Sterker nog, er zijn zelfs zondag-amateurclubs die niet op zaterdag willen voetballen. (bv AFC uit Amsterdam)quote:Op vrijdag 1 augustus 2008 11:17 schreef Keramiekplaatser het volgende:
[..]
Zolang ze maar niet op zondag hoeven te voetballen![]()
oh oh, dat dit nog bestaat in Nederland in het jaar 2008, niet willen voetballen op zondag.
Geen enkel land ter wereld dat een scheiding kent tussen zaterdag en zondagvoetbal, alleen Nederland.
Jammer dat het voetbalsysteem hier nog altijd bepaalt wordt door de grefo's
quote:Op vrijdag 1 augustus 2008 11:51 schreef Sybesma het volgende:
[..]
Sterker nog, er zijn zelfs zondag-amateurclubs die niet op zaterdag willen voetballen. (bv AFC uit Amsterdam)
Het is niet alleen om geloofsredenen maar ook om praktische redenen. Amateurclubs leunen op vrijwilligers. Die zijn nu eenmaal niet elke dag beschikbaar. En in de christelijke dorpen op zondags zelf helemaal niet. Dat si gewoon een feit waar je echt niets aan kunt veranderen.
Verder delen clubs vaak hun sportpark met de zaterdag en/of zondagtak zodat je niet zomaar van dag kunt wisselen.
En dat de rest van de wereld geen scheiding tussen zaterdag en zondagvoetbal kent lijkt me niet van belang, Nederland is in wel meer dingen uniek, gelukkig wel.
Ze wisselen heel goede resultaten, zoals tegen Heerenveen, idd af met dramatische, zoals 0-0 tegen Geldrop en 1-4 verliezen van Team VVCS. Maar ze hebben wel een paar goede spelers, dat kan helpen. Alleen de breedte van de groep kan voor problemen gaan zorgen.quote:Op donderdag 31 juli 2008 18:49 schreef DutchGooner het volgende:
[..]
Weet niet hoe dat ligt maar als ik de resultaten van Eindhoven zie in de voorbereding zouden ze voor een plek 14 kunnen meedoen denk ik.
Als de zondagclubs slim zijn, gaan ze ook op zaterdag spelen als de flopklasse toch komt. Is veel interessanter, ontelbaar meer publiek. Zondag zit je altijd met concurrentie van de eredivisie, zowel in stadions als op de buis.quote:Op vrijdag 1 augustus 2008 12:11 schreef Keramiekplaatser het volgende:
[..]
Dat met vrijwilligers is makkelijk op te lossen, thuisclub bepaalt speeldag en aanvangstijd.
Dus dan kom je weer bij het geloof uit. Want die vervelende gereformeerde protestanten willen niet op zondag voetballen. Het lijkt mij dat er bijvoorbeeld in Duitsland ook genoeg protestanten wonen, daar is toch ook geen scheiding tussen zaterdag en zondagvoetbal. Nee, geef mij de katholieken maar![]()
Nederland is het enige land waar doorstroming naar het betaalde voetbal "problemen" veroorzaakt. En dat ligt grotendeels aan de scheiding tussen zaterdag en zondagvoetbal.
Stappen ze uit de KNVB bedoel jequote:Op vrijdag 1 augustus 2008 12:55 schreef sjimz het volgende:
Elke dag dat een club niet op zondag wil spelen terwijl de thuisclub dat wel wil gewoon reglementair laten verliezen.
Stappen ze vanzelf wel van hun geloof af.
Iemand hier met een zinvol antwoord?quote:Op donderdag 7 augustus 2008 00:53 schreef Vidacz het volgende:
Wat gebeurt er wanneer een club een periodetitel pakt én op een degradatieplaats eindigt?
quote:Op vrijdag 29 augustus 2008 14:13 schreef Ajaxfan het volgende:
Dit kan echt alleen maar in Nederland, seizoen is al begonnen.
Maakt niet zoveel uit natuurlijk.quote:Op vrijdag 29 augustus 2008 14:13 schreef Ajaxfan het volgende:
Dit kan echt alleen maar in Nederland, seizoen is al begonnen.
Is het mogelijk aangaande het puntenaantal?quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 11:23 schreef RayMania het volgende:
Ik dacht gisteren aan het volgende; wat als een club die rechtstreeks degradeert uit de Jupiler League een periodetitel heeft gewonnen? Wat gebeurt er dan?
Je kan al met vijftien punten een periodetitel winnen. Volgens mij kun je met vijftien punten ook degraderen (als daarnaast alles wordt verloren).quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 11:25 schreef sjimz het volgende:
[..]
Is het mogelijk aangaande het puntenaantal?
Dat hebben ze ongetwijfeld nog niet uitgedacht. Er zijn momenteel overigens weer de nodige clustervergaderingen gaande, waarin de Topklasse weer aan de orde komt.quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 11:23 schreef RayMania het volgende:
Ik dacht gisteren aan het volgende; wat als een club die rechtstreeks degradeert uit de Jupiler League een periodetitel heeft gewonnen? Wat gebeurt er dan?
Goed punt. Zouden ze dan niet de periodetitel afpakken onder het mom dat de seizoensranglijst boven een periode gaat?quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 11:23 schreef RayMania het volgende:
Ik dacht gisteren aan het volgende; wat als een club die rechtstreeks degradeert uit de Jupiler League een periodetitel heeft gewonnen? Wat gebeurt er dan?
Gebeurt ook wel es bij de amateurs. Clubs met een periode die laatste of 1 na laatste worden.quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 11:23 schreef RayMania het volgende:
Ik dacht gisteren aan het volgende; wat als een club die rechtstreeks degradeert uit de Jupiler League een periodetitel heeft gewonnen? Wat gebeurt er dan?
quote:Geen degradatie uit Jupiler League
REGIO - De definitieve beslissing laat nog even op zich wachten, maar het lijkt erop dat er aan het einde van dit seizoen geen Jupiler League-club degradeert naar de hoofdklasse.
Een werkgroep met vertegenwoordigers uit diverse sectoren heeft dat donderdag geadviseerd.
In juli van dit jaar werd bekend dat de KNVB het degradatiesysteem ging opnemen in zijn reglementen. Daarbij zou de nummer laatst van de eerste divisie degraderen richting de hoofdklasse en geplaatst worden in een klasse die regionaal gezien het beste bij de club past. Andersom zou de mogelijkheid bestaan dat een de algemeen amateurkampioen aan het einde van het lopende seizoen zou promoveren naar de Jupiler League.
De werkgroep, bestaande uit de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), KNVB, Eredivisie en de Jupiler League, heeft echter geadviseerd dat er in elk geval dit seizoen geen club naar de hoofdklasse mag verdwijnen. Wel moet er een strenger licentiesysteem komen, wat in de praktijk betekent dat het aantal clubs in de Jupiler League inkrimpt.
quote:Taskforce: twee zondagtopklassen; één zaterdag
De contouren voor de aanpassing van de voetbalpiramide worden langzaam zichtbaar. Een samensmelting van zaterdag- en zondagamateurs lijkt van de baan. De zaterdagclubs opteren voor één landelijke afdeling, terwijl de zondaghoofdklassen een voorkeur hebben voor twee afdelingen.
Dit is maandagavond gebleken in een eerste overleg tussen het taskforceteam van de KNVB, bestaande uit Paul Verweel, Jan van Driel en namens het betaald voetbal Gerard Bouwer en 24 vertegenwoordigers van de hoofdklassen (vier van elke afdeling).
Handhaving van de huidige situatie van zes hoofdklassen lijkt een gepasseerd station, omdat dit een succesvolle degradatieregeling tussen de eerste divisie en het amateurvoetbal nagenoeg onmogelijk maakt. Omdat deze degradatieregeling er hoe dan ook zal komen is de tegenstanders van een aanpassing van de competitiestructuur daarom gevraagd toch na te denken over de meest wenselijke aanpassing.
Al vrij snel werd duidelijk dat een gemengde topklasse met zaterdag- en zondagclubs niet op een meerderheid kon rekenen. Twee op de drie clubvertegenwoordigers koos voor een gescheiden opzet, vooral de zaterdagclubs zijn tegen een vermenging. Bij de zaterdagamateurs bleek bovendien een meerderheid voorstander van één landelijke afdeling, terwijl de zondagclubs waarde hechten aan een regionale indeling en daarom opteren voor twee afdelingen voor de zondagclubs.
De afdelingen onder de topklassen blijven behouden zoals nu het geval is, dus met zes hoofdklassen en elf eerste klassen. Hoe de promotie en degradatie tussen eerste divisie en topklasse precies vorm moet krijgen is nog niet besproken.
De uitkomsten van de inventarisatie wordt de komende dagen voorgelegd aan de andere hoofdklassers, waarna per district de lagere afdelingen worden geïnformeerd. Als alles volgens plan verloopt wordt in mei van dit jaar tijden de algemene vergadering van het amateurvoetbal een definitief besluit genomen. Met een positief besluit kan degradatie uit de eerste divisie dan met ingang van het seizoen 2009-2010 ingaan en de vorming van de topklassen één seizoen later.
Kan dit opgestuurd worden naar de knvb? Top idee, goede argumenten, ik ben voorquote:Op donderdag 31 juli 2008 21:03 schreef Cruoninga het volgende:
Je zou ook de Eredivisie tot 16 clubs kunnen terugbrengen en twee clubs rechstreeks laten degraderen, zodat het niveau verschil minder groot wordt. In de divisies daaronder laat je de kampioen rechtstreeks promoveren en - pakweg - de nummers 2 t/m 5 om promotie strijden. In de Eerste Divisie zou je eventueel nog een club extra rechtstreeks kunnen laten degraderen en in de Tweede Divisie nog eens extra clubs aan de play-offs voor promotie mee kunnen laten doen. Zo is er sprake van een goede doorstroom en blijft de competitie waaruit niemand kan degraderen ook lange tijd spannend omdat zelfs de negende plek interessant blijft.
Met de stand van afgelopen seizoen als voorbeeld zou dat er dan zo uitzien:
EREDIVISIE
1.PSV
2.Ajax
3.NAC Breda
4.FC Twente
5.SC Heerenveen
6.Feyenoord
7.FC Groningen
8.NEC
9.Roda JC
10.FC Utrecht
11.AZ
12.Vitesse
13.Sparta Rotterdam
14.Heracles Almelo
----------------------------------
15.Willem II
16.De Graafschap
EERSTE DIVISIE
1.VVV Venlo
----------------------------------
2.Excelsior
3.FC Volendam
4.RKC Waalwijk
5.FC Den Bosch
----------------------------------
6.FC Zwolle
7.MVV
8.ADO Den Haag
9.Helmond Sport
10.Ossasuna
11.FC Emmen
12.Go Ahead Eagles
13.RBC Roosendaal
----------------------------------
14.FC Dordrecht
15.FC Omniworld
16.Telstar
TWEEDE DIVISIE
1.BV Veendam
----------------------------------
2.Fortuna Sittard
3.Cambuur Leeuwarden
4.AGOVV Apeldoorn
5.FC Eindhoven
6.Haarlem
7.
8.
9.
----------------------------------
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
Je moet dus 10 hoofdklassers vinden die oren hebben naar dit model. Clubs als Spakenburg en IJsselmeervogels zouden zich moeten realiseren wat ze kunnen bereiken. Ze zijn in potentie groter dan menig huidig eerstedivisionist en dat ze ooit om promotie naar de Eredivisie mee kunnen doen, is helemaal niet zo'n onrealistisch scenario. Daarnaast krijgt hun derby (net zoals andere derby's zoals Katwijk - Quick Boys) nog meer aanzien en landelijke aandacht wanneer er een promotieplek op het spel staat.
Vul eventueel de 10 lege plekken in met de beste hoofdklassers en kijk hoe het eruit ziet. Maar zelfs met 10 minder aansprekende namen kan er sprake zijn van een 'pionierseffect', waarbij andere hoofdklassers geïnteresseerd kunnen raken als ze zien hoe het de ex-hoofdklassers in de Tweede Divisie vergaat. Er spelen er sowieso al minstens drie (en zeer waarchijnlijk meer) mee in de play-offs om promotie naar de Eerste Divisie, die er in dit model toch wel wat aantrekkelijker uitziet dan tegenwoordig.
Een ander voordeel dat dit model oplevert, is dat clubs als Fortuna en Haarlem bij een degradatie uit de Eerstie Divisie niet in de anonimiteit van het amateurvoebal verdwijnen, waar ze waarschijnlijk de stekker eruit moeten trekken. Sterker nog, als Fortuna of Cambuur in de Tweede Divisie terecht komt en dus weer ergens voor gaat spelen (promotie terug naar de Eerste Divisie), gaat zo'n club meer leven in de stad dan wanneer er onderin Eerste Divisie met 20 clubs wordt gespeeld. Fortuna - Cambuur als topwedstrijd in de Tweede Divisie is veel meer een pubiekstrekker dan Fortuna - Cambuur als nummer 17 tegen 18 in de huidige Eerste Divisie.
Dat wel, maar ik ben geen fan van één topklasse/tweede divisie. Zo blijft de piramide uit balans, ergens moet een tussenvorm zitten tussen de zes regionale hoofdklasses en één eerste divisie. Een 2e Divisie A en 2e Divisie B introduceren lijkt me veel logischer.quote:Op woensdag 21 januari 2009 13:50 schreef De_Hypotheker het volgende:
[..]
Kan dit opgestuurd worden naar de knvb? Top idee, goede argumenten, ik ben voor![]()
Kleinere divisies levert ook nog het voordeel op dat de speelkalender minder overvol is.
Zeker onzin. Al helemaal als je bedenkt dat er meer sterke zaterdagclubs te vinden zijn dan zondagclubs.quote:Op woensdag 21 januari 2009 13:51 schreef pfaf het volgende:
Waarom nu weer drie in plaats van twee. Beetje onzinnig om per se twee zondagklasses te introduceren.
en het complex krijgt ook nog een keer een flinke updatequote:Op vrijdag 23 januari 2009 17:51 schreef methodmich het volgende:
Laat Lienden eerst maar eens een keer hoofdklassekampioen zien te worden voor ze mogen gaan nadenken over een topklasse of wat dan ook meer. Al hebben ze wel zat budget.
Gewoon de hoogste 6 per hoofdklasse. Red je dan niet ben je dus niet goed genoeg en heb je pech. Het jaar daarna 3 eruit en de nummers 1 van de hoofdklassers erin...quote:Op vrijdag 23 januari 2009 19:42 schreef methodmich het volgende:
Tja....
Het is sowieso lastig vind ik, als je moet bedenken wie dan mee zouden moeten gaan doen. Al is dat een stap verder. Maar toch... Als je zegt dat er een kwalificatiejaar komt, dus zeg de eerste 6 per afdeling, dan loop je de kans dat je incidenteel goed presterende clubs of clubs die met de geldbuidel rammelen gaat belonen. Een ranglijst op basis van de laatste vijf jaar heeft dan weer als nadeel dat je misschien wel nieuwe toppers moet missen. Lukraak aanwijzen kan echter weer niet.
En dan nog, het verschil in niveau tussen de afzonderlijke afdelingen. Op zaterdag is A in principe het sterkst, dan B en is C toch minder, maar je kunt niet zeggen: we doen er 7 van A, 6 van B en van 5 van C bijvoorbeeld. Op de zondag net zo, met zondag C gemiddeld als sterkste.
Ja, maar dat is veel te kort door de bocht, aangezien ik denk dat pakweg de nummer 7 en 8 van de hoofdklasse A makkelijk kunnen wedijveren met bijvoorbeeld de nummer 5 en 6 van de hoofdklasse C.quote:Op zaterdag 24 januari 2009 20:58 schreef Sybesma het volgende:
[..]
Gewoon de hoogste 6 per hoofdklasse. Red je dan niet ben je dus niet goed genoeg en heb je pech. Het jaar daarna 3 eruit en de nummers 1 van de hoofdklassers erin...
Dat is misschien wel waar maar ik blijf erbij dat ook als je in de hoofdklasse A maar 7de of 8ste wordt je niets te zoeken hebt in een Topklasse. Gewoon volgend jaar zorgen dat je bij de eerste 6 eindigt.quote:Op zondag 25 januari 2009 15:59 schreef methodmich het volgende:
[..]
Ja, maar dat is veel te kort door de bocht, aangezien ik denk dat pakweg de nummer 7 en 8 van de hoofdklasse A makkelijk kunnen wedijveren met bijvoorbeeld de nummer 5 en 6 van de hoofdklasse C.
Kan ook haast niet anders.quote:Maar goed, omdat zo'n verdeelsleutel bijna niet objectief is te maken, zal het inderdaad wel uitdraaien op een regeling zoals jij die voorstelt.
Mwah... In de huidige stand krijg je dan clubs als Lisse en Noordwijk, hoewel het voor Lisse iets vertekend is. Maar toch, zijn gewoon ploegen die er prima bij kunnen.quote:Op zondag 25 januari 2009 18:37 schreef Sybesma het volgende:
[..]
Dat is misschien wel waar maar ik blijf erbij dat ook als je in de hoofdklasse A maar 7de of 8ste wordt je niets te zoeken hebt in een Topklasse. Gewoon volgend jaar zorgen dat je bij de eerste 6 eindigt.
[..]
Wat namen betreft wel maar ja. Ze zullen toch een verdeling moeten maken en dan kun je met de eerste 6 ook prima clubs krijgen...quote:Op maandag 26 januari 2009 17:39 schreef methodmich het volgende:
[..]
Mwah... In de huidige stand krijg je dan clubs als Lisse en Noordwijk, hoewel het voor Lisse iets vertekend is. Maar toch, zijn gewoon ploegen die er prima bij kunnen.
Sowieso zouden uit A Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Katwijk, FC Lisse, Noordwijk, ASWH, Barendrecht en Capelle al niet misstaan.
Hmmm ik geloof dat ik de top 7 heb gepakt per hoofdklasse :-)quote:Op dinsdag 27 januari 2009 17:47 schreef methodmich het volgende:
Nu heb je er 21, da's 3 teveel toch?
En tja, Bennekom, Ter Leede, Volendam, met alle respect...
quote:Discussie over topklasse gaat nieuwe en beslissende fase in
De discussie over een topklasse in het amateurvoetbal is een nieuwe fase ingegaan. Het gaat er steeds meer op lijken dat de invoering van een aparte topklasse voor de zaterdag en de zondag, zoals enkele maanden geleden al werd gesuggereerd, op steun van de clubs kan rekenen. In de voorjaarsvergadering van het amateurvoetbal (6 juni) zal de knoop definitief worden doorgehakt.
Een taskforce, bestaande uit vertegenwoordigers van het amateur- en profvoetbal, kwam in het najaar op grond van peilingen in de districten definitief tot de conclusie dat de invoering van een gemengde topklasse geen haalbare kaart is. In mei had de algemene vergadering amateurvoetbal de plannen in die richting afgewezen. De afgevaardigden van de clubs toonden zich wel bereid actief over een nieuwe competitiestructuur na te denken. Daarbij is een van de uitgangspunten om een promotie-/degradatieregeling met de eerste divisie mogelijk te maken. De amateurs waren bereid komend seizoen al de nummer laatst van het betaalde voetbal op te vangen, maar onder grote druk van de clubs uit de eerste divisie kwam de KNVB weer op dat voornemen terug.
Vorige week is er een eerste consultatieronde geweest met hoofdklassers. Daaruit kwam naar voren dat de zaterdagclubs het liefst één topklasse hebben; de zondag heeft een voorkeur voor twee topklassen om de reizen niet te lang te laten worden. Het is echter de vraag of de KNVB de secties wil laten afwijken. Ook is er een alternatief op tafel gelegd: per sectie twee topklassen en vier hoofdklassen (zijn er nu drie).
Maar welke variant ook wordt gekozen: aparte topklassen maken een p/d-regeling met de eerste divisie ingewikkelder. Het ligt voor de hand om de degradant van de eerste divisie de plaats in te laten nemen van de amateurkampioen (of de plaatsvervanger) die promoveert. Maar dan is de degradant overgeleverd aan de willekeur van de zaterdag of de zondag.
Deze week worden de bevindingen gedeeld met de verenigingen uit de districten. Daar zal de discussie zich vooral toespitsen op het al dan niet uitbreiden van de lagere klassen van 12 naar 14 clubs. Aanvankelijk was dit plan gekoppeld aan de invoering van een topklasse. Dat heeft de bond ook al losgelaten. Het ziet er nu naar uit dat de districten daar zelf over mogen beslissen. En dan ook mogen bepalen tot welk niveau ze die uitbreiding willen doorvoeren.
Alle geluiden uit het land worden weer meegenomen naar de taskforce, die volgende week weer bij elkaar komt. Het is de bedoeling dat er in de voorjaarsvergadering een voorstel ligt. Dit voorstel komt ook eerst aan de orde tijdens de districtsvergaderingen in mei.
O ja,quote:Op dinsdag 27 januari 2009 17:47 schreef methodmich het volgende:
Nu heb je er 21, da's 3 teveel toch?
En tja, Bennekom, Ter Leede, Volendam, met alle respect...
Ik probeer aan te geven hoe lastig het is om een goede formule te vinden. Zie het als een top honderd aller tijden, daar laat je platen die recent zijn uitgekomen soms ook even liggen.... Dus je moet in mijn ogen toch iets verzinnen om een beetje te voorkomen dat je incidentele uitschieters gaat belonen.quote:Op dinsdag 27 januari 2009 20:42 schreef pfaf het volgende:
Met alle respect, maar je bent echt enorm aan het zaniken. Als die drie clubs zo zwak zijn liggen ze er een jaar later toch ook uit? Waar heb je het dan over? Echt gedoe over niets.
quote:Twee topklassen in amateurvoetbal
Door ROB HARTOG
ZEIST - Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB heeft besloten met ingang van het seizoen 2010-2011 twee topklassen in te voeren, een voor de zaterdag- en een voor de zondagamateurs. De regio- en districtsbesturen moeten nog wel akkoord gaan met de wens van de voetbalbond. Tijdens de algemene vergadering amateurvoetbal op 6 juni valt het definitieve besluit.
Eind seizoen 2010-2011 degradeert de nummer laatst van de eerste divisie van het betaalde voetbal naar de topklasse. De kampioen van het amateurvoetbal heeft promotierecht, geen promotieplicht.
Als de algemeen kampioen bij de amateurs van dat recht geen gebruik wenst te maken, kan de verliezend finalist van de tweestrijd om de titel tussen de zaterdag- en de zondagkampioen desgewenst promoveren naar het betaalde voetbal.
Het AD
quote:Op maandag 16 maart 2009 20:08 schreef PogueMahone het volgende:
en als die verliezer ook niet wil? Een club minder in de eerste divisie?
Dat is me ook nog steeds niet duidelijk. Ik ga er vanuit dat als niemand wil promoveren er ook geen club degradeerd. want anders heb je over een x-aantal jaar geen clubs meer in de 1ste Divisie.quote:Op maandag 16 maart 2009 20:08 schreef PogueMahone het volgende:
en als die verliezer ook niet wil? Een club minder in de eerste divisie?
Nee, ik heb geen zin in de eerste divisie.quote:Op maandag 16 maart 2009 21:22 schreef borisz het volgende:
Voer dan ook verplichte promotie in.
Mijn club gaat misschien 2 spelers bij de jouwe wegjattenquote:Op maandag 16 maart 2009 22:45 schreef Noshiba het volgende:
HOLLANDIA ON TOUR
Misschien hé, wij gaan er wss een paar bij zwaluwen wegjatten en dan zo snel mogelijk naar de eerste divisie.quote:Op maandag 16 maart 2009 22:48 schreef F1Bas het volgende:
[..]
Mijn club gaat misschien 2 spelers bij de jouwe wegjatten
Bij Zwaluwen speelt niet zoveel bijzonders heb ik 2 weken geleden nog gezien.quote:Op maandag 16 maart 2009 22:49 schreef Noshiba het volgende:
[..]
Misschien hé, wij gaan er wss een paar bij zwaluwen wegjatten en dan zo snel mogelijk naar de eerste divisie.
Volgens mij veranderd er niks.quote:Op maandag 16 maart 2009 22:57 schreef Grimm het volgende:
Wat een onzin trouwens eentje op zaterdag en eentje op zondag. Er veranderd dus eigenlijk niet zo heel erg veel.. je moet soms alleen een tering eind rijden om te voetballen
Klopt maar dat is nu ook al zo.quote:Op maandag 16 maart 2009 22:57 schreef Grimm het volgende:
Wat een onzin trouwens eentje op zaterdag en eentje op zondag. Er veranderd dus eigenlijk niet zo heel erg veel.. je moet soms alleen een tering eind rijden om te voetballen
Als er gedegradeerd moet worden, moet er ook gepromoveerd wordenquote:Op maandag 16 maart 2009 22:13 schreef F1Bas het volgende:
[..]
Nee, ik heb geen zin in de eerste divisie.
Nee, er verandert heel veel, in plaats van zes competities op het hoogste amateurniveau komen er twee, dat krikt het niveau nogal op.quote:Op maandag 16 maart 2009 23:00 schreef Noshiba het volgende:
[..]
Volgens mij veranderd er niks.
Zaterdaghoofdklasse kampioen en zondag hoofdklassekampioen + nog een paar clubs spelen voor het algemeen amateurkampioenschap en de winaar daarvan word ipv algeheel amateurkampioen gewoon gepromoveerd.
Is dit correct?
Het zal toch goedgekeurd moeten worden door de sectie Amateur voetbal. Die gaan echt niet accoord met een promotieplicht.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 12:33 schreef DRD het volgende:
Goed plan. Mooie opzet om uiteindelijk naar 1 topklasse te komen. En degradatieplicht zou ook promotieplicht in moeten houden.
quote:Reacties hoofdklassers op voorstel topklasse
Barendrecht
Het bestuur is tegenstander.
Nadelen zijn: grotere reisafstanden, met name voor supporters en dus minder publiek. Bovendien het ontbreken van derby's, een essentieel element in het amateurvoetbal.
Als daar nu grote voordelen tegenover zouden staan dan zou je dat nog eens goed moeten afwegen. Die voordelen zien we niet (voldoende). Het verhaal over de voetbalpiramide rammelt. Die twee klassen, die straks tussen Jupiler League en hoofdklassen worden geschoven, zorgen ons inziens niet voor een betere en aantrekkelijkere competitie.
De amateurs kunnen wel degradanten opnemen uit het betaalde voetbal (kan in de hoofdklasse ook), maar door een vrijwillige promotie wordt de doorstroming ook niet beter. En ex-betaalde clubs met een overgangsregeling zorgen in feite vooral voor competitievervalsing.
ASWH
Het bestuur in principe voorstander, maar heeft nog een groot aantal vragen. Het wil pas een definitief standpunt iinnemen als het definitieve voorstel op tafel ligt, waarbij het bestuur ook kritisch zal kijken hoe de KNVB met die vragen omgaat.
In het voorstel dat aan de clubs voorgelegd gaat worden zullen volgens ASWH de volgende vragen beantwoord moeten worden.
- Hoe gaat de degradatieregeling toegepast worden?
- Wordt de degradatieregeling aangepast als de kampioen of de plaatsvervangende kampioen niet wil promoveren en wel een club uit de 1e divisie degradeert, en wanneer wordt dat bekend gemaakt?
- Hoe gaat de speeldagenkalender eruit zien en worden de aanvangstijdstippen van de wedstrijden flexibel?
- Welke veiligheidsvoorwaarden en ordemaatregelen worden gesteld aan het spelen in de topklasse?
- Moet de accommodatie aan bepaalde eisen gaan voldoen en zo ja, welke?
quote:Het bestuur is tegenstander.
Nadelen zijn: grotere reisafstanden, met name voor supporters en dus minder publiek. Bovendien het ontbreken van derby's, een essentieel element in het amateurvoetbal.
Tja, en laten het nu net de amateurs zijn die over dit plan beslissen.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 15:25 schreef WheeledWarrior het volgende:
[..]Ze blijven ook maar doorjammeren he over die derby's...
Dit hele plan wordt toch nooit wat, die amateurclubs spelen liever nog drieduizend jaar elk jaar in hetzelfde kliekje tegen elkaar dan dat ze ooit iets willen veranderen.
quote:Hoofdklassers Be Quick en Oranje Nassau zien niets in de plannen van de KNVB voor een zaterdag en zondagtopklasse in het seizoen 2010-2011. De topklasse komt tussen de eerste divisie en de hoofdklassen.
Beide verenigingen zeggen dat de plannen voor de meeste clubs die nu nog in de hoofdklasse acteren financieel onhaalbaar zijn. De derde hoofdklasser uit de stad, PKC '83, ziet de plannen van de KNVB wel zitten, maar zegt geen geld te hebben om in de topklasse te spelen.
Als we allemaal met minder salaris genoegen nemen kunnen we met dat geld de minderbedeelden helpen. Alleen is de gemiddelde mens alleen geinteresseerd in zijn / haar eigen centen.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 16:33 schreef ASroma het volgende:
die amateurs moeten eens aan het belang van het nederlands voetbal denken, dan de tunnelvisie die ze nu projecteren, degradatie vanuit de eerste divisie is gewoon noodzaak. Al jaren spelen 16 clubs in de eerste divisie voor noppes en nul komma nul competitie element.... dit kan zo niet langer doorgaan.
Als club zou je natuurlijk op een zo hoog mogelijk niveau willen acteren, maar veel hoofdklassers blijven liever eeuwig tegen dezelfde tegenstanders voetballen in dezelfde klasse. De derby's zullen zeker belangrijk en leuk zijn, maar voor de doorstroming is het nu funest.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 16:47 schreef Sybesma het volgende:
Zo zal het met veel amateurclubs ook wel gaan. Het gaat goed, de club is gezond en de competitie is leuk. Wat voor meerwaarde heeft een eerste divisie voor die clubs? Volgens mij niet zo heel veel.
Worden er aan de topklasse dan ook financiele eisen gesteld?quote:Beide verenigingen zeggen dat de plannen voor de meeste clubs die nu nog in de hoofdklasse acteren financieel onhaalbaar zijn. De derde hoofdklasser uit de stad, PKC '83, ziet de plannen van de KNVB wel zitten, maar zegt geen geld te hebben om in de topklasse te spelen.
Niet allebei denk ikquote:Op dinsdag 17 maart 2009 17:01 schreef rubbereend het volgende:
Maar als een eerstedivsieclub degradeerd mogen ze dan kiezen of ze zaterdag of zondag willen?
quote:Topklasse: ruimte voor twee profclubs
Door ROB HARTOG
ZEIST - De amateursectie van de KNVB reserveert twee plekken voor profclubs bij de start van de twee topklassen, die de voetbalbond met ingang van het seizoen 2010-2011 wil invoeren. De amateurs openen daarmee de mogelijkheid dat aan het eind van het volgende seizoen twee clubs uit de eerste divisie van het betaalde voetbal degraderen naar de nieuwe topklasse.
De KNVB komt daarmee al volgend seizoen tegemoet aan de dringende eis van de wereldvoetbalbond FIFA, die zich verzet tegen ‘gesloten competities’ waarin degradatie niet mogelijk is, zoals nu al jaren in de eerste divisie het geval is.
,,Er is bij de start van de topklasse plaats voor twee clubs die nu nog betaald voetbal spelen,’’ zegt Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal van de KNVB. ,,In beginsel degraderen eind volgend seizoen dus twee clubs uit de eerste divisie naar de topklasse, maar de praktijk is mogelijk anders. Het is immers niet helemaal uitgesloten dat al vóór die tijd om welke reden dan ook een club terugtreedt uit het betaalde voetbal.’’
De nieuw te vormen topklasse, één voor de zaterdag- en één voor de zondagamateurs, bestaat uit elk 16 clubs. De competitie in het amateurvoetbal staat volgend seizoen helemaal in het teken van die nieuwe afdelingen. Tweemaal 15 clubs kunnen zich plaatsen voor de topklasse. ,,Als die er inderdaad komt,’’ houdt Bruijnis nog een slag om de arm. ,,De regio- en districtsbesturen moeten nog wel instemmen met het voorstel van het bestuur amateurvoetbal.’’ Dat gebeurt normaliter tijdens de algemene vergadering amateurvoetbal van 6 juni.
Zodra de topklasse aan het begin van het seizoen 2010-2011 formeel is ingevoerd geldt ook de definitieve degradatieregeling uit de eerste divisie. De club die als laatste eindigt daalt af naar de topklasse. De kampioen van de topklasse heeft wél het recht, maar niet de plicht te promoveren naar het betaalde voetbal.
Voor amateurclubs die zich plaatsen voor de topklasse creëert de KNVB een speciaal financieel fonds, waar tegen aantrekkelijke voorwaarden geld kan worden geleend om, indien nodig, de infrastructuur te verbeteren.
Als je een slecht seizoen hebt in NL heb je nog een redelijk grote kans om te blijven zitten. Er zouden dan ook twee ploegen moeten degraderen en twee promoveren.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 19:44 schreef tong80 het volgende:
Het is echt absurd.
Zit je met Fortuna met een stadion van 20.000 duizend in de topklasse.
In Engeland promveren er drie uit de lagere klasses. En degraderen er drie.
Ja zal in Nederland maar een keer een slecht seizoen hebben.
Waanzin
Noem de ploegen met ambitie eensquote:Op dinsdag 17 maart 2009 19:50 schreef borisz het volgende:
[..]
Als je een slecht seizoen hebt in NL heb je nog een redelijk grote kans om te blijven zitten. Er zouden dan ook twee ploegen moeten degraderen en twee promoveren.. Goed voor de ploegen met ambitie.
VVV, RKC, Cambuur is weer bezig om een goede ploeg op rit te zetten voor promotie. Het is beter voor de doorstromingquote:Op dinsdag 17 maart 2009 19:54 schreef tong80 het volgende:
[..]
Noem de ploegen met ambitie eens
De laatste was AGOVV
Kijk eens waar Hull momenteel staatquote:Op dinsdag 17 maart 2009 19:59 schreef borisz het volgende:
[..]
VVV, RKC, Cambuur is weer bezig om een goede ploeg op rit te zetten voor promotie. Het is beter voor de doorstroming. Neem Engeland Hull als bijvoorbeeld in vijf jaar drie keer gepromoveerd. Omdat daar een goede ploeg staat met goed beleid.
Voorlopig 13de in hun eerste seizoen, dat is knap. Moeten nog wel knokken voor lijfsbehoud maar doen het wel goed.quote:
Ieder jaar is er een andere club die laatste wordt.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 20:05 schreef borisz het volgende:
[..]
Voorlopig 13de in hun eerste seizoen, dat is knap. Moeten nog wel knokken voor lijfsbehoud maar doen het wel goed.
Ijsselmeervogels werden sportploeg van het jaar in 75 omdat ze de halve finale haalden van de beker.quote:
Hebben al die losse zinnen ook nog enig verband met elkaar of het onderwerp?quote:Op dinsdag 17 maart 2009 21:57 schreef tong80 het volgende:
[..]
Ijsselmeervogels werden sportploeg van het jaar in 75 omdat ze de halve finale haalden van de beker.
Lienden schopte het ook ver.
Leuk zo'n club in het betaalde voetbal.
Turkyemspor werd 3 keer algemeen landskampioen bij de amateurs.
Een echte aanwinst voor de eerste divisie
Nee ik moet poepenquote:Op dinsdag 17 maart 2009 21:58 schreef pfaf het volgende:
[..]
Hebben al die losse zinnen ook nog enig verband met elkaar of het onderwerp?
Zijn er niet zoveel.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 22:04 schreef pfaf het volgende:
[..]
O.k. Houd dit topic dan voor diegene die willen discussiëren over de topklasse.
Dat is toch overal zo? Als je laatste wordt, ga je een niveau lager, of het nou van de ere naar de eerste divisie of van de 2de klasse naar de 3de is.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 22:17 schreef tong80 het volgende:
[..]
Zijn er niet zoveel.
Triest als je één keer laatste wordt je plots bij de amateurs moet voetballen.
Ze zijn niet wijs bij de KNVB
Sommige amateurploegen zijn rijker dan jupiler league ploegen. Die mogelijk meer potentie hebben dan Omniworld, Veendam en Eindhoven. Tijd dat die scheiding doormidden wordt gebrokenquote:Op dinsdag 17 maart 2009 22:17 schreef tong80 het volgende:
[..]
Zijn er niet zoveel.
Triest als je één keer laatste wordt je plots bij de amateurs moet voetballen.
Ze zijn niet wijs bij de KNVB
Hoe kom je daar bij ?quote:Op dinsdag 17 maart 2009 22:28 schreef BliksemSchigt het volgende:
Zo gigantisch veel verschil is er echt niet meer tussen een speler van Veendam of van de IJsselmeervogels.
Die rijke amateurclubs zijn rijk door hun derby's.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 22:28 schreef borisz het volgende:
[..]
Sommige amateurploegen zijn rijker dan jupiler league ploegen. Die mogelijk meer potentie hebben dan Omniworld, Veendam en Eindhoven. Tijd dat die scheiding doormidden wordt gebroken.
Dat is bij elke competitie ter Wereld zo slimpie!!quote:Op dinsdag 17 maart 2009 22:17 schreef tong80 het volgende:
[..]
Triest als je één keer laatste wordt je plots bij de amateurs moet voetballen.
Ze zijn niet wijs bij de KNVB
Wat een onzin kraam je uit. Waarom kan Veendam niet terug promoveren? Als ze dat niet kunnen verdienen ze het ook niet.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 22:55 schreef tong80 het volgende:
[..]
Hoe kom je daar bij ?
Door verrassende uitsagen in de beker ?
Het verschil is dat de één zijn baan kwijt raakt en de ander geen tijd heeft om te gaan trainen bij een profclub omdat ie een baan heeft.
Leuk als Veendam degradeert Zien we ze nooit meer terug.
Vul voor Veendam iedere andere club in.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |