De Japanse wijk: Immermannstraße e.d.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 19:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Piet je had het over Dusseldorf. Waarin Dusseldorf moet je dan zijn?
In de Immermannstrasse (en een paar zijstraten) zitten een aantal japanse restaurants, japanse supermarkten, een Japans hotel (Nikko) en Japanse boekwinkel.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 19:50 schreef Duderinnetje het volgende:
Dat is een beroemde Japanse wijk, begrijp ik?
Oei, dan moet ik ook naar Dusseldorf
quote:
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 11:29 schreef motorbloempje het volgende:
als ik naar m'n vriend was gegaan in plaats van andersom had ik wel langs kunnen rijden, maar hij komt zo deze kant op (hij woont in Nijmegen
) dus ik houd het bij mijn 'verse' afbakbroodjes vandaag
maar dank je
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 11:44 schreef motorbloempje het volgende:
dat heb ik helaas niet standaard in huis liggen
ok, alleen evt. stoneleeks en een blikje tonijn in olie
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 11:53 schreef motorbloempje het volgende:
stoneleeks zijn een soort lente-uitjes, maar volgens mij wat scherper van smaak
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 12:31 schreef motorbloempje het volgende:
Yup, daar woon ik, nu net 2 maanden, dus moet nog de leuke winkeltjes enzo leren kennen
en dat is zo naar.. dat daar sushi 'gewoon' is, en hier is het DUUR DUUR DUUR
moest er vroeger niet aan denken, maar toen ik het voor het eerst probeerde ehm... 6 jaar geleden nu ofzo? Heerlijk! Heb het tot nu toe alleen maar 1 keer in de twee jaar gegeten in een super restaurant in Den Haag (help om het jaar bij het schooltoneel van mn oude middelbare school)en soms bij de WokChinees als het er ligt.. maar zelf maken durfde ik niet
maar dan toch maar eens proberen... het ziet er niet al te moeilijk uit..
quote:Ingrediëntenlijst:
3 eieren, of 2 eieren en 2 eidooiers
2 theelepels suiker
1/2 theelepel zout
1/2 eetlepel maïzena, losgeroerd met een beetje koud water
olie om te bakken
Bereiding:
Roer de eieren losjes door elkaar, doe suiker, zout en maïzena erbij. Verhit de olie in een rechthoekige of ronde koekepan, en giet een dun laagje van het eimengsel erin. Bak op laag vuur, de omelet moet stollen, maar mag niet bruin worden. Ga door tot het eimengsel op is.
Serveren:
Laat de omeletten afkoelen. Je kunt ze in smalle reepjes snijden om als garnering te gebruiken.
Je kunt de omeletten ook gebruiken om gevulde sushirijstballetjes in te verpakken. (Recept voor gevulde sushirijst). Afhankelijk van hoe je de rijst verpakt in de omelet heb je dan fukusa-zushi (in een kleed verpakte sushi) of kinshi-maki (rijstrol in omelet) gemaakt.
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 17:03 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
grom!
die die vent nog niet hier*grom*
ziet er lekker uit![]()
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 16:58 schreef Martijn_77 het volgende:
Morgen weer maken
Heeft iemand onderstaand recept al eens geprobeerd? Ik wil het namelijk morgen gaan maken.
Voor op de Sushi
[..]
Bron
Wel zoiets eens gedaan, ipv nori omelet als velletje gebruiken.quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 16:58 schreef Martijn_77 het volgende:
Morgen weer maken
Heeft iemand onderstaand recept al eens geprobeerd? Ik wil het namelijk morgen gaan maken.
Voor op de Sushi
[..]
Bron
quote:Op vrijdag 28 september 2007 17:03 schreef mirugai het volgende:
[..]
Nee, het is het inwendige van de zee-egel.
Ik vind het erg lekker. Het is ook enorm duur wil je een beetje kwaliteit hebben. Als ik het me goed herinner zit het in de orde van 20 euro per ons.
Het heeft de structuur van een vaste mousse met een diepe volle smaak. Ja, met wat fantasie kun je denken aan een vaste mousse van vis.
Als sushi wordt het meestal geserveerd als gunkan.
quote:Op zondag 7 oktober 2007 07:30 schreef Pheno het volgende:
[..]
Wel zoiets eens gedaan, ipv nori omelet als velletje gebruiken.
BTW, net terug van een rondreis door Japan. Die visIk wil alleen al terug voor de vis, zo vers...waarom hebben wij hier geen vismarkt zoals in tokyo
quote:*knip*
De levende pijlstaartinktvis prima te doen, al verwachtte ik de partij voor de dieren bij schiphol om me op te wachten....
quote:*knip*
Ik lees terug
Ik vond het wel lekker en nam de uni graag over van _A_ . Al was die op de vismarkt tig keer lekkerder dan in een ander restaurant. De mate van versheid speelt denk ik een erg belangrijke rol.
quote:Op zondag 7 oktober 2007 13:49 schreef Martijn_77 het volgende:
De rijst is gekookt en staat af te koelen![]()
quote:Op zondag 7 oktober 2007 12:58 schreef Doodkapje het volgende:
[..]
Omdat wij geen Pacific naast de deur hebben...
[..]
Och ja... levende pijlstaartinktvis... heb je ook Kujira gegeten? Walvis dus... denk dat je daarbij pas de PVDD op je dak krijgt
[..]
Uni is wel goed te doen in Japan... als het vers is is het wel lekker...![]()
quote:Op zondag 7 oktober 2007 19:03 schreef Pheno het volgende:
[..]
Ik heb walvisdarm op. Ik vond het nog lekker ook. Beest was toch al dood, dus schuldig ga ik me niet voelen
quote:Op zondag 7 oktober 2007 19:38 schreef Duderinnetje het volgende:
Pheno, het is een beetje off topic, maar ik ben hartstikke benieuwd naar jullie Japan-reis. Zelf helemaal geregeld, of zijn jullie met een gezelschap gegaan?
Ik zou ook wel eens naar Japan willen. Toegegeven: puur en alleen voor het eten
quote:Op zondag 7 oktober 2007 16:14 schreef Doodkapje het volgende:
[..]
Heb je er al azijn, suiker en saké bijgedaan?
Dit is bij mij het kritieke punt... teveel azijn verpest de smaak en te weinig geeft het net niet genoeg pit...
quote:Op zondag 7 oktober 2007 21:18 schreef Pheno het volgende:
[..]
Met een gezelschap, maar Japan is ook prima te doen. Het grootste compliment kreeg ik door iemand die de groep opnoemde: "naam, naam, naam en hoe heten ze ook alweer". Kortom, alleen de slaapplaatsen en het vervoer er naar toe was geregeld, met railpass. Voor de rest zijn we totaal niet achter de groep gaan lopen. We zijn zelfs terug naar tokyo gegaan toen we in kyoto zaten. Shinkansen voor de win!
En ja, vis zal nooit meer hetzelfde smaken in nederland, zeker niet na de sushi op de tokyo vismarkt.
Nou ja, jammer dan
Wat ik heel erg mis uit Japan is verse hotate, St. Jacobsschelpen. Rauwe vis durf ik hier nog wel te eten, maar vind ergens maar verse St. Jacobsschelp (voor een redelijke prijs)quote:Op zondag 7 oktober 2007 21:18 schreef Pheno het volgende:
[..]
*knip*
En ja, vis zal nooit meer hetzelfde smaken in nederland, zeker niet na de sushi op de tokyo vismarkt.
Nou ja, jammer dan
Dat vond ik vroegah (lees, een maand geleden) ook nog wel. Nu weet ik beter....quote:Op maandag 8 oktober 2007 17:23 schreef Bertjeee het volgende:
Had de vis(tonijn en zalm) trouwens bij de Sligro gehaald en dat was echt erg goed en nog "goedkoop " ook.
10tje voor een kilo zalm en 16 euro voor een kilo tonijn, inclusief btw. En vooral de zalm was goddelijk.
Dan heb je het te snel gekookt. Dan heb je wel eens af en toe.quote:Op maandag 8 oktober 2007 17:23 schreef Bertjeee het volgende:
Van het weekend voor de eerste keer Sushi gemaakt. Had zo'n starterskit gehaald bij de toko. Helaas is het rijst maken redelijk mis gegaan. Hoewel ik de tijden en alles precies heb gevolgd was het toch echt niet lekker. De rijst was heel erg plakkerig en de korrels waren papperig aan de buitenkant en nog hard aan de binnenkant...
St. Jacobsschelp is een beetje seizoensgebonden heb ik gemerkt.quote:Op maandag 8 oktober 2007 10:42 schreef Doodkapje het volgende:
[..]
Wat ik heel erg mis uit Japan is verse hotate, St. Jacobsschelpen. Rauwe vis durf ik hier nog wel te eten, maar vind ergens maar verse St. Jacobsschelp (voor een redelijke prijs)
Ik 480 yen (=3 eur) voor hotate sashimi (bakje van 10 op geraspte daikon) bij Moria (supermarkt) in Japanquote:Op dinsdag 9 oktober 2007 13:08 schreef 777bas777 het volgende:
[..]
St. Jacobsschelp is een beetje seizoensgebonden heb ik gemerkt.
De betere visboer kan er zo voor je aankomen en op de grotere markten kan je ze ook wel krijgen.
Wat een redelijke prijs is weet ik niet. Ik geloof dat ik 2~3 euro voor een grote schelp betaal.
Jaaah!!! Dat kan ik trouwens iedereen aanraden die naar Japan gaat. Ga naar zo'n sushi-loopband (kaiten-sushi) eettent. In het midden van zo'n bandsysteem staan sushi-koks die dingen te bereiden. Je kunt dan afkijken hoe ze die balletjes rollen, vis roosteren met een gasbrandertje (katsuo-tataki; geroosterde bonito) en dan op de rijst leggenquote:Op dinsdag 9 oktober 2007 14:02 schreef _Arual_ het volgende:
105 yen voor een bordje met twee sushi-eenheden erop, ik wil weer terug
Interessant!quote:Op dinsdag 9 oktober 2007 13:05 schreef 777bas777 het volgende:
[..]
- Op sommige markten hebben visboeren zalmmoten. Dit zijn reststukken zalm die overblijven als ze de zalm fileren. Dit stuk zalm is veel vetter dan die normale zalmmoten. Het kost je ongeveer 4 euro per kilo maar na het wegsnijden hou je ongeveer 500 gram over. In Japan kost dit deel van de zal ruim 40 euro per kilo en als je het een keer op Sushi gegeten hebt dan weet je waarom het zo duur is. Het smelt bijna weg in je mond zo boter zacht is het.
quote:Op dinsdag 9 oktober 2007 15:50 schreef motorbloempje het volgende:
ja.. dat stukje boeide mij(n portemonnaie) ook al![]()
Op de markt in Amstelveen hebben ze een superkraam, met hele goeie vis.quote:Op dinsdag 9 oktober 2007 13:05 schreef 777bas777 het volgende:
- Ik heb nog geen fatsoenlijke tonijn kunnen winden in Nederland. De meeste tonijn is niet de kwaliteit die je graag voor sushi zou gebruiken. Maar helaas is hier denk ik weinig aan te doen.
Volgens mij is dat de reden dat de AH sushi niet lekker is..?quote:- Bewaar sushi niet in de koelkast maar op een koele plek. Sushi droogt snel uit waardoor het niet lekker smaakt na een paar uur.
Smaken verschillenquote:-sushi met enkel komkommer erin zouden verboden moeten worden.![]()
Ik snapte echt niet wat je hiermee bedoelde, maar snap het na het lezen van wat andere post wel.... Je was in Japan geweest, tsja. Sligro kan daar niet tegen op...quote:Op maandag 8 oktober 2007 19:24 schreef Pheno het volgende:
[..]
Dat vond ik vroegah (lees, een maand geleden) ook nog wel. Nu weet ik beter
Meestal verkopen ze ook speciale suhi rijst in pakken van een kiloquote:Op donderdag 11 oktober 2007 15:43 schreef -Banaan- het volgende:
Hoe kan je de goede rijst maken (verhoudingen etc.)? En welke rijstsoort moet je hebben, in Delft zit een orientaalse supermarkt waar je enorme balen rijst van alle verschillende soorten kan kopen, welke is t best voor sushi
Ik zou zeggen Mirugaiquote:Op zondag 28 oktober 2007 01:21 schreef ColdFeet het volgende:
Zit er hier ergens een heuse kenner die mij kan vertellen welke Japanse messen enigszins behoorlijk van kwaliteit zijn?
dank je welquote:
Ik ken die Haiku messen niet en kan er zo snel niet achter komen of het kwalitatief goed is.quote:Op zondag 28 oktober 2007 01:21 schreef ColdFeet het volgende:
Zit er hier ergens een heuse kenner die mij kan vertellen welke Japanse messen enigszins behoorlijk van kwaliteit zijn? Ik wil mij graag verder bekwamen in de Japanse kookkunst, en goede messen gebruiken is wel zo prettig....
Ik zag vanmiddag in een kookwinkel een paar messen van het merk Haiku, is dat wat? Ik zag ze niet op knivesandtools.com, wat ik altijd wel een prettige site vind, maar ze zijn daar ook erg selectief natuurlijk.
Ik ben echt nog een behoorlijke amateur op dat gebied hoor. Ik heb gewoon een beetje een voorliefde voor mooie messenquote:Op zondag 28 oktober 2007 09:27 schreef mirugai het volgende:
[..]
dank je wel![]()
[..]
Ik ken die Haiku messen niet en kan er zo snel niet achter komen of het kwalitatief goed is.
Waar wil je de messen voor gebruiken en gebruik je ze dan regelmatig?
Echte Japanse messen van koolstofstaal vergen wel wat meer onderhoud en je koopt ze omdat ze zo scherp zijn. Als je ze vaak gebruikt dan zul je ze moeten slijpen. Dat kost dan weer een paar extra slijpstenen...
Praktisch gezien denk ik dat je met messen zoals die Haiku of Global goed uit de voeten kan. Koop er een keramisch of diamant slijpstaaf bij en je kunt de messen lang scherp houden. Het voordeel van Globals ed. en waarschijnlijk ook die Haiku's is dat het rvs messen zijn dus ze zijn ook wat makkelijker in gebruik.
En welke types heb je op het oog? Het klassieke 'sushi/sashimi' mes, de yanagi-bi waarschijnlijk, maar ook het visfileermes, de deba?
Op basis van de info die je geeft vind ik het maar moeilijk om je een goed advies te geven. Het is me niet duidelijk waarom je een Japans mes wilt.quote:Op zondag 28 oktober 2007 13:22 schreef ColdFeet het volgende:
Ik ben echt nog een behoorlijke amateur op dat gebied hoor. Ik heb gewoon een beetje een voorliefde voor mooie messenEn ik wil inderdaad gewoon een klassiek mes.
Misschien inderdaad een goed idee om eens naar een Global te gaan kijken, alhoewel ik hun koksmessen niet prettig in de hand vind liggen. Ik weet dat Zwilling en Wusthof ook japanse messen maken, is dat wat, of zou je dan toch voor een 'echt' japans mes gaan?
Tis trouwens niet dat ik zo vreselijk merkengeil ben, maar ik vind het wel fijn om te weten wat ik koop
Bedoel je zo'n sigarettenmaker?quote:Op dinsdag 13 november 2007 23:29 schreef Bluezz het volgende:Das valsspielerij.
Ik kreeg associaties met die rolykit van vroegah
Ingewikkeld nigiri ding. Kun je net zo goed deze gebruiken.quote:Op dinsdag 13 november 2007 22:56 schreef Duderinnetje het volgende:
Voor de sushiminnende FOK!ker met twee linker handen:
http://www.cadeau-design.nl/sushi.htm
![]()
Maar heel veel vis heb je ook niet nodig toch?quote:Op zondag 25 november 2007 21:48 schreef motorbloempje het volgende:
het is echt ge-wel-dig![]()
![]()
en lekker...![]()
alleen wel duur(100 gram zalm: 3.95 100 gram tonijn 4.50)
dus niet té vaak gaan doen
![]()
misschien eens proberen met wat surimisticks, of dat lekker is (1 keer hapje genomen, lang geleden, en was er niet echt weg van, maar misschien nu wel)
maar het is zo leuk! en opzich vrij snel klaar nog, en en en![]()
![]()
fan erbij
heb overigens ook gisteren een sushi boek bij de Slegte gekocht![]()
4 euri, met allemaal leuke leerzame dingetjes erin
Jeuzus... zo duur? Ik haal altijd zalmfilet van de markt voor 1,35 per 100 gram en tonijn voor rond de 2,- per 100 gram... je moet dan wel heel vroeg gaan, want dan komt het net uit de koeling... als het er langer gaat liggen wordt het misschien tricky...quote:Op zondag 25 november 2007 21:48 schreef motorbloempje het volgende:
het is echt ge-wel-dig![]()
![]()
en lekker...![]()
alleen wel duur(100 gram zalm: 3.95 100 gram tonijn 4.50)
dus niet té vaak gaan doen
![]()
misschien eens proberen met wat surimisticks, of dat lekker is (1 keer hapje genomen, lang geleden, en was er niet echt weg van, maar misschien nu wel)
maar het is zo leuk! en opzich vrij snel klaar nog, en en en![]()
![]()
fan erbij
heb overigens ook gisteren een sushi boek bij de Slegte gekocht![]()
4 euri, met allemaal leuke leerzame dingetjes erin
Ik heb levende (nou ja....) inktvis gegeten.quote:Op zaterdag 1 december 2007 15:40 schreef Doodkapje het volgende:
[..]
Jeuzus... zo duur? Ik haal altijd zalmfilet van de markt voor 1,35 per 100 gram en tonijn voor rond de 2,- per 100 gram... je moet dan wel heel vroeg gaan, want dan komt het net uit de koeling... als het er langer gaat liggen wordt het misschien tricky...
Iemand ervaring met Katsuo Tataki (geroosterde bonito), Hottate (st. Jacobsschelp) en Ika (inktvis) nigiri sushi... ik weet niet of je hier inktvis zo maar rauw kan eten, maar ik mis het wel....
Gewoon zo eten. Nori is lekkerquote:Op zondag 16 december 2007 22:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Die puntzakjes, hoe eet je die eigenlijk? Lepel (stok) je ze uit? Of verorber je ze met nori en al (lijkt me zovéél nori in een hap eigenlijk).
quote:Op zondag 16 december 2007 23:05 schreef Bluezz het volgende:
Rauwe vis is toch zoooo lekker
(10 jaar geleden had ik mezelf voor gek verklaard dat ik dat ooit zou eten.. credits to golfer die me ooit inwijdde in de viseetcultuur)
WOW!!!!quote:Op zondag 16 december 2007 19:08 schreef zquing het volgende:
Heb me gisteren ook lekker uitgeleefd
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en wat was die tonijn lekker zeg
waar haal jij je vis?quote:Op zondag 16 december 2007 19:08 schreef zquing het volgende:
Heb me gisteren ook lekker uitgeleefd
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en wat was die tonijn lekker zeg
Sinds mijn schoonmoeder op dieet is (Sonja Bakker), krijg ik minstens 1 keer per week te horen hoe ongelooflijk slecht sushi voor je is...quote:Op maandag 17 december 2007 10:22 schreef motorbloempje het volgende:
gisteren van mijn Sinterkerst van de Dieetclub zoals gewenst op mijn lootje een sushiboek gehad![]()
daar staat ook een uitgebreide beschrijving in van die zakjesen geperse sushi.. wat ziet dát er mooi uit
![]()
ik geloof dat wij kerstavond-avond kerst-sushi gaan maken![]()
als er iets of iemand slecht voor je is, is het wel Sonja Bakkerquote:Op maandag 17 december 2007 11:19 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Sinds mijn schoonmoeder op dieet is (Sonja Bakker), krijg ik minstens 1 keer per week te horen hoe ongelooflijk slecht sushi voor je is...
Blijkbaar zitten er in sushi enorm veel calorieën en eiwitten. Ik snap er ook niks van, want rijst met vis mag volgens Sonja dan weer wel? Zit er dan zoveel energie in nori?quote:Op maandag 17 december 2007 11:21 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
als er iets of iemand slecht voor je is, is het wel Sonja Bakker
ik wil afvallen voor mezelf, niet voor het ideaalbeeld van 'de rest van de wereld'![]()
enneh.. 1 keer per 2 maanden sushi eten is niet slecht, maar goddelijk![]()
wat is er trouwens slecht aan rijst met vis?en groente
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |