abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 9 juli 2012 @ 16:18:53 #151
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113971892
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2012 15:51 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik ook niet, ik doe er satésaus over :9
Ook over de macaroni, bonen, rijst, gierst, patat etc.

En ik heb hier 4 soorten van die korrel/palletsausjes in de kast en ik vind ze allemaal hetzelfde smaken en niet lekker. De lekkerste maak ik met duitse biologische pindakaas "zum kochen verwenden"

Deze:

[ afbeelding ]
Probeer het is met pinda's, is echt wel lekkerder als prefab... trust me
You know, me and the lord, we have an understanding!
  Moderator maandag 9 juli 2012 @ 18:14:03 #152
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_113976819
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2012 16:18 schreef Tosti20 het volgende:

[..]

Probeer het is met pinda's, is echt wel lekkerder als prefab... trust me
Met zelfgebrande pinda's nog beter, maar ik eet het bijna elke dag, dus amper te doen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_114674073
Ik ga vanavond ook eens een marinade maken om varkenshaasblokken er in te laten overnachten.

Ik denk dat ik onderstaande ingrediënten in ga doen;

- Ketjap manis(ch)
- Azijn
- Knoflook veel
- Ui weinig
- Gedroogde chilipepers weinig, als ik het voor alleen mezelf maak veel :P
- Gemberpoeder
- Trassi
- Geheim ingrediënt niet lezen als je dit niet geheim kunt houden !!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En dan na een uur of 12 in de marinade aan in water gelegde bamboestokken rijgen.
En op de BBQ :Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door N.I.M.B.Y. op 26-07-2012 23:53:12 ]
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_114674734
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2012 18:14 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Met zelfgebrande pinda's nog beter, maar ik eet het bijna elke dag, dus amper te doen.
Ik doe het met cashews, en dan doe ik een zakje van de allergoedkoopste in het hakmolentje. Dat is niet eens heel veel meer werk :)

(En als je het dagelijks eet, kan je ook best een portie voor de hele week maken :P )
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_114677986
/off topic

Trouwens ik ga denk ik ook garnaal/zalmspiesen maken.

Behalve ruim knoflook is er nog iets anders wat daarover heen aan te raden is? :?
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
  donderdag 26 juli 2012 @ 13:07:47 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114678440
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 12:50 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
/off topic

Trouwens ik ga denk ik ook garnaal/zalmspiesen maken.

Behalve ruim knoflook is er nog iets anders wat daarover heen aan te raden is? :?
Ja, gebruik geen zalm maar bv makreel of sardientjes,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114678631
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik marineer meestal in wat soyasaus, citroensap, gember, Laos, geperste knoflook, olie, peper, chili, kurkuma en foelie
Hoeveel van elk heb ik nodig?
pi_114679157
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 13:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, gebruik geen zalm maar bv makreel of sardientjes,
Makreel heb ik nog in de koeling ik ga er ook een paar stokjes mee prikken :Y)

Waarom geen zalm? ( te zout misschien? )
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
  donderdag 26 juli 2012 @ 13:35:11 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114679244
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 13:32 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:

[..]

Makreel heb ik nog in de koeling ik ga er ook een paar stokjes mee prikken :Y)

Waarom geen zalm? ( te zout misschien? )
Ten eerste omdat het geen lekkere vis is, en ten tweede omdat voor iedere kilo kweekvis enkele kilos wilde vis gevangen wordt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 juli 2012 @ 14:18:36 #160
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_114680611
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ten eerste omdat het geen lekkere vis is
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  donderdag 26 juli 2012 @ 15:27:20 #161
19529 Fendy
True Spirit
pi_114682830
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 12:50 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
/off topic

Trouwens ik ga denk ik ook garnaal/zalmspiesen maken.

Behalve ruim knoflook is er nog iets anders wat daarover heen aan te raden is? :?
Pesto.
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  donderdag 26 juli 2012 @ 19:06:54 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114689747
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 12:50 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
/off topic

Trouwens ik ga denk ik ook garnaal/zalmspiesen maken.

Behalve ruim knoflook is er nog iets anders wat daarover heen aan te raden is? :?
Klassieke combinatie: teriyaki saus
pi_114698689
quote:
2s.gif Op maandag 9 juli 2012 13:19 schreef Fendy het volgende:

[..]

Met haast en weinig tijd gebruik ik meestal deze, met citroen, wat ketjap...
[ afbeelding ]
Da's prima aanmaaksatesaus. Ik vind je recept voor marinade trouwens ook elkker, ik zou de bouillonblokjes eruit laten en er wat trassi infoefelen.. maar vooral tamarinde en gula djawa erin, yumm.
Whatever...
pi_114702729
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 22:37 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

trassi infoefelen..
Idd Trassi dat heb ik er ook in gedaan ;)

De zakken met gemarineerd vlees liggen in de koelkast.
Morgenmiddag op de bamboestokken rijgen en op de BBQ :Y)

* Tip zorg voor goede afsluiting ivm de knoflookmeur in je koelkast :9
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
  Moderator vrijdag 27 juli 2012 @ 12:34:17 #165
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_114715807
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 23:55 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:

[..]

Idd Trassi dat heb ik er ook in gedaan ;)

De zakken met gemarineerd vlees liggen in de koelkast.
Morgenmiddag op de bamboestokken rijgen en op de BBQ :Y)

* Tip zorg voor goede afsluiting ivm de knoflookmeur in je koelkast :9
Dan heb je te veel knoflook gebruikt.
Ik gebruik trouwens altijd RVS stokjes, misschien minder chique, maar ze verbranden niet en ze zijn afwasbaar.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_114720896
Waarom snijdt men het vlees altijd in van die grote hompen?
Ik snij kipfilet over het algemeen in vrij dunne repen in de lengte van de filet en rijg dan één reepje aan één stokje.

Het is dan bijna fingerfood en snel klaar :)
  vrijdag 27 juli 2012 @ 14:59:26 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114721010
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 14:56 schreef Deimos000 het volgende:
Waarom snijdt men het vlees altijd in van die grote hompen?
.

Dan blijft het sappiger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114721435
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 12:34 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dan heb je te veel knoflook gebruikt.
Contradictio in terminis.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_114727366
quote:
2s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 15:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Contradictio in terminis.
:D
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
  vrijdag 27 juli 2012 @ 18:55:17 #170
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_114729497
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 12:34 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik gebruik trouwens altijd RVS stokjes, misschien minder chique, maar ze verbranden niet en ze zijn afwasbaar.
En dan lekker happen met vullingen :{w
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  Moderator vrijdag 27 juli 2012 @ 18:56:56 #171
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_114729562
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 18:55 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En dan lekker happen met vullingen :{w
Vlees van je stokje halen met vork, dat opeten ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 27 juli 2012 @ 18:58:18 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114729610
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 18:56 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Vlees van je stokje halen met vork, dat opeten ;)
Laat me raden, jij eet een boterham ook met mes en vork?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 juli 2012 @ 19:10:14 #173
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_114730079
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 18:56 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Vlees van je stokje halen met vork, dat opeten ;)
Dat is niet lekker, zo van het stokje eten wel.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 27 juli 2012 @ 19:34:22 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114730933
Smaken verschillen. En ja, boterham eet ik ook liever met mes en vork.
  vrijdag 27 juli 2012 @ 19:36:48 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114731031
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 19:34 schreef RobinOok het volgende:
Smaken verschillen. En ja, boterham eet ik ook liever met mes en vork.
Jij bent dan ook een damesmeisje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')