Het was bijzonder smakelijk en zeker nog eens voor herhaling vatbaar.quote:Op dinsdag 23 oktober 2007 16:50 schreef Bluezz het volgende:
Net voorbereid :
Gehakt, dille en zout, langwerpige rolletjes van maken
Rode koolbladeren even in gekookt water laten liggen zodat ze vouwbaar zijn
Jonagold appeltje schillen in partjes
Van dit trio pakketjes maken.
In ingevetten ovenschotel leggen.
Wijn, runderbouillon en een lepel honing mengen
Erover heen (als jus)
Rode uienringen in rode wijn laten liggen
De ovenschotel gaat straks 30 min in de oven en dan ieder 2 pakketjes met een paar uienringen erbovenop
Moet lekker zijn toch??
Er moet wel aardappelpuree bij, dat was ik helemaal vergeten te makenquote:Op dinsdag 23 oktober 2007 18:58 schreef golfer het volgende:
Het was bijzonder smakelijk en zeker nog eens voor herhaling vatbaar.![]()
half uurtje, 200 gradenquote:Op dinsdag 23 oktober 2007 19:10 schreef minilotje het volgende:
Hmmm. Aangezien ik nog nooit rode kool gegeten heb en het er onderhand maar eens van moet komen, denk ik dat ik morgen die pakketjes maar eens uitprobeer.![]()
Op hoeveel graden had je de oven staan, Bluezz?
Ik ga het ook maar een keer uitproberenquote:Op dinsdag 23 oktober 2007 20:22 schreef Bluezz het volgende:
[..]
half uurtje, 200 graden
En op deze manier rode kool eten is een heel andere smaaksensatie dan het ge-eikte, rode kool met appeltjes.
Nu kaneelkoffie verkeerd
Wat ís het dan?quote:Op dinsdag 23 oktober 2007 20:31 schreef DAMH het volgende:
Had vanmiddag al lentejas gegeten,, denk dat je het zo schrijft,, weet niet hoe het in het nederlands heet,, italiane ete ze volgens mij met oud&nieuw,,
ik ookquote:Op dinsdag 23 oktober 2007 22:38 schreef Bluezz het volgende:
Nu een chardonnaytje en een glas water.
nahh soort van sja linzen dus hehehe met een zoete aardappel erin, chorizo, ham en nog wat meuk (lees groenten) weet niet wat er allemaal in zat me tante maakt het klaar,, en ik eet hetquote:Op dinsdag 23 oktober 2007 22:26 schreef Vivi het volgende:
[..]
Wat ís het dan?
OT: verse pasta met rode pesto, rauwe ham en creme fraiche.
Zo gezegd...zo gedaan...quote:Op dinsdag 23 oktober 2007 23:55 schreef cul_non_kul het volgende:
Sea ... aangezien pasta voor jou niet aan de orde is (kul) dan maar wat cul voor je verzonnen...
ik zie dat je bouillon hebt...misschien ook visbouillon?
Fruit ui en paprika (grof gesneden), aanvullen met water en bouillon, aan de kook brengen, dan de kabeljauw erin en als laatste de mosselen... evt. kruiden naar smaak en voila.....
Vissoep als voorgerecht...kan evt cf bij dan heb je het a la creme...
tnxquote:Op donderdag 25 oktober 2007 00:27 schreef golfer het volgende:
Ziet er prima uit, SOL. Vooral met die madeira en die creme fraiche.
Ik dacht dus dat we couscous hadden, maar helaas... daarom maar rijst genomen.quote:Op woensdag 24 oktober 2007 00:06 schreef cul_non_kul het volgende:
[..]
![]()
het hoofdgerecht...mmm ff denken...
couscous met knoflook en munt als dat er is...
de kip in blokjes...eerst fijngesnipperde sjalotjes fruiten, toevoegen komijn, kaneel, koriander en vervolgens de kip in reepjes of blokjes...als de kip gaar is een scheutje warm water en in blokjes gesneden appel toevoegen en even laten stoven.
De snijboontjes, in smalle reepjes gekookt en laten afkoelen, mengen met de mozarella en tomaat, aangemaakt met citroensap en olijfolie, wat zeezout en peper...serveren op een bedje van rauwe spinazie (in brede repen gesneden)...
klinkt bijna als 1001-nacht-gerechtje..
suxes
![]()
anders weet ik niet waar ik het moet latenquote:Op donderdag 25 oktober 2007 00:42 schreef Bluezz het volgende:
Mjammie
Wat leuk dat je alles in schaaltjes doet bij de voorbereidingen
Doe ik ook altijd, is alles tenminste meteen klaar voor gebruik.quote:Op donderdag 25 oktober 2007 00:42 schreef Bluezz het volgende:
Mjammie
Wat leuk dat je alles in schaaltjes doet bij de voorbereidingen
Of jezelf...quote:Op donderdag 25 oktober 2007 02:05 schreef Stereotomy het volgende:
Ik moet mijn vriendin echt eens gaan upgraden.
Dan heb je zeker een vaatwasserquote:Op donderdag 25 oktober 2007 02:04 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Doe ik ook altijd, is alles tenminste meteen klaar voor gebruik.
Ik ben ook nog niet zo snel met snijden, dus als ik een uitje moet fruiten en ook peterselie ofzo moet snijden kom ik tijd tekort en is de rest van het gerecht al te gaar of verpieterd.
Helaas geen vaatwasser, moet alles zelf met de hand doenquote:Op donderdag 25 oktober 2007 13:26 schreef Xennia het volgende:
[..]
Dan heb je zeker een vaatwasser
OT: ik ga na het werk winkelen en eet wat in de stad. Een grote puntzak patat met vette mayo denk ik![]()
hier ook geen vaatwasser, maar als alles staat te pruttelen doe ik altijd snel de afwas, paar minuten werk maarquote:Op donderdag 25 oktober 2007 13:26 schreef Xennia het volgende:
[..]
Dan heb je zeker een vaatwasser
OT: ik ga na het werk winkelen en eet wat in de stad. Een grote puntzak patat met vette mayo denk ik![]()
Heel oer! Al zijn 'kleine aardappeltjes' niet zo oer als een stoere, grote aardappel.quote:Op donderdag 25 oktober 2007 15:23 schreef SHE het volgende:
De fik erin en af en toe sap aftappen en mengen met een scheut sherry; en de manke poot ermee insmeren.
Halverwege de executie, kleine aardappeltjes erbij gooien; stukkies venkel en een flesje witte wijn en we zijn helemaal OERRRRRR
Dus..
Precies hetzelfde! Al héb ik wel al eeuwen een tweedehands vaatwasser van mijn schoonouders staan, maar die is nog steeds niet aangesloten en staat al nu al maanden in de weg in de keuken.quote:Op donderdag 25 oktober 2007 16:31 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
hier ook geen vaatwasser, maar als alles staat te pruttelen doe ik altijd snel de afwas, paar minuten werk maar![]()
quote:Op donderdag 25 oktober 2007 16:34 schreef minilotje het volgende:
[..]
Heel oer! Al zijn 'kleine aardappeltjes' niet zo oer als een stoere, grote aardappel.
Simpel eten vanavond. Ravioli met tomatensaus en verse tomaten en paprika, ernaast een biefstukje. Omdat ik eens wil testen wat de (vermoedelijk beroerde) biefstukkenkwaliteit is van mijn buurtsuper.
Bluetoothje op het bekende plekje wil nog wel eens helpenquote:Op donderdag 25 oktober 2007 02:05 schreef Stereotomy het volgende:
Ik moet mijn vriendin echt eens gaan upgraden.
Wat voor vlees gebruik je hiervoor? Kan me nog een cafetaria herinneren in Utreg, die de allerlekkerste had, volgens mij gebruikte hij fricandeau hiervoor die hij even op de 'plaat' legdequote:Op donderdag 25 oktober 2007 14:09 schreef Curiosity het volgende:
Vanavond een broodje warm vlees met zuurkool en honingsaus.
topickillerquote:
Recept?quote:Op donderdag 25 oktober 2007 12:43 schreef Muck het volgende:
Ik heb vanavond bijzonder leuk bezoek, dus ik maak mijn "beroemde" Muckip voor hem met Crème Brulee na
Kippenbillenquote:Op donderdag 25 oktober 2007 23:36 schreef ColdFeet het volgende:
Ik ben bij een heel leuk Marokkaans restaurantje in Leuven wezen eten; vooraf iets meze-achtigs, met gehaktrolletjes, deegpakketjes, falafeltjes en hummus enzo. Erg lekker gefrituurd deegje met kip en amandelen, eens kijken of ik daar een recept van kan vinden.
Daarna een tajine van kippenbillen () gevuld met kipgehakt
Met halfgedroogde tomaten en prinsessenboontjes.
Toen was ik zo proppievol dat ik alleen nog maar muntthee wilde. Je kreeg er daar oranjebloesemwater bij; best een lekkere combi, die onthou ik!
Oe! Was ie lekker?? (of ben je nog aan het kluiven)quote:
Wel een sigaretje erbij eejquote:Op vrijdag 26 oktober 2007 08:37 schreef Tezz het volgende:
[..]
Ik heb net online gebak besteld bij de HEMA (dochter is bijna jarig, op de website van de hema kun je zelf een taart ontwerpen, echt super leuk) en nu heb ik honger.......
Maar geen 'ontbijthonger', maar slechte honger........Ik denk dat ik maar even een tosti ga maken. Gesmolten kaas doet het altijd goed bij mij.......
Voor Muckip?quote:
kippenbillenquote:Ik ben bij een heel leuk Marokkaans restaurantje in Leuven wezen eten; vooraf iets meze-achtigs, met gehaktrolletjes, deegpakketjes, falafeltjes en hummus enzo. Erg lekker gefrituurd deegje met kip en amandelen, eens kijken of ik daar een recept van kan vinden.
Daarna een tajine van kippenbillen () gevuld met kipgehakt
Met halfgedroogde tomaten en prinsessenboontjes.
Toen was ik zo proppievol dat ik alleen nog maar muntthee wilde. Je kreeg er daar oranjebloesemwater bij; best een lekkere combi, die onthou ik!
Waaaat, jij hebt een geheim recept!quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 11:31 schreef Muck het volgende:
[..]
Voor Muckip?
hoe lief ik je ook vind, nee, die krijg je niet, das om indruk te maken op potentiele vriendjes
Maardie van creme brulle kun je krijgen hoor, als je dat wilt
[..]
kippenbillen
jaquote:Op vrijdag 26 oktober 2007 12:07 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Waaaat, jij hebt een geheim recept!
Nu wil ik het alleen nog maar meer weten.
ja, had inderdaad....quote:
Maar jij had toch een vriend? Of ben ik nou mal?
quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 12:14 schreef ColdFeet het volgende:
Ha, gefeli!
het is gewoon een raar receptquote:Maar vertel. Is het een 'gewoon' recept met een geheim ingredient?
nou, als ik zeg dat er kokos in zit, hebben de meesten al iets van "yeah, right"quote:Boehoe. Ik wil ook een geheim recept, maar als iemand tegen mij zegt dat iets lekker is, begin ik altijd direct een ingredientenlijst af te draaien
SlowChatquote:Op vrijdag 26 oktober 2007 12:11 schreef Muck het volgende:
[..]
ja
moewhahahaha![]()
[..]
ja, had inderdaad....
we zijn bijna een maand geleden uit elkaar gegaan omdat het steeds meer op een hele hechte vriendschap begon te lijken dan op een relatie.
en sinds vanochtend heb dus een nieuwe
damn, Muckip is écht goed!
Ik was mijn handen in onschuldquote:Op vrijdag 26 oktober 2007 12:49 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
SlowChatHier verder graag [CUL Slowchat] Deel 54: Muck's Army!
![]()
![]()
![]()
![]()
ontopic: cola en een worstenbroodje![]()
sorry missmodquote:Op vrijdag 26 oktober 2007 12:49 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
SlowChatHier verder graag [CUL Slowchat] Deel 54: Muck's Army!
![]()
![]()
![]()
![]()
ontopic: cola en een worstenbroodje![]()
quote:
Dankjewel.quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 21:18 schreef SHE het volgende:
Isegrim; er zijn 2 mensen op mijn dinner wish list..jij en minilot
Ik krijg altijd zo'n trek van jullie![]()
Inderdaad fricandeau. Zal het recept plaatsen, het is echt een superlekker broodje.quote:Op donderdag 25 oktober 2007 18:49 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Wat voor vlees gebruik je hiervoor? Kan me nog een cafetaria herinneren in Utreg, die de allerlekkerste had, volgens mij gebruikte hij fricandeau hiervoor die hij even op de 'plaat' legde
Lekker met ardennerham of een andere rauwe ham eronheenquote:Op vrijdag 26 oktober 2007 22:00 schreef Bluezz het volgende:
Verse vijgen, nog nooit gegeten
Ziet er mooi uit Ies
Nu een roseetje met ijs.
ik nog niet eens als mestkever vrees ikquote:Op zaterdag 27 oktober 2007 13:51 schreef SHE het volgende:
2 broodjes rookworst
want ik ben een zwakkeling
en ik kom terug als mestkever![]()
Klinkt als een goed idee voor deze weekquote:Op zaterdag 27 oktober 2007 17:36 schreef Isegrim het volgende:
Mijn pastasaus was zeer goed geslaagd. Recept:
- 2 blikken tomaten
- 1 forse wortel in kleine stukjes
- 1 zoete aardappel in kleine stukjes
- 1 paprika in kleine stukjes
- 2 uien gesnipperd
- 8 tenen roze knoflook doormidden gesneden
- 1 takje tijm
- flink wat verse basilicumblaadjes, verscheurd
- flinke scheut olijfolie
- scheut balsamico-azijn
Ui fruiten in olijfolie, rest van de ingrediënten in de pan en minimaal drie uur laten pruttelen. Met een stamper de groenten kapot maken als dat nog niet zo is.
Ik heb het geserveerd met 'spekchips': ontbijtspek in kleine stukjes geknipt en uitgebakken.
[ afbeelding ]
Die zoete aardappels had ik nog liggen. En die spekjes was wegens luiheid - geen gehakt in huis en geen zin om het te halen. Altijd leuk, zo'n goed geslaagde improvisatie.quote:Op zaterdag 27 oktober 2007 18:52 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Klinkt als een goed idee voor deze week
Goed idee dat van die zoete aard met de chipjes erop!
Oei wat een lekker ding , nu ben ook vliefd!!! Mooi is diequote:Op zaterdag 27 oktober 2007 20:13 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]m'n nieuwe liefde
Ik had m ook, hou er wel rekening mee dat ie ontzettend snel bot wordt, en dat je dan dingen niet meer zo mooi snijdt, maar ook deels kneust.quote:Op zaterdag 27 oktober 2007 21:53 schreef motorbloempje het volgende:
Art of Cooking mes van de Blokkert![]()
M'n vriend had m al, en vond 't al een fijn mes![]()
en nu heb ik 'm ook, maar het is echt een 'lekker ding' ja
een CUL mod die dingen niet lustquote:Op zondag 28 oktober 2007 13:12 schreef Muck het volgende:
moblo, je hebt het gepresteerd een gerecht te maken met bijna alles dat ik niet lust![]()
ik heb net 2 witte kadetjes op. een met ham en een met rookkaas
heb hier een slijpsteen liggen, dus probeer het daar wel even mee.. anders maar op zoek naar een nieuwe liefde die minder snel bot wordt...quote:Op zondag 28 oktober 2007 13:11 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik had m ook, hou er wel rekening mee dat ie ontzettend snel bot wordt, en dat je dan dingen niet meer zo mooi snijdt, maar ook deels kneust.
Wellicht kun je m nog aanzetten, dat heb ik niet geprobeerd.
Wat zit er trouwens in dat zakje dat je erbij doet
het is me toch wat hequote:Op zondag 28 oktober 2007 15:08 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
een CUL mod die dingen niet lust![]()
Oh ja, dat is zo'n fijne, ambachtelijke klusquote:Op zondag 28 oktober 2007 17:30 schreef Isegrim het volgende:
De stoofpeertjes staan op. Met gele basterdsuiker, rode wijn, kaneelstokjes, kruidnagelen en citroenschil.
Erbij maak ik drielingaardappeltjes uit de oven (mét schil) met tijm. Plus een hertenbiefstukje. Voor bij de aardappeltjes wil ik zelf mayonaise maken. Nog nooit gedaan, is vast veel lekkerder dan uit een tube.
Eh, lekker, maar wat is er zo verrassend aan?quote:Op zondag 28 oktober 2007 17:50 schreef Tezz het volgende:
Het is zondag, dus luie huisvrouwen-dag. Met andere woorden: pizza besteld.
Voor mij de verrassende combinatie 'taverne' (met tomaat, kaas, ham, spek, ei, champignons, ui en paprika)
Voor mijn man de combinatie 'marinara' (met tomaat, kaas en zeevruchten)
en voor mijn dochter de verrassende combinatie 'bambino'
quote:Op zondag 28 oktober 2007 18:57 schreef Chielus het volgende:
Net met appelgevulde fazant op met rode kool & puree met kastanjechampigons.
Jammie klinkt erg goedquote:Op zondag 28 oktober 2007 18:57 schreef Chielus het volgende:
Net met appelgevulde fazant op met rode kool & puree met kastanjechampigons.
Er zijn vandaag al stoofpeertjes hoor.quote:Op zondag 28 oktober 2007 19:17 schreef motorbloempje het volgende:
klinkt goddelijk
de aardappelschotel was weer heerlijk.. morgen weeren ook nog pasta van gisteren
enneh.. hoorde van buurman Vork dat er vrijdag stoofpeertjes zijn....![]()
![]()
![]()
is het al vrijdag?
Was ook erg lekker, ideaal voedsel voor dit soort gure dagen.quote:
Wow.quote:Op zondag 28 oktober 2007 21:19 schreef Bluezz het volgende:
High Tea workshop vandaag.
Klik op de foto van het aperitief om de rest te kunnen zien
Niets. Ik was gewoon een beetje flauw van de honger (jajaja ik pak het zout wel ff).quote:Op zondag 28 oktober 2007 18:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Eh, lekker, maar wat is er zo verrassend aan?
God, wat ruiken die peertjes lekker.
Klinkt goed. Mijn moeder maakte vroeger ook geregeld stoofpeertjes, maar wij aten het nooit in plaats van groente maar als nagerecht. Grappig.quote:Op zondag 28 oktober 2007 17:30 schreef Isegrim het volgende:
De stoofpeertjes staan op. Met gele basterdsuiker, rode wijn, kaneelstokjes, kruidnagelen en citroenschil.
Erbij maak ik drielingaardappeltjes uit de oven (mét schil) met tijm. Plus een hertenbiefstukje. Voor bij de aardappeltjes wil ik zelf mayonaise maken. Nog nooit gedaan, is vast veel lekkerder dan uit een tube.
Alsof opa Golfer niet ook van alles heeft klaargemaakt vandaag.quote:
*glim*quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 21:18 schreef SHE het volgende:
Isegrim; er zijn 2 mensen op mijn dinner wish list..jij en minilot
Ik krijg altijd zo'n trek van jullie![]()
Ha, is het kooksgewijs gezien niet verrukkelijk dat het herfst is? Stoofperen en hert. Was het maar altijd koud buiten. Hoe is de mayonaise afgelopen? Bij mij schift -ie altijd minstens de helft van de tijd. Ik ben vast te ongeduldig voor het pietluttig toevoegen van druppeltje voor druppeltje olie.quote:Op zondag 28 oktober 2007 17:30 schreef Isegrim het volgende:
De stoofpeertjes staan op. Met gele basterdsuiker, rode wijn, kaneelstokjes, kruidnagelen en citroenschil.
Erbij maak ik drielingaardappeltjes uit de oven (mét schil) met tijm. Plus een hertenbiefstukje. Voor bij de aardappeltjes wil ik zelf mayonaise maken. Nog nooit gedaan, is vast veel lekkerder dan uit een tube.
Prima gelukt. Ik had er bieslookmayonaise van gemaakt. Vond het echt makkelijk om te maken.quote:Op maandag 29 oktober 2007 11:09 schreef minilotje het volgende:
Ha, is het kooksgewijs gezien niet verrukkelijk dat het herfst is? Stoofperen en hert. Was het maar altijd koud buiten. Hoe is de mayonaise afgelopen? Bij mij schift -ie altijd minstens de helft van de tijd. Ik ben vast te ongeduldig voor het pietluttig toevoegen van druppeltje voor druppeltje olie.![]()
Mooi zo. Wat ziet jouw vijgenvoorgerecht (van een paar bladzijden terug) er trouwens overdreven lekker uit! Hup hup, recept naar het Fok-kookboek graag!quote:Op maandag 29 oktober 2007 11:27 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Prima gelukt. Ik had er bieslookmayonaise van gemaakt. Vond het echt makkelijk om te maken.
Heel erg simpel: je neemt één eidooier en je voegt daar druppelgewijs olie aan toe. Steeds met een garde blijven roeren. Het wordt dan dik. Je kunt ong. 1,5 dl. olie gebruiken op één dooier. Je maakt het daarna op smaak met citroensap of azijn en zout en peper. En wat je verder nog allemaal zou willen.quote:Op maandag 29 oktober 2007 11:31 schreef Fuente het volgende:
Hoe maak je zelf mayo dan? Ben wel benieuwd!
Vanavond eten wij gebakken aardappels, doperwtjes, sla en een kipburger.
We aten;quote:Op maandag 29 oktober 2007 11:09 schreef minilotje het volgende:
[..]
*glim*
Overigens: idem.![]()
Hoe is het eten bij je moeder afgelopen SHE? Vriendlief al voor de rest van jullie leven verpest? Ik ben blij dat ik beter kook dan mijn moeder.Wat hebben jullie gegeten?
[..]
Ha, is het kooksgewijs gezien niet verrukkelijk dat het herfst is? Stoofperen en hert. Was het maar altijd koud buiten. Hoe is de mayonaise afgelopen? Bij mij schift -ie altijd minstens de helft van de tijd. Ik ben vast te ongeduldig voor het pietluttig toevoegen van druppeltje voor druppeltje olie.![]()
Ondertussen in mijn keuken:
[ afbeelding ]
Halve kilo kip in Surinaamse marinade. Rooster ik vanavond onder de grill met een paar klonten roomboter en serveer ik met een saus die ik maak van de overgebleven rode prut met zure room, peper en een scheut rum.
Ik ook niet, ik doe altijd maar wat. Die kekke kleur zit 'm vooral in *tromgeroffel* een paar druppels rode voedingsmiddelenkleurstof van de toko. Je kan zo'n marinade natuurlijk ook best zonder kleurstof maken, maar dan ziet je vlees er niet zo angstaanjagend vurig uit.quote:Op maandag 29 oktober 2007 11:35 schreef Isegrim het volgende:
Zeg, mini, waar bestaat die Surinaamse marinade uit? Die kleur.Ik ben niet erg thuis in de Surinaamse keuken.
Mmm dat klinkt als een goed ideequote:Op maandag 29 oktober 2007 11:44 schreef ColdFeet het volgende:
DE, WB. Gister heb ik weer eens cosmo's gemaakt, best wel veel () en in de glazen had ik een paar bevroren frambozen gedaan, dat zag er echt leuk uit. Ik giet ze namelijk altijd in van die kristallen martiniglazen.
Haha, jemig!quote:Op maandag 29 oktober 2007 11:43 schreef SHE het volgende:
Ik voorzie dat deze generatie vrouwen in onze familie een heuze territoriumdrift ontwikkelen. Nog even en ik pis in mijn keuken, verdomme!!
Haha, Faja Lobi is juist de reden dat ik eens een keer rode kleurstof ben gaan halen! Na tien van die potjes wilde ik zelf ook zo'n toverachtige tint aan mijn vlees kunnen geven, zonder gebruik te hoeven maken van kant-en-klare potten die op hun ingrediëntenlijst bijzonder weinig prijsgeven.quote:Op maandag 29 oktober 2007 11:53 schreef SHE het volgende:
faja lobi heeft ook een huup huup, barbatruuk. Het is een pot met een zoetige, korrelige rode drab waarmee je goed vlees echt een magische kleur + smaak kan geven.
Zeker als je de drab nog een beetje tweaked met eigen kruiden en specerijen. Zoals die van Lot hierboven die natuurlijk fabulous zijn.
het heet: red roasted pork marinade; te koop in uw toko, onmisbaar in de koelkast.
er staat nu een schaal bobotie in de ovenquote:Op maandag 29 oktober 2007 17:02 schreef Muck het volgende:
ik heb nog geen flauw idee....
oh helpquote:Op maandag 29 oktober 2007 17:54 schreef minilotje het volgende:
Voor vanavond na de geroosterde rode kip:
Kleine lemon merengue pies
Eerst kruimeldeeg in kleine ovenschaaltjes gaar gebakken. Vervolgens in een pannetje eieren, bloem, suiker, roomboter en citroensap in laten koken tot dikke, custard-achtige substantie, dit vervolgens in de taartvormpjes geschept. Staat nu af te koelen in de koelkast.
Na het eten klop ik twee eiwitten stijf met veel suiker, dit schep ik op de taartjes, even onder de grill tot het eiwitschuim bruin kleurt, en klaar.
En dat ziet er dan ongeveer precies zo uit:
[ afbeelding ]
![]()
quote:Op maandag 29 oktober 2007 17:54 schreef minilotje het volgende:
Voor vanavond na de geroosterde rode kip:
Kleine lemon merengue pies
En dat ziet er dan ongeveer precies zo uit:
[ afbeelding ]
![]()
Oh, dat wil ik so ook! Ik zit nu aan een glaasje witte wijn en een handje sesamcrackerzoutjes. Ik ga zo eten bij de Bazar op de Albert Cuijp.quote:Op maandag 29 oktober 2007 17:54 schreef minilotje het volgende:
Voor vanavond na de geroosterde rode kip:
Kleine lemon merengue pies
Eerst kruimeldeeg in kleine ovenschaaltjes gaar gebakken. Vervolgens in een pannetje eieren, bloem, suiker, roomboter en citroensap in laten koken tot dikke, custard-achtige substantie, dit vervolgens in de taartvormpjes geschept. Staat nu af te koelen in de koelkast.
Na het eten klop ik twee eiwitten stijf met veel suiker, dit schep ik op de taartjes, even onder de grill tot het eiwitschuim bruin kleurt, en klaar.
En dat ziet er dan ongeveer precies zo uit:
[ afbeelding ]
![]()
hey, dat ken ik niet, klinkt goed.quote:Op maandag 29 oktober 2007 15:44 schreef Tezz het volgende:
spruiten met een schep kruidenroomkaas er door.
Tis zooooo simpel maar echt heel lekker smaakje! (spruiten dus. Met kruidenroomkaas).quote:Op maandag 29 oktober 2007 19:39 schreef Bluezz het volgende:
[..]
hey, dat ken ik niet, klinkt goed.
Ideetje voor morgen, bedankt
of een rolletjequote:Op maandag 29 oktober 2007 22:43 schreef Tezz het volgende:
[..]
Tis zooooo simpel maar echt heel lekker smaakje! (spruiten dus. Met kruidenroomkaas).
Nu eet ik een rolo (of twee of drie of vier).
quote:Op maandag 29 oktober 2007 17:34 schreef venomsnake het volgende:
Pizzatje met salami.
werkt dat om af te vallen?quote:Op dinsdag 30 oktober 2007 11:17 schreef Qwea het volgende:
schaaltje yoghurt met all bran cornflakes.
Vanmiddag tijdens de lunch hetzelfde.
Ja, voel me niet zo biequote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |