Inderdaad!!!quote:
Ligt eraan voor welke toepassing! Het maakt voor het eindresultaat best verschil of je hakt, perst of poft. Persen geeft een scherp/pittige smaak. Lekkerquote:Op vrijdag 12 september 2008 19:55 schreef DroogDok het volgende:
Knofloog moet je sowieso niet persen.
Idd erg lekker voor door een dressing ofzoquote:Op zaterdag 13 september 2008 14:52 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ligt eraan voor welke toepassing! Het maakt voor het eindresultaat best verschil of je hakt, perst of poft. Persen geeft een scherp/pittige smaak. Lekker
Dat vind ik snel te scherp; ik laat liever een heel teentje even 'trekken' in de dressing.quote:Op zaterdag 13 september 2008 17:16 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Idd erg lekker voor door een dressing ofzo
Oh, da's eigenlijk wel een goeie..normaal snijd ik het altijd (met en goed koksmes gaat dat supermakkelijk) maar met raspen krijg je het natuurlijk nog weer een stuk fijner dan met snijden.quote:
kort blancheren. haal je de scherpte er vanaf en hou je de smaak overquote:Op zaterdag 13 september 2008 19:00 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Dat vind ik snel te scherp; ik laat liever een heel teentje even 'trekken' in de dressing.
Bedoel je stoven? Want bij "koken in olie" denk ik aan frituren.quote:Op zaterdag 13 september 2008 23:23 schreef SiGNe het volgende:
Ook lekker, bolletje knoflook een half uurtje op zeer laag vuur in olie laten koken, de olie bewaar je als knoflookolie en de knoflook pureer je met een lepel, zeer lekker op vers stokbrood, de knoflook is een dagje of 3 houdbaar in de koelkast en de knoflookolie is net zolang houdbaar als ze olie zelf, lekker over salades of om in te bakken.
Alleen is de olie nooit (Veilig) in koude gerechten te gebruikenquote:Op zaterdag 13 september 2008 23:57 schreef SiGNe het volgende:
Ik bedoel stoven ja, de knoflook moet absoluut niet frituren.
de temperatuur van de olie moet ongeveer tussen de 60 en de 90 graden blijven, dus een warmhoudplaatje gebruiken is aan te raden.
Maar je krijgt er "oh" zo lekkere knoflookolie door en de knoflookpuree is ook al heerlijk (alleen veel te kort houdbaar helaas)
Hoe doe je dat?quote:Op zondag 14 september 2008 00:13 schreef ColdFeet het volgende:
Niets zo lekker als in de oven gepofte knoflook
Oven op 180 graden, bol knof inwrijven met olie en in zn geheel in de oven. Uurtje ofzo. Dan zijn de teentjes zo zoet en boterzacht dat je ze zo uit de velletjes knijpt en op je brood smeert. Lekkerquote:
Ik zou het toch eng vinden. Het gaat om wat op de knoflook zit, wat onder de olie de botulisme kan ontwikkelen. Hoe weet je dan dat dit niet in de olie komt als je de knoflook dr ook weer uit haalt?quote:Op zondag 14 september 2008 00:32 schreef SiGNe het volgende:
jawel, zolang je de knoflook zelf niet in de olie bewaart heb je geen kans op Botulisme (of hoe heet die bacterie ook alweer)
Tijdens het stoven neemt de olie in elk geval alleen de smaak (essence) op, het duurt 2 weken voor knoflook botulisme kan veroorzaken in olie, voor die tijd heb je de knoflook allang uit de olie gehaald, dat doe je tenslote al een half uurtje na de knoflook in de olie heeft gestoofd.
Maar dat kwam ook al naar voren in je Knoflook + olie = listeria? topic.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |