abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_60981807
quote:
Op zondag 10 augustus 2008 14:02 schreef Isegrim het volgende:
Ik denk dat de schaapjes van sigme een aanmerkelijk beter leven hebben dan 99% van het vlees dat je in de winkel kunt kopen. Dus houd op met dat gezeik, open een eigen topic voor die onzin.
eensch



als we verhuisd zijn ga ik eens culinair doen met lamsvlees vandaar mijn posts hier
Ja doei.
pi_60982373
http://www.xs4all.nl/~mmo(...)cepten/lamsvlees.htm

Daar staan veel lekkere recepten op.
pi_61059864
Het recept van gister is zeer wel voor herhaling vatbaar.

Ongeveer 2 ons gehakt, rullen met een beetje knoflook en een dubbele hoeveelheid zout & kruiderij (ik nam een zakje voorgemixte lamskruiden van de turk: kerrie, koriander, komijn, paprika,peper).
Vastkokende aardappels, voor 2 personen; schillen, aan plakken, 5 minuten koken in water met zout.
Gesnipperde witte kool, 3 ons ofzo.

Ovenschaal inboteren
Aardappelplakjes erin; twee eetlepels honingmosterd (Tons) erdoor roeren.
Kool erop, beetje aanpletten
Geruld gekruid gehakt als toplaag.

In de oven; ik deed een uur op lage temperatuur, alles goed warm maar de kool nog wel wat knapperig.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61061935
IK post vandaag nog wel een Rogan Josh met lamsvlees recept
pi_61062171
Dit stond gisteren in de krant en wil ik vandaag gaan maken, alleen lamsbiefstuk? Nou ja, iok vind wel iets watr snel gaar is, hoop ik.

Timman Bagella (Iraakse tuinbonen met lamsvlees)

Hoofdgerecht door Loethe Olthuis22 augustus 2008

Voor 4 personen 200 g basmatirijst
300 g gedopte tuinbonen
2 supermarktbosjes dille, fijngehakt
zout, versgemalen peper
2 eetl. olijfolie
500 g lamsbiefstuk, in dobbelstenen
1 ui, fijngehakt
gemalen kruidnagel, kardemom, kaneel, nootmuskaat, ketoembar, djintan en paprikapoeder: van alles ½ theel.
30 g boter, in kleine klontjes


Tuinbonen? Te veel werk, dat doppen, al verkoopt bovengenoemde juwelier ze tegenwoordig zelfs kant-en-klaar gedopt. Maar ja, het probleem blijft: tuinbonen smaken nu eenmaal een tikje bitter. En smaak, dat mogen onze groenten niet meer hebben, tenzij het zoet is.
maar u mag ze gedopt kopen of zelfs diepvries. Dille vervult de taak van bonenkruid en maakt de tuinbonen lichter verteerbaar. Het vlees-specerijenmengsel, baharat, kun je hier niet kopen: even goochelen met potjes.

Breng ruim water zonder zout (daarvan worden tuinbonen taai) aan de kook en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Doe er zo'n 5 minuten voor het einde van de kooktijd de tuinbonen bij (diepvriesbonen iets eerder). Giet het rijstmengsel af, schep er snel de dille en zout en peper naar smaak doorheen en laat afgedekt staan tot de rijst droog is en de bonen zacht zijn. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak het vlees in 4-5 min. al omscheppend met de ui, specerijen, zout en peper bruin en nét gaar, maar nog wel sappig. Roer de aanbaksels los met een scheutje heet water. Meng de boter door het rijst-bonenmengsel en serveer met het lamsvlees, Griekse yoghurt en ingemaakte komkommerschijven.
anonieme razernist
pi_61173951
Lamsbiefstuk is diepgevroren te koop bij (o.a.) de Aldi. Niet dat ik het ooit koop, met al m'n eigen lam.. En mijn lammeren worden dan weer zo grof door de slager in stukken gesneden dat biefstuk ergens in stukken bout verstopt moet zitten, denk ik zo.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61174164
Maar goed, het recept van vandaag.

Een fors stuk schouder (eigenlijk de hele schouder: schouderblad t/m het gewricht eronder).
Ik heb het vlees enigzins losgesneden van het schouderbot, zodat er een soort envelop ontstond. Dit gevuld met een fijngesneden mengsel van:
2 kleine zurige appels, 2 kleine uitjes, handvol gedroogde tomaten-uit-olie, vier tenen knoflook, stuk of 30 zwarte peperkorrels, stukje rozemarijn (4cm) en een klein bosje thijm, afgestreken theelepeltje zout.

Schouderstuk in open ovenschotel gelegd. Wat er aan mengsel niet in het vlees paste erop uitgesmeerd. In hete oven (180) half uur ene zijde, draaien, losse vulling weer bovenop scheppen, oven temperen naar 120 graden. Nog een uur later naar 90. Indien nodig wat vocht aanvullen (water). Na een uur of drie-en-een-half opgegeten. Met gestoofde wortels & couscous (eengemaakt met wortelwater & water/vet van vleesschotel).
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  woensdag 27 augustus 2008 @ 20:09:33 #83
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_61174332
Hey Sigme...eet je nou élke dag lamsvlees?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_61174444
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 20:09 schreef Puckzzz het volgende:
Hey Sigme...eet je nou élke dag lamsvlees?
Nee, dat is me te dol. Soms een hele week niet, en hooguit vier keer per week, denk ik.

Ik koop geen vlees, behalve spek (en vleeswaren voor op brood). Wel koop ik vis. Soms krijg ik wat rundvlees in ruil voor lamsvlees. En over een maand of wat moeten er haantjes geslacht worden..
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61186173
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 20:13 schreef sigme het volgende:

[..]

En over een maand of wat moeten er haantjes geslacht worden..

Deden we bij m'n opa thuis ook altijd. Dan plukken en alles eruit halen en een hele grote pan soep er van trekken. Rest van het vlees de volgende dag bakken.
Sweet and innocent...
pi_61262391
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 19:49 schreef dgbw het volgende:
[ afbeelding ]

Zielig heUR! ;D .. ik zou er geen mes in kunnen zetten
niet? zo gedaan. zijn zo lekker die krengen...

ik ben niet zo van het heel moeilijk doen met vlees. het moet smaken naar vlees en niet naar een kruidenmengsel. Het enige wat ik doe is er rozemarijn over gooien en af en toe basilicum. dan uit de grill, van de grillpan of bbq.

[ Bericht 20% gewijzigd door Red_85 op 31-08-2008 12:29:20 ]
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_61267720
,ik zal mijn moeder vragen naar wat marokkaanse recepten.
Op zaterdag 23 juni 2007 18:54 schreef MASD het volgende:
Double-Helix is mijn held vandaag! _O_
  maandag 1 september 2008 @ 18:33:37 #88
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_61298230
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 16:22 schreef Double-Helix het volgende:
,ik zal mijn moeder vragen naar wat marokkaanse recepten.
back at ya! als je dat doet!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 6 september 2008 @ 23:30:32 #89
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_61438807
Toch nog maar even het receptje van onze maaltijd van vanavond posten. Het was namelijk wel voor herhaling vatbaar!

Neem een lamszadel (rugdeel), snij het vet er niet af!
Haal het bot eruit
Vul het zadel met een mengsel van: spinazie (bijv. diepvriesspul), geperste knoflook, peper, zout en wat olijfolie.
Bind het gevulde zadel op als een rollade.
Braad 'm in een pan even aan in olijfolie, zodat ie dichtgeschroeid is.

Neem een ovenschaal
Leg er takjes verse rozemarijn in
15 hele, niet gepelde knoflooktenen,
4 of 5 kleine uien
Leg het vlees op de rozemarijntakjes

Doe een deciliter witte wijn in de ovenschaal
Overgiet de lamszadel met een beetje olijfolie, strooi er een beetje peper en zout op.

Laat 'm dan bij 200 graden pak'm beet 20-25 minuten in de oven staan.

Vanavond gegeten met gekookte courgettes, stokbrood, groene sla, en een glaasje (nou, zeg maar fles) witte wijn (Menetou-Salon, 2006).
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_61442707
Lam-newbie vraag!
Zijn er bepaalde delen geschikter voor bepaalde bereidingen (net als bij de koe dat het ene deel voor een biefstukje is, maar een ander deel lang gestoofd moet worden)?

Sorry als het al ergens staat in dit topic, heb er even vluchtig doorheen gelezen, maar zag het nergens.
pi_61442766
quote:
Op zondag 7 september 2008 08:50 schreef Rosella het volgende:
Lam-newbie vraag!
Zijn er bepaalde delen geschikter voor bepaalde bereidingen (net als bij de koe dat het ene deel voor een biefstukje is, maar een ander deel lang gestoofd moet worden)?

Sorry als het al ergens staat in dit topic, heb er even vluchtig doorheen gelezen, maar zag het nergens.
Staat nog nergens, en anders mag je het ook vragen .

Coteletjes staan bekend om hun korte bereidingstijd - beide zijden even kort grillen is genoeg. Lekker mals & rose. Lamscarre is hetzelfde deel van het lam maar dan anders gesneden en is dus ook snel klaar.

Bout kan je lang garen, maar kan ook rose gelaten worden, afhankelijk van je smaak. (Ik doe graag lang in de oven, door en door gaar & zacht.)

Schenkeltjes & nekvlees is volgens mij altijd stoofvlees.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61444281
Ik heb ook nog wel een paar lamsrecepten die ik wil proberen. Maar waar kopen jullie over het algemaan lamsvlees? In mijn dorpje ligt dat niet bij in de supermarkt of bij de slager. Moet je dan altijd naar islamitische slagers of hoeft dat niet speciaal?
pi_61444498
goede vraag...

er zit hier wel een slager geloof ik (net verhuisd) dus als we geld hebben ga ik 't zeker eens halen (lijkt me net wat duurder dan 'regulier' vlees?)

lekker lams gehakt
Ja doei.
pi_61444876
De islamitische slager is uiteraard een goed(koop) adres voor lamsvlees, maar ook gewone slagers hebben wel lamsvlees, alleen vaak wel wat duurder dan de islamitische slager idd.
pi_61444952
islamitische slager, da's een goeie

zal 's gaan kijken of dat hier ergens in de buurt zit
Ja doei.
pi_61445486
Eens op zoek naar een islamitische slager in Amersfoort. Of mensen moeten er eentje kennen?
pi_61448083
Kijk vooral even bij de proviciale landschapbeheerders. Vaak verkopen die hun lamsvlees meestal eenmaal per jaar, voor rond de 5 euro/kg. Beter vlees kan je niet hebben, het is alleen wel handig om dan ergens een beetje diepvriesruimte te hebben. Maar voor 25 euro heb je meer koteletjes dan je opkan .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61490343
quote:
Op zondag 7 september 2008 09:03 schreef sigme het volgende:
-snip-
Dank je! Zit in een lamscarre nog een stuk bot (ja, ik moet het soms een beetje van de visuele omschrijvingen hebben, want woon in het buitenland en termen voor vlees zijn niet altijd even makkelijk te vertalen)? Hm, misschien binnenkort maar eens koteletjes op de BBQ, heb me tot nu toe alleen wat bezighouden met gestoofde dingen (gelukkig, blijkt nu, met een geschikt deel ). Zou je koteletjes op de BBQ over het algemeen marineren of is dat eigenlijk niet nodig of zelfs zonde?
pi_61490531

Lamscarre is de Franse naam, lamsrack de Engelse . Er zit bot in, een heel rijtje ribbetjes. Die zijn reuze handig: Je kan het ding netjes in plakken snijden en elk stukje heeft een goed handvat.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61490560
quote:
Op dinsdag 9 september 2008 05:54 schreef Rosella het volgende:
Zou je koteletjes op de BBQ over het algemeen marineren of is dat eigenlijk niet nodig of zelfs zonde?
Tijm en honing.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')