abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 4 oktober 2007 @ 19:24:51 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53700121
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 4 oktober 2007 @ 19:40:54 #2
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_53700629
Piet je had het over Dusseldorf. Waarin Dusseldorf moet je dan zijn?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_53700765
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 19:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Piet je had het over Dusseldorf. Waarin Dusseldorf moet je dan zijn?
De Japanse wijk: Immermannstraße e.d.
Googlen op Immermannstraße Düsseldorf Japan en je krijgt zat resultaten.
pi_53700795
Sushi,
kan dat met haring en vis frietjes?
Dit, is, mijn, staat van bewustzijn
pi_53700939
Dat is een beroemde Japanse wijk, begrijp ik?

Oei, dan moet ik ook naar Dusseldorf
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 4 oktober 2007 @ 19:58:33 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53701176
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 19:50 schreef Duderinnetje het volgende:
Dat is een beroemde Japanse wijk, begrijp ik?

Oei, dan moet ik ook naar Dusseldorf
In de Immermannstrasse (en een paar zijstraten) zitten een aantal japanse restaurants, japanse supermarkten, een Japans hotel (Nikko) en Japanse boekwinkel.
Je loopt er uit het Station zo naartoe (200 meter)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53701465
Sushi is best wel heel lekker. Dit topic maar eens volgen
stupidity has become as common as common sense was before
pi_53706412
Bedankt voor de tips Piet en Mirugai.
pi_53709507
Ik wil ook wel weer eens sushi maken eigenlijk
Saartje
pi_53718122
teeveepee

gisteren bij de wokchinees weer sushi op darn!

waarom is sushi zo lekker
Ja doei.
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 11:21:45 #11
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53739501
Vanochtend weer een vers stukje zalm op de markt gekocht... zometeen maar eens Sushi als lunch maken...

[ Bericht 3% gewijzigd door Doodkapje op 06-10-2007 11:27:11 ]
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53739514
Nijmegen das om de hoek
Ja doei.
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 11:28:11 #13
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53739597
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 11:22 schreef motorbloempje het volgende:
Nijmegen das om de hoek


Haha... want? Je wilt een stukje sushi op komen halen?
Je komt maar langs hoor

Moet alleen nog even wat sho-yu maken...
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53739612
als ik naar m'n vriend was gegaan in plaats van andersom had ik wel langs kunnen rijden , maar hij komt zo deze kant op (hij woont in Nijmegen ) dus ik houd het bij mijn 'verse' afbakbroodjes vandaag

maar dank je
Ja doei.
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 11:35:48 #15
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53739698
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 11:29 schreef motorbloempje het volgende:
als ik naar m'n vriend was gegaan in plaats van andersom had ik wel langs kunnen rijden , maar hij komt zo deze kant op (hij woont in Nijmegen ) dus ik houd het bij mijn 'verse' afbakbroodjes vandaag

maar dank je


Als hij nog niet weg is om 13:00 kan ie ff langsrijden
Maar afbakbroodjes zijn ook lekker... misschien met een topping van rauwe gemalen tonijn met lente-ui voor een Japans effect
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53739859
dat heb ik helaas niet standaard in huis liggen

ok, alleen evt. stoneleeks en een blikje tonijn in olie
Ja doei.
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 11:50:32 #17
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53739953
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 11:44 schreef motorbloempje het volgende:
dat heb ik helaas niet standaard in huis liggen

ok, alleen evt. stoneleeks en een blikje tonijn in olie


Ik zag net dat ik nog wat saké over heb, dus ik kan nog wel een schoteltje maken...

Wat ze in Japan wel eens doen is gewoon tonijnsalade in de Maki-sushi doen... dus tonijn mengen met mayo en wat fijngehakte lente-uitjes (geen flauw idee wat stone leeks zijn) en dan sushi-rolletjes er van maken zoals je gewend bent...
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53740007
stoneleeks zijn een soort lente-uitjes, maar volgens mij wat scherper van smaak
Ja doei.
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 12:01:31 #19
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53740164
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 11:53 schreef motorbloempje het volgende:
stoneleeks zijn een soort lente-uitjes, maar volgens mij wat scherper van smaak


Oew, lekker... waar haal je dat?

BTW... op de Johan de Witlaan heb je een goede toko... Oriëntal... ze hebben daar aardig wat Japanse spulletjes.
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53740255
gewoon bij de appie

en dat is ongeveer op de hoek, 2 minuten fietsen heb al in het vorige topic van n0a (toch?) die tip gehad binnenkort eens samen met -lief doen, kost het toch wat minder dan wanneer ik in m'n eentje ga experimenteren
Ja doei.
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 12:18:22 #21
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53740473
Haah... je woont in Presikhaaf?

Ik heb vanochtend een zalmfiletje gehaald a 3 Eur... Sushi rijst kost 1,85 per kilo... rijstazijn is niet zo duur,... 80 ct ofzo... valt nogal mee.

Maar hmmm... in Japan betaalde ik 480 Yen... +/- 3 eur voor 10 stukjes Sushi... dat was veel goedkoper
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53740739
Yup, daar woon ik, nu net 2 maanden, dus moet nog de leuke winkeltjes enzo leren kennen

en dat is zo naar.. dat daar sushi 'gewoon' is, en hier is het DUUR DUUR DUUR

moest er vroeger niet aan denken, maar toen ik het voor het eerst probeerde ehm... 6 jaar geleden nu ofzo? Heerlijk! Heb het tot nu toe alleen maar 1 keer in de twee jaar gegeten in een super restaurant in Den Haag (help om het jaar bij het schooltoneel van mn oude middelbare school) en soms bij de WokChinees als het er ligt.. maar zelf maken durfde ik niet maar dan toch maar eens proberen... het ziet er niet al te moeilijk uit..
Ja doei.
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 12:32:54 #23
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53740775
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 12:31 schreef motorbloempje het volgende:
Yup, daar woon ik, nu net 2 maanden, dus moet nog de leuke winkeltjes enzo leren kennen

en dat is zo naar.. dat daar sushi 'gewoon' is, en hier is het DUUR DUUR DUUR

moest er vroeger niet aan denken, maar toen ik het voor het eerst probeerde ehm... 6 jaar geleden nu ofzo? Heerlijk! Heb het tot nu toe alleen maar 1 keer in de twee jaar gegeten in een super restaurant in Den Haag (help om het jaar bij het schooltoneel van mn oude middelbare school) en soms bij de WokChinees als het er ligt.. maar zelf maken durfde ik niet maar dan toch maar eens proberen... het ziet er niet al te moeilijk uit..


Is het ook niet...
Ik maak liever nigiri-sushi... zeg maar met een plak vis er op... dat is goed te doen

EDIT: nu bezig met de rijst op smaak te brengen
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53741174
ja.. das ook super-lekker, alhoewel ik de gewone rolletjes ook erg vind..

sta bij de appie altijd wel even te kijken 'zal ik', maar het is zo duur, en weet niet of ik die van de appie dan wel lekker ga vinden enzo
Ja doei.
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 13:10:20 #25
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53741491

Lunchtime
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 16:58:29 #26
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_53745381
Morgen weer maken

Heeft iemand onderstaand recept al eens geprobeerd? Ik wil het namelijk morgen gaan maken.
Voor op de Sushi
quote:
Ingrediëntenlijst:
3 eieren, of 2 eieren en 2 eidooiers
2 theelepels suiker
1/2 theelepel zout
1/2 eetlepel maïzena, losgeroerd met een beetje koud water
olie om te bakken

Bereiding:
Roer de eieren losjes door elkaar, doe suiker, zout en maïzena erbij. Verhit de olie in een rechthoekige of ronde koekepan, en giet een dun laagje van het eimengsel erin. Bak op laag vuur, de omelet moet stollen, maar mag niet bruin worden. Ga door tot het eimengsel op is.

Serveren:
Laat de omeletten afkoelen. Je kunt ze in smalle reepjes snijden om als garnering te gebruiken.
Je kunt de omeletten ook gebruiken om gevulde sushirijstballetjes in te verpakken. (Recept voor gevulde sushirijst). Afhankelijk van hoe je de rijst verpakt in de omelet heb je dan fukusa-zushi (in een kleed verpakte sushi) of kinshi-maki (rijstrol in omelet) gemaakt.


Bron
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_53745488
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 13:10 schreef Doodkapje het volgende:
[afbeelding]
Lunchtime





grom!

die die vent nog niet hier *grom*

ziet er lekker uit
Ja doei.
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 17:13:57 #28
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53745686
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 17:03 schreef motorbloempje het volgende:

[..]





grom!

die die vent nog niet hier *grom*

ziet er lekker uit


Ik had over
Heb mijn huisgenoot er maar blij mee gemaakt
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 17:15:19 #29
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53745714
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 16:58 schreef Martijn_77 het volgende:
Morgen weer maken

Heeft iemand onderstaand recept al eens geprobeerd? Ik wil het namelijk morgen gaan maken.
Voor op de Sushi
[..]

Bron


Nooit geprobeerd maar klinkt lekker! Mijn professor was een ster in het maken van omeletten voor de maki-sushi
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53757411
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 16:58 schreef Martijn_77 het volgende:
Morgen weer maken

Heeft iemand onderstaand recept al eens geprobeerd? Ik wil het namelijk morgen gaan maken.
Voor op de Sushi
[..]

Bron
Wel zoiets eens gedaan, ipv nori omelet als velletje gebruiken.
BTW, net terug van een rondreis door Japan. Die vis Ik wil alleen al terug voor de vis, zo vers...waarom hebben wij hier geen vismarkt zoals in tokyo

Nou ja, even geen sushi meer voor mij, ik heb last van een sushi/sashimi/miso/tofu/pickles/kleefrijst/(inkt)vis moeheid . Alhoewel, als iemand me een vliegticket brengt offer ik me wel graag weer op
De levende pijlstaartinktvis prima te doen, al verwachtte ik de partij voor de dieren bij schiphol om me op te wachten....

Nou ja, hier maar weer naar de toko over een paar weken, al zal het nooit meer hetzelfde zijn
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 17:03 schreef mirugai het volgende:

[..]

Nee, het is het inwendige van de zee-egel.
Ik vind het erg lekker. Het is ook enorm duur wil je een beetje kwaliteit hebben. Als ik het me goed herinner zit het in de orde van 20 euro per ons.
Het heeft de structuur van een vaste mousse met een diepe volle smaak. Ja, met wat fantasie kun je denken aan een vaste mousse van vis.
Als sushi wordt het meestal geserveerd als gunkan.

Ik lees terug
Ik vond het wel lekker en nam de uni graag over van _A_ . Al was die op de vismarkt tig keer lekkerder dan in een ander restaurant. De mate van versheid speelt denk ik een erg belangrijke rol.

[ Bericht 24% gewijzigd door Pheno op 07-10-2007 07:40:34 ]
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zondag 7 oktober 2007 @ 12:58:59 #31
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53761143
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 07:30 schreef Pheno het volgende:

[..]

Wel zoiets eens gedaan, ipv nori omelet als velletje gebruiken.
BTW, net terug van een rondreis door Japan. Die vis Ik wil alleen al terug voor de vis, zo vers...waarom hebben wij hier geen vismarkt zoals in tokyo

Omdat wij geen Pacific naast de deur hebben...
quote:
*knip*
De levende pijlstaartinktvis prima te doen, al verwachtte ik de partij voor de dieren bij schiphol om me op te wachten....


Och ja... levende pijlstaartinktvis... heb je ook Kujira gegeten? Walvis dus... denk dat je daarbij pas de PVDD op je dak krijgt
quote:
*knip*
Ik lees terug
Ik vond het wel lekker en nam de uni graag over van _A_ . Al was die op de vismarkt tig keer lekkerder dan in een ander restaurant. De mate van versheid speelt denk ik een erg belangrijke rol.


Uni is wel goed te doen in Japan... als het vers is is het wel lekker...
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  zondag 7 oktober 2007 @ 13:49:54 #32
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_53762465
De rijst is gekookt en staat af te koelen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 7 oktober 2007 @ 16:14:50 #33
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53767057
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 13:49 schreef Martijn_77 het volgende:
De rijst is gekookt en staat af te koelen


Heb je er al azijn, suiker en saké bijgedaan?
Dit is bij mij het kritieke punt... teveel azijn verpest de smaak en te weinig geeft het net niet genoeg pit...
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53771376
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 12:58 schreef Doodkapje het volgende:

[..]


Omdat wij geen Pacific naast de deur hebben...
[..]


Och ja... levende pijlstaartinktvis... heb je ook Kujira gegeten? Walvis dus... denk dat je daarbij pas de PVDD op je dak krijgt
[..]


Uni is wel goed te doen in Japan... als het vers is is het wel lekker...

Ik heb walvisdarm op. Ik vond het nog lekker ook. Beest was toch al dood, dus schuldig ga ik me niet voelen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zondag 7 oktober 2007 @ 19:07:21 #35
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53771458
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 19:03 schreef Pheno het volgende:

[..]

Ik heb walvisdarm op. Ik vond het nog lekker ook. Beest was toch al dood, dus schuldig ga ik me niet voelen


Ik ga er niet vanuit dat je aan een darm van een levende walvis gaat lurken,... In Sendai serveerden ze sushi met daarop gemalel walvis sashimi... iets wat je hier niet zult zien
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53771529
Ik heb geen walvis op de sushi op. Daar doen ze zelf soms blijkbaar ook moeilijk over. Nou ja, misschien nog maar eens terug gaan

[ Bericht 2% gewijzigd door Pheno op 07-10-2007 19:18:54 ]
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zondag 7 oktober 2007 @ 19:38:10 #37
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53772392
Pheno, het is een beetje off topic, maar ik ben hartstikke benieuwd naar jullie Japan-reis. Zelf helemaal geregeld, of zijn jullie met een gezelschap gegaan?

Ik zou ook wel eens naar Japan willen. Toegegeven: puur en alleen voor het eten
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53775324
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 19:38 schreef Duderinnetje het volgende:
Pheno, het is een beetje off topic, maar ik ben hartstikke benieuwd naar jullie Japan-reis. Zelf helemaal geregeld, of zijn jullie met een gezelschap gegaan?

Ik zou ook wel eens naar Japan willen. Toegegeven: puur en alleen voor het eten

Met een gezelschap, maar Japan is ook prima te doen. Het grootste compliment kreeg ik door iemand die de groep opnoemde: "naam, naam, naam en hoe heten ze ook alweer". Kortom, alleen de slaapplaatsen en het vervoer er naar toe was geregeld, met railpass. Voor de rest zijn we totaal niet achter de groep gaan lopen. We zijn zelfs terug naar tokyo gegaan toen we in kyoto zaten. Shinkansen voor de win!

En ja, vis zal nooit meer hetzelfde smaken in nederland, zeker niet na de sushi op de tokyo vismarkt.
Nou ja, jammer dan
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zondag 7 oktober 2007 @ 21:50:34 #39
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_53776282
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 16:14 schreef Doodkapje het volgende:

[..]

Heb je er al azijn, suiker en saké bijgedaan?
Dit is bij mij het kritieke punt... teveel azijn verpest de smaak en te weinig geeft het net niet genoeg pit...


Die zat er toen al bij



Alles staat klaar om te beginnen. Heb alleen geen foto's van de eind resultaat (Lege baterij v.d. camera ). Maar het was erg lekker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 7 oktober 2007 @ 22:12:02 #40
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53776939
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 21:18 schreef Pheno het volgende:

[..]

Met een gezelschap, maar Japan is ook prima te doen. Het grootste compliment kreeg ik door iemand die de groep opnoemde: "naam, naam, naam en hoe heten ze ook alweer". Kortom, alleen de slaapplaatsen en het vervoer er naar toe was geregeld, met railpass. Voor de rest zijn we totaal niet achter de groep gaan lopen. We zijn zelfs terug naar tokyo gegaan toen we in kyoto zaten. Shinkansen voor de win!

En ja, vis zal nooit meer hetzelfde smaken in nederland, zeker niet na de sushi op de tokyo vismarkt.
Nou ja, jammer dan

Klinkt heel goed
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 8 oktober 2007 @ 10:42:24 #41
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53785559
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 21:18 schreef Pheno het volgende:

[..]

*knip*
En ja, vis zal nooit meer hetzelfde smaken in nederland, zeker niet na de sushi op de tokyo vismarkt.
Nou ja, jammer dan
Wat ik heel erg mis uit Japan is verse hotate, St. Jacobsschelpen. Rauwe vis durf ik hier nog wel te eten, maar vind ergens maar verse St. Jacobsschelp (voor een redelijke prijs)
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53794523
Van het weekend voor de eerste keer Sushi gemaakt. Had zo'n starterskit gehaald bij de toko. Helaas is het rijst maken redelijk mis gegaan. Hoewel ik de tijden en alles precies heb gevolgd was het toch echt niet lekker. De rijst was heel erg plakkerig en de korrels waren papperig aan de buitenkant en nog hard aan de binnenkant... Best zonde want de smaak was veels te overheersend voor de sushi . Had de vis(tonijn en zalm) trouwens bij de Sligro gehaald en dat was echt erg goed en nog "goedkoop " ook.
10tje voor een kilo zalm en 16 euro voor een kilo tonijn, inclusief btw. En vooral de zalm was goddelijk.
pi_53797005
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 17:23 schreef Bertjeee het volgende:
Had de vis(tonijn en zalm) trouwens bij de Sligro gehaald en dat was echt erg goed en nog "goedkoop " ook.
10tje voor een kilo zalm en 16 euro voor een kilo tonijn, inclusief btw. En vooral de zalm was goddelijk.
Dat vond ik vroegah (lees, een maand geleden) ook nog wel. Nu weet ik beter....

Ik denk dat je toch teveel water hebt gebruikt, of dat al het water was nog niet goed opgenomen.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_53811989
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 17:23 schreef Bertjeee het volgende:
Van het weekend voor de eerste keer Sushi gemaakt. Had zo'n starterskit gehaald bij de toko. Helaas is het rijst maken redelijk mis gegaan. Hoewel ik de tijden en alles precies heb gevolgd was het toch echt niet lekker. De rijst was heel erg plakkerig en de korrels waren papperig aan de buitenkant en nog hard aan de binnenkant...
Dan heb je het te snel gekookt. Dan heb je wel eens af en toe.
Als je geen rijstkoker hebt dan kan je het beste een kleine steelpan gebruiken.
Voeg 1 kopje Japanse kleefrijst (10Kg voor 14 euro is een normale prijs bij de grotere Toko) en 1.5 kopje water toe.
Breng het water aan de kook en laat het zo door pruttelen. Als je ziet dat het water aan de bovenzijde bijna verdwenen is, dan zet je het vuur weer heel laag en wacht je tot al het water weg is. Door de nawarmte wordt de rijst dan wel goed gaar. Je kan gewoon even met een lepel naar de onderkant kijken.
Laat daarna de rijst helemaal afkoelen in het pannetje. Niet afgieten of afspoelen.

Nog wat tips voor de doehetzelvers (mogleijk dat ze al eerder in het topic stonden) :
- voeg 'sushinoko' toe aan de rijst. Dit is een poedermengsel van azijn en suiker. Je kan ook een scheutje rijstazijn/mirin toevoegen. De azijn wordt zoet tijdens het koken van de rijst en dit is de sushi-smaak.
Veel Chinese nep-japanners doen dit niet door hun rijst waardoor het echt niet lekker is.
Ook de sushi van AlbertHein is echt te triest voor woorden (voor die prijs mag je toch wel iets goeds verwachten).

- Op sommige markten hebben visboeren zalmmoten. Dit zijn reststukken zalm die overblijven als ze de zalm fileren. Dit stuk zalm is veel vetter dan die normale zalmmoten. Het kost je ongeveer 4 euro per kilo maar na het wegsnijden hou je ongeveer 500 gram over. In Japan kost dit deel van de zal ruim 40 euro per kilo en als je het een keer op Sushi gegeten hebt dan weet je waarom het zo duur is. Het smelt bijna weg in je mond zo boter zacht is het.

- Ik heb nog geen fatsoenlijke tonijn kunnen winden in Nederland. De meeste tonijn is niet de kwaliteit die je graag voor sushi zou gebruiken. Maar helaas is hier denk ik weinig aan te doen.

-Ik zie allerlei Chinese nep-japanners in de weer met plastic folie. Een bamboe rolmatje werkt prettiger.
- Neem een scherp plat mes om gerolde sushi te snijden. Het beste werkt het om het in 1 beweging te snijden. Maak het blad een klein beetje vochtig als de zeewier er toch nog aan plakt.

- Bewaar sushi niet in de koelkast maar op een koele plek. Sushi droogt snel uit waardoor het niet lekker smaakt na een paar uur.

- zalm met flinterdunne uisnippers en Japanse mayonaise (is iets zuurder dan nederlandse mayo) is ook een lekkere combinatie. Japanse mayonaise (meestal Kyuupi) kan je soms in Chinese toko's krijgen maar anders is het te koop in de Japanse winkel in Amsterdam (Dank, Sheila of Meijiya).
-je kan sushi ook rollen in een patatzakvorm. Dat ziet er decoratief erg leuk uit.

- Er is geen speciale sushi rijst. Dit is weer een of ander verzinsel van een of ander Amerikaans bedrijf.
Sushi wordt gewoon gemaakt van Japanse kleefrijst. Voor 10Kg betaal je ongeveer 14 euro bij de grotere toko's in Rotterdam. AlbertHein is hier erg duur mee.
Rijst moet je 1 a 2 keer wassen (in Japan is wel rijst te koop waarbij dat niet hoeft maar die heb ik hier nog niet gezien) voordat je het kookt. Dan wordt het veel lekkerder

-Je kan uiteraard ook Koreaans zeewier gebruiken, dat is vaak iets goedkoper maar net zo lekker.
Let wel op dat er ook gekruid/gepeperd zeewier bestaat.

- Kikkoman soya saus is een gruwel vind ik persoonlijk. Hij is veel te sterk voor sushi en in Japan eigenlijk onbekend. Als je soya saus niet lekker vindt, dan kan je ook tsuyu gebruiken. Dat is iets zoeter dan soya saus.

- als je veel sushi of Japanse rijst gebruikt zou je kunnen overwegen een rijstkoker aan te schaffen.
Let wel op dat je een Japanse neemt want kleefrijst geeft een enorme bende in een rijstkoker voor Surinaamse of Chinese rijst. Neem geen 100Volt model want daarbij moet je ook nog een 230->100 volt adapter kopen en die zijn lastig te krijgen (Amerika is 110volt) en zijn ook weer 100-150 euro voor een 1500 watt model.

-sushi met enkel komkommer erin zouden verboden moeten worden.

- en wie vertelt me waar ik walvisvlees kan krijgen?

Ok, tot zover... de lunchpauze is weer voorbij...
pi_53812055
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 10:42 schreef Doodkapje het volgende:

[..]

Wat ik heel erg mis uit Japan is verse hotate, St. Jacobsschelpen. Rauwe vis durf ik hier nog wel te eten, maar vind ergens maar verse St. Jacobsschelp (voor een redelijke prijs)
St. Jacobsschelp is een beetje seizoensgebonden heb ik gemerkt.
De betere visboer kan er zo voor je aankomen en op de grotere markten kan je ze ook wel krijgen.
Wat een redelijke prijs is weet ik niet. Ik geloof dat ik 2~3 euro voor een grote schelp betaal.
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 13:59:36 #46
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53813447
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 13:08 schreef 777bas777 het volgende:

[..]

St. Jacobsschelp is een beetje seizoensgebonden heb ik gemerkt.
De betere visboer kan er zo voor je aankomen en op de grotere markten kan je ze ook wel krijgen.
Wat een redelijke prijs is weet ik niet. Ik geloof dat ik 2~3 euro voor een grote schelp betaal.
Ik 480 yen (=3 eur) voor hotate sashimi (bakje van 10 op geraspte daikon) bij Moria (supermarkt) in Japan Dan is het nog wel aantrekkelijk. Maar als je voor nigiri-sushi 2 hotate's per unit nodig hebt, ben je hier errrrug veel geld kwijt.
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_53813532
105 yen voor een bordje met twee sushi-eenheden erop, ik wil weer terug
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 14:08:46 #48
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_53813690
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 14:02 schreef _Arual_ het volgende:
105 yen voor een bordje met twee sushi-eenheden erop, ik wil weer terug
Jaaah!!! Dat kan ik trouwens iedereen aanraden die naar Japan gaat. Ga naar zo'n sushi-loopband (kaiten-sushi) eettent. In het midden van zo'n bandsysteem staan sushi-koks die dingen te bereiden. Je kunt dan afkijken hoe ze die balletjes rollen, vis roosteren met een gasbrandertje (katsuo-tataki; geroosterde bonito) en dan op de rijst leggen
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 15:46:42 #49
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53815573
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 13:05 schreef 777bas777 het volgende:

[..]

- Op sommige markten hebben visboeren zalmmoten. Dit zijn reststukken zalm die overblijven als ze de zalm fileren. Dit stuk zalm is veel vetter dan die normale zalmmoten. Het kost je ongeveer 4 euro per kilo maar na het wegsnijden hou je ongeveer 500 gram over. In Japan kost dit deel van de zal ruim 40 euro per kilo en als je het een keer op Sushi gegeten hebt dan weet je waarom het zo duur is. Het smelt bijna weg in je mond zo boter zacht is het.
Interessant!

Even over die moten: waar vraag je dan naar? De reststukken van de zalmmoten?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53815663
ja.. dat stukje boeide mij(n portemonnaie) ook al
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')