abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61374774
Ik gebruik altijd tarwebloem, dus dat zal wel lukken
Saartje
  donderdag 4 september 2008 @ 14:22:06 #152
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_61375312
*domme vraag van de dag*
Als jullie zeggen 'biscuit', dan bedoel je toch gewoon van dat zachte taart-spul? Of echt hard en knapperig?
***
pi_61375519
de binnenkant van een slagroomtaart ja zacht niet knapperig
Saartje
pi_61375567
quote:
Op donderdag 4 september 2008 14:22 schreef Brighteyes het volgende:
*domme vraag van de dag*
Als jullie zeggen 'biscuit', dan bedoel je toch gewoon van dat zachte taart-spul? Of echt hard en knapperig?
Hihi, jij bent niet de enige die dat dacht. Toen ik het voor het eerst las, zat ik ook zo
Later begreep ik dat ze dat zachte spul bedoelde...
pi_61375735
quote:
Op donderdag 4 september 2008 14:22 schreef Brighteyes het volgende:
*domme vraag van de dag*
Als jullie zeggen 'biscuit', dan bedoel je toch gewoon van dat zachte taart-spul? Of echt hard en knapperig?
Ik vroeg het me ook af hoor .

Dat hele zachte vind ik walgelijk lekker trouwens. Misschien moet ik dit weekend maar alvast een proeftaart maken . Is dat biscuitspul in reguliere winkels te vinden? En heeft iemand dan een recept voor lekkere vulling? .
pi_61375836
Hier móet ik gepost hebben, wat een prachtige taarten.
Ik was een beetje door mijn inspiratie heen qua decoratie, maar wat ik altijd maakte valt in het niet bij deze creaties.
Dat MMF is een stuk handiger dan waar ik altijd mee zit te klooien, snel eens mee aan de slag.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_61375886
biscuit moet je zelf bakken, maar is ook te koop (lees het topic ff door, daar staat ook al eea in)
Saartje
pi_61375901
quote:
Op donderdag 4 september 2008 14:44 schreef shmoopy het volgende:
Hier móet ik gepost hebben, wat een prachtige taarten.
Ik was een beetje door mijn inspiratie heen qua decoratie, maar wat ik altijd maakte valt in het niet bij deze creaties.
Dat MMF is een stuk handiger dan waar ik altijd mee zit te klooien, snel eens mee aan de slag.
Leer het me shmoop! Waar begin ik, wat moet ik doen?!
pi_61375932
quote:
die was het ja! dank je wel!
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
  donderdag 4 september 2008 @ 15:25:51 #160
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_61376718
Ik wil het ook gaan proberen. Maar kun je een vulling als lemon curd 1 nacht buiten de koelkast bewaren?
L'Enfer, c'est les autres.
pi_61377160
volgens mij niet, zit daar nie ei ofzo in?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 4 september 2008 @ 15:56:02 #162
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_61377379
quote:
Op donderdag 4 september 2008 15:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
volgens mij niet, zit daar nie ei ofzo in?
Ja. Maar wat zou je dan als vulling moeten doen, als het buiten de koelkast moet omdat het in de koelkast weer niet goed is voor de MMF?
L'Enfer, c'est les autres.
pi_61377407
geen idee, heb er geen verstand van
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 4 september 2008 @ 15:59:53 #164
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_61377491
quote:
Op donderdag 4 september 2008 14:39 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ik vroeg het me ook af hoor .

Dat hele zachte vind ik walgelijk lekker trouwens. Misschien moet ik dit weekend maar alvast een proeftaart maken . Is dat biscuitspul in reguliere winkels te vinden? En heeft iemand dan een recept voor lekkere vulling? .
Die biscuit was toch kant en klaar te koop bij de AH?
Ik wil zondag ook een proeftaart maken, als die goed lukt ga ik dinsdagavond lekker mijn eigen bruidstaart maken
L'Enfer, c'est les autres.
pi_61377862
quote:
Op donderdag 4 september 2008 14:47 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Leer het me shmoop! Waar begin ik, wat moet ik doen?!
Ik moet het zelf ook nog proberen, mijn kind!
Doe gek, probeer het, dan kan ik weer van jouw fouten leren.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_61381700
ik heb nu een taart al vanaf dinsdag in de koelkast staan, mét mmf. het ziet er nog prima uit
Saartje
pi_61383006
Ik heb in Londen het boek 'Cakes and cake decorating step by step' gekocht, geweldig! (Linkje naar waar je m in NL kan bestellen. Ik heb wel een iets andere uitgave.) Daar staan super veel tips in, recepten en voorbeelden.
pi_61383380
Wow, wat zijn jullie goed bezig in dit topic! Voor mij een tvp omdat ik het zelf binnenkort ook eens wil proberen.
pi_61384576
Brighteyes, biscuit deeg is zeg maar cakedeeg zonder boter. Ik heb zo even geen recept......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_61384803
biscuitdeeg is heel simpel. op 1 ei gaat 30 gram bloem, 30 gram suiker en een snufje zout
Eieren eerst in het water leggen om lekker op te warmen. Dan ei(eren) met suiker en zout net zo lang kloppen tot de structuur verandert. Dat kan 5 minuten zijn maar ook 10. Daarna bloem erdoor mengen (niet te hard kloppen) en in een ingevette bakvorm doen Bakken op 170 graden voor ongeveer 30 minuten
Saartje
  donderdag 4 september 2008 @ 20:59:29 #171
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61385060
Snoopy, ik heb ook kant en klare cupcakes van Euroshopper gekocht om te oefenen.

En ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat jullie als vulling gebruiken.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_61385198
quote:
Op donderdag 4 september 2008 20:51 schreef Maneki.Neko het volgende:
biscuitdeeg is heel simpel. op 1 ei gaat 30 gram bloem, 30 gram suiker en een snufje zout
Eieren eerst in het water leggen om lekker op te warmen. Dan ei(eren) met suiker en zout net zo lang kloppen tot de structuur verandert. Dat kan 5 minuten zijn maar ook 10. Daarna bloem erdoor mengen (niet te hard kloppen) en in een ingevette bakvorm doen Bakken op 170 graden voor ongeveer 30 minuten
Het is de bedoeling om het ei zolang te kloppen dat alle ei in schuim is veranderd. Ik vind dat moeilijk te beoordelen, dus klop ik het in een glazen kom. Dan kan ik zien of er nog ongeklopt ei op de bodem zit.
Als je er bloem doorheen doet, de bloem in gedeeltes op het deeg zeven en het er van beneden naar boven doorheen scheppen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_61394041
Leuk topic! Ben zelf ook een poosje aan het bakken geweest, maar inmiddels weer gestopt want ik groeide, ondanks dat ik toch probeerde m'n taarten door anderen op te laten eten, de wereld af.



Taarten bekleedt met fondant of marsepein kunnen best een poosje in de koelkast bewaard blijven. Liefst wel in een kartonnen taartdoos, want dat absorbeert het vocht.

Je kan als je met taarten versieren wil beginnen best klein beginnen, mogelijk met de spullen die je in huis hebt of die je in de supermarkt kan kopen of bij de hema ofzo. En het is best mogelijk om leuke dingen met weinig te maken:



Een van de dingen die ik wel aan kan raden is om biscuitmix kant en klaar te kopen. Het wordt toch net iets luchtiger en hoger dan wanneer je de mix zelf maakt. Ik heb een KitchenAid mixer, waarmee je best lang en goed mee kan kloppen/mixen. Maar de biscuitmix geeft toch een beter resultaat.

Zelf ben ik niet zo'n fan van MMF (alhoewel het lekkerder smaakt dan gewone fondant) en meng ik mijn fondant met marsepein. Het uitrollen doe ik altijd met hulp van wat maizena om het plakken tegen te gaan. Ik vind dat fijner werken dan met bakvet.
  vrijdag 5 september 2008 @ 12:41:22 #174
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_61399014
Okee, ik denk dat ik zondag ga testen met kant en klare cupcakes en marshmellows. Voor mn collega's maandag
En dan doe ik dinsdag gewoon een kant en klare marmercake, dat kan toch ook gewoon? En dan MMF erover en versieren?
L'Enfer, c'est les autres.
pi_61432276
Ik heb net m'n voorraad decoraties weer aangevuld. Normaal ga ik naar de Tafel van 18 in Utrecht maar ik was nu in Zevenaar en bij de molen hadden ze best een leuk assortiment. Ik heb nu pinguins van suiker, tof! Ik bak meestal batches van 50 a 70 cupcakes tegelijk voor de kerk, dus ik ga altijd hard door mijn taartspullen heen. Ik gebruik gewoon frosting van Duncan Hines, geen gezeur en verkrijgbaar in heel veel smaken en kleuren.
pi_61432788
die decoraties, maken jullie die ook zelf? die mooie ijspopjes, bloemen, poezenkopjes, etc? Dat lijkt me namelijk godsonmogelijk
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_61433038
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 19:32 schreef miss_sly het volgende:
die decoraties, maken jullie die ook zelf? die mooie ijspopjes, bloemen, poezenkopjes, etc? Dat lijkt me namelijk godsonmogelijk
Die ijspopjes die in het topic staan zijn volgens mij suikergoed en niet handgemaakt. Maar bijv die rozen (bijv ook op mijn taart) die kun je gewoon zelf maken van fondant en/of marsepein met een verharder. En dan gewoon boetseren net als met klei . Volgens mij worden de meeste decoraties op taarten van 'hobby-isten' zelfgemaakt

Paar voorbeelden (niet van mij)


Boetseren


Rozen gemaakt van gumpaste

[ Bericht 12% gewijzigd door Trusten op 06-09-2008 19:47:29 ]
pi_61433045
mij cake en vulling is gelukt na 1 jaar niet meer gebakken te hebben
nu het ga ik het mmf eens proberen, kijken of ik dat ook kan.
mama van 3 kids!
pi_61434169
Ik heb mezelf een taart gemaakt vandaag, gevuld met frambozen en chipolata



Ik moet alleen nog ff op m`n sierrandjesspuittechniek oefenen

Zwaailie jij maakt mooie dingen!
Saartje
  † In Memoriam † zaterdag 6 september 2008 @ 21:08:13 #180
34726 Fratz
Max
pi_61435427
wat een mooie taarten en cupcakes
ik krijg zin om zelf ook aan de slag te gaan!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_61435500
wauw maneki ziet er goed uit en hoe smaakt hij?

die van mij is eindelijk klaar nu de rotzooi opruimen dan kunnen we morgen mijn ouders verblijden de taart om 8 uur smorgen


even een paar fototjes van mijn eigen gemaakte taart.
hij is niet helemaal netjes en hoe ik het wilde maar ach ik was al moe.









[ Bericht 43% gewijzigd door Popples op 06-09-2008 22:37:26 ]
mama van 3 kids!
pi_61438532
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 19:42 schreef Trusten het volgende:
Die ijspopjes die in het topic staan zijn volgens mij suikergoed en niet handgemaakt.
Indien je die sneeuwmannetjes van mij bedoelde, die heb ik wel zelf gemaakt en ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Twee bolletjes maken van poedersuiker met eiwit gemixt en die op elkaar plakken, neusje en ogen van hetzelfde mengsel met een klein beetje oranje kleurstof en het dasje was van een rode dropveter.

Op zich is boetseren met fondant/marsepein makkelijker, helemaal als je er een beetje tylose (verkrijgbaar bij taartenwinkels) doorheen kneed. Er staan online tutorials waar je echt vanalles kan leren te maken. Hetzelfde geldt trouwens voor allerlei taarttechnieken.

Hier zijn nog wat voorbeeldjes die ik zelf heb gemaakt:


Het appeltje op de cupcake is van marsepein/fondant.


Mini-cupcakes in kleine aardewerken bloempotjes. De hartjes zijn gemaakt van marsepein/fondant (met tylose) gestoken op cocktailprikkers.
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 20:19 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ik heb mezelf een taart gemaakt vandaag, gevuld met frambozen en chipolata

[ afbeelding ]

Ik moet alleen nog ff op m`n sierrandjesspuittechniek oefenen

Zwaailie jij maakt mooie dingen!
Mmmm, ziet er heerlijk uit Maneki.Neko! Ik komt zo bij je op de koffie hoor!

Spuitwerk is een kwestie van oefenen denk ik. Ik heb gemerkt dat het wel super belangrijk is dat je glazuur (of waar je dan ook mee spuit) precies de juiste dikte heeft.

Ik heb een keer, gewoon voor de lol een over de top roze taart gemaakt met verschillende spuittechnieken. Let wel, dit is niet echt mijn smaak, maar wel heel erg leuk om een keer te maken, zo super roze en over de top. De taart zelf was trouwens biscuitdeeg gevuld met twee lagen lemoncurd en afgesmeerd met botercreme.



De trellis en roze opstaande elementen had ik van te voren gespoten. De bloem is van fondant (met tylose).
pi_61438602
Wow, erg mooi gemaakt Zwaalie.
  zaterdag 6 september 2008 @ 23:29:03 #184
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_61438783
Jemig Zwaalie! Wat prachtig zeg! Idd over the top, maar wel gaaf!

Die sneeuwpopjes ga ik onthouden. Met een kindje dat op oudjaarsdag jarig is, is dat natuurlijk wel een superleuk uitdeel-idee, voor ooit.

Rauw eiwit kan toch wel? Het is toch het geel dat link is?
***
pi_61438917
Zwaalie wow! Ik ga ook oefenen hoor! Had een how-to gevonden van een tiara, die staat op mijn lijstje van dingen die gemaakt moeten worden
Saartje
pi_61443309
Wat een geweldig topic! Ik zou het zo jammer vinden om de taart op te eten als ik zo'n prachtige creatie zou hebben gemaakt.
pi_61444176
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 23:15 schreef Zwaalie het volgende:
Indien je die sneeuwmannetjes van mij bedoelde, die heb ik wel zelf gemaakt en ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken.
Hoi

Ok, wilde je niet beledigen hoor maar leuk gemaakt dan want ze lijken erg op elkaar
pi_61444922
Dank iedereen voor de leuke reacties!
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 23:29 schreef Brighteyes het volgende:
Rauw eiwit kan toch wel? Het is toch het geel dat link is?
Er is ook eiwitpoeder te verkrijgen (bij de betere taartwinkel), waarmee je het probleem van rauw ei verhelpt. Om eerlijk te zijn ben ik nooit zo bang voor voedselvergiftiging, zolang je zorgt dat je met verse producten werkt en probeert hygienisch te werk te gaan. Ik moet erbij zeggen het bij mij nog niet fout is gegaan en ik misschien wel anders piep na een flinke vergiftiging.
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 23:36 schreef Maneki.Neko het volgende:
Had een how-to gevonden van een tiara, die staat op mijn lijstje van dingen die gemaakt moeten worden
Ik heb een keer gewoon om te proberen een tiara gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat het wat lastiger werkt omdat je op een halfronde vorm werkt. Ik heb een weckpot gebruikt, wat ik erg handig vond omdat je dan meer hou vast hebt omdat je je hand er in kan doen. Verder kan ik je als tip mee geven dat je moet zorgen dat je bakpapier erg goed vast geplakt zit (wat soms wat lastig kan zijn met bakpapier). Licht inwrijven met wat vet maakt het op het einde een stuk makkelijker als je de tiara van het papier wil halen. Zorg dat je hem opspuit in verschillende lagen, liefst met minstens een paar uur tussen het spuiten van de volgende laag. En laat hem echt lang drogen, zonder tussentijds aan het papier te pulken om te kijken of je hem er straks wel af kan krijgen (*kucht aangezien de laatste opmerking te maken heeft met eigen ervarig*). Succes!

En slightly offtopic, maar koekjes lenen zich ook erg goed om te versieren en je spuit technieken op te oefenen. Deze koekjes heb ik ooit gemaakt als kraamcadeautje.

quote:
Op zondag 7 september 2008 11:29 schreef Trusten het volgende:
Ok, wilde je niet beledigen hoor maar leuk gemaakt dan want ze lijken erg op elkaar
Lief dat je dat nog even post - ik voelde me niet beledigd maar wilde alleen even zeggen dat je ze makkelijk zelf kan maken.
pi_61448152
Sinds ik vanmorgen dit topic ontdekte heb ik aan niets anders dan taarten kunnen denken

En nu ben ik net terug van Albert Heijn en ga ik zo een poging wagen... Ben benieuwd of het iets wil worden met mijn kwakkelende combimagnetron
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
  zondag 7 september 2008 @ 14:48:24 #190
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_61448168
quote:
Op zondag 7 september 2008 14:47 schreef Lotjeb het volgende:
Sinds ik vanmorgen dit topic ontdekte heb ik aan niets anders dan taarten kunnen denken
Nou er zijn een paar supermarkten open, dus ik zou zeggen! Begin met de ingrediėnten!
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_61448224
quote:
Op zondag 7 september 2008 14:48 schreef Sanne het volgende:

[..]

Nou er zijn een paar supermarkten open, dus ik zou zeggen! Begin met de ingrediėnten!
Die staan dus al klaar
Ik drukte per ongeluk op invoeren voordat ik mijn bericht klaar had. Je was snel!
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
  zondag 7 september 2008 @ 14:52:07 #192
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_61448245
quote:
Op zondag 7 september 2008 14:51 schreef Lotjeb het volgende:

[..]

Die staan dus al klaar
Ik drukte per ongeluk op invoeren voordat ik mijn bericht klaar had. Je was snel!
Ben benieuwd hoe het je vergaat. Of het moeilijk is.
Maar ja, jouw taarten kennende draai je hier ook je hand niet voor om.
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_61453389
Spoedvraag!

Hoe bevestigje fondant op fondant? En hoe andere dingetjes?
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_61453617
water?
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_61453814
of eiwit ...
  zondag 7 september 2008 @ 18:47:22 #196
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_61454039
quote:
Op zondag 7 september 2008 12:10 schreef Zwaalie het volgende:
Dank iedereen voor de leuke reacties!
[..]

Er is ook eiwitpoeder te verkrijgen (bij de betere taartwinkel), waarmee je het probleem van rauw ei verhelpt. Om eerlijk te zijn ben ik nooit zo bang voor voedselvergiftiging, zolang je zorgt dat je met verse producten werkt en probeert hygienisch te werk te gaan. Ik moet erbij zeggen het bij mij nog niet fout is gegaan en ik misschien wel anders piep na een flinke vergiftiging.
[..]
Ik ben zelf ook niet zo moeilijk, maar om te trakteren op bijvoorbeeld een kinderdagverblijf neem ik liever geen risico's.
***
pi_61454186
quote:
Op zondag 7 september 2008 18:18 schreef Lotjeb het volgende:
Spoedvraag!

Hoe bevestigje fondant op fondant? En hoe andere dingetjes?
Eigenlijk niet met water want dat gaat smelten, maar in geval van nood kun je best poedersuiker met een klein beetje water tot een heel dik papje roeren. Daarmee kun je plakken
Saartje
pi_61454989
Een kwastje een beetje vochtig maken met water, niet te veel anders gaat het inderdaad smelten. Of je maakt een eetbare lijm met water en een beetje tylose.
pi_61455043
Bedankt voor alles suggesties! Ik heb het uiteindelijk gedaan met een restje fondant, gemend met wat water.

Naar tylose zal ik eens op zoek gaan want ik geloof dat ik dit vaker ga doen...
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_61458885
Mijn eerste taartje
Niet zo perfect als de meeste taartjes hier maar ik ben er helemaal vrolijk van!
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')