Verder is dat rookverbod er natuurlijk in het kader van de rookvrije werkplek. Niet voor de kroegbezoeker.quote:Op vrijdag 12 september 2008 12:54 schreef McKillem het volgende:
[..]
Denk dat de regering daar verder weinig mee doet.
De regering kijkt naar een Landelijk gemiddelde, niet naar een kroegenbezoeker gemiddelde.
Dus de mening van mensen die helemaal nooit naar een kroeg gaan, telt ook mee.
Beetje krom maar zo werkt het. Valt ook weinig aan te doen ben ik bang. Kroeggedrag is immers niet controleerbaar.
Er is een brief binnen gekomen dat er een vermoeden is dat de kroeg zich niet aan het bieden van een rookvrije omgeving houdt voor zijn werknemers. Ze komen op afzienbaar termijn controleren, tenminste, dat staat in de brief.quote:
Daarom moet het ook kapot gemaakt worden.quote:Op vrijdag 12 september 2008 12:54 schreef McKillem het volgende:
[..]
Denk dat de regering daar verder weinig mee doet.
De regering kijkt naar een Landelijk gemiddelde, niet naar een kroegenbezoeker gemiddelde.
Dus de mening van mensen die helemaal nooit naar een kroeg gaan, telt ook mee.
Beetje krom maar zo werkt het. Valt ook weinig aan te doen ben ik bang. Kroeggedrag is immers niet controleerbaar.
Nou, dan zal het wel waar zijn wat je zegt hoor!quote:Op vrijdag 12 september 2008 12:40 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
De horeca-bezoekers die ik ken zitten in ieder geval minder achter hun PC dan de ruggeraatloze schlemielen die lopen te janken over sigarettenrook.
totdat er weer een klacht binnenkomt natuurlijkquote:Op vrijdag 12 september 2008 13:38 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Er is een brief binnen gekomen dat er een vermoeden is dat de kroeg zich niet aan het bieden van een rookvrije omgeving houdt voor zijn werknemers. Ze komen op afzienbaar termijn controleren, tenminste, dat staat in de brief.
En dat nadat er vorig weekend een groot feest was met allemaal mensen die er nooit komen. Vast eoa. zuur spa-blauw drinkende uitgelebberde muts die er daarna nooit meer komt.
Maargoed, hij gaat een tijdelijke rookstop invoeren, dus alles is dan rookvrij als de controleur komt en zodra hij weer buiten de deur is komen de asbakken weer op tafel.
En van azijnpissen ga je overduidelijk cynisme missen.quote:Op vrijdag 12 september 2008 13:44 schreef The_End het volgende:
[..]
Nou, dan zal het wel waar zijn wat je zegt hoor!
Alle onderzoeken die voorbij komen zijn natuurlijk onzin; ook als het aan alle mensen in nederland gevraagd zou worden, maar iemand op het forum kan wel even concluderen dat mensen die janken over sigarettenrook vaker achter hun PC zitten.
Hoe dom kan je zijn.
De horeca omvat natuurlijk nog wel wat meer dan kroegen, ook bijvoorbeeld lunchrooms vallen er onder, en andere eetgelegenheden. En gek genoeg hoor ik geen enkele roker die persé een peuk tegelijk met zijn eten wil hebben? Waarom wel bij een pilsje in de kroeg, en niet bij zeg een 12-uurtje in een lunchroom?quote:Op vrijdag 12 september 2008 12:47 schreef Boris_Karloff het volgende:
Misschien zouden kroegen gezamenlijk een onderzoeksbureau moeten inhuren om een gericht onderzoek te doen onder hun doelgroep over het rookverbod. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de uitkomsten van zo'n onderzoek.
quote:Op vrijdag 12 september 2008 14:45 schreef fruityloop het volgende:
[..]
De horeca omvat natuurlijk nog wel wat meer dan kroegen, ook bijvoorbeeld lunchrooms vallen er onder, en andere eetgelegenheden. En gek genoeg hoor ik geen enkele roker die persé een peuk tegelijk met zijn eten wil hebben? Waarom wel bij een pilsje in de kroeg, en niet bij zeg een 12-uurtje in een lunchroom?
De overheid heeft gehoor gegeven aan de wens v/d meerderheid, en dan ook duidelijk en zonder uitzonderingen. Iedereen heeft recht op een rookvrije werkplek, en dat sluit ook nog mooi aan bij het ontmoedigingsbeleid wat men al jaren voert mbt roken. (omdat het nogal slecht is...)
Maar waarom mag niemand afzien van dat recht. Als je een deel van de kroegen laat roken en een deel niet. En als iedereen van te voren weet waar die aan toe toe is, dan zullen mensen die willen roken gaan solliciteren bij de een en mensen die er geen behoefte aan hebben solliciteren bij de ander.quote:Op vrijdag 12 september 2008 14:45 schreef fruityloop het volgende:
De overheid heeft gehoor gegeven aan de wens v/d meerderheid, en dan ook duidelijk en zonder uitzonderingen. Iedereen heeft recht op een rookvrije werkplek, en dat sluit ook nog mooi aan bij het ontmoedigingsbeleid wat men al jaren voert mbt roken. (omdat het nogal slecht is...)
O nee; draai het rookverbod terug. Mensen op bowlingschoenen die naar buiten gaan!?!? Zijn ze nou helemaal gek geworden!quote:Op vrijdag 12 september 2008 15:10 schreef Boris_Karloff het volgende:
Hoe zit het eigenlijk met bowlingcentra. Loopt daar continue iedereen op zijn bowlingschoenen naar buiten?
omdat het een plicht is en geen recht. Zo kan een werkgever niet de werknemer dwingen om af te zien van 'zijn recht op een rookvrije werkplek'.quote:Op vrijdag 12 september 2008 15:08 schreef Boris_Karloff het volgende:
Maar waarom mag niemand afzien van dat recht. Als je een deel van de kroegen laat roken en een deel niet. En als iedereen van te voren weet waar die aan toe toe is, dan zullen mensen die willen roken gaan solliciteren bij de een en mensen die er geen behoefte aan hebben solliciteren bij de ander.
Ruzie op de werkvloer. Als je vijf rokende collega's hebt en jij wilt graag een beroep doen op je rookvrije werkplek dan komt het vaak voor dat je onderwerp van treiteren wordt. Daarom wordt van bovenaf vaak netjes een beleid gemaakt wat iedereen dient te volgen.quote:Op vrijdag 12 september 2008 15:08 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Maar waarom mag niemand afzien van dat recht. Als je een deel van de kroegen laat roken en een deel niet. En als iedereen van te voren weet waar die aan toe toe is, dan zullen mensen die willen roken gaan solliciteren bij de een en mensen die er geen behoefte aan hebben solliciteren bij de ander.
als iedereen nvooraf weet dat het een rookkroeg is, ga je er in eerste instantie toch helemaal niet soliciteren als niet rokerquote:Op vrijdag 12 september 2008 15:25 schreef The_End het volgende:
[..]
omdat het een plicht is en geen recht. Zo kan een werkgever niet de werknemer dwingen om af te zien van 'zijn recht op een rookvrije werkplek'.
In Internetcafé's misschien, maar als je achter je pc zit ben je op dat moment niet ook horecabezoeker. De gekozen onderzoeksmethode is lui, goedkoop, gemakkelijk, nietszeggend en heeft een bias. Wat is er nou logischer dan naar de horeca te gaan als je de mening van horecabezoekers wilt weten?quote:Op vrijdag 12 september 2008 12:37 schreef MikeyMo het volgende:
horecabezoekers zitten niet achter hun pc?
Dan regelen we het zo dat alleen in kroegen met een goed ventillatiesysteem die een bepaalde norm van luchtkwaliteit halen gerookt mag worden. Dan heb je er als personeel ook geen last van.quote:Op vrijdag 12 september 2008 15:44 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
Ruzie op de werkvloer. Als je vijf rokende collega's hebt en jij wilt graag een beroep doen op je rookvrije werkplek dan komt het vaak voor dat je onderwerp van treiteren wordt. Daarom wordt van bovenaf vaak netjes een beleid gemaakt wat iedereen dient te volgen.
Bij keuze blijft alles bij het oude en vertrouwde want elke kroegeigenaar gaat van zijn kroeg weer een rookkroeg maken. Als je komt sollicteren en de uitbater komt erachter dat je niet rookt krijg je de baan niet. Stel je voor dat je na een half jaar beroep doet op je rookvrije werkplek.
We weten allemaal wat dan de uitkomst zal zijn ...quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:24 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In Internetcafé's misschien, maar als je achter je pc zit ben je op dat moment niet ook horecabezoeker. De gekozen onderzoeksmethode is lui, goedkoop, gemakkelijk, nietszeggend en heeft een bias. Wat is er nou logischer dan naar de horeca te gaan als je de mening van horecabezoekers wilt weten?
Dan beperk je de nietroker in zijn keuze vrijheid en daar zijn jullie toch enorm tegen!quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:22 schreef Boris_Karloff het volgende:
als iedereen nvooraf weet dat het een rookkroeg is, ga je er in eerste instantie toch helemaal niet soliciteren als niet roker
Dat is waarom ik de benaming "recht op rookvrije werkplek" zo achterlijk vind.quote:Op vrijdag 12 september 2008 13:26 schreef MikeyMo het volgende:
een werkenemr moet naar de rechter stappen voor het recht op een rookvolle werkplek
Waarom? Hij kan toch kiezen om ergens anders te gaan werken en heeft zelfs de keuzemogelijkheid om op zijn eigen manier een rookvrije kroeg te beginnen. En het is niet verboden voor de niet-roker om daar te solliciteren. Keuze genoeg lijkt mij.quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:49 schreef The_End het volgende:
[..]
Dan beperk je de nietroker in zijn keuze vrijheid en daar zijn jullie toch enorm tegen!
jesus, ben je blind ofzo? Pas de 100ste keer: HET IS EEN PLICHT VAN DE WERKGEVER!quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:51 schreef McKillem het volgende:
Dat is waarom ik de benaming "recht op rookvrije werkplek" zo achterlijk vind.
Als ik ergens recht op heb interpreteer ik dat als iets wat ik kan krijgen.
Als ik recht heb op geld van de belasting, moet ik er wel achteraan.
Die recht op de rookvrije werkplek lijkt echter meer op een plicht, want het is verdomt moeilijk een werkplek te vinden waar je wel mag roken.
Formeel mag je zelfs niet op je werkplek roken als je er alleen zelf werkt.![]()
Ging dat maar zo met belastinggelden terugkrijgen...heb je immers ook recht op.
Daar heb ik lak aan.quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:56 schreef The_End het volgende:
[..]
jesus, ben je blind ofzo? Pas de 100ste keer: HET IS EEN PLICHT VAN DE WERKGEVER!
'recht op rookvrije werkplek' is een fucking slogan.
Dat kan je naar alle bedrijfstakken doorvoeren. Als je niet in de kwikdampen wil hangen, dan solliciteer je maar ergens anders. Als je met steigers wilt werken, dan solliciteer je maar ergens anders. Als je beschermende kleding aanwilt, dan solliciteer je maar ergens anders enz enz enz.quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:53 schreef Casos het volgende:
Waarom? Hij kan toch kiezen om ergens anders te gaan werken en heeft zelfs de keuzemogelijkheid om op zijn eigen manier een rookvrije kroeg te beginnen. En het is niet verboden voor de niet-roker om daar te solliciteren. Keuze genoeg lijkt mij.
Als je roken wil, solliciteer je maar ergens anders...quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:58 schreef The_End het volgende:
[..]
Dat kan je naar alle bedrijfstakken doorvoeren. Als je niet in de kwikdampen wil hangen, dan solliciteer je maar ergens anders. Als je met steigers wilt werken, dan solliciteer je maar ergens anders. Als je beschermende kleding aanwilt, dan solliciteer je maar ergens anders enz enz enz.
quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:57 schreef McKillem het volgende:
Daar heb ik lak aan.
Recht is recht.
Maar zo is dat toch ook? Als ik geen kwikdampen in wil ademen, ga ik niet solliciteren op een functie waarbij ik kwikdampen in moet gaan ademen. Zelfde geldt voor de steigers, beschermende kleding etc.quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:58 schreef The_End het volgende:
[..]
Dat kan je naar alle bedrijfstakken doorvoeren. Als je niet in de kwikdampen wil hangen, dan solliciteer je maar ergens anders. Als je met steigers wilt werken, dan solliciteer je maar ergens anders. Als je beschermende kleding aanwilt, dan solliciteer je maar ergens anders enz enz enz.
Wat is de discussiewaarde van 'daar heb ik lak aan'? Hou gewoon je mond als je het niet begrijpt.quote:Op vrijdag 12 september 2008 17:01 schreef McKillem het volgende:
Zou ik ook doen als ik er niet meer uit kwam.
Ja, dat is zo. Kijk maar eens in derde wereld landen. Kijk maar eens in de bouw. Daar zijn de regels aangescherpt, maar nog steeds werken heel veel mensen zonder bescherming, omdat je anders gewoon kan opdonderen.quote:Op vrijdag 12 september 2008 17:01 schreef Casos het volgende:
Maar zo is dat toch ook? Als ik geen kwikdampen in wil ademen, ga ik niet solliciteren op een functie waarbij ik kwikdampen in moet gaan ademen. Zelfde geldt voor de steigers, beschermende kleding etc.
Dus ja, dit kan je naar alle bedrijfstakken doorvoeren en zie het probleem ook niet, aangezien dit een doodnormale gang van zaken is.
Nee, maar als alle bedrijven zich geen reet interresseren voor de gezondheid van de werknemer. Waar solliciteer je dan?quote:Of solliciteer jij op functies / bij bedrijven waar je niet wil werken, om vervolgens alles via een wet zo aan te passen dat je er wel wil werken?
Ik leef hier in Nederland. Hoe de werkomstandigheden in de 3e wereld zijn, maakt voor deze discussie niet uit. Daar zouden ze allemaal, rokers en niet-rokers, heel blij zijn als ze zomaar een kroeg vol rook in zouden kunnen lopen om daar een pilsje te pakken.quote:Op vrijdag 12 september 2008 17:05 schreef The_End het volgende:
[..]
Ja, dat is zo. Kijk maar eens in derde wereld landen. Kijk maar eens in de bouw. Daar zijn de regels aangescherpt, maar nog steeds werken heel veel mensen zonder bescherming, omdat je anders gewoon kan opdonderen.
[..]
Nee, maar als alle bedrijven zich geen reet interresseren voor de gezondheid van de werknemer. Waar solliciteer je dan?
Ze maken "reclame" met "recht" op een rookvrije werkplek.quote:Op vrijdag 12 september 2008 17:03 schreef The_End het volgende:
[..]
Wat is de discussiewaarde van 'daar heb ik lak aan'? Hou gewoon je mond als je het niet begrijpt.
Hier hield ik op met lezen. Dit is echt te triest.quote:Op vrijdag 12 september 2008 17:09 schreef McKillem het volgende:
Ze maken "reclame" met "recht" op een rookvrije werkplek.
Hoe ze het stiekem bedoelen heb ik lak aan ja.
Als ze het recht op een rookvrije werkplek noemen is het gewoon een recht. Punt.
Ik maak de vergelijking met de 3e wereld, omdat daar de omstandigheden nog zo zijn zoals ze vroeger in Nederland waren voordat er 'arbo' regels kwamen.quote:Op vrijdag 12 september 2008 17:08 schreef Casos het volgende:
Ik leef hier in Nederland. Hoe de werkomstandigheden in de 3e wereld zijn, maakt voor deze discussie niet uit. Daar zouden ze allemaal, rokers en niet-rokers, heel blij zijn als ze zomaar een kroeg vol rook in zouden kunnen lopen om daar een pilsje te pakken.
En als er verder geen bedrijven zijn, begin ik mijn eigen zaak.
Lekker boeiend.quote:Op vrijdag 12 september 2008 17:10 schreef The_End het volgende:
[..]
Hier hield ik op met lezen. Dit is echt te triest.
quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:49 schreef The_End het volgende:
[..]
Dan beperk je de nietroker in zijn keuze vrijheid en daar zijn jullie toch enorm tegen!
Misschien ligt het helemaal niet aan de medewerkers? Die hebben natuurlijk helemaal geen verantwoording in het geheel.quote:Op vrijdag 12 september 2008 17:05 schreef The_End het volgende:
[..]
Ja, dat is zo. Kijk maar eens in derde wereld landen. Kijk maar eens in de bouw. Daar zijn de regels aangescherpt, maar nog steeds werken heel veel mensen zonder bescherming, omdat je anders gewoon kan opdonderen.
Hahahaha. Ben jij echt zo dom. Een bedrijf betaalt wel voor zieke werknemers, Vooral langdurig zieken is een groot probleem binnen de meeste bedrijven en vele spenderen de nodige centjes om ze er buiten te houden. En jij gaat hier gewoon verkondigen dat het gemiddelde bedrijf geen reet om zijn werknemers geeft.quote:Nee, maar als alle bedrijven zich geen reet interresseren voor de gezondheid van de werknemer. Waar solliciteer je dan?
Gelukkig kan ik bij m'n nieuwe baas wel gewoon een peuk opsteken als ik daar zin in heb en/of als daar tijd voor is. En het mooie is dat ik eigenlijk tegen die baan ben aangelopen, heb niet eens hoeven zoeken.quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:51 schreef McKillem het volgende:
Die recht op de rookvrije werkplek lijkt echter meer op een plicht, want het is verdomt moeilijk een werkplek te vinden waar je wel mag roken.
Het recht van vrije meningsuiting is ook iets wat je "hebt" middels de grondwet, niet iets wat je kan "krijgen" of iets wat je in je handen kan houden. Een ander recht dat je hebt is het recht te gaan en staan waar je wil, wellicht met wat uitzonderingen van prive terrein. Waar je in Noord Korea aan de lokale autoriteiten toestemming moet vragen om te reizen naar een andere provincie, kun je in Nederland het hele land door reizen zonder problemen. Dat is een recht wat je ook al "hebt" en niet iets waar je substantie aan kan binden zoals belastinggeld.quote:Op vrijdag 12 september 2008 16:51 schreef McKillem het volgende:
Dat is waarom ik de benaming "recht op rookvrije werkplek" zo achterlijk vind.
Als ik ergens recht op heb interpreteer ik dat als iets wat ik kan krijgen. Als ik recht heb op geld van de belasting, moet ik er wel achteraan.
Als je een eigen zaak hebt zonder ruimten waar je klanten ontvangt, of niet onder de horeca-wet valt.... mag je roken wat je wil. Als je vanuit je woonkamer je geld verdiend als website designer, freelance grafisch ontwerper, online accountant of een andere baan die je vanuit huis kan doen, dan kun je gewoon in de meeste gevallen op je werkplek roken.quote:Die recht op de rookvrije werkplek lijkt echter meer op een plicht, want het is verdomt moeilijk een werkplek te vinden waar je wel mag roken. Formeel mag je zelfs niet op je werkplek roken als je er alleen zelf werkt.![]()
en weer een proceduretje!quote:Opnieuw verzet van kleine horeca tegen rookverbod
Stichting Red De Kleine Horeca Ondernemer (KHO) heeft een meldpunt geopend voor kleine horecaondernemers die vanwege het rookverbod hun klanten zijn kwijtgeraakt. Dat meldde de Stichting Red De Kleine Horeca Ondernemer vandaag.
Als gevolg van het rookverbod in de horeca, dat vanaf 1 juli van kracht is, loopt de omzet van de kleinere kroegen volgens de KHO terug met 40 procent. De verzamelde meldingen wil de stichting aanbieden aan minister Ab Klink van Volksgezondheid.
De KHO verzet zich tegen het rookverbod. Onlangs liet de stichting weten een bodemprocedure te willen beginnen tegen de Nederlandse staat. De stichting wil dat de overheid een uitzondering maakt op het rookverbod voor kleine horecagelegenheden. Ruim zevenhonderd horecaondernemingen hebben zich achter plannen van de stichting geschaard.
omschrijf je werksituatie eens dan. wat voor werk doe je. Ik kan me namelijk voorstellen dat wanneer je als bouwvakker in de keet zit er gewoon gerookt wordt. En als jij het eerste personeelslid van een zelfstandig ondernemer bent ook. Ik kan me niet voorstellen dat jij op een kantoor met 5 of meer mensen werkt dan ine en ruimte waar je met collega;s samen werkt. Dus ik ben daar wel benieuwd naarquote:Op vrijdag 12 september 2008 18:51 schreef Hukkie het volgende:
[..]
Gelukkig kan ik bij m'n nieuwe baas wel gewoon een peuk opsteken als ik daar zin in heb en/of als daar tijd voor is. En het mooie is dat ik eigenlijk tegen die baan ben aangelopen, heb niet eens hoeven zoeken.
Ik zou ook kunnen roken op mijn werk. Mijn baas rookt af en toe een sigaar, heb ik geen problemen mee. Ruimte is groot genoeg, zit niet eens in de rook. En als ik het vraag, rookt hij niet.quote:Op vrijdag 12 september 2008 19:26 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
omschrijf je werksituatie eens dan. wat voor werk doe je. Ik kan me namelijk voorstellen dat wanneer je als bouwvakker in de keet zit er gewoon gerookt wordt. En als jij het eerste personeelslid van een zelfstandig ondernemer bent ook. Ik kan me niet voorstellen dat jij op een kantoor met 5 of meer mensen werkt dan ine en ruimte waar je met collega;s samen werkt. Dus ik ben daar wel benieuwd naar
Ik werk daar nog niet, ga per 1 oktober beginnen.quote:Op vrijdag 12 september 2008 19:26 schreef MikeyMo het volgende:
omschrijf je werksituatie eens dan. wat voor werk doe je. Ik kan me namelijk voorstellen dat wanneer je als bouwvakker in de keet zit er gewoon gerookt wordt. En als jij het eerste personeelslid van een zelfstandig ondernemer bent ook. Ik kan me niet voorstellen dat jij op een kantoor met 5 of meer mensen werkt dan ine en ruimte waar je met collega;s samen werkt. Dus ik ben daar wel benieuwd naar
Tot er iemand komt werken die het wel een probleem vindt. Want die heeft recht op een rookvrije werkplek.quote:Op vrijdag 12 september 2008 20:04 schreef Hukkie het volgende:
Het is een bedrijf waar men vindt dat plezier in het werk bijdraagt aan de productiviteit, en als je daarbij wil roken dan is dat geen probleem.
Zielig wellicht maar dat van die kroegen en cafe's is al bij de wet waarheid gewordenquote:Op zondag 18 januari 2004 03:00 schreef Goodluck het volgende:
[..]
Een maand geleden zat deze exacte copy van Annie de rooy ook al bij Nova, hier sprak ze over "rookmelders op het toilet", een verbod voor roken op straat en voor kroegen en cafe's.
Wat een zielig geval zeg!
Een peperverbod!!quote:Op vrijdag 12 september 2008 22:09 schreef MikeyMo het volgende:
Krijg jij ook pijnlijke ogen van sigarettenrook?
oud topic van mij onder een kloon, zie Danny zich als papierversnipperaar gedragen
Neh, want zo iemand wordt niet toegelaten tot het bedrijf. Er is een balottage commissie.quote:Op vrijdag 12 september 2008 21:47 schreef Wombcat het volgende:
Tot er iemand komt werken die het wel een probleem vindt. Want die heeft recht op een rookvrije werkplek.
Of eerder als de arbeidsinspectie het ontdekt (hoewel ik schat dat die kans niet zo groot is)
Als je niet rookt ben je niet geschikt voor de functie.quote:Op vrijdag 12 september 2008 22:33 schreef Hukkie het volgende:
[..]
Neh, want zo iemand wordt niet toegelaten tot het bedrijf. Er is een balottage commissie.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
In Nederland, en trouwens in de meeste andere westerse landen ook, zou dat als een vorm van discriminatie zijn. Ik voel er weinig voor om dat in Nederland in te gaan voeren, alleen maar om een verslaving tegemoet te komen. En dat zal ook niet gebeuren denk ik.quote:Op vrijdag 12 september 2008 22:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Als je niet rookt ben je niet geschikt voor de functie.
Je hebt geen diploma's - Discriminatie!quote:Op vrijdag 12 september 2008 22:56 schreef maartena het volgende:
[..]
In Nederland, en trouwens in de meeste andere westerse landen ook, zou dat als een vorm van discriminatie zijn. Ik voel er weinig voor om dat in Nederland in te gaan voeren, alleen maar om een verslaving tegemoet te komen. En dat zal ook niet gebeuren denk ik.
Er is al gesteld dat rokers goedkoper zijn omdat ze namelijk niet echt lang leven na hun pensioen. Echter, het is ook een feit dat rokers gedurende de periode dat er gewerkt wordt duurder zijn voor bedrijven met een middels het bedrijf geregelde ziektekostenverzekering.quote:Op vrijdag 12 september 2008 22:33 schreef Hukkie het volgende:
Neh, want zo iemand wordt niet toegelaten tot het bedrijf. Er is een balottage commissie.
Het ging om deze post:quote:Op vrijdag 12 september 2008 23:02 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je hebt geen diploma's - Discriminatie!
Je spreek geen chinees - Discriminatie
Je kan niet typen - Discriminatie
Dan zou je nooit iemand voor een functie af kunnen wijzen.
Een functie voor productieleider waar je moet roken, want anders ben je niet geschiktquote:Op vrijdag 12 september 2008 20:04 schreef Hukkie het volgende:
[..]
Ik werk daar nog niet, ga per 1 oktober beginnen.
Het is een bedrijf in de drukkerswereld en de bedoeling is dat ik daar productieleider ga worden. Het bedrijf is groeiende (vandaar dat ik erbij kom) en er werkt nu een man of 8. Er staat naast de ingang van de productieruimte een tafeltje met een asbak waar mensen even een peukie kunnen roken.
Het is een bedrijf waar men vindt dat plezier in het werk bijdraagt aan de productiviteit, en als je daarbij wil roken dan is dat geen probleem.
Als er in een bedrijf gerookt mag worden omdat de bedrijfsleiding denkt dat dat bijdraagt aan de arbeidsvreugde en daarmee aan de productiviteit, dan zal je daar als medewerker geen bezwaar tegen moeten hebben, anders ben je niet geschikt.quote:Op vrijdag 12 september 2008 23:24 schreef Wombcat het volgende:
[..]
Het ging om deze post:
[..]
Een functie voor productieleider waar je moet roken, want anders ben je niet geschikt![]()
Da's natuurlijk wel wat anders als niet kunnen typen, geen diploma's hebben of geen chinees kunnen spreken. Al zullen die laatste twee voor productieleider ook niet onontbeerlijk zijn (tenzij je regelmatig contact moet hebben met China natuurlijk).
quote:Op vrijdag 12 september 2008 23:02 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Je hebt geen diploma's - Discriminatie!
Je spreek geen chinees - Discriminatie
Je kan niet typen - Discriminatie
Dat gebeurd allang, op die beursvloer tenminste.quote:Op vrijdag 12 september 2008 23:36 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Overigens lijkt het mij een leuk experiment om coke beschikbaar te stellen in een productiebedrijf of op een beursvloer.
Vraagje.quote:Op vrijdag 12 september 2008 23:02 schreef maartena het volgende:
[..]
Er is al gesteld dat rokers goedkoper zijn omdat ze namelijk niet echt lang leven na hun pensioen. Echter, het is ook een feit dat rokers gedurende de periode dat er gewerkt wordt duurder zijn voor bedrijven met een middels het bedrijf geregelde ziektekostenverzekering.
Onder eenzelfde wet waar jouw bedrijf niet-rokers mag weren, mag ik als ondernemer dan ook bij voorbaat alle rokers ontslaan, zodat de premies die het bedrijf afdraagt voor ziektekosten en de gemiddelde bijdrage van het personeel omlaag kan?
Er zijn natuurlijk twee kanten aan zo'n regeling, en ik ben bang dat als je dat gaat invoeren dat de rokers er toch een heel stuk nadeliger uit komen.....
Met name grote bedrijven, met 1000+ werknemers en een gezamenlijke polis zullen het erg interessant vinden om alle rokers te kunnen ontslaan.
Discriminatie!quote:Op zaterdag 13 september 2008 07:31 schreef MikeyMo het volgende:
in Amerika moet je zelfs als werknemer soms plasjes afstaan voor een sollicitatie en soms ook gewoon als surprise surprise als je ergens al werkt. Gewoon om te controleren of je geen drugs gebruikt ook al doe je dat in je vrije tijd
op basis waarvan? Het is daar verboden om soft en harddrugs te gebruiken en dus ook verboden om onder invloed te zijn van tijdens het werk. Nadeel is wel dat het langer in je bloe/urine zit dan dat je daadwerkelijke ergens onder invloed van bent. Daarnaast vind het ook een beetje overdreven, maar goed, ander land, andere normen en waarden.quote:
Nah. In dit land kun je voor alle soorten discriminatie een rechtszaak aanspannen die je miljoenen oplevert. Geen enkele werkngever zal het aandurven om specifiek rokers te weren.quote:Op zaterdag 13 september 2008 04:15 schreef Vodkadruppel het volgende:
Ik heb een tijdje terug gelezen dat er in ieder geval 1, of meerdere bedrijven (niet zeker)
in Amerika rokers weren door het contractueel vast te leggen. Klopt dat?
Als het verboden is om als niet-roker in de kroeg te werken mag daar dus op getest worden? Deal!quote:Op zaterdag 13 september 2008 07:48 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
op basis waarvan? Het is daar verboden om soft en harddrugs te gebruiken en dus ook verboden om onder invloed te zijn van tijdens het werk. Nadeel is wel dat het langer in je bloe/urine zit dan dat je daadwerkelijke ergens onder invloed van bent. Daarnaast vind het ook een beetje overdreven, maar goed, ander land, andere normen en waarden.
Je mag als militair wel lood slikken. Risico van het vak. Net als tabaksrook in een kroeg.quote:
Wat we hier alleen voor politie en de militairen/marine e.d. hebben: dat jeook buietn je werktijd een vertegenwoordiger van je beroep bent hebben ze daar gewoon voor elke beroepsgroep
Waar staat dan precies dat je moet roken? Ik wist pas na mijn tweede gesprek dat er binnen gerookt mag worden.quote:Op vrijdag 12 september 2008 23:24 schreef Wombcat het volgende:
Het ging om deze post:
[..]
Een functie voor productieleider waar je moet roken, want anders ben je niet geschikt![]()
Da's natuurlijk wel wat anders als niet kunnen typen, geen diploma's hebben of geen chinees kunnen spreken. Al zullen die laatste twee voor productieleider ook niet onontbeerlijk zijn (tenzij je regelmatig contact moet hebben met China natuurlijk).
Gelukkig wonen we dan ook niet in Amerika.quote:Op zaterdag 13 september 2008 07:31 schreef MikeyMo het volgende:
in Amerika moet je zelfs als werknemer soms plasjes afstaan voor een sollicitatie en soms ook gewoon als surprise surprise als je ergens al werkt. Gewoon om te controleren of je geen drugs gebruikt ook al doe je dat in je vrije tijd
Papierversnipperaar stelde dat je niet geschikt bent voor die functie als je niet rookt:quote:Op zaterdag 13 september 2008 10:35 schreef Hukkie het volgende:
[..]
Waar staat dan precies dat je moet roken? Ik wist pas na mijn tweede gesprek dat er binnen gerookt mag worden.
Jij stelde dat het problematisch zou worden als er iemand bij zou komen die perse rookvrij wil werken.
Ik zeg dat die persoon misschien niet langs de balottagecommisie komt.
quote:Op vrijdag 12 september 2008 22:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Als je niet rookt ben je niet geschikt voor de functie.Als je niet langs de ballotagecommissie komt omdat je niet rookt, is dat discriminatie. Natuurlijk zal er dan gezegd worden "je past niet in het team", maar het is discriminatie.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 13-09-2008 10:52:15 ]
Nou en. Je hebt geen diploma, ervaring, je bent niet pro-actief genoeg, je bent niet sociaal genoeg is allemaal discriminatie.quote:Op zaterdag 13 september 2008 10:49 schreef Wombcat het volgende:
[..]
Papierversnipperaar stelde dat je niet geschikt bent voor die functie als je niet rookt:
[..]
Als je niet langs de ballotagecommissie komt omdat je niet rookt, is dat discriminatie. Natuurlijk zal er dan gezegd worden "je past niet in het team", maar het is discriminatie.
Even voor de duidelijkheid, roken is geen sollicitatie issue. Nogmaals, ik merkte ook pas na mijn tweede gesprek dat er een rookhoekje is, daarvoor was roken niet ter sprake gekomen. Maar als je dan tijdens de rondleiding al moeilijk gaat lopen doen omdat er iemand een peuk opsteekt, dan heb je kans dat je niet doorkomt. Lijkt me niet zo vreemd.quote:Op zaterdag 13 september 2008 10:49 schreef Wombcat het volgende:
Papierversnipperaar stelde dat je niet geschikt bent voor die functie als je niet rookt:
Als je niet langs de ballotagecommissie komt omdat je niet rookt, is dat discriminatie. Natuurlijk zal er dan gezegd worden "je past niet in het team", maar het is discriminatie.
Misschien niet vreemd, maar wel een overtreding van de wet.quote:Op zaterdag 13 september 2008 11:10 schreef Hukkie het volgende:
[..]
Even voor de duidelijkheid, roken is geen sollicitatie issue. Nogmaals, ik merkte ook pas na mijn tweede gesprek dat er een rookhoekje is, daarvoor was roken niet ter sprake gekomen. Maar als je dan tijdens de rondleiding al moeilijk gaat lopen doen omdat er iemand een peuk opsteekt, dan heb je kans dat je niet doorkomt. Lijkt me niet zo vreemd.
De wet is geen argument in een discussie, anders zou je nooit wetten kunnen veranderen en hadden we nu gewoon legaal gerookt in de horeca.quote:Op zaterdag 13 september 2008 11:20 schreef Wombcat het volgende:
[..]
Misschien niet vreemd, maar wel een overtreding van de wet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |