Waarom niet? Jaar en dag wordt iedereen die die dingen slikt een stuk blijer, of ze nu echt werken of niet.quote:
nee dus, je wordt helemaal niet blijer, enkel steeds treuriger... alles wordt steeds minderquote:Op dinsdag 26 februari 2008 13:57 schreef L0we het volgende:
[..]
Waarom niet? Jaar en dag wordt iedereen die die dingen slikt een stuk blijer, of ze nu echt werken of niet.
Je kan beter gaan joggen. Dat heeft nog positieve bijwerkingen ook.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 13:57 schreef L0we het volgende:
[..]
Waarom niet? Jaar en dag wordt iedereen die die dingen slikt een stuk blijer, of ze nu echt werken of niet.
quote:Op dinsdag 26 februari 2008 14:07 schreef RM-rf het volgende:
[..]
nee dus, je wordt helemaal niet blijer, enkel steeds treuriger... alles wordt steeds minder... alles wat vroeger nog wel hielp werkt niet meer
... ik zie er gewoon geen uitweg meer in... ik ... ik
Dus kun je maar beter (onwetend) een placebo krijgen, aangezien die zelf niet voor negatieve bijwerkingen zal zorgen.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 14:16 schreef Mike.Strutter het volgende:
[..]
![]()
Antidepressiva hebben alleen weinig nut. Het belangrijkste is dat je door het gebruik van antidepressiva beter aan je problemen kunt gaan werken. Je gevoelens (positief en negatief) worden gewoon afgezwakt.
Dat schijnt te helpen tegen een dipje, maar tegen klinische depressie moet je echt zwaardere middelen inzetten.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 14:07 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je kan beter gaan joggen. Dat heeft nog positieve bijwerkingen ook.
Misschien moet je dit soort onderzoek publiek willen financieren. Het zijn de kosten waard.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 15:12 schreef speknek het volgende:
Het zou prettig zijn als er regels zijn die publication bias tegengaan, maar het is eigenlijk ondoenlijk. Misschien moeten ook meer journals actief adverteren dat ze negatieve onderzoeksresultaten op zullen nemen.
quote:Op dinsdag 26 februari 2008 14:40 schreef Trusten het volgende:
Ach, toch ben ik blij dat een jaartje Prozac mij er weer bovenop heeft geholpen...of het nou wetenschappelijk bewezen is of niet..
quote:"Alhoewel patiënten beter worden als ze antidepressiva nemen, worden ze óók beter als ze een placebo slikken. Dit betekent dat depressieve mensen zonder chemische behandeling beter kunnen worden"
Ik merkte wel degelijk verschil maar pas ongeveer 1,5 maand nadat ik de medicijnen gebruikte. Waar ik eerst neerslachtig was, was ik tijdens Prozac eigenlijk emotieloos of totaal afgevlakt. Ik kon hierdoor prima normaal functioneren maar vond niks heel erg leuk of juist heel erg stom. Met placebo's had ik datzelfde effect niet gehad hoor...quote:
Oei. Het zijn kosten waard, dat zeker, maar zulke onderzoeken zijn i.h.a. heel, heel duur. Ik vind publieke gelden in onderzoek vooral nuttig voor meer fundamentele gebieden waar commerciele bedrijven niet in durven te investeren, maar de wereld op de lange termijn baat bij heeft. Dan zie ik eerder wat in het feit dat zulke onderzoeken toch al gereguleerd zijn vanwege de medische implicaties, dat je op die manier publication bias probeert tegen te gaan, zoals inderdaad openheid verlangen.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 15:14 schreef Floripas het volgende:
Misschien moet je dit soort onderzoek publiek willen financieren. Het zijn de kosten waard.
Ik neem aan dat je ook begeleiding gehad hebt hierbij. Dat is in mijn ogen juist de factor waardoor je vooruitgang boekt. Je kan je gevoelens wel blijven onderdrukken met medicatie maar je moet er uiteindelijk gewoon iets aan doen.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 14:40 schreef Trusten het volgende:
Ach, toch ben ik blij dat een jaartje Prozac mij er weer bovenop heeft geholpen...of het nou wetenschappelijk bewezen is of niet..
Ze zeggen ook niet dat het puur placebo is, of geen werking heeft, maar dat het niet (klinisch!) significant beter is in het verhelpen van de depressie. En aangezien een depressie natuurlijk vaak tussen de oren zit is dat misschien ook niet zo gek.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 15:26 schreef thaleia het volgende:
Ik zou het graag geloven, want ik ben niet zo'n voorstander van dat massale ad-gebruik van tegenwoordig. Maar ik geloof het niet. Dat spul doet echt wel iets, da's niet puur placebo. Het deed bij mij nl dingen die ik zelf nooit had kunnen verzinnen
Was wel beter geweest misschien maar ging andersom bij mij...eerst bij de huisarts die dacht dat ik miss depressief was. Toen verwezen naar psycholoog die uiteindelijk niet meer met me verder wilde omdat ze niks met me kon beginnen doordat ik depressief was (echt gebeurd) en ze dacht dat het misschien een idee was als ik anti-depressiva zou slikken en dan na een tijdje terug zou komen. Dus moest ik weer naar de huisarts, die schreef Prozac voor. Merkte er niks van alleen dat ik er suicidaal van werd. Na een maandje merkte ik dat het toch wel ' iets' deed want mijn ouders gingen scheiden en mijn broer werd uit huis geplaatst en ik voelde er totaal niks bij. Heb ik een jaartje volgehouden en toen werd ik het zat dat afhankelijk zijn van medicijnen en ben ik er meegekapt. Dat is inmiddels jaartje of 2 geleden en voel me prima...quote:Op dinsdag 26 februari 2008 15:38 schreef Mike.Strutter het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je ook begeleiding gehad hebt hierbij. Dat is in mijn ogen juist de factor waardoor je vooruitgang boekt. Je kan je gevoelens wel blijven onderdrukken met medicatie maar je moet er uiteindelijk gewoon iets aan doen.
Ik ben het met je eens dat het nooit ten koste van het fundamentelere onderzoek mag gaan, maar er zijn meer biases dan alleen publication bias: de neiging van onderzoekers om onbewust hun onderzoek in het voordeel van de opdrachtgever uit te laten vallen. Zeker ook omdat je anders geen openbare publicatie hebt, gáát je naam in die peer reviewed-wereld.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 15:25 schreef speknek het volgende:
[..]
Oei. Het zijn kosten waard, dat zeker, maar zulke onderzoeken zijn i.h.a. heel, heel duur. Ik vind publieke gelden in onderzoek vooral nuttig voor meer fundamentele gebieden waar commerciele bedrijven niet in durven te investeren, maar de wereld op de lange termijn baat bij heeft. Dan zie ik eerder wat in het feit dat zulke onderzoeken toch al gereguleerd zijn vanwege de medische implicaties, dat je op die manier publication bias probeert tegen te gaan, zoals inderdaad openheid verlangen.
Ja, cognitieve gedragstherapie of interpersoonlijke therapie bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 15:08 schreef Floripas het volgende:
[..]
Dat schijnt te helpen tegen een dipje, maar tegen klinische depressie moet je echt zwaardere middelen inzetten.
Juist.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 15:44 schreef speknek het volgende:
[..]
Ze zeggen ook niet dat het puur placebo is, of geen werking heeft, maar dat het niet (klinisch!) significant beter is in het verhelpen van de depressie. En aangezien een depressie natuurlijk vaak tussen de oren zit is dat misschien ook niet zo gek.
Dat betekent dat het in veel gevallen onzin is als mensen roepen "bij mij is het puur het probleem dat een stofje van nature te weinig wordt aangemaakt, ik heb die ad's dus gewoon nodig"? Of trek ik nu verkeerde conclusies omdat ik ze graag wil trekken?quote:Op dinsdag 26 februari 2008 15:44 schreef speknek het volgende:
Ze zeggen ook niet dat het puur placebo is, of geen werking heeft, maar dat het niet (klinisch!) significant beter is in het verhelpen van de depressie. En aangezien een depressie natuurlijk vaak tussen de oren zit is dat misschien ook niet zo gek.
Ik neem dit ook, al ongeveer 2 jaar. Helpt inderdaad prima.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 19:26 schreef MissMayhem het volgende:
Ik neem zelf Efexor, dubbele dosis en ze helpen prima, zou ook wel moeten als je al 7 jaar antidepressiva slikt..
quote:Op dinsdag 26 februari 2008 14:07 schreef RM-rf het volgende:
[..]
nee dus, je wordt helemaal niet blijer, enkel steeds treuriger... alles wordt steeds minder... alles wat vroeger nog wel hielp werkt niet meer
... ik zie er gewoon geen uitweg meer in... ik ... ik
Ik dacht dat dit nou net het verschil was tussen geneeskunde en homeopathie. Medicatie zou ook moeten werken als mensen er niet in geloven. Namelijjk door bepaalde reacties in het lichaam aan te gaan. Wat dit stuk echter laat zien is dat de psychiatrie alleen gunstige onderzoeken heeft gebruikt om te claimen dat ze een geneesmiddel hebben. En dat blijkt dus niet helemaal terecht aangezien ze de minder positieve onderzoeken bewust eruit hebben gelaten. Als je placebo net zo goed werkt als je medicijn deugd je medicijn dus simpelweg niet. Dan kun je mensen net zo goed naar de shamaan of Jomanda sturen. Maar jah die medicatie verdienen ze zo lekker aan. In de Spits stond gisteren dat het om 800.000 tot 1 miljoen patienten gaat in Nederland die aan deze medicatie zitten. Toch mooie inkomstenbron voor nepmedicatie. 1-0 voor de pharmaceutische industrie.quote:Op woensdag 27 februari 2008 22:36 schreef alex1989 het volgende:
[..]
Ik ben zelf apothekersassistent in opleiding en ik weet dat een persoon die het geneesmiddel moet slikken ook moet geloven dat het geneesmiddel werkt.
Je geest heeft namelijk een grote invloed op je lichaam waardoor met je geest een geneesmiddel niet goed zou kunnen laten werken.
Dan klagen mensen weer extra over de stijging van de ziektekosten. Cognitieve gedragstherapie is veel duurder dan een receptje voorschrijven.quote:Op dinsdag 26 februari 2008 19:34 schreef Friek_ het volgende:
[..]
Juist.
Jammer dat die krengen zo snel worden voorgeschreven. Cognitieve gedragtherapie, zoals dawg al zegt, lijkt mij een stuk beter middel.
quote:Op donderdag 28 februari 2008 18:43 schreef vero-legata het volgende:
[..]
Ik dacht dat dit nou net het verschil was tussen geneeskunde en homeopathie. Medicatie zou ook moeten werken als mensen er niet in geloven. Namelijjk door bepaalde reacties in het lichaam aan te gaan. Wat dit stuk echter laat zien is dat de psychiatrie alleen gunstige onderzoeken heeft gebruikt om te claimen dat ze een geneesmiddel hebben. En dat blijkt dus niet helemaal terecht aangezien ze de minder positieve onderzoeken bewust eruit hebben gelaten. Als je placebo net zo goed werkt als je medicijn deugd je medicijn dus simpelweg niet. Dan kun je mensen net zo goed naar de shamaan of Jomanda sturen. Maar jah die medicatie verdienen ze zo lekker aan. In de Spits stond gisteren dat het om 800.000 tot 1 miljoen patienten gaat in Nederland die aan deze medicatie zitten. Toch mooie inkomstenbron voor nepmedicatie. 1-0 voor de pharmaceutische industrie.![]()
Ik hoop overigens wel dat je als apothekers assistent ook zaken leert als blind en dubbelblind proeven zodat je als apotheker geteste en significant werkende medicatie gaat verkopen inplaats van wondermiddeltjes waar het werkende bestanddeel van de mens hun geloof in de medicatie is. Moet er niet aan denken als ik in antibiotica moet gaan geloven voordat het zijn werk doet.
ja dat is hetzelfde als dat de telegraaf berichtjes gaat posten over allochtonen positief in het nieuws...quote:Op dinsdag 26 februari 2008 15:12 schreef speknek het volgende:
Het zou prettig zijn als er regels zijn die publication bias tegengaan, maar het is eigenlijk ondoenlijk. Misschien moeten ook meer journals actief adverteren dat ze negatieve onderzoeksresultaten op zullen nemen.
correct punt denk ikquote:Op donderdag 6 maart 2008 18:20 schreef Inekris het volgende:
TT klopt niet. Moet zijn : Antidepressiva werken alleen bij depressie. (Vreemd he?)
TT moet zijn: Antidepressiva werken alleen bij zware depressie.quote:Op donderdag 6 maart 2008 18:20 schreef Inekris het volgende:
TT klopt niet. Moet zijn : Antidepressiva werken alleen bij depressie. (Vreemd he?)
Idd, de zware toevoeging had ik vergetenquote:Op donderdag 6 maart 2008 20:02 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
TT moet zijn: Antidepressiva werken alleen bij zware depressie.
Als ik het allemaal zo lees dan...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |