abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:15:00 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113855461
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Ah, leuk, zelf ketjap maken.
Inderdaad heel goed zelf te doen zolang je maar goeie sojasaus hebt en die is eigenlijk over de hele wereld wel verkrijgbaar ja, zelfs in Duitsland. :+

[ link | afbeelding ]
Kikoman goedgekeurd?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:18:18 #127
8369 speknek
Another day another slay
pi_113855592
Dit topic ^O^, Fendy's sate _O_.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:22:09 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113855765
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kikoman goedgekeurd?
Ja, tuurlijk! :s)
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:23:39 #129
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113855834
Kijk dan hoe mooi, suiker uit de Javaanse Borassus palmboom, verpakt in de bladeren van diezelfde palmboom:

  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:24:24 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113855855
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 16:23 schreef RobinOok het volgende:
Kijk dan hoe mooi, suiker uit de Javaanse Borassus palmboom, verpakt in de bladeren van diezelfde palmboom:

[ link | afbeelding ]
Mooi!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:27:11 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113856014
En om weer echt on-topic te gaan mijn saté kambing van laatst:


Recept Saté Kambing

En Tosti20 zal vast blij zijn te horen dat het gemaakt was van geitenschouder. :+
pi_113859612
Ik gebruik saté korrels om satésaus te maken.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 19:03:05 #133
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113862105
Je bedoelt pindasaus.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 19:42:56 #134
19529 Fendy
True Spirit
pi_113863626
Pindasaus over sate vind ik nooit echt lekker, tenzij die hollandse hompen kip/varken die voor sate moeten doorgaan. (tsja, ik kan me toch meestal wel storen aan die restaurantjes die menen "de beste sate ooit" te hebben en dan blijkt het gewoon een stuk kipfilet aan een stokje te zijn die ze met zout en peper op smaak hebben gebracht en vervolgens verdrinken in wyco-rotzooi :r :r

Beter een goede ketjapsaus, of gewoon een beetje ketjap.

Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 20:04:16 #135
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113864693
Ja, die's lekker. :Y
Staat in mijn top 3 van favoriete merken ketjap:
ABC (absoluut niet A!), Kaki Tiga en Bango.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 20:06:25 #136
8369 speknek
Another day another slay
pi_113864800
Tsja is toch een beetje neerlandsche cultuur, dat pindasaus bij een barbecue overal bijpast. In mijn geval dan deze.



Wellicht een Aziatische faux pas, maar er zijn ergere dingen te bedenken als het om eten gaat.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 20:14:37 #137
19529 Fendy
True Spirit
pi_113865121
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 20:06 schreef speknek het volgende:
Tsja is toch een beetje neerlandsche cultuur, dat pindasaus bij een barbecue overal bijpast. In mijn geval dan deze.

[ afbeelding ]

Wellicht een Aziatische faux pas, maar er zijn ergere dingen te bedenken als het om eten gaat.
Pecel doe je in principe door de pindasaus bij gadogado, niet bij sate. Maar eet wat je lekker vindt ;)
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 20:18:51 #138
8369 speknek
Another day another slay
pi_113865295
Zo doe ik het ook hoor, wees maar niet bang :P. Ik gebruik hem alleen ook bij de bbq.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  Moderator zaterdag 7 juli 2012 @ 01:15:12 #139
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_113878815
Ik vind het een doodzonde je saté te verkrachten met boullionblokjes.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 9 juli 2012 @ 12:22:02 #140
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113963411
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 16:27 schreef RobinOok het volgende:
En om weer echt on-topic te gaan mijn saté kambing van laatst:

[ link | afbeelding ]
Recept Saté Kambing

En Tosti20 zal vast blij zijn te horen dat het gemaakt was van geitenschouder. :+
Ben idd erg blij! Ziet er trouwens goed uit!
You know, me and the lord, we have an understanding!
  maandag 9 juli 2012 @ 12:33:26 #141
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113963747
Over de saus, persoonlijk vind ik het lekker om de marinade te zeven en vervolgens wat in te laten koken of ik maak zelf pindasaus. Ik vind de pindasaus uit de winkel altijd te dik en te kunstmatig. Echter wij eten thuis vaak gado gado bij de sate en dan vind ik pindasaus voor bij de gado gado toch wel lekker. Sowieso de pindasaus die ik zelf maak vind ik ook met brood lekker...
Hoe maak ik hem?
Redelijk simpel eigenlijk:

bakje ongezouten gebrande pinda's (a 300 gram volgens mij, haal altijd hetzelfde bakje bij de jumbo.)
2 kleine of 1 grote ui
2 a 3 tenen knoflook (vind zelf rode franse knoflook het lekkerst)
1 rode chilipeper, met zaadjes.
Stukje verse gember, ligt eraan hoe droog de gember al is maar rond de 2 a 3 cm, geraspt)
Serreh (stengel of poeder) flinke eetlepel
Ketoembar (korianderzaad) flinke eetlepel
Ketjap (ik gebruik kaki-tiga)
Santeh, 1/3 stuk
water
citroen
Laos, halve eetlepel
Sambal (home made, pak wat je lekker vind)
Stroop

Pinda's in de keukenmachine. Blenden, ik houd ervan als het geen pindakaas is maar fijn gruis. Vind wat textuur wel lekker.
Ui, knoflook en chili fijn snijden en aanfruiten in wat olie. Vervolgens de gedroogde kruiden meebakken en de gember en sereh. Sambal toevoegen, ik houd van pittig en gebruik een eetlepel. Ook meebakken. Pindagruis toevoegen. En wat water zodat het net aan vochtig is. Ik begin met weinig en voeg zo langzaam steeds wat toe. Kokos fijn snijden en erbij. Ketjap erbij, naar smaak ook. Ik gebruik echt wel wat flinke scheuten en citroensap. Scheutje stroop er ook bij. Vervolgens verdunnen met water tot de juiste dikte is bereikt. Dus geen vloeibare pindakaas voor mij maar een echte saus die wat loopt. Ik gebruik zout, maar geen extra peper.
Echt mega lekker, al mijn blanda vrienden vinden hem heerlijk lol!

Hoor wel wat jullie ervan vinden.

gr
T

[ Bericht 1% gewijzigd door Tosti20 op 09-07-2012 12:34:07 (Zout....altijd belangrijk.) ]
You know, me and the lord, we have an understanding!
  maandag 9 juli 2012 @ 12:41:53 #142
19529 Fendy
True Spirit
pi_113963979
Ik moet altijd wel grinniken om belanda pindasaus. Eerst ui en knoflook fruiten, dan pindakaas erbij en een lading melk...datwashet.
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 9 juli 2012 @ 12:44:24 #143
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113964064
Sowieso snap ik de melk nooit moet ik je eerlijk zeggen. Echt romig word het er niet van. En een specifieke smaak krijgt het er niet door. Heel vaak hoor ik zeggen van: Mijn geheim is meld of koffielmeld of what ever. Wat doet het met de smaak? Volgens mij vrij weinig. Je kan beter een glas melk ernaast zetten voor als het te heet is....
You know, me and the lord, we have an understanding!
  maandag 9 juli 2012 @ 12:56:38 #144
19529 Fendy
True Spirit
pi_113964469
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2012 12:44 schreef Tosti20 het volgende:
Sowieso snap ik de melk nooit moet ik je eerlijk zeggen. Echt romig word het er niet van. En een specifieke smaak krijgt het er niet door. Heel vaak hoor ik zeggen van: Mijn geheim is meld of koffielmeld of what ever. Wat doet het met de smaak? Volgens mij vrij weinig. Je kan beter een glas melk ernaast zetten voor als het te heet is....
Mee eens, blokje santen maakt het veel lekkerder.
maargoed, zoveel recepten er voor sate zijn, zoveel sauzen zijn er ook natuurlijk.
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 9 juli 2012 @ 12:58:04 #145
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113964519
quote:
2s.gif Op maandag 9 juli 2012 12:56 schreef Fendy het volgende:

[..]

Mee eens, blokje santen maakt het veel lekkerder.
maargoed, zoveel recepten er voor sate zijn, zoveel sauzen zijn er ook natuurlijk.
Klopt zeker en sta altijd open voor nieuwe! Ik vind het probleem met korrels en poeders dat het vaak enigzins muffig smaakt.
Door dit gepraat krijg ik toch wel zin in sate, kijken wat ik van het weekend doe... ;)
You know, me and the lord, we have an understanding!
  maandag 9 juli 2012 @ 13:19:10 #146
19529 Fendy
True Spirit
pi_113965113
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2012 12:58 schreef Tosti20 het volgende:

[..]

Klopt zeker en sta altijd open voor nieuwe! Ik vind het probleem met korrels en poeders dat het vaak enigzins muffig smaakt.
Door dit gepraat krijg ik toch wel zin in sate, kijken wat ik van het weekend doe... ;)
Met haast en weinig tijd gebruik ik meestal deze, met citroen, wat ketjap...
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 9 juli 2012 @ 13:27:22 #147
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113965318
quote:
2s.gif Op maandag 9 juli 2012 13:19 schreef Fendy het volgende:

[..]

Met haast en weinig tijd gebruik ik meestal deze, met citroen, wat ketjap...
[ afbeelding ]
Ken deze niet! Wel lekker dus?
Wat ik ook ontzettend lekker vind is sate van buikspek en dan goed pittig marineren. Op een bepaalde manier smaakt het gebakken vet heerlijk met de pittige marinade...klinkt slecht die laatste zin maar is wel super lekker!
You know, me and the lord, we have an understanding!
  Moderator maandag 9 juli 2012 @ 13:45:25 #148
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_113965934
quote:
2s.gif Op maandag 9 juli 2012 13:19 schreef Fendy het volgende:

[..]

Met haast en weinig tijd gebruik ik meestal deze, met citroen, wat ketjap...
[ afbeelding ]
Die vind ik echt niet lekker, is ook meer gado gado saus of leuk door je roerbakzooi heen, maar niet als saus voor je satétje.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 9 juli 2012 @ 14:57:00 #149
19529 Fendy
True Spirit
pi_113968563
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2012 13:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Die vind ik echt niet lekker, is ook meer gado gado saus of leuk door je roerbakzooi heen, maar niet als saus voor je satétje.
Nope, voor gadogado heb je deze



Maar ik zei het al eerder, ik flikker per definitie geen pindasaus over mijn sate ;)
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  Moderator maandag 9 juli 2012 @ 15:51:03 #150
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_113970715
quote:
2s.gif Op maandag 9 juli 2012 14:57 schreef Fendy het volgende:

[..]

Nope, voor gadogado heb je deze

[ afbeelding ]

Maar ik zei het al eerder, ik flikker per definitie geen pindasaus over mijn sate ;)
Ik ook niet, ik doe er satésaus over :9
Ook over de macaroni, bonen, rijst, gierst, patat etc.

En ik heb hier 4 soorten van die korrel/palletsausjes in de kast en ik vind ze allemaal hetzelfde smaken en niet lekker. De lekkerste maak ik met duitse biologische pindakaas "zum kochen verwenden"

Deze:

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')