Hoe zondequote:» Er is al 166 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk goed of het nuttig is dit topic omhoog te schoppen!
Dr zwemt een visje onder de tomaatquote:Op zaterdag 13 september 2008 22:33 schreef Puckzzz het volgende:
Ik keek wel even op toen ik dit topic ineens omhoog geschopt zag
Ik zie dat je geen vlees in je gerecht hebt gebruikt en vrij veel tomaat?
persoonlijk gebruik ik niet teveel verse tomaat erin,daar zit veel vocht in en dan wordt alles zo waterig onderin.
morgen ga ik wat kipfiletblokjes aanbraden in de tajine met wat lekkere kruiden,en lekkere verse groenten erbij
lekkerquote:Tajine van kip met tuttifrutti
MissyMirjam
Ingrediënten:
1 envelopje saffraandraadjes (kan ook zonder)
1 kippenboulliontablet
4 kippenbouten met vel, in 2 stukken gehakt
kipkruiden
olijfolie
1 gesnipperd ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 tl/ gemberpoeder
half kaneelstokje
250 gr. gewassen tuttifrutti
4 plakjes citroen
Bereidingswijze:
saffraan en boulliontablet in maatbeker doe
n, overgieten met 400 ml. kokend water, doorroeren en saffraan 10 min. weken.
kippenbouten bestrooien met de kipkruiden.
in braadpan of tajine olijfolie verhitten, stukken kip rondom bruin bakken en uit de pan op ene bord scheppen
eventueel overtollig vet uit de pan scheppen.
ui en knoflook 2 min. in braadvet fruiten.
gemberpoeder en kaneelstokje erdoor, saffraan met weekwater opschenken en aan de kook brengen.
tuttifrutti, plakjes citroen en stukken kip erdoor scheppen.
deksel schuin op de pan leggen en ion ca. 45 min. gaarstoven.
kip af en toe keren.
op smaak brengen met zout en peper.
Tips:
* Lekker met couscous met fijngesneden tuttifrutti en geroosterde pijnboompitjes erdoor
* Je kunt het klaarmaken in een echte tajine, maar natuurlijk ook gewoon in de ouderwetse hollandse braadpan
Ik denk haast nietquote:Op zaterdag 13 september 2008 23:02 schreef Burdie het volgende:
Kunnen die dingen ook op inductie?.
Die van mij was 10 euroquote:Op zondag 14 september 2008 00:51 schreef motorbloempje het volgende:
ordinaire tvp
ga er een voor Kerst vragen ofzo.. of eerder zelf kopen als ik niet kan wachten![]()
Xenos?quote:
Ik heb mijn andere tajines online besteld. en elke marrokaanse winkel heeft er wel eentje hoorquote:
Dankquote:Op zondag 14 september 2008 10:54 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik heb mijn andere tajines online besteld. en elke marrokaanse winkel heeft er wel eentje hoor
ik zal straks de PC eens aanslingeren (nu op laptop) daar heb ik meer foto's en ook wat recepten op staan.
ik zal vanavond ook wel wat foto's maken en het recept plaatsen.
ow en te kleine keuken?je hebt alleen maar een snijplank en 1 klein pitje nodig
kloptquote:
Wij hebben inductie en een kleine oven, hypermodern dusquote:Op zondag 14 september 2008 00:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik denk haast nietJe hebt in Leusden toch gewoon overal gas?
Waarom dan moeilijk doen met electrische rommel
![]()
In de oven kan wel, alsie maar groot genoeg is. Ik had overal gelezen dat hij geleidelijk aan heel heet moet worden, maar Isegrim gaf in het rotterdam topic aan dattie het in haar normale (niet-pizza) oven ook prima doet
quote:Op woensdag 17 september 2008 02:35 schreef MLI het volgende:
Ik zag er 1 staan, donderdag ga ik 'm kopen. En donderdag, vrijdag, zaterdag,... aan het koken.
Bedankt, die kan op inductie! Ik ga 'm zsm kopenquote:Op maandag 15 september 2008 20:43 schreef sigme het volgende:
Er is ook een gietijzeren tajine op de markt, van Le Creuset.
[ afbeelding ]
Verder kan een tajine natuurlijk heel goed in de oven.
Ik heb er een met een bijbehorende stoof, in de stoof maak je houtskool gloeiend heet (zoals een barbeque), en daar gaat de tajine dan op. In Marokko hebben ze d'r ook een moderne variant van: een aardewerken steun die je op een gasflesbrander kan monteren.
die heb ik en doet het inderdaad prima op inductie!!!quote:Op maandag 15 september 2008 20:43 schreef sigme het volgende:
Er is ook een gietijzeren tajine op de markt, van Le Creuset.
[ afbeelding ]
Verder kan een tajine natuurlijk heel goed in de oven.
Ik heb er een met een bijbehorende stoof, in de stoof maak je houtskool gloeiend heet (zoals een barbeque), en daar gaat de tajine dan op. In Marokko hebben ze d'r ook een moderne variant van: een aardewerken steun die je op een gasflesbrander kan monteren.
Waar is ie te koop?quote:Op woensdag 17 september 2008 12:51 schreef Tumble het volgende:
[..]
die heb ik en doet het inderdaad prima op inductie!!!
Is het ookquote:Op woensdag 17 september 2008 15:07 schreef Abbadon het volgende:
ziet er erg lekker uit....en makkelijk![]()
dit weekend even inlezen en rondkijken!
heb dit jaar een rondreis door Egypte gemaakt, en het ziet er bekend uit...en ik vond het eten daar erg smakelijk!quote:Op woensdag 17 september 2008 15:44 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Is het ookEn ziet er leuk uit, ruikt lekker, en geeft amper afwas
![]()
probeer anders eerst gewoon zon tien euro ding van de xenos, ik lees ook op veel sites dat het wel gewoon op inductie kan, maar dan moet je wat voorzichtiger zijn... Barst ie, dan kun je alsnog kijken voor de creuset ding, barst ie niet, dan ben je voor 10 e klaarquote:
Zou een fors theebrandertje werken, voor de gasloze mensen? Een Tajine heeft maar heel weinig gas nodig..quote:Op woensdag 17 september 2008 19:51 schreef sigme het volgende:
Over tajine in de oven en/of bereiding van stoofpot in een gietijzeren pan: het idee achter die tuut is dat het vocht daar condenseert en weer terug druipt op de te bereiden spijzen. In de oven werkt dat niet (want daar is de bovenkant ook heet) en in een pan werkt het ook niet.
Natuurlijk kunnen desondanks met de tajine in de oven heerlijke schotels bereid worden, en ook in een pan.
Geen idee, levert dat wel echte hitte? Voor gaslozen kan een barbeque ook uitkomst bieden - een tajine hoort eigenlijk op houtskoolquote:Op woensdag 17 september 2008 21:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zou een fors theebrandertje werken, voor de gasloze mensen? Een Tajine heeft maar heel weinig gas nodig..
Wat denk ik wel werkt is de hele schaal zonder de bovenkant incl vulling in de oven doen, verhitten tot 110 graden, eruit halen, deksel dr op zetten, en dan een half uur laten napruttelen.quote:Op woensdag 17 september 2008 21:15 schreef sigme het volgende:
[..]
Geen idee, levert dat wel echte hitte? Voor gaslozen kan een barbeque ook uitkomst bieden - een tajine hoort eigenlijk op houtskool.
deze zijn maar tien euroquote:Op donderdag 18 september 2008 12:27 schreef Sylvana het volgende:
Dat ziet er echt supergoed uit zeg! Maar ik heb de afgelopen tijd al zoveel aan kookspullen uitgegeven ( vooral voor bento's), dat ik voorlopig maar even niks meer van mezelf mag kopen op kookgebied.
Thnx, en het is toch weer 10 euro ;-) Ik ben de afgelopen week al 3 keer bij de Xenos geweest, en als het elke keer 10 euro is, is het uiteindelijk toch heel veel geldquote:Op donderdag 18 september 2008 13:21 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
deze zijn maar tien euro![]()
( zal al je bento spul trouwens voorbijkomen, ziet er leuk uit allemaal! )
das ook wel weer zoquote:Op donderdag 18 september 2008 13:27 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Thnx, en het is toch weer 10 euro ;-) Ik ben de afgelopen week al 3 keer bij de Xenos geweest, en als het elke keer 10 euro is, is het uiteindelijk toch heel veel geld
Voor die Bento bijvoorbeeld ook, totaal toch voor bijna 100 euro aan spullen/bento's zelf enzo gekocht
Dus voorlopig toch maar ff een beetje zuinig aan doen
Hmm, das wel een goeie, 1 oktober zijn vriendjelief en ik 1,5 jaar samen, kan dat dan wel vragen jaquote:Op donderdag 18 september 2008 13:32 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
das ook wel weer zomiss heb je binnenkort wel iets te vieren? relatie-verjaardag, gewone verjaardag, verjaardag van de kat?
gewoon aan vriendjelief vragen ofzo
zo das geregeldquote:Op donderdag 18 september 2008 13:35 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Hmm, das wel een goeie, 1 oktober zijn vriendjelief en ik 1,5 jaar samen, kan dat dan wel vragen ja
quote:Op donderdag 18 september 2008 13:50 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
zo das geregeld
namens het tajinepromotieteam bedankt![]()
15 euro is die, wij hebben 'm zaterdag gehaaldquote:Op maandag 22 september 2008 00:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Die van de Dille en kamille is trouwens helemaal niet veel duurder, de goedkopere variant (nog 17 euro) zelfs heel klein.
Wel is de duurdere variant 2x zo diep. Maar de diameter is gelijk ...(duurdere was iets van 28 ofzo..)
Bij de D&K in Amersfoort?quote:Op maandag 22 september 2008 09:08 schreef Burdie het volgende:
[..]
15 euro is die, wij hebben 'm zaterdag gehaald.
Past prima in onze oven.
Nu nog iets lekkers verzinnen om erin te maken.
ik zou het vlees onderin leggen en dan de groenten er overheen. als je het vlees onderin op ene laagje olijfolie en kruiden legt, kan je de groenten eroverheen leggen en andere kruiden op doen. zo doe ik het tenminstequote:Op zondag 21 september 2008 23:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]
Nog een 2e foto van onze eerste poging, met scholfilets... even stiekem ruiken![]()
[ afbeelding ]
Lamsvlees
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |