Gert | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:33 |
Fabrikanten gebruiken massaal nepkaas AMSTERDAM - Kaas op pizza’s en cheeseburgers is vaak nep. De zogenoemde analoogkaas wordt vaak gebruikt omdat het veel goedkoper is dan echte kaas. Ook heeft het voor fabrikanten prettige 'smelteigenschappen'. Dat blijkt uit een onderzoek van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde dat donderdagavond wordt uitgezonden. Het programma toont dat zowel bij verse pizza’s als bij kant-en-klaarmaaltijden en diepvriesproducten de kaas vaak vervangen wordt door nepkaas. Kenners schatten dat 25 tot 40 procent van de kaas die in kant-en- klaarmaaltijden, snacks, pizza’s en pasta’s wordt gebruikt, nepkaas is. Zo vonden de onderzoekers in de cheeseburgers van McDonalds 30 procent nepkaas. in de lasagne van het huismerk van Albert Heijn zat 40 procent, en op een pizza van de COOP, onderdeel van Superunie zat 70 procent nepkaas. De Consumentenbond spreekt van misleiding en wil dat de Voedsel en Warenautoriteit onderzoek gaat doen. Volgens de Warenwet mag een fabrikant geen onjuiste indruk wekken over de samenstelling van het product. ,,En dat is denken wij wel het geval als je een pizza met kaas verkoopt, waarvan 70 procent nepkaas blijkt te zijn’’, aldus een woordvoerder van de Consumentenbond tegenover het AD. Fabrikanten vermelden het gebruik van de imitatiekaas heel versluierd op hun producten. ,,Bij de ingrediënten staat dan plantaardige olie, zetmeel en zouten", aldus de woordvoerder. bron Tja... verbaast me niet eigenlijk. Is het erg dat het geen echte kaas is? Of is het vooral erg dat je belazerd wordt. maar maakt het verder niet uit? "Als het maar smaakt"? | |
__Saviour__ | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:37 |
het is niet schadelijk en de smaak is hetzelfde. Zo'n probleem is het dus echt niet. | |
Jarno | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:37 |
quote:Voor rokende McDonalds fanaten wellicht. | |
RemcoDelft | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:38 |
Ik vind kaas toch niet lekker, hoe minder, hoe beter! | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:45 |
Alsof dat nieuws is; iedereen die kan lezen kan toch zien dat er geen kaas te vinden is op die prefab rommel? Ziedaar mijn aversie jegens kaas. Zelfs in de zakjes geraspte kaas vind je zetmeel terug. Zodat het niet aan elkaar plakt ![]() Gewoon naar de ouderwetse kaasboer, stukkie kaas kopen en zelf raspen. Maar goed, deze nepkaas is natuurlijk maar een tipje van de sluier, want als je eens echt kritisch naar de producten in de super gaat kijken dan eet je niets meer. | |
Papierversnipperaar | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:45 |
Ik kook zelf. | |
The_stranger | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:49 |
quote:Of het erg is... Nee op zich niet, maar dan moet je wel verteld worden dat het geen echte kaas is. Achteraf verbaast het me niet echt, maar had er eigenlijk nog nooit bij stil gestaan. Wetende dat er in de states non-dairy cheese te koop is, is dit niet zo gek natuurlijk. Zolang het smaakt en niet ongezon dis, zie ik er geen kwaad in, maar nogmaals, dan moet het wel van te voren aangegeven zijn, zodat je weet wat je eet... quote:Ik kom niet zo vaak bij de McD, maar kan me niet herinneren dat ik ergens kon lezen dat de cheeseburger geen cheese bevat. | |
Armageddon | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:52 |
Lekker belangrijk! ![]() | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:52 |
Er is natuurlijk niets gezonds aan een mengsel van zetmeel, olie en zout. Echte kaas is ook geen super product ofzo, maar levert tenminste nog calcium. Dat kun je natuurlijk niet vergelijken met dat mengseltje hierboven. | |
Copycat | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:54 |
I can't believe it's not cheese! | |
elcastel | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:54 |
quote:Is dat je omschrijving van Armageddon ? | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:55 |
quote:je kunt bij mcdonalds een datasheet van de producten opvragen; op de producten zelf staat het niet vermeld. UItsluitend de voedingswaarden. De producten in de supermarkt daarentegen hebben alles op de verpakking staan en ik neem aan dat je kijkt naar wat je koopt. Pak maar eens een pakje vleeswaren, ik weet zeker dat je moet huilen als je ziet wat daar inzit. | |
Armageddon | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:57 |
Ik heb het net even gevraagd hier maar wij gebruiken 100% echte kaas op de pizza's. ![]() Dus haal je verse pizza's bij de Jumbo of Vomar of Super de Boer. ![]() | |
Armageddon | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:57 |
quote: ![]() | |
OldJeller | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:04 |
quote: | |
The_stranger | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:11 |
quote:Op de site zelf is niets te vinden, als ik google vind ik: quote:Afgezien van de kleurstof, zie ik zo op het oog niets wat mij verteld dat het voor bijna de helft niet uit kaas bestaat... quote:Bij een pakje vleeswaren is het redelijk makkelijk, het gaat om 1 produkt. Bij een pizza wordt het al snel lastiger, het aantal ingrediënten neemt dan snel toe. Als men stelt dat er: "plantaardige olie, zetmeel en zouten" inzitten, zegt mij niet dat dat de nepkaas betreft, het zou ook op de bodem kunnen slaan. | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:20 |
Ik zei: ' datasheet opvragen bij mcdonals' dan krijg je een uitgebreid overzicht van de inhoud en toevoegingen. Bij mcdonalds zit er gelukkig wel echte kaas doorheen, ware het niet dat het maar een gedeelte kaas betreft ( zie OP ) en de rest gewoon een plastic substituut is. Op een pakje vleeswaren zou je denken dat je alleen vlees tegen komt, maar de lijst is eindeloos. Echt niet veel beter dan een pak pizza. En vwb de pizza, als jij nergens het woord KAAS in de lijst tegenkomt, vertelt je logica je dan niet dat er geen kaas in zit? | |
nuget | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:23 |
ten eerste vreet ik nooit bij de McDonalds (smerige kleffe shit) ten tweede: het boeit me geen flikker wat voor kaas, als het maar lekker is.. Ten Derde: Kut topic ![]() | |
Angel_of_Dth | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:24 |
quote:Check. | |
#ANONIEM | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:26 |
quote:Die kaas op de Big Mac bij McDonalds ziet er ook uit als plastic, dus het verbaast me niets. | |
Angel_of_Dth | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:28 |
quote:Ja, fabriekscheddar. Niet zo vreemd. | |
#ANONIEM | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:29 |
Mwoah dit noem ik niet schokkend. | |
Tinkepink | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:31 |
Het zou me eerder verbazen als de "kaas" op een cheeseburger wél echt kaas zou zijn. Van pizza's ed. verbaast het me niet, maar ik had er eigenlijk ook nooit zo bij stil gestaan. Hoeveel kaas zou er eigenlijk op een "4-kazen-pizza" zitten? | |
The_stranger | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:32 |
quote:Nee, dat verteld mijn logica niet. Als er staat "melk, stremsel, plantaardige olie, zetmeel en zouten", dan verteld mij dat niet dat er voor 70% nepkaas op zit... (zoals op de genoemde COOP pizza) In het geval van de cheeseburger zal er ook staat dat er wel degelijk kaasachtige stoffen in zitten, aangevuld met andere stoffen. Maar welke slaan op het broodje, het "vlees" of op de kaas? Is het een kwestie van 100% nep kaas, dan kun je mogelijk uit de ingrediënten lijst halen dat er geen kaas op zit, maar zit er een mengeling op, dan lijkt het mij onmogelijk om dat, zonder gedegen onderzoek, als consument van de verpakking te halen. | |
trancethrust | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:35 |
Duh. Het verbaast me eigenlijk meer dat er blijkbaar zowaar ook echte kaas te vinden is bij de Mac. | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:37 |
quote: Toch is Mcdonalds wel de gezondste tov BK. Mcdonalds friet en burgers ( zowel cheese als big mac vs BK cheese en whopper ) leveren niet alleen minder kcal, maar ook minder KH's en leveren meer proteinen. BK friet en burgers leveren meer vet, meer suikers en minder eiwitten. Strikt genomen is Mcdonalds dus de meest verantwoorde keuze. | |
Tinkepink | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:39 |
quote:Volgens een onderzoek door het Duitse Stiftung Warentest was de patat van BK juist beter, o.a. door het lagere aandeel transvetten. | |
Weltschmerz | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:41 |
Wat maakt het eigenlijk uit als toch niemand het proeft? Veel 'echte' kaas komt dan technisch gesproken wel van een koe, maar daar is dan ook echt alles mee gezegd. | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:43 |
quote:Dat ligt toch echt aan jou; want ik ken niemand die moeite heeft met het lezen van labels. Je krijgt wat je ziet en als ik een heel lulverhaal over stremsel, olie, zout en zetmeel zie staan dan haak ik af. Een voorbeeld: Je wilt feta. Kijk je op de verpakking van appetina, dan staat er een hele rits aan producten die EN niets met geitenkaas te maken hebben EN ook niet te herleiden zijn naar het oorspronkelijke product. Kijk je op de verpakking van bv Dodoni, dan staat er 80% schapenmelk, 20% geitenmelk, zout. Welke denk jij dat feta is? Als er geen kaas genoemd wordt op een verpakking, dan zit er geen kaas in. Als kaas wel genoemd wordt en je nog een hele rits aan onverklaarbare items ziet, dan mag je concluderen dat er geklooid is met de kaas. Wat je met deze zin bedoeld snap ik niet: In het geval van de cheeseburger zal er ook staat dat er wel degelijk kaasachtige stoffen in zitten, aangevuld met andere stoffen. Maar welke slaan op het broodje, het "vlees" of op de kaas? Je weet toch wel dat in het broodje van de burger alleen suiker, meel en water zit? Lijkt me logisch dat je daar geen kaasachtige stoffen in terug zult vinden. Evenmin als in het vlees; het vlees bevat alleen zout, smaakversterkers en rund. | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:46 |
quote:Wil ik graag zien, want ik vind het verschil in vetten behoorlijk hoog ( 13 gram tov 20 gram ) For a medium order of French fries from Burger King, you will consume 400 calories, 20 grams of fat, 43 grams of carbohydrates and 5 grams of protein. For a medium order of French fries from McDonald's, you will consume 380 calories, 13 grams of fat, 30 grams of carbohydrates and 2 grams of protein. | |
The_stranger | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:46 |
quote:http://www.associatedcont(...)nalds_or_burger.html Qua friet en burgers is de Mac het "gezondst", qua kip komt de BK vaak het beste uit de bus... | |
Angel_of_Dth | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:47 |
quote:En de medium porties zijn even groot? | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:49 |
De beste burgers komen nog steeds van mijn BBQ ![]() Ik vind de verschillen in vetten wel groot en mijn ervaring is dat BK er meer groen spul op flikkert...maar ik krijg altijd een pre-infarct als ik het aantal kcal zie. Het is bijna kunst, zoveel kcal in een broodje stoppen. | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:55 |
quote:Dat is afhankelijk van de medewerker die je zakje vult natuurlijk; in principe moeten ze hetzelfde zijn, maar je kunt onmogelijk er vanuit gaan dat het altijd precies hetzelfde is. Deze voedingswaarden zijn dan ook berekend per 100gr bereid product. Als dit niet zo zou worden berekend dan zou het onderzoek nutteloos zijn. | |
Angel_of_Dth | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:57 |
quote:Vandaar de vraag ook, aangezien in het stuk in jouw post niets wordt gemeld over voedingswaarden per 100 gram, maar alleen per portie. En per portie is inderdaad onmogelijk goed te vergelijken. | |
Gunner | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:57 |
quote:Maar het is wel lekker! | |
Jarno | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:58 |
quote:Ik snap het ook gewoon niet, die hele voedingsmiddelen industrie. Wat is er nou de fun aan om een broodje zo 'slecht' mogelijk te maken? Is dat echt alleen het kostenaspect? Is het nou echt zo goedkoop mogelijk om een broodje zo vet en kunstmatig mogelijk te maken? Of is het iets van 'laten we ze vet mesten zodat we ze daarna aan de light meuk kunnen lullen' ? Achja. Van het weekend maar weer eens de Weber aan (met ![]() ![]() | |
Jarno | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:59 |
quote:Nee, 'we' hebben gewoon een verknipt idee van wat lekker is nowadays. | |
Angel_of_Dth | woensdag 27 augustus 2008 @ 13:01 |
quote:Het moet goedkoop, snel en de gebruikte producten moeten lang houdbaar zijn. Dus je krijgt een product met goedkope, chemische ingrediënten dat al vooraf bereid is en warm gehouden wordt tot iemand het ophaalt. Dan verbaast het mij niet dat het troep is. | |
Gert | woensdag 27 augustus 2008 @ 13:05 |
quote: Appetina heet tegenwoordig dan ook "witte kaas" (ivm beschermde oorsprongsbenaming) Misschien moet McDonalds zijn cheeseburger ook maar omdopen tot chemoburger. ![]() | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 13:05 |
quote:Ha, maar daar stel je een leuke vraag. Nee, het is zeker niet hun intentie het slechtste broodje te maken; het is de bedoeling dat ze het broodje maken waar je voor terugkomt. Voeding = wetenschap; en precies de juiste hoeveelheid vetten, smaakversterkers en suikers zorgt ervoor dat jij je dat broodje herinnert als zaligmakend. Er is een urban myth die vertelt dat die ketens een speciaal stofje in de burgers doen ( en friet ) zodat je steeds terugkomt voor meer, maar helaas is dat niet zo sexy. De reden dat je hersenen het als lekker registrereren komt door de verhoudingen vetten-suikers en de smaakversterkers ( gaat over je friet EN zit in je burger ) Bij sommige mensen zijn die receptoren er gevoeliger voor ; afhankelijk van je levensstijl. Hoe meer suikers je eet, hoe sneller je geneigd zult zijn dit soort producten als 'lekker' te ervaren. Gemaksvoer moet er zijn natuurlijk, en niet iedereen heeft zin om zijn BBQ aan te steken als hij zin heeft in een burger. Daarom hebben dit soort ketens ook bestaansrecht. Gek genoeg ken ik dan weer niemand die een burger van BK of Mac lekkerder vind dan een zelfgemaakte runderburger van de grill. Ik vind het alleen ver gaan om te zeggen dat het allemaal crap is; deze ketens investeren een hoop geld in het 'gezonder' maken van de producten die ze aanbieden. Ik denk dat we binnenkort dan ook de sugar-free/fatfree burger kunnen verwachten, om de simpele reden dat het publiek steeds minder dom wordt. | |
Gunner | woensdag 27 augustus 2008 @ 13:06 |
quote:Ach. Weet je. Iemand die naar de Burger King gaat om gezond te eten zit er toch echt verkeerd, dat er ook salades verkocht worden doet niets aan dat feit af. | |
Armageddon | woensdag 27 augustus 2008 @ 13:16 |
quote:Als ie bij ons vandaan komt dan is het 100% kaas. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 27 augustus 2008 @ 13:27 |
quote:Meer praktisch gezien is de filosofie van McDonalds (met hun menutjes met kadotjes en de clown) er op gericht om bij kinderen de associatie te maken McDonalds=leuk. En die associatie blijft dan later ook hangen. | |
ColdFeet | woensdag 27 augustus 2008 @ 13:36 |
quote:Kaas eet je niet voor het gezond, kaas is voor het lekker ![]() Atetina heeft overigens een rare textuur... Dodoni is beter en die van de turk meestal ook. quote:Het gaat om gemak hè. Kaas die niet gaat plakken in een warme omgeving, bijvoorbeeld. Geen dingen meer weg hoeven gooien omdat niets meer bederft ![]() Getver, ik kreeg in het buitenland weleens van die sandwiches met 'process cheese'. 30% zuivel. Yeah right ![]() | |
Jernau.Morat.Gurgeh | woensdag 27 augustus 2008 @ 13:42 |
quote:Tsja, ik eet toch voornamelijk om energie binnen te krijgen. Ik weet het, het is een vreemd concept tegenwoordig... | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 13:46 |
quote:Wat is je punt? | |
Weltschmerz | woensdag 27 augustus 2008 @ 13:54 |
quote:Het lijkt me ook niet dat die twee met elkaar concurreren. Het is beide vlees met brood maar daar houdt de overeenkomst wel ongeveer op. Ik snap de aantrekkingskracht van een ketenhamburger wel, maar dat is een hele andere dan die van een zelfgemaakte burger. Niet alleen qua gemak, qua alles. quote:Dat vraag ik me af, vet heeft zijn eigen aantrekkingskracht en je kunt er heel goedkoop dingen mee op een aanvaardbare smaak krijgen. Ik vraag me af of een fastfoodbedrijf er überhaupt toe in staat is om het zonder te doen. Vet is toch min of meer de belangrijkste peiler onder het succes. | |
Jernau.Morat.Gurgeh | woensdag 27 augustus 2008 @ 13:55 |
quote:Dat ik moe word van dat gejank over hoeveel Kcal er ergens in zit. Het hele idee van eten is juist om energie binnen te krijgen. | |
ColdFeet | woensdag 27 augustus 2008 @ 14:04 |
quote:Er zijn wel meer factoren die een rol spelen dan enkel energetische waarde, nietwaar ![]() Ik vind het bij de Mac altijd vervelend om te bedenken hoeveel kcal ik naar binnen werk, terwijl ik zonder blikken of blozen dezelfde hoeveelheid energie aan risotto of stamppot wegwerk. | |
Weird- | woensdag 27 augustus 2008 @ 14:10 |
quote:Even off-topic; maar dit bovenstaande verhaal kan niet kloppen, tenzij de frietjes ook nog alcohol bevatten | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 14:42 |
quote:Waar heb je het over? | |
popolon | woensdag 27 augustus 2008 @ 14:43 |
Wat is er mis met die nepkaas? Op neppe flubberhamburgers van de Mac/BK en rommelige pizza's hoort die troep juist. | |
Weird- | woensdag 27 augustus 2008 @ 14:47 |
quote:Dat de voedingswaarde declaratie niet kan kloppen; 13 gram vet + 30 gram KH + 2 gram eiwit kan geen 380 kcal zijn. Ik weet het, een beetje off-topic | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 14:50 |
quote:edit: wakker worden trut alcohol kan het niet bevatten overigens; dus er is een rekenfout gemaakt. [ Bericht 11% gewijzigd door SHE op 27-08-2008 15:00:35 ] | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 14:57 |
Nederlanse lijst zegt per 100gr: 36,3 KH + 3.8 eiwit + 11,5 vet = 265 kcal | |
ColdFeet | woensdag 27 augustus 2008 @ 15:03 |
quote:Zal een fout zijn; kcal/vetten/eiwitten per 100 gram, portie groter dan 100 gram, denk ik. | |
The_stranger | woensdag 27 augustus 2008 @ 15:27 |
quote:Kijk eens voor de gein hoeveel Kcal een big king XXL bij de BK heeft.. SPOILER | |
ColdFeet | woensdag 27 augustus 2008 @ 15:27 |
quote: ![]() SPOILER | |
The_stranger | woensdag 27 augustus 2008 @ 15:42 |
quote:Is de enige burger die ik wel te eten vind ![]() | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 15:48 |
Ik vind de burgers bij de King ook lekker hoor. Zelfs de ordinaire hamburger van de mac vind ik prima, net snoep ![]() Mijn ultieme foute gerecht was zo'n naar suiker smakende hamburger van de mac, die ik dan open vouwde en helemaal nat en rood spoot met ketchup, zodat je een soort burger-soep kreeg. Fantastisch! Ze hadden milkshakes met die smaak moeten verkopen ![]() Het is een soort sex wat ze verkopen, lekker omdat het zo smerig is. | |
golfer | woensdag 27 augustus 2008 @ 18:56 |
Vanavond was er bij EenVandaag ook alvast een heel item over met o.a. die vreselijke Johannes van dam. Morgenavond dus maar even naar de Kids van de Keuringsdienst kijken voor de hele uitzending. ![]() | |
veiligheidsspeldje | woensdag 27 augustus 2008 @ 19:18 |
Het viel me laatst (het is vast al een half jaar ofzo ![]() De 'feta' is eruitgehaald! Het was al geen echte, maar nu noemen ze het op een etiket 'gekruide kaasblokjes op olie' ofzo. Is dat dan nog wel 'kaas'? | |
Vork | woensdag 27 augustus 2008 @ 19:38 |
Jammergenoeg is de term cheddar niet beschermd, zoals bijvoorbeeld Goudse Kaas of Stilton dat wel is. De plakjes chedaar zoals je die terugvindt op de burgers en indiviueel verpakt in hun vierkante vorm in inmiddels iede re supermarkt kunt vinden hebben echt geen reet van doen met een echt stukje goede cheddar, waardoor het beeld van de consument van het product cheddar dus totaal is verdraaid. Geniaal is echter wel dat voor de bereiding van die prefab plastic 'cheddar' onder andere weipoeder wordt gebruikt. Wei is een afvalproduct uit het kaasbereidingsproces. Waardevol afval, dat wel, want het wordt voor erg veel dingen gebruikt, waaronder dus de productie van andersoortige 'kaas'. Ergens is het wel briljant natuurlijk, dat je nepkaas, deels gemaakt uit 'kaasafval' voor een hogere prijs kunt verkopen dan gewoon kaas. | |
DarkElf | woensdag 27 augustus 2008 @ 19:40 |
áls ik dan een burger eet ooit dan neem ik er wel een van de Quick ![]() ongetwijfeld ook met nepkaas maar wel lekker ![]() | |
popolon | woensdag 27 augustus 2008 @ 20:23 |
Ik heb nog nooit een goede hamburger bij een fastfoodketen gegeten. Wel een klef broodje met 'iets', niet eens echt slecht hoor maar zeker geen goede hamburger natuurlijk. | |
SHE | woensdag 27 augustus 2008 @ 21:15 |
Als ik later groot ben kom ik bij Ome Popo hamburgers eten. en Buffalo wings ![]() | |
popolon | woensdag 27 augustus 2008 @ 21:34 |
Oei, wings. ![]() | |
__Saviour__ | woensdag 27 augustus 2008 @ 21:50 |
quote:Zo af en toe maar eens zo'n vette burger kan echt geen kwaad, het is niet dat het ineens aan aanslag op je gezondheid is. | |
The_stranger | woensdag 27 augustus 2008 @ 22:02 |
quote:Nee, moet absoluut kunnen. maar ik sta er versteld van dat ze 1000Kcal kwijt kunne in zo'n burger.. Nog een grote friet en een milkshake en je hebt je dagelijkse behoefte aan energie weer binnen... | |
Gert | woensdag 27 augustus 2008 @ 22:27 |
quote:Als al die caloriëen in een "gewone" burger zaten, was het inderdaad een prestatie. Maar als je een toren van vlees, "kaas" en brood bouwt, dan is het niet zo moeilijk. Ik bedoel... ![]() ![]() | |
David | woensdag 27 augustus 2008 @ 23:12 |
quote:Eens af en toe in de zin van: eens per half jaar, akkoord. Voor veel mensen schijnt er echter geen gulden middenweg te bestaan. Vandaar dat ik het nooit eet. | |
kaasplankje | woensdag 27 augustus 2008 @ 23:53 |
nepkaas ![]() | |
DarkerThanBlack | donderdag 28 augustus 2008 @ 00:34 |
Waarom zo'n groot probleem van maken. We weten toch allemaal dat je regelmatig troep koopt. Wat dacht je van de goedkope ketchup, dat kan je niet eens ketchup noemen. Of wat dacht je van kipleverworst met meer dan 50% varkenslever erin? En dan druk maken om een stuk kaas. Als je namaakspullen koopt, dan zeur je toch ook niet. | |
Armageddon | donderdag 28 augustus 2008 @ 00:39 |
Ik word behoorlijk moe van mensen in het algemeen tegenwoordig. Je weet dat als je naar de Mac of BK gaat dat je iets koopt wat niet geheel goed is voor je gezondheid. Het is gewoon smerig lekker, iets wat SHE als zei, gewoon sex op een broodje. Waar gaat deze hele discussie dan over? Over een plakje nepkaas? Wie maakt zich daar in godsnaam dan druk om? Je vreet die burger op en that's it. Lekker belangrijk dat er geen echte kaas op zit. | |
popolon | donderdag 28 augustus 2008 @ 00:40 |
Ik snap het probleem ook niet zo. het is algemeen bekend dat die dieprvriesmaaltijden en andere kleffe zooi vol zitten met goedkope troep. Ga gewoon af en toe eens naar de markt. Ik ga regelmatig naar de farmers market waar mensen gewoon hun eigen verbouwde spullen verkopen. Lekker en goedkoper. | |
Armageddon | donderdag 28 augustus 2008 @ 00:41 |
En als je je zo drukt maakt om je gezondheid dat koop je deze producten al geen eens. Van die bleke tofuvreters heb ik het dan over. Die kopen sowieso al geen kaas dus waar gaat dit over? | |
DarkerThanBlack | donderdag 28 augustus 2008 @ 00:47 |
Wel eens een diepvriespizza vergeleken met een pizza uit Italie? Wel eens een echte hamburger vergeleken met een burger van de McDonalds? Het product zelf is al zo nep als het maar kan, laat staan wat erin zit. | |
kaasplankje | donderdag 28 augustus 2008 @ 07:04 |
quote:Dus jij neukt met een opblaaspop? Ik vind nepzooi helemaal niet smerig lekker. Als jij een Big Mac of een Whopper sex op een broodje vind heb ik best medelijden met je ![]() | |
kaasplankje | donderdag 28 augustus 2008 @ 07:59 |
Mag ik van u een Mac Fake en een grote Mac Ruk aardbeiensmaak? | |
ColdFeet | donderdag 28 augustus 2008 @ 09:23 |
quote:Heinz ketchup FTW. Ook vwb de ingredienten ![]() Armageddon, als je geen Mac of BK vreet omdat het vies en zompig is, ben je nog niet direct een tofuvreter ![]() | |
SHE | donderdag 28 augustus 2008 @ 09:35 |
quote:? Jij hebt nog nooit iets gegeten wat eigenlijk een jammerlijk alternatief is? Tenzij je Amish bent, geloof ik daar natuurlijk niets van. | |
Pappie_Culo | donderdag 28 augustus 2008 @ 09:41 |
Echt of nep: ik vind kaas iets walgelijks. | |
Armageddon | donderdag 28 augustus 2008 @ 11:46 |
quote:Wat jij zegt. Neuken? ![]() | |
DarkerThanBlack | donderdag 28 augustus 2008 @ 11:51 |
Maar alle gekheid op een stokje, je gaat naar de Mac omdat ze daar nepkaas hebben. Waarom denk je nou dat de QP veel populairder is dan de McBacon? Door die nepkaas natuurlijk! | |
Vork | donderdag 28 augustus 2008 @ 14:50 |
En wat is er trouwens mis met tofu? ![]() | |
Pappie_Culo | donderdag 28 augustus 2008 @ 14:53 |
als je je over de smaak en de zinloosheid van het concept heenzet, is het best te pruimen | |
Jarno | donderdag 28 augustus 2008 @ 14:55 |
Tofu? Smaak? He? | |
DarkElf | donderdag 28 augustus 2008 @ 14:59 |
quote:dat dus. | |
Vork | donderdag 28 augustus 2008 @ 15:01 |
quote:Aangezien dit als schokkend nieuws wordt gebracht (terwijl het al jaren een gegeven is), kun je er dus van uit gaat dat het overgrote gedeelte van de mensen het verschil in dergelijke producten toch niet merkt. Het is ook niet dat het ineens allemaal super slecht voor je is ofzo, het blijft gewoon een samenraapsel van door diverse instanties, na grondig onderzoek goedgekeurde, veilige ingredienten (mits in gezonde hoeveelheden geconsumeerd). Het is niet dat we ineens dood gaan omdat we jarenlang massaal nepkaas hebben gegeten. Mooi stukje media om van niets iets te maken. En wat schieten we ermee op? Nou niets, tenzij een aanzienlijk deel van de consumenten gepiekeerd is en een hoop producten blijft boycotten, misschien dat er dan ooit meer 'echte' kaas wordt gebruikt, de prijs omhoog schiet en men evengoed nog ontevreden is. Nog meer dan voorheen, want een verhoogde prijs, dat snapt de consument wel en dat maakt natuurlijk wel wat uit. Maar ik denk niet dat hiervan de gevolgen nog lang meetbaar zullen zijn. Oja en eigenlijk is tofu ook een soort van kaas. Sojakaas ![]() | |
popolon | donderdag 28 augustus 2008 @ 15:14 |
Om het nog mooier te maken, je kunt ook van die 0.99 cent hamburgers en kipburgers kopen. Wat verwacht je dan eigenlijk? Een culinair hoogstandje met verse ingredienten? ![]() | |
Jarno | donderdag 28 augustus 2008 @ 15:16 |
quote:Tsja, als bedrijven kunnen en mogen leveren 'wat de klant verwacht' ipv waar men mee adverteert, is natuurlijk het hek van de dam. Als men adverteert met kaas, moet men kaas leveren. Klaar. | |
Vork | donderdag 28 augustus 2008 @ 15:16 |
Kipseperatorvlees en een shitload aan paneermeel. | |
DarkElf | donderdag 28 augustus 2008 @ 15:18 |
als ze zeggen Kaas dan moeten ze ook Kaas erop gooien, geen geval wat lijkt op kaas.. | |
Vork | donderdag 28 augustus 2008 @ 15:19 |
quote:De vraag is hoe kaas staat gedefinieerd in de huidige wetgeving. Ik heb nu geen zin om dat op te zoeken, maar die omschrijving zou best nog wel eens zo ruim kunnen zijn, dat alles wat nu wordt aangemerkt als 'nepkaas' volgens de warenwet gewoon kaas mag heten. In feite doet men in dat geval niets fout, maar daar zal nu ongetwijfeld veelvuldig naar worden gekeken door diverse mensen. | |
Jarno | donderdag 28 augustus 2008 @ 15:20 |
quote:Ik las een tijdje terug dat de overheid zelfs voorschrijft hoeveel vet er in een bal gehakt mag/moet zitten, dus ik geloof best dat 'kaas' als zodanig gedefinieerd is, ergens. | |
LENUS | donderdag 28 augustus 2008 @ 15:20 |
Dit is een boerenbericht, van een boeren wittemans TS. | |
popolon | donderdag 28 augustus 2008 @ 15:22 |
0.99 cent ![]() En wat is kaas? Als je alle ingredienten letterlijk gaat nemen, de definitie dus, moet je ook geen kip van de supermarkt kopen, da's vaak maar 80%-90% vlees die ingespoten wordt met water en andere duistere stoffen. | |
Vork | donderdag 28 augustus 2008 @ 15:25 |
quote:Niet alles is evenduidelijk omschreven. Sterker nog, er zijn maar weinig dingen echt goed helder omschreven. Veelal de vleeswaren, omdat daar natuurlijk ook veel problemen mee zijn geweest en worden voorkomen. De warenwet is een ramp om mee te werken, maar biedt genoeg mogelijkheden voor creativiteit, betreft naamgeving van producten. | |
Vork | donderdag 28 augustus 2008 @ 15:26 |
quote:o.a. kiparoma. Maar kaas is kaas wanneer het aan de eisen voor het label 'kaas', zoals die in de wet zijn voorgeschreven, voldoet. Wat jij of ik kaas vindt doet er dan niet toe. ![]() | |
Windigo | donderdag 28 augustus 2008 @ 16:33 |
Het komt er toch op neer dat het verstandig is om de etikketten te lezen van wat je koopt. Staat er 'mozzarella'' op, kijk dan ook of dat op de achterkant staat. Zal tegenvallen hoe vaak dat werkelijk het geval is. Ik let er altijd op, en ben dus niet verbaasd dat dit uit een onderzoek komt. Het geldt natuurlijk vooral voor goedkope producten, mozzarella bijvoorbeeld is gewoon niet goedkoop als je het pure product gebruikt. En als je dan een cheeseburger bij de Mac koopt, klaag dan ook niet dat je nepkaas krijgt. Je kunt dat namelijk teruglezen als je even de moeite doet, en bovendien, als je zeker wilt zijn over kwaliteit, smaak en inhoud maak je het zelf toch? ![]() | |
The_stranger | donderdag 28 augustus 2008 @ 16:46 |
quote:Nogmaals, hier ben ik het niet mee eens. Ten eerste, staat er in de ingrediënten lijst echt mozzarella (als dat er echt in zit) of staan er de ingrediënten van de mozzarella? En als er daadwerkelijk mozzarella op staat, welke garantie heb je dat die mozzarella 100% is en niet vermengt? Ten tweede kun je bij de Mac ook zo snel niet zoen dat het (gedeeltelijk) nep kaas is. SHE claimt dat je een brochure kunt opvragen (daar ga ik ff van uit), maar wederom zal er niet uit de lijst duidelijk naar voren komen dat het niet 100% kaas is. (want wederom, zal er als ingrediënt "kaas" staan, of "melkbestandelen, zout en stremsel" staan, wat kaas kan zijn, maar net zo goed iets anders en als er "kaas" staat, is dat dan 100% of gemengd) Persoonlijk maakt het me niet uit of het echte of nep kaas is, maar ik vind wel dat je dat op een redelijk simpele manier (en het afstrepen van elk ingrediënt in een kant-en-klaar maaltijd is niet redelijk simpel) te weten moet kunnen komen. Als je het zelf gaat maken, wie zegt je dat de gebruikte kaas van de kaasboer wel 100% is? Je vlees wel 100% vlees is? | |
DarkerThanBlack | donderdag 28 augustus 2008 @ 17:22 |
quote:Het staat volgens jou zeker in de grondwet ![]() | |
kaasplankje | donderdag 28 augustus 2008 @ 19:54 |
Ik heb vandaag een dubbele whopper aan een smaaktest onderworpen. ![]() Broodje was redelijk, vlees was goed, de kaas smaakte echt naar niks en het zag er ook niet uit; echt zoon rare oranje cheddarplak. ![]() ![]() | |
Windigo | donderdag 28 augustus 2008 @ 20:04 |
quote:Voor EEN broodje? ![]() ![]() | |
Snow84 | donderdag 28 augustus 2008 @ 20:07 |
Vandaar dat ik de kaas van de cheeseburger altijd zo goor heb gevonden.. | |
Windigo | donderdag 28 augustus 2008 @ 20:08 |
quote:Tsja het smaakt net naar plastic, dan is kaas van de kaasboer toch echt anders.. Maar dat wist ik ook al voor dit onderzoek ![]() | |
Windigo | donderdag 28 augustus 2008 @ 20:11 |
quote:Volgens mij is die garantie wettelijk geregeld, als een producent in de ingredientenlijst ''mozzarella'' claimt, is hij volgens mij ook verplicht dat erop te doen. quote:Dat klopt, je ziet het bij de Mac niet snel. Dat zou dus wel verplicht moeten worden als je het mij vraagt, bijvoorbeeld door het op de verpakking weer te geven. Als er 'kaas' staat moet dat volgens de wet ook geleverd worden volgens mij. quote:De wet zegt dat dat zo moet zijn. En ik kan het zelf controleren door om de ingredienten te vragen. | |
Mylene | donderdag 28 augustus 2008 @ 20:56 |
De kaasfraude is dus straks te zien in de Keuringsdienst van Waarde op Ned. 3 om 21:55. | |
SHE | donderdag 28 augustus 2008 @ 21:08 |
quote:Zo vreemd is dat niet. Een dubbele whopper levert volgens mij een kleine 1000 kcal. Beste chefkok die dat in zijn diner weet te proppen. Nee, value 4 your money is het zeker wel. Goed gevuld, in 2 minuten, voor maar 6 euro. | |
Windigo | donderdag 28 augustus 2008 @ 21:36 |
quote:Ja, ok dat is waar ![]() ![]() | |
hassanjassan | donderdag 28 augustus 2008 @ 22:16 |
Het is smullen op TV hoor ! We worden gewoon genept....kaas is kaas niet 50% kaas en 50% imitatiekaas | |
Noork | donderdag 28 augustus 2008 @ 22:26 |
quote:Eerlijk gezegd vind ik het niet echt een opzienbaring. Maar wel mooi dat zoiets nu eens wat meer mediaaandacht krijgt. | |
hassanjassan | donderdag 28 augustus 2008 @ 22:49 |
quote:Ja en niet zo'n beetje aandacht ook. Zelfs McD is al met een verklaring gekomen al voor de uitzending er was. Ik had ergens allang door dat al die soorten kaas helemaal geen echte kaas is. Zo had me ma es een keertje van die kaasstrips gekocht, kaas die je zo leuk kan afpellen tot draadjes. Ja da' dus geen echte kaas he, was net rubber en heb het na een halve hap weggetieft. Een erg belangrijke quote uit de aflevering was deze: quote:Oftewel, analoge kaas is net zoveel een echte kaas als dat margarine echte boter is. | |
__Saviour__ | donderdag 28 augustus 2008 @ 22:57 |
net een hamburger op met echte kaas. tof. | |
golfer | donderdag 28 augustus 2008 @ 23:08 |
Wat mij vooral opviel is dat die fabrikanten het niet op de verpakking hoeven te zetten omdat de meeste ingrediënten van die nep-kaas ook al in de rest van het product (pizza of lasagne) zitten: plantaardige olie, palmvet etc. | |
popolon | donderdag 28 augustus 2008 @ 23:14 |
Kaas op hamburgers is sowieso fout.quote: ![]() | |
Ronald | donderdag 28 augustus 2008 @ 23:14 |
Ik snap die commotie niet echt. Er worden zo veel kunstmatige stoffen gebruikt, wat maakt dat uit... Mensen willen nou eenmaal niet te veel betalen | |
grif | donderdag 28 augustus 2008 @ 23:26 |
quote:En dat is precies het probleem.... Goed voedsel krijgt in Nederland niet de waardering die het verdient. | |
Killer_Mom | vrijdag 29 augustus 2008 @ 00:11 |
quote:dat is niet zo. je hebt mensen die alsmaar die troep eten, en je hebt mensen die iedere avond gewoon een zelf gekookte maaltijd tijd maken, van de jonge samende wonende mensen die ik ken koken ze iedere dag hun eigen potje, | |
freako | vrijdag 29 augustus 2008 @ 01:54 |
quote:Het mag geen 'feta' meer heten omdat het niet uit Griekenland komt. Feta is een beschermde benaming geworden, net zoals bijvoorbeeld champagne en parmaham. | |
Erasmo | vrijdag 29 augustus 2008 @ 08:12 |
quote:Da's de prijs voor een menuutje, dus ook met frietjes en drinken ![]() | |
Arizona | vrijdag 29 augustus 2008 @ 10:14 |
Die "kaas" die ze bij de Subway tussen hun broodjes doen, zal ook wel geen echte kaas zijn? Ik heb nog nooit "kaas" geproefd die zo nep smaakte. | |
Weltschmerz | vrijdag 29 augustus 2008 @ 10:42 |
quote:Wat maakt het dan ook eigenlijk uit? In Frankrijk of Italie is het normaal om uitgebreid te gaan betogen wat er nou lekker of minder is aan wat je zojuist in je mond hebt gestopt. Het gros van de Nederlanders beoordeelt niet wat ze proeven, ruiken, zien of voelen: Er zit mozarella op? Dan is het dus lekker, het staat immers op de verpakking. Dus of het nou gewoon hele ellendige mozarella is of mozarella vermengd met nepkaas, wat niet weet wat niet deert. Als Nederlanders toch blindvaren op een leuk Italiaans naampje dan is het ook verspilde moeite en verspild geld om daar een fatsoenlijke kaas op te leggen. | |
honda1990 | vrijdag 29 augustus 2008 @ 15:15 |
Dat meisje in die uitzending het smaakt heel anders dan normale mozzarella ![]() ![]() (ik had niks anders verwacht dan SHE hier te zien, we strijden voor een goed doel ![]() | |
Ewelina | vrijdag 29 augustus 2008 @ 19:39 |
quote:Ehm... misschien is het je opgevallen dat bij Apetina tegenwoordig geen feta meer staat? En dat het ook niet meer gezongen wordt in dat spuugirritante liedje van de reclame? Ik denk dat ze het geen feta meer mogen noemen. Sterker, nog dat weet ik wel zeker. Verpakking voorheen: ![]() Verpakking nu: ![]() Check the difference ![]() | |
honda1990 | vrijdag 29 augustus 2008 @ 19:46 |
Ik zie geen verschil, het is beide niet te vreten ![]() | |
Thorical | vrijdag 29 augustus 2008 @ 20:28 |
Het klopt natuurlijk niet dat als een consument kaas verwacht, hij iets uit een chemische fabriek krijgt dat naar kaas smaakt. Zeker niet als je een halve chemicus moet zijn om te achterhalen hoeveel procent van de mozzarella echt kaas is. Ik eet bijna nooit geprefabriceerde dingen als pizza's, lasagnes ed. Maar ik verbaas me wel eens over dat ik nooit een Big Mack of zo'n speciale Wopper op krijg. Terwijl jonge kinderen er een menuutje van maken met xxtra aardappelen,kaas, spek enz. | |
hassanjassan | vrijdag 29 augustus 2008 @ 22:16 |
Ik heb deze avond uit protest tegen nepkaas, nepvlees en nep-voedsel......zelf cheeseburgers gemaakt...voor mij en de familie (6 pers.) Van ECHT vlees, dus biefstuk in de magimix, kruiden en specerijen erbij, eitje, broodkruimels, knof, 2,5 cm dik en dan medium rear gebakken met een ECHTE plak cheddar.... DAMN, dat proef je dan wel hoor....da's pas echt genieten. En de totale kosten voor een complete maaltijd van pieperschijfjes en bloemkool met eigengemaakte jus incl. bereidingstijd en afwassen/drogen (1 uur a 25 euro) ong. 45 euri voor 6 hamburger maaltijden. Dus ja het is aardig prijzig, maar goed, je hebt dan wel onwijs goed eten. En ik ben blij dat er programma's zoals KVW is, als iets al jaren gemeengoed is, dan betekent het nog niet dat het zomaar door kan gaan. | |
Erasmo | vrijdag 29 augustus 2008 @ 22:22 |
quote:Ik maak ook wel eens hamburgers, uiteraard pak je goed vlees, maar biefstuk? ![]() | |
popolon | zaterdag 30 augustus 2008 @ 16:02 |
Ik ook even: Biefstuk? | |
Weltschmerz | zaterdag 30 augustus 2008 @ 17:24 |
Ik gebruik ook het liefst tartaar. Technisch gesproken is dat volgens mij biefstuk, ze snijden eerst de mooie stukken vlees, en de restjes worden vermalen tot tartaar. Ik haal het zelf bij de biologische slager, maar die steak du boeuf van de AH is ook best bruikbaar. En dan even in de grillpan en goed rood van binnen en mooie plak redelijk zachte kaas erop. Een goede cheddar is prima, maar ook double gloucester, maar met jong belegen boerenkaas of een restje camembert verpest je er ook niks aan. | |
Weird- | zaterdag 30 augustus 2008 @ 18:32 |
quote:Dat komt omdat sinds kort Feta een beschermde naam is. De geitenkaas moet uit Griekenland komen om in aanmerking te komen voor de naam Feta. Net als Champagne dus eigenlijk, maar dan in Griekenland & met kaas ![]() | |
SHE | zaterdag 30 augustus 2008 @ 19:09 |
Neh, tartaar is helemaal niet vet genoeg om goede burgers van te bakken. Je hebt vet nodig, zonder vet geen burgers. Basta. Overigens heeft meneer Biefstuk toch echt gelijk hoor. Hamburgers maak je van entrecote en biefstuk. ( meer entrecote, ivm vet ) Even door de molen jassen en klaar is klaartje. Jullie paupers zijn die meuk uit de super gewend he? En dan nog vallen over meneer de conaisseur ook! | |
SHE | zaterdag 30 augustus 2008 @ 19:12 |
quote:Ehm dat zeg ik toch? Apetina is geen feta en mag ook niet zo genoemd worden. Feta-arrest 2005. En die Grieken hebben nog gelijk ook, optiefen met die nepzooi. | |
honda1990 | zaterdag 30 augustus 2008 @ 19:28 |
quote:Idd smerige nepzooi, net als mozzarella van koeienmelk heeft niks met echte mozzarella te maken. | |
Mylene | zaterdag 30 augustus 2008 @ 19:42 |
quote:bron | |
Weltschmerz | zaterdag 30 augustus 2008 @ 20:04 |
quote:Hypocriet gelul. Als de AH gewoon duidelijk aangeeft wanneer ze je met welk product nepkaas proberen te slijten dan ontstaat er ook geen onduidelijkheid over de echte kaas. Ze creeeren zelf de verwarring, en dan nu klagen dat het niet duidelijk is dat ze ook echte kaas gebruiken. | |
SHE | zaterdag 30 augustus 2008 @ 20:08 |
quote:Dat dus! Ze doen net alsof de consument retarded is ![]() | |
Ewelina | zaterdag 30 augustus 2008 @ 20:11 |
Zullen ze bij de klantenservice leuk vinden. | |
Ewelina | zaterdag 30 augustus 2008 @ 20:33 |
quote:Dan heb ik je verkeerd begrepen. Op mij kwam het over alsof je dacht dat Apetina nog steeds pretendeert feta te zijn. En dat staat niet meer op de verpakking. [ Bericht 6% gewijzigd door Ewelina op 30-08-2008 20:40:50 ] | |
kawotski | maandag 1 september 2008 @ 21:09 |
elke keer als ik de afleveringen van de KVW zie begrijp ik meer en meer waarom mn darmen de laatste jaren zo raar zijn gaan doen.. ach gelukkig houdt de EU zich alleen maar bezig met non-issues als dat bv. Gouda kaas alleen in Gouda gemaakt mag worden. | |
Trusten | maandag 1 september 2008 @ 21:13 |
quote:Maar vervolgens staat er op hun website: quote: | |
honda1990 | maandag 1 september 2008 @ 22:22 |
quote:Ach campina kan ook wel de geschiedenis van cola beschrijven op hun website ![]() | |
Aether | woensdag 3 september 2008 @ 17:42 |
quote:Vreemd genoeg is dit sterk afhankelijk van de locatie: ![]() Edit: zie dat het om KFC en niet BK gaat. | |
Dauthi | woensdag 3 september 2008 @ 18:44 |
quote:Het gaat om de landelijke wetgeving. In Denemarken is de max hoeveelheid trans vet die er in mag zitten 2%. En in Zwitserland is er per april zo'n zelfde wetgeving ingevoerd. In Nederland zijn we echter niet zo bekommert om de volksgezondheid. We verbieden producten die totaal geen gevaar zijn, en producten waarvan bewezen zijn dat ze een gevaar voor de volksgezondheid zijn worden doodleuk toegestaan. pfff wat ben ik blij dat straks in het Slow Food gebied woon. quote:Dat is geen non-issue het is het beschermen van producenten van traditionele producten, en omdat de omstandigheden voor die regio uniek zijn in heel Europa. Zelfde voor parmaham als jij de ham exact hetzelfde bereidt als het originele recept zal ie nooit hetzelfde smaken als de ham uit parma. | |
popolon | woensdag 3 september 2008 @ 19:16 |
quote:Biefstuk zoals men het kent in de volksmond: Nee. Vrij mager vlees en zo'n lapje gooi je niet op je broodje, dat verwerk je en dan is het eigenlijk geen biefstuk meer. Het kan natuurlijk wel maar da's een ander verhaal. (Lean beef burger) Geef mij maar de wat vettere stukken vlees om daar ground beef van te maken, en dat kun je natuurlijk met meerder soorten vlees doen. Overigens vraag ik me nog steeds af waar 'biefstuk' vandaan komt. Welk deel van het beestje. | |
Dauthi | woensdag 3 september 2008 @ 19:22 |
Is biefstuk niet gewoon een huishoud naam voor al het vlees van de dikke en dunne lende. Aangezien we in Nederland eigenlijk nooit meer de benamingen gebruiken voor de juiste snedes. | |
popolon | woensdag 3 september 2008 @ 19:29 |
Ja dat bedoel ik dus, het lijkt wel een verzamelnaam. Zoiets zou al wat duidelijker zijn: ![]() | |
Dauthi | woensdag 3 september 2008 @ 19:46 |
Ja true, maar tegenwoordig weten slagers zelfs niet meer welke snedes wat zijn, omdat ze tegenwoordig alles voorgesneden kregen ![]() Der was van de week ook een artikel in de volkskrant over het afhangen van vlees, en er werd net gedaan alsof het de allerlaatste hype uit amerika was. En daar uit bleek dat de VWA zelfs er huiverig was over het droog afhangen van vlees, waarom weet niemand want het word pas 4000 jaar gedaan. Nee, de Nederlandse kennis van voedsel begint echt cumulatief slechter te worden. Maar goed laten we ontopic verder gaan want het gaat over een bonk vet en zetmeel dat zich moet voordoen als kaas. Terwijl kaas toch wel een extreem ingewikkeld product is en eigenlijk ten alle tijden nog leeft. | |
FloggingMolly | woensdag 3 september 2008 @ 19:48 |
quote:Het maakt echter niet uit waar het biggetje opgroeit en wat hij eet alvorens hij in Parma geslacht wordt. Ik denk dat dat toch veel bepalender is voor de smaak. | |
Dauthi | woensdag 3 september 2008 @ 19:55 |
quote:Wel voor de kwaliteit van het totale eindproduct en de smaak, maar voor de specifieke karakteristieken van Parmaham niet. Het lokale klimaat doet voor de rest hetzelfde ![]() Maar dan kan je volgend jaar alles over vertellen ![]() |