aan bijvoorbeeld Zuid Korea waar de Amerikanen en de VN wel het communisme succesvol versloegen. Een gebeurtenis waar het hedendaagse Zuid Korea nog steeds de vruchten van plukt.quote:Op vrijdag 26 september 2008 20:41 schreef FeestNummer het volgende:
[..]
Dat lijkt me niet ver van de waarheid, ze hadden er net als nu in Irak niets te zoeken.
Ik zie zat volkertjes hier die overlopen meet haat en minachting voor andersdenkenden of in dit geval een wetenschappelijk argument.quote:Op vrijdag 26 september 2008 20:50 schreef Posdnous het volgende:
In wat voor een wereld leef jij eigenlijk, je stapelt waanidee op waanidee. Wat dat betreft sta jij dichter bij Volkert dan wie dan ook hier.
Interessant .... in welk universum leef je eigenlijk waar "links" vindt dat wie het niet eens is met de socialisten gestraft moet worden..quote:Op zaterdag 27 september 2008 19:38 schreef SeventhWave het volgende:
Links heeft een duidelijke ziekte die genezen moet worden. Niet alleen de sociaal zwakken zijn zieken die genezen moeten worden, maar ook diegene die het niet met de socialisten eens zijn zijn ziek en moeten gestraft worden.
Dat bral je alleen maar omdat je zelf hoopt dat zijn 'gevaarlijke' ideeën vergeten worden.quote:Op zaterdag 27 september 2008 08:28 schreef du_ke het volgende:
[..]
Die handvol volgelingen die jaarlijks op bedevaart gaat naar z'n graf? Veel groter is de invloed niet hoor. Hij zal hooguit bekend blijven als een controversiële politicus die op straat werd doodgeschoten. Dat was de schol rondom Fortuyn niet z'n bijzondere ideeën of invloed op de maatschappij. Dat is wishful thinking van een handvol uitgerangeerde LPF'ers
Die zijn ook allang vergeten.quote:Op zaterdag 27 september 2008 23:57 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Dat bral je alleen maar omdat je zelf hoopt dat zijn 'gevaarlijke' ideeën vergeten worden.
Omg.quote:Op zaterdag 27 september 2008 19:38 schreef SeventhWave het volgende:
[..]
Ik zie zat volkertjes hier die overlopen meet haat en minachting voor andersdenkenden of in dit geval een wetenschappelijk argument.
Gedeeltelijke definitie van een cult:
- Great devotion to a person, idea, object, movement, or work (as a film or book).
-Any system for treating human sickness that originated by a person usually claiming to have sole insight into the nature of disease, and that employs methods regarded as unorthodox or unscientific.
Links heeft een duidelijke ziekte die genezen moet worden. Niet alleen de sociaal zwakken zijn zieken die genezen moeten worden, maar ook diegene die het niet met de socialisten eens zijn zijn ziek en moeten gestraft worden. En de devotie tot de linkse leer is zeer groot, vooral bij extreem links.
Tevens is het socialisme onwetenschappelijk en het is niet voor niets dat de politiek niet wetenschappelijk gestaafd wordt aan wat zij bereikt tijdens een regeer periode. Ondanks de linkse loftrompet neemt de armoede in Nederland toe.
Prima van toepassing op de volgers van Fortuyn, Wilders of Verdonkquote:Op zaterdag 27 september 2008 19:38 schreef SeventhWave het volgende:
Gedeeltelijke definitie van een cult:
- Great devotion to a person, idea, object, movement, or work (as a film or book).
-Any system for treating human sickness that originated by a person usually claiming to have sole insight into the nature of disease, and that employs methods regarded as unorthodox or unscientific.
Nee dat zeg ik omdat ik nuchter tegen zijn plannen aankijk en nooit ben meegegaan in de hype.quote:Op zaterdag 27 september 2008 23:57 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Dat bral je alleen maar omdat je zelf hoopt dat zijn 'gevaarlijke' ideeën vergeten worden.
Weer zegt zoiets NIETS over het belang van een persoon in een historisch tijdperk. Hitler had de grootste waanbeelden, maar is dat reden om hem maar uit de geschiedenisboeken te schrappen alszijnde een eenzame dwaas?quote:Op zondag 28 september 2008 11:48 schreef du_ke het volgende:
Nee dat zeg ik omdat ik nuchter tegen zijn plannen aankijk en nooit ben meegegaan in de hype.
Het scheelt nogal wat of iemand onderdeel was van een kortstondige hype met een heftig einde of dat hij vele miljoenen de dood heeft ingejaagdquote:Op zondag 28 september 2008 19:06 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Weer zegt zoiets NIETS over het belang van een persoon in een historisch tijdperk. Hitler had de grootste waanbeelden, maar is dat reden om hem maar uit de geschiedenisboeken te schrappen alszijnde een eenzame dwaas?
Godwin's law...quote:Op zondag 28 september 2008 19:06 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Weer zegt zoiets NIETS over het belang van een persoon in een historisch tijdperk. Hitler had de grootste waanbeelden, maar is dat reden om hem maar uit de geschiedenisboeken te schrappen alszijnde een eenzame dwaas?
Wel, van Fortuyn kan je veel zeggen, maar niet dat hij een kortstondige hype was. Pim Fortuyn verwoordde de gevoelens van veel Nederlanders, Nederlanders die in hun onderbuik voelden dat de droom van het multiculturalisme op een grote mislukking uitliep. Fortuyn's eloquente verwoording van die gevoelens en zijn charisma maakten hem tot een mateloos populair figuur.quote:Op zondag 28 september 2008 19:08 schreef du_ke het volgende:
Het scheelt nogal wat of iemand onderdeel was van een kortstondige hype met een heftig einde of dat hij vele miljoenen de dood heeft ingejaagd.
Me neither, maar dat neemt niet weg dat Pim Fortuyn niet op zichzelf staat. Hij is één vertegenwoordiger van een hele generatie mensen die zich niet thuis voelen in de Haagse politiek. Of zij gelijk hebben is niet relevant, het gaat erom dat zij invloed hebben.quote:Op zondag 28 september 2008 11:48 schreef du_ke het volgende:
[..]
Nee dat zeg ik omdat ik nuchter tegen zijn plannen aankijk en nooit ben meegegaan in de hype.
racisme en buitenlanderhaatquote:
quote:die stelselmatig ondermijnd wordt door diezelfde politiek,
onzinquote:hetgeen nu tot uiting komt in de vorm van geschiedvervalsing.
"al jaren" is een understatement....quote:Deze politici vertegenwoordigen een mengsel van conservatieven (doorgaans hoger opgeleiden) en nationalisten (doorgaans lager opgeleiden) die beiden van mening zijn dat de Nederlandse politiek al jaren slaapt en verkeerd reageert op problemen die bestaan.
Jij noemt met droge ogen Fortuyn een racist?quote:
Zo ook PF.quote:gelukkig dat 'de politiek' zich afkeert van racisme en buitenlanderhaat
Schoolboeken worden aanbesteed door de overheid, binnenkort zelfs 'gratis'. Kun je nagaan wat dat gratis voor invloed gaat hebben op de inhoud.quote:onzin
bovendien is uitgever Noordhoff onafhankelijk en is niet horig aan een politiek partij
zo ook de socialisten, tja. En?quote:"al jaren" is een understatement....
ulltraconservatieven vinden altijd al.... eeuwenlang .... dat samenleving en bestuur slaapt en zij zijn de enigen wakkeren met pasklare oplossingen .. althans dat pretenderen zij..
Nee hoor... dat is jouw verkeerde bril.. Je leest/denkt iets wat er niet staat..quote:Op zondag 28 september 2008 20:47 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Jij noemt met droge ogen Fortuyn een racist?
Je suggereert dat nu en straks nog vaker 'een censor door de politiek gestuurd' bij Noordhoff de inhoud dirigeert... Dit heeft iets weg van een conspiracytheorie...quote:Op zondag 28 september 2008 20:47 schreef sneakypete het volgende:
Schoolboeken worden aanbesteed door de overheid, binnenkort zelfs 'gratis'. Kun je nagaan wat dat gratis voor invloed gaat hebben op de inhoud.
Hij haatte a priori alle islamieten?quote:Op zondag 28 september 2008 20:58 schreef Bluesdude het volgende:
[..]
Nee hoor... dat is jouw verkeerde bril.. Je leest/denkt iets wat er niet staat..
Maar als Fortuyn wel een racist zou zijn dan zou ik het met droge ogen benoemen.
Erbij gaan janken is zo bizar...Hij was wel een islamietenhater...
Nee hoor, het is logica. Wie betaalt, die bepaalt.quote:Je suggereert dat nu en straks nog vaker 'een censor door de politiek gestuurd' bij Noordhoff de inhoud dirigeert... Dit heeft iets weg van een conspiracytheorie...
Je zoekt spijkers op laag water - neiging tot komplottheorie- om niet te hoeven erkennen dat Noordhoff zelf haar teksten bepaald en niet "de politiek"quote:Op zondag 28 september 2008 21:20 schreef sneakypete het volgende:
Nee hoor, het is logica. Wie betaalt, die bepaalt.
Noordhoff bepaalt idd haar teksten, maar wie bepaalt of Noordhoffboeken in de klas terecht komen?quote:Op zondag 28 september 2008 21:36 schreef Bluesdude het volgende:
[..]
Je zoekt spijkers op laag water - neiging tot komplottheorie- om niet te hoeven erkennen dat Noordhoff zelf haar teksten bepaald en niet "de politiek"
Gelukkig maar ...de politiek in Nederland is altijd overwegend rechts geweest, met een eeuwigdurende rechtse kamermeerderheid..
Privatiseren en dereguleren dus.quote:Op zondag 28 september 2008 21:45 schreef Scaurus het volgende:
Het is opvallend hoe makkelijk mensen hier de ogen sluiten voor de ideologische gekleurdheid van contemporaine geschiedenis als die in de 'linkse schoolboeken' uit de OP. Wie over hedendaagse issues schrijft, is genoodzaakt een mate van subjectiviteit voor lief te nemen. Er is bestaat niet zoiets als objectieve geschiedschrijving, al helemaal niet over een onderwerp dat zo gevoelig ligt als Fortuyn en het multiculturalisme.
Ik was gisteren bij mijn moeder op visite, mooi verhaal gehoord.quote:Op zondag 28 september 2008 21:56 schreef Scaurus het volgende:
Even wachten, dan begint Klopkoek weer zijn scheldkanonnades tegen alles wat niet de loftrompet steekt over het progressivisme.
Ik zal 'm even op weg helpen:quote:Op zondag 28 september 2008 21:56 schreef Scaurus het volgende:
Even wachten, dan begint Klopkoek weer zijn scheldkanonnades tegen alles wat niet de loftrompet steekt over het progressivisme.
Nee, een vrije keuze.quote:Op zondag 28 september 2008 22:30 schreef Klopkoek het volgende:
Waarom denken jullie dat ik dit topic heb geopend?Omdat ik de reacties zo kon uittekenen. Typerend is de reactie van nitwit sneakypete. "Privatiseren en dereguleren". Wat denk je dat je dan zal krijgen? Objectief onderwijs? Objectieve informatie?
Amerika kent geen openbare scholen en subsidies?quote:Je hoeft alleen naar Amerika te kijken om te zien dat het niet zo is. Daar verkondigen de Cable networks enkel de interests van de elites.
Zo heb ik ook mijn verhaal... waar ik mijn gebrek aan discipline op school kan terugvoeren tot conservatieve onderwijsmethoden.....quote:Op zondag 28 september 2008 22:00 schreef sneakypete het volgende:
Nu bespeur ik bij mezelf een neiging mijn eigen gebrek aan discipline goed te praten. Dat is natuurlijk volkomen onterecht, als ik gewoon altijd braaf gestudeerd had zou ik nu een diploma hebben als menig ander, het is derhalve vooral mijn eigen schuld.
" Ons progressief onderwijs " Dat is een ideefixe.. Het bestaat niet.quote:Op zondag 28 september 2008 22:35 schreef sneakypete het volgende:
Als je dan toch erop wilt reageren bluesdude, reageer dan gerust op de inhoud.
Ik pik mijn verantwoordelijkheid elke dag op, zo'n 45-50 uur per week om precies te zijn. Maar dat doet er niets aan af dat ik mede door eigen ervaringen ben gaan denken dat ons progressieve onderwijs een fiasco is.
Zelden zoveel contradicties gezien in één postquote:Op zondag 28 september 2008 22:44 schreef Bluesdude het volgende:
Er gaat van alles mis met het onderwijs natuurlijk....maar als je "de politiek" de schuld wilt geven..besef dan wel dat je eerder bij rechts moet zijn ..
Beter is het om het niet in politieke sferen te trekken en vingertje te wijzen naar "rechts " of naar "links"...
Zo komen we niet verder .
Het was wel degelijk een korstondige hype. Het Fortuynisme en wat daaruit voort is gekomen heeft geen enkel belang van betekenis meer.quote:Op zondag 28 september 2008 19:44 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Wel, van Fortuyn kan je veel zeggen, maar niet dat hij een kortstondige hype was. Pim Fortuyn verwoordde de gevoelens van veel Nederlanders, Nederlanders die in hun onderbuik voelden dat de droom van het multiculturalisme op een grote mislukking uitliep. Fortuyn's eloquente verwoording van die gevoelens en zijn charisma maakten hem tot een mateloos populair figuur.
Ik heb het stelselmatig progressief genoemd, niet links.quote:Op zondag 28 september 2008 22:52 schreef Klopkoek het volgende:
sneakypete haalt een aantal dingen door elkaar en erbij wat discuseren lastig maakt. laat ik iig antwoorden op zijn stelling dat het onderwijs 'links' is. dat is nog maar de vraag.
ik had op het eindexamen (3 jaar geleden) als onderwerp indonesie. Er werd met geen woord gerept over de genocides daar. politionele acties werden afgeschilderd als orde-bewakingsoperaties. wel werden de indonesiërs neergezet als laffe strijders die zich verkleedden als burger en zonder mededogen nederlanders lynchten...
Is dat dan 'links'?
Het onderwijs is vooral erg christelijk, ook al heet het niet meer zo.
Feiten waaruit het tegenstelde blijkt zijn er dan ook nimmer. Dat maakt deze stelling dan ook sterker dan de tegenovergestelde.quote:Op zondag 28 september 2008 21:47 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Privatiseren en dereguleren dus.
Ook wel opvallend dat het altijd alleen "progressieven" zijn die het onderwijs, maar bijv ook de PO neutraal noemen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |