abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 00:43:33 #101
51635 de_priester
Nil nequit amor
pi_61208763
ik heb ooit een keer een ultieme walkthrough guide voor het maken van MMF gemaakt.
even zoeken, Have fun
Imperare sibi maximum imperium est
pi_61208835
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 00:43 schreef de_priester het volgende:
MMF
euh?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 00:53:26 #103
51635 de_priester
Nil nequit amor
pi_61208955
Hallo allemaal,

Hierissie dan, DE post over mijn ervaringen met MMF
Ik dacht: ik ga het maar eens proberen.

Benodigdheden
Als volgt, recept van recepten hier op de site, maar in eigen bewoording

Gekocht
2x van gilse 250gr poedersuiker a 49 ct (reclame ipv 59 ct)
1x zakje marshmallows (rose-gele zak 1.30 eu bij appie)
1x een beetje margarine (had ik al)

Uit de kraan :
2x 1 eetlepel water

Uit de Keukenkast en lade
(1 of 2x) soepkommetje (hema kom)
1x stevige mengkom, bij voorkeur van RVS denk ik, maar ik heb gewoon een
plastice zonder krassen. (krassen worden kleefplekken)
1x stevige metalen lepel (mijn niet zo stevige boog, en brak.)
1x gewone eetlepel
1x dessert lepeltje

Apparatuur
1x magnetron die in ieder geval 29 (niet 30! haha) seconden lang op 900 Watt kan
1x een kraan in de buurt


Zo, nu ik alles heb kan ik van start gaan. Ik heb eigenlijk 2x nu MMF gemaakt, 1x
wit als eerste probeersel, en 1x rose als 2e probeersel. (handig! die zitten allebei in
1 zak) De 2e keer ging eigenlijk minder goed maar dat kan ook zo lijken omdat
roze marshmallow op een witte beslagkom meer indruk achterlaat dan wit op wit.

Begin als volgt. Ruim je aanrecht of tafel op. Ikzelf heb echt een hekel aan werken
op rommelige en niet schone vlakken. Plus het is wel zo higienisch dat je niet naast
je bord met pizzaresten van (eer)(eer)(eer)gisteren zit te werken.

Vul 1 soepkommetje voor het grootste deel met poedersuiker. Wel zo handig want
dan gaat de bus later niet plakken. Ik had een halve bus over van 2 bussen na 2x
mmf maken. TIP: sloop gelijk die doseerklep eruit. Ikzelf snij die hele bovenkant
eraf. (ik haat stuivende suiker). Uiteraard hoeft dit niet.

Vul het andere soepkommetje met 11 marshmallows. Waarom 11 weet ik niet, maar
het leek me wel handig, en het werkte. (ohja, omdat ik maar 11 witte had en de
rest roze (44) )

Daarna doe je 1 eetlepel (zoveel erop kan) met water bij de marshmallows, en
maak je de lepel weer droog. Ikzelf haat dus echt beschrijvingen met vage
aanduidingen zoals 1 eetlepel, dus om even duidelijk te zijn, ik gebruik zo'n lepel van de hema, met gekleurd handvat en belletjes erin.

Ik heb daarna dus mijn soepkommetje marshmallows in de micro wave gedaan
(jeej) en em dan op 900 watt, 30 seconden gezet. Ik moest em echter
noodgedwongen uitdoen op 29 seconden want anders was ie gaan overlopen. 29
seconden dus, want je wilt geen (heel erg) plakkerige magnetron.

Daarna kwam dus mijn dessertlepel van pas (ook van hema maar dat boeit niet)
om zodra de kom uit de magnetron kwam de boel van eens flink door te roeren.
Pas op, onderkant kommetje kan heet zijn! Overigens stinkt die lucht die
dan vrijkomt zeg. Bah bah bah wat een stink. (fabrieksdrijfgassen om de
marshmallows luchtig te maken denk ik)

Als alles goed doorgeroerd is (half minuutje roeren), en let erop dat je het
resterende water goed meemengt, giet je het hele gevalletje in het midden van je
beslagkom. Voila! Handen zijn nog steeds niet plakkerig.

Daarna heb ik het als volgt gedaan. Ongeveer 1/4e van de poedersuiker in het
kommetje bij de beslagkom in gedaan. Daarna roeren met de afgedroogde! lepel.
Als alle poeder suiker weg is een beetje erbij doen. Let er op dat je niet doelloos
gaat roeren maar dat je juist alles bij elkaar wilt houden. Schraap met je lepel dan
ook aan randen plakkende MMF-in-wording van de randen. Als je lepel aan de holle
kant teveel MMF-to-be bevat dan ff met je 2e lepel afschrapen. Ga door met
toevoegen tot het mengen met je lepel niet bepaald effectief meer is. Lees: dat je
zowat Ted van de Parre moet zijn om door te gaan met lepelmengen. Tegen die tijd
is je niet zo sterke lepel waarschijnlijk al wel gebroken. (gewoon stoppen als je
substantie niet al te plakkerig meer oogt. Dat ie zeg maar goed in te deuken is
zonder vast te plakken. Ook zal ie niet meer zo aan je kom plakken en er steeds
minder aan je kom vast blijven zitten.)

Nu kun je met het beetje margarine je handen invetten. (klein beetje maar)
Doop dan even je vingers in het poedersuiker kommetje, en maak heel je handen
zo op die manier bepoederd. (niet de bovenkant natuurlijk)

Dan heb ik gewoon nog poedersuiker in de kom gedaan, het balletje opgepakt,
totaal niet sticky dus, en er met 2 handen in de lucht een worstje van gedraaid, dan
dubbelvouwen en weer worstje draaien tot ie een betje begint te plakken, maar nog
net geen spul op je handen achterlaat. (denk aan post it plakkertjes). Daarna weer
dubbelvouwen, worstje draaien, en dan weer in de kom wat poeder suiker
meestampen. Niet te hard want dat stuift.

Op een gegeven moment dacht ik dat ie wel stevig genoeg was. Maar dat is dus
alleen nog mijn enige vraag: wanneer is het stevig genoeg? (moet een testje voor
zijn te bedenken)

Als je denkt genoeg p'suiker te hebben toegevoegd, maak er dan een cilindertje van
gelijkend op zon marshmallow, en rol het in folie, 2x deed ik, en dan nog
boterhamzakje eromheen.

Ik heb roze gemaakt (yekki bah barbi roze) en wit.

En zou nog wel 2x wat kunnen brouwen uit 1 zon zak marshmallows.

Totaal gewicht was bij de ene 280 gram en de ander 285 gram. Misschien zou ik
kunnen proberen of ze als ze precies op 300 gram uitkomen goed uitrolbaar zijn.
Denk dat dat ook wel een indicator is over de stevigheid van de MMF.

--------------
conclusie

Anyway, kraan even aan, de spullen afspoelen is gedaan in 1 minuutje met warm
water, doekje over je aanrecht tegen mieren (poedersuiker stuift uiteindelijk toch
altijd) en je handen zijn ook zo weer schoon. Plus een klein beetje vettig wat ook
wel weer goed is voor je handen hehe.

Heb geen foto, maar resultaat spreekt voor zich. 2 mooie rolletjes, gemaakt samen
binnen 25 minuten incluis spullen pakken schoonmaken en opruimen, voor totaal
ongeveer 1.5 euro.

Eat that kookwinkel a 15 eu per kilo in zwolle! (alhoewel hun spul vast wel beter is
dan mijn spul)

--------------

einde
Dank aan: tips op deleukstetaarten.nl , exvriendin, wiens hobby ik eigenlijk gestolen heb,
(vind ze niet leuk, en zegt dat ik altijd maar even enthousiast ben en dan
weer stop, wat stiekem ook wel waar is omdat ik nog niet de juiste hobby heb
gevonden... (missichien dit?)), het recept op die site

Met zeer zeer zeer vriendelijke, hartelijke lieve groet (als de plakkerigheid niet in
men mmf zat dan maar hier),

De_Priester

reacties e/o opmerkingen zijn meer dan welkom!
Imperare sibi maximum imperium est
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 00:53:47 #104
51635 de_priester
Nil nequit amor
pi_61208962
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 00:47 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

euh?
MarshMallowFondant
Imperare sibi maximum imperium est
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 14:50:03 #105
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61221854
Ik heb vanmiddag weer wat zitten proberen. Het ging al wat beter, nu ik wist hoe het fondantgebeuren in elkaar stak.
Het is erg leuk om te doen!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 15:34:51 #106
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61222993
Foto's van vanmiddag:


...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_61223187
OHHHHHHHHHHH!!! Wat een schattig varkentje!
pi_61223413
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:34 schreef PM-girl het volgende:
Foto's van vanmiddag:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Leuk gedaan PM-girl .
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 15:51:52 #109
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61223459
Ik ben zelf ook best tevreden, al zie ik zelf nog veel dingen die beter moeten.
Kleurstoffen zijn wel leuk nu, want rose is wel erg rose!

Ik zie dat er een soort pasta te koop is, maar ook druppels. Is er verschil in wat beter werkt?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 15:52:39 #110
331 Merel
Be here now.
pi_61223479
Oooooh wat gaaf allemaal!
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 15:55:05 #111
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_61223548
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:51 schreef PM-girl het volgende:
Ik ben zelf ook best tevreden, al zie ik zelf nog veel dingen die beter moeten.
Kleurstoffen zijn wel leuk nu, want rose is wel erg rose!

Ik zie dat er een soort pasta te koop is, maar ook druppels. Is er verschil in wat beter werkt?
En dan: waar koop/bestel ik online die wilton spullen in Nederland?
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 15:57:10 #112
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61223605
Ik heb nu een website gevonden: www.deleukstetaartenshop.nl , die heeft echt vanalles. Ook de Wilton die Maneki gebruikt zie ik.
De prijs valt me mee.

Ik heb nu overigens kant en klare cake van euroshopper gebruikt en gisteren ook cupcakes. Misschien wat minder lekker, maar wel snel en voor de oefenprojecten prima denk ik.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_61224317
Wat leuk PM-girl

Oh en helemaal niks mis met gewoon cakemeel hoor
Alleen als je echt een taart wil nemen en die wil vullen met allerlei zware vullingen zou ik wel biscuit gebruiken, maar dan alleen omdat het anders erg machtig wordt
Saartje
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 16:31:36 #114
331 Merel
Be here now.
pi_61224416
Heb morgenavond een verjaardag, misschien morgen maar eens gaan fröbelen om een leuk klein versierd cakeje mee te kunnen nemen als cadeautje
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_61224686
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 16:31 schreef Merel het volgende:
Heb morgenavond een verjaardag, misschien morgen maar eens gaan fröbelen om een leuk klein versierd cakeje mee te kunnen nemen als cadeautje
Dat zijn echt de aller-allerschattigste kadootjes
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 22:44:46 #116
331 Merel
Be here now.
pi_61234268
Zo, er liggen 3 rolletjes witte marshmellowfondant in de koelkast Morgen eens kijken wat ik daar voor leuks mee kan verzinnen. En kijken waar je hier in de buurt voedselkleurstof kan kopen. Weten jullie dat? De supermarkt had het in ieder geval niet.
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 22:47:58 #117
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_61234367
Leuk gedaan PM!

Deze link werd net geplaatst in het trouwtopic: Le Beau Gateau
Best 'aardig' om inspiratie op te doen!
Er zijn 4 'etalages'.
***
pi_61234708
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 22:44 schreef Merel het volgende:
En kijken waar je hier in de buurt voedselkleurstof kan kopen. Weten jullie dat?
Toko Ik koop het zelf online...
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 01:15:29 #119
51635 de_priester
Nil nequit amor
pi_61237788
iemand nog wat gehad aan mijn hele verhaal?
Imperare sibi maximum imperium est
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 08:13:51 #120
331 Merel
Be here now.
pi_61239840
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 01:15 schreef de_priester het volgende:
iemand nog wat gehad aan mijn hele verhaal?
Jahoor. Ik heb het doorgelezen en daarna de samenvatting voor mezelf op een papiertje gezet:
- marshmellows + wat water smelten
- poedersuiker erbij tot je niet meer kunt roeren
- kneden met de hand

Kon dus best een stuk korter
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 08:17:25 #121
51635 de_priester
Nil nequit amor
pi_61239847
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 08:13 schreef Merel het volgende:

[..]

Jahoor. Ik heb het doorgelezen en daarna de samenvatting voor mezelf op een papiertje gezet:
- marshmellows + wat water smelten
- poedersuiker erbij tot je niet meer kunt roeren
- kneden met de hand

Kon dus best een stuk korter
maar is wel minder leuk
Imperare sibi maximum imperium est
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 12:47:20 #122
331 Merel
Be here now.
pi_61242817
Ik heb een nieuwe hobby



Eerste experimentje, net gemaakt. Had geen kleurstof, dus heb ik gekleurde marshmellows gebruikt. En dan krijg je dus deze zoete kleurtjes 't Zijn trouwens kant-en-klaar mini-cakejes, waar ik zelf jam tussen heb gestopt, en toen dus een laag marshmellowfondant eroverheen + versiering van marshmellowfondant. En gesmokkeld met de kant-en-klaar-bloemetjes natuurlijk
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_61245295
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 12:47 schreef Merel het volgende:
Ik heb een nieuwe hobby

[ afbeelding ]

Eerste experimentje, net gemaakt. Had geen kleurstof, dus heb ik gekleurde marshmellows gebruikt. En dan krijg je dus deze zoete kleurtjes 't Zijn trouwens kant-en-klaar mini-cakejes, waar ik zelf jam tussen heb gestopt, en toen dus een laag marshmellowfondant eroverheen + versiering van marshmellowfondant. En gesmokkeld met de kant-en-klaar-bloemetjes natuurlijk
Ze zijn leuk.

Ik zat al te plannen voor een babytaartje voor mijn zwangere zus en ik vroeg me al af of je gekleurde fondant kon maken met gekleurde spekjes of door in plaats van water druivensap o.i.d. te gebruiken. Maar dit zijn precies de goede babykleurtjes voor een leuk bolletje.

Ik vind het een beetje zonde om kapitalen uit te gaan geven aan kleurstoffen en materialen terwijl dit waarschijnlijk alleen maar een tijdelijke opvlieging is.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_61248295
Wat leuk Merel!
Saartje
  zondag 31 augustus 2008 @ 09:46:06 #125
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61260430
Wat leuk Merel!

Misschien toeval, maar onze vaatwasser is stuk. Ik denk dat ik de kommen waarin de fondant zat, toch niet goed genoeg uitgespoeld waren en die restjes nu de afvoer verstopt hebben.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zondag 31 augustus 2008 @ 09:50:28 #126
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_61260458
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 12:47 schreef Merel het volgende:
Ik heb een nieuwe hobby

[ afbeelding ]

Eerste experimentje, net gemaakt. Had geen kleurstof, dus heb ik gekleurde marshmellows gebruikt. En dan krijg je dus deze zoete kleurtjes 't Zijn trouwens kant-en-klaar mini-cakejes, waar ik zelf jam tussen heb gestopt, en toen dus een laag marshmellowfondant eroverheen + versiering van marshmellowfondant. En gesmokkeld met de kant-en-klaar-bloemetjes natuurlijk
Wat een leuke hobby!

Prachtige creaties in dit topic.
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_61263392
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 12:47 schreef Merel het volgende:
Ik heb een nieuwe hobby

[ afbeelding ]

Eerste experimentje, net gemaakt. Had geen kleurstof, dus heb ik gekleurde marshmellows gebruikt. En dan krijg je dus deze zoete kleurtjes 't Zijn trouwens kant-en-klaar mini-cakejes, waar ik zelf jam tussen heb gestopt, en toen dus een laag marshmellowfondant eroverheen + versiering van marshmellowfondant. En gesmokkeld met de kant-en-klaar-bloemetjes natuurlijk
Ooh, dat ziet echt heel leuk uit!

Misschien ga ik deze week ook wel wat proberen, vrijdag komen er mensen die ik mijn probeersels dan kan voeren
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_61270179
tvp
  zondag 31 augustus 2008 @ 20:00:40 #129
51635 de_priester
Nil nequit amor
pi_61272921
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 09:46 schreef PM-girl het volgende:
Wat leuk Merel!

Misschien toeval, maar onze vaatwasser is stuk. Ik denk dat ik de kommen waarin de fondant zat, toch niet goed genoeg uitgespoeld waren en die restjes nu de afvoer verstopt hebben.
nee. dat smelt, fondant. Geen probleem.
Imperare sibi maximum imperium est
  maandag 1 september 2008 @ 22:02:25 #130
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61305774
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 20:00 schreef de_priester het volgende:

[..]

nee. dat smelt, fondant. Geen probleem.
Mmm, dan is het gewoon pech!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_61306856
Bah, ik heb geen magnetron tot mijn beschikking, meestal. Kan je de fondant niet op een andere manier maken .
  maandag 1 september 2008 @ 22:31:19 #132
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61307058
Au-bain-marie zou ook moeten lukken, lees ik her en der Clumsy_clown.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_61307195
Ik zag het staan toen ik het vroeg ja . Volgende week 's kijken wat er van lukt.
pi_61307801
Wow, wat een schitterende creaties hier. .
Maar hoe lang ben je nou bezig met 1 zo'n taart? .
I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
pi_61356526
Zeker een tpv-tje .

Sinds vorig jaar december ben ik ook gevallen voor deze hobby. Eerst taartjes gemaakt voor mezelf en later ook voor andere. Het leukste maar ook het meest stressvolle wat ik heb gemaakt is een bruidstaart (samen met p_iglet) voor Anitra en haar hubby.

Hier bestel alles via internet, of via maakjetaart of deleukstetaarten, op de laatste site heb je inderdaad ook een forum waar je ook de meest geweldige taarten voorbij ziet komen.

Hier een aantal taartjes die ik heb je maakt:





Trouwens wat is jullie favoriete vulling voor in de taart? Hier is aarbeien witte chocolade mousse toch wel favoriet maar ook champagne creme vind ik toch wel erg lekker.
  woensdag 3 september 2008 @ 20:12:28 #136
331 Merel
Be here now.
pi_61356603
Die onderste
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_61357948
Ik ga morgen mn cakejes en taarten bakken voor mn verjaardag vrijdag, ik heb alvast kleine worteltjes gemaakt voor op de wortelcakejes van marshmallow fondant aangekleurd met kleurstof; voorproefje dus

pi_61360404
die worteltjes zijn wel heel gaaf zeg! ga ik onthouden voor de volgende keer dat ik worteltaart bak .
handig stuk, de-priester! lees ik voor ik mn eerste probeersel maak nog een keer helemaal door, ik hou wel van zulk soort uitgebreide handleidingen . hopelijk dit weekend tijd..
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_61369995
ik had laatst ergens een link gezien naar een winkel in utrecht die workshops taarten maken geeft, maar waar je ook alle benodigdheden kan kopen. weet iemand welke ik bedoel? ik kan de link niet meer vinden, maar kom zaterdag in utrecht, dus wil wel een kijkje gaan nemen daar!
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_61373277
Ik heb wat van die kleurstoffen besteld en ga van de week wel rommelen met MMF.

Ik wil iig van die kleine worteltjes maken en roosjes, dat moet denk ik wel lukken.

Foto's volgen tzt!
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_61374040
Ik heb maandag 36 cupcakes mogen maken en een taart voor 30 personen. Wegens tijdgebrek is het niet geworden wat ik wilde, maar het ziet er nog best leuk uit allemaal





De slang en dino`s zijn van plastic. De taart is bekleed met MMF en de cupcakes met glazuur en een snoepje
Saartje
pi_61374249
Heb je die cupcakes zelf gebakken Maneki? Ik zag hier op de markt van die enorme zakken met kleine cakejes, dat leek me eigenlijk wel handig om op te oefenen.
Die van jou zien er erg leuk uit
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_61374408
Ik heb ze zelf gebakken ja, met simpele cakemix van c1000. Ze smaakten prima
Saartje
pi_61374412
Gisteren heb ik even snel geprobeerd om mmf te maken. Helaas was ik te gehaast en is het mislukt. Maar ik heb wel gezien wat ik fout deed. Ik heb namelijk veel meer poedersuiker nodig. Het was te vloeibaar nog voordat ik uit de kom haalde.

Waarmee roeren jullie eigen de mm door als het net uit de magnetron komt?

Zaterdag-ochtend wordt een bak-ochtend!
En deze keer ga ik wel de tijd ervoor nemen...
pi_61374469
Ik gebruik een gewone lepel om mee te roeren en als dat niet meer gaat, ga ik met de hand verder. Als je zorgt dat er steeds poedersuiker bovenop zit, gaat het niet zo vreselijk plakken
Saartje
pi_61374606
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:46 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ik gebruik een gewone lepel om mee te roeren en als dat niet meer gaat, ga ik met de hand verder. Als je zorgt dat er steeds poedersuiker bovenop zit, gaat het niet zo vreselijk plakken
En hoe zorg je ervoor dat het niet aan de zijkant van de kom plakt?
pi_61374637
quote:
Op woensdag 3 september 2008 @ 20:52 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik ga morgen mn cakejes en taarten bakken voor mn verjaardag vrijdag, ik heb alvast kleine worteltjes gemaakt voor op de wortelcakejes van marshmallow fondant aangekleurd met kleurstof; voorproefje dus

[afbeelding]
"heeft u ook worteltjestaart?"
pi_61374688
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:52 schreef Axia het volgende:

[..]

En hoe zorg je ervoor dat het niet aan de zijkant van de kom plakt?
Stug doorkneden en op het laatst met een lepel al die stukken wegschrapen en weer door het mmf kneden
Saartje
pi_61374743
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:56 schreef Maneki.Neko het volgende:

[..]

Stug doorkneden en op het laatst met een lepel al die stukken wegschrapen en weer door het mmf kneden
Mijn dank is groot. Ik ga dat allemaal uitproberen.

Trouwens , nog 1 laatste vraag. Is tarwebloem hetzelfde als gewoon bloem (om de biscuit te maken)


Ik vraag echt teveel
pi_61374774
Ik gebruik altijd tarwebloem, dus dat zal wel lukken
Saartje
  donderdag 4 september 2008 @ 14:22:06 #152
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_61375312
*domme vraag van de dag*
Als jullie zeggen 'biscuit', dan bedoel je toch gewoon van dat zachte taart-spul? Of echt hard en knapperig?
***
pi_61375519
de binnenkant van een slagroomtaart ja zacht niet knapperig
Saartje
pi_61375567
quote:
Op donderdag 4 september 2008 14:22 schreef Brighteyes het volgende:
*domme vraag van de dag*
Als jullie zeggen 'biscuit', dan bedoel je toch gewoon van dat zachte taart-spul? Of echt hard en knapperig?
Hihi, jij bent niet de enige die dat dacht. Toen ik het voor het eerst las, zat ik ook zo
Later begreep ik dat ze dat zachte spul bedoelde...
pi_61375735
quote:
Op donderdag 4 september 2008 14:22 schreef Brighteyes het volgende:
*domme vraag van de dag*
Als jullie zeggen 'biscuit', dan bedoel je toch gewoon van dat zachte taart-spul? Of echt hard en knapperig?
Ik vroeg het me ook af hoor .

Dat hele zachte vind ik walgelijk lekker trouwens. Misschien moet ik dit weekend maar alvast een proeftaart maken . Is dat biscuitspul in reguliere winkels te vinden? En heeft iemand dan een recept voor lekkere vulling? .
pi_61375836
Hier móet ik gepost hebben, wat een prachtige taarten.
Ik was een beetje door mijn inspiratie heen qua decoratie, maar wat ik altijd maakte valt in het niet bij deze creaties.
Dat MMF is een stuk handiger dan waar ik altijd mee zit te klooien, snel eens mee aan de slag.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_61375886
biscuit moet je zelf bakken, maar is ook te koop (lees het topic ff door, daar staat ook al eea in)
Saartje
pi_61375901
quote:
Op donderdag 4 september 2008 14:44 schreef shmoopy het volgende:
Hier móet ik gepost hebben, wat een prachtige taarten.
Ik was een beetje door mijn inspiratie heen qua decoratie, maar wat ik altijd maakte valt in het niet bij deze creaties.
Dat MMF is een stuk handiger dan waar ik altijd mee zit te klooien, snel eens mee aan de slag.
Leer het me shmoop! Waar begin ik, wat moet ik doen?!
pi_61375932
quote:
die was het ja! dank je wel!
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
  donderdag 4 september 2008 @ 15:25:51 #160
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_61376718
Ik wil het ook gaan proberen. Maar kun je een vulling als lemon curd 1 nacht buiten de koelkast bewaren?
L'Enfer, c'est les autres.
pi_61377160
volgens mij niet, zit daar nie ei ofzo in?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 4 september 2008 @ 15:56:02 #162
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_61377379
quote:
Op donderdag 4 september 2008 15:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
volgens mij niet, zit daar nie ei ofzo in?
Ja. Maar wat zou je dan als vulling moeten doen, als het buiten de koelkast moet omdat het in de koelkast weer niet goed is voor de MMF?
L'Enfer, c'est les autres.
pi_61377407
geen idee, heb er geen verstand van
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 4 september 2008 @ 15:59:53 #164
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_61377491
quote:
Op donderdag 4 september 2008 14:39 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ik vroeg het me ook af hoor .

Dat hele zachte vind ik walgelijk lekker trouwens. Misschien moet ik dit weekend maar alvast een proeftaart maken . Is dat biscuitspul in reguliere winkels te vinden? En heeft iemand dan een recept voor lekkere vulling? .
Die biscuit was toch kant en klaar te koop bij de AH?
Ik wil zondag ook een proeftaart maken, als die goed lukt ga ik dinsdagavond lekker mijn eigen bruidstaart maken
L'Enfer, c'est les autres.
pi_61377862
quote:
Op donderdag 4 september 2008 14:47 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Leer het me shmoop! Waar begin ik, wat moet ik doen?!
Ik moet het zelf ook nog proberen, mijn kind!
Doe gek, probeer het, dan kan ik weer van jouw fouten leren.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_61381700
ik heb nu een taart al vanaf dinsdag in de koelkast staan, mét mmf. het ziet er nog prima uit
Saartje
pi_61383006
Ik heb in Londen het boek 'Cakes and cake decorating step by step' gekocht, geweldig! (Linkje naar waar je m in NL kan bestellen. Ik heb wel een iets andere uitgave.) Daar staan super veel tips in, recepten en voorbeelden.
pi_61383380
Wow, wat zijn jullie goed bezig in dit topic! Voor mij een tvp omdat ik het zelf binnenkort ook eens wil proberen.
pi_61384576
Brighteyes, biscuit deeg is zeg maar cakedeeg zonder boter. Ik heb zo even geen recept......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_61384803
biscuitdeeg is heel simpel. op 1 ei gaat 30 gram bloem, 30 gram suiker en een snufje zout
Eieren eerst in het water leggen om lekker op te warmen. Dan ei(eren) met suiker en zout net zo lang kloppen tot de structuur verandert. Dat kan 5 minuten zijn maar ook 10. Daarna bloem erdoor mengen (niet te hard kloppen) en in een ingevette bakvorm doen Bakken op 170 graden voor ongeveer 30 minuten
Saartje
  donderdag 4 september 2008 @ 20:59:29 #171
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61385060
Snoopy, ik heb ook kant en klare cupcakes van Euroshopper gekocht om te oefenen.

En ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat jullie als vulling gebruiken.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_61385198
quote:
Op donderdag 4 september 2008 20:51 schreef Maneki.Neko het volgende:
biscuitdeeg is heel simpel. op 1 ei gaat 30 gram bloem, 30 gram suiker en een snufje zout
Eieren eerst in het water leggen om lekker op te warmen. Dan ei(eren) met suiker en zout net zo lang kloppen tot de structuur verandert. Dat kan 5 minuten zijn maar ook 10. Daarna bloem erdoor mengen (niet te hard kloppen) en in een ingevette bakvorm doen Bakken op 170 graden voor ongeveer 30 minuten
Het is de bedoeling om het ei zolang te kloppen dat alle ei in schuim is veranderd. Ik vind dat moeilijk te beoordelen, dus klop ik het in een glazen kom. Dan kan ik zien of er nog ongeklopt ei op de bodem zit.
Als je er bloem doorheen doet, de bloem in gedeeltes op het deeg zeven en het er van beneden naar boven doorheen scheppen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_61394041
Leuk topic! Ben zelf ook een poosje aan het bakken geweest, maar inmiddels weer gestopt want ik groeide, ondanks dat ik toch probeerde m'n taarten door anderen op te laten eten, de wereld af.



Taarten bekleedt met fondant of marsepein kunnen best een poosje in de koelkast bewaard blijven. Liefst wel in een kartonnen taartdoos, want dat absorbeert het vocht.

Je kan als je met taarten versieren wil beginnen best klein beginnen, mogelijk met de spullen die je in huis hebt of die je in de supermarkt kan kopen of bij de hema ofzo. En het is best mogelijk om leuke dingen met weinig te maken:



Een van de dingen die ik wel aan kan raden is om biscuitmix kant en klaar te kopen. Het wordt toch net iets luchtiger en hoger dan wanneer je de mix zelf maakt. Ik heb een KitchenAid mixer, waarmee je best lang en goed mee kan kloppen/mixen. Maar de biscuitmix geeft toch een beter resultaat.

Zelf ben ik niet zo'n fan van MMF (alhoewel het lekkerder smaakt dan gewone fondant) en meng ik mijn fondant met marsepein. Het uitrollen doe ik altijd met hulp van wat maizena om het plakken tegen te gaan. Ik vind dat fijner werken dan met bakvet.
  vrijdag 5 september 2008 @ 12:41:22 #174
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_61399014
Okee, ik denk dat ik zondag ga testen met kant en klare cupcakes en marshmellows. Voor mn collega's maandag
En dan doe ik dinsdag gewoon een kant en klare marmercake, dat kan toch ook gewoon? En dan MMF erover en versieren?
L'Enfer, c'est les autres.
pi_61432276
Ik heb net m'n voorraad decoraties weer aangevuld. Normaal ga ik naar de Tafel van 18 in Utrecht maar ik was nu in Zevenaar en bij de molen hadden ze best een leuk assortiment. Ik heb nu pinguins van suiker, tof! Ik bak meestal batches van 50 a 70 cupcakes tegelijk voor de kerk, dus ik ga altijd hard door mijn taartspullen heen. Ik gebruik gewoon frosting van Duncan Hines, geen gezeur en verkrijgbaar in heel veel smaken en kleuren.
pi_61432788
die decoraties, maken jullie die ook zelf? die mooie ijspopjes, bloemen, poezenkopjes, etc? Dat lijkt me namelijk godsonmogelijk
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_61433038
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 19:32 schreef miss_sly het volgende:
die decoraties, maken jullie die ook zelf? die mooie ijspopjes, bloemen, poezenkopjes, etc? Dat lijkt me namelijk godsonmogelijk
Die ijspopjes die in het topic staan zijn volgens mij suikergoed en niet handgemaakt. Maar bijv die rozen (bijv ook op mijn taart) die kun je gewoon zelf maken van fondant en/of marsepein met een verharder. En dan gewoon boetseren net als met klei . Volgens mij worden de meeste decoraties op taarten van 'hobby-isten' zelfgemaakt

Paar voorbeelden (niet van mij)


Boetseren


Rozen gemaakt van gumpaste

[ Bericht 12% gewijzigd door Trusten op 06-09-2008 19:47:29 ]
pi_61433045
mij cake en vulling is gelukt na 1 jaar niet meer gebakken te hebben
nu het ga ik het mmf eens proberen, kijken of ik dat ook kan.
mama van 3 kids!
pi_61434169
Ik heb mezelf een taart gemaakt vandaag, gevuld met frambozen en chipolata



Ik moet alleen nog ff op m`n sierrandjesspuittechniek oefenen

Zwaailie jij maakt mooie dingen!
Saartje
  † In Memoriam † zaterdag 6 september 2008 @ 21:08:13 #180
34726 Fratz
Max
pi_61435427
wat een mooie taarten en cupcakes
ik krijg zin om zelf ook aan de slag te gaan!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_61435500
wauw maneki ziet er goed uit en hoe smaakt hij?

die van mij is eindelijk klaar nu de rotzooi opruimen dan kunnen we morgen mijn ouders verblijden de taart om 8 uur smorgen


even een paar fototjes van mijn eigen gemaakte taart.
hij is niet helemaal netjes en hoe ik het wilde maar ach ik was al moe.









[ Bericht 43% gewijzigd door Popples op 06-09-2008 22:37:26 ]
mama van 3 kids!
pi_61438532
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 19:42 schreef Trusten het volgende:
Die ijspopjes die in het topic staan zijn volgens mij suikergoed en niet handgemaakt.
Indien je die sneeuwmannetjes van mij bedoelde, die heb ik wel zelf gemaakt en ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Twee bolletjes maken van poedersuiker met eiwit gemixt en die op elkaar plakken, neusje en ogen van hetzelfde mengsel met een klein beetje oranje kleurstof en het dasje was van een rode dropveter.

Op zich is boetseren met fondant/marsepein makkelijker, helemaal als je er een beetje tylose (verkrijgbaar bij taartenwinkels) doorheen kneed. Er staan online tutorials waar je echt vanalles kan leren te maken. Hetzelfde geldt trouwens voor allerlei taarttechnieken.

Hier zijn nog wat voorbeeldjes die ik zelf heb gemaakt:


Het appeltje op de cupcake is van marsepein/fondant.


Mini-cupcakes in kleine aardewerken bloempotjes. De hartjes zijn gemaakt van marsepein/fondant (met tylose) gestoken op cocktailprikkers.
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 20:19 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ik heb mezelf een taart gemaakt vandaag, gevuld met frambozen en chipolata

[ afbeelding ]

Ik moet alleen nog ff op m`n sierrandjesspuittechniek oefenen

Zwaailie jij maakt mooie dingen!
Mmmm, ziet er heerlijk uit Maneki.Neko! Ik komt zo bij je op de koffie hoor!

Spuitwerk is een kwestie van oefenen denk ik. Ik heb gemerkt dat het wel super belangrijk is dat je glazuur (of waar je dan ook mee spuit) precies de juiste dikte heeft.

Ik heb een keer, gewoon voor de lol een over de top roze taart gemaakt met verschillende spuittechnieken. Let wel, dit is niet echt mijn smaak, maar wel heel erg leuk om een keer te maken, zo super roze en over de top. De taart zelf was trouwens biscuitdeeg gevuld met twee lagen lemoncurd en afgesmeerd met botercreme.



De trellis en roze opstaande elementen had ik van te voren gespoten. De bloem is van fondant (met tylose).
pi_61438602
Wow, erg mooi gemaakt Zwaalie.
  zaterdag 6 september 2008 @ 23:29:03 #184
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_61438783
Jemig Zwaalie! Wat prachtig zeg! Idd over the top, maar wel gaaf!

Die sneeuwpopjes ga ik onthouden. Met een kindje dat op oudjaarsdag jarig is, is dat natuurlijk wel een superleuk uitdeel-idee, voor ooit.

Rauw eiwit kan toch wel? Het is toch het geel dat link is?
***
pi_61438917
Zwaalie wow! Ik ga ook oefenen hoor! Had een how-to gevonden van een tiara, die staat op mijn lijstje van dingen die gemaakt moeten worden
Saartje
pi_61443309
Wat een geweldig topic! Ik zou het zo jammer vinden om de taart op te eten als ik zo'n prachtige creatie zou hebben gemaakt.
pi_61444176
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 23:15 schreef Zwaalie het volgende:
Indien je die sneeuwmannetjes van mij bedoelde, die heb ik wel zelf gemaakt en ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken.
Hoi

Ok, wilde je niet beledigen hoor maar leuk gemaakt dan want ze lijken erg op elkaar
pi_61444922
Dank iedereen voor de leuke reacties!
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 23:29 schreef Brighteyes het volgende:
Rauw eiwit kan toch wel? Het is toch het geel dat link is?
Er is ook eiwitpoeder te verkrijgen (bij de betere taartwinkel), waarmee je het probleem van rauw ei verhelpt. Om eerlijk te zijn ben ik nooit zo bang voor voedselvergiftiging, zolang je zorgt dat je met verse producten werkt en probeert hygienisch te werk te gaan. Ik moet erbij zeggen het bij mij nog niet fout is gegaan en ik misschien wel anders piep na een flinke vergiftiging.
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 23:36 schreef Maneki.Neko het volgende:
Had een how-to gevonden van een tiara, die staat op mijn lijstje van dingen die gemaakt moeten worden
Ik heb een keer gewoon om te proberen een tiara gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat het wat lastiger werkt omdat je op een halfronde vorm werkt. Ik heb een weckpot gebruikt, wat ik erg handig vond omdat je dan meer hou vast hebt omdat je je hand er in kan doen. Verder kan ik je als tip mee geven dat je moet zorgen dat je bakpapier erg goed vast geplakt zit (wat soms wat lastig kan zijn met bakpapier). Licht inwrijven met wat vet maakt het op het einde een stuk makkelijker als je de tiara van het papier wil halen. Zorg dat je hem opspuit in verschillende lagen, liefst met minstens een paar uur tussen het spuiten van de volgende laag. En laat hem echt lang drogen, zonder tussentijds aan het papier te pulken om te kijken of je hem er straks wel af kan krijgen (*kucht aangezien de laatste opmerking te maken heeft met eigen ervarig*). Succes!

En slightly offtopic, maar koekjes lenen zich ook erg goed om te versieren en je spuit technieken op te oefenen. Deze koekjes heb ik ooit gemaakt als kraamcadeautje.

quote:
Op zondag 7 september 2008 11:29 schreef Trusten het volgende:
Ok, wilde je niet beledigen hoor maar leuk gemaakt dan want ze lijken erg op elkaar
Lief dat je dat nog even post - ik voelde me niet beledigd maar wilde alleen even zeggen dat je ze makkelijk zelf kan maken.
pi_61448152
Sinds ik vanmorgen dit topic ontdekte heb ik aan niets anders dan taarten kunnen denken

En nu ben ik net terug van Albert Heijn en ga ik zo een poging wagen... Ben benieuwd of het iets wil worden met mijn kwakkelende combimagnetron
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
  zondag 7 september 2008 @ 14:48:24 #190
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_61448168
quote:
Op zondag 7 september 2008 14:47 schreef Lotjeb het volgende:
Sinds ik vanmorgen dit topic ontdekte heb ik aan niets anders dan taarten kunnen denken
Nou er zijn een paar supermarkten open, dus ik zou zeggen! Begin met de ingrediënten!
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_61448224
quote:
Op zondag 7 september 2008 14:48 schreef Sanne het volgende:

[..]

Nou er zijn een paar supermarkten open, dus ik zou zeggen! Begin met de ingrediënten!
Die staan dus al klaar
Ik drukte per ongeluk op invoeren voordat ik mijn bericht klaar had. Je was snel!
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
  zondag 7 september 2008 @ 14:52:07 #192
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_61448245
quote:
Op zondag 7 september 2008 14:51 schreef Lotjeb het volgende:

[..]

Die staan dus al klaar
Ik drukte per ongeluk op invoeren voordat ik mijn bericht klaar had. Je was snel!
Ben benieuwd hoe het je vergaat. Of het moeilijk is.
Maar ja, jouw taarten kennende draai je hier ook je hand niet voor om.
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_61453389
Spoedvraag!

Hoe bevestigje fondant op fondant? En hoe andere dingetjes?
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_61453617
water?
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_61453814
of eiwit ...
  zondag 7 september 2008 @ 18:47:22 #196
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_61454039
quote:
Op zondag 7 september 2008 12:10 schreef Zwaalie het volgende:
Dank iedereen voor de leuke reacties!
[..]

Er is ook eiwitpoeder te verkrijgen (bij de betere taartwinkel), waarmee je het probleem van rauw ei verhelpt. Om eerlijk te zijn ben ik nooit zo bang voor voedselvergiftiging, zolang je zorgt dat je met verse producten werkt en probeert hygienisch te werk te gaan. Ik moet erbij zeggen het bij mij nog niet fout is gegaan en ik misschien wel anders piep na een flinke vergiftiging.
[..]
Ik ben zelf ook niet zo moeilijk, maar om te trakteren op bijvoorbeeld een kinderdagverblijf neem ik liever geen risico's.
***
pi_61454186
quote:
Op zondag 7 september 2008 18:18 schreef Lotjeb het volgende:
Spoedvraag!

Hoe bevestigje fondant op fondant? En hoe andere dingetjes?
Eigenlijk niet met water want dat gaat smelten, maar in geval van nood kun je best poedersuiker met een klein beetje water tot een heel dik papje roeren. Daarmee kun je plakken
Saartje
pi_61454989
Een kwastje een beetje vochtig maken met water, niet te veel anders gaat het inderdaad smelten. Of je maakt een eetbare lijm met water en een beetje tylose.
pi_61455043
Bedankt voor alles suggesties! Ik heb het uiteindelijk gedaan met een restje fondant, gemend met wat water.

Naar tylose zal ik eens op zoek gaan want ik geloof dat ik dit vaker ga doen...
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_61458885
Mijn eerste taartje
Niet zo perfect als de meeste taartjes hier maar ik ben er helemaal vrolijk van!
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')