abonnement Unibet Coolblue
pi_69764830
denk dat het volgende bericht hier ook wel gedeeltelijk onder valt. Zal waarschijnlijk wel meer achter zitten maar toch.... Als je al niet eens meer naakt in je eigen huis mag lopen
quote:
Boete voor naaktlopen in huis
AMERSFOORT - Een 55-jarige man in Amersfoort is woensdag door de politie op de bon geslingerd, omdat hij in zijn eigen huis naakt rondliep. Volgens degene die de politie had gealarmeerd, was het al de derde keer dat de man zonder kleren door zijn huis paradeerde in het zicht van de goegemeente.

bron
pi_69905498
quote:
Alle auto's op Wâldwei geflitst
dinsdag 09 juni 2009 Nijega
Alle weggebruikers op de Wâldwei (N31) tussen Drachten en Nijega worden volgende week dinsdag geflitst door Rijkswaterstaat. De dienst wil weten wie er rijden en met welke reden. Alle automobilisten krijgen een paar dagen later een brief thuis met een vragenformulier. De kentekens worden dinsdag tussen 6.00 uur en 19.00 uur geflitst. Voor het onderzoek wordt van maandag 19.00 uur tot dinsdag 16 juni 19.00 uur ook het passerende verkeer geteld.

Zowel de kentekens van vrachtauto's als personenauto's worden geregistreerd op de hoofdrijbaan tussen Drachten en Nijega, de oprit Nijega in de richting Leeuwarden en de oprit Garyp in de richting Leeuwarden. Rijkswaterstaat verwacht eind oktober de uitkomst van het onderzoek. Ook op de weg tussen Harlingen en Zurich worden auto's geflitst om de eigenaren later een brief te kunnen sturen.
http://www.waldnet.nl/wn/(...)2ldwei_geflitst.html
  Redactie Frontpage woensdag 10 juni 2009 @ 19:00:20 #128
145738 superworm
is erbij
pi_69907270
Britse kinderen leren terroristen spotten
quote:
Britse kinderen leren terroristen spotten
Je kunt er volgens de Britten niet goed genoeg mee beginnen: terroristen en mensen met extremistische opvattingen herkennen. Britse schoolkinderen van tien en elf jaar wordt daarom geleerd hoe je deze mensen kan herkennen en hoe je dit bij de politie kan melden.

Meer dan tweeduizend kinderen in Groot-Brittannië hebben inmiddels de korte tekenfilm gezien waarin een leeuw vertelt dat een terrorist er heel normaal en als ieder ander uit kan zien. Daarnaast wordt het verhaal van Guy Fawkes verteld. De kinderen leren onder meer dat hij zijn opvattingen vormde toen hij nog op school zat. Door de kinderen op zo'n jonge leeftijd te leren over terrorisme, hopen de makers dat de strijd tegen terrorisme toegankelijker wordt gemaakt voor de kinderen.

De voorlichting over terrorisme is onderdeel van een politiecampagne die sinds 2003 al ieder jaar wordt gehouden. Nooit eerder stond terrorisme echter op de agenda. Tijdens deze campagne leren de kinderen ook hoe ieman duit het water gered kan worden en hoe zij internet op een veilige manier moeten gebruiken.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 11 juni 2009 @ 13:13:31 #129
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_69932831
quote:
Supermarkt gaat contant geld weren
AMSTERDAM - Het moet over een paar jaar niet meer mogelijk zijn om in supermarkten met contant geld te betalen. De maatregel is vooral bedoeld om het aantal overvallen terug te dringen.

Vanaf 2014 moet het ouderwetse betalen met cash geen optie meer zijn. Dat is een streven van brancheorganisatie CBL, meldt het Financieele Dagblad.

Oplossingen
Voor klanten die niet kunnen of willen pinnen, worden oplossingen gezocht. "De techniek schrijdt voort. Zo zijn er al proeven gedaan met betalen met je mobiel, ook met je vingerafdruk of met een irisscan betalen kan", zegt een woordvoerder.

Het CBL publiceert vandaag een onderzoek, waaruit blijkt dat 87% van de consumenten terugdringen van contant geld en stimuleren van pinnen steunt. Voor supermarkten levert het een bijkomend voordeel op dat ze dan kunnen besparen op beveiligde geldtransporten.

Veel incidenten
Veel consumenten gebruiken op dit moment nog de mogelijkheid om met contant geld te betalen. Tien miljard euro van de ruim dertig miljard euro die vorig jaar bij de supermarkten binnenkwam, was cash. Vorig jaar waren er ruim 200 'incidenten', variërend van een greep in de kassa tot gewapende overvallen.

'Brug te ver'
De Consumentenbond reageert met de mededeling dat supermarkten geheel cashloos maken 'een brug te ver' is. "Klanten die bijvoorbeeld hun uitgaven in de hand willen houden, moeten altijd met geld terechtkunnen", aldus een woordvoerster.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  donderdag 11 juni 2009 @ 22:37:23 #130
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_69956012
Privacy ondergeschikt aan paspoortwet.
quote:
AMSTERDAM - Binnenkort volstaat een pasfoto niet meer bij het aanvragen van een identiteitsbewijs. Tal van gegevens, inclusief vingerafdrukken, worden dan opgenomen in een databank.

Alle Nederlanders boven de 14 jaar komen met hun vingerafdrukken, foto, sofi- of BSN-nummer in één databestand. Een bestand dat vrij toegankelijk is voor de inlichtingendienst en onder voorwaarden kan worden ingezien door justitie en politie. En waarvoor Nederlanders zelf betalen om erin te mogen. Wie weigert kan bijvoorbeeld niet stemmen.

Tien jaar geleden zou dat nog een ongeloofwaardig scenario zijn. Maar nu de Eerste Kamer woensdag akkoord is gegaan met de nieuwe paspoortwet is het zo goed als geregeld. Vanaf 21 september moet iedereen die een Europees identiteitsbewijs of paspoort aanvraagt daarvoor niet alleen een foto, maar ook twee vingerafdrukken inleveren.

De vingerafdrukken worden, net als de foto en persoonsgegevens, opgeslagen op de chip in het paspoort. Eigenlijk was de operatie ook alleen daarvoor bedoeld: om beter te kunnen vaststellen of paspoort en ID-bewijs gebruikt worden door de houder zelf. Met alleen een foto was het document fraudegevoelig voor mensen die veel op elkaar lijken. De douane kan deze lookalike-fraude nu snel met een vingerscan controleren.

Van Europa had Nederland het bij die toepassing mogen laten. Maar de Nederlandse wetgever deed er een paar scheppen bovenop. Alle paspoortgegevens worden in één landelijk bestand verzameld en worden (deels) toegankelijk voor politie en inlichtingendiensten. Dat is een belangrijk juridisch precedent. Tot dusver werden alleen vingerafdrukken verzameld van verdachte personen. ‘In het belang van de samenleving’, aldus de staatssecretaris.

Duitsland zag vanwege de privacybescherming nadrukkelijk af van de centrale opslag. Maar behalve Nederland zullen ook Frankrijk, Finland, Griekenland, Bulgarije en België hiertoe overgaan, liet Bijleveld de Eerste Kamer weten.

D66, GroenLinks en SP stemden tegen. Van een maatschappelijk debat – zoals vijf jaar geleden over de uitgebreide identificatieplicht – was nauwelijks sprake. Een uitzondering was het protest van een groep wetenschappers, gespecialiseerd in de risico’s van de opslag van biometrische gegevens, onder wie de Nijmeegse hoogleraar computerbeveiliging Bart Jacobs. Zij riepen de senatoren nogmaals op tot inkeer te komen.

‘Door de centrale registratie wordt burgers definitief de mogelijkheid ontnomen controle te houden over hun gegevens en identiteit’, schrijven ze. Ook wordt gewaarschuwd voor foutmarges in het systeem, dat eerder 3 procent foutmeldingen opleverde.

En als het dan toch moet, zouden vingerafdrukken veiliger kunnen worden opgeslagen als een herkenbare code dan als versleutelde vingerafdruk zelf. Dat vermindert de kans op ongelukken wanneer buitenstaanders zich van het bestand meester maken.

Volgens de minister zijn de risico’s ‘zeer klein tot vrijwel nihil’. De politie mag de bestanden pas raadplegen als er een verdachte is en diens foto en vingerafdrukken moeten worden vergeleken.

De Tilburgse onderzoekster Sprokkereef – zelf oud-medewerkerster van de politie – heeft in dat laatste weinig vertrouwen. Op den duur zal de beperking tegen ‘vissend rechercheren’ vrijwel zeker worden opgeheven, denkt ze. ‘We twijfelen er niet aan dat er op termijn aanvullende regelingen zullen komen.’

Wie tegen dit alles bezwaar heeft, heeft simpelweg pech gehad. Een leven zonder paspoort of ID-kaart wordt in Nederland steeds moeilijker. Formeel bestaat er geen algemene identificatieplicht, maar indirect komt het daar steeds meer op neer. Zonder ID-kaart geen werk en geen ziekenzorg, bijvoorbeeld. En bij de volgende verkiezingen geldt de identificatieplicht in alle stembureaus.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 18 juni 2009 @ 22:07:08 #131
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_70148081
http://www.volkskrant.nl/(...)ymbool_tegen_censuur

In Indonesië beginnen ze het te snappen, blijkbaar kan een overheid aardig ver gaan voor dat het publiek het niet meer pikt.
quote:
Prita mailde haar vriendinnen dat ze met hoge koorts naar het Omni International Hospital in Tanggerang was gegaan. De arts concludeerde na een bloedonderzoek dat zij dengue (knokkelkoorts) had, legde haar aan een infuus en gaf haar injecties. Maar Prita werd steeds zieker, en een nieuw bloedonderzoek werd door de artsen genegeerd. Na vijf dagen bracht haar familie haar naar een ander ziekenhuis. Daar werd een virus gevonden, en drie dagen later was Prita – zonder infuus en zonder injecties – weer beter.

Het Omni International Hospital kreeg lucht van de email en klaagde Prita aan op grond van de nieuwe ‘wet op de verspreiding van elektronische gegevens’. Die nieuwe wet verbiedt ‘smaad’, ook op het internet, en lijkt erg op oude wetten die werden gebruikt om kritische media de mond te snoeren.

[..]

De media raken er niet over uitgeschreven. Zo publiceerde de toonaangevende krant Kompas een lange lijst van zaken waarin machtige bedrijven, tycoons en banken hun internetcritici via de rechter te grazen namen: emails, web-logs en ingezonden brieven worden niet zelden bestraft met een of twee jaar gevangenisstraf.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_70241656
quote:
Alle Nederlanders boven de 14 jaar komen met hun vingerafdrukken, foto, sofi- of BSN-nummer in één databestand. Een bestand dat vrij toegankelijk is voor de inlichtingendienst en onder voorwaarden kan worden ingezien door justitie en politie. En waarvoor Nederlanders zelf betalen om erin te mogen. Wie weigert kan bijvoorbeeld niet stemmen
.

Als het Burgerservicenummer ingetikt wordt, dan zouden de volgende gegevens van jou op het scherm verschijnen:

- je personalia (naam, adres, geboortedatum etc.) EN
jouw gegevens over:
- je auto, kenteken, autoverzekering;
- de naam van je huisarts;
- de naam van je tandarts;
- de naam van je werkgever;
- de naam van je bank;
- wanneer je voor het laatst het land via Schiphol bent uitgereisd etc;
- en naar het schijnt nog veel meer.

Alles gekoppeld komt er straks een nog perfecter profiel van jou op het scherm.

Natuurlijk moet misdaad bestreden worden.

Maar als jij voor iemand een onwelgevallige mening hebt, dan kan men een mooie lastercampagne opstarten als men al jouw gevoelige punten kent. Door ook bijvoorbeeld te lekken.

Het zal dan eenvoudiger worden om mensen maatschappelijk buiten spel te zetten.

Ook zal het stalken een fluitje van een cent worden.
Als je tenminste iemand kent die toegang tot jouw privegegevens heeft en jou wel een loer wil draaien.

Deze laatste twee opmerkingen zijn uiteraard maar fictie, maar wie zegt dat alle mensen die toegang hebben tot al die prachtige gekoppelde databanken ook werkelijk allemaal DEUGEN?

Courage77.
  woensdag 24 juni 2009 @ 13:36:02 #133
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_70322223
Artikel 1 (gelijk het meest ernstige):
quote:
wo 24 jun 2009, 05:30
'Wie betaalt straks vergoeding?'
AIVD weer gedaagd
AMSTERDAM - De AIVD ligt nu ook onder vuur van de korpsbeheerder van Zeeland, burgemeester Koos Schouwenaar. Hij wil vandaag via de rechter afdwingen dat hij inzage krijgt in zijn verklaringen tegenover de geheime dienst.

De burgemeester van Middelburg was jarenlang de baas van korpschef Fup Goudswaard, die moest opstappen nadat de AIVD onderzoek naar hem deed. "Ik ben in dat veiligheidsonderzoek naar Goudswaard ook gehoord, net als anderen", zegt hij. "Ik wil zien wat ze uit mijn mond hebben opgetekend. Het kan niet bestaan dat ik mijn eigen verklaring niet mag lezen."

De korpsbeheerder zegt achter zijn voormalige korpschef te staan. "Wat hem wordt verweten, weet niemand. Ik vind dat hij recht heeft om in te zien wat er over hem is gezegd. Dat is heel principieel. De voormalige korpschef moet zich kunnen verweren, zeker nu zijn carrière door de dienst ten einde is gebracht." Volgens Schouwenaar wil de geheime dienst geen inzage geven, omdat zij 'geen inzicht wil geven in bronnen en werkwijze'. "Maar in mijn geval slaat dat nergens op. Ik weet dat ik met hen heb gesproken. Bronbescherming is dus geen argument. Hun werkwijze wordt daarmee evenmin blootgelegd, want die is al bekend."

Burgemeester Schouwenaar zal vanmiddag de bestuursrechter in Den Haag vragen om de AIVD te verplichten om zijn verklaring vrij te geven. Zijn zaak dient direct voorafgaand aan de zitting van voormalige korpschef Fup Goudswaard, die ook een zaak tegen de geheime dienst aanspande.

'Wie betaalt de voormalige chef?'
Bij de beslissing van de burgemeester van Middelburg om inzage te eisen in zijn verklaring bij de AIVD speelt ook een financieel aspect mee. "De voormalige korpschef zal aanspraak maken op een ruime vergoeding. Ik heb hem leren kennen als een goed functionerende korpschef en zijn korps behaalde prima resultaten. Wie moet zijn vergoeding dan straks betalen. Komt dat dan neer op het korps? Wellicht kan de AIVD dan ook meebetalen."

De korpsbeheerder van Zeeland hoopt dat toewijzing van zijn verzoek het mogelijk maakt dat ook andere 'informanten' hun eigen verklaring mogen inzien.

"Dit onderzoek heeft zulke ingrijpende gevolgen, dat iemand moet kunnen nagaan wie wat tegen hem heeft verklaard. In een strafproces mag je toch ook weten wat er tegen je ligt?"

De tot aftreden gedwongen Goudswaard wil vanmiddag onder meer opheldering afdwingen over de opnamen die de AIVD maakte van een gesprek en begin dit jaar onherstelbaar vernietigde. De AIVD wenste gisteren geen commentaar te geven op beide rechtszaken. De dienst laat dit over aan de landsadvocaat. "De zaak is onder de rechter."

Fup Goudswaard kreeg dit weekeinde in de zaak ook al steun van de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Klaas de Vries.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 24 juni 2009 @ 13:38:35 #134
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_70322308
Artikel 2, met name het vet gedrukte deel:
quote:
wo 24 jun 2009, 05:30
Controle op privégebruik verscherpt bij grens- overgangen
Fiscus jaagt op leaserijder
AMSTERDAM - De Belastingdienst neemt een kwart miljoen leaserijders en eigenaren van bedrijfswagens de komende tijd nog intensiever op de korrel als die de 'Verklaring geen privégebruik auto' misbruiken.

Het aantal fraudeurs van die ontheffingsregeling voor bijtelling neemt volgens de fiscus gestaag toe. De Belastingdienst schuwt daarom nieuwe tactische opsporingsmiddelen en -methoden niet om nog meer fraudeurs in de val te laten lopen die op slimme wijze de bijtelling denken te kunnen omzeilen. Welke maatregelen dat zijn, wordt niet bekend gemaakt. Door de verhoging van de bijtelling naar 25 procent van de cataloguswaarde boven op het jaarloon, is de 'Verklaring geen privégebruik auto' razend populair geworden. Veel zakelijke rijders melden de fiscus dat ze de bedrijfswagen niet voor privédoeleinden gebruiken. Zij hoeven geen bijtelling te betalen. Dat aantal is de 250.000 deze maand gepasseerd.

Piekzaterdagen
Tijdens de uittocht van de komende zomervakantie in juli en augustus moeten leaserijders met een dergelijke verklaring rekening houden met intensieve grenscontroles. De fiscus zal waarschijnlijk, met name op de bekende piekzaterdagen, onaangekondigd bij de belangrijkste grensovergangen met België en Duitsland kentekens van auto's scannen.

De gegevens worden opgeslagen en vergeleken met andere gegevens van controlemomenten van gefotografeerde voertuigen. Automobilisten kunnen een brief van de Belastingdienst ontvangen waarmee ze moeten bewijzen dat ze voor een zakelijke afspraak de grens over moesten. Wie geen sluitende rittenregistratie of verklaring kan overleggen of met een caravan de grens overging, kan rekenen op een naheffing en boete.

"We komen sowieso in actie als voertuigen drie tot vijf keer worden getraceerd op locaties die niet kloppen. Iemand die in Groningen wordt gefotografeerd en die dan via de rittenadministratie aangeeft op een bepaalde dag en tijdstip in Maastricht te zijn geweest, is verdacht", aldus een zegsvrouw van de Belastingdienst.

Wie sjoemelend toch meer dan 500 kilometers aan privékilometers rijdt, ontloopt een flinke naheffing en boete niet. En die kan soms oplopen tot duizenden euro's. Begin dit jaar werd met behulp van flitspalen tien miljoen euro extra aan boetes en naheffingen voor fraude met lease-auto's binnengehaald.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_70331528
BRUSSEL - De Europese Commissie werkt aan een plan om de bestanden met vingerafdrukken van asielzoekers te koppelen aan registers van de politie.

Agenten kunnen vingerafdrukken van een misdaad direct vergelijken met die van asielzoekers en illegalen, ook al zijn die nooit ergens van verdacht.

Politiedoelen

De Europese Commissie presenteert het plan in de loop van juli, meldden bronnen woensdag. Eerder had Brussel gezegd dat ze het bestand Eurodac van vingerafdrukken van asielzoekers niet voor politiedoelen wilde gebruiken.

D66-Europarlementslid Sophie in 't Veld, specialist in privacy, is alvast fel tegen het plan. ''Schandalig'', zegt ze. ''De huidige Europese Commissie staat op het punt te vertrekken en dan komen ze nog gauw met dit belachelijke plan om de burgerrechten verder te beknotten.''

Meebeslissen

Het stoort In 't Veld vooral dat de EU-landen het plan nog kunnen goedkeuren enkele maanden voordat het Europarlement naar verwachting over justitiezaken mag gaan meebeslissen. Ze voegt er nog aan toe: ''Europese kiezers hebben dit kennelijk gewild door massaal voor de christendemocraten van Barroso te kiezen.''
© ANP
  donderdag 25 juni 2009 @ 00:11:16 #136
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_70344970
quote:
Instellingen achteloos met USB-sticks
(Novum) - Verschillende overheidsdiensten, banken en een ambassade steken een gevonden USB-stick achteloos in hun computer. Dat blijkt uit onderzoek van Nova. De instellingen blijken zich niet bewust van het risico dat ze lopen door de gegevensdrager aan hun computer te koppelen.
Instellingen achteloos met USB-sticks

Door een USB-stick aan te sluiten kunnen bijvoorbeeld virussen worden overgedragen of vertrouwelijke gegevens en paswoorden worden gestolen.

Volgens verschillende experts in het programma waarschuwen voor de risico's. Het programma liet op verschillende plekken USB-sticks achter om te kijken of mensen de sticks gebruikten. Onder meer de Belastingdienst, de Sociaal Economische Raad, de PvdA, ING, de Marokkaanse ambassade en privépersonen bleken dat te doen. Twintig van de tachtig sticks werden gebruikt.

Sommige 'slachtoffers' gaven aan hun beveiligingsbeleid aan te scherpen. De Belastingdienst benadrukte dat op deze manier niet bij vertrouwelijke gegevens is te komen.
Uitgegeven op Woensdag 24 juni 2009 om 22:37:10
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_70473517
quote:
India To Put All Citizen Info In a Central Database
As part of a project to issue ID cards for all 1.1 billion of its citizens, India has announced plans to place information on every single citizen in what will be the world's second largest citizens' database.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  maandag 29 juni 2009 @ 12:40:02 #138
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_70474731
quote:
Lancering website 'OnzePrivacy.nl'

Maandag werd de website OnzePrivacy.nl gelanceerd, een website waar een groep verontruste burgers de bevolking wil informeren over de verschillende anti-privacymaatregelen die overheden de afgelopen jaren hebben genomen en in de toekomst nog gaan nemen.

De site probeert de gevolgen hiervan in kaart te brengen en is opgezet na het bericht dat Nederlanders verplicht vingerafdrukken in paspoorten moeten gaan afstaan.

Minder privacy, meer veiligheid?
In het recente verleden zijn allerlei anti-privacymaatregelen genomen onder het mom van veiligheid, zoals de ID-plicht, het elektronisch patiëntendossier (EPD) en het opslaan van internetverkeer. "De vraag is óf de veiligheid van de Nederlandse burger vergroot moet worden. Het is ook nog maar de vraag in hoeverre de maatregelen überhaupt daadwerkelijk bijdragen aan de veiligheid in Nederland," aldus één van de initiatiefnemers.

Onvoldoende voorlichting
Volgens de site verzuimt de overheid om voldoende voorlichting te geven over maatregelen: "De kwestie rond de vingerafdrukken is in korte tijd en met weinig discussie door de Tweede en Eerste Kamer geloodst. In veel landen worden ook vingerafdrukken gevraagd, maar bijvoorbeeld in Duitsland laat men, vanwege de privacy, voorlopig de keuze om ze af te geven. Dat zouden we hier eigenlijk ook moeten willen."

Niets te verbergen
Woordvoerder van OnzePrivacy.nl: "Het is voor veel mensen op dit moment nog een ver-van-mijn-bed-show. Ze zeggen dat 'ze niets te verbergen hebben'. Dat kan inderdaad zo zijn, maar dat nog geen excuus om het met alle maatregelen eens te zijn. Er zijn wel vaker zaken misgegaan waar het gaat om gegevens die absoluut niet zomaar op straat mochten komen. Er is bij de overheid niemand die mij kan garanderen dat dit met al mijn gegevens wél goed zal gaan. Een nuancering van de risico's die we zogenaamd zouden lopen, is dan ook op z'n plaats."

Binnenkort zouden ook politiecamera's ingezet worden om de kentekens van alle passerende auto's te gaan registreren.
Frontpage
pi_70475647
quote:
'Biometrische database is levensgevaarlijk'

Gepubliceerd: Vrijdag 26 juni 2009
Auteur: Ernst-Jan Hamel


Uit universitaire hoek is er forse kritiek geuit op de door de politiek goedgekeurde biometrische paspoortdatabase. "Levensgevaarlijk", oordelen ze.

Deze maand werd door de Eerste Kamer de Paspoortwet aangenomen. Die wet is gevaarlijk en onnodig, schrijven diverse onderzoekers in de Volkskrant en Trouw. Er schuilen vele gevaren in een landelijke database met gezichtsscans en vingerafdrukken.

"Met de gekozen versleutelingstechniek is het mogelijk om uit de digitale informatie de vingerafdruk te reconstrueren. Levensgevaarlijk, aangezien een gestolen database zo de vingers van 16 miljoen Nederlanders op straat legt en het dure systeem in één klap onbruikbaar maakt", zo schrijven diverse onderzoekers van de Universiteit van Tilburg, de Radboud Universiteit Nijmegen, de Universiteit van Twente en de European Biometrics Group in een opiniestuk in de Volkskrant.
Landelijke database

De onderzoekers verbazen zich over de beslissing om de gegevens niet alleen in het paspoort zelf, maar ook in een landelijke database op te nemen. Alleen opslag in het paspoort is een verplichting vanuit Brussel. "Hierdoor stapt Nederland geluidloos over van biometrische verificatie naar identificatie. Hierdoor wordt feitelijk iedereen als potentiële verdachte of terrorist bestempeld", aldus de wetenschappers.

De regering probeert de gevaren van een centrale opslag te ondervangen door de toegang tot de database sterk te reguleren. Dat stelt de onderzoekers niet gerust. "Om dit systeem werkbaar te maken, moeten zeker enkele honderden mensen toegang hebben, variërend van ambtenaren tot ict'ers."

Al voordat de Eerste Kamer akkoord ging met de Paspoortwet, schreven de onderzoekers een open brief aan de Eerste Kamer over de risico's van centrale opslag.
Opslaghysterie

Ook in dagblad Trouw ligt de Paspoortwet onder vuur van een groep hoogleraren van zowat alle universiteiten van Nederland. "Opslaghysterie", noemen ze de wet, en ze kielhalen de Eerste Kamer voor het gebrek aan ruggengraat. "Geen enkele organisatie is in staat gebleken om gegevens langdurig adequaat te beschermen. Het is niet uitgesloten, ook niet door de verantwoordelijke staatssecretaris Bijleveld, dat ook de centrale databank met vingerafdrukken op straat zal komen te liggen."

In Trouw gaan de onderzoekers ook tekeer tegen de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens, waar de Eerste Kamer begin juli over stemt. De Tweede Kamer ging al eerder akkoord met de wet die providers verplicht tot het bewaren van verkeers- en locatiegegevens voor een periode van twaalf maanden.
Controlestaat

Volgens de onderzoekers in Trouw is de bewaarplichtwet de "volgende bouwsteen van de controlestaat". Ze hopen dat de Eerste Kamer de bewaarplicht terugbrengt naar zes maanden.

bron
quote:

We vallen ten prooi aan Europese opslaghysterie


26 juni 2009

De controlestaat komt een flinke stap naderbij als de Eerste Kamer akkoord gaat met het plan om alle miljarden telefoongegevens op te slaan.

Begin juni is de Eerste Kamer akkoord gegaan met de nieuwe paspoortwet, met daarin de opslag van al onze vingerafdrukken in een centrale databank. Een maand later ligt een volgende bouwsteen van de controlestaat bij de Eerste Kamer, namelijk de bewaarplicht voor telecom verkeersgegevens van alle 450 miljoen Europeanen. Er zal opgeslagen worden met wie je wanneer en waar belt, sms’t of mailt. Hierdoor kunnen al onze privé contacten via elektronische communicatiemiddelen, tot een jaar na dato, worden geraadpleegd of doorzocht, als de overheid dat nodig vindt. Van de EU moeten deze gegevens tussen 6 en 24 maanden bewaard worden. De regering stelde eerst 18 maanden voor, maar de Tweede Kamer bracht dit al terug tot 12. Aan de Eerste Kamer is nu de taak dit verder te beperken tot 6 maanden, het minimum dat Brussel de lidstaten toestaat. Deze bewaarplicht is omstreden: het Duitse constitutionele hof kijkt er nauwkeurig naar. De Eerste Kamer heeft zich tot nu toe zeer kritisch opgesteld, en heeft zich via eigen hoorzittingen goed laten informeren.

Aan de bewaarplicht ligt een merkwaardige gedachtengang ten grondslag, die ook op andere gebieden zichtbaar is. Na een dramatisch incident met een kind wordt besloten om van alle kinderen een dossier aan te leggen. Na een dramatische terroristische aanslag, moeten de verkeersgegevens opgeslagen worden. Is dit rationeel, proportioneel of effectief, of gevaarlijk?

Wat gebeurt er met alle telefoongevens?

Jeugdzorg, politie, en inlichtingendiensten weten meestal heel goed wie hun ’klanten’ zijn. In het boekje ’Doelwit Europa’ onderzocht Rob de Wijk tientallen, grotendeels mislukte aanslagen. In al die gevallen stonden de plegers vooraf reeds op het netvlies van de diensten, zelfs voordat er sprake was van de nu voorgestelde opslag van verkeersgegevens van alle, veelal onverdachte Europese burgers. Vaak is er adequaat gehandeld, maar soms ook niet. Het is inderdaad erg lastig de ruis van de echte signalen te scheiden, en de juiste inschatting te maken. Belangrijker dus dan het aanleggen van zinloze grote databanken is het passend reageren op de gevallen waar het om gaat. Daar is ouderwetse professionaliteit voor nodig, met gerichte aandacht voor de zaak zelf. Daar moet de nadruk op liggen, en niet op het van achter een bureau doorploegen van gigantische hooibergen bestaande uit 98 procent spamberichten. De politie heeft al vele zeer verregaande opsporingsbevoegdheden ter beschikking (zoals tappen, infiltreren, observeren) met ingeval van terrorisme en georganiseerde criminaliteit slechts lichte voorwaarden.

Het bewaren van grote hoeveelheden gegevens blijkt technisch en organisatorisch heel moeilijk te zijn. Bijna dagelijks rapporteren de kranten over het verlies van gevoelige data, zoals het verschijnen van weer miljoenen creditcardgegevens op het internet, of het verlies van twee cd’s met de gegevens van alle kinderbijslaggerechtigden in Engeland. Geen enkele organisatie is in staat gebleken om gegevens langdurig adequaat te beschermen. Het is niet uitgesloten, ook niet door de verantwoordelijke staatssecretaris Bijleveld, dat ook de centrale databank met vingerafdrukken op straat zal komen te liggen; gevolgd door databanken met verkeersgegevens.

Deze opslagwaanzin moet zo snel mogelijk verdwijnen. Als de Eerste Kamer zich hierin geen onafhankelijke chambre de réflection toont, de rug niet recht houdt en zich laat leiden door partijpolitieke overwegingen, laat ze ons zien dat ook in Nederland een constitutioneel hof hard nodig is.

Dit stuk is ondertekend door hoogleraren ict-recht

Corien Prins (Tilburg)

Egbert Dommering (UvA Amsterdam)

Nico van Eijk (UvA Amsterdam), Paul de Hert (Brussel)

Aernout Schmidt (Leiden) en Jan Smits (Eindhoven)

Hoogleraren computerbeveiliging Bart Jacobs (Nijmegen, Eindhoven), Sandro Etalle (Eindhoven)

Pieter Hartel (Twente) en Henk van Tilborg (Eindhoven)

Hoogleraren strafrecht Theo de Roos (Tilburg) en Taru Spronken (Maastricht)

Hoogleraar mensenrechten Piet Hein van Kempen (Nijmegen)

Ybo Buruma,. Hoogleraar strafrecht Nijmegen

bron
  dinsdag 7 juli 2009 @ 00:10:34 #140
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_70724839
quote:
Senaat stemt in met strengere id-regels

(Novum) - Verdachten en veroordeelden kunnen zich voortaan moeilijker verschuilen achter andermans identiteit. De Eerste Kamer stemde maandag in met een wetsvoorstel van minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) om het gebruik van vingerafdrukken en foto's te verruimen.
Senaat stemt in met strengere id-regels

Uit onderzoek van Justitie was gebleken dat er problemen zijn bij het vaststellen van de identiteit van verdachten en veroordeelden. Dat komt onder meer door verschrijvingen en het gebruik van verzonnen namen.

Justitie wil dat voorkomen door onder meer apparatuur te gebruiken om gegevens automatisch over te nemen uit paspoorten en id-kaarten. Verder moet de politie alert zijn op zorgvuldigheid bij het invullen van formulieren.

Met het wetsvoorstel worden straks van iedere verdachte digitale foto's en vingerafdrukken worden genomen. Dat geldt vooral voor misdrijven waarvoor iemand in voorlopige hechtenis kan worden gehouden. Bij twijfel over iemands identiteit kunnen ook bij lichtere vergrijpen foto's en vingerafdrukken worden genomen.

De maatregel is ook bedoeld om te zorgen dat de juiste mensen hun straf uitzitten. Een veroordeelde moet, net als een verdachte, verplicht meewerken als de rechter daarom vraagt.
Uitgegeven op Maandag 06 juli 2009 om 21:50:31 , bijgewerkt om 22:22:48
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  dinsdag 7 juli 2009 @ 17:41:36 #141
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_70747627
quote:
Op dinsdag 7 juli 2009 00:10 schreef Stupendous76 het volgende:

[..]


En waar een lijntje over de burger gespannen


Dit was natuurlijk al veel langer bekend.

Over 5 jaar zal Justitie ook de EPD gegevens opvragen, informatie van je OV-Chippas en informatie van het rekeningrijden. Dit terwijl de overheid dit nu ten alle tijden zal ontkennen.

Slaap lekker verder mensen.
  dinsdag 7 juli 2009 @ 23:55:12 #142
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_70765106
Via de frontpage en de pers:
quote:
Gepubliceerd: vandaag 13:30
Update: vandaag 13:34

Internetproviders moeten gegevens over het surfgedrag van hun klanten zes maanden bewaren. Dat is de uitkomst van een dinsdag gehouden debat in de Eerste Kamer.

* Telecomgegevens jaar bewaard
* Kabinet wil lange opslag internetgegevens


Het kabinet wilde eigenlijk dat providers de gegevens anderhalf jaar mochten moeten bewaren. De Tweede Kamer vond dat al te lang en maakte er een jaar van. Na kritiek uit de Eerste Kamer wil minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) de termijn nu nog verder terugbrengen, naar een half jaar. Voor telefoongegevens blijft een termijn van twaalf maanden gelden.

De bewaarplicht moet ervoor zorgen dat opsporingsinstanties het bel- en internetgedrag van verdachten kunnen nagaan. Vooral op de bewaarplicht van internetgegevens is veel kritiek. Zo zou de privacy niet goed geregeld zijn en kunnen criminelen de bewaarplicht gemakkelijk omzeilen.
Ik heb dat ene woordje maar even aangepast.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 8 juli 2009 @ 03:15:21 #143
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_70767621
En dan nu het buitenland:
quote:
DNA-test probleem bij levensverzekering

Mensen die zich genetisch laten testen op ziekten als borstkanker kunnen in de toekomst geweigerd worden voor een levensverzekering in Groot-Brittannië. Ook kunnen verzekeringsmaatschappijen de resultaten gebruiken om de premies te laten stijgen voor groepen met een verhoogd risico op erfelijke ziekten.

Op dit moment zijn de verzekeringsmaatschappijen vrijwillig overeengekomen niet te zullen vragen of hun klanten ooit een test hebben gedaan. Omdat deze verbintenis in 2014 zal aflopen kunnen kunnen de verzekeraars vanaf dat moment eisen dat hun cliënten een DNA-test ondergaan.

"Er zijn vrouwen die zich niet laten testen op borstkanker omdat ze niet weten of ze zich in de toekomst wel kunnen verzekeren." zegt Helen Wallace van GeneWatch UK.
J. Grotenhuis | 07-07-09 | 09:29 | 50 reacties
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  zaterdag 11 juli 2009 @ 10:48:28 #144
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_70871396
quote:
'Misdaad aanpakken met daderprofielen'

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil meer gebruikmaken van daderprofielen om zware misdaad te bestrijden en te voorkomen. De bewindsman onderzoekt hoe hij deze profielen binnen de bestaande wet geavanceerder kan inzetten voor de aanpak van vooral kindermisbruik.

Hirsch Ballin wil daarbij digitale technieken toepassen, bijvoorbeeld de mogelijkheden om bestanden te doorzoeken, zo maakte hij zaterdag bekend. De profielen kunnen dan worden vergeleken met personen die een strafblad hebben.

Pedo's

Mensen die zijn veroordeeld voor seksueel misbruik van kinderen kunnen aan de hand van de profielen beter gevolgd worden, verwacht Hirsch Ballin. Opsporingsdiensten kunnen bijvoorbeeld automatisch gealarmeerd worden als een persoon in kwestie herhaaldelijk afreist naar een land waar veel kinderprostitutie voorkomt.

Nederland zou in dat geval een land kunnen waarschuwen voor de komst van de pedoseksueel. Nederlandse autoriteiten zelf kunnen de persoon extra controleren als hij de douane op Schiphol passeert.
  zaterdag 11 juli 2009 @ 11:15:39 #145
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_70871751
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 10:48 schreef AchJa het volgende:

[..]
jamaardekinderen
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 13 juli 2009 @ 14:14:05 #146
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_70933221
quote:
Privacyvoorvechter wil Nederland voor Mensenrechtenhof slepen
Door Dimitri Reijerman, maandag 13 juli 2009 13:17, views: 3.607

Burgerrechtenvereniging Vrijbit wil bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens een klacht indienen tegen de Nederlandse Staat. Vrijbit is fel gekant tegen het opslaan van vingerafdrukken van Nederlanders in een landelijke databank.
De rest van het artikel staat bij die link.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  maandag 27 juli 2009 @ 18:46:36 #147
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_71372509
quote:
D66 boos over gesprekken met VS over bankgegevens
BRUSSEL - De Europese Commissie mag met de Verenigde Staten onderhandelen over het verlenen van toegang tot Europese bankgegevens. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken hebben dat maandag besloten. D66 reageert woedend op dit besluit.

Volgens Europarlementariër Sophie in 't Veld heeft Europees Commissaris Jacques Barrot (Justitie) vorige week nog toegezegd dat eerst het Europarlement zou worden geraadpleegd. Ze spreekt van „een onaangename verrassing”. D66-senator Hans Engels heeft schriftelijke vragen gesteld aan minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) over het onderwerp.

De Amerikanen willen graag toegang hebben tot de bankgegevens omdat ze die zeggen nodig te hebben in de strijd tegen het terrorisme. Maar enkele jaren terug oordeelden de Europese privacytoezichthouders dat het gebruik van de gegevens in strijd was met EU-richtlijnen.

De D66'ers In 't Veld en Engels wijzen erop dat dat in 2007 is beslist de Amerikanen af te sluiten van toegang tot SWIFT, een systeem dat bankgegevens uitwisselt. Ze willen weten waarom de Europese Commissie nu toch met de Amerikanen mag praten over toegang tot bankinformatie, zonder dat met Tweede en Eerste Kamer of het Europarlement is gesproken over een onderhandelingsmandaat.

Ook in Duitsland is het besluit om met de VS te onderhandelen niet goed gevallen. Partijleider Horst Seehofer van regeringspartij CSU sprak tegen persbureau DPA van „een schandaal”.
Eurocommissaris Barrot probeerde maandag de kritiek te temperen. Volgens hem is er geen sprake van dat de Amerikanen „een blanco cheque” krijgen.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_71472440
quote:
D66 boos over gesprekken met VS over bankgegevens
Ook zo mooi dat het altijd éénrichtingsverkeer is..
quote:
'Paspoortcontrole binnenkort vanuit huis'

Vliegreizigers moeten binnenkort al thuis hun paspoort- en ticketgegevens doorgeven aan de marechaussee voor ze naar Schiphol komen. Dat wil de marechaussee.

(Novum) - Vliegreizigers moeten binnenkort al thuis hun paspoort- en ticketgegevens doorgeven aan de marechaussee voor ze naar Schiphol komen. De grensbewakers willen daarmee vooraf een selectie maken van mogelijk verdachte passagiers, zodat niet iedereen meer hoeft te worden gecontroleerd. Dat meldt De Telegraaf donderdag.Met de gegevens kan tijdig een risicoanalyse worden gemaakt, zodat kan worden bepaald wie er uit de rij worden gepikt voor een volledige controle. De informatie wordt opgeslagen in een nog te vormen databank. Welke gegevens daarin komen te staan, wil commandant Rob Veltman van de marechaussee op de luchthaven nog niet kwijt. Volgens de krant wordt gedacht aan informatie van politie, justitie, douane en luchtvaartmaatschappijen. Door de nieuwe werkwijze zullen passagiers sneller langs de paspoortcontrole gaan. Dat is nodig omdat Schiphol na de economische recessie tegen fysieke grenzen aanloopt, zegt Veltman. Voor meer balies is geen plaats meer. Negentig procent van de reizigers zou zo kunnen doorlopen als de gegevens vooraf bekend zijn. "We hebben dan meer tijd voor politie- en rechercheonderzoek naar de tien procent waar iets bijzonders mee is."
topic

Zag trouwens net bij 1Vandaag iets wat ook meer en meer wijst in de richting van een landelijke dna-databank.. nu zijn het nog de criminelen, maar als ik het verhaal juist heb geinterpreteerd wordt ook van verdachten van delicten van 4 jaar of meer dna afgenomen.. hoe zit het dan als je onschuldig blijkt te zijn?
Meer info:
quote:
Moet de databank nu uitgebreid?
Binnen twee dagen tijd maakt het Openbaar Ministerie twee nieuwe doorbraken in oude moordzaken bekend en meldt de politie in Groningen de oplossing van 30 misdrijven.

De doorbraken werden mogelijk door DNA-matches in de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut. Daarmee lijkt de gestaag uitdijende databank een groot succes.

Moet dit succes worden uitgebreid? Nu kan het Openbaar Ministerie alleen nog DNA bemachtigen onder dwang, van mensen die een zedenmisdrijf hebben begaan of een bestraft zijn voor een misdrijf waar minimaal 4 jaar celstraf op staat. En is een uitbreiding van de Nederlandse DNA-databank mogelijk?

Het CDA wil dat daders van lichte vergrijpen verplicht worden hun DNA af te staan. De partij zegt dit na twee recente doorbraken in oude moordzaken dankzij een DNA-match. De nieuwe verplichte afname moet volgens Cisca Joldersma (CDA) gelden voor onder meer winkeldieven, potloodventers en henneptelers. Joldersma in EénVandaag: “Neem een hennepteler. Die komt er nu vaak met een taakstraf van af. Wie weet zit hij in de georganiseerde misdaad. Als je z’n DNA te pakken hebt, heb je hem ook eerder te pakken.” Het CDA is enthousiast over het succes van de DNA-databank. Deze koppelde deze week twee verdachten aan onopgeloste moordzaken, nadat de verdachten bij andere misdrijven werden verplicht hun genmateriaal af te staan. Het gaat om de moord op de 8-jarige Semiha in Deventer (1991) en de moord op de 72-jarige Fieny Wouters in Heerlen (1994).

Momenteel worden zedendelinquenten en daders van misdrijven waar een gevangenisstraf van vier jaar of meer op staat, door het Openbaar Ministerie verplicht mee te werken aan afname van genmateriaal voor de DNA-databank. Inmiddels heeft het NFI, dat de databank beheert, ruim 80.000 profielen van personen en 40.000 van sporen. Van al het nieuwe DNA dat nu wordt ingevoerd, leidt minstens de helft tot match in het systeem. Het NFI vindt daardoor wekelijks zestig overeenkomsten van DNA-profielen met sporen bij een misdrijf.

In de DNA-databank is ruimte voor veel meer gegevens, aldus Ate Kloosterman, DNA-deskundige bij het NFI: “Ik ben ervan overtuigd dat je dan veel meer matches krijgt, bijvoorbeeld met onopgeloste zaken. Dat kan ertoe leiden dat er meer zaken worden opgelost.” In 2008 werd er bij het NFI een nieuwe robotlijn in bedrijf genomen, waardoor er meer wangslijmmonsters kunnen worden verwerkt. Het CDA hoopt de verruiming van de regels van de DNA-databank via een wetswijziging te regelen.
bron
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_71589494
quote:
UK Government To Install Surveillance Cameras In Private Homes


The UK government is about to spend $700 million dollars installing surveillance cameras inside the private homes of citizens to ensure that children go to bed on time, attend school and eat proper meals.

No you aren’t reading a passage from George Orwell’s 1984 or Aldous Huxley’s Brave New World, this is Britain in 2009, a country which already has more surveillance cameras watching its population than the whole of Europe put together.

Now the government is embarking on a scheme called “Family Intervention Projects” which will literally create a nanny state on steroids, with social services goons and private security guards given the authority to make regular “home checks” to ensure parents are raising their children correctly.

Telescreens will also be installed so government spies can keep an eye on whether parents are mistreating kids and whether the kids are fulfilling their obligations under a pre-signed contract.

Around 2,000 families have been targeted by this program so far and the government wants to snare 20,000 more within the next two years. The tab will be picked up by the taxpayer, with the “interventions” being funded through local council authorities.

Another key aspect of the program will see parents deemed “responsible” by the government handed the power to denounce and report bad parents who allow their children to engage in bad behavior. Such families will then be targeted for “interventions”.

Both parents and children will also be forced to sign a “behavior contract” with the government known as Home School Agreements before the start of every year, in which the state will dictate obligations that it expects to be met.

The opposition Conservative Party, who are clear favorites to win the next British election, commented that the program does not go far enough and is “too little, too late.”

Respondents to a Daily Express article about the new program expressed their shock at the totalitarian implications of what is unfolding in the United Kingdom under the guise of social services initiatives.

“Sorry, but what the hell? Why are people not up in arms about this?,” writes one, “This is a complete invasion of privacy, and it totally ignores the fact that the state does NOT own kids. It’s not up to them how parents choose to raise their children, as long as the parents do not actively harm them. Why on earth aren’t the public rioting? It’s completely anathema to basic British freedoms.”

“Excuse me!?! What an incredible intrusion into the privacy of a family! George Orwell must be spinning in his grave right now,” writes another.

“I have one comment to make: it completely violates Article 8 of the European Convention on Human Rights (Human Rights Act 1998). Has this minister and his lackies even done any basic homework on basic human rights and civil liberties? Or rather they’ve just decided to completely ignore them,” adds another.

The move to install surveillance cameras inside private homes is also on the agenda across the pond. In February 2006, Houston Chief of Police Harold Hurtt said cameras should be placed inside apartments and homes in order to “fight crime” due to there being a shortage of police officers.

“I know a lot of people are concerned about Big Brother, but my response to that is, if you are not doing anything wrong, why should you worry about it?” Chief Hurtt told reporters.

Andy Teas with the Houston Apartment Association supported the proposal, saying privacy concerns would take a back seat to many people who would, “appreciate the thought of extra eyes looking out for them.”

If such programs come to fruition and are implemented on a mass scale then the full scope of George Orwell’s depiction of a totalitarian society is his classic novel 1984 will have been realized.

The following passage is from Orwell’s 1984;

The telescreen received and transmitted simultaneously. Any sound that Winston made, above the level of a very low whisper, would be picked up by it, moreover, so long as he remained within the field of vision which the metal plaque commanded, he could be seen as well as heard. There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment. How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork. It was even conceivable that they watched everybody all the time. But at any rate they could plug in your wire whenever they wanted to. You had to live — did live, from habit that became instinct — in the assumption that every sound you made was overheard, and, except in darkness, every movement scrutinized.
even gekaapt uit dit fok topic want ik vond hem hier niet mistaan...
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 13:35:47 #150
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_71592097
Vanuit België:
quote:
Intelligente gas-en elektriciteitsteller op komst

De energiedistributeurs maken werk van de vervanging, vanaf 2012, van de huidige tellers door 'intelligente' apparaten. Die moeten het mogelijk maken om in reële tijd facturen op te maken. Dat berichtte Le Soir.

De elektronische apparaten zullen een constante gegevensuitwisseling mogelijk maken tussen de zogezegde teller en het controlecentrum. De leveranciers zullen vanaf dan in reële tijd een factuur kunnen opmaken op basis van het verbruik van de afgelopen maand. Klanten krijgen op die manier een duidelijker beeld van de energie die ze verbruiken.

3 miljard euro
De kost van de omschakeling, die verschillende jaren in beslag zal nemen, wordt geraamd op ongeveer 3 miljard euro, een bedrag dat op de klanten zal verhaald worden. Volgens schattingen van distributienetbeheerder Sibelga zal dat voor de gezinnen een jaarlijkse kost van 25 tot 50 euro met zich meebrengen. Een dergelijke teller zou bij verhuis vanop afstand kunnen af- of aangesloten worden.

De Europese Unie wil voor 2020 80 procent van de Europese gezinnen uitrusten met Europese tellers. Eandis voorziet om vanaf 2012 pilootprojecten in Vlaanderen te lanceren. In Brussel zou Sibelga beginnen met de eerste omschakelingen in 2013. (belga/dea)
04/08/09 10u53
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')