ik heb het in Turkije gekocht. Het zijn gewoon zwarte sesamzaadjes jah...tenminste op de sticker staat "Black sesame" very charming trouwens als je die dingen tussen je tanden krijgtquote:Op vrijdag 8 augustus 2008 19:38 schreef sigme het volgende:
[..]
Nou, graag. Niet dat ik ze opvolg, maar ik lees zulke recepten graag!
[..]
Zwart sesamzaad? Dat komt me niet bekend voor. Is het echt sesamzaad?
laat die twee duimen maar achterwege.quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 19:52 schreef dgbw het volgende:
Tja als ik die recepten van sigme zo lees... dat moet echt goddelijk smaken, maar ik vind het zielig om die kleine beestjes op te eten
En daarom doe ik dat ook niet
Angstwekkend eng, met die platte hondekoppen.quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 19:50 schreef Isegrim het volgende:
Huu maar da's zo'n lelijke Texelaar toch?
Ik heb geen eigen foto'tjes bij de hand. Maar het had er een van mij kunnen zijn:quote:Die van sigme zijn nog veel leuker denk ik.
Dat zijn echt schapies.quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 20:43 schreef sigme het volgende:
[..]
Angstwekkend eng, met die platte hondekoppen.
[..]
Ik heb geen eigen foto'tjes bij de hand. Maar het had er een van mij kunnen zijn:
[ afbeelding ]
Sorry heur.. maar dat is afaik een doodnormaal lammetje zoals je dat op iedere kinderboederij in Nederland vind, als je dat angstwekkend vind zou ik is met een psychiater gaan praten.quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 20:43 schreef sigme het volgende:
[..]
Angstwekkend eng, met die platte hondekoppen.
[..]
Mag ik je vragen* waarom je de dood van een 'schattig' dier erger vindt dan de dood van een 'lelijk' dier zoals een volwassen varken of net geviste zalm?quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 21:13 schreef dgbw het volgende:
[..]
Sorry heur.. maar dat is afaik een doodnormaal lammetje zoals je dat op iedere kinderboederij in Nederland vind, als je dat angstwekkend vind zou ik is met een psychiater gaan praten.
..net als deze
[ afbeelding ]
Beste. Manier. Om. Lam. Te. Eten. PUNTquote:Op zaterdag 2 augustus 2008 21:53 schreef sigme het volgende:
Kotelet
Bakken. Niet zo spannend. Kunnen ook goed op de barbeque.
Iets wat net leeft, gelijk van het leven ontdoen en zo..................................quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 21:49 schreef Xith het volgende:
[..]
Mag ik je vragen* waarom je de dood van een 'schattig' dier erger vindt dan de dood van een 'lelijk' dier zoals een volwassen varken of net geviste zalm?
Mits de TS zulk OT gediscussieer toestaat.
er is ook 1 jarig lamsvlees. heeft geloof ik wel een andere naam, maar zijn toch nog steeds lammeren. Is dat minder erg?quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 22:45 schreef dgbw het volgende:
[..]
Iets wat net leeft, gelijk van het leven ontdoen en zo..................................niet netjes
maar het gaat hier om 'lekker eten'.. laten we dit topic (voor TS) vrij houden van ethische discussies? : )
Als je dan toch vlees wilt eten. Wat is er nu fijner als een beestje dat eerst nog heerlijk door de wei gehuppeld heeft?quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 19:52 schreef dgbw het volgende:
Tja als ik die recepten van sigme zo lees... dat moet echt goddelijk smaken, maar ik vind het zielig om die kleine beestjes op te eten
En daarom doe ik dat ook niet
Tong en hersenrecepten heb ik (hier) niet, en die onderdelen krijg ik ook nooit aangeleverd.quote:Op zaterdag 9 augustus 2008 00:30 schreef NoCigar het volgende:
En kent er iemand ook goede recepten voor lamsniertjes -levertjes en -tong? Ik heb hier een Turk een straat verderop die ze in het weekend heeft. Ik heb geloof ik nog nooit nieren gegeten, maar lamsniertjes schijnen verrukkelijk te zijn.
Als moderator van dit forum wil ik me hier graag bij aansluiten. Heberg, ik verwacht geen reacties meer van je in dit topic tenzij je recepten plaatst.quote:Op zondag 10 augustus 2008 14:02 schreef Isegrim het volgende:
Dus houd op met dat gezeik, open een eigen topic
Echt wel erg lekkerquote:Op vrijdag 8 augustus 2008 19:49 schreef dgbw het volgende:
[ afbeelding ]
Zielig heUR! ;D .. ik zou er geen mes in kunnen zetten
Bloemetjes, bijtjes, ooievaars: op een of andere manier zijn er steeds weer nieuwe lammetjes..quote:Op woensdag 20 augustus 2008 13:25 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik zie dit topic nu pas!![]()
![]()
Ik wil nog steeds wel vlees bij je halen sigme maar ik heb een aantal kleine logistieke en ruimteprobleempjes. Eerst mijn vriezer leeghalen en ontdooien en dan hopen dat ik nog tijd kan vinden om het op te halen. Als je dan nog vlees hebt waar je van af moet tenminste.![]()
en dan is je ondertitel "GROTE BOZE WOLF"quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 19:52 schreef dgbw het volgende:
Tja als ik die recepten van sigme zo lees... dat moet echt goddelijk smaken, maar ik vind het zielig om die kleine beestjes op te eten
En daarom doe ik dat ook niet
eenschquote:Op zondag 10 augustus 2008 14:02 schreef Isegrim het volgende:
Ik denk dat de schaapjes van sigme een aanmerkelijk beter leven hebben dan 99% van het vlees dat je in de winkel kunt kopen. Dus houd op met dat gezeik, open een eigen topic voor die onzin.
Nee, dat is me te dol. Soms een hele week niet, en hooguit vier keer per week, denk ik.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 20:09 schreef Puckzzz het volgende:
Hey Sigme...eet je nou élke dag lamsvlees?
quote:Op woensdag 27 augustus 2008 20:13 schreef sigme het volgende:
[..]
En over een maand of wat moeten er haantjes geslacht worden..
niet? zo gedaan. zijn zo lekker die krengen...quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 19:49 schreef dgbw het volgende:
[ afbeelding ]
Zielig heUR! ;D .. ik zou er geen mes in kunnen zetten
quote:Op zondag 31 augustus 2008 16:22 schreef Double-Helix het volgende:,ik zal mijn moeder vragen naar wat marokkaanse recepten.
Staat nog nergens, en anders mag je het ook vragenquote:Op zondag 7 september 2008 08:50 schreef Rosella het volgende:
Lam-newbie vraag!![]()
Zijn er bepaalde delen geschikter voor bepaalde bereidingen (net als bij de koe dat het ene deel voor een biefstukje is, maar een ander deel lang gestoofd moet worden)?
Sorry als het al ergens staat in dit topic, heb er even vluchtig doorheen gelezen, maar zag het nergens.
Dank je! Zit in een lamscarre nog een stuk bot (ja, ik moet het soms een beetje van de visuele omschrijvingen hebben, want woon in het buitenland en termen voor vlees zijn niet altijd even makkelijk te vertalen)? Hm, misschien binnenkort maar eens koteletjes op de BBQ, heb me tot nu toe alleen wat bezighouden met gestoofde dingen (gelukkig, blijkt nu, met een geschikt deelquote:
Tijm en honing.quote:Op dinsdag 9 september 2008 05:54 schreef Rosella het volgende:
Zou je koteletjes op de BBQ over het algemeen marineren of is dat eigenlijk niet nodig of zelfs zonde?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |