Hadden ze het eerste micro-gat gezien?quote:Op zaterdag 3 mei 2008 19:39 schreef Biancavia het volgende:
Was net op Nederland 1 een stukje over. Bij EenVandaag geloof ik.
Ze zijn op zoek naar het deeltje dat atomen massa geeft.quote:Op zaterdag 3 mei 2008 20:14 schreef mark2012 het volgende:
Aha zwarte gaten. Ze willen toch alleen het deeltje zoeken wat zwaartekracht veroorzaakt zoeken? Anyway ik denk niet dat er ooit zo'n zwart gat komt. Zulke krachten kunnen we niet op de aarde produceren.
Precies, elke keer dat er een nieuwe deeltjesversneller gebouwd wordt krijg je hetzelfde verhaal....quote:Op zaterdag 3 mei 2008 19:49 schreef ThE_ED het volgende:
Nou ze pikken "nieuws" van 2-3 weken terug wel snel op daar dan.
Is ook al lang een reactie van het Cern op geweest. Overigens schijnt de klager dit elk jaar zo'n beetje te doen bij een nieuw project van het CERN.
En... daar hebben we hem weer.quote:Op maandag 5 mei 2008 13:33 schreef Ender_Wiggin het volgende:
Lol om de een of andere reden moest ik door dit topic terug denken aan dat hele gedoe om John Titor van een paar jaar terug, oftewel de wereld kan niet vergaan hoe kan hij anders uit de toekomst naar ons zijn gekomen
Ohja zojuist weer eens op die website gekeken, www.johntitor.com, daar denken ze nu dat tijdreizen met dit experiment wordt ontdekt (en dat dat 1 van de voorspellingen van titor was)
Hehe sorry kon het niet latenquote:Op maandag 5 mei 2008 19:02 schreef PPL het volgende:
[..]
En... daar hebben we hem weer.
![]()
Kben benieuwd
Men zegt dat Jezus eigenlijk 4 jaar voor nul is geboren, dus misschien zijn ze verward en is het 2008 in plaats van 2012?quote:Op zondag 4 mei 2008 15:52 schreef Blue-eagle het volgende:
Als dit zo is dan zaten die Maya's er mooi even naast dan
De meeste mensen wel, ze wisten alleen niet hoe het er uit zag.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 09:46 schreef Killaht het volgende:
Bij het manhattan project hadden ze ook niet verwacht dat de atoombom zo krachtig zou zijn.
Vlak voor de explosie hebben verschillende waarnemers een weddenschap gehouden met als vraag de kracht van de explosie. De antwoorden varieerden van niks (niet afgaan) tot het verbranden van de gehele aardse atmosfeer. Uiteindelijk won de heer Rabi, hij gokte 18 kiloton (2 te weinig).quote:Op dinsdag 6 mei 2008 15:58 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
De meeste mensen wel, ze wisten alleen niet hoe het er uit zag.
Die variabelen zitten in het technische gedeelte? Hoeveel materiaal doet mee aan de kettingreactie? Op zich is de wiskunde van de kernexplosie zelf net zo duidelijk lijkt me.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 16:33 schreef The_stranger het volgende:
branden van de gehele aardse atmosfeer. Uiteindelijk won de heer Rabi, hij gokte 18 kiloton (2 te weinig).
Uiteindelijk was de explosie wel (iets) groter dan men over het algemeen verwachtte, maar ik denk dat je dat kunt verklaren doordat je talloze variabelen hebt die de kracht van een nucleaire explosie beīnvloeden.
Tuurlijk is het wiskundige principe duidelijk, maar er is een groot verschil in het laten exploderen van een massa uranium (hoe zuiver, hoe veel, welke vorm) en het laten botsen van twee redelijk elementaire deeltjes... Bij een kernexplosie zijn er inderdaad vele technische variabelen, zoals jij dat al zegt, die de werkelijkheid kunnen laten afwijken van je wiskundige berekening. Daarom lijkt mij het vergelijken van het Manhattan project en CERN niet mogelijk.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 17:09 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Die variabelen zitten in het technische gedeelte? Hoeveel materiaal doet mee aan de kettingreactie? Op zich is de wiskunde van de kernexplosie zelf net zo duidelijk lijkt me.
Ik hoop het niet zeg! Ik hoorde namelijk dat de week erop ook weer mooi weer aan zit te komen en dat wil ik niet missen!!!quote:Verdwijnt op 21 mei de aarde in een zwart gat?
misschien is het ook mooi weer aan de andere kant van het gatquote:Op woensdag 7 mei 2008 11:29 schreef NED het volgende:
[..]
Ik hoop het niet zeg! Ik hoorde namelijk dat de week erop ook weer mooi weer aan zit te komen en dat wil ik niet missen!!!
Omdat we nog nooit een zwart gat voor de deur hebben gehad betekent natuurlijk niet dat we "er niks van af weten". We weten een heleboel van zwarte gaten.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 09:46 schreef Killaht het volgende:
Als je nagaat, dat ze zwartegaten willen nabootsen of creeren is dat niet al te slim om dat hier op aarde te doen. Wat weten we van zwarte gaten? Niks, slechts theorie er is namelijk een mogelijkheid dat deze gecreerde zwarten gaten voor zware problemen kunnen zorgen en zulke experimenten kunnen een keer goed fout gaan.
Kun je daar es iets van een linkje naar geven ? Volgens mij wisten het team donders goed dat ze bommen in de orde van kilotonnen aan het produceren waren.quote:Bij het manhattan project hadden ze ook niet verwacht dat de atoombom zo krachtig zou zijn.
Beter lees je toch Hawking er nog eens op na.quote:Op zaterdag 3 mei 2008 14:19 schreef Roquefort het volgende:
[..]
Als de aarde plots een zwart gat is, wat den je dan dat er met de maan gebeurt? Die verdwijnt ook floep in het zwarte gat.. Een zwart gat heeft hele andere eigenschappen dan een planeet bij dezelfde massa, no way dat het zonnestelsel "gewoon"onveranderd blijft als de aarde ineens wordt vervangen door een zwart gat.
Beter nog: een topic opent NA dat de doomsday is geweest.quote:Op dinsdag 20 mei 2008 10:40 schreef Blue-eagle het volgende:
Een topic opent NA je doomsday niet is geweest?
Herfst.quote:Op dinsdag 20 mei 2008 11:35 schreef Killaht het volgende:
Begint t nou morgen op 21 mei of in de herfst?
Whehehehehe, denk dat dat min of meer onmogelijk is, hoe lang duurt het voordat een ster supernova gaat, en dan bezwijkt onder z'n eigen massa? Jaren........ 1 experiment van CERN duurt hooguit een paar uur (minuten) en dan heb je een pof, over.. beelden die supertraag worden opgenomen/afgespeeld om een fractie van $something waar te nemen.quote:Op zaterdag 3 mei 2008 12:54 schreef SeLang het volgende:
Wel cool.
Nooit over nagedacht dat je inderdaad als je kunstmatig een mini-zwartgat zou kunnen maken daarmee nogal wat schade kunt aanrichten.
Eigenlijk is het net zoiets als dat je door een paar kernen te splitsen ook een hoop schade kan aanrichten. Toen ze dat voor het eerst deden wisten ze ook niet zeker of de berekeningen correct waren en hoe groot de knal zou zijn.
Het zou wel lachen zijn als door een experimentje bij het CERN het hele zonnestelsel wordt opgeslurpt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |