abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 14 februari 2012 @ 17:56:00 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107975812
Ik marineer meestal in wat soyasaus, citroensap, gember, Laos, geperste knoflook, olie, peper, chili, kurkuma en foelie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108031708
Nog nooit eerder sate gemaakt, maar ik ga morgen Fendy's recept uitproberen. Ben benieuwd! :)
  donderdag 16 februari 2012 @ 11:17:51 #103
19529 Fendy
True Spirit
pi_108039088
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 23:49 schreef wspa_ het volgende:
Nog nooit eerder sate gemaakt, maar ik ga morgen Fendy's recept uitproberen. Ben benieuwd! :)
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Niet vergeten he, lang marineren = beter.
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
pi_108120669
Weet iemand hoe je "echte" saté saus maakt, dus geen pindasaus
^O^
  zaterdag 18 februari 2012 @ 17:52:04 #105
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_108121865
Varkenssaté met knoflook (6 pers.)

Ingrediënten:

1 bol knoflook (±15 tenen)
½ Theelepel gemalen komijn
1 Theelepel gemalen koriander
½ Theelepel gemalen kaneel
1 Theelepel gemalen kurkuma
75 gram suiker
¾ dl limoensap
4 gehakte sjalotjes
2 eetlepels olie
Takjes citroenmelisse, gekneusd
1 kg mager varkensvlees
1 kleine fijngesneden Spaanse ui
2½ cm geraspte gemberwortel
Chilipoeder en zout naar smaak
200 gram geroosterde en gemalen pindanoten

Marinade:
Schil en knijp 3 tenen knoflook fijn en vermeng het met de komijn, koriander, kaneel, kurkuma, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels limoensap, de sjalotjes, 1 eetlepel olie en de gekneusde blaadjes citroenmelisse.

Snijd het varkensvlees in blokjes, doe ze in een plastic zak en giet de marinade er overheen.
Laat de marinade op een koele plaats 2 tot 4 uur intrekken

Doe de rest van de knoflook in kokend water en laat ze 10 minuten blancheren tot ze zacht zijn geworden. Giet ze af, schil ze en snij ieder teentje in de lengte in 3 tot 4 stukjes.

Saus:
Fruit de ui in de resterende olie met de geraspte gember en de chilipoeder (niet teveel) tot de ui glazig is.
Giet de overgebleven marinade erbij en laat deze enkele minuten sudderen.
Voeg de rest van het limoensap, suiker en de pinda’s toe, en maak af met zout en eventueel nog wat chilipoeder.
Laat de saus sudderen tot ze ingedikt is.

Bereiding:
Rijg de blokjes varkensvlees om en om met de stukjes knoflook aan satéstokjes en grill of barbecue ze 10 minuten.
Tijdens het grillen bestrijken met olie tot ze glanzend bruin en gaar zijn.

  zaterdag 18 februari 2012 @ 18:02:10 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108122091
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 17:05 schreef Black-beauty-babe het volgende:
Weet iemand hoe je "echte" saté saus maakt, dus geen pindasaus
wat is "echte" satesaus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 februari 2012 @ 18:11:21 #107
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_108122307
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

wat is "echte" satesaus?
Ik gok een ketjapsaus
  zaterdag 18 februari 2012 @ 18:13:08 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108122354
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 18:11 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik gok een ketjapsaus
Of een sambalsaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108129315
Gevonden:

Voor de saté
500 g kipfilet
3 eetlepels kecap manis
3 sjalotjes jeruk
limo-sap
satéstokjes

Voor de pindasaus
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
200 gram rauwe pinda's
1 of meer rawits
1 eetlepel gula Jawa (of meer)
1 ½ dl water
2 eetlepels of meer kecap manis zout

Voor de marinade
1 eetlepel pindasaus
5 eetlepels kecap manis
1 eetlepel plantaardige olie

Voor de sambal
3 of meer rawits
3 teentjes knoflook
zout

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes ter grootte van een vingerkootje. Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes.

Bak de pinda's in een wok met ruim olie bruin en goed af laten koelen. Pel voor de pindasaus de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel de knoflook, verwijder de steeltjes van de rawits en snijd ze fijn. Wrijf dit alles met de gula Jawa in een vijzel fijn en voeg daarna het water, de kecap manis en zout naar smaak toe.

Snijd voor de sambal de rawits fijn. Pel de knoflook, snijd ze in dunne plakjes en in de zelfde olie voor de pinda's goudbruin frituren. Wrijf deze met de rawits en zout naar smaak in een vijzel fijn.

Leg houten satéstokjes enige tijd in koud water. Rijg circa 3 a 5 blokjes vlees aan elk stokje.

Meng voor de marinade de pindasaus, de kecap manis en de olie en marineer de satés 5 minuten hierin.

Rooster de satés in circa 5 minuten rondom bruin en gaar op een satérooster of boven een houtskoolvuurtje. Bestrijk de sate's af en toe met de marinade.

Maak de satésaus in een gevouwen bananenblad of een diepbord op het moment dat de sate's bijna gaar zijn door de pindasaus met de kecap manis en de sambal naar smaak te mengen.

Haal de satés van de rooster, wentel ze door de satésaus, met het limo-sap en de gesneden rauwe sjalotjes besprenkelen en daarna serveren.

Bron:www.trosradar.nl/artikel_detail/bericht/recept-voor-satesaus/

[ Bericht 0% gewijzigd door Black-beauty-babe op 18-02-2012 21:48:54 ]
^O^
  zaterdag 18 februari 2012 @ 21:56:43 #110
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_108130161
Da's toch echt een pindasaus, die wilde je toch niet?
  zaterdag 18 februari 2012 @ 23:41:35 #111
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_108134320
Laatst Gula Djawa (?) gebruikt, lekker! Javaanse suiker dus.
  zondag 19 februari 2012 @ 02:16:16 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108138842
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 21:56 schreef SiGNe het volgende:
Da's toch echt een pindasaus, die wilde je toch niet?
Ja, ik sta ook effe raar te kijken. Blij dat ik niet gereageerd had.
  zondag 19 februari 2012 @ 02:18:06 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108138890
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 23:41 schreef OneTeaspoon het volgende:
Laatst Gula Djawa (?) gebruikt, lekker! Javaanse suiker dus.
Eens! Echt veel lekkerder dan bruine basterdsuiker, waar het vaak mee vervangen wordt. :Y

  zondag 19 februari 2012 @ 03:22:40 #114
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_108139738
Is toch gewoon palmsuiker? of is dat weer anders?
  zondag 19 februari 2012 @ 04:14:26 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108140272
Nah, er zijn ongeveer 4000 palmboomsoorten, dus tsja, de ene palmsuiker is de andere niet.
Gula djawa (allemaal te lezen als je op de foto zou klikken :6 ) komt van de Borassus palm. En die smaakt toch echt heel anders dan palmsuiker van de kokospalm (Gula Kelapa) of bijvoorbeeld palmsuiker uit Thailand of palmsuiker uit India. Bovendien worden die nog wel eens gemengd met rietsuiker. Dus nee, gula djawa is niet "gewoon" palmsuiker.

Of je moet rietsuiker ook "gewoon" suiker vinden. Dan wel. Want ja, het is allemaal suiker. Alleen smaakt de ene in mijn ogen euh mond toch echt heel anders dan de ander.

Gula jawa smaakt aardser, oerder, donkerder, caramelliger dan elke andere palmsuiker die ik ken.
  zondag 19 februari 2012 @ 15:57:17 #116
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_108151340
Had niet gezien dat je een linkje onder de foto had gezet :@
Blijft wel handig die site van je, kijk er wel vaker
  vrijdag 6 juli 2012 @ 15:19:49 #117
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113852734
Mooi weer, iedereen wilt toch bbqen en in mijn quest om de beste bbq gerechten te maken hier terecht gekomen! De posts grotendeels doorgelezen en leuk dat mensen zo fantatiek met sate bezig kunnen zijn!
Ik sta er wel altijd weer van te kijken hoeveel mensen zweren bij " lui" vlees. Kipfilet, varkenshaas, ossehaas noem het maar op. De stukken vlees die je bijna zo al naar binnen kan zuigen, laat staan nadat ze uit een marinade komen.
Mijn vader komt dan uit Indonesie, zo'n beetje bakermat van de sate, en daar gebruiken ze marinades om wat vetter taaier vlees ook malser te maken. Om deze reden zit er altijd een zuur in de marinade, natuurlijk is dit ook een lekkere tegenhanger van het zoet, maar citroensap of azijn breekt het vlees min om meer af dus gaat het malser worden. Vlees zoals filet en varkenshaasjes verliezen hierbij eigenlijk hun gehele structuur en bite waardoor van een vleessmaak geen sprake meer is. Tenslotte wil je de marinade zo lang mogelijk laten intrekken voor een zo goed mogelijk huwelijk tussen vlees en toegevoegde smaak.

Kippendijen en varkensnek (waar schouderkarbonades vandaan komen) zijn dus echt de beste opties voor een sate met een echte marinade die je een nacht laat intrekken. Het vet zorgt vervolgens voor smaak en voorkomt uitdroging. En idd je moet kunnen bbqen of iets meer tijd hebben om het vlees niet volledig te cremeren maar het resultaat is zoveel lekkerder!
Ik zeg maak je sate van werkvlees! Is nog goedkoper ook en het resultaat is echt veel beter!

T
You know, me and the lord, we have an understanding!
  vrijdag 6 juli 2012 @ 15:25:26 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113852949
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 04:14 schreef RobinOok het volgende:
Nah, er zijn ongeveer 4000 palmboomsoorten, dus tsja, de ene palmsuiker is de andere niet.
Gula djawa (allemaal te lezen als je op de foto zou klikken :6 ) komt van de Borassus palm. En die smaakt toch echt heel anders dan palmsuiker van de kokospalm (Gula Kelapa) of bijvoorbeeld palmsuiker uit Thailand of palmsuiker uit India. Bovendien worden die nog wel eens gemengd met rietsuiker. Dus nee, gula djawa is niet "gewoon" palmsuiker.

Of je moet rietsuiker ook "gewoon" suiker vinden. Dan wel. Want ja, het is allemaal suiker. Alleen smaakt de ene in mijn ogen euh mond toch echt heel anders dan de ander.

Gula jawa smaakt aardser, oerder, donkerder, caramelliger dan elke andere palmsuiker die ik ken.
Heb net wat Gula Jawa gekocht en ga zoete ketjap maken van sojasaus. Kan geen ketjap meer vinden die met palmsuiker is gemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 15:29:05 #119
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113853175
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb net wat Gula Jawa gekocht en ga zoete ketjap maken van sojasaus. Kan geen ketjap meer vinden die met palmsuiker is gemaakt.
Heb je vaste blokken gekocht? Wij kopen altijd de siroop vorm...
You know, me and the lord, we have an understanding!
  vrijdag 6 juli 2012 @ 15:30:44 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113853281
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 15:29 schreef Tosti20 het volgende:

[..]

Heb je vaste blokken gekocht? Wij kopen altijd de siroop vorm...
Blokken, jep. Ben al blij dat ik daar aan kon komen. Woon in Duitsland.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 15:33:32 #121
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113853445
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Blokken, jep. Ben al blij dat ik daar aan kon komen. Woon in Duitsland.
Ok, minder tokos daar? Wel echte vleeseters toch? (Of ga ik te snel?:D)
You know, me and the lord, we have an understanding!
  vrijdag 6 juli 2012 @ 15:54:42 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113854556
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 15:33 schreef Tosti20 het volgende:

[..]

Ok, minder tokos daar? Wel echte vleeseters toch? (Of ga ik te snel?:D)
Geen koloniale banden met Insulinde?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:01:23 #123
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_113854840
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 02:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Eens! Echt veel lekkerder dan bruine basterdsuiker, waar het vaak mee vervangen wordt. :Y

[ link | afbeelding ]
Maar waar koop je het hier? Met name in Rotterdam? :P
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:02:33 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113854894
Ah, leuk, zelf ketjap maken.
Inderdaad heel goed zelf te doen zolang je maar goeie sojasaus hebt en die is eigenlijk over de hele wereld wel verkrijgbaar ja, zelfs in Duitsland. :+

  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:04:50 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113855013
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 16:01 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Maar waar koop je het hier? Met name in Rotterdam? :P
Oh, die palmsuiker op het plaatje is bij bijna elke toko wel te koop. Wah Nam Hong, Oriental, Cheung Kong, maar ook de kleinere wel.
Ik scoorde op de Tong Tong trouwens een "echt" origineel stuk, gewikkeld in palmbladeren. Ook leuk. En een biologische variant. Wacht, ik zal ze even uploaden en de post over palmsuiker updaten....
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:15:00 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113855461
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Ah, leuk, zelf ketjap maken.
Inderdaad heel goed zelf te doen zolang je maar goeie sojasaus hebt en die is eigenlijk over de hele wereld wel verkrijgbaar ja, zelfs in Duitsland. :+

[ link | afbeelding ]
Kikoman goedgekeurd?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:18:18 #127
8369 speknek
Another day another slay
pi_113855592
Dit topic ^O^, Fendy's sate _O_.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:22:09 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113855765
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kikoman goedgekeurd?
Ja, tuurlijk! :s)
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:23:39 #129
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113855834
Kijk dan hoe mooi, suiker uit de Javaanse Borassus palmboom, verpakt in de bladeren van diezelfde palmboom:

  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:24:24 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113855855
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 16:23 schreef RobinOok het volgende:
Kijk dan hoe mooi, suiker uit de Javaanse Borassus palmboom, verpakt in de bladeren van diezelfde palmboom:

[ link | afbeelding ]
Mooi!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 16:27:11 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113856014
En om weer echt on-topic te gaan mijn saté kambing van laatst:


Recept Saté Kambing

En Tosti20 zal vast blij zijn te horen dat het gemaakt was van geitenschouder. :+
pi_113859612
Ik gebruik saté korrels om satésaus te maken.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 19:03:05 #133
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113862105
Je bedoelt pindasaus.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 19:42:56 #134
19529 Fendy
True Spirit
pi_113863626
Pindasaus over sate vind ik nooit echt lekker, tenzij die hollandse hompen kip/varken die voor sate moeten doorgaan. (tsja, ik kan me toch meestal wel storen aan die restaurantjes die menen "de beste sate ooit" te hebben en dan blijkt het gewoon een stuk kipfilet aan een stokje te zijn die ze met zout en peper op smaak hebben gebracht en vervolgens verdrinken in wyco-rotzooi :r :r

Beter een goede ketjapsaus, of gewoon een beetje ketjap.

Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 20:04:16 #135
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113864693
Ja, die's lekker. :Y
Staat in mijn top 3 van favoriete merken ketjap:
ABC (absoluut niet A!), Kaki Tiga en Bango.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 20:06:25 #136
8369 speknek
Another day another slay
pi_113864800
Tsja is toch een beetje neerlandsche cultuur, dat pindasaus bij een barbecue overal bijpast. In mijn geval dan deze.



Wellicht een Aziatische faux pas, maar er zijn ergere dingen te bedenken als het om eten gaat.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 20:14:37 #137
19529 Fendy
True Spirit
pi_113865121
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 20:06 schreef speknek het volgende:
Tsja is toch een beetje neerlandsche cultuur, dat pindasaus bij een barbecue overal bijpast. In mijn geval dan deze.

[ afbeelding ]

Wellicht een Aziatische faux pas, maar er zijn ergere dingen te bedenken als het om eten gaat.
Pecel doe je in principe door de pindasaus bij gadogado, niet bij sate. Maar eet wat je lekker vindt ;)
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 20:18:51 #138
8369 speknek
Another day another slay
pi_113865295
Zo doe ik het ook hoor, wees maar niet bang :P. Ik gebruik hem alleen ook bij de bbq.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  Moderator zaterdag 7 juli 2012 @ 01:15:12 #139
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_113878815
Ik vind het een doodzonde je saté te verkrachten met boullionblokjes.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 9 juli 2012 @ 12:22:02 #140
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113963411
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2012 16:27 schreef RobinOok het volgende:
En om weer echt on-topic te gaan mijn saté kambing van laatst:

[ link | afbeelding ]
Recept Saté Kambing

En Tosti20 zal vast blij zijn te horen dat het gemaakt was van geitenschouder. :+
Ben idd erg blij! Ziet er trouwens goed uit!
You know, me and the lord, we have an understanding!
  maandag 9 juli 2012 @ 12:33:26 #141
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113963747
Over de saus, persoonlijk vind ik het lekker om de marinade te zeven en vervolgens wat in te laten koken of ik maak zelf pindasaus. Ik vind de pindasaus uit de winkel altijd te dik en te kunstmatig. Echter wij eten thuis vaak gado gado bij de sate en dan vind ik pindasaus voor bij de gado gado toch wel lekker. Sowieso de pindasaus die ik zelf maak vind ik ook met brood lekker...
Hoe maak ik hem?
Redelijk simpel eigenlijk:

bakje ongezouten gebrande pinda's (a 300 gram volgens mij, haal altijd hetzelfde bakje bij de jumbo.)
2 kleine of 1 grote ui
2 a 3 tenen knoflook (vind zelf rode franse knoflook het lekkerst)
1 rode chilipeper, met zaadjes.
Stukje verse gember, ligt eraan hoe droog de gember al is maar rond de 2 a 3 cm, geraspt)
Serreh (stengel of poeder) flinke eetlepel
Ketoembar (korianderzaad) flinke eetlepel
Ketjap (ik gebruik kaki-tiga)
Santeh, 1/3 stuk
water
citroen
Laos, halve eetlepel
Sambal (home made, pak wat je lekker vind)
Stroop

Pinda's in de keukenmachine. Blenden, ik houd ervan als het geen pindakaas is maar fijn gruis. Vind wat textuur wel lekker.
Ui, knoflook en chili fijn snijden en aanfruiten in wat olie. Vervolgens de gedroogde kruiden meebakken en de gember en sereh. Sambal toevoegen, ik houd van pittig en gebruik een eetlepel. Ook meebakken. Pindagruis toevoegen. En wat water zodat het net aan vochtig is. Ik begin met weinig en voeg zo langzaam steeds wat toe. Kokos fijn snijden en erbij. Ketjap erbij, naar smaak ook. Ik gebruik echt wel wat flinke scheuten en citroensap. Scheutje stroop er ook bij. Vervolgens verdunnen met water tot de juiste dikte is bereikt. Dus geen vloeibare pindakaas voor mij maar een echte saus die wat loopt. Ik gebruik zout, maar geen extra peper.
Echt mega lekker, al mijn blanda vrienden vinden hem heerlijk lol!

Hoor wel wat jullie ervan vinden.

gr
T

[ Bericht 1% gewijzigd door Tosti20 op 09-07-2012 12:34:07 (Zout....altijd belangrijk.) ]
You know, me and the lord, we have an understanding!
  maandag 9 juli 2012 @ 12:41:53 #142
19529 Fendy
True Spirit
pi_113963979
Ik moet altijd wel grinniken om belanda pindasaus. Eerst ui en knoflook fruiten, dan pindakaas erbij en een lading melk...datwashet.
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 9 juli 2012 @ 12:44:24 #143
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113964064
Sowieso snap ik de melk nooit moet ik je eerlijk zeggen. Echt romig word het er niet van. En een specifieke smaak krijgt het er niet door. Heel vaak hoor ik zeggen van: Mijn geheim is meld of koffielmeld of what ever. Wat doet het met de smaak? Volgens mij vrij weinig. Je kan beter een glas melk ernaast zetten voor als het te heet is....
You know, me and the lord, we have an understanding!
  maandag 9 juli 2012 @ 12:56:38 #144
19529 Fendy
True Spirit
pi_113964469
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2012 12:44 schreef Tosti20 het volgende:
Sowieso snap ik de melk nooit moet ik je eerlijk zeggen. Echt romig word het er niet van. En een specifieke smaak krijgt het er niet door. Heel vaak hoor ik zeggen van: Mijn geheim is meld of koffielmeld of what ever. Wat doet het met de smaak? Volgens mij vrij weinig. Je kan beter een glas melk ernaast zetten voor als het te heet is....
Mee eens, blokje santen maakt het veel lekkerder.
maargoed, zoveel recepten er voor sate zijn, zoveel sauzen zijn er ook natuurlijk.
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 9 juli 2012 @ 12:58:04 #145
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113964519
quote:
2s.gif Op maandag 9 juli 2012 12:56 schreef Fendy het volgende:

[..]

Mee eens, blokje santen maakt het veel lekkerder.
maargoed, zoveel recepten er voor sate zijn, zoveel sauzen zijn er ook natuurlijk.
Klopt zeker en sta altijd open voor nieuwe! Ik vind het probleem met korrels en poeders dat het vaak enigzins muffig smaakt.
Door dit gepraat krijg ik toch wel zin in sate, kijken wat ik van het weekend doe... ;)
You know, me and the lord, we have an understanding!
  maandag 9 juli 2012 @ 13:19:10 #146
19529 Fendy
True Spirit
pi_113965113
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2012 12:58 schreef Tosti20 het volgende:

[..]

Klopt zeker en sta altijd open voor nieuwe! Ik vind het probleem met korrels en poeders dat het vaak enigzins muffig smaakt.
Door dit gepraat krijg ik toch wel zin in sate, kijken wat ik van het weekend doe... ;)
Met haast en weinig tijd gebruik ik meestal deze, met citroen, wat ketjap...
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 9 juli 2012 @ 13:27:22 #147
379335 Tosti20
Culinaire ontdekker
pi_113965318
quote:
2s.gif Op maandag 9 juli 2012 13:19 schreef Fendy het volgende:

[..]

Met haast en weinig tijd gebruik ik meestal deze, met citroen, wat ketjap...
[ afbeelding ]
Ken deze niet! Wel lekker dus?
Wat ik ook ontzettend lekker vind is sate van buikspek en dan goed pittig marineren. Op een bepaalde manier smaakt het gebakken vet heerlijk met de pittige marinade...klinkt slecht die laatste zin maar is wel super lekker!
You know, me and the lord, we have an understanding!
  Moderator maandag 9 juli 2012 @ 13:45:25 #148
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_113965934
quote:
2s.gif Op maandag 9 juli 2012 13:19 schreef Fendy het volgende:

[..]

Met haast en weinig tijd gebruik ik meestal deze, met citroen, wat ketjap...
[ afbeelding ]
Die vind ik echt niet lekker, is ook meer gado gado saus of leuk door je roerbakzooi heen, maar niet als saus voor je satétje.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 9 juli 2012 @ 14:57:00 #149
19529 Fendy
True Spirit
pi_113968563
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2012 13:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Die vind ik echt niet lekker, is ook meer gado gado saus of leuk door je roerbakzooi heen, maar niet als saus voor je satétje.
Nope, voor gadogado heb je deze



Maar ik zei het al eerder, ik flikker per definitie geen pindasaus over mijn sate ;)
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  Moderator maandag 9 juli 2012 @ 15:51:03 #150
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_113970715
quote:
2s.gif Op maandag 9 juli 2012 14:57 schreef Fendy het volgende:

[..]

Nope, voor gadogado heb je deze

[ afbeelding ]

Maar ik zei het al eerder, ik flikker per definitie geen pindasaus over mijn sate ;)
Ik ook niet, ik doe er satésaus over :9
Ook over de macaroni, bonen, rijst, gierst, patat etc.

En ik heb hier 4 soorten van die korrel/palletsausjes in de kast en ik vind ze allemaal hetzelfde smaken en niet lekker. De lekkerste maak ik met duitse biologische pindakaas "zum kochen verwenden"

Deze:

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')