abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61584012
Iemand suggesties?
pi_61584073
Gewoon kleine stukjes snijden en dat nog een beetje pletten met een plat mes?
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  vrijdag 12 september 2008 @ 19:39:56 #3
112790 Koepert
Parttime Nutcase
pi_61584144
Leg t ergens neer, Platte kant van n mes idd, Lepel, Bakje/schaaltje, schoenzool, spade, wees creatief
It starts with a shiver, an itch, a slow boil
pi_61584278
Met een scheermesje zo dun snijden dat je er doorheen kunt kijken...
pi_61584566
Knofloog moet je sowieso niet persen.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  vrijdag 12 september 2008 @ 19:58:25 #6
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_61584649
Met een goed scherp mes snijden, krijg je nog meer smaak ook
pi_61584764

maar daar heb je nu niks aan denk ik?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 12 september 2008 @ 20:36:50 #8
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_61585786
Op een snijplank leggen, beetje zout erop en dan pletten met de achterkant van een flinke lepel.
The love you take is equal to the love you make.
pi_61589160
Knoflook eerst in zo dun mogelijke plakjes snijden (ongeveer 1 mm). Die plakjes weer in zo dun mogelijke reepjes snijden. Tot slot de reepjes weer zo dun mogelijk in blokjes snijden.
pi_61597641
Raspen!
bla
blabla
blablabla
blablablabla
pi_61598088
in hele kleine stukjes snijden?
in keukenmachine flikkeren?
Ja doei.
pi_61599170
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 12:16 schreef tuiterdespuiter het volgende:
Raspen!
Inderdaad!!!
Ik doe het altijd met een kaasschaafrasp.
Dat geeft hetzelfde effect als klein snijden.
pi_61600379
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 19:55 schreef DroogDok het volgende:
Knofloog moet je sowieso niet persen.
Ligt eraan voor welke toepassing! Het maakt voor het eindresultaat best verschil of je hakt, perst of poft. Persen geeft een scherp/pittige smaak. Lekker
  zaterdag 13 september 2008 @ 17:16:03 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_61603088
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 14:52 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ligt eraan voor welke toepassing! Het maakt voor het eindresultaat best verschil of je hakt, perst of poft. Persen geeft een scherp/pittige smaak. Lekker
Idd erg lekker voor door een dressing ofzo
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_61603817
Pellen, wat zou erop, dan leg ik mijn chinese koksmes er plat op en sla daar een paar keer met de vuist op. Nog even de lange vezels doorhakken en nog een keer slaan en je hebt een mooi papje. Knoflookpersen zijn ondingen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_61605486
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 17:16 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd erg lekker voor door een dressing ofzo
Dat vind ik snel te scherp; ik laat liever een heel teentje even 'trekken' in de dressing.
pi_61605798
gewoon fijnsnijden
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_61607329
heel fijn snijden, zout erop en dan pletten met je koksmes
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  zaterdag 13 september 2008 @ 23:07:23 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_61611056
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 12:16 schreef tuiterdespuiter het volgende:
Raspen!
Oh, da's eigenlijk wel een goeie..normaal snijd ik het altijd (met en goed koksmes gaat dat supermakkelijk) maar met raspen krijg je het natuurlijk nog weer een stuk fijner dan met snijden.
Gember rasp ik ook altijd omdat dat in de pers niet helemaal makkelijk gaat (toch een stuk stugger dan knoflook)
  zaterdag 13 september 2008 @ 23:08:44 #20
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_61611081
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 19:34 schreef MLI het volgende:
Iemand suggesties?
gewoon hakken? is nog lekkerder ook veel subtieler van smaak
Ik ben een eckte rapnegert
  zaterdag 13 september 2008 @ 23:09:37 #21
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_61611107
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 19:00 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dat vind ik snel te scherp; ik laat liever een heel teentje even 'trekken' in de dressing.
kort blancheren. haal je de scherpte er vanaf en hou je de smaak over
Ik ben een eckte rapnegert
  zaterdag 13 september 2008 @ 23:23:06 #22
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_61611359
Ook lekker, bolletje knoflook een half uurtje op zeer laag vuur in olie laten koken, de olie bewaar je als knoflookolie en de knoflook pureer je met een lepel, zeer lekker op vers stokbrood, de knoflook is een dagje of 3 houdbaar in de koelkast en de knoflookolie is net zolang houdbaar als ze olie zelf, lekker over salades of om in te bakken.
Ook lekker om te gebruiken als marinade-olie.
pi_61611874
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 23:23 schreef SiGNe het volgende:
Ook lekker, bolletje knoflook een half uurtje op zeer laag vuur in olie laten koken, de olie bewaar je als knoflookolie en de knoflook pureer je met een lepel, zeer lekker op vers stokbrood, de knoflook is een dagje of 3 houdbaar in de koelkast en de knoflookolie is net zolang houdbaar als ze olie zelf, lekker over salades of om in te bakken.
Bedoel je stoven? Want bij "koken in olie" denk ik aan frituren.
  zaterdag 13 september 2008 @ 23:57:42 #24
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_61612208
Ik bedoel stoven ja, de knoflook moet absoluut niet frituren.
de temperatuur van de olie moet ongeveer tussen de 60 en de 90 graden blijven, dus een warmhoudplaatje gebruiken is aan te raden.
Maar je krijgt er "oh" zo lekkere knoflookolie door en de knoflookpuree is ook al heerlijk (alleen veel te kort houdbaar helaas)
pi_61612579
Niets zo lekker als in de oven gepofte knoflook
pi_61612934
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 23:57 schreef SiGNe het volgende:
Ik bedoel stoven ja, de knoflook moet absoluut niet frituren.
de temperatuur van de olie moet ongeveer tussen de 60 en de 90 graden blijven, dus een warmhoudplaatje gebruiken is aan te raden.
Maar je krijgt er "oh" zo lekkere knoflookolie door en de knoflookpuree is ook al heerlijk (alleen veel te kort houdbaar helaas)
Alleen is de olie nooit (Veilig) in koude gerechten te gebruiken
La derecha oprime, la izquierda libera
  zondag 14 september 2008 @ 00:32:34 #27
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_61613065
jawel, zolang je de knoflook zelf niet in de olie bewaart heb je geen kans op Botulisme (of hoe heet die bacterie ook alweer)
Tijdens het stoven neemt de olie in elk geval alleen de smaak (essence) op, het duurt 2 weken voor knoflook botulisme kan veroorzaken in olie, voor die tijd heb je de knoflook allang uit de olie gehaald, dat doe je tenslote al een half uurtje na de knoflook in de olie heeft gestoofd.
Maar dat kwam ook al naar voren in je Knoflook + olie = listeria? topic.

[ Bericht 11% gewijzigd door SiGNe op 14-09-2008 00:44:19 ]
pi_61613094
quote:
Op zondag 14 september 2008 00:13 schreef ColdFeet het volgende:
Niets zo lekker als in de oven gepofte knoflook
Hoe doe je dat?
pi_61613207
quote:
Op zondag 14 september 2008 00:33 schreef MLI het volgende:

[..]

Hoe doe je dat?
Oven op 180 graden, bol knof inwrijven met olie en in zn geheel in de oven. Uurtje ofzo. Dan zijn de teentjes zo zoet en boterzacht dat je ze zo uit de velletjes knijpt en op je brood smeert. Lekker
pi_61613619
quote:
Op zondag 14 september 2008 00:32 schreef SiGNe het volgende:
jawel, zolang je de knoflook zelf niet in de olie bewaart heb je geen kans op Botulisme (of hoe heet die bacterie ook alweer)
Tijdens het stoven neemt de olie in elk geval alleen de smaak (essence) op, het duurt 2 weken voor knoflook botulisme kan veroorzaken in olie, voor die tijd heb je de knoflook allang uit de olie gehaald, dat doe je tenslote al een half uurtje na de knoflook in de olie heeft gestoofd.
Maar dat kwam ook al naar voren in je Knoflook + olie = listeria? topic.
Ik zou het toch eng vinden. Het gaat om wat op de knoflook zit, wat onder de olie de botulisme kan ontwikkelen. Hoe weet je dan dat dit niet in de olie komt als je de knoflook dr ook weer uit haalt?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_61613626
quote:
Op zondag 14 september 2008 00:39 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Oven op 180 graden, bol knof inwrijven met olie en in zn geheel in de oven. Uurtje ofzo. Dan zijn de teentjes zo zoet en boterzacht dat je ze zo uit de velletjes knijpt en op je brood smeert. Lekker
En dan mee naar je werk nemen, leuk voor de collega's
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_61613632
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 19:34 schreef MLI het volgende:
Iemand suggesties?
Eerst op eten en dan flink zweten.

[ Bericht 79% gewijzigd door #ANONIEM op 14-09-2008 01:02:38 ]
pi_61613647
quote:
Op zondag 14 september 2008 01:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

En dan mee naar je werk nemen, leuk voor de collega's
Het 'stinkt' significant minder als je het zo bereidt
  zondag 14 september 2008 @ 01:49:19 #34
150815 Tha-CheF
guess who's back
pi_61614242
quote:
Op zondag 14 september 2008 00:13 schreef ColdFeet het volgende:
Niets zo lekker als in de oven gepofte knoflook
En als je de mogelijkheid hebt, eerst nog even roken en daarna verder garen in de oven.

dat geeft pas een lekkere smaak aan je lookjes !
In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
pi_61614513
quote:
Op zondag 14 september 2008 01:49 schreef Tha-CheF het volgende:

[..]

En als je de mogelijkheid hebt, eerst nog even roken en daarna verder garen in de oven.

dat geeft pas een lekkere smaak aan je lookjes !
Knoflook roken? Er gaat hier een wereld voor me open!
pi_61648892
Je kunt ook gerookte knoflook kopen, mjum!
  maandag 15 september 2008 @ 16:48:11 #37
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_61649198
Zojuist gerookte knoflook besteld. Had er nog nooit van gehoord. Ik ben benieuwd
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 15 september 2008 @ 16:53:59 #38
3869 David
Drum the drums
pi_61649429
quote:
Op zondag 14 september 2008 01:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik zou het toch eng vinden. Het gaat om wat op de knoflook zit, wat onder de olie de botulisme kan ontwikkelen. Hoe weet je dan dat dit niet in de olie komt als je de knoflook dr ook weer uit haalt?
Nou, maak je daar toch maar geen zorgen over. Ik doe het al jàààren op die manier, nog nooit last van gehad.
  woensdag 17 september 2008 @ 00:41:04 #39
150815 Tha-CheF
guess who's back
pi_61692711
quote:
Op zondag 14 september 2008 02:15 schreef MLI het volgende:

[..]

Knoflook roken? Er gaat hier een wereld voor me open!
Dat is pas een echte geur en smaak sensatie
Ben er helemaal verliefd op geworden. voor zover dat kan :p
in combinatie met wild en een lekkere geconcentreerde jus, overheerlijk
In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
  woensdag 17 september 2008 @ 13:42:58 #40
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_61701103
quote:
Op zondag 14 september 2008 01:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik zou het toch eng vinden. Het gaat om wat op de knoflook zit, wat onder de olie de botulisme kan ontwikkelen. Hoe weet je dan dat dit niet in de olie komt als je de knoflook dr ook weer uit haalt?
Simpel: De botulisme-bacterie heeft water nodig om te kunnen groeien. Heb je knoflook in olie, dan heb kán die bacterie aan het groeien slaan wanneer de omstandigheden verder ook goed zijn. Want in de knoflook zit veel water. Laat je de knoflook alleen een half uur trekken op 90°C, dan sterven er allereerst een boel bacteriën af door de hoge temperatuur. Merk wel op dat de Cl.botulinum uitzonderlijk hitteresistent is.
De overlevende bacteriën groeien niet uit omdat er (nagenoeg) geen water beschikbaar is, want de waterbron (knoflook) is weg
I follow you......but not on Twitter
  woensdag 17 september 2008 @ 13:47:26 #41
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_61701195
Nee, het heeft niet persé water nodig. Maar water vormt wel het gemakkelijkste medium om de omstandigheden te creeeren waarin het goed groeit.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 17 september 2008 @ 13:59:18 #42
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_61701460
quote:
Op woensdag 17 september 2008 13:47 schreef Nembrionic het volgende:
Nee, het heeft niet persé water nodig. Maar water vormt wel het gemakkelijkste medium om de omstandigheden te creeeren waarin het goed groeit.
Het botulisme wat op die knoflook zit gaat mogelijk over in de olie, maar da's zo minimaal dat het niet gevaarlijk is. Om het gevaarlijk te maken heb je toch echt groeiende en toxine producerende bacteriën nodig. En dus water
I follow you......but not on Twitter
  woensdag 17 september 2008 @ 14:03:36 #43
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_61701578
quote:
Op woensdag 17 september 2008 13:59 schreef 1-of-6Billion het volgende:

[..]

Het botulisme wat op die knoflook zit gaat mogelijk over in de olie, maar da's zo minimaal dat het niet gevaarlijk is. Om het gevaarlijk te maken heb je toch echt groeiende en toxine producerende bacteriën nodig. En dus water
Belangrijkste is het gebrek aan zuurstof. Olie bevat weinig zuurstof.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 17 september 2008 @ 14:05:44 #44
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_61701623
quote:
Op woensdag 17 september 2008 14:03 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Belangrijkste is het gebrek aan zuurstof. Olie bevat weinig zuurstof.
Water is essentieel voor alle aardse levensvormen, dus ook voor Clostridium botulinum
Geen water = Geen groei
I follow you......but not on Twitter
pi_61701741
Even een tvp voor de geweldige suggesties hier.
There is no love sincerer than the love of food.
  woensdag 17 september 2008 @ 14:13:45 #46
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_61701815
quote:
Op woensdag 17 september 2008 14:05 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Water is essentieel voor alle aardse levensvormen, dus ook voor Clostridium botulinum
Geen water = Geen groei
Mijn God, zo maak je je er wel heel gemakkelijk vanaf he
Te kort door de verkeerde bocht.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 17 september 2008 @ 14:24:49 #47
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_61702094
quote:
Op woensdag 17 september 2008 14:13 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Mijn God, zo maak je je er wel heel gemakkelijk vanaf he
Te kort door de verkeerde bocht.
Jaja, een echte TRU dooddoener
http://www.google.nl/search?hl=nl&safe=off&q=botulinum+growth+%22without+water%22&meta=
I follow you......but not on Twitter
pi_61702988
quote:
Op zondag 14 september 2008 00:33 schreef MLI het volgende:

[..]

Hoe doe je dat?
Oven op 150 graden; bol knoflook in z'n geheel verpakken in aluminiumfolie (glimmende kant aan de binnenkant); 20 minuten rechtop in de oven.

Dan aan de onderkant van de bol +/- een centimeter eraf snijden; de bol vanaf de bovenkant leegdrukken, de tenen vallen er dan zo uit als het goed is.

Lekker voor knoflooksoep, het scherpe is eraf maar nog wel lekker pittig. Voor een smeersel een uur aanhouden.
pi_61703421
waar krijg je gerookte knoflook
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_61703710
quote:
Op woensdag 17 september 2008 15:14 schreef MissyMirjaM het volgende:
waar krijg je gerookte knoflook
Grote vloe halen, persen, vloeipapiertje vullen, aansteken, en roken maar
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 17 september 2008 @ 15:25:25 #51
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_61703746
quote:
Op woensdag 17 september 2008 15:14 schreef MissyMirjaM het volgende:
waar krijg je gerookte knoflook

http://www.smokey-al.nl/SAG/Home.html
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 17 september 2008 @ 15:27:14 #52
81329 MadMaster
Schots en scheef...
  woensdag 17 september 2008 @ 22:08:35 #53
150815 Tha-CheF
guess who's back
pi_61715932
quote:
Op woensdag 17 september 2008 15:14 schreef MissyMirjaM het volgende:
waar krijg je gerookte knoflook
Bij een groothandel volgens mij.

En anders zelf de knoflook roken.
In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
  woensdag 17 september 2008 @ 22:17:25 #54
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_61716340
quote:
Mijn voorraad is vandaag binnengekomen. Ik ben benieuwd!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 17 september 2008 @ 22:19:51 #55
150815 Tha-CheF
guess who's back
pi_61716440
quote:
Op woensdag 17 september 2008 22:17 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Mijn voorraad is vandaag binnengekomen. Ik ben benieuwd!
waar gebruik je hem voor?
In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
  woensdag 17 september 2008 @ 22:21:27 #56
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_61716511
Weer ik nog niet, het is mijn eerste keer. Maar ik las hier wat suggesties van jou. En meer tips zijn welkom.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 17 september 2008 @ 22:34:23 #57
150815 Tha-CheF
guess who's back
pi_61717108
met pasta lijkt het me ook lekker,
ism een roomsausje ofzo.
In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
pi_61760689
quote:
Op woensdag 17 september 2008 14:57 schreef Thracier het volgende:

[..]

Oven op 150 graden; bol knoflook in z'n geheel verpakken in aluminiumfolie (glimmende kant aan de binnenkant); 20 minuten rechtop in de oven.

Dan aan de onderkant van de bol +/- een centimeter eraf snijden; de bol vanaf de bovenkant leegdrukken, de tenen vallen er dan zo uit als het goed is.

Lekker voor knoflooksoep, het scherpe is eraf maar nog wel lekker pittig. Voor een smeersel een uur aanhouden.
Voor knoflooksoep smoor ik altijd hele, geplette tenen in een beetje olijfolie en boter. Maar dit zal ik ook eens proberen.
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 19 september 2008 @ 15:13:11 #59
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_61760932
Voor de liefhebbers:



Na afloop krijg je een button met de tekst:
'Sorry, I've had diner at The Garlic Queen'...

En die button heb je ook echt nodig, kan ik uit eigen ervaring bevestigen.
In mijn geval zelfs het hele weekend...
pi_61761314
quote:
Op vrijdag 19 september 2008 15:13 schreef MadMaster het volgende:
Voor de liefhebbers:

[ link | afbeelding ]

Na afloop krijg je een button met de tekst:
'Sorry, I've had diner at The Garlic Queen'...

En die button heb je ook echt nodig, kan ik uit eigen ervaring bevestigen.
In mijn geval zelfs het hele weekend...
Zoiets als look, maar dan in de verkeerde stad.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_61814339
liep gisteren op de markt prompt tegen gerookte knoflook aan
niet meegenomen, maar kan het hier dus ook krijgen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 22 september 2008 @ 13:41:22 #62
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_61823705
quote:
Op vrijdag 19 september 2008 15:13 schreef MadMaster het volgende:
Voor de liefhebbers:

[ link | afbeelding ]

Na afloop krijg je een button met de tekst:
'Sorry, I've had diner at The Garlic Queen'...

En die button heb je ook echt nodig, kan ik uit eigen ervaring bevestigen.
In mijn geval zelfs het hele weekend...
Ik vond de knoflooksoep en de porto bello erg lekker daar
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 22 september 2008 @ 17:37:06 #63
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_61829670
quote:
Op maandag 22 september 2008 13:41 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik vond de knoflooksoep en de porto bello erg lekker daar
Ik de 'In de oven gepofte knoflookbol' als voorafje, maar dat heb ik dus wel geweten...
  maandag 22 september 2008 @ 18:25:18 #64
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_61830795
tvp
Ik heb al een boek.
  zondag 7 december 2008 @ 17:45:30 #65
63722 z80
I fink you freaky
pi_63828376
gister een knoflook rasp gekregen van de sint.
deze vandaag geprobeerd.
werkt perfect, snel en zonder extra afval (alleen het "kontje" gooi je weg, en dit deed je normaal ook al).

ps
de sint had zijn inkoop gedaan bij de marskramer voor een paar Euro.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')