abonnement Unibet Coolblue
pi_95761755
quote:
1s.gif Op maandag 30 maart 2009 22:06 schreef dvr het volgende:

[..]

Informeer je eens. Als ze failliet gaan ligt MIJN goud nog steeds in die kluis van mij te zijn. Waterdichter dan Bullionvault krijg je het niet.
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2009 14:37 schreef dvr het volgende:

[..]

Dat is idd mijn enige kritiek op en bedenking bij Bullionvault. Hun procedures, contracten, eigendomsverhoudingen e.d. zijn ontzettend goed geregeld, maar er is geen auditor.

[..]

(In Nederland betaal je geen BTW op goud, wel op zilver)
Ik begrijp niet hoe je deze uitspraken beide op je naam kan zetten.

Wat is er mis met een oude sok? Of zelf een kluis huren?
  woensdag 20 april 2011 @ 15:17:16 #277
37248 BertV
Handgemaakt
pi_95762549
quote:
0s.gif Op zondag 14 november 2010 21:55 schreef Salvad0R het volgende:
Mensen kunnen kort of lang lullen, het komt er op neer dat goud niet meer geld waard wordt... het is juist dat het geld minder goud waard wordt.

Je kan wel met geld speculeren op de waarde van goud, maar het is juist het geld wat geen fuck meer waard is binnenkort.
Niets aan toe te voegen.

Aan de andere kant, als geld straks "geen fuck meer waard is" dan kun je beter wapens kopen en verdiepen in overlevingsstrategieën, zoals al gezegd werd.

Als de poep de ventilator raakt zitten we allemaal in dezelfde kamer. :+
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
pi_95762875
Het gaat er momenteel vooral om dat schuld minder waard wordt.

Goud is schuldenvrij en is aan het stijgen om die schuldontwaarding te compenseren. Dat is 'natuurlijk' gedrag.

En juist omdat goud zo lang is weggestopt er (onder andere) hier allerlei lui rondlopen die denken dat goud op zijn hoogst 'leuk voor je vriendin is', kan goud gemakkelijk meer waard worden.

Kwestie van het afvallen van de oogklepjes...
pi_95765673
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 14:52 schreef GoudIsEcht het volgende:

Ik begrijp niet hoe je deze uitspraken beide op je naam kan zetten.
Je reageert op een twee jaar oud bericht. Bullionvault heeft inmiddels ook onafhankelijke audits geimplementeerd.

quote:
Wat is er mis met een oude sok? Of zelf een kluis huren?
Veel, maar dat heb ik hier in het verleden vaak genoeg uitgelegd. Korte samenvatting: o.a. risico van verlies/diefstal, kosten van opslag/verzekering, hoge spread tussen aan- en verkoop (en mogelijk problemen met aantonen van echtheid), en mogelijk overgeleverd zullen zijn aan een zeer beperkte groep kopers.
pi_95765827
Ok, van die audits wist ik niet.

Ieder zijn keuze. Voor bullionvault is eea te zeggen, voor de sok ook. Ik zou zelf voor zoveel mogelijk controle gaan en ook wat aan spreiding doen. Een combinatie van verschillende opties (sok, kluis, bullionvault) zou zomaar kunnen werken.

Dat je met fysiek slechts een beperkte groep kopers zou aanspreken zie ik absoluut niet als risico, en al helemaal niet voor wie gelooft dat goud in trek zal blijven (en waarom zou je het anders kopen).
pi_95767342
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 16:39 schreef GoudIsEcht het volgende:

Dat je met fysiek slechts een beperkte groep kopers zou aanspreken zie ik absoluut niet als risico, en al helemaal niet voor wie gelooft dat goud in trek zal blijven (en waarom zou je het anders kopen).
Vroeg of laat gaat ook goud weer een top bereiken, is het niet in euro's dan wel in nieuwe euro's.
De daling die dan inzet zal veel sneller verlopen dan de stijging die eraan vooraf ging, en door de beweeglijkheid van de goudprijs zal het ook even duren voordat duidelijk is dat de top echt gepasseerd is. Er zullen dan in de goudhandel flinke verliezen genomen worden. Veel spelers zullen de markt simpelweg verlaten. Ik zou er niet op durven vertrouwen dat je ook in zo'n klimaat je baargoud nog gemakkelijk tegen een goede prijs kwijt zult kunnen, laat staan dat je het rustig in kleinere tranches zult kunnen verkopen zoals ik van plan ben.

Laatste nieuws: Gerucht over 10% Yuan-revaluatie aankomend weekend, met grote gevolgen voor de dollar. http://market-ticker.org/akcs-www?singlepost=2516918
pi_95767456
Ik zie juist meer risico in dat goud zijn top voorlopig nog lang niet bereikt heeft en fysiek steeds schaarser zal worden.
pi_95767492
Revaluatie van de Yuan is interessant, zeker in combinantie met de recente devaluatie van de dollar.
pi_95767620
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 17:14 schreef GoudIsEcht het volgende:
Ik zie juist meer risico in dat goud zijn top voorlopig nog lang niet bereikt heeft en fysiek steeds schaarser zal worden.
Niet alle goud is echt, hé. ;)
pi_95767831
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 17:14 schreef GoudIsEcht het volgende:
Ik zie juist meer risico in dat goud zijn top voorlopig nog lang niet bereikt heeft en fysiek steeds schaarser zal worden.
leg uit? welk 'risico' zie je in en verder stijgende goud-prijs ?

Goud wordt vrijwel niet verbruikt, hooguit in de electronica is er een zeer beperkte vraag, maar ook opvallend goed functionerende recycling ervan...

Goud wordt dus niet 'verbruikt' maar vervult hooguit een decoratieve waarde zonder dat er een specifieke 'noodzaak' is..
je kunt er bv geen auto op laten lopen zoals op olie, voor machines is het niet stevig genoeg, kunstsoffen kun je er ook niet mee winnen en voor machinebouw is niet stevig genoeg....
De economie draait ook probleemloos nog heel lang door als er vanaf morgen geen goud meer gewonnen kan worden.

De enige waarde die Goud heeft is een relatief 'vaste' waarde als decoratie en daardoor was het ook altijd een gewenste onderpand voor papieren valuta...
hooguit kun je stellen dat bv de overheden die deze valuta uitgeven domweg zelf ook een neiging tot
'devaluatie' van hun valuta hebben, vanwege de economische voordelen, een 'sterke' valuta heeft op de korte termijn vooral voordelen, en politici denken nu enmaal vooral op de erg korte termijn, naar de eerstmogelijke verkierzing waar ze herverkozen moeten worden.

Dat bv het spaargeld van burgers ermee kapot gaat lijkt voor politici toch minder erg dan de noodzaak dat het loon continue stijgt , en de economie op de korte termijn 'boomt'.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_95771586
In een verder stijgende prijs zie ik het risico dat mensen zich nog een keer af gaan vragen wat ze eigenlijk kochten toen ze zo vrolijk op hun binck-rekening een paar digits verschoven en vol trots uitriepen 'goud te hebben gekocht'.

Wellicht komen ze er dan achter dat het nog eens een hele toer kan blijken werkelijk goud in hun handjes te krijgen, hoe hard die digits ook stellen dat ze het 'hebben'.

En decoratieve/esthetische functies zijn wel het laatste waar goud zijn waarde uit haalt voor mensen die het begrijpen.

Ik snap dat je zo denkt, dat doen veel mensen die zich niet hebben verdiept.

Als je meer weer wil weten liggen er bergen informatie voor je klaar op het wereldwijde web.

Al zou het natuurlijk kunnen dat iedereen die goud bezit (waaronder heel veel centrale banken, vermogende investeerders en kleine beleggers die zich hebben verdiept - zoals ondergetekende) eigenlijk gewoon heel dom is...

De tijd zal het wijzen.
pi_95890935
quote:
Goudkoorts door massavlucht

Het is een zooitje als het om geld gaat. Geen wonder dat het vertrouwen in geld hand over hand afneemt. Lees de column van René Tissen

Column René Tissen

Goudkoorts

Aan de alsmaar voortdurende stijging van de prijs van goud is goed te merken dat het eindspel is begonnen met betrekking tot de vraag of landen op de pof kunnen blijven leven. Als steeds maar weer blijkt dat de staatsinkomsten (te) ver bij de uitgaven achterblijven en -nog belangrijker- er geen enkel zicht is op definitief herstel van het huishoudboekje, houdt op een zeker moment iedereen elkaar voor de gek.

Waardeloos

Wat is geld nog waard als de euro stijgt ten opzichte van de dollar, maar de euro eigenlijk minder waard is - of net zo weinig- vanwege de onoplosbare schuldenproblematiek van de problematische lidstaten. Aan de andere kant, wat is de dollar nog waard ten opzichte van de Japanse yen, als de yen voorlopig waardeloos is geworden omdat het land zoveel geld in de heropbouw moet steken. Gek genoeg werd de yen direct na de ramp méér waard. Ra, ra, hoe kan dat? Even zovele vragen zijn aan de orde richting de werkelijke waarde van de Chinese yuan ten opzichte van hun vermeende 'bubbeleconomie' en van de Zwitserse frank ten opzichte van de ECB en het recente gekonkel tussen beide. Ik vermoed dat centrale banken de zaak stuk hebben geïntervenieerd.

Zooitje

In ieder geval is het een zooitje als het om geld gaat en geen wonder dat het vertrouwen in geld hand over hand afneemt. Alles draait momenteel om de vraag of Amerika erin zal slagen om de reservestatus van de dollar te behouden. Nog geen twee jaar geleden was het ondenkbaar om deze status ter discussie te stellen. Nu vindt de ene na de andere aanval plaats. Niet eens meer in het geniep. Van China werd tot voor kort gezegd dat het eenvoudigweg niet van de dollar af kon komen omdat het land over zoveel dollar reserves beschikt. Het afgelopen jaar heeft China laten zien geen enkele boodschap meer aan Amerika te hebben. Het land koopt goud. Niet alles natuurlijk, maar wel veel.

Monetaire zelfmoord

Ondertussen doet Amerika er alles aan om het vertrouwen in de dollar - zelfs in eigen land- te ondermijnen. Onlangs bracht dat de kredietbeoordelaar S&P ertoe om de VS een negatieve 'outlook' toe te kennen. Dat is één stapje verwijdert van een echte afwaardering. Als Amerika niet binnen twee jaar laat zien de zaak op orde te hebben, dan zwaait er wat. Daarentegen handhaafde Moody's haar positieve verwachting voor de VS en hier zit precies de kern van de problematiek.

Cijfers in plaats van kennis

Niemand weet meer hoe Amerika er nu precies voorstaat omdat de cijfers die het land voortdurend publiceert niet meer te vertrouwen zijn. Op basis daarvan kun je naar de economie kijken - en dat gebeurt ook- als een glas dat half vol is of half leeg. Maar nooit wordt een gedeelde conclusie getrokken. Een klein, maar sprekend voorbeeld. Als de staatsgaranties die in Amerika zijn afgegeven met betrekking tot hypotheken ( onder andere via Freddie Mac en Fannie Mae), meegeteld worden in het kader van de staatsschuld - wat nu niet het geval is- dan schiet de VS als een kanonskogel door het zelfingestelde schuldenplafond van 14,3 biljoen dollar heen. Dan is het einde oefening met de dollar. Dat wordt daarom niet gedaan.

Papieren tijger

Maar kan de dollar daardoor worden vertrouwd? Alleen als er overeenstemming over het oplossen van de schuldenproblematiek is. Die is er niet, omdat iedereen een spelletje met de werkelijkheid van de begroting speelt. Onlangs bereikte president Obama na een lang en bitter gevecht met de Republikeinen 'te elfder ure' overeenstemming over een bezuiniging van ruim 38 miljard dollar. In werkelijkheid werd er echter maar voor 365 miljoen bezuinigd. De rest was een papieren tijger.

Geloofwaardig?

De vraag is hoe lang Amerika door kan gaan met dit spelletje nu de bevolking aangeeft dat het land wél de tering naar de nering moet zetten (vanwege een geloofwaardige dollar) maar dat niet wil voelen? En hoelang zal voorzitter Bernanke van de Federal Reserve nog door moeten gaan voordat de Amerikaanse economie het geld weer op eigen kracht kan verdienen?

Massavlucht

Voorlopig sluit ik niet uit dat goud verder in waarde zal stijgen. Niet zilver. Dat lijkt ten prooi te zijn gevallen aan speculanten. Als dat daadwerkelijk zo is, dan stort zilver vroeg of laat volledig in. Goud is anders, om één reden. Stel je voor dat ook het vertrouwen in de Euro verdwijnt en wel als sneeuw voor de zon. Dan vindt er echt een 'flight to safety' plaats. Een massavlucht.

René Tissen

Business Universiteit Nyenrode
RTLZ
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_121041606
quote:
Gold Extends Longest Streak Since 1920 on Central-Bank Stimulus

Gold rose, capping the longest annual gain since at least 1920, on renewed concern that central banks from Europe to China will take steps to spur economic growth and as U.S. leaders near a budget deal.

Gold futures for February delivery gained 1.2 percent to settle at $1,675.80 at 1:41 p.m. on the Comex in New York, while prices for immediate delivery jumped as much as 1.5 percent. Through Dec. 28, the metal had slumped for five straight weeks as the deadline for the so-called fiscal cliff of automatic tax increases and spending cuts due to take effect tomorrow loomed. President Obama said today at a White House event that an agreement was “within sight.”
Enlarge image Gold Poised for 12th Annual Advance on Central-Bank Stimulus

Gold averaged a record $1,669 this year even as it slid 6 percent since September, set for the biggest quarterly drop since 2004. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Sponsored Links
Buy a link

Investors from John Paulson to George Soros have a $140.6 billion bet via near-record holdings in gold-backed exchange- traded products after the Federal Reserve said Dec. 12 it would buy $45 billion of Treasury securities a month as of January, adding to $40 billion a month of mortgage-debt purchases. Gold will probably peak in 2013 because of improving U.S. growth, even as the Fed expands stimulus, Goldman Sachs Group Inc. said Dec. 5. Morgan Stanley said a day later bullion will be among next year’s best-performing commodities.

....
BB

De stijging van de goudprijs lijkt af te vlakken. Stilte voor de storm misschien voordat aangewakkerd door de zich voortslepende crisis hogere niveau´s gezocht worden?

Video clip: Switzerland thrives on gold rush

[ Bericht 3% gewijzigd door Digi2 op 01-01-2013 23:18:59 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_121068120
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 maart 2008 18:45 schreef pberends het volgende:
Toch snap ik goud niet, wat kan je eigenlijk met goud behalve als sieraden gebruiken? Goud zal overduidelijk nog flink gaan stijgen, maar ook in goud zit een dikke bubble. Maar eigenlijk heb je niets aan goud.
Zegt edelmetaal je iets? Of goud overpriced is heb ik geen mening over, maar goud is wel degelijk zeer waardevol. Het is een zeer waardevolle grondstof voor electronicafabrikanten.
pi_121105373
Coowl filmpke over hoe goud ontgonnen wordt. Je kunt natuurlijk ook met een zeefje langs de rivier staan. Dat krijgen we waarschijnlijk als de euro klapt.

http://blog.meervrijheid.nl/2012/12/hoe-goud-ontgonnen-wordt/
pi_121105406
De goudvoorraad is btw vrij stabiel terwijl het ontginnen ervan heel kostbaar is. Het printen van euro's kost echter niets. Daarom gaan mensen in tijden van crisis voor goud.
pi_121603173
quote:
Duitsland haalt goud terug uit buitenland

FRANKFURT - Duizenden tonnen Duits goud liggen op de planken van opslagplaatsen in Parijs, Londen en New York. De Bundesbank wil echter de blinkende staven terug in eigen beheer en dat betekent: terug naar huis halen.

Om weer de volledige beschikking te hebben over de goudreserves, sluit de Bundesbank de opslagplaats in Parijs waar ongeveer 11 procent van de voorraad ligt.

Ook Londen en New York, waar respectievelijk 13 procent en bijna de helft van het Duitse goud zou liggen, moeten inleveren. Hoeveel er precies wordt teruggehaald is niet duidelijk, maar het belooft een zwaar transport te worden.

Frankfurt

Waar het goud komt te liggen, is ook nog niet duidelijk. Vermoedelijk wordt het toegevoegd aan de voorraad in Frankfurt. Daar ligt momenteel al 1100 van de 3396 ton goud.

De opslag van goud in het buitenland stamt nog uit de Koude Oorlog. Frankfurt lag in die tijd te dicht bij het Oostblok.

De Bundesbank geeft met de verhuizingsoperatie toe aan kritiek van onder meer de rekenkamer dat de bank geen controle heeft over de reserves, aldus de Süddeutsche Zeitung van dinsdag. In het geval van crisis staat het niet direct ter beschikking van het instituut.
Nu
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_121604746
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2013 11:52 schreef MarinaBrandie het volgende:
De goudvoorraad is btw vrij stabiel terwijl het ontginnen ervan heel kostbaar is. Het printen van euro's kost echter niets. Daarom gaan mensen in tijden van crisis voor goud.
Goud? Maar dat kun je toch helemaal niet eten?
pi_121605548
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 19:09 schreef Good_Luck het volgende:

[..]

Goud? Maar dat kun je toch helemaal niet eten?
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_121606635
quote:
Dat je brood kunt eten wist ik al maar ik had het ook over goud.
pi_121607602
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 19:49 schreef Good_Luck het volgende:

[..]

Dat je brood kunt eten wist ik al maar ik had het ook over goud.
De enige wijze waarop deze mensen nog brood konden krijgen is goudkorreltjes te zoeken in de rivierbedding en er het brood mee betalen. Geen goud, geen brood en honger lijden.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_121608163
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 20:07 schreef Digi2 het volgende:

[..]

De enige wijze waarop deze mensen nog brood konden krijgen is goudkorreltjes te zoeken in de rivierbedding en er het brood mee betalen. Geen goud, geen brood en honger lijden.
Dan nog kun je goud nog steeds niet eten. Laat ook maar, volgens mij begrijpen wij elkaar niet.
pi_121609069
Goud is trouwens eetbaar. Er voedsel mee betalen ten tijde van crisis levert meer calorien op en het doel lijkt mij zoveel mogelijk eetbare calorien te verkrijgen.

Edible gold
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_122486061
quote:
Bacterie onttrekt goud aan water

AMSTERDAM - Wetenschappers hebben voor de tweede keer in korte tijd een bacterie ontdekt die gouddeeltjes kan onttrekken aan zijn omgeving.

De bacterie Delftia acidovorans scheidt een molecuul uit die opgelost goud uit bijvoorbeeld water omzet in minuscule gouddeeltjes met een vaste vorm.

Het organisme kan daardoor mogelijk worden ingezet om goud te detecteren in rivieren en om het edelmetaal aan het water te onttrekken.

Dat schrijven wetenschappers van de McMaster Universiteit in Ontario in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Chemical Biology.

Giftig

Delftia acidovorans wordt vaak waargenomen op kleine goudklompjes. Goud in opgeloste vorm heeft echter een giftige uitwerking op het organisme.

Canadese onderzoekers hebben nu in hun laboratorium aangetoond dat de bacterie in de loop van de evolutie een mechanisme heeft ontwikkeld om zichzelf te beschermen tegen dit gif.

Als Delftia acidovorans opgeloste gouddeeltjes detecteert in zijn omgeving, scheidt het organisme een eiwit uit dat de onderzoekers delftibactin A hebben gedoopt.

Goudwinning

Deze molecuul verandert het opgeloste goud in in minuscule gouddeeltjes met een vaste vorm die onschadelijk zijn voor de bacterie. Het organisme produceert dus waarschijnlijk zelf het goud waarop het zo vaak wordt aangetroffen.

Volgens de wetenschappers biedt hun ontdekking commerciële mogelijkheden. “Je zou de bacterie of de uitgescheiden molecuul kunnen gebruiken bij goudwinning”, verklaart onderzoeker Nathan Magarvey in het Britse tijdschrift New Scientist.

De bacterie zou niet alleen goud kunnen winnen uit water, maar ook opgelost goud kunnen opsporen in zijn omgeving.

Poepen

Delftia acidovorans is overigens niet de enige bacterie die goud kan onttrekken aan zijn omgeving. Amerikaanse wetenschappers toonden enkele maanden terug al aan dat ook het organisme Cupriavidus metallidurans opgelost goud kan omzetten in tastbaar goud.

Deze bacterie produceert het edelmetaal wel op een iets andere manier. Het organisme zet goudchloride in zijn eigen cellen om in goud en ‘poept’ het vervolgens uit.
Nu
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_122979217
quote:
Putin Turns Black Gold to Bullion as Russia Outbuys World

When Vladimir Putin says the U.S. is endangering the global economy by abusing its dollar monopoly, he’s not just talking. He’s betting on it.

Not only has Putin made Russia the world’s largest oil producer, he’s also made it the biggest gold buyer. His central bank has added 570 metric tons of the metal in the past decade, a quarter more than runner-up China, according to IMF data compiled by Bloomberg. The added gold is also almost triple the weight of the Statue of Liberty.
Gold, coveted by Russian rulers including Tsar Nicholas II and the Bolshevik leader whose forces assassinated him, Vladimir Lenin, has soared almost 400 percent in the period of Putin’s purchases. Central banks around the world have printed money to escape the global financial crisis, sapping investor appetite for dollars and euros and setting off a scramble for safety.
....
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')