abonnement Unibet Coolblue
pi_61107817
Waar?
De Twee Heeren, Maastricht

Wanneer?
Zaterdag 23 augustus 2008

Wat at je?
Ik: als voorgerecht meloen met gandaham, als hoofdgerecht varkenshaas met champignons en brie en als nagerecht een kop thee
Mn vriend: Als voorgerecht tomatensoep, als hoofdgerecht varkenshaas met champignons en brie en als nagerecht een kop koffie. Verder heb ik nog 2 glazen malibu-cola gehad en mn vriend 2 biertjes.

Impressie?
Het restaurant zag er goed en erg sfeervol uit. Je hebt aan de ene kant een restaurantgedeelte, en aan de andere kant een bargedeelte. Het zat vrijwel helemaal vol, en de bediening was goed, al duurde het wel een beetje lang voor we het hoofdgerecht kregen. Het eten was erg lekker. Het voorgerecht dat ik had, de meloen met gardaham, was erg uitgebreid, er zat veel meloen en ham in en er zat nog een erg lekkere rucolasalade bij. De varkenshaas was erg lekker, al was hij niet erg aan de grote kant, maar door de brie vulde hij wel erg. Ik zat na het eten iig goed vol.

Kosten?
62.60 euro voor 2 personen

Cijfer?
8.5

[ Bericht 19% gewijzigd door _Hestia_ op 25-08-2008 12:44:28 ]
pi_61107935
Waar
Pizzeria Lunetta, Maastricht

Wanneer?
Zondag 24 augustus 2008

Wat at je?
Ik: Als voorgerecht groentensoep, als hoofdgerecht tournedos met champignonsaus en als nagerecht een kop thee.
Mn vriend: Als voorgerecht tomatensoep, als hoofdgerecht tournedos met pepersaus en als nagerecht een kop koffie

Impressie?
We waren er al vroeg, rond half 6, aangezien we rond een uur of 8 weer naar huis wilden. Het was dus nog niet zo erg druk, maar naarmate we er langer zaten, werd het wel steeds drukker. De soepen waren erg lekker, de tomatensoep was een beetje pittig, waar mn vriend erg tevreden over was. De tournedos was erg mals, alleen bij mij zat er echt alleen champignonsaus bij, en geen echte champignons er doorheen, dus dat was wel wat minder. Ik vind het toch altijd wel lekker als er ook echte champignons in de saus zitten. Maar het smaakte verder prima en de tournedos waren redelijk groot. De bediening vroeg regelmatig hoe het smaakte, alleen tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht zat wel redelijk wat tijd.

Kosten?
47.10 euro voor 2 personen

Cijfer?
8
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 30 augustus 2008 @ 22:16:26 #153
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_61254332
Crosspost

We(ik, mijn moeder en mijn broetje) hebben gegeten bij het Roode Hert in Oud-Velsen. (www.roodehert.nl). Dit restaurant is in handen van Jeroen van den Bogaerde en Edwin Roest. We hebben er gegeten in het kader van de restaurantweek.

Nadat we ons eerste drankje namen, kregen we een aperitief, dit bestond uit een paar olijfjes, nootjes en een eetbaar bakje met een zalmdingetje(geen foto’s maar het was erg lekker, kan er even geen juiste woorden voor vinden )

We hadden dus een driegangen menu voor 25 euro. Vooraf een salade met lauwwarme gegrilde tonijn met minitomaten vinaigrette. Dit smaakte erg lekker. (sorry bloes hiervan was ik vergeten een foto te maken ). Tonijn was vers en zag er goed uit.

Als hoofdgerecht een kalfsribeye met cantharellensaus, aardappelgarnituur en gemixte groente.



Goed stuk vlees, lekker mals, groente was lekker en zelfs mijn broertje heeft de paddenstoelen opgegeten . Daarbij hadden we een rode pinot noir bourgogne, was erg lekker.

Als dessert hadden we een chocolade’mousse’ toren het was niet echt een mousse want was iets minder luchtig, was al wat ingezakt waarschijnlijk. Een bolletje vanille-ijs en een karamelsaus. Erg lekker.

Ik was al begonnen .

Overall een goede voldaan gevoel. Eten was lekker, lekkere wijn en het waren aardige mensen.

De kater kwam later, maar dat had niks met het eten te maken .


Waar? Het roode hert
Wanneer? vandaag 30 augustus
Wat at je? zie tekst
Impressie? zie tekst
Kosten? ¤123 voor drie personen
Cijfer? 7,5
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 22:46:33 #154
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_61255016
Waar?
Gaststatte "Zum Edler Hirsch" in Seybottenreuth (Duitsland)

Wanneer?
Een week of twee geleden

Wat at je?
Sauerbraten

Impressie?
We belandden hier op weg naar huis van vakantie. Gewoon een dorpje ingereden, kijken wat er is. Bevalt stukken beter dan langs de snelweg te veel geld uitgeven aan te slechte service en te matig voedsel,

Wat maakt deze bijzonder? De tent was blijkbaar afgehuurd voor een verjaardag. Maar dat maakte niet uit, we mochten er wel bij. De baas kondigde echter wel aan dat het allemaal even kon duren en dat de keuze beperkt was.

Binnen 5 minuten stond er een dame met minstens vijf keuzemogelijkheden (die dus allemaal bij elkaar geimproviseerd waren omdat het restaurant eigenlijk gesloten was). De keuze viel op de lokale specialiteit 'Sauerbraten'. De kinderen waren dwars, niets was goed. Speciaal voor hun werd er nog even een pastagerecht in elkaar gezet.

Men zegt wel dat honger rauwe bonen zoet maakt, maar dit was dus écht lekker. Het is geen super-aantrekkelijk gerecht om te zien (Sauerbraten dus), maar we hebben gesmuld.

Kosten?

Omdat we niet echt van de kaart aten kan ik geen aparte prijzen aangeven. Voor het geheel, inclusief bier/fris/melk/koffie/thee/toetje etc. was 35 euro. (ik had eerst iets van maar het klopte volgens hun toch echt)

Cijfer?
Eten: 8. Service: 10+

Jammer dat de kans uiterst beperkt is dat we daar ooit nog weer eens terecht komen.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  maandag 1 september 2008 @ 10:39:29 #155
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_61285976
Waar?
De Kleine Griek, Delft

Wanneer?
Vrijdag 29 augustus 2008

Wat at je?
Als voorgerecht lekker brood met pittige feta en tzatziki.
Als hoofdgerecht een heleboel verschillende mezedes, waaronder:
-gevulde paprika met kaas: weer een paprikavelletje in een flets kaas, waarom kan dit niet lekkerder?
-aardappel uit de oven met kruiden: mjam
-paddestoeltjes met knoflook: op zich lekker, maar ben niet zo'n paddestoelfan
-bladerdeeg met feta en spinazie: hmmm!!
-aardappel gevuld met kaas en groente: echt hmmmm!
-en nog meer die ik nu vergeet
Toe: Soort baklava maar dan met van die sliertjes (kfaisi ofzo): heel erg lekker, maar echt te machtig; het had een veel kleiner stukje mogen zijn.

Impressie?
Het restaurant heeft een boot in de gracht waarop je kan eten. Erg sfeervol, al hing de boot nogal scheef, wat voor vreemde verschuivingen zogrde. Het eten was lekker, kwam redelijk snel, en de bediening was aardig en relaxt.

Kosten?
Geen idee, vader van m'n vriend betaalde...

Cijfer?
8.5
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  Moderator / Redactie Sport zondag 14 september 2008 @ 23:01:34 #156
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_61633775
Waar ? Ma Brown's Restaurant
Nieuwe Groenmarkt 31
2011TT Haarlem
www.mabrownsrestaurant.nl

Wanneer ? Zondag 14 september 2008

Wat At Je ?
Het restaurant bestaat 25 jaar. Dus er is een driegangen menu voor 25 euro. Het is een Engels restaurant

Vooraf
Scallops and blackpudding
Fried blackpudding with grilled scallops.
St. Jacobsschelpen met bloedworst.

Als hoofdgerecht
Sirloin steak with walnut sauce
De naam ‘sirloin’ komt van Henry 8th, nadat hij een ‘loin’(lende) had gegeten en besloot deze tot ridder (sir) te slaan.
Entrecôte geserveerd met een van saus,walnoten, zure room en bosuien.

Toetje
A selection of English cheeses
served with water biscuits and a glass of red port.

Inpressie

PLaatje op de site zelf, daar wordt het drinken ingeschonken, rechts ervan is de half open keuken.

De trolley met de zoete dingen .

Het eten was simpel maar wel lekker, niet speciaal opgemaakt. Daarbij dronk ik lekkere Britse bieren. De kazen waren lekker als toetje, ik had niet zo’n trek in zoet dus dan maar de kazen .

Het enige was
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Kosten: eten 25 euro pp + drankjes

Cijfer 7, simpel en lekker eten voor een redelijke prijs. Omdat het rustig was had de kok ook de tijd om met ons te praten dat was wel lollig, leuke man.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_61634329
Waar?
Lust, Straatweg Rotterdam

Wanneer?
04-sept-08

Wat at je?
Hoofdgerecht: kipfilet met een vulling van serranoham, mozzerella, pesto en basilicum.
Het klinkt een stuk beter als het was. De kip was wat droog en de smaken kwamen er niet goed uit.

Nagerecht: witte chocolademousse met frambozen
Dit was lekker, goede combinatie ook

Impressie?
Leuke gelegenheid, gericht op een wat jonger publiek. Ziet er goed uit. Alleen zeer jammer van de bediening. Overal moest om gevraagd worden. Zelfs de vraag of we nog iets wilden drinken kwam niet

Kosten?

25 euro p.p. ongeveer

Cijfer?
Eten: 7- Service: 4
stupidity has become as common as common sense was before
pi_61735678
Ik ga morgen naar Rotterdam en bij FRED lunchen. Iemand daar al geweest?
pi_61736290
Leuk dit, ik ga binnenkort wel weer eens naar La Cabana in Hellevoetsluis ik ben daar 2x geweest en ik heb nog nooit zulk mals vlees gegeten (steak en ossehaas). Het vlees leek echt wel op je tong weg te smelten.
pi_61739149
quote:
Op donderdag 18 september 2008 @ 17:30 schreef spy08 het volgende:
Ik ga morgen naar Rotterdam en bij FRED lunchen. Iemand daar al geweest?
Prima tent, sinds de zomer geopend, erg druk altijd daar. Laat je even weten hoe het was?
Whatever I want.
pi_61761643
Waar?


FRED Rotterdam
Honingerdijk 263-265
3063 AM Rotterdam

Wanneer?


vanmiddag 19-sept-08

Wat at je?




Amuse: lichte kogel tartaar met een mostert,piccalillysaus.


Voorgerecht: Eendenlever met coquilles.


Tussengerecht: Kreeftensoep met paling.


Hoofdgerecht: Zeebaars met Citrusfruit.


Impressie?


Restaurant inrichting niet echt mijn stijl ,beetje barokke stijl  te samen met wat kitscherigheid. Het eten was goed,sommige gerechten al eens in een andere variatie gegeten maar al met al zeker de moeite waard om snel weer te bezoeken en de rest van de kaart eens uit te proberen. De prijs -kwaliteit verhouding is prima te noemen en wat nog mooier is: restaurant Floris is ernaast gelegen en restaurant In Den Rust Wat tegenover Fred.

De bediening staan hun mannetje zonder duidelijk aanwezig te zijn tijdens de lunch.Vriendelijk,bescheiden en daar waar nodig is zeer behulpzaam,zelfs als de gast niet helemaal volgens de geldende kledingvoorschriften voor dit soort restaurants is gekleed.

Kosten?


+/- 20 euro per couvert

Cijfer?


Eten: 8
Service: 8
  zaterdag 20 september 2008 @ 00:37:51 #162
3869 David
Drum the drums
pi_61773315
20 euro per couvert? Dat is weinig, aan die gerechten te zien lijkt het me toch een echt fine-dining restaurant.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 18 oktober 2008 @ 19:54:06 #163
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_62490163
Waar? eetcafe middenloo in Driehuis
Wanneer? 18 oktober 2008
Wat at je? Biefstuk met patat, aardappelsalade en salade
Impressie? Simpel maar wel lekker, gewoon alles op het bord
Kosten? eten 9 euro bokbiertjes weet ik niet.
Cijfer? 8, je weet dat het simpel is wat je gaat eten maar het was erg lekker
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_62490610
quote:
Op zaterdag 20 september 2008 00:37 schreef David het volgende:
20 euro per couvert? Dat is weinig, aan die gerechten te zien lijkt het me toch een echt fine-dining restaurant.
Je weet wie het schrijft

Ik heb ook nog een leuke, trouwens.

Waar? Pizzeria Remo in Testaccio, Rome (10 minuutjes lopen vanaf het Colosseum, een vrij saaie wijk verder)
Wanneer? 20 september
Wat at je? Suppli, gefrituurde olijven gevuld met worstvlees, bruschetta, crostini's met rauwe ham en (verrukkelijke) mozzarella, pizza van het huis (met o.a. aubergine en worst). Vergezeld door twee driekwart-literflessen Italiaans bier.
Impressie? Op zaterdagavond staat er op het plein een flinke rij voor deze pizzeria, vooral Italianen en een enkele buitenlander. De tent oogt weinig gezellig of romantisch; tafels dicht opeen, TL-verlichting... Voorin de zaak draaien ze de pizza's in elkaar. OK, dat is wel impressive. Evenals het tempo waarmee klanten worden bediend... Met een beetje mazzel sta je met een halfuurtje buiten.
Eindelijk gezeten moet je op een lijstje op tafel aankruisen wat je wilt eten. Mijn Italiaans is minimaal, maar mijn culinair-Italiaans is gelukkig afdoende
Dan komt het eten (en het bier). Hemel, het is simpel, maar echt perfect klaargemaakt (wat wel verrassend is, gezien het moordende tempo van bediening en keukenpersoneel). Risottokroketjes Gevulde gefrituurde olijven in een jasje Bruschetta met grofgesneden, smakelijke tomaat en een lekkere olijfolie Knapperige, flinterdunne pizza Crostini met ham en mozzarella om je vingers bij af te likken Het is allemaal eenvoudige kost, maar LEKKER met hoofdletters! We zitten zo propvol dat we met spijt in ons hart een toetje moeten afslaan.
Kosten? 27 euro met z'n tweeen.
Cijfer? Deze -tamelijk sfeerloze- tent zou ik iedereen aanraden! Ongelooflijk lekkere, flinterdunne pizza, de voorgerechten die op zichzelf al een perfecte maaltijd waren ondanks dat het vrij 'eenvoudig' eten was....
Minstens een 9!
pi_62494345
Weer bijgelezen
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 18 oktober 2008 @ 23:09:49 #166
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_62494652
Nog 1tje dan die ik nog niet ingevuld heb.

Niet leesbaar voor Bloes .

Waar? Wok four you IJmuiden
Wanneer? vier weken geleden
Wat at je? Alles wat er te vinden was heb ik wel gegeten . Vlees, vis, groente, bijgerechten etc.
Impressie? Wok en grillrestaurant, grote eetgelegenheid je mag zelf je eten en drinken! halen
Kosten? 26,50 Per persoon inclusief drankjes. Alleen hele sterke dranken moet je voor bijbetalen, voor de rest krijg je dat erbij.
Cijfer? 8, vlees en vis was goed. Heb wel minder gegeten in verschillende woktenten. Grill was lekker, goede bijgerechten niet te koud werd snel bijgevuld zodat je verse dingen had. Het lijkt wel op een vreetfabriek maar wel 1 van de betere .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 22 november 2008 @ 17:52:47 #167
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_63432591
Wanneer en waar? Eergisteren in Hoorn in Jozua's Restaurant gegeten.

Wat? Ik weet niet precies meer wat het allemaal was. Het was heerlijk dat weet ik nog wel



De tweede amuse. De eerste (een oester gestoomd op 60 graden met een komkommersause op pittige zeewier) hadden we al op voordat ik bedacht dat het een leuk idee was om foto's te maken.
Wat dat bruine blokje precies was weet ik niet meer. Dat donkere is rode uiencompote, en een croutonnetje


Carpaccio van coquilles St.Jacques op creme fraiche aangemaakt met limoen en nog wat en champagne kaviaar.


Een bisque met garnalen


Fazant met smeltende eendelever zoete zuurkool en pastinaakpuree


Reebout met paddestoelen, bloemkool knolselderijpuree en spek.


Nootje in een druppel caramel, chocolade mousse of ijs (ik had geen ruimte meer voor het desert) Bietenijs en appelgebak


Impressie
Warme sfeer in het restaurant, en de bediening is vriendelijk, correct zonder formeel of stijfjes te zijn en zeer alert.
Het eten was perfect. Heel bijzonder met allemaal waanzinnige smaaksensaties. Vooral de combinatie van smaken vond ik spectaculair lekker.
Kosten 112 euro met z'n tweeen.
Cijfer: 10 Alles was echt even smakelijk. Ik heb in zeker 10 jaar niet zo goed gegeten.

Nu dit topic eens even helemaal doorlezen
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_63432715
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 17:52 schreef tonja het volgende:
Wanneer en waar? Eergisteren in Hoorn in Jozua's Restaurant gegeten.

Wat? Ik weet niet precies meer wat het allemaal was. Het was heerlijk dat weet ik nog wel

[ afbeelding ]

De tweede amuse. De eerste (een oester gestoomd op 60 graden met een komkommersause op pittige zeewier) hadden we al op voordat ik bedacht dat het een leuk idee was om foto's te maken.
Wat dat bruine blokje precies was weet ik niet meer. Dat donkere is rode uiencompote, en een croutonnetje
[ afbeelding ]

Carpaccio van coquilles St.Jacques op creme fraiche aangemaakt met limoen en nog wat en champagne kaviaar.
[ afbeelding ]

Een bisque met garnalen
[ afbeelding ]

Fazant met smeltende eendelever zoete zuurkool en pastinaakpuree
[ afbeelding ]

Reebout met paddestoelen, bloemkool knolselderijpuree en spek.
[ afbeelding ]

Nootje in een druppel caramel, chocolade mousse of ijs (ik had geen ruimte meer voor het desert) Bietenijs en appelgebak
[ afbeelding ]

Impressie
Warme sfeer in het restaurant, en de bediening is vriendelijk, correct zonder formeel of stijfjes te zijn en zeer alert.
Het eten was perfect. Heel bijzonder met allemaal waanzinnige smaaksensaties. Vooral de combinatie van smaken vond ik spectaculair lekker.
Kosten 112 euro met z'n tweeen.
Cijfer: 10 Alles was echt even smakelijk. Ik heb in zeker 10 jaar niet zo goed gegeten.

Nu dit topic eens even helemaal doorlezen
En thuis meteen een zak chips opentrekken omdat je zo weinig kreeg
I feel kinda Locrian today
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:15:32 #169
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63433108
wow tonja! dat ziet er lekker uit!

ik denk dat het plakje wat je niet meer thuis kan brengen een pate van gans-/eendelever is of een ander gevogelte.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:18:37 #170
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_63433179
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 18:15 schreef zoalshetis het volgende:
wow tonja! dat ziet er lekker uit!

ik denk dat het plakje wat je niet meer thuis kan brengen een pate van gans-/eendelever is of een ander gevogelte.
Zoiets inderdaad, en aangemaakt met pernod en nog wat.. Was overheerlijk ook.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_63433208
Waar? Il Cavallino in Amsterdam
Wanneer? Vorige week zondag
Wat at je? Turks brood met kruidenboter van het huis en als hoofdgerecht verse ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood onder bolognesesaus.
Impressie? Knus restaurantje maar verwacht geen goede stoel of grote tafel, geen pizza op de kaart, alle pasta is vers, personeel is redelijk ongeinteresseerd.
Kosten? 2 personen, alleen hoofdgerecht, 2 colaatjes en 2 biertjes voor ¤ 30,-
Cijfer? 6,5
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:21:30 #172
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63433241
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 18:19 schreef Raissa het volgende:
Waar? Il Cavallino in Amsterdam
Wanneer? Vorige week zondag
Wat at je? Verse ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood onder bolognesesaus.
Impressie? Knus restaurantje maar verwacht geen goede stoel of grote tafel, geen pizza op de kaart, alle pasta is vers, personeel is redelijk ongeinteresseerd.
Kosten? 2 personen, alleen hoofdgerecht, 2 colaatjes en 2 biertjes voor ¤ 30,-
Cijfer? 6,5
wel een laag cijfer vind ik. moet toch flink tegengevallen zijn.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63433379
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 18:21 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

wel een laag cijfer vind ik. moet toch flink tegengevallen zijn.
Ik vind het niet echt prettig om in een hoekje te worden neergezet op een stoel waarop je na 2 minuten al een houten reet hebt nee Bovendien vind ik het bijzonder irritant als ze je weet ik hoe lang laten wachten op het opnemen van de drankjes (terwijl het niet echt bijzonder druk was ofzo).
Het eten was lekker maar niet bijzonder, het enige dat een beetje smaak had was de bolognese saus en zelfs die smaak was mwa..
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:30:58 #174
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_63433427
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 17:52 schreef tonja het volgende:
Wanneer en waar? Eergisteren in Hoorn in Jozua's Restaurant gegeten.

Wat? Ik weet niet precies meer wat het allemaal was. Het was heerlijk dat weet ik nog wel

[ afbeelding ]

De tweede amuse. De eerste (een oester gestoomd op 60 graden met een komkommersause op pittige zeewier) hadden we al op voordat ik bedacht dat het een leuk idee was om foto's te maken.
Wat dat bruine blokje precies was weet ik niet meer. Dat donkere is rode uiencompote, en een croutonnetje
[ afbeelding ]

Carpaccio van coquilles St.Jacques op creme fraiche aangemaakt met limoen en nog wat en champagne kaviaar.
[ afbeelding ]

Een bisque met garnalen
[ afbeelding ]

Fazant met smeltende eendelever zoete zuurkool en pastinaakpuree
[ afbeelding ]

Reebout met paddestoelen, bloemkool knolselderijpuree en spek.
[ afbeelding ]

Nootje in een druppel caramel, chocolade mousse of ijs (ik had geen ruimte meer voor het desert) Bietenijs en appelgebak
[ afbeelding ]

Impressie
Warme sfeer in het restaurant, en de bediening is vriendelijk, correct zonder formeel of stijfjes te zijn en zeer alert.
Het eten was perfect. Heel bijzonder met allemaal waanzinnige smaaksensaties. Vooral de combinatie van smaken vond ik spectaculair lekker.
Kosten 112 euro met z'n tweeen.
Cijfer: 10 Alles was echt even smakelijk. Ik heb in zeker 10 jaar niet zo goed gegeten.

Nu dit topic eens even helemaal doorlezen
Ziet eruit als een restaurant met een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:32:46 #175
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_63433471
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:36:31 #176
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63433538
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 18:29 schreef Raissa het volgende:

[..]

Ik vind het niet echt prettig om in een hoekje te worden neergezet op een stoel waarop je na 2 minuten al een houten reet hebt nee Bovendien vind ik het bijzonder irritant als ze je weet ik hoe lang laten wachten op het opnemen van de drankjes (terwijl het niet echt bijzonder druk was ofzo).
Het eten was lekker maar niet bijzonder, het enige dat een beetje smaak had was de bolognese saus en zelfs die smaak was mwa..
ik hou sowieso niet van tenten waar het personeel ongeïnteresseerd is en waar mensen achteraf gezet worden, zonder dezelfde egards te krijgen die een klant betaamt.

dat is deceptie en vals.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:42:20 #177
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_63433662
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 18:32 schreef Isegrim het volgende:
Oh, tonja, je hebt dit menu gehad volgens mij: http://www.jozuas-restaurant.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=66
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:46:25 #178
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63433738
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 18:32 schreef Isegrim het volgende:
Oh, tonja, je hebt dit menu gehad volgens mij: http://www.jozuas-restaurant.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=66
jammer dat de amuses er niet op staan. weten we nog niet zeker wat het 'blokje' is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 22 november 2008 @ 19:13:15 #179
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_63434413
Is het niet een pâté ofzo?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 22 november 2008 @ 19:15:14 #180
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63434477
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 19:13 schreef Isegrim het volgende:
Is het niet een pâté ofzo?
dat had ik al geschreven.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 22 november 2008 @ 19:20:54 #181
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_63434615
Weet je wat? Ik zal het even aan hem vragen. Middels e-mail, dus ik denk niet dat we vanavond nog antwoord krijgen.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  zaterdag 22 november 2008 @ 19:21:49 #182
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_63434645
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 19:15 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

dat had ik al geschreven.
Oh okee, dan zit ik niet op te letten.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 23 november 2008 @ 17:15:39 #183
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_63454075
Het was dus ganzelever. Helaas schrijft hij niet waar hij het mee had aangemaakt. Het was pernod en nog wat meen ik me te herinneren.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_63456048
Tonja, wat een leuke fotorep
Zag er heerlijk uit
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 5 december 2008 @ 23:37:38 #185
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_63796696
Waar? Sense of Asia www.senseofasia.nl --> Rijksstraatweg in Haarlem.

Wanneer? 5 december
Wat at je? Dit viergangen menu

Impressie? Mijn vader had er al vaker gegeten en ik kende het nog niet dus ik laat me lekker verassen. Dat is zeker gelukt. Wij kwamen er rond 18.00 uur. Een kleine impressie van hoe het eruit ziet van binnen.



We begonnen met een borrel en kregen wat kroepoek die was erg lekker. Dat beloofde al een lekkere avond te worden. Ik koos dus voor dat menu van Scent of een Asian, je hebt de keuze tussen een aantal menu's(of verrassingsmenu) of je kiest gewoon van de kaart.
Ik begon dus met de loempia, erg lekker was al gesneden en je kan kiezen of je met stokjes eet of met mes en vork, voor de grap probeerde ik het ook met stokjes dat ging wel aardig . Het smaakte goed. Niet te pittig. Als drank hadden wij daarbij de huiswijn dat was een Spaanse wijn die niet op de wijnkaart staat op de site. Die wijn was best lekker al had ik denk ik als ik het voor het zeggen had een iets vollere wijn gekozen wat beter bij het eten had gepast.
Als tweede gang de mixed grill. Twee spiesjes met vlees, het vlees was mals en erg lekker. Daarna volgden de crêpes van eend met bosui en komkommer. Ik ben geen eendkenner qua vlees maar het was wel iets aan de droge kant, of dat gebruikelijk is bij eend dat het iets droger is dan ander vlees weet ik niet precies. Maar het smaakte opzich nog wel lekker. Als vierde gang volgden de gamba’s in een pikante bonensaus, daarbij werd mihoen geserveerd. Je kan ook rijst krijgen als je dat wilt, maar ik ga altijd voor de slierten dan voor de rijst . Dat was ook erg smakelijk.
Ik heb mijn buikje rond gegeten en zat lekker vol. Op het eind nog een Irish coffee toe. Dat is bij ons een traditionele afsluiter geworden. Die was ook lekker. Bij ons geldt de regel als de Ierse koffie dramatisch is dan is de rest ook wat minder . Wiskey en koffie was goed afgestemd.

Kosten? 120 euro voor drie personen.
Cijfer? Doen we niet aan maar ik kan zeker zeggen dat het één van de beste Aziatische restaurants is in de omgeving van Haarlem. Het is ook echt een restaurant, er is geen afhaalservice en met alleen een hoofdgerecht zit je niet vol. Het is ook geen ‘Chinees’ restaurant waar je wat je opgeschept krijgt nog de hele week van kan eten . Het was erg lekker en ook op deze sinterklaasdag is zat het vol.


Helaas heb ik geen foto's maar laat je fantasie maar op hol slaan .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 5 december 2008 @ 23:48:24 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_63796980
Nog steeds lekker dus, Borissie.
We zijn er ook al een paar keer geweest.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 6 december 2008 @ 00:03:27 #187
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_63797354
Heh, die crepe met geraspte eend en sliertjes groente en hoisin saus vind ik ook altijd lekker. Bij ons komt de ober dan met de hele eend stukjes af snijden naast de tafel. Daarna wordt de half aangesneden eend gewoon op tafel gezet zodat we die soldaat kunnen maken.

Vind het wel errug duur, Boris.
Confidence through competence
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 6 december 2008 @ 00:06:37 #188
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_63797416
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 00:03 schreef Stereotomy het volgende:
Heh, die crepe met geraspte eend en sliertjes groente en hoisin saus vind ik ook altijd lekker. Bij ons komt de ober dan met de hele eend stukjes af snijden naast de tafel. Daarna wordt de half aangesneden eend gewoon op tafel gezet zodat we die soldaat kunnen maken.

Vind het wel errug duur, Boris.
Ik kreeg het ook netjes opgediend. Het is ook een 'echt' restaurant ipv een eetschuur en daardoor is het wel iets prijziger dan een 'normale' Aziatische tent. Gelukkig hoefde ik niet af te rekenen .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_63799069
Ik vind het helemaal niet duur, en droge eend komt wel vaker langs helaas
Leuk verslagje!
  zaterdag 6 december 2008 @ 06:39:25 #190
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63800216
'Geur van een aziaat' wat een titel voor een menu..
  zaterdag 6 december 2008 @ 07:40:03 #191
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_63800315
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 06:39 schreef Windigo het volgende:
'Geur van een aziaat' wat een titel voor een menu..
Ik krijg daar onfrisse associaties bij.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 6 december 2008 @ 11:13:33 #192
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_63801632
Whehe. Ik ben ooit eens in Beijing geweest, daar hebben ze openbare toiletten. Laat ik zeggen dat de bordjes die er naar wezen totaal overbodig waren
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_63801831
Gisterenavond als sinterklaaskadootje van mn papa bij de gelagkamer in Oirschot gegeten.

http://www.gelagkamer.nl/frames/framegelagned.html

Het was heerlijk! Erg gezellig ook. Ik nam het weekmenu (29,50) omdat ik anders toch nooit kan kiezen.. en truffel is mijn nieuwe favoriete smaak..

Voorgerecht

Hertenham met pate van kwartel en siroop van aceto balsamico

Hoofdgerecht
Zeebaars filet met risotto waarin bospaddestoelen en truffel olie

Dessert

Oirschotse peperkoek terrine met vanille ijs en slagroom

Vooraf begonnen we met een glaasje rode champagne wat ik nog nooit had gehad, niet rose dus maar echt rood, heerlijk! Erg vol maar toch fris. Ook heel opvallend aan deze zaak is het gastheerschap, er zijn tegenwoordig niet meer zoveel plekken waar ze dit vak nog goed kennen. Kleine dingen als de deur voor je open doen omdat ze je al aan zien komen, ook namen ze onze jassen aan en hielpen ze ons in de goede jassen bij vertrek.

Cijfer
9
  zondag 7 december 2008 @ 22:32:39 #194
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63836355
Dal Baffo Emmen

6 december 2008

eten

Pizza brood met kruidenboter en olijven vooraf

Crema di Broccoli con Salmone
Broccoli-cremesoep met verse gerookte Zalm

Vitello alla Boscaiola
kalfsvlees met bospaddestoelen en truffelolie
geflambeerd met cognac

Yscoupe met 3 bolletjes Ys en verse slagroom
(vanille,aardbei en banaan)

Vriendlief ;

Pizza brood met kruidenboter en olijven

Zuppa del Giorno (tomatensoep)

Pailard di Vitello
kalfsvlees van de grill gemarineerd met knoflook,
peterselie, olijfolie en kruiden

Dama Bianca
3 bolletjes vanilleys met warme chocoladesaus en slagroom

Impressie

Lekker sfeervol restaurant met fijne bediening. Enige minpunt was dat we aan een tafeltje zaten, in het loopgebied en naast de "oberskast" er stonden dus telkens obers naast ons, en er liepen telkens mensen voorbij

Kosten

69.78 voor 2 personen.

Cijfer

7.5
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63883244
Waar?
Sultan lounge, Rotterdam
( check de site, zelden zo'n mooie restaurantsite gezien http://www.sultanlounge.nl )

Wanneer?
een week of vier geleden, op een zaterdagavond

Wat at je?
mijn vriend hadden allebei een van te voren samengesteld menu, de "Sultaniye Sofrasi".

de eerste gang bestond uit een grote schaal met allerlei mezzes die als ijsbolletjes waren opgeschept. Er lagen wat geijkte turkse dingen tussen als humus en haydari maar ook dingen die we nog niet eerder hadden gegeten zoals een moesje van gevogelte. Het waren denk ik een stuk of 12 verchillende hapjes. Het grootste deel van deze hapjes eet je met brood dus het was een beetje jammer dat we maar een klein mandje kregen en daarna eentje erbij moesten bestellen.

als hoofdgerecht hadden we allebei een sis, een spies dus. Mijn vriend had een mixed grill met kebab, kofte en kip. Een erg groot bord met drie uit de kluiten gewassen spiezen met vlees. Daarbij uiteraard ook nog een bergje rijst. Het beviel hem erg goed, hoewel het wel te veel was. Die overdaad vind ik altijd een beetje jammer, je wilt wel alles proeven en het is ook erg lekker, maar je kunt gewoon niet alles op.

Ik had twee spiezen met gemarineerde stukken zalm met daaroverheen citroenboter. Wederom geen kleine portie en ik ben best een flinke eter, maar ik kreeg het ook echt niet op. Smaakte erg goed, maar wel een beetje eentonig. er zat verder alleen wat salade bij, geen rijst ofzo.

Als toetje hadden we weer hetzelfde, een stukje baklava en een plukje engelenhaar met slagroom en ijs. Op zich was het niets bijzonders, maar ik hou wel van baklava dus ik vond hem wel geslaagd.

Impressie?
een heel gezellige plek.Het zit op een heel ongezellige locatie en van buiten lijkt het een beetje een goedkoop koffiehuis ofzo, maar van binnen is het super. Mooie mozaieken aan de muren, warm licht uit prachtige turkse lampjes en in het midden een soort zitkuil waar mensen met waterpijpen zaten.

Bediening was goed en netjes, al moesten we wel even moeite doen om de rekening te bemachtigen want aan het einde van de avond waren ze ineens een beetje weg allemaal.

wat ook wel appart was was dat er een buikdans-showtje weggegeven werd. Ineens ging de sfeermuziek uit en ging de volumeknop open en knalde er " buikdansmuziek" uit de speakers en kwam er een blonde vrouw al buikdansend een rondje door het restaurant doen. Op zich een leuk idee natuurlijk maar ik vond het persoonlijk een beetje een sfeerverpester. Zit je daar rustig je zalmpje te eten staat er ineens een russische olga ( het was iig geen turkse ) naast je tafel te schudden. Moet je dan stoppen met eten om ernaar te kijken, of moet je dat maar een beetje laten schudden terwijl je verder eet? Ik vond het een beetje ongemakkelijk. Weet niet of dit een eenmalig iets was of dat ze er elke zaterdag is.

Kosten?
de menu's waren allebei 29, 50 e, en we hebben verder nog een half litertje droge witte wijn gehad en twee fris dus het zal in totaal iets van 75 zijn geweest gok ik.

Cijfer?
qua eten: 8
qua sfeer ( zonder buikdanseres ) 8, ( met buikdanseres ) 6
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 5 januari 2009 @ 15:16:43 #196
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_64687669
Gisteren ter ere van 2 jaar verkering met mn bij c'est ca gegeten in Utrecht, ons favo restaurant.
We werden hartelijk verwelkomd en mochten aan een speciaal tafeltjes zitten met een enorme bos roze rozen erop. We begonnen de avond met een heerlijk glaasje bubbels, we hadden immers iets te vieren. toen werden de olijven en plakjes worst geserveerd en kon het grote genieten beginnen.
Bij het dessert werden we nog verrast met een ijsfontein en een kregen we een applausje van onze mede restaurant bezoeker...

www.restaurant-cestca.nl

Voorgerecht
Plakjes heerlijk vlees (welke precies ben ik vergeten maar het was geloof ik een soort pastrami) met truffelmayo en een heel vers gepocheerd eitje (heerlijk zachte dooier!). Stukje huisgemaakt brood erbij en een plukje sla.

Soep
Een pompoensoep, geserveerd in een mooie terrine met huisgemaakte croutons en stokbrood erbij. Zat iets fris in, mss wat gember dacht ik.

Hoofdgerecht
Op de huid gebakken kabbeljauw, erbij een beurre blanc saus, gegrilde courgetten, gestoofde venkel en een kruidenpuree.

Kaasplankje
Lekker notenrozijnen brood, wit en bruin stokbrood en een toostje erbij, op het plankje drie verschillende heerlijke kaasjes, 2 schapen, 1 blauwschimmel, de namen zijn me ontschoten. Ook nog een lekker trosje druiven erbij en wat walnoten.

Dessert
Bananenbrood met witte chocolade mousse.

Cijfer
Dikke 9, het was allemaal weer erg lekker, en ik vind het de mensen daar altijd erg attent, dat hadden ze deze keer zelfs overtroffen! We gaan er binnenkort alweer eten!
  zondag 18 januari 2009 @ 22:07:10 #197
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65189301
Ik ga vrijdag in Oud Sluis eten, zal hier wel een verslagje posten.
Vandaag belde ze of we nog aparte wensen hadden (allergien om rekening mee te houden e.d). Zin in!
  zondag 18 januari 2009 @ 23:48:50 #198
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65193245
Leuk!
Om je alvast wat voorpret te bezorgen onze indruk daar
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_65203510
Waar?
El Popo, Deventer
Wanneer?
15 januari 2009
Wat at je?
Mixed Fajitas en een omgekeerde dame blanche
Impressie?
Dit is 1 van mijn favoriete restaurants in Deventer. Dit keer ging ik er samen met een vriend heen. Ik vind het altijd erg gezellig daar en ook dit keer zat het weer lekker vol en was het erg gezellig. Ik bestelde een mixed fajitas, dat is normaal met kipfilet, biefstuk en zalm. Maar ik hou niet van zalm, dus had zonder zalm besteld. Toen ik het eten kreeg, bleek dat ze de zalm vervangen hadden door gestoofd rundvlees, wat erg lekker was en een goede service. De vriend waar ik mee was had een American plate, met verschillende soorten vlees en patat en dat zag er ook erg goed uit. Ik nam als toetje een omgekeerde dameblanche, die ook erg lekker was. Weer lekker gegeten dus en een erg gezellige avond gehad.
Kosten?
25 euro p.p
Cijfer?
8.5
pi_65203709
Waar?
Italiaans restaurant Bella Regina, Amsterdam
Wanneer?
17 januari 2009
Wat at je?
Als voorgerecht parmaham met meloen, als hoofdgerecht entrecote met paprika, champignons en roomsaus en als nagerecht een kop thee.
Impressie?
Na een meeting in Amsterdam samen met mn vriend een restaurantje opgezocht om nog wat te eten. Bij deze pizzeria was het erg druk, wat meestal een goed teken is. We stapten naar binnen en kregen een plaatsje bij de deur. Dit was echt een hele vervelende plek, want veel mensen die binnenkwamen of weggingen deden de deur niet achter zich dicht, waardoor mijn vriend dat steeds moest doen. Het was ontzettend druk, maar er was maar 1 kok en 1 serveerster. Ze konden het dus totaal niet bijbenen en we moesten erg lang wachten op het eten. Het eten zelf was erg lekker, daar was niks mis mee en van alles was ook ruim voldoende. Alleen jammer dat we er zo lang op moesten wachten. Voordat we weggingen ging ik nog even naar het toilet. Het toilet was erg smerig, spoelde niet goed door omdat het helemaal verstopt was, in de wastafel lag allemaal papier en ook de prullenbak stroomde over. Niet erg hygienisch dus.
Kosten?
50 euro voor 2 personen
Cijfer?
Eten: 7.5
Bediening: 5.5
Hygiene: 5
pi_65203739
Waar? De Olijfboom te Barendrecht
Wanneer? zaterdag 17 januari 2009
Wat at je? Voor- ossenhaasloempiaatjes Hoofd- Eendenborst met aardappel gratin Na- Creme brulee van koffie
Impressie? Ziet er geweldig uit qua interier
Kosten? +/- 50e p/p
Cijfer? 6,5 , Heb geweldig gegeten alleen de mensen die er kwamen waren erg fout. Heel erg van ik heb veel geld dus ik kom hier uiteten. Toen een tafel naast ons de rekening kreeg trok de man zijn portemonnee gooide al zijn creditcards op tafel en zei tegen het meisje van de bediening kies er maar 1 uit en de hele zaak mocht meegenieten. Daarnaast kwam het eten ontiegelijk traag maar dit kwam volgens mij vooral door de keuken. De bediening was erg proffesioneel met jonge mensen die nu al een passie voor het vak hebben. Al bij al heb ik lekker gegeten alleen door het totaalplaatje geen hoog cijfer. Uiteten gaan is meer dan alleen maar goed eten maar ook alles wat daarbij hoort..
  maandag 19 januari 2009 @ 13:09:10 #202
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_65204950
Waar? BIHP in Amsterdam (Keizersgracht)
Wanneer? Vrijdag 16 januari
Wat at je?

Dun gesneden rouleau van ossenhaas
met wasabi geserveerd met kikkomanstroop, geroosterde sesam
en komkommer zoetzuur

Vegetarische loempiaatjes
gevuld met paddestoelsalpicon met een dip van geitenkaas en rode
port en een frisse dragonsalsa

Botervis
gegratineerd met zeekraalpesto, met hangop van tomaat en wortel op
een bedje van gnocchi met tomatenbouillon

Gemarineerde lamsrump
op een stamppotje van botersla met rode port-rozemarijnjus

Bavaroistaartje van witte chocolade en frambozen

Sgroppino

Impressie? Het restaurant zelf is erg mooi, veel moderne kunst aan de muur, vrij donker en strak. Maakt wel een vrij formele indruk daardoor, terwijl de bediening en de overige gasten dat eigenlijk niet zijn. Van mij had het wel iets speelser gemogen, het is nu wel erg serieus. Vanaf de tafeltjes bij het raam heb je een geweldig uitzicht over de Keizersgracht, maar ons tafeltje was wel vrij koud (tocht). Bedieding was vriendelijk snel en had kennis van zaken.
Het eten was goed. De voorgerechten waren super qua smaak en presentatie (hoewel één loempia een beetje aan de vette kant was). Hoofdgerechten iets minder, vooral omdat de smaak wat meer standaard was (wat mij betreft, de botervis). Toetjes waren weer heel goed.

Kosten? 92 euro voor twee personen, inclusief (meen ik) twee wijntjes pp en wat fris.
Cijfer? Ik doe een 7.5. Prijs kwaliteit is absoluut goed, maar qua sfeer kan het nog wat beter. Terug? Misschien...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_65214653
tvp?
  maandag 19 januari 2009 @ 19:32:54 #204
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65219400
quote:
Op zondag 18 januari 2009 23:48 schreef golfer het volgende:
Leuk!
Om je alvast wat voorpret te bezorgen onze indruk daar
Geweldig!
Ik ga vrijdag ook zeker foto's nemen!
  zondag 25 januari 2009 @ 18:53:33 #205
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65394067
Waar? Oud-Sluis, Sluis (Zeeland)
Wanneer? Vrijdag 23 januari (van 19:00 tot 00:30 uur...lange zit! Dit was tevens op de dag dat Sergio Herman's vrouw Ellemieke Vermolen beviel van een kindje...helaas was Sergio er zelf dus niet, maar om het te vieren kregen we wel champagne (heel vervelend )

Wat at je?
Ontzettend veel, laat ik daar mee beginnen. We hadden een zes-gangen menu, maar daar tussendoor hebben we nog ontzettend veel amuses gehad. Plus bij de koffie kreeg je nog heerlijke hapjes, dus ik denk dat we wel zaten om 16 x iets geserveerd krijgen / 16 gangen.

Ik heb een poging gedaan om van alles een foto te nemen & te onthouden, maar de amuses waren lastig om te onthouden aangezien het er zoveel waren. Als het goed is krijgen we nog via de mail wat het allemaal precies was. De vraagtekens ga ik nog invullen dus. Oh, sorry alvast voor de brakke foto's, maar ik ga daar niet flink lopen flitsen, dus het is een beetje korrelig.

We waren er best vroeg, om 19:00 uur al, maar zo gauw we zaten begonnen de amuses te komen:
Amuse 1
Chips van rode biet, zoete aardappel en volgensmij aubergine, met een barbecue-????-sausje als eerste.

Amuse 2
Daarbij kregen we (niet op de foto) een ganzelever-bonbon en ganzenleverkoekje, en op de voorgrond die kopjes was het een mix van sake, appel, bosui en ?????

Amuse 3
Een toastje met daarop een soort sesam-kwark, met daarachter gefituurde kreeft met daarin een mix van komkommer, appel en ????.

Alsof dat niet genoeg amuses waren kwamen er meteen daarna nog 2:
Amuse 3 & 4
Linksboven: thaise yoghurt met stukjes appel, een crunch van kroepoek, venkelijs en ????
Rechtsonder: een scheermesje (schelpdier) met een crunch van pinda's en kippenhuis en ?????

Daarna was het tijd voor het eerste voorgerecht:
Voorgerecht 1
Licht gerookt en fris gemarineerde langoustine, met daarbij chinees gelakt spek, verschillende bereidingen van rode biet, radijs en wintertruffel.

Het tweede voorgerecht waren twee bereidingen van kreeft:
Voorgerecht 2a
Kreeft met chibouste van appel en deler, samen met creme van zeekraal

Voorgerecht 2b
Kreeft met venkel, komkommer, postelein, overgotten met een vinaigrette van vlierbloesem.

Daarna het laatste voorgerecht:
Voorgerecht 3
Coquilles Saint Jacques, gegrild met witlof, kervelwortel en ganzenlever, geuren van citroen, gember en pinda daar aan toegevoegd (wederom een crunch, erg hip tegenwoordig blijkbaar)

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht was een overheerlijke 'black angus'-entrecote met gemarineerde knoflook en geroosterde sesam, samen met aubergine, zilveruitjes en dragon.

Na het hoofdgerecht even uitbuiken met een kaasplankje met port, waarvan ik alle namen kwijt ben:
Kaasplankje 1
Kaasplankje 2

Daarna tijd voor de 3 toetjes:
Toetje 1
Toetje 2
1. 'Puur wit';, rijst ,kokos en cheesecade, spicy mango
2. Manarijn met witte chocoladecreme, aloe vera en gumbava
En niet op de foto: chocolade, amandel en vintage mirin, samen met een sorbet van multi-vitaminen.

En om het af te sluiten wat koffie en thee, en daar kreeg je ook weer veel lekkers bij! Wat het allemaal was, geen idee, maar het was heerlijk!
Bij de koffie 1
Bij de koffie 2

En dan heb ik nog niet eens alles op de foto.........

Impressie?
Oud-Sluis is fantastisch, maar het is dan ook een van de twee 3-sterren-restaurants in Nederland.
We waren er zoals gezegd vroeg, en vanaf moment 1 kwamen de amuses als sneltreinvaart op je tafel. Iets te snel naar onze mening, dus we vroeg dan ook of het iets rustiger aan kon. De aandacht van al het personeel is leuk (als het vroeg is en nog niet super druk krijg je nog meer aandacht), maar zeker vroeg op de avond een beetje overdone; omdat we rustig aan wilde doen keken ze soms 2-3 x of we een amuse nog niet ophadden en ze hem weg konden halen. Dat is iets teveel van het goede.

De sommelier was wat stijf (een jochie van amper 23), maar de gastheer was prima; aardig, open en gastvrij. Ook jong overigens: dat viel me wel op, al het personeel was aan de jonge kant. Zeker het bedienende personeel. Een korte rondleiding door de keuken was overigens geen probleem, met uitleg door de chef:
Kijkje in de keuken

We zaten in een klein 'hoekje' van het restaurant waardoor ik niet zo heel veel uitzicht had, mijn vriendin wel. Maar wat wil je zien als je tafel al 1 groot feest is? Het publiek was gemengd; half belgisch (goh!) en half Nederlands. Veel mensen kwamen ook van ver; enschede, utrecht, amsterdam. Het publiek was ook jong, dat had ik niet gedacht. We waren nog steeds de jongste met zijn tweeen, maar er waren meerdere jonge(re) stellen.

Blijkbaar zaten wij naast Belgisch bekendste politiek-verslaggever, de 'Ferry Mengele' van Belgie, hoorden we later. Meneer maakte zich nogal druk om het geroezemoes wat erger werd al naar gelang de avond vorderde en iedereen meer op had van het wijnarrangement (wat ook BEST hard ging! Niet 1 glas, nee, als je leeg was; gewoon bijschenken!). Meneer had een punt, want 2-3 tafels achterin begonnen met elkaar te praten en dat was ook duidelijk te horen; op een gegeven moment zei een belgische wat oudere man tegen een jonge nederlandse dame (1 van de dames van twee nederlandse stelletjes, waarbij de heren net buiten stonden te roken): "Doe dan ook niet zo GEIL!" of iets in die trant. Nou, het woordje geil was duidelijk hoorbaar, ik vind dat ook niet kunnen in een dergelijk restaurant. Maar meneer was er blijkbaar echt be-hoorljik pissig over en dat liet hij het personeel ook merken. Wat best lastig is op zo'n avond en het personeel had het al een keer gevraagd aan de betreffende mensen. Maar oke, wij laten onze avond er niet door verpesten....maar het was wel rumoerig ja.


Cijfer? Een hele dikke vette 9! Deze had nog iets hoger kunnen zijn als het niet zo 'rumoerig' was, en de sommelier niet zo stijf was. Maar het eten: er bestaan superlatieven te weinig om dat te beschrijven. He-le-maal top![/quote]

[ Bericht 0% gewijzigd door SnuggLe op 25-01-2009 21:35:12 ]
  zondag 25 januari 2009 @ 19:30:21 #206
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_65395318
Het klinkt heerlijk zeg! Ik zie alleen maar 2 foto's, voor de rest kruisjes.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  zondag 25 januari 2009 @ 19:32:01 #207
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65395373
Gekke is dat als ik ze wil editen ik ze wel allemaal zie, maar daarna soms weer niet!?!?!

Anyway, hier staan alle foto's nog een keer
pi_65395671
Hoeveel kostte die grap?
I feel kinda Locrian today
pi_65395918
Atlantis grootste Wokrestaurant van Gelderland.

Waar? Arnhem (Elderveld)
Wanneer? Van de week
Wat at je? Wokgerecht
Impressie?Erg lekker
Kosten?20,- euries (onbeperkt wokken excl. drankjes)
Cijfer? 8,5

Aanrader!
  zondag 25 januari 2009 @ 19:54:58 #210
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_65396204
quote:
Op zondag 25 januari 2009 19:32 schreef SnuggLe het volgende:
Gekke is dat als ik ze wil editen ik ze wel allemaal zie, maar daarna soms weer niet!?!?!

Anyway, hier staan alle foto's nog een keer
Ik heb je foto's bekeken Ben stikjaloers
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  zondag 25 januari 2009 @ 21:23:32 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65399303
quote:
Op zondag 25 januari 2009 19:32 schreef SnuggLe het volgende:
Gekke is dat als ik ze wil editen ik ze wel allemaal zie, maar daarna soms weer niet!?!?!

Anyway, hier staan alle foto's nog een keer
Ziet er weer prima uit.
Jammer dat Sergio zelf er die avond niet was.
Voor de rest een herkenbaar verhaal, behalve dat gedeelte over de rumoerigheid. Daar hadden wij geen last van.
Wij zaten namelijk in het andere aparte huiskamerdeel van Oud Sluis
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 januari 2009 @ 21:25:09 #212
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65399351
quote:
Op zondag 25 januari 2009 19:40 schreef starla het volgende:
Hoeveel kostte die grap?
Dat doet er niet toe.
Het is wat je er voor over hebt, en het was het geld meer dan waard als je echt van lekker eten houdt.

Verhaal ge-edit zodat je door kunt klikken.

[ Bericht 6% gewijzigd door SnuggLe op 25-01-2009 21:34:24 ]
pi_65404128
quote:
Op zondag 25 januari 2009 21:25 schreef SnuggLe het volgende:
Dat doet er niet toe.
Waarom zo geheimzinning? Iedereen zet hier bedragen neer behalve jij. Ik ga er echt niet vanuit dat je voor een tientje hebt gegeten.
I feel kinda Locrian today
  maandag 26 januari 2009 @ 00:03:16 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65405368
quote:
Op zondag 25 januari 2009 23:28 schreef starla het volgende:


Waarom zo geheimzinning? Iedereen zet hier bedragen neer behalve jij. Ik ga er echt niet vanuit dat je voor een tientje hebt gegeten.
Je kunt gewoon even op de site kijken en dan zie je dat ze Pere et fils-menu hebben genoten en daar kan je de prijs van vinden als je dat belangrijk vindt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 januari 2009 @ 07:12:22 #215
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65409520
Edit: nevermind, ging over de foto's, mosterd na de maaltijd.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_65419953
quote:
Op maandag 26 januari 2009 00:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Je kunt gewoon even op de site kijken en dan zie je dat ze Pere et fils-menu hebben genoten en daar kan je de prijs van vinden als je dat belangrijk vindt.
Zo had snuggle ook kunnen antwoorden, dankjewel

en 160e valt nog wel mee voor een heerlijke bolus die avond
I feel kinda Locrian today
  maandag 26 januari 2009 @ 19:30:05 #217
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65430273
Had gekund, maar als je dat in je verhaal zet roept het meer vragen dan antwoorden op.
Maar Golfer was me voor.
  donderdag 29 januari 2009 @ 20:22:53 #218
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65542847
Net in De wereld draait door: http://www.restaurant-ivy.nl/

Daar ga ik dus echt heen zodra het kan!!! Hij heeft in The Fat Duck gewerkt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 29 januari 2009 @ 22:57:56 #219
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65549530
Ik zag het ook ja, echt wel cool!
  donderdag 29 januari 2009 @ 23:22:56 #220
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65550611
En in mijn eigen hometown.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_65613331
Waar? La Forca in Haarlem
Wanneer? Gisteravond
Wat at je? Voorgerechten: langoustines met risottoballetjes ; héérlijk!
Hoofdgerecht golfer : Gebakken Zeetong in een heerlijke rijke citroen/ limoensaus
Hoofdgerecht bloes : Gegrilde Ossehaas in knoflookjus met schilfers zwarte truffel
Erbij: kleine frietjes en geroerbakte spinazie
Tong was superlekker, net als de ossehaas
Heerlijke fles wijn erbij, en toe koffie mét sambucca
Impressie? Vorige keer waren we wat minder te spreken over vooral de lange wachttijd, nu ging dat prima, zelfs wat aan de snelle kant
Lekker warm bij de open haard gezeten, bediening vriendelijk en attent.
De inrichting zelf (en de site) is blijven steken in de jaren 70, maar dat is eigenlijk alleen maar leuk en stoort totaal niet.
Kosten? 127
Cijfer? 8

pi_65613777
Oh, ik heb er ook nog een.

Waar? La Stanza, Leuven. Specialiteit: verse pasta.
Wanneer? 28 januari.
Wat at je? Ik had vooraf bruschette Sofie, meneer had bruschette Funghi (mijne met geroosterde paprika en blokjes (!) parmezaan, zijne met paddestoelen en spek, beide geserveerd met wat leuk opgemaakte salade). Meneer had als hoofdgerecht pasta met worst en tomaat, ik had met aubergine gevulde ravioli met een saus van tomaten, witte wijn en tonijn (verse, wel te verstaan). Toe sorbetijs voor de mister, torta al limone voor mij. Fles pinot grigio erbij.
Impressie? Hmm. Het restaurant staat in de Gault-Millau en heeft de naam het beste pastarestaurant van de streek te zijn. De pasta's waren verrukkelijk en de porties erg groot (de tonijn had wel iets minder gaar gemogen, dat wel). De voorgerechten waren simpel (voor dat geld ) en veel te groot. Wel erg lekker! Toetje was wel OK, wijn erg fijn. Al met al wel prima, zou je denken. En ach, dat is ook wel zo. Maar ik vond de bediening een beetje matig. Niet onvriendelijk, maar totaal niet attent! Ook best storend dat ze gezellig met z'n allen staan te kwekken op nog geen meter afstand van onze tafel. Maar dat je dan alsnog moet wachten tot ze zien dat je een dessert wilt Ik kreeg het er niet warm van!
Kosten? Iets meer dan 100. Limoncellootjes bij de rekening
Cijfer? Eten een 8,5, entourage en bediening een schamel zeventje.
pi_65618203
Dat mag ik wel, limoncellootjes bij de rekening
  zondag 1 februari 2009 @ 12:12:28 #224
101884 PeRi
Allons-y!
pi_65618769
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 @ 20:22 schreef Isegrim het volgende:
Net in De wereld draait door: http://www.restaurant-ivy.nl/

Daar ga ik dus echt heen zodra het kan!!! Hij heeft in The Fat Duck gewerkt.
21 februari gaan BliksemSchigt en ik bij The Ivy Rotterdam lekker uitgebreid lunchen!

Woeiii zó een ontzettende zin in!
Whatever I want.
  zondag 1 februari 2009 @ 12:17:43 #225
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65618897
Waar zitten ze? Staat helemaal niet op de site...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')