Ik ook niet, ik doe altijd maar wat. Die kekke kleur zit 'm vooral in *tromgeroffel* een paar druppels rode voedingsmiddelenkleurstof van de toko. Je kan zo'n marinade natuurlijk ook best zonder kleurstof maken, maar dan ziet je vlees er niet zo angstaanjagend vurig uit.quote:Op maandag 29 oktober 2007 11:35 schreef Isegrim het volgende:
Zeg, mini, waar bestaat die Surinaamse marinade uit? Die kleur.Ik ben niet erg thuis in de Surinaamse keuken.
Mmm dat klinkt als een goed ideequote:Op maandag 29 oktober 2007 11:44 schreef ColdFeet het volgende:
DE, WB. Gister heb ik weer eens cosmo's gemaakt, best wel veel () en in de glazen had ik een paar bevroren frambozen gedaan, dat zag er echt leuk uit. Ik giet ze namelijk altijd in van die kristallen martiniglazen.
Haha, jemig!quote:Op maandag 29 oktober 2007 11:43 schreef SHE het volgende:
Ik voorzie dat deze generatie vrouwen in onze familie een heuze territoriumdrift ontwikkelen. Nog even en ik pis in mijn keuken, verdomme!!
Haha, Faja Lobi is juist de reden dat ik eens een keer rode kleurstof ben gaan halen! Na tien van die potjes wilde ik zelf ook zo'n toverachtige tint aan mijn vlees kunnen geven, zonder gebruik te hoeven maken van kant-en-klare potten die op hun ingrediëntenlijst bijzonder weinig prijsgeven.quote:Op maandag 29 oktober 2007 11:53 schreef SHE het volgende:
faja lobi heeft ook een huup huup, barbatruuk. Het is een pot met een zoetige, korrelige rode drab waarmee je goed vlees echt een magische kleur + smaak kan geven.
Zeker als je de drab nog een beetje tweaked met eigen kruiden en specerijen. Zoals die van Lot hierboven die natuurlijk fabulous zijn.
het heet: red roasted pork marinade; te koop in uw toko, onmisbaar in de koelkast.
er staat nu een schaal bobotie in de ovenquote:Op maandag 29 oktober 2007 17:02 schreef Muck het volgende:
ik heb nog geen flauw idee....
oh helpquote:Op maandag 29 oktober 2007 17:54 schreef minilotje het volgende:
Voor vanavond na de geroosterde rode kip:
Kleine lemon merengue pies
Eerst kruimeldeeg in kleine ovenschaaltjes gaar gebakken. Vervolgens in een pannetje eieren, bloem, suiker, roomboter en citroensap in laten koken tot dikke, custard-achtige substantie, dit vervolgens in de taartvormpjes geschept. Staat nu af te koelen in de koelkast.
Na het eten klop ik twee eiwitten stijf met veel suiker, dit schep ik op de taartjes, even onder de grill tot het eiwitschuim bruin kleurt, en klaar.
En dat ziet er dan ongeveer precies zo uit:
[ afbeelding ]
![]()
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |