Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Niet vergeten he, lang marineren = beter.quote:Op woensdag 15 februari 2012 23:49 schreef wspa_ het volgende:
Nog nooit eerder sate gemaakt, maar ik ga morgen Fendy's recept uitproberen. Ben benieuwd!
wat is "echte" satesaus?quote:Op zaterdag 18 februari 2012 17:05 schreef Black-beauty-babe het volgende:
Weet iemand hoe je "echte" saté saus maakt, dus geen pindasaus
Ja, ik sta ook effe raar te kijken. Blij dat ik niet gereageerd had.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 21:56 schreef SiGNe het volgende:
Da's toch echt een pindasaus, die wilde je toch niet?
Eens! Echt veel lekkerder dan bruine basterdsuiker, waar het vaak mee vervangen wordt.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 23:41 schreef OneTeaspoon het volgende:
Laatst Gula Djawa (?) gebruikt, lekker! Javaanse suiker dus.
Heb net wat Gula Jawa gekocht en ga zoete ketjap maken van sojasaus. Kan geen ketjap meer vinden die met palmsuiker is gemaakt.quote:Op zondag 19 februari 2012 04:14 schreef RobinOok het volgende:
Nah, er zijn ongeveer 4000 palmboomsoorten, dus tsja, de ene palmsuiker is de andere niet.
Gula djawa (allemaal te lezen als je op de foto zou klikken) komt van de Borassus palm. En die smaakt toch echt heel anders dan palmsuiker van de kokospalm (Gula Kelapa) of bijvoorbeeld palmsuiker uit Thailand of palmsuiker uit India. Bovendien worden die nog wel eens gemengd met rietsuiker. Dus nee, gula djawa is niet "gewoon" palmsuiker.
Of je moet rietsuiker ook "gewoon" suiker vinden. Dan wel. Want ja, het is allemaal suiker. Alleen smaakt de ene in mijn ogen euh mond toch echt heel anders dan de ander.
Gula jawa smaakt aardser, oerder, donkerder, caramelliger dan elke andere palmsuiker die ik ken.
Heb je vaste blokken gekocht? Wij kopen altijd de siroop vorm...quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb net wat Gula Jawa gekocht en ga zoete ketjap maken van sojasaus. Kan geen ketjap meer vinden die met palmsuiker is gemaakt.
Blokken, jep. Ben al blij dat ik daar aan kon komen. Woon in Duitsland.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:29 schreef Tosti20 het volgende:
[..]
Heb je vaste blokken gekocht? Wij kopen altijd de siroop vorm...
Ok, minder tokos daar? Wel echte vleeseters toch? (Of ga ik te snel?:D)quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Blokken, jep. Ben al blij dat ik daar aan kon komen. Woon in Duitsland.
Geen koloniale banden met Insulinde?quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:33 schreef Tosti20 het volgende:
[..]
Ok, minder tokos daar? Wel echte vleeseters toch? (Of ga ik te snel?:D)
Maar waar koop je het hier? Met name in Rotterdam?quote:Op zondag 19 februari 2012 02:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eens! Echt veel lekkerder dan bruine basterdsuiker, waar het vaak mee vervangen wordt.![]()
[ link | afbeelding ]
Oh, die palmsuiker op het plaatje is bij bijna elke toko wel te koop. Wah Nam Hong, Oriental, Cheung Kong, maar ook de kleinere wel.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:01 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Maar waar koop je het hier? Met name in Rotterdam?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |