FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten we vandaag #78 Nu zonder SlowChat please :P
#ANONIEMdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:16


[ Bericht 81% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2007 18:19:03 ]
Curiositydinsdag 23 oktober 2007 @ 18:18
Roerbak kip met noodles en groenten + saus
#ANONIEMdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:19
thee dus
shiNinG_staRdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:20
Pasta.
motorbloempjedinsdag 23 oktober 2007 @ 18:20
net alvast een feta-flapje op (nog over van zondag ) en ga zo beginnen, als mn vriend thuis is met gehakt, aan de tortilla's die we vanavond eten met veel groente want die is ook over
coltje87dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:24
Heb net kerrie noodles op, ga zo even in de keuken kijken wat de bedoeling is vanavond.
SiGNedinsdag 23 oktober 2007 @ 18:35
Roti van Knorr.
Muckdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:45
okee, okee, ik ben wat voorbarig geweest
Jongens, kwebbel maar een end weg, zolang het maar wel over het voedsel en de recepten in dit topic gaat, okee? Voor de rest zijn jullie heel erg welkom in de CUL-SC
golferdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:58
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 16:50 schreef Bluezz het volgende:
Net voorbereid :

Gehakt, dille en zout, langwerpige rolletjes van maken
Rode koolbladeren even in gekookt water laten liggen zodat ze vouwbaar zijn
Jonagold appeltje schillen in partjes

Van dit trio pakketjes maken.
In ingevetten ovenschotel leggen.

Wijn, runderbouillon en een lepel honing mengen
Erover heen (als jus)

Rode uienringen in rode wijn laten liggen

De ovenschotel gaat straks 30 min in de oven en dan ieder 2 pakketjes met een paar uienringen erbovenop
Moet lekker zijn toch??
Het was bijzonder smakelijk en zeker nog eens voor herhaling vatbaar.
Martijn_77dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:03
Bleekselderij, aardappels en schnitzel
DarkElfdinsdag 23 oktober 2007 @ 19:05
Nu een kopje turkish apple thee
Bluesdinsdag 23 oktober 2007 @ 19:08
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 18:58 schreef golfer het volgende:


Het was bijzonder smakelijk en zeker nog eens voor herhaling vatbaar.
Er moet wel aardappelpuree bij, dat was ik helemaal vergeten te maken
De jus, die erg lekker is, blijft erg dun, dus dat zou lekker geweest zijn op een bergje puree.

Water nu.
minilotjedinsdag 23 oktober 2007 @ 19:09
Ik begin zo aan een reusachtig stuk varken uit de oven, in smakelijk kruidenjasje. Helemaal voor mezelf, want mijn lief komt plotsklaps later thuis en eet zelf iets anders. Ik slurp er denk ik een glaasje rode port bij.
minilotjedinsdag 23 oktober 2007 @ 19:10
Hmmm. Aangezien ik nog nooit rode kool gegeten heb en het er onderhand maar eens van moet komen, denk ik dat ik morgen die pakketjes maar eens uitprobeer.
Op hoeveel graden had je de oven staan, Bluezz?
KiwiTjuHhdinsdag 23 oktober 2007 @ 19:17
Een glas chocolademelk light
Tezzdinsdag 23 oktober 2007 @ 19:32
Kopje senseo

(eigenlijk gewoon een tvp)
NoCigardinsdag 23 oktober 2007 @ 19:45
Rendang, sajoer boontjes, witte rijst .
justshutupdinsdag 23 oktober 2007 @ 19:49
Heldere tomatensoep met soepgroente, turks brood erbij en een kopje koffie met een koekje toe.
Stereotomydinsdag 23 oktober 2007 @ 19:59
Chicken Wings van de AH
Bluesdinsdag 23 oktober 2007 @ 20:22
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 19:10 schreef minilotje het volgende:
Hmmm. Aangezien ik nog nooit rode kool gegeten heb en het er onderhand maar eens van moet komen, denk ik dat ik morgen die pakketjes maar eens uitprobeer.
Op hoeveel graden had je de oven staan, Bluezz?
half uurtje, 200 graden
En op deze manier rode kool eten is een heel andere smaaksensatie dan het ge-eikte, rode kool met appeltjes.

Nu kaneelkoffie verkeerd
DAMHdinsdag 23 oktober 2007 @ 20:31
Had vanmiddag al lentejas gegeten,, denk dat je het zo schrijft,, weet niet hoe het in het nederlands heet,, italiane ete ze volgens mij met oud&nieuw,, en daarnet heeeerlijk verse (nog warme) stokbrood gehaald opengesneden,, beetje olijfolie, echte tomaat, kaas en ansjovis opgedaan,, pfff ik kan zowel dat hele ding opeten en die andere 2 ook die ik heb gehaald
snopprinsesdinsdag 23 oktober 2007 @ 20:38
nu thee en dalijk popcorn erbij
als avondeten had ik aardappelpuree met cranberrysaus, cordon bleu en maïs.
PdeHoogdinsdag 23 oktober 2007 @ 21:22
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 20:22 schreef Bluezz het volgende:

[..]

half uurtje, 200 graden
En op deze manier rode kool eten is een heel andere smaaksensatie dan het ge-eikte, rode kool met appeltjes.

Nu kaneelkoffie verkeerd
Ik ga het ook maar een keer uitproberen Hoewel de ge-eikte manier van vanavond ook wel weer eens lekker was

Een Mars Icecream toe overigens
Xenniadinsdag 23 oktober 2007 @ 22:08
Wij aten vandaag chinees. Bami, foe yang hai (of hoe je dat schrijft) en mini loempia. Ik ben geen fan van Chinees. Volgend jaar misschien weer een keer.
Vividinsdag 23 oktober 2007 @ 22:26
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 20:31 schreef DAMH het volgende:
Had vanmiddag al lentejas gegeten,, denk dat je het zo schrijft,, weet niet hoe het in het nederlands heet,, italiane ete ze volgens mij met oud&nieuw,,
Wat ís het dan?

OT: verse pasta met rode pesto, rauwe ham en creme fraiche.
Bluesdinsdag 23 oktober 2007 @ 22:38
Lentejas zijn linzen lees ik

http://www.kookfreak.nl/spanje/lentejasyzanahorias.htm
Of toch dit

Nu een chardonnaytje en een glas water.
#ANONIEMdinsdag 23 oktober 2007 @ 22:41
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 22:38 schreef Bluezz het volgende:


Nu een chardonnaytje en een glas water.
ik ook
DAMHdinsdag 23 oktober 2007 @ 22:58
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 22:26 schreef Vivi het volgende:

[..]

Wat ís het dan?

OT: verse pasta met rode pesto, rauwe ham en creme fraiche.
nahh soort van sja linzen dus hehehe met een zoete aardappel erin, chorizo, ham en nog wat meuk (lees groenten) weet niet wat er allemaal in zat me tante maakt het klaar,, en ik eet het
Muckdinsdag 23 oktober 2007 @ 23:25
een lentejas.... das toch wat je draagt als het te warm is voor je winterjas?

OT: royal club specials citrus met een vleugje mint
MissHobjewoensdag 24 oktober 2007 @ 01:09
Net een beetje lasagna op,is laat maar was even nodig.
Labrador1974woensdag 24 oktober 2007 @ 02:11
broodje hamburger met patat
KiwiTjuHhwoensdag 24 oktober 2007 @ 08:14
Yoghurt met muesli en glas water
DarkElfwoensdag 24 oktober 2007 @ 08:19
brinta met magere melk en een glas vers geperste grapefruitsap.
Tezzwoensdag 24 oktober 2007 @ 08:20
koffie en een sigaret (eigelijk 3 sigaretten). Straks op het werk ontbijten met een bruin brood / kaas.
Koninginwoensdag 24 oktober 2007 @ 09:04
Ga aan mijn 2e kop koffie beginnen dalijk.
Voor vanavond ben ik nog blanco. Iets eenvoudigs denk ik, kopje soep...heb vanmorgen de broodbakmachine aan gezet voor vers brood...!
coltje87woensdag 24 oktober 2007 @ 09:48
Yoghurt met cruesli, twee mandarijnen en een kop thee. Vanavond heb ik macaroni
PeRiwoensdag 24 oktober 2007 @ 10:26
Broodje kaas en thee.
Viviwoensdag 24 oktober 2007 @ 11:27
Broodjes halfom (pekelvlees en lever )
Blueswoensdag 24 oktober 2007 @ 11:47
Sapje en wat yoghurt en nu heerlijk in badje met een bakje koffie
KiwiTjuHhwoensdag 24 oktober 2007 @ 11:48
Zo een pistoletje met jam!
PeRiwoensdag 24 oktober 2007 @ 11:56
Vanavond boerenkool met een speklapje .
motorbloempjewoensdag 24 oktober 2007 @ 12:04
vanavond door paps vers gemaakte lekkerbekjes
#ANONIEMwoensdag 24 oktober 2007 @ 13:12
2 boterhammen met dikke roomboter en hagelslag
Mirjamwoensdag 24 oktober 2007 @ 13:14
geitenkaas maaltijdsalade van de AH
daarbij vers geperst sinaasappelsap *snotter*
PdeHoogwoensdag 24 oktober 2007 @ 13:22
Net een stukje slagroomtaart
DarkElfwoensdag 24 oktober 2007 @ 13:28
vanavond spaanse soep met wat brood en boter.

ervoor wat gevulde champignons
Tezzwoensdag 24 oktober 2007 @ 14:51
Vanavond uit de categorie 'instant voedsel', van de Knorr Wereldgerechten de smaak Griekse Kofte.

Lekker!
SiGNewoensdag 24 oktober 2007 @ 15:00
ik zit nu aan een overheerlijke bananensoes, met gele glazuur zoals het hoort (en niet met gele chocolade)
shiNinG_staRwoensdag 24 oktober 2007 @ 17:18
Vanavond Kip Tandoori, nu sinaasappelthee met een stukje pure chocolade, heerlijke combi .
Patries86woensdag 24 oktober 2007 @ 17:27
Woensdag is eten bij moeders dag!

Bloemkool met gekookte aardappelen en een stukkie vlees!

Gisteren hadden we pannenkoeken
golferwoensdag 24 oktober 2007 @ 17:30
Vanavond een supervers kabeljauwfiletje, gebakken aardappeltjes en worteltjes met een room-basilcumsausje.
Blueswoensdag 24 oktober 2007 @ 17:35
Nu een rood wijntje met een blokje kaas. 30+
Xenniawoensdag 24 oktober 2007 @ 17:44
Iets met spaghetti, gerookte kip, gorgonzola, champignons en rucola
#ANONIEMwoensdag 24 oktober 2007 @ 17:51
Toast met haring in tomatensaus en gebakken champignons en uienringen.

ik eet vanavond in m'n eentje, dan kan ik dit gelukkig eten zonder rare blikken te krijgen.
Jurkwoensdag 24 oktober 2007 @ 17:54
Uiensoep. Ik ben moe, koud en in een pisbui en wil iets eten wat stinkt.
#ANONIEMwoensdag 24 oktober 2007 @ 18:58
Ik wilde eigenlijk gaan koken, dus had alles al uit de vriezer gehaald Maar ik ging vanmiddag naar een surinaamse klasgenoot op verjaardag, die stond erop dat we bleven eten Ze heeft echt uren staan koken Casave, gebakken banaan, nasi, salade en gemarineerde kip
minilotjewoensdag 24 oktober 2007 @ 19:02
Bloes' rodekoolpakketjes schuiven een dagje op. Ik kom net pas thuis, dus ik hou het even op iets met spullen die ik toch al in de kast had liggen.. Hamburgers!
Burgers van stevig gekruid rundergehakt, toegedekt met een flink kaasuienbroodje. Tomaten, botersla, gebakken uiringen en peperkaas erbij. En op tafel hete tomatenketchup en mosterdsaus.
We drinken er Cherry Coke bij, voor een Amerikaanser gevoel bij de hamburgers.
uniekhoornwoensdag 24 oktober 2007 @ 19:59
Een heel lekkere en slechte shoarmaschotel, was wel errug bevredigend.
Raissawoensdag 24 oktober 2007 @ 20:10
Maandag
Gebakken aardappeltjes, doperwtjes en stukjes varkenshaas in champignonsroomsaus.

Dinsdag
2 Pannenkoeken

Vanavond
Schnitzel ovenfrietjes en een tomatensalade.
ColdFeetwoensdag 24 oktober 2007 @ 21:00
Fajitas. Lekker
renzellwoensdag 24 oktober 2007 @ 23:13
Damn, al dagen van vroeg tot heel laat aan het werk. Weinig tijd om te eten dus, laat staan om te koken. Vandaag broodjes geitenkaas, tomaat, avocado en veel peper, zo even snel tussendoor. Tóch lekker! En net een stel goedkope gehaktballen van de Little. Blweh! Goor en lekker tegelijkertijd.
Viviwoensdag 24 oktober 2007 @ 23:24
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 23:13 schreef renzell het volgende:
Goor en lekker tegelijkertijd.
Zoiets als goede sex dus
renzellwoensdag 24 oktober 2007 @ 23:31
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 23:24 schreef Vivi het volgende:

[..]

Zoiets als goede sex dus

Euh..... Ja, zoiets ja.
Mirjamdonderdag 25 oktober 2007 @ 00:19
volkoren stokbroodje met wat lekkere dingetjes, had trek
#ANONIEMdonderdag 25 oktober 2007 @ 00:25
N.a.v. dit topic: McGuyveren in de keuken!
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 23:55 schreef cul_non_kul het volgende:
Sea ... aangezien pasta voor jou niet aan de orde is (kul) dan maar wat cul voor je verzonnen...
ik zie dat je bouillon hebt...misschien ook visbouillon?
Fruit ui en paprika (grof gesneden), aanvullen met water en bouillon, aan de kook brengen, dan de kabeljauw erin en als laatste de mosselen... evt. kruiden naar smaak en voila.....
Vissoep als voorgerecht...kan evt cf bij dan heb je het a la creme...
Zo gezegd...zo gedaan...

Het 1 en ander voorbereid:


De uien, paprika en prei even fruiten:


Vis in blokjes gesneden:


Water en bouillonblokjes erbij, net als wat mosselen:


Lekker laten sudderen, in een kom scheppen, kloddertje creme fraiche erin, wat madeira er overheen en afgemaakt met een paar takjes dille:


Het was verrukkelijk. Ik had ook nog nooit eerder vissoep gemaakt, dus dubbelblij dat het zo goed gelukt was
golferdonderdag 25 oktober 2007 @ 00:27
Ziet er prima uit, SOL. Vooral met die madeira en die creme fraiche.
Mikkiedonderdag 25 oktober 2007 @ 00:34
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 80% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 20:24:53 ]
#ANONIEMdonderdag 25 oktober 2007 @ 00:40
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 00:27 schreef golfer het volgende:
Ziet er prima uit, SOL. Vooral met die madeira en die creme fraiche.
tnx , het hoofdgerecht ook van dezelfde user:
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 00:06 schreef cul_non_kul het volgende:

[..]


het hoofdgerecht...mmm ff denken...


couscous met knoflook en munt als dat er is...

de kip in blokjes...eerst fijngesnipperde sjalotjes fruiten, toevoegen komijn, kaneel, koriander en vervolgens de kip in reepjes of blokjes...als de kip gaar is een scheutje warm water en in blokjes gesneden appel toevoegen en even laten stoven.

De snijboontjes, in smalle reepjes gekookt en laten afkoelen, mengen met de mozarella en tomaat, aangemaakt met citroensap en olijfolie, wat zeezout en peper...serveren op een bedje van rauwe spinazie (in brede repen gesneden)...

klinkt bijna als 1001-nacht-gerechtje..

suxes

Ik dacht dus dat we couscous hadden, maar helaas... daarom maar rijst genomen.

De voorbereidingen:


En het eindresultaat:


Ook dit was echt meer dan lekker
#ANONIEMdonderdag 25 oktober 2007 @ 00:41
en voordat er weer iemand over bleke kip begint te mauwen... dat ligt aan mijn toestel
Bluesdonderdag 25 oktober 2007 @ 00:42
Mjammie
Wat leuk dat je alles in schaaltjes doet bij de voorbereidingen
#ANONIEMdonderdag 25 oktober 2007 @ 00:44
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 00:42 schreef Bluezz het volgende:
Mjammie
Wat leuk dat je alles in schaaltjes doet bij de voorbereidingen
anders weet ik niet waar ik het moet laten
PdeHoogdonderdag 25 oktober 2007 @ 00:50
Ik ga zo nog een stukje gevulde speculaas eten
golferdonderdag 25 oktober 2007 @ 00:53
Ik schenk nog een laatste drupje whiskie in.
SiGNedonderdag 25 oktober 2007 @ 02:04
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 00:42 schreef Bluezz het volgende:
Mjammie
Wat leuk dat je alles in schaaltjes doet bij de voorbereidingen
Doe ik ook altijd, is alles tenminste meteen klaar voor gebruik.
Ik ben ook nog niet zo snel met snijden, dus als ik een uitje moet fruiten en ook peterselie ofzo moet snijden kom ik tijd tekort en is de rest van het gerecht al te gaar of verpieterd.
Stereotomydonderdag 25 oktober 2007 @ 02:05
Damn SOL, dat ziet er echt lekker uit!!!!

Ik moet mijn vriendin echt eens gaan upgraden.
renzelldonderdag 25 oktober 2007 @ 08:20
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 02:05 schreef Stereotomy het volgende:
Ik moet mijn vriendin echt eens gaan upgraden.
Of jezelf...
KiwiTjuHhdonderdag 25 oktober 2007 @ 08:50
Voor de afwisseling.. yoghurt met muesli
Koningindonderdag 25 oktober 2007 @ 09:56
Koffie
Tussen de middag een broodje tonijnsalade besteld....
Vanavond soepje denk ik.
Qweadonderdag 25 oktober 2007 @ 11:21
Dinsdag was het voor mij lasagne, want vriendlief at ergens anders (onverwachts aankomen zeilen is okeuj )

Gisteren hadden we boontjes met een slavink en vanaaf stampot zuurkool met rookworst.
Tezzdonderdag 25 oktober 2007 @ 11:27
Ben vanavond alleen met mijn dochtertje, die overigens behoorlijk oorpijn heeft dus niet helemaal fit is. Ik denk dus dat het een krachtige kippesoep wordt of zo.........in ieder geval stevig voedsel om haar weer een beetje op te peppen!
Den_Haagdonderdag 25 oktober 2007 @ 12:39
Boerenkool met worst. Heb ik toch erg zin in met dit weer
Muckdonderdag 25 oktober 2007 @ 12:43
Ik heb vanavond bijzonder leuk bezoek, dus ik maak mijn "beroemde" Muckip voor hem met Crème Brulee na
Xenniadonderdag 25 oktober 2007 @ 13:26
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 02:04 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Doe ik ook altijd, is alles tenminste meteen klaar voor gebruik.
Ik ben ook nog niet zo snel met snijden, dus als ik een uitje moet fruiten en ook peterselie ofzo moet snijden kom ik tijd tekort en is de rest van het gerecht al te gaar of verpieterd.
Dan heb je zeker een vaatwasser

OT: ik ga na het werk winkelen en eet wat in de stad. Een grote puntzak patat met vette mayo denk ik
Curiositydonderdag 25 oktober 2007 @ 14:09
Vanavond een broodje warm vlees met zuurkool en honingsaus.
SiGNedonderdag 25 oktober 2007 @ 14:27
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 13:26 schreef Xennia het volgende:

[..]

Dan heb je zeker een vaatwasser

OT: ik ga na het werk winkelen en eet wat in de stad. Een grote puntzak patat met vette mayo denk ik
Helaas geen vaatwasser, moet alles zelf met de hand doen

OT. Boerenkool lijkt me ook wel lekker..
Ik haal dan meestal gewoon zo'n pak van Maggi, vind ik eigenlijk lekkerder dan verse (en er zitten geen nerfjes in)
Mademoiselle.Moidonderdag 25 oktober 2007 @ 14:59
Tomatensoepje, broodje en een salade vanavond.

Geen zin om te koken .
SHEdonderdag 25 oktober 2007 @ 15:23
Lamsbout ga ik denk ik maken. Gewoon op zijn middeleeuws.
Kreng in pan gooien; takken, stronken en halve bomen aan kruidgewassen erbij flikkeren ( rozemarijn, knof , bluh )
Dan scheuten olie erbij; flink aan de zeezout en de peper; natuurlijk wat verkrummelde bouiilonblokjes.

De fik erin en af en toe sap aftappen en mengen met een scheut sherry; en de manke poot ermee insmeren.
Halverwege de executie, kleine aardappeltjes erbij gooien; stukkies venkel en een flesje witte wijn en we zijn helemaal OERRRRRR

Dus..
Mirjamdonderdag 25 oktober 2007 @ 15:31
nu cola light en chocolate chip cookies
vanavond, geen idee, we zien wel
Stereotomydonderdag 25 oktober 2007 @ 15:36
Vanavond junkfood en bier bij het voetbal

Denk aan KFC ofzo
#ANONIEMdonderdag 25 oktober 2007 @ 16:31
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 13:26 schreef Xennia het volgende:

[..]

Dan heb je zeker een vaatwasser

OT: ik ga na het werk winkelen en eet wat in de stad. Een grote puntzak patat met vette mayo denk ik
hier ook geen vaatwasser, maar als alles staat te pruttelen doe ik altijd snel de afwas, paar minuten werk maar

Vanavond kipfilet en broccoli geroerbakt in een boursin/creme fraiche-saus met gemalen peper, daarbij gebakken aardappelen.

De kipfilet had ik vanochtend al in stukjes gesneden, de aardappeltjes alvast voorgekookt en net de broccoli even voorgekookt...dus ben snel klaar straks
minilotjedonderdag 25 oktober 2007 @ 16:34
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 15:23 schreef SHE het volgende:
De fik erin en af en toe sap aftappen en mengen met een scheut sherry; en de manke poot ermee insmeren.
Halverwege de executie, kleine aardappeltjes erbij gooien; stukkies venkel en een flesje witte wijn en we zijn helemaal OERRRRRR

Dus..
Heel oer! Al zijn 'kleine aardappeltjes' niet zo oer als een stoere, grote aardappel.

Simpel eten vanavond. Ravioli met tomatensaus en verse tomaten en paprika, ernaast een biefstukje. Omdat ik eens wil testen wat de (vermoedelijk beroerde) biefstukkenkwaliteit is van mijn buurtsuper.
Fuentedonderdag 25 oktober 2007 @ 16:44
Vanavond rostischijfjes uit de oven, salade, broodje kroket. Lekker makkelijk
Patries86donderdag 25 oktober 2007 @ 17:55
Gebakkenaardappelen
hamburger
Spercibonen en mais
shiNinG_staRdonderdag 25 oktober 2007 @ 17:58
Uit eten .
minilotjedonderdag 25 oktober 2007 @ 18:01
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 16:31 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

hier ook geen vaatwasser, maar als alles staat te pruttelen doe ik altijd snel de afwas, paar minuten werk maar
Precies hetzelfde! Al héb ik wel al eeuwen een tweedehands vaatwasser van mijn schoonouders staan, maar die is nog steeds niet aangesloten en staat al nu al maanden in de weg in de keuken.
Zo fijn om samenwonende ad(h)dertjes, te zijn: een vaatwasser maar gewoon als kookeiland gebruiken terwijl je een pesthekel aan met de hand afwassen hebt.

Hier ook bakjes en schaaltjes trouwens. Als ik de meeste ingrediënten niet voorafgaand aan het koken panklaar heb staan wordt het een aangebrand rommeltje.

OT: kerstomaatjes en thee, in afwachting van mijn lief.
#ANONIEMdonderdag 25 oktober 2007 @ 18:01
Ik gaat zo nasi goreng met kipsaté eten De kipfilet er maar niet bijgedaan, want die zag er niet meer zo gezond uit
SHEdonderdag 25 oktober 2007 @ 18:13
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 16:34 schreef minilotje het volgende:

[..]

Heel oer! Al zijn 'kleine aardappeltjes' niet zo oer als een stoere, grote aardappel.

Simpel eten vanavond. Ravioli met tomatensaus en verse tomaten en paprika, ernaast een biefstukje. Omdat ik eens wil testen wat de (vermoedelijk beroerde) biefstukkenkwaliteit is van mijn buurtsuper.


Dat experiment heb ik ook eens gedaan. Zeer verdrietig werd ik ervan!
allsystemshaltdonderdag 25 oktober 2007 @ 18:39
1 kilo hardkokende piepers niet geschild maar geboend
2 kilo kruimige piepers niet geschild maar geboend
2 kilo uien
1 grote bos penen niet geraspt maar geboend
1 pond boerenkool

pondje kogelbiefstuk met dik blok boter voor de jus
4 laurierbladeren
flinke scheut rode wijn

1 rookworst

Zout
Peper
(misschien nog wat knoflook ik twijfel nog)

Anyway ik heb er zin in


*Ik eet het niet in een keer op hoor
Bluesdonderdag 25 oktober 2007 @ 18:46
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 02:05 schreef Stereotomy het volgende:


Ik moet mijn vriendin echt eens gaan upgraden.
Bluetoothje op het bekende plekje wil nog wel eens helpen

* Bluezz heeft een heerlijke Tagliatelle Carbonara op Coquinariase wijze gemaakt
Blijft vreemd, rauwe eieren gebruiken en alleen maar doorroeren

Toetje : een paar dropjes.
Bluesdonderdag 25 oktober 2007 @ 18:49
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 14:09 schreef Curiosity het volgende:
Vanavond een broodje warm vlees met zuurkool en honingsaus.
Wat voor vlees gebruik je hiervoor? Kan me nog een cafetaria herinneren in Utreg, die de allerlekkerste had, volgens mij gebruikte hij fricandeau hiervoor die hij even op de 'plaat' legde
Martijn_77donderdag 25 oktober 2007 @ 19:14
Zuurkool met Rookworst en zuurkoolspek
Mirjamdonderdag 25 oktober 2007 @ 19:46
we gaan zo uit eten
Mirjamdonderdag 25 oktober 2007 @ 21:52
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 19:46 schreef MissyMirjaM het volgende:
we gaan zo uit eten
topickiller

lekker spare ribs gegeten met patatjes en knoflooksaus
vooraf brood met kruidenboter, en gegratineerde champignons.

nu ben en jerry's half baked
ColdFeetdonderdag 25 oktober 2007 @ 23:36
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 12:43 schreef Muck het volgende:
Ik heb vanavond bijzonder leuk bezoek, dus ik maak mijn "beroemde" Muckip voor hem met Crème Brulee na
Recept?

Ik ben bij een heel leuk Marokkaans restaurantje in Leuven wezen eten; vooraf iets meze-achtigs, met gehaktrolletjes, deegpakketjes, falafeltjes en hummus enzo. Erg lekker gefrituurd deegje met kip en amandelen, eens kijken of ik daar een recept van kan vinden.
Daarna een tajine van kippenbillen ( ) gevuld met kipgehakt Met halfgedroogde tomaten en prinsessenboontjes.
Toen was ik zo proppievol dat ik alleen nog maar muntthee wilde. Je kreeg er daar oranjebloesemwater bij; best een lekkere combi, die onthou ik!
MissHobjevrijdag 26 oktober 2007 @ 00:12
Net een groentenloempia op en een huzarenslaatje.
Xenniavrijdag 26 oktober 2007 @ 01:39
Een stukje gevulde speculaasstaaf uit de oven
NoCigarvrijdag 26 oktober 2007 @ 02:20
Vanavond uit eten geweest in de Eetkamer in Goirle:
In ganzevet geconfijte kwartel met zuurkool, een saus vanvlierbessen en een schuim van mosterd
en
½ fazant met spek, worst, zuurkool en eigen jus

Lekker.
Bluesvrijdag 26 oktober 2007 @ 02:22
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 23:36 schreef ColdFeet het volgende:


Ik ben bij een heel leuk Marokkaans restaurantje in Leuven wezen eten; vooraf iets meze-achtigs, met gehaktrolletjes, deegpakketjes, falafeltjes en hummus enzo. Erg lekker gefrituurd deegje met kip en amandelen, eens kijken of ik daar een recept van kan vinden.
Daarna een tajine van kippenbillen ( ) gevuld met kipgehakt Met halfgedroogde tomaten en prinsessenboontjes.
Toen was ik zo proppievol dat ik alleen nog maar muntthee wilde. Je kreeg er daar oranjebloesemwater bij; best een lekkere combi, die onthou ik!
Kippenbillen
Klinkt allemaal erg leuk en lekker!

behalve die boontjes, maar das persoonlijk
#ANONIEMvrijdag 26 oktober 2007 @ 02:42
ik eet HEM
Koninginvrijdag 26 oktober 2007 @ 08:37
Nu
Vanavond eten we bij mijn ouders, dus ik laat me verrassen
Tezzvrijdag 26 oktober 2007 @ 08:37
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 02:42 schreef SeaOfLove het volgende:
ik eet HEM
Oe! Was ie lekker?? (of ben je nog aan het kluiven)

Ik heb net online gebak besteld bij de HEMA (dochter is bijna jarig, op de website van de hema kun je zelf een taart ontwerpen, echt super leuk) en nu heb ik honger.......
Maar geen 'ontbijthonger', maar slechte honger........Ik denk dat ik maar even een tosti ga maken. Gesmolten kaas doet het altijd goed bij mij.......
#ANONIEMvrijdag 26 oktober 2007 @ 11:09
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 08:37 schreef Tezz het volgende:

[..]


Ik heb net online gebak besteld bij de HEMA (dochter is bijna jarig, op de website van de hema kun je zelf een taart ontwerpen, echt super leuk) en nu heb ik honger.......
Maar geen 'ontbijthonger', maar slechte honger........Ik denk dat ik maar even een tosti ga maken. Gesmolten kaas doet het altijd goed bij mij.......
Wel een sigaretje erbij eej

Leuk he die HEMA-taarten De eerste 2 jaar heb ik me af laten zetten bij de bakker, tot ik de HEMA ontdekte

ontopic: koffie
Muckvrijdag 26 oktober 2007 @ 11:31
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 23:36 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Recept?
Voor Muckip?
hoe lief ik je ook vind, nee, die krijg je niet, das om indruk te maken op potentiele vriendjes
Maardie van creme brulle kun je krijgen hoor, als je dat wilt
quote:
Ik ben bij een heel leuk Marokkaans restaurantje in Leuven wezen eten; vooraf iets meze-achtigs, met gehaktrolletjes, deegpakketjes, falafeltjes en hummus enzo. Erg lekker gefrituurd deegje met kip en amandelen, eens kijken of ik daar een recept van kan vinden.
Daarna een tajine van kippenbillen ( ) gevuld met kipgehakt Met halfgedroogde tomaten en prinsessenboontjes.
Toen was ik zo proppievol dat ik alleen nog maar muntthee wilde. Je kreeg er daar oranjebloesemwater bij; best een lekkere combi, die onthou ik!
kippenbillen
lies1947vrijdag 26 oktober 2007 @ 11:33
hutspot met hachee.lekker!!!!!
Patries86vrijdag 26 oktober 2007 @ 11:35
2 versgebakken warme keizerbolletjes met Makreel
Beker melk

Vrijdag = visdag!
Qweavrijdag 26 oktober 2007 @ 11:36
2 broodjes jam.

Vanaaf uit eten
Bluesvrijdag 26 oktober 2007 @ 11:55
SOL, je usericon

Koffieverkeerd, sappie, yoghurt.
Vanavond? Geeeeeen idee
ColdFeetvrijdag 26 oktober 2007 @ 12:07
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 11:31 schreef Muck het volgende:

[..]

Voor Muckip?
hoe lief ik je ook vind, nee, die krijg je niet, das om indruk te maken op potentiele vriendjes
Maardie van creme brulle kun je krijgen hoor, als je dat wilt
[..]

kippenbillen
Waaaat, jij hebt een geheim recept!

Nu wil ik het alleen nog maar meer weten.

Maar jij had toch een vriend? Of ben ik nou mal?
Muckvrijdag 26 oktober 2007 @ 12:11
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 12:07 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Waaaat, jij hebt een geheim recept!

Nu wil ik het alleen nog maar meer weten.
ja
moewhahahaha
quote:

Maar jij had toch een vriend? Of ben ik nou mal?
ja, had inderdaad....
we zijn bijna een maand geleden uit elkaar gegaan omdat het steeds meer op een hele hechte vriendschap begon te lijken dan op een relatie.
en sinds vanochtend heb dus een nieuwe
damn, Muckip is écht goed!
ColdFeetvrijdag 26 oktober 2007 @ 12:14
Ha, gefeli!

Maar vertel. Is het een 'gewoon' recept met een geheim ingredient?

Boehoe. Ik wil ook een geheim recept, maar als iemand tegen mij zegt dat iets lekker is, begin ik altijd direct een ingredientenlijst af te draaien
Muckvrijdag 26 oktober 2007 @ 12:23
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 12:14 schreef ColdFeet het volgende:
Ha, gefeli!
quote:
Maar vertel. Is het een 'gewoon' recept met een geheim ingredient?
het is gewoon een raar recept
quote:
Boehoe. Ik wil ook een geheim recept, maar als iemand tegen mij zegt dat iets lekker is, begin ik altijd direct een ingredientenlijst af te draaien
nou, als ik zeg dat er kokos in zit, hebben de meesten al iets van "yeah, right"
coltje87vrijdag 26 oktober 2007 @ 12:45
Twee geroosterde broodjes met gerookte zalm. Vanavond wil ik iets heel erg lekkers maken, weet alleen nog niet wat
#ANONIEMvrijdag 26 oktober 2007 @ 12:49
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 12:11 schreef Muck het volgende:

[..]

ja
moewhahahaha
[..]

ja, had inderdaad....
we zijn bijna een maand geleden uit elkaar gegaan omdat het steeds meer op een hele hechte vriendschap begon te lijken dan op een relatie.
en sinds vanochtend heb dus een nieuwe
damn, Muckip is écht goed!
SlowChat Hier verder graag [CUL Slowchat] Deel 54: Muck's Army!







ontopic: cola en een worstenbroodje
ColdFeetvrijdag 26 oktober 2007 @ 12:50
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 12:49 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

SlowChat Hier verder graag [CUL Slowchat] Deel 54: Muck's Army!







ontopic: cola en een worstenbroodje
Ik was mijn handen in onschuld
Nu koffie, dan opschieten. Ik moest eigenlijk een uur geleden al in Utrecht zijn.
KiwiTjuHhvrijdag 26 oktober 2007 @ 12:51
Half stokbroodje gezond! En glas optimel.
Muckvrijdag 26 oktober 2007 @ 12:53
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 12:49 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

SlowChat Hier verder graag [CUL Slowchat] Deel 54: Muck's Army!







ontopic: cola en een worstenbroodje
sorry missmod
Kuukskevrijdag 26 oktober 2007 @ 12:56
Nu Cruesli winterrijk. Vanavond salade met gebakken aardappeltjes heb ik me laten vertellen.
#ANONIEMvrijdag 26 oktober 2007 @ 12:58
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 12:53 schreef Muck het volgende:

[..]

sorry missmod


ik ga even ruzie maken met dochterlief, we gaan straks richting Frankrijk en madame heeft geen zin om te douchen en aan te kleden
motorbloempjevrijdag 26 oktober 2007 @ 13:48
wij (O+ , ik, ouders en vaders kant van de familie) gaan lekker wokken bij de chinees
Mikkievrijdag 26 oktober 2007 @ 16:42
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 79% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 20:24:54 ]
Qweavrijdag 26 oktober 2007 @ 16:56
we zouden uit eten maar dat doen we morgen. Ik ga over 45 min chinees halen
Mirjamvrijdag 26 oktober 2007 @ 17:24
ik heb net een appeltaart in de oven geschoven, lekker met elstars, citroenrasp, en walnoten
eet nu de overgebleven walnoten op
_Hestia_vrijdag 26 oktober 2007 @ 17:49
Kip met rijst, gemengde paddenstoelen, een wokgroentenpakket en een klein beetje cashewnootjes
Tezzvrijdag 26 oktober 2007 @ 17:59
Wij hebben zojuist gegeten: een malse biefstuk heerlijk bereid op de grill met een dot kruidenboter. Daarbij had ik gele paprika, courgette en kastagnechampignons gegrilld. En daarbij gebakken krieltjes. Was lekker
KiwiTjuHhvrijdag 26 oktober 2007 @ 18:44
Hebben pizza gehad.. en gisteren al patat
Bluesvrijdag 26 oktober 2007 @ 18:55
Döner kebabjes van station Beverwijk
theKiDvrijdag 26 oktober 2007 @ 19:33
net wat friet met mexicano.
Morgen maar eensch vis denk
PdeHoogvrijdag 26 oktober 2007 @ 21:07
drumsticks, gegrilde groenten en gebakken aardappelschijfjes
Isegrimvrijdag 26 oktober 2007 @ 21:09
Voorgerecht:



14 maanden oude parmaham met verse vijgen en een dressing van olijfolie, limoensap, honing, munt en drie verschillende soorten peper

Hoofdgerecht:



Gevulde aubergine, naar Koerdisch recept (wel okay, niet heel bijzonder):

Toetje - butterscotch-koffie-chocolademousse
SHEvrijdag 26 oktober 2007 @ 21:18
Isegrim; er zijn 2 mensen op mijn dinner wish list..jij en minilot

Ik krijg altijd zo'n trek van jullie
Isegrimvrijdag 26 oktober 2007 @ 21:27
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 21:18 schreef SHE het volgende:
Isegrim; er zijn 2 mensen op mijn dinner wish list..jij en minilot

Ik krijg altijd zo'n trek van jullie
Dankjewel.
Isegrimvrijdag 26 oktober 2007 @ 21:29
Het voorgerecht was trouwens deels gejat van Doffy. Eigenlijk hoorde er nog basilicum bij, maar die ben ik glad vergeten. Maar zo was 't ook lekker.
Bluesvrijdag 26 oktober 2007 @ 22:00
Verse vijgen, nog nooit gegeten
Ziet er mooi uit Ies


Nu een roseetje met ijs.
Isegrimvrijdag 26 oktober 2007 @ 22:07
Verse vijgen zijn heerlijk.
Curiosityvrijdag 26 oktober 2007 @ 22:21
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 18:49 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Wat voor vlees gebruik je hiervoor? Kan me nog een cafetaria herinneren in Utreg, die de allerlekkerste had, volgens mij gebruikte hij fricandeau hiervoor die hij even op de 'plaat' legde
Inderdaad fricandeau. Zal het recept plaatsen, het is echt een superlekker broodje.


Ingrediënten
2 eetlepels boter
1 gesnipperde ui
250 g gegaarde wijnzuurkool
150 g gebraden fricandeau in plakjes
2 piramidebroodjes met pompoenpitten
50 ml water
1 el eetlepel honing
1 eetlepel mosterd
2 augurken

Bereiding
Ideaal voor als je weinig tijd hebt, deze Hollandse klassieker in een modern jasje staat in een kwartiertje op tafel.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit 1 gesnipperde ui. Schep er 250 g gegaarde wijnzuurkool uit een zakje door en stoof de zuurkool afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Verhit in een koekenpan ook 1 eetlepel boter en bak 150 g gebraden fricandeau in plakjes (vleeswaar) snel om en om bruin. Snijd 2 piramidebroodjes met pompoenpitten open en leg de helften naast elkaar op 2 borden. Schep de zuurkool op de broodjes en leg de plakjes gebakken vlees erop. Roer 50 ml water met ½ eetlepel honing en 1 eetlepel mosterd door het bakvet van het vlees en schep de jus over het vlees
Als het te dun blijft ietwat honing en mosterd toevoegen, totdat het een beetje stroperig wordt. Garneer met 2 augurken in plakjes.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Tip: Vervang de gebraden fricandeau eens door pastrami.

www.brood.net
Little_Angelvrijdag 26 oktober 2007 @ 22:45
Boerenkool.
Xenniavrijdag 26 oktober 2007 @ 23:17
Spinazie, gekookte aardappels en ei op het werk gegeten. Morgen eet ik patat en sla op het werk. En nu, nu rammel ik ook van de honger, zo maar even in de koelkast spieken
KiwiTjuHhzaterdag 27 oktober 2007 @ 10:07
Pistoletje met kipfilet.
lies1947zaterdag 27 oktober 2007 @ 10:38
gisteren de rijst gekookt voor de nasi goreng,
vanochtend de prut gemaakt,
vanavond meng ik dat en bak het op.
ik doe er kroepoek, zuur en een gebakken ei bij.
fles gewurztraminer om het nog aantrekkelijker te maken.
vanaf maandag maar een weekje lijnen, de kilootjes vliegen erop.
Isegrimzaterdag 27 oktober 2007 @ 10:48
Restje van de choco-koffie-mousse die ik gister had gemaakt. Straks nog een broodje eten op de markt.
Vivizaterdag 27 oktober 2007 @ 11:09
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 22:00 schreef Bluezz het volgende:
Verse vijgen, nog nooit gegeten
Ziet er mooi uit Ies


Nu een roseetje met ijs.
Lekker met ardennerham of een andere rauwe ham eronheen
renzellzaterdag 27 oktober 2007 @ 11:29
Gore euroshopper muesli met yoghurt. Wat extra fruit en noten er doorheen gedaan.

En... een zachtgekookt ei.
Tezzzaterdag 27 oktober 2007 @ 12:05
Campina melk met fruit (banaan). Best lekker (hoewel het er best chemisch uit ziet....).

En verder sta ik nu balletjes te draaien voor in de groentesoep straks.........
motorbloempjezaterdag 27 oktober 2007 @ 12:09
zo maar eens ontbijten..

de hagelslag is bijna op
Fuentezaterdag 27 oktober 2007 @ 13:04
Wij gaan vanavond uit eten: Tapas
Zometeen een pita met pesto, tomaat, mozzarella uit de oven.
motorbloempjezaterdag 27 oktober 2007 @ 13:10
tapas jum...

maargoed, vorige week al gehad..

wij gaan zo even bedenken wat we doen, en dan even naar de appie
Isegrimzaterdag 27 oktober 2007 @ 13:23
Vanavond pasta met zelfgemaakte pastasaus. Morgen stoofpeertjes, gebakken aardappeltjes en hertenbiefstuk.
motorbloempjezaterdag 27 oktober 2007 @ 13:25
wij vanavond ook pasta pesto met gemarineerde pesto-kip

en morgen simpel een aardappel-anders-oven-groente-schotel-met-gehakt-en-groente
Muckzaterdag 27 oktober 2007 @ 13:29
net géén broodje gegeten, want in de tijd dat die lag te ontdooien, kwam mijn broer op het idee dat ie best twéé broodjes lustte
vanavond patatjes
Isegrimzaterdag 27 oktober 2007 @ 13:45
Chocobroodje.
SHEzaterdag 27 oktober 2007 @ 13:51
2 broodjes rookworst
want ik ben een zwakkeling
en ik kom terug als mestkever
Muckzaterdag 27 oktober 2007 @ 13:52
quote:
Op zaterdag 27 oktober 2007 13:51 schreef SHE het volgende:
2 broodjes rookworst
want ik ben een zwakkeling
en ik kom terug als mestkever
ik nog niet eens als mestkever vrees ik
microbe is denk ik nog net een optie
Kuukskezaterdag 27 oktober 2007 @ 13:53
Hutspot met kip vanavond. .
uniekhoornzaterdag 27 oktober 2007 @ 14:50
Aviko's hollandse aardappelschotel met sla... Niet echt spannend maar ja, je moet wat he?

We bestellen wel pizza

[ Bericht 40% gewijzigd door uniekhoorn op 27-10-2007 19:03:40 ]
Isegrimzaterdag 27 oktober 2007 @ 15:31
Water met limoensap.
motorbloempjezaterdag 27 oktober 2007 @ 15:41
ik zit nog te twijfelen..

zal ik de kipfilets in z'n geheel bakken en marineren, of kleine stukjes door de pasta heen doen...
n0azaterdag 27 oktober 2007 @ 16:04
Ribeye met puree en pepersaus.
HaverMoutKoekjezaterdag 27 oktober 2007 @ 16:05
biefstuk + sperciebonen
Little_Angelzaterdag 27 oktober 2007 @ 16:36
Shoarma + krieltjes
motorbloempjezaterdag 27 oktober 2007 @ 16:38
maandag wordt denk ik shoarma-dag goeie little angel
Martijn_77zaterdag 27 oktober 2007 @ 17:06
Ice tea en chocolade pepernoten
Mirjamzaterdag 27 oktober 2007 @ 17:18
uurtje geleden stukje appeltaart gehad
vriend heeft eten bij nam kee gehaald, dus dat wordt lekker eten als hij thuis is
Qweazaterdag 27 oktober 2007 @ 17:27
Ja hoi,

Ik heb kipfilet hier, nu kan ik 2 dingen doen, of er kipkruiden op doen, of wat anders. Maar ik weet niet wat. Ik wil niet weer naar de winkel en heb ketjap manis, zout en peper in huis en die kipkruiden

daar kan ik niet veel mee he? behalve ze kruiden
KiwiTjuHhzaterdag 27 oktober 2007 @ 17:30
We hebben net lekker kippensoep gehad! Zelf gemaakt met een borsstuk, omelet, tauge etc!
Was erg lekker!
motorbloempjezaterdag 27 oktober 2007 @ 17:34
Kweeja

doe 's even in CUL lijst McGuyveren in de Keuken topic opzoeken

enneh... heb je nog wat groente enzo ook in huis om erbij te doen? Of gaat het puur om de kip?

ik ga zo fotoverslagje maken van mijn kookavontuur deze avond

heb net een nieuw mes gekocht bij de Blokker, een Chefs mes van Art of Cooking

darn.. het viel door de kip als of het gesmolten boter was net

Isegrimzaterdag 27 oktober 2007 @ 17:36
Mijn pastasaus was zeer goed geslaagd. Recept:

- 2 blikken tomaten
- 1 forse wortel in kleine stukjes
- 1 zoete aardappel in kleine stukjes
- 1 paprika in kleine stukjes
- 2 uien gesnipperd
- 8 tenen roze knoflook doormidden gesneden
- 1 takje tijm
- flink wat verse basilicumblaadjes, verscheurd
- flinke scheut olijfolie
- scheut balsamico-azijn

Ui fruiten in olijfolie, rest van de ingrediënten in de pan en minimaal drie uur laten pruttelen. Met een stamper de groenten kapot maken als dat nog niet zo is.

Ik heb het geserveerd met 'spekchips': ontbijtspek in kleine stukjes geknipt en uitgebakken.



golferzaterdag 27 oktober 2007 @ 17:45
Straks een lekker maaltijdje opwarmen dat de toko voor ons klaargemaakt heeft.
#ANONIEMzaterdag 27 oktober 2007 @ 17:49
Ik heb een verse turkse pizza gehaald voor maar 1.25 Plakjes kaas erop en in de oven Straks nog even rauwkost en natuurlijk knoflook erop
Steven184zaterdag 27 oktober 2007 @ 18:03
Vandaag een probeersel, tenminste we volgen wel ongeveer een recept. Saltimbocca alla Romana met tagliatella met peultjes, boontjes en doperwten door de tagliatella heen.
Martijn_77zaterdag 27 oktober 2007 @ 18:07
Broodjes met surimi en garnalen salade
Blueszaterdag 27 oktober 2007 @ 18:52
quote:
Op zaterdag 27 oktober 2007 17:36 schreef Isegrim het volgende:
Mijn pastasaus was zeer goed geslaagd. Recept:

- 2 blikken tomaten
- 1 forse wortel in kleine stukjes
- 1 zoete aardappel in kleine stukjes
- 1 paprika in kleine stukjes
- 2 uien gesnipperd
- 8 tenen roze knoflook doormidden gesneden
- 1 takje tijm
- flink wat verse basilicumblaadjes, verscheurd
- flinke scheut olijfolie
- scheut balsamico-azijn

Ui fruiten in olijfolie, rest van de ingrediënten in de pan en minimaal drie uur laten pruttelen. Met een stamper de groenten kapot maken als dat nog niet zo is.

Ik heb het geserveerd met 'spekchips': ontbijtspek in kleine stukjes geknipt en uitgebakken.

[ afbeelding ]

Klinkt als een goed idee voor deze week
Goed idee dat van die zoete aard met de chipjes erop!
motorbloempjezaterdag 27 oktober 2007 @ 20:13
En we hebben weer lekker gekookt

pasta pesto met kip

ingredienten:

voor de marinade: verse groente pesto, olijfolie, beetje balsamico-azijn en citroensap

voor de saus: courgette, broccoli, champignons, sperzieboontjes, creme fraiche, kipfilet, pesto-staafje van Verstege

pasta: penne



marinade voor de kip maken


m'n nieuwe liefde


kip in blokjes snijden


kip marineren


groente


courgette


champignons


sperzieboontjes...


broccoli


overdosis!!


kip bakken


groente erbij


creme fraiche erbij


pruttel pruttel


pestospul erbij


tomaatje snijden


Dinnertime

Zoals je ziet heb ik het geserveerd met wat extra's, te weten: een witte boterham even in de broodrooster, pesto en tomaatenschijfjes erop heerlijk

pasta garneren met wat geraspte kaas, en smullen maar..


en helemaal op!
Blueszaterdag 27 oktober 2007 @ 20:18
Woei Moblo
Die foto van die tomaatjes is leuk
KiwiTjuHhzaterdag 27 oktober 2007 @ 20:42
Lays Baked!
Isegrimzaterdag 27 oktober 2007 @ 20:56
quote:
Op zaterdag 27 oktober 2007 18:52 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Klinkt als een goed idee voor deze week
Goed idee dat van die zoete aard met de chipjes erop!
Die zoete aardappels had ik nog liggen. En die spekjes was wegens luiheid - geen gehakt in huis en geen zin om het te halen. Altijd leuk, zo'n goed geslaagde improvisatie. M'n was er helemaal weg van.
Patries86zaterdag 27 oktober 2007 @ 21:36
Hadden een feest

Beenham en sate en stokbrood met kruidenboter en verschillende koude salades
Verder nog wat nootjes en een taartje
uniekhoornzaterdag 27 oktober 2007 @ 21:41
quote:
Op zaterdag 27 oktober 2007 20:13 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
m'n nieuwe liefde
Oei wat een lekker ding , nu ben ook vliefd!!! Mooi is die
motorbloempjezaterdag 27 oktober 2007 @ 21:53
Art of Cooking mes van de Blokkert

M'n vriend had m al, en vond 't al een fijn mes en nu heb ik 'm ook, maar het is echt een 'lekker ding' ja
KiwiTjuHhzondag 28 oktober 2007 @ 10:27
Net een pistoletje met ham gehad!
Nu vers geperste jus!
Blueszondag 28 oktober 2007 @ 10:40
Sappie, koffie verkeerd, homemade tomatenkaas brood met roomboter
Vanmiddag hightea workshop, dus daar zullen we ons mee vullen
boriszzondag 28 oktober 2007 @ 11:53
koffie
motorbloempjezondag 28 oktober 2007 @ 11:54
melk

en vanavond een aardappel(anders) schotel met rode aardappelen, gehakt, groente (zelfde als gisteren + paprika)
venomsnakezondag 28 oktober 2007 @ 12:00
Ontbijt: 3 saucijzenbroodjes
lies1947zondag 28 oktober 2007 @ 12:21
vanavond cajun steak, gekookte aardappelen, broccoli en sla.
met een fles merlot en z.afrika.
Fuentezondag 28 oktober 2007 @ 12:52
Vanavond roti!
Moblo, dat ziet er echt onwijs lekker uit!
ColdFeetzondag 28 oktober 2007 @ 13:11
quote:
Op zaterdag 27 oktober 2007 21:53 schreef motorbloempje het volgende:
Art of Cooking mes van de Blokkert

M'n vriend had m al, en vond 't al een fijn mes en nu heb ik 'm ook, maar het is echt een 'lekker ding' ja
Ik had m ook, hou er wel rekening mee dat ie ontzettend snel bot wordt, en dat je dan dingen niet meer zo mooi snijdt, maar ook deels kneust.
Wellicht kun je m nog aanzetten, dat heb ik niet geprobeerd.

Wat zit er trouwens in dat zakje dat je erbij doet

Gisteren kwam er een vriendin eten, en ik heb haar verblijd met mijn very special bietjesrisotto, met daatbij een salade van lollo rosso met appel, walnoot, uitgebakken pancetta en wat flinters parmezaanse kaas, met een frambozen-notendressing.
Als toetje hadden we een appelcrumble met creme de mure (bramenlikeur dus) en slagroomijs. En daarna nog een boel cosmopolitans gemaakt

Vandaag misschien even wat gematigder eten.
Muckzondag 28 oktober 2007 @ 13:12
moblo, je hebt het gepresteerd een gerecht te maken met bijna alles dat ik niet lust

ik heb net 2 witte kadetjes op. een met ham en een met rookkaas
Raissazondag 28 oktober 2007 @ 14:01
Gisteren:
Pasta

Vanavond:
- Lief heeft 2 grote tournedos gehaald, die gaan we maken met wat champignons en verse frites en een komkommer salade.
motorbloempjezondag 28 oktober 2007 @ 15:08
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 13:12 schreef Muck het volgende:
moblo, je hebt het gepresteerd een gerecht te maken met bijna alles dat ik niet lust

ik heb net 2 witte kadetjes op. een met ham en een met rookkaas
een CUL mod die dingen niet lust
motorbloempjezondag 28 oktober 2007 @ 15:11
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 13:11 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik had m ook, hou er wel rekening mee dat ie ontzettend snel bot wordt, en dat je dan dingen niet meer zo mooi snijdt, maar ook deels kneust.
Wellicht kun je m nog aanzetten, dat heb ik niet geprobeerd.

Wat zit er trouwens in dat zakje dat je erbij doet
heb hier een slijpsteen liggen, dus probeer het daar wel even mee.. anders maar op zoek naar een nieuwe liefde die minder snel bot wordt...

en in dat zakje zit een soort van pesto-mix.

Van Verstege,kruidenstaafjes zijn dat. Je hebt ze ook voor vis enzo (dat zijn dan kruidenstaafjes) en hierin zit een groen pestogoedje, dat mega-goed mengt door de creme fraiche en een subtiele smaak met zich meebrengt

er staat op de verpakking: 2 zakjes toevoegen, maar als je de kip al met verse pesto marineert, is 1 zakje genoeg
Muckzondag 28 oktober 2007 @ 15:27
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 15:08 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

een CUL mod die dingen niet lust
het is me toch wat he
das net zoiets als een OUD mod zonder kinderen
motorbloempjezondag 28 oktober 2007 @ 15:39
OUD lijkt wel een sekte dat is hier gelukkig wat minder
SHEzondag 28 oktober 2007 @ 15:57
Ik ga met mijn teerbeminde bij mijn ouders eten. Mijn moeder is de heerser van de keuken; in dit werelddeel en daarbuiten, dus ik kan bijna niet wachten

Ik heb het heeeel lang uitgesteld ( is de eerste keer ) omdat elke keer als ik een man bij mijn mams laat eten hij mijn keuken capriolen ineens veel minder spannend vind
Misschien heb ik geluk en heeft ze een off-day

Nu; een klassieke cocktail Alexander ; welke recht naar mijn heupen gaat
KiwiTjuHhzondag 28 oktober 2007 @ 16:27
Lasagna Het ruikt al heerlijk door het huis heen en dat terwijl het nét aanstaat!
motorbloempjezondag 28 oktober 2007 @ 16:29
heb net de roodschillige aardappels gekookt en die staan nu af te koelen voordat ik er lekker een aardappelschotel van ga maken
Lady_Likezondag 28 oktober 2007 @ 17:09
Chili aardappelschotel
Isegrimzondag 28 oktober 2007 @ 17:30
De stoofpeertjes staan op. Met gele basterdsuiker, rode wijn, kaneelstokjes, kruidnagelen en citroenschil.

Erbij maak ik drielingaardappeltjes uit de oven (mét schil) met tijm. Plus een hertenbiefstukje. Voor bij de aardappeltjes wil ik zelf mayonaise maken. Nog nooit gedaan, is vast veel lekkerder dan uit een tube.
Steven184zondag 28 oktober 2007 @ 17:44
Biefstukje, wat erbij weet ik nog niet.
Tezzzondag 28 oktober 2007 @ 17:50
Het is zondag, dus luie huisvrouwen-dag. Met andere woorden: pizza besteld.

Voor mij de verrassende combinatie 'taverne' (met tomaat, kaas, ham, spek, ei, champignons, ui en paprika)
Voor mijn man de combinatie 'marinara' (met tomaat, kaas en zeevruchten)
en voor mijn dochter de verrassende combinatie 'bambino'
ColdFeetzondag 28 oktober 2007 @ 17:55
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 17:30 schreef Isegrim het volgende:
De stoofpeertjes staan op. Met gele basterdsuiker, rode wijn, kaneelstokjes, kruidnagelen en citroenschil.

Erbij maak ik drielingaardappeltjes uit de oven (mét schil) met tijm. Plus een hertenbiefstukje. Voor bij de aardappeltjes wil ik zelf mayonaise maken. Nog nooit gedaan, is vast veel lekkerder dan uit een tube.
Oh ja, dat is zo'n fijne, ambachtelijke klus Superleuk en nog lekker ook.

Hier zometeen chinees halen.
uniekhoornzondag 28 oktober 2007 @ 17:57
Ipv gisteren vandaag gegeten: Hollandse aardappelschotel met sla...
Volgens mij heb ik die aardappels echt per ongeluk heerlijk gebakken, een heerlijke mondstructuur... Ik proef echt geen fuck door verkoudheid
Isegrimzondag 28 oktober 2007 @ 18:07
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 17:50 schreef Tezz het volgende:
Het is zondag, dus luie huisvrouwen-dag. Met andere woorden: pizza besteld.

Voor mij de verrassende combinatie 'taverne' (met tomaat, kaas, ham, spek, ei, champignons, ui en paprika)
Voor mijn man de combinatie 'marinara' (met tomaat, kaas en zeevruchten)
en voor mijn dochter de verrassende combinatie 'bambino'
Eh, lekker, maar wat is er zo verrassend aan?

God, wat ruiken die peertjes lekker.
Mirjamzondag 28 oktober 2007 @ 18:23
cassave chips, het duurt nog wel ff voordat m'n eethelft thuiskomt, en ik heb honger
straks lekker weer eten van nam kee, we hadden zo veel meegekregen gisteren
lekker de bami opbakken in de wok, ik had nog wat vleesjes over, en we doen er nog gemarineerde kipfilet bij
Chieluszondag 28 oktober 2007 @ 18:57
Net met appelgevulde fazant op met rode kool & puree met kastanjechampigons.
Isegrimzondag 28 oktober 2007 @ 19:11
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 18:57 schreef Chielus het volgende:
Net met appelgevulde fazant op met rode kool & puree met kastanjechampigons.
motorbloempjezondag 28 oktober 2007 @ 19:17
klinkt goddelijk

de aardappelschotel was weer heerlijk.. morgen weer en ook nog pasta van gisteren

enneh.. hoorde van buurman Vork dat er vrijdag stoofpeertjes zijn.... is het al vrijdag?
Martijn_77zondag 28 oktober 2007 @ 19:20
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 18:57 schreef Chielus het volgende:
Net met appelgevulde fazant op met rode kool & puree met kastanjechampigons.
Jammie klinkt erg goed
#ANONIEMzondag 28 oktober 2007 @ 19:24
Vanillevla
Isegrimzondag 28 oktober 2007 @ 19:28
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 19:17 schreef motorbloempje het volgende:
klinkt goddelijk

de aardappelschotel was weer heerlijk.. morgen weer en ook nog pasta van gisteren

enneh.. hoorde van buurman Vork dat er vrijdag stoofpeertjes zijn.... is het al vrijdag?
Er zijn vandaag al stoofpeertjes hoor. En ze zijn goed gelukt.
motorbloempjezondag 28 oktober 2007 @ 19:30
beetje jaloers maken

nou ja, ik houd wel vol tot vrijdag dan zijn ze vast extra lekker
HaverMoutKoekjezondag 28 oktober 2007 @ 19:32
Vanavond: coq au vin met spruitjes
Martijn_77zondag 28 oktober 2007 @ 19:33
Broodjes met warm kippenvlees
QTPizondag 28 oktober 2007 @ 19:44
Hier stond vanavond spinazie ala creme, sperzieboontjes, aardappelpuree en filetlapjes op het menu. Toe hadden we chocoladevla.
JMarsdenzondag 28 oktober 2007 @ 19:59
Pandan rijst, sayur tauge pedis, emping goreng, ayam pedis..

Oh, en tahu goreng met sambal kecap
Weird-zondag 28 oktober 2007 @ 20:01
Een kogelbiefstukje, haricots verts, aardappelen en spruiten met spek

Stoofpeertjes toe
snopprinseszondag 28 oktober 2007 @ 20:05
vandaag stukje kersenvlaai, warm broodje ham/kaas en wok gehad
Isegrimzondag 28 oktober 2007 @ 20:38
De stoofpeertjes waren goddelijk. Je kon ze naar binnen zuigen. Bambi was ook goed te eten. De aardappeltjes hadden nog iets langer gekund, maar waren wel lekker.

Applaus voor mezelluf.
Chieluszondag 28 oktober 2007 @ 20:41
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 19:20 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Jammie klinkt erg goed
Was ook erg lekker, ideaal voedsel voor dit soort gure dagen.
Blueszondag 28 oktober 2007 @ 21:19
High Tea workshop vandaag.
Klik op de foto van het aperitief om de rest te kunnen zien

PeRizondag 28 oktober 2007 @ 21:34
Kipshoarma gemaakt .

Nu een kop thee.
Isegrimzondag 28 oktober 2007 @ 21:39
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 21:19 schreef Bluezz het volgende:
High Tea workshop vandaag.
Klik op de foto van het aperitief om de rest te kunnen zien
Wow. Dat ziet er geweldig leuk en vooral smakelijk uit.
Tezzzondag 28 oktober 2007 @ 22:44
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 18:07 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Eh, lekker, maar wat is er zo verrassend aan?

God, wat ruiken die peertjes lekker.
Niets. Ik was gewoon een beetje flauw van de honger (jajaja ik pak het zout wel ff).
Nu een pakje wicky appel (van mijn dochter gejoept) en een bakje kwark met kersen.
Tezzzondag 28 oktober 2007 @ 22:48
OMG Bluezz!! Wat ziet dat er lekker uit zeg...........vooral die taart met die kleffe smurrie erover, goddelijk gewoon (lijkt me dan).

Shit. Nu heb ik niets meer om ontopic te zeggen, want dat heb ik hierboven al gedaan. Vergeef mij.
Blueszondag 28 oktober 2007 @ 23:28
Kleffe smurrie was een 'frosting' van koffiemelk, suiker, eidooiers, boter, vanille-extract, pecannoten en kokosvlokken. Héél bijzonder om te eten, de taart was een dark choc. cake. (wij hebben die niet gemaakt)
Wij hebben de cheese-cake en die ronde brown-soda broden gemaakt. Lekker

OT : een stukje overgebleven (meegenomen, iedereen kreeg taartdoosjes om het enorme overschot te verdelen) gingerbread en een CHI wijntje
Stereotomyzondag 28 oktober 2007 @ 23:36
Superlekker, oma bloes
Xenniamaandag 29 oktober 2007 @ 00:05
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 17:30 schreef Isegrim het volgende:
De stoofpeertjes staan op. Met gele basterdsuiker, rode wijn, kaneelstokjes, kruidnagelen en citroenschil.

Erbij maak ik drielingaardappeltjes uit de oven (mét schil) met tijm. Plus een hertenbiefstukje. Voor bij de aardappeltjes wil ik zelf mayonaise maken. Nog nooit gedaan, is vast veel lekkerder dan uit een tube.
Klinkt goed. Mijn moeder maakte vroeger ook geregeld stoofpeertjes, maar wij aten het nooit in plaats van groente maar als nagerecht. Grappig.

Ik kom net uit Tapasbar El Mundo gerold en heb heerlijk gegeten, onder andere gevulde eieren met tonijn, spinazie met pijnboompitten, rundvlees met whiskey, kipsalade, stokbrood met aioli en tapenades, aardappelomelet, patatas bravas, krabvlees met limoenmayonaise en veel veel wijn
Bluesmaandag 29 oktober 2007 @ 00:27
Mmmm, die is lekker El mundo
@ stereo, * Bluezz was vanavond niet de oma

OT :
Water Wijn en zo slapen
golfermaandag 29 oktober 2007 @ 00:35
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 23:36 schreef Stereotomy het volgende:
Superlekker, oma bloes
Alsof opa Golfer niet ook van alles heeft klaargemaakt vandaag.

OT: laatste slokje whisky.
KiwiTjuHhmaandag 29 oktober 2007 @ 06:33
Yoghurt met muesli .. iig een paar happen want ik krijg er zo vroeg bijna niks door.
lies1947maandag 29 oktober 2007 @ 10:49
in het kader van gewicht moeten verliezen eten we vanavond een bak sla met een stukje gegrillde vis.
minilotjemaandag 29 oktober 2007 @ 11:09
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 21:18 schreef SHE het volgende:
Isegrim; er zijn 2 mensen op mijn dinner wish list..jij en minilot

Ik krijg altijd zo'n trek van jullie
*glim*
Overigens: idem.

Hoe is het eten bij je moeder afgelopen SHE? Vriendlief al voor de rest van jullie leven verpest? Ik ben blij dat ik beter kook dan mijn moeder. Wat hebben jullie gegeten?
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 17:30 schreef Isegrim het volgende:
De stoofpeertjes staan op. Met gele basterdsuiker, rode wijn, kaneelstokjes, kruidnagelen en citroenschil.

Erbij maak ik drielingaardappeltjes uit de oven (mét schil) met tijm. Plus een hertenbiefstukje. Voor bij de aardappeltjes wil ik zelf mayonaise maken. Nog nooit gedaan, is vast veel lekkerder dan uit een tube.
Ha, is het kooksgewijs gezien niet verrukkelijk dat het herfst is? Stoofperen en hert. Was het maar altijd koud buiten. Hoe is de mayonaise afgelopen? Bij mij schift -ie altijd minstens de helft van de tijd. Ik ben vast te ongeduldig voor het pietluttig toevoegen van druppeltje voor druppeltje olie.

Ondertussen in mijn keuken:



Halve kilo kip in Surinaamse marinade. Rooster ik vanavond onder de grill met een paar klonten roomboter en serveer ik met een saus die ik maak van de overgebleven rode prut met zure room, peper en een scheut rum.
minilotjemaandag 29 oktober 2007 @ 11:13
Oh, en niet te vergeten: ik eet nu boterhammen met een dikke laag kalfsragout, met paneermeel er bovenop en een paar minuten in de oven voor een knapperig dakje.
Isegrimmaandag 29 oktober 2007 @ 11:27
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 11:09 schreef minilotje het volgende:
Ha, is het kooksgewijs gezien niet verrukkelijk dat het herfst is? Stoofperen en hert. Was het maar altijd koud buiten. Hoe is de mayonaise afgelopen? Bij mij schift -ie altijd minstens de helft van de tijd. Ik ben vast te ongeduldig voor het pietluttig toevoegen van druppeltje voor druppeltje olie.
Prima gelukt. Ik had er bieslookmayonaise van gemaakt. Vond het echt makkelijk om te maken.
Fuentemaandag 29 oktober 2007 @ 11:31
Hoe maak je zelf mayo dan? Ben wel benieuwd!

Vanavond eten wij gebakken aardappels, doperwtjes, sla en een kipburger.
Isegrimmaandag 29 oktober 2007 @ 11:35
Zeg, mini, waar bestaat die Surinaamse marinade uit? Die kleur. Ik ben niet erg thuis in de Surinaamse keuken.
minilotjemaandag 29 oktober 2007 @ 11:36
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 11:27 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Prima gelukt. Ik had er bieslookmayonaise van gemaakt. Vond het echt makkelijk om te maken.
Mooi zo. Wat ziet jouw vijgenvoorgerecht (van een paar bladzijden terug) er trouwens overdreven lekker uit! Hup hup, recept naar het Fok-kookboek graag!

Verder wil ik nog even melden dat ik nóóit meer een biefstuk eet van mijn cheap-ass buurtsuper. Gátverdamme. Die taaie rotzooi moet wel van een bijzonder ongelukkige koe afgesneden zijn.
Isegrimmaandag 29 oktober 2007 @ 11:36
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 11:31 schreef Fuente het volgende:
Hoe maak je zelf mayo dan? Ben wel benieuwd!

Vanavond eten wij gebakken aardappels, doperwtjes, sla en een kipburger.
Heel erg simpel: je neemt één eidooier en je voegt daar druppelgewijs olie aan toe. Steeds met een garde blijven roeren. Het wordt dan dik. Je kunt ong. 1,5 dl. olie gebruiken op één dooier. Je maakt het daarna op smaak met citroensap of azijn en zout en peper. En wat je verder nog allemaal zou willen.
DarkElfmaandag 29 oktober 2007 @ 11:38
Verse vijgen zijn idd lekker, die heb ik verleden week voor het eerst op (in combinatie met rosé gebraden eend ) en dat was echt zalig!

(sowieso was dat eten lekker, in de Ardennen, in een mooi hotel een heerlijk wild diner gehad met mijn .. Het leven kan zo goed zijn )
DarkElfmaandag 29 oktober 2007 @ 11:39
Nu een tosti maken en voor vanavond de laatste van mijn eigen gemaakte pastasaus opmaken met tortellini, gehakt, champignons, pijnboompitjes enzo
SHEmaandag 29 oktober 2007 @ 11:43
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 11:09 schreef minilotje het volgende:

[..]

*glim*
Overigens: idem.

Hoe is het eten bij je moeder afgelopen SHE? Vriendlief al voor de rest van jullie leven verpest? Ik ben blij dat ik beter kook dan mijn moeder. Wat hebben jullie gegeten?
[..]

Ha, is het kooksgewijs gezien niet verrukkelijk dat het herfst is? Stoofperen en hert. Was het maar altijd koud buiten. Hoe is de mayonaise afgelopen? Bij mij schift -ie altijd minstens de helft van de tijd. Ik ben vast te ongeduldig voor het pietluttig toevoegen van druppeltje voor druppeltje olie.

Ondertussen in mijn keuken:

[ afbeelding ]

Halve kilo kip in Surinaamse marinade. Rooster ik vanavond onder de grill met een paar klonten roomboter en serveer ik met een saus die ik maak van de overgebleven rode prut met zure room, peper en een scheut rum.
We aten;

- polenta met schapenkaas , pancetta en slobberig ei uit de oven ( oh men wat kan ik me daar ziek aan eten )
- schnitzel van hertenfilet
- antipasti ( gemarineerde olijven, gestoomde kastanjechampignons met een romige, pittige kaas erin )
- Ingemaakte seizoensgroente ( zelf ingemaakt natuurlijk )
- Een salade van aardappel; en iets..maar ze wilde me niet vertellen wat
- salade van superkort gekookte haricot verts; sugar snaps; mini roma's; pietsie citroensap, knoflook en veel olijfolie

en toe ; door mijn aanstaand schoonzusje gemaakte chewy staaf met pecannoten, zachte koek, macademia's , hazelnoten en allerhande toffeetroep en het was godverdomme lekker!

maar ook daar kreeg ik het recept niet van
Ik voorzie dat deze generatie vrouwen in onze familie een heuze territoriumdrift ontwikkelen. Nog even en ik pis in mijn keuken, verdomme!!
ColdFeetmaandag 29 oktober 2007 @ 11:44
Hier koffie en kwark. Saai maar effectief.

DE, WB. Gister heb ik weer eens cosmo's gemaakt, best wel veel ( ) en in de glazen had ik een paar bevroren frambozen gedaan, dat zag er echt leuk uit. Ik giet ze namelijk altijd in van die kristallen martiniglazen.

Minilotje, geef 's een recept van de marinade?
motorbloempjemaandag 29 oktober 2007 @ 11:45
net een afbakminibroodje ham/kaas op en aanmaaklimo...

dat was 't wel weer voor dit lijnende krengetje moet echt minder (lekker) gaan koken
minilotjemaandag 29 oktober 2007 @ 11:48
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 11:35 schreef Isegrim het volgende:
Zeg, mini, waar bestaat die Surinaamse marinade uit? Die kleur. Ik ben niet erg thuis in de Surinaamse keuken.
Ik ook niet, ik doe altijd maar wat. Die kekke kleur zit 'm vooral in *tromgeroffel* een paar druppels rode voedingsmiddelenkleurstof van de toko. Je kan zo'n marinade natuurlijk ook best zonder kleurstof maken, maar dan ziet je vlees er niet zo angstaanjagend vurig uit.
Verder bestaat de marinade uit gepureerde sjalotten, gepureerde knoflook, een gehakte rode peper, een scheut sherry, sojasaus, olie, tamelijk veel lichtbruine basterdsuiker, tomatenpuree, honing, vijfkruidenpoeder en twee verkruimelde bouillonblokjes. Héél erg lekker.
KiwiTjuHhmaandag 29 oktober 2007 @ 11:50
Net pakje sultana koekjes op en een kiwi en stuk of 10 druiven
DarkElfmaandag 29 oktober 2007 @ 11:52
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 11:44 schreef ColdFeet het volgende:

DE, WB. Gister heb ik weer eens cosmo's gemaakt, best wel veel ( ) en in de glazen had ik een paar bevroren frambozen gedaan, dat zag er echt leuk uit. Ik giet ze namelijk altijd in van die kristallen martiniglazen.
Mmm dat klinkt als een goed idee Heb al even geen cosmo's meer op, vind het meer rode wijn weer en zelfs die drink ik nauwelijks de laatste tijd...

Maar wel goed om te onthouden
SHEmaandag 29 oktober 2007 @ 11:53
faja lobi heeft ook een huup huup, barbatruuk. Het is een pot met een zoetige, korrelige rode drab waarmee je goed vlees echt een magische kleur + smaak kan geven.
Zeker als je de drab nog een beetje tweaked met eigen kruiden en specerijen. Zoals die van Lot hierboven die natuurlijk fabulous zijn.


het heet: red roasted pork marinade; te koop in uw toko, onmisbaar in de koelkast.
minilotjemaandag 29 oktober 2007 @ 11:56
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 11:43 schreef SHE het volgende:
Ik voorzie dat deze generatie vrouwen in onze familie een heuze territoriumdrift ontwikkelen. Nog even en ik pis in mijn keuken, verdomme!!
Haha, jemig!
Mijn moeder kookt al dertig jaar slechts aardappelen, stukgekookte groenten en stukjes vlees, gebraden in een pakje Croma, en bij de moeder van mijn lief is het niet veel anders.
Ik hoef maar weinig kookkunsten te vertonen om mee-etende familie een jubeldansje te laten doen.

Dat toetje van je zus klinkt overigens als een variatie op de eenvoudige caramel pecan bar, een erg kleverig, maar erg lekker ding, waar genoeg recepten van online te vinden zijn.

quote:
Op maandag 29 oktober 2007 11:53 schreef SHE het volgende:
faja lobi heeft ook een huup huup, barbatruuk. Het is een pot met een zoetige, korrelige rode drab waarmee je goed vlees echt een magische kleur + smaak kan geven.
Zeker als je de drab nog een beetje tweaked met eigen kruiden en specerijen. Zoals die van Lot hierboven die natuurlijk fabulous zijn.

het heet: red roasted pork marinade; te koop in uw toko, onmisbaar in de koelkast.
Haha, Faja Lobi is juist de reden dat ik eens een keer rode kleurstof ben gaan halen! Na tien van die potjes wilde ik zelf ook zo'n toverachtige tint aan mijn vlees kunnen geven, zonder gebruik te hoeven maken van kant-en-klare potten die op hun ingrediëntenlijst bijzonder weinig prijsgeven.
Wel erg lekker, die potten.

[ Bericht 17% gewijzigd door minilotje op 29-10-2007 12:05:06 ]
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2007 @ 12:21
Een cappuccino !
Raissamaandag 29 oktober 2007 @ 13:16
Nu:
Bruin afbakbroodje met uienrats (ui, tomaat en champignons)

Vanavond:
Schnitzel, gebakken aardappeltjes en groenten (geen idee welke, heb eigenlijk niet zo'n zin in groenten.. )
Tezzmaandag 29 oktober 2007 @ 15:44
Volledig geinspireerd door het regenachtige herfstweer, vanavond maar eens ouderwetse hollandse kost. Dus....speklapjes (die al een hele dag staan te marineren in ketjap/knoflook/olie/paprikapoeder/peper/zout), aardappelpuree (lekker met roomboter en volle melk) en daarbij spruiten met een schep kruidenroomkaas er door.
Isegrimmaandag 29 oktober 2007 @ 15:56
Wat een krengen SHE!
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2007 @ 16:20
Fernandes Green Punch
uniekhoornmaandag 29 oktober 2007 @ 16:25
Vanavond spahetti, helemaal geen zin in maar manlief wilde het graag.
KiwiTjuHhmaandag 29 oktober 2007 @ 16:51
Rollade, spitskool, aardappel en zelfgemaakte appelmoes.
Muckmaandag 29 oktober 2007 @ 17:02
ik heb nog geen flauw idee....
Qweamaandag 29 oktober 2007 @ 17:09
suikerbrood

Zometeen eten we bonen, kipschnitzel, aardappeltjes, en dubbelllllll vla
Mikkiemaandag 29 oktober 2007 @ 17:10
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 87% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 20:24:54 ]
Isegrimmaandag 29 oktober 2007 @ 17:23
Restje pasta van eergister.
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2007 @ 17:34
thee
venomsnakemaandag 29 oktober 2007 @ 17:34
Pizzatje met salami.
snopprinsesmaandag 29 oktober 2007 @ 17:39
toenet een focaccia pollo gegeten (kip, chilisaus, paprika, rode ui en sla)
Muckmaandag 29 oktober 2007 @ 17:49
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 17:02 schreef Muck het volgende:
ik heb nog geen flauw idee....
er staat nu een schaal bobotie in de oven

althans, iets dat ooit bobotie moest worden, maar wat ik jaren geleden al aangepast heb naar mijn eigen smaak
ik hou niet zo van fruit in mijn eten, dus de appel is vervangen door aardappel
waarop ik bedacht dat de rozijnen dan ook wel op mochten tiefen
spercieboontjes... tja, daar hou ik ook niet zo van, dus die zijn eruit (soms vervang ik het door prei, maar ik ben niet zo in een groentebui vandaag )

eigenlijk is het gewoon een kwestie van gehakt bakken, massalakruiden, creme fraiche en een beetje water toevoegen, eventueel groente erbij, aardappel-blokjes (of als ik heel lui ben zoals vandaag, mini-krieltjes) de boel een tijdje laten bluppen, kwartiertje in de oven en dan rijst of vers wit stokbrood erbij

minilotjemaandag 29 oktober 2007 @ 17:54
Voor vanavond na de geroosterde rode kip:
Kleine lemon merengue pies

Eerst kruimeldeeg in kleine ovenschaaltjes gaar gebakken. Vervolgens in een pannetje eieren, bloem, suiker, roomboter en citroensap in laten koken tot dikke, custard-achtige substantie, dit vervolgens in de taartvormpjes geschept. Staat nu af te koelen in de koelkast.
Na het eten klop ik twee eiwitten stijf met veel suiker, dit schep ik op de taartjes, even onder de grill tot het eiwitschuim bruin kleurt, en klaar.

En dat ziet er dan ongeveer precies zo uit:


Muckmaandag 29 oktober 2007 @ 17:58
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 17:54 schreef minilotje het volgende:
Voor vanavond na de geroosterde rode kip:
Kleine lemon merengue pies

Eerst kruimeldeeg in kleine ovenschaaltjes gaar gebakken. Vervolgens in een pannetje eieren, bloem, suiker, roomboter en citroensap in laten koken tot dikke, custard-achtige substantie, dit vervolgens in de taartvormpjes geschept. Staat nu af te koelen in de koelkast.
Na het eten klop ik twee eiwitten stijf met veel suiker, dit schep ik op de taartjes, even onder de grill tot het eiwitschuim bruin kleurt, en klaar.

En dat ziet er dan ongeveer precies zo uit:
[ afbeelding ]

oh help
wanneer maak je dat voor mij?
minilotjemaandag 29 oktober 2007 @ 17:59
Het is echt reuze makkelijk!
Maar wie weet, ooit, CUL-meet, misschien, eventueel..
MissHobjemaandag 29 oktober 2007 @ 18:16
Zo ik ben lekker boerenkoolstampot aan het maken heb de hele dag er al zin in
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2007 @ 18:19
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 17:54 schreef minilotje het volgende:
Voor vanavond na de geroosterde rode kip:
Kleine lemon merengue pies


En dat ziet er dan ongeveer precies zo uit:
[ afbeelding ]

coltje87maandag 29 oktober 2007 @ 19:05
Macaroni
conlechemaandag 29 oktober 2007 @ 19:11
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 17:54 schreef minilotje het volgende:
Voor vanavond na de geroosterde rode kip:
Kleine lemon merengue pies

Eerst kruimeldeeg in kleine ovenschaaltjes gaar gebakken. Vervolgens in een pannetje eieren, bloem, suiker, roomboter en citroensap in laten koken tot dikke, custard-achtige substantie, dit vervolgens in de taartvormpjes geschept. Staat nu af te koelen in de koelkast.
Na het eten klop ik twee eiwitten stijf met veel suiker, dit schep ik op de taartjes, even onder de grill tot het eiwitschuim bruin kleurt, en klaar.

En dat ziet er dan ongeveer precies zo uit:
[ afbeelding ]

Oh, dat wil ik so ook! Ik zit nu aan een glaasje witte wijn en een handje sesamcrackerzoutjes. Ik ga zo eten bij de Bazar op de Albert Cuijp.
Bluesmaandag 29 oktober 2007 @ 19:24
Een snelle lauwwarme maaltijdsalade gemaakt, wel erg lekker
Nu met een wijntje op de bank
fiat126maandag 29 oktober 2007 @ 19:32
Bammetje gebakken ei met een pot bier
Bluesmaandag 29 oktober 2007 @ 19:39
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 15:44 schreef Tezz het volgende:
spruiten met een schep kruidenroomkaas er door.
hey, dat ken ik niet, klinkt goed.
Ideetje voor morgen, bedankt
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2007 @ 20:15
spinazie met knoflook en spaanse peper, aardappelpuree met kerrie, tilapia-filet met een garnalensaus

#ANONIEMmaandag 29 oktober 2007 @ 22:42
oesters als toetje...gisteren voor het eerst geprobeerd, nu heb ik die slijmprop niet binnen weten te houden

Maargoed ik heb het iig een keer geproefd
Tezzmaandag 29 oktober 2007 @ 22:43
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 19:39 schreef Bluezz het volgende:

[..]

hey, dat ken ik niet, klinkt goed.
Ideetje voor morgen, bedankt
Tis zooooo simpel maar echt heel lekker smaakje! (spruiten dus. Met kruidenroomkaas).

Nu eet ik een rolo (of twee of drie of vier).
Muckmaandag 29 oktober 2007 @ 22:49
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 22:43 schreef Tezz het volgende:

[..]

Tis zooooo simpel maar echt heel lekker smaakje! (spruiten dus. Met kruidenroomkaas).

Nu eet ik een rolo (of twee of drie of vier).
of een rolletje
PizzaSalamimaandag 29 oktober 2007 @ 23:19
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 17:34 schreef venomsnake het volgende:
Pizzatje met salami.
.
Chielusdinsdag 30 oktober 2007 @ 01:22
Vanavond een Lasagna met Gorgonzola gegeten, nu weer aan de Brand Urtyp
PeRidinsdag 30 oktober 2007 @ 07:11
Nu een kop thee, over 2 uur op het werk driedubbele espresso , voor de lunch twee boterhammen met pompoenpitjes en noten en vanavond steengrillen.
minilotjedinsdag 30 oktober 2007 @ 07:20
Nu: en bord stoofpeertjes-Herfstvla met een handje All-Bran Plus en een stuk ontbijtkoek.
Voor de lunch in mijn trommeltje: twee opgerolde tortilla's met verse roomkaas, botersla en geroosterde kalkoen, erbij zes kerstomaatjes, een yoghurtje, witte druiven en twee chocoladekoekjes.
Bluesdinsdag 30 oktober 2007 @ 08:30
Warme melk
#ANONIEMdinsdag 30 oktober 2007 @ 08:32
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 08:30 schreef Bluezz het volgende:
Warme melk
ieuwww
KiwiTjuHhdinsdag 30 oktober 2007 @ 08:32
Plakje ontbijtkoek en een mandarijntje.
Qweadinsdag 30 oktober 2007 @ 11:17
schaaltje yoghurt met all bran cornflakes.

Vanmiddag tijdens de lunch hetzelfde.
#ANONIEMdinsdag 30 oktober 2007 @ 11:24
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 11:17 schreef Qwea het volgende:
schaaltje yoghurt met all bran cornflakes.

Vanmiddag tijdens de lunch hetzelfde.
werkt dat om af te vallen?
snopprinsesdinsdag 30 oktober 2007 @ 12:03
nu kaneelthee met twee mandarijntjes en zometeen een broodje ham/kaas van de hema
Vanavond lekker uiteten in de stad ^^
Chielusdinsdag 30 oktober 2007 @ 12:26
koffie zwart
coltje87dinsdag 30 oktober 2007 @ 12:41
Twee bolletjes met ham en kaas, en twee grote bekers melk. Oh, en er liggen nog twee mandarijnen naast me, zal ik zo ook maar eens opeten.
motorbloempjedinsdag 30 oktober 2007 @ 12:46
moet nog even bedenken wat het gaat worden.. denk dat het boodschappen doen wordt als ik thuis ben. Wie weet kan ik even lief aankijken of hij alvast boodschapjes wil doen nadat hij even in de voorraadkast heeft gekeken wat er nog een voedselpakketten staat..

Misschien Stroganoff ofzo

vanavond die-hard studeren dus een flinke maaltjid mag
Bluesdinsdag 30 oktober 2007 @ 12:49
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 08:32 schreef SeaOfLove het volgende:


ieuwww
Ja, voel me niet zo bie
Nu yoghurt en thee, véél thee

Straks de frituurpan schoonmaken en weer eens vullen met 'goed' vet.
Duur trouwens zeg.

En dan patatjes bakken vanavond, met kipvleugeltjes van de poelier en zelfgemaakte appelmoes.
Kindermaaltje
Mirjamdinsdag 30 oktober 2007 @ 12:57
in de stad een 'junglebroodje' met krabsalade en sla gegeten, net een yammy met suiker en kaneel