Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Niet vergeten he, lang marineren = beter.quote:Op woensdag 15 februari 2012 23:49 schreef wspa_ het volgende:
Nog nooit eerder sate gemaakt, maar ik ga morgen Fendy's recept uitproberen. Ben benieuwd!
wat is "echte" satesaus?quote:Op zaterdag 18 februari 2012 17:05 schreef Black-beauty-babe het volgende:
Weet iemand hoe je "echte" saté saus maakt, dus geen pindasaus
Ja, ik sta ook effe raar te kijken. Blij dat ik niet gereageerd had.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 21:56 schreef SiGNe het volgende:
Da's toch echt een pindasaus, die wilde je toch niet?
Eens! Echt veel lekkerder dan bruine basterdsuiker, waar het vaak mee vervangen wordt.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 23:41 schreef OneTeaspoon het volgende:
Laatst Gula Djawa (?) gebruikt, lekker! Javaanse suiker dus.
Heb net wat Gula Jawa gekocht en ga zoete ketjap maken van sojasaus. Kan geen ketjap meer vinden die met palmsuiker is gemaakt.quote:Op zondag 19 februari 2012 04:14 schreef RobinOok het volgende:
Nah, er zijn ongeveer 4000 palmboomsoorten, dus tsja, de ene palmsuiker is de andere niet.
Gula djawa (allemaal te lezen als je op de foto zou klikken) komt van de Borassus palm. En die smaakt toch echt heel anders dan palmsuiker van de kokospalm (Gula Kelapa) of bijvoorbeeld palmsuiker uit Thailand of palmsuiker uit India. Bovendien worden die nog wel eens gemengd met rietsuiker. Dus nee, gula djawa is niet "gewoon" palmsuiker.
Of je moet rietsuiker ook "gewoon" suiker vinden. Dan wel. Want ja, het is allemaal suiker. Alleen smaakt de ene in mijn ogen euh mond toch echt heel anders dan de ander.
Gula jawa smaakt aardser, oerder, donkerder, caramelliger dan elke andere palmsuiker die ik ken.
Heb je vaste blokken gekocht? Wij kopen altijd de siroop vorm...quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb net wat Gula Jawa gekocht en ga zoete ketjap maken van sojasaus. Kan geen ketjap meer vinden die met palmsuiker is gemaakt.
Blokken, jep. Ben al blij dat ik daar aan kon komen. Woon in Duitsland.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:29 schreef Tosti20 het volgende:
[..]
Heb je vaste blokken gekocht? Wij kopen altijd de siroop vorm...
Ok, minder tokos daar? Wel echte vleeseters toch? (Of ga ik te snel?:D)quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Blokken, jep. Ben al blij dat ik daar aan kon komen. Woon in Duitsland.
Geen koloniale banden met Insulinde?quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:33 schreef Tosti20 het volgende:
[..]
Ok, minder tokos daar? Wel echte vleeseters toch? (Of ga ik te snel?:D)
Maar waar koop je het hier? Met name in Rotterdam?quote:Op zondag 19 februari 2012 02:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eens! Echt veel lekkerder dan bruine basterdsuiker, waar het vaak mee vervangen wordt.![]()
[ link | afbeelding ]
Oh, die palmsuiker op het plaatje is bij bijna elke toko wel te koop. Wah Nam Hong, Oriental, Cheung Kong, maar ook de kleinere wel.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:01 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Maar waar koop je het hier? Met name in Rotterdam?
Kikoman goedgekeurd?quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Ah, leuk, zelf ketjap maken.
Inderdaad heel goed zelf te doen zolang je maar goeie sojasaus hebt en die is eigenlijk over de hele wereld wel verkrijgbaar ja, zelfs in Duitsland.![]()
[ link | afbeelding ]
Mooi!quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:23 schreef RobinOok het volgende:
Kijk dan hoe mooi, suiker uit de Javaanse Borassus palmboom, verpakt in de bladeren van diezelfde palmboom:
[ link | afbeelding ]
Pecel doe je in principe door de pindasaus bij gadogado, niet bij sate. Maar eet wat je lekker vindtquote:Op vrijdag 6 juli 2012 20:06 schreef speknek het volgende:
Tsja is toch een beetje neerlandsche cultuur, dat pindasaus bij een barbecue overal bijpast. In mijn geval dan deze.
[ afbeelding ]
Wellicht een Aziatische faux pas, maar er zijn ergere dingen te bedenken als het om eten gaat.
Ben idd erg blij! Ziet er trouwens goed uit!quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:27 schreef RobinOok het volgende:
En om weer echt on-topic te gaan mijn saté kambing van laatst:
[ link | afbeelding ]
Recept Saté Kambing
En Tosti20 zal vast blij zijn te horen dat het gemaakt was van geitenschouder.
Mee eens, blokje santen maakt het veel lekkerder.quote:Op maandag 9 juli 2012 12:44 schreef Tosti20 het volgende:
Sowieso snap ik de melk nooit moet ik je eerlijk zeggen. Echt romig word het er niet van. En een specifieke smaak krijgt het er niet door. Heel vaak hoor ik zeggen van: Mijn geheim is meld of koffielmeld of what ever. Wat doet het met de smaak? Volgens mij vrij weinig. Je kan beter een glas melk ernaast zetten voor als het te heet is....
Klopt zeker en sta altijd open voor nieuwe! Ik vind het probleem met korrels en poeders dat het vaak enigzins muffig smaakt.quote:Op maandag 9 juli 2012 12:56 schreef Fendy het volgende:
[..]
Mee eens, blokje santen maakt het veel lekkerder.
maargoed, zoveel recepten er voor sate zijn, zoveel sauzen zijn er ook natuurlijk.
Met haast en weinig tijd gebruik ik meestal deze, met citroen, wat ketjap...quote:Op maandag 9 juli 2012 12:58 schreef Tosti20 het volgende:
[..]
Klopt zeker en sta altijd open voor nieuwe! Ik vind het probleem met korrels en poeders dat het vaak enigzins muffig smaakt.
Door dit gepraat krijg ik toch wel zin in sate, kijken wat ik van het weekend doe...
Ken deze niet! Wel lekker dus?quote:Op maandag 9 juli 2012 13:19 schreef Fendy het volgende:
[..]
Met haast en weinig tijd gebruik ik meestal deze, met citroen, wat ketjap...
[ afbeelding ]
Die vind ik echt niet lekker, is ook meer gado gado saus of leuk door je roerbakzooi heen, maar niet als saus voor je satétje.quote:Op maandag 9 juli 2012 13:19 schreef Fendy het volgende:
[..]
Met haast en weinig tijd gebruik ik meestal deze, met citroen, wat ketjap...
[ afbeelding ]
Nope, voor gadogado heb je dezequote:Op maandag 9 juli 2012 13:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Die vind ik echt niet lekker, is ook meer gado gado saus of leuk door je roerbakzooi heen, maar niet als saus voor je satétje.
Ik ook niet, ik doe er satésaus overquote:Op maandag 9 juli 2012 14:57 schreef Fendy het volgende:
[..]
Nope, voor gadogado heb je deze
[ afbeelding ]
Maar ik zei het al eerder, ik flikker per definitie geen pindasaus over mijn sate
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |