Bron http://www.wortketel.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=49quote:(Weizenbier (van het Duitse Weizen voor tarwe) wordt met tarwemout gemaakt. Witbier met ongemoute tarwe. Weizenbier wordt zonder toevoeging van kruiden gemaakt. Het grote verschil met Witbier zit waarschijnlijk in de gebruikte gist. Deze maakt (veel meer dan "gewone" biergist) de stof 4-vinyl-guaiacol aan. Het Duitse Weizenbier heeft als meest belangrijke geur en smaak banaan en kruidnagel.)
Volgens mij heb je gelijk. Er staat op mijn biertje Finkbräu Hefe Weißbier.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 21:06 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Erdinger Weissbier.
Hefe is geen merk, maar een van de soorten Weizen (wat dan weer geen witbier is) volgens mij. Of het is beide, dat kan ook, maar dan ken ik het merk niet.
De Grolsch Weisz is inderdaad goed te doen. Alleen vind ik het jammer dat deze niet troebel is.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 22:52 schreef BasEnAad het volgende:
Paulaner, Stephaner en Franciscaner vind ik allemaal lekkerrrr
Grolsch weizenbier is tegen de verwachting in ook wel binnen te houden!
Het enige verschil tussen Celis en Hoegaarden is dat Hoegaarden iets zuurder is.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 21:46 schreef buitenbeentje het volgende:
Celis white, het witbier zoals Hoegaarden vroeger smaakte.![]()
* buitenbeentje vind hoegaarden maar slap en zergens meer naar smaken.
Nope, op het terras bestel ik ook zonder, want bijna de gehele horeca lijkt nog te denken dat het wel moet.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 23:05 schreef LangeJan het volgende:
Even een vraagje, wie van jullie doet zelf citroen in zijn witbier?
Dit "mag" namelijk niet.
Als ik witbier bestel vraag ik (behalve in mijn stamkroeg) altijd om "zonder" want er schijnt nog een hele berg paupers te zijn die er citroen in stoppen. Ik heb het zelfs een keer zo bont gehad dat er sinaasappel in zat omdat de citroen op wasquote:Op vrijdag 27 juli 2007 23:05 schreef LangeJan het volgende:
Even een vraagje, wie van jullie doet zelf citroen in zijn witbier?
Dit "mag" namelijk niet.
Me 2.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 23:20 schreef JDude het volgende:
[..]
Nope, op het terras bestel ik ook zonder, want bijna de gehele horeca lijkt nog te denken dat het wel moet.
Het is ook gewoon niet lekker.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 23:24 schreef LangeJan het volgende:
Zou de structuur van het bier aantasten, waardoor het doodslaat. Ik merk inderdaad dat het bier langer "levend" blijft en niet gelijk doodslaat.
Alsof je een auto zonder stuur bestelt, soms, jaquote:Op vrijdag 27 juli 2007 23:24 schreef LangeJan het volgende:
Maar ik bestel idd ook zonder, ze kijken je best raar aan soms![]()
Nou knul, dan heb jij géén Grolsch Weizen opquote:Op vrijdag 27 juli 2007 22:54 schreef henkde_j het volgende:
[..]
De Grolsch Weisz is inderdaad goed te doen. Alleen vind ik het jammer dat deze niet troebel is.
ho mijn fout, was in de war met blondquote:Op vrijdag 27 juli 2007 23:35 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nou knul, dan heb jij géén Grolsch Weizen op
Hefe = gist. Als het er niet uitgefilterd wordt, blijft het bier troebel.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 22:27 schreef henkde_j het volgende:
ERDINGER
hefe is volgens mij een ingrediënt meen ik te herinneren van de rondleiding bij erdinger.
Bij witbier is dat vooral het effect van tarwevlokken, die zijn zeer eiwitrijk en zorgen voor een heftige schuimkraag.quote:Op zaterdag 28 juli 2007 14:49 schreef freako het volgende:
[..]
Hefe = gist. Als het er niet uitgefilterd wordt, blijft het bier troebel.
Why?quote:Op zaterdag 28 juli 2007 18:35 schreef Eric_Cantona het volgende:
Als je trouwens wil lachen, moet je es Hoegaarden in Maastricht bestellen
Dat is alsof d'r een engeltje op je tong piestquote:Op zaterdag 28 juli 2007 17:46 schreef buitenbeentje het volgende:
En straks weer aan de Weihensephan van de tap.![]()
[afbeelding]
Maar dan zonder de nonnen er bij.![]()
Vieze witte heeft in dit topic inderdaad niet veel te zoeken, wat mij betreft. Maar als je een beetje had opgelet had je 'm wel gewoon zien staan, meerdere keren, waarvan 1 in de OP.quote:Op zaterdag 28 juli 2007 20:28 schreef Aoristus het volgende:
[..]
Dat is alsof d'r een engeltje op je tong piest
Het valt me trouwens op dat niemand nog Wiekse heeft genoemd. Ik vind het zelf niet te zuipen.
Omdat ie een kneusje is dat 't leuk vindt om 'volksverontwaardigingen' te verzinnen. Wieckse Witte wordt al sinds 2002 niet meer in Maastricht gebrouwen.quote:
Verrek! het is ook Wieckse, geen wiekse natuurlijk. Ridderkerke is prima te doen, Witte raaf ook trouwensquote:Op zaterdag 28 juli 2007 20:34 schreef Angel_of_Dth het volgende:
[..]
Vieze witte heeft in dit topic inderdaad niet veel te zoeken, wat mij betreft. Maar als je een beetje had opgelet had je 'm wel gewoon zien staan, meerdere keren, waarvan 1 in de OP.
Dat is toch geen witbierquote:Op zondag 29 juli 2007 00:34 schreef Niec het volgende:
Warsteiner!
Is IJ bier eigenlijk ook in de winkel te krijgen? Zo ja waar?quote:
Ja, alle varianten van ze. Bij de bierspecialist in ieder geval. Waarschijnlijk ook bij sommige slijterijen. En bij de brouwerij zelf natuurlijk.quote:Op zondag 29 juli 2007 00:40 schreef SuperRembo het volgende:
[..]
Is IJ bier eigenlijk ook in de winkel te krijgen? Zo ja waar?
Ik verzin 't niet, heb 't zelf meegemaakt flapdrol ..quote:Op zaterdag 28 juli 2007 20:44 schreef MahirBurekovic het volgende:
[..]
Omdat ie een kneusje is dat 't leuk vindt om 'volksverontwaardigingen' te verzinnen. Wieckse Witte wordt al sinds 2002 niet meer in Maastricht gebrouwen.
Rustig maar... Voortaan weet je wat je tegen zo'n nerd moet zeggen, in ieder geval.quote:Op zondag 29 juli 2007 03:45 schreef Eric_Cantona het volgende:
[..]
Ik verzin 't niet, heb 't zelf meegemaakt flapdrol ..
Ga anders lekker krassen of zo
Heb je het onlangs nog gedronken?quote:
La Trappe heeft geen witbier. Wel blond.quote:
Zeg dan gerust niks...quote:Op maandag 30 juli 2007 12:44 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
La Trappe heeft geen witbier. Wel blond.
En ik had het nog wel zo nagezochtquote:Op maandag 30 juli 2007 13:26 schreef Intermec het volgende:
[..]
Zeg dan gerust niks...
La Trappe Witte Trappist Het eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld. Gebrouwen met zeer aromatische hopsoorten. Witte Trappist wordt niet gefilterd, niet gepastueriseerd en gist na op de fles. In tegenstelling tot de andere bieren van La Trappe moet de Witte Trappist koud worden gedronken. Een frisse dorstlesser met verfijnd karakter! Witte Trappist heeft 5.5% alcohol.
Mja, nu zal ik wel naar de biespecialist móetenquote:Op maandag 30 juli 2007 13:30 schreef Intermec het volgende:
Shame on you! Verplicht een sixpack kopen dan, kun je gelijk je top 3 aanpassen.
Ga het binnenkort als het beter weer is eens keurenquote:Op maandag 30 juli 2007 13:26 schreef Intermec het volgende:
[..]
Zeg dan gerust niks...
La Trappe Witte Trappist Het eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld. Gebrouwen met zeer aromatische hopsoorten. Witte Trappist wordt niet gefilterd, niet gepastueriseerd en gist na op de fles. In tegenstelling tot de andere bieren van La Trappe moet de Witte Trappist koud worden gedronken. Een frisse dorstlesser met verfijnd karakter! Witte Trappist heeft 5.5% alcohol.
[afbeelding]
Ik heb vandaag Korenwolf gehaald (2 blikken), best lekker.quote:Op maandag 30 juli 2007 11:46 schreef vats het volgende:
[afbeelding]
en hoeghaarden vind ik persoonlijk de slechtste....
bier uit blik.............waarom toch.......mag toch hopen dat je het nog wel in een glas uitschenkt hequote:Op dinsdag 31 juli 2007 20:38 schreef Gewas het volgende:
[..]
Ik heb vandaag Korenwolf gehaald (2 blikken), best lekker.![]()
Ja, wel in een glas.quote:Op woensdag 1 augustus 2007 14:37 schreef Orval het volgende:
[..]
bier uit blik.............waarom toch.......mag toch hopen dat je het nog wel in een glas uitschenkt he![]()
maar beste bier in de zomer blijft een orval (en nee, die is niet wit)
maar beste witbiertje blijft een erdinger
Die is best lekkerquote:Op woensdag 1 augustus 2007 17:21 schreef Gewas het volgende:
[..]
Ja, wel in een glas.
Ik heb net Grolsch Weizen gehaald. Is die lekker?
Hier dus ook, 1 kroegje. Een tijdje terug zat ik daar toevallig en toen heb ik er ook maar een besteld. Ik vond het ook erg goed te drinken, de komende tijd zal ik er wel vaker te vinden zijn (nu het weer beter wordt).quote:Op zondag 29 juli 2007 16:40 schreef golfer het volgende:
Bij ons in onze lokale kroeg schenken ze Erdinger Weissbier, prima te drinken, vind ik.
Inderdaad lekker bier.quote:
Maar dat is dan weer niet zo gek als je bedenkt dat A: de originele brouwer steeds aan het recept zat te pielen en daarna heeft Interbrew het overgenomen en een aangepast recept gebruikt (wat je nu dus drinkt). Als je de Hoegaarden "van toen" wilt hebben, moet je Celis White kopen. Dat is van Pierre Celis(de "bedenker" van Hoegaarden) en is het oude recept.quote:Op woensdag 1 augustus 2007 18:19 schreef Againzender het volgende:
Korenwolf en de Witte Trappist vind ik de betere van de grotere brouwers.
Het plaatselijke witbier hier, IJwit, vind ik ook prima te drinken
Hoegaarden is al lang niet meer wat het 15 jaar geleden was, helaas.
en wij zeggen "dank u!" voor de tip!quote:Op woensdag 1 augustus 2007 21:57 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Maar dat is dan weer niet zo gek als je bedenkt dat A: de originele brouwer steeds aan het recept zat te pielen en daarna heeft Interbrew het overgenomen en een aangepast recept gebruikt (wat je nu dus drinkt). Als je de Hoegaarden "van toen" wilt hebben, moet je Celis White kopen. Dat is van Pierre Celis(de "bedenker" van Hoegaarden) en is het oude recept.
quote:Op donderdag 2 augustus 2007 12:40 schreef Againzender het volgende:
[..]
en wij zeggen "dank u!" voor de tip!
Precies, gisteren ook weer. De bestellingopneemmeneer vroeg ik citroen wilde. 'Nee' en wat brengt de glazenbezorgmeneer: Inderdaad een glas MET citroen, waarbij de schuimkraag ook al aardig was geslonken....die heb ik teruggestuurd....quote:Op vrijdag 27 juli 2007 23:20 schreef JDude het volgende:
[..]
Nope, op het terras bestel ik ook zonder, want bijna de gehele horeca lijkt nog te denken dat het wel moet.
Schenk hem wel goed uit...!!!quote:Op woensdag 1 augustus 2007 17:21 schreef Gewas het volgende:
[..]
Ja, wel in een glas.
Ik heb net Grolsch Weizen gehaald. Is die lekker?
Die is prima te doenquote:Op maandag 30 juli 2007 13:26 schreef Intermec het volgende:
[..]
Zeg dan gerust niks...
La Trappe Witte Trappist Het eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld. Gebrouwen met zeer aromatische hopsoorten. Witte Trappist wordt niet gefilterd, niet gepastueriseerd en gist na op de fles. In tegenstelling tot de andere bieren van La Trappe moet de Witte Trappist koud worden gedronken. Een frisse dorstlesser met verfijnd karakter! Witte Trappist heeft 5.5% alcohol.
[afbeelding]
Met een mooie hoge toef schuim die ruim boven de rand uitsteektquote:
Lekker fris biertjequote:Op zondag 5 augustus 2007 19:00 schreef allsystemshalt het volgende:
Ik heb van me pa een bierpakket gehad![]()
![]()
En daar zit ook een witbiertje bij Celis White ik heb die nog nooit gedronken en ben benieuwd.
Als ik hem op heb doe ik verslag van de beproeving![]()
![]()
Redelijk logische 2 en 3quote:Op zondag 12 augustus 2007 18:23 schreef allsystemshalt het volgende:
[..]
Lekker fris biertje![]()
Niet te gekruid dus geen lange nasmaak maar leker dorstlessend![]()
1 Wiekse
2 Celis White
3 Hoegaarden
--> meer witbieren heb ik nog niet geproefd![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |