Nope. Helaas mogen we geen tabellen(boek) gebruiken, dus geen BINAS o.i.d.quote:Op vrijdag 2 november 2007 19:15 schreef GlowMouse het volgende:
Waarschijnlijk moet je daarvoor in de redoxtabel kijken.
Jep, ben er uit nu.quote:Op vrijdag 2 november 2007 21:23 schreef harrypiel het volgende:
Je hebt een bufferoplossing van HCN (errug giftig, net als zn chemische broertjes zwavelwaterstof en koolstofmonoxide) en CN-, dus de reacties zijn met elkaar in evenwicht. Ze treden dus beiden tegelijkertijd op. Om de uiteindelijke pH te kunnen berekenen moet je dus de -log nemen van de evenwichtsvergelijking Kacid = [CN-]*[H3O+]/[HCN] en daar je pKz en de concentraties [CN-] en [HCN] in de breuk invoeren. Als de pKb in plaats van de pKz gegeven is kun je de laatste berekenen uit Kz*Kb = 10-14.
Zover wa sik ook dus dan wordt de reactiekinetiekformule toch: R(a) = -k. C(a)^1?quote:Op zaterdag 3 november 2007 13:39 schreef harrypiel het volgende:
Ik kan je nu al zeggen dat dat een eerste orde reactie gaat worden: Dr is nl. maar 1 reactant betrokken in de reactie.
En met de gegeven conversie X(a) en de gegeven verblijftijd tau kan ik het dus invullen in de formule:quote:Op zaterdag 3 november 2007 14:26 schreef harrypiel het volgende:
Eerder iets in de vorm van C[tx] = C[t0] * B * e-t*k
A/RT= k oftewel de Arrheniusfactor
Hoe kleiner je je stapjes maakt hoe nauwkeuriger het is natuurlijk. Maar je moet een beetje gevoel krijgen… Als je direct een lijn trekt van 10cm, dan heb je een wel heel grove benadering van de oplossingskromme, teken je telkens maar 0.5mm, dan blijf je bezig…quote:Op zaterdag 3 november 2007 15:10 schreef MeScott het volgende:
Ja, dat snap ik wel, maar die lijnelementen zijn al gegeven, alleen ik snap niet goed hoe ik weet of ik van (0,3) naar (-1, 2) of (-1;1,5) moet bij het tekenen van de oplossingskromme. De richting uitrekenen in elk punt is het probleem niet zo (vooral omdat dat al voor me gedaan wordt), maar meer hoe ik moet weten welke punten ik met elkaar moet verbinden..
Dus je wilt van t-coord. 0 naar t-coord. -1, weet je dat zeker? Sowieso blijft het tekenen van een oplossingskromme enkel met behulp van richtingsvectoren een erg grove aangelegenheid hoor, vergelijkbaar met hokjes ruitjespapier tellen om een oppervlakte te bepalenquote:Op zaterdag 3 november 2007 15:10 schreef MeScott het volgende:
Ja, dat snap ik wel, maar die lijnelementen zijn al gegeven, alleen ik snap niet goed hoe ik weet of ik van (0,3) naar (-1, 2) of (-1;1,5) moet bij het tekenen van de oplossingskromme. De richting uitrekenen in elk punt is het probleem niet zo (vooral omdat dat al voor me gedaan wordt), maar meer hoe ik moet weten welke punten ik met elkaar moet verbinden..
haha domme boerquote:Op zondag 4 november 2007 17:13 schreef Index het volgende:
blalala
Maak van de volgende onderdelen een verslag:
-blalala...
-uitslagen
-doorsneden
iemand enig idee wat ik kan vertellen/voorbeelden geven over uitslagen en doorsneden? alvast bedankt (gaat over meetkunde enzo)
quote:Op zondag 4 november 2007 18:08 schreef Index het volgende:
[..]
en je moeder is een hoer [afbeelding]
Ik doe altijd zo:quote:Op zondag 4 november 2007 17:50 schreef teletubbies het volgende:
Zou iemand willen uitleggen hoe men Jordan vorm van een matrix vindt?
Als je afleidt naar x dan "doe je net of y een constante is". Als je -e3x afleidt naar x wordt dat -3 e3x niet? Op dezelfde manier krijg je als je -exy afleidt naar x de uitdrukking -y exy.quote:Op maandag 5 november 2007 12:26 schreef Jesse_ het volgende:
Een vraagje over iets waar ik maar niet uit lijk te komen:
f(x,y)=-e^(xy)
En dan afleiden naar zowel x als y.
Ik weet wat de uitkomst moet zijn, maar niet hoe ik daar moet komen.
Het zou fijn zijn als iemand me dit duidelijk kon maken![]()
Dat klopt.quote:Op maandag 5 november 2007 17:19 schreef keesjeislief het volgende:
[..]
Als je afleidt naar x dan "doe je net of y een constante is". Als je -e3x afleidt naar x wordt dat -3 e3x niet? Op dezelfde manier krijg je als je -exy afleidt naar x de uitdrukking -y exy.
Je kunt maar differentieren naar een variabele tegelijk, dus óf naar x, óf naar y. Je kunt ook eerst naar x en dan naar y afleiden, maar dat is gewoon achterelkaar uitvoeren van hetzelfde trucje (eerst naar x dan krijg je -y*exy, vervolgens dat weer naar y, dan krijg je *knip*; het maakt niet uit of je eerst naar x en dan naar y differentieert, of andersom).quote:Op maandag 5 november 2007 18:53 schreef Jesse_ het volgende:
[..]
Dat klopt.
Maar ik bedoelde; hoe leid je hem af als je tegelijk naar x en y afleidt?
Zo moet het dus niet precies, de uitkomst van de opgave is namelijk -e^(xy)-xye^(xy)quote:Op maandag 5 november 2007 21:55 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Je kunt maar differentieren naar een variabele tegelijk, dus óf naar x, óf naar y. Je kunt ook eerst naar x en dan naar y afleiden, maar dat is gewoon achterelkaar uitvoeren van hetzelfde trucje (eerst naar x dan krijg je -y*exy, vervolgens dat weer naar y, dan krijg je -xy*exy; het maakt niet uit of je eerst naar x en dan naar y differentieert, of andersom).
En tóch heeft hij gelijk, je kunt niet gelijktijdig naar x en y afleiden – wa tje hooguit kan doen is eerst naar x afleiden, en dan naar y, of omgekeerd, zoals ook al gezegd. Dat is hoe partiële afgleiden werken; in dit geval maakt het niet uit of je eerst naar y afleidt, en dan naar x of omgekeerd.quote:Op maandag 5 november 2007 22:34 schreef Jesse_ het volgende:
[..]
Zo moet het dus niet precies, de uitkomst van de opgave is namelijk -e^(xy)-xye^(xy)
Wacht eens even, maar ik zie dat ik even te makkelijk was met de partiële afgeleide in m'n hoofd, er moet ook een product regel bij. Maar die notatie is me dus niet helemaal duidelijk, want er moet duidelijk zijn (denk ik), wat de eerste en wat de tweede variabele is.quote:
wilt u AUB dan voortaan de correcte notatie van δ2e-xy/δx*δy hanteren jaquote:Op dinsdag 6 november 2007 11:55 schreef Jesse_ het volgende:
dank je, het is nu iig duidelijk
(notatie is trouwens wel hetzelfde, alleen die tekens zijn me te moeilijk om te maken)
WGR is een beter forum.quote:Op woensdag 7 november 2007 17:11 schreef Darow het volgende:
yo mensen, aangezien ik echt niet weet waar ik deze vraag moet plaatsen doe ik het hier maar.
Ik studeer Software Engineering en ga binnekort een nieuwe laptop aanschaffen. Deze zal ik ook voor school gaan gebruiken. Is er dan een mogelijkheid dat ik iets van de belasting af kan trekken?
Delta's?quote:Op dinsdag 6 november 2007 21:44 schreef harrypiel het volgende:
[..]
wilt u AUB dan voortaan de correcte notatie van δ2e-xy/δx*δy hanteren ja? Partiele afgeleiden zijn al verwarrend genoeg zonder inconsistente schrijfwijzen
![]()
![]()
Wat is pws? Profielwerkstuk? (Wilde gok.) En om welk profiel gaat het? Natuur & Techniek? En 'de aarde', dat klinkt als een nogal vaag onderwerp. Wat wil je? Het over het onstaan van de aarde hebben? Of hoe de aarde nu in elkaar zit (d.w.z. met tectonische platen, aardkorst, e.d.) of meer een soort beschouwing over het eco-systeem op aarde? Of wil je gewoon een staatkundige indeling erop loslaten? Wat is het doel?quote:Op donderdag 8 november 2007 11:11 schreef warchaser44 het volgende:
gvd ik moet natuurlijk weer een kutonderwerp kiezen voor m'n pws
de aarde
weet iemand een goeie hoofdvraag? dan kan ik zelf wel deelvragen verzinnen
gvd waarom denk ik daar niet eerst aan voordat ik zo'n brak onderwerp neem
laat maar zitten, gaat niet helemaal goedquote:Op donderdag 8 november 2007 11:27 schreef Jordy-B het volgende:
F(qt) = 13,33 – 4/3Qt(Qt-1)
= 13,33 - 1,33Qt2 + 1,33Qt
F'(Qt) = -2,67Qt +1,33
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |