De Democratische meerderheid in het congres is inderdaad een groot probleem. Diebold had al veel eerder aangepakt moeten worden.quote:Op maandag 13 augustus 2007 22:54 schreef Resonancer het volgende:
Wat n keuzes. Terwijl je maar 1 keus hebt.
[afbeelding]
Ron Paul doet het juist zo goed omdat zijn ideën nu alleen in een internet-echokamer van gelijk gezinden rondgaan die vervolgens de stem-1000-keer scripts erbij pakken als er een poll ergens verschijnt.quote:Op dinsdag 7 augustus 2007 19:06 schreef Klopkoek het volgende:
Valt me ook op dat Ron Paul wordt genegeerd. Wat zou daar achter zitten?
Imo zou Murdoch juist beregeil moeten worden van Ron Pauls ideën....
Ik ben er voor 80% zeker van dat het een Clinton/Obama combinatie wordt voor de Democraten. De enige die roet in het eten kan gooien is Obama zelf, die zich IMHO iets te veel met de Cindy Sheehan / Michael Moore ultra's inlaat en daarmee gematigde Amerikanen afschrikt. John - 2 Americas - Edwards staat in z'n nek te hijgen, en is een goed alternatief. Maarrrrr, als Hilary DE kandidaat voor de Democraten blijkt te zijn, dan zal Gore meedoen. En als Gore meedoet, dan zou Hillary het wel eens niet kunnen halen.quote:Op woensdag 15 augustus 2007 22:18 schreef iruub het volgende:
Als de democraten slim zijn dan zorgen ze voor een ticket: Clinton/ Obama. Succes verzekert voor de komende 8 jaar en je spreekt alle bevolkingsgroepen in de USA aan. Intellect en jeugdigheid samen!![]()
Heeft Gore zo'n aversie tegen Hillary? Dat ie dan perse wel mee wil doen?quote:Op woensdag 15 augustus 2007 23:43 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik ben er voor 80% zeker van dat het een Clinton/Obama combinatie wordt voor de Democraten. De enige die roet in het eten kan gooien is Obama zelf, die zich IMHO iets te veel met de Cindy Sheehan / Michael Moore ultra's inlaat en daarmee gematigde Amerikanen afschrikt. John - 2 Americas - Edwards staat in z'n nek te hijgen, en is een goed alternatief. Maarrrrr, als Hilary DE kandidaat voor de Democraten blijkt te zijn, dan zal Gore meedoen. En als Gore meedoet, dan zou Hillary het wel eens niet kunnen halen.
Ik weet het niet. Beetje vreemde zaak, maar blijkbaar heeft hij zich laten ontvallen dat hij van plan is om zich kandidaat te stellen als Hillary de front-runner is. Dit is een gerucht dat ik helaas niet op het web terug kan vinden.quote:Op donderdag 16 augustus 2007 00:01 schreef Klopkoek het volgende:
Heeft Gore zo'n aversie tegen Hillary? Dat ie dan perse wel mee wil doen?
Ik denk niet dat Gore meedoet. Die heeft het al eens geprobeerd, en zit al lang en breed te genieten van een enorm lekker inkomen in het bedrijfsleven. De eerste Primaries zijn in al in Januari, en Super Tuesday is op 5 Feb. 2008. Dat betekend dus dat ie zich toch echt VOOR ergens in December (filing deadline, zodat ze de ballots nog kunnen drukken) in de strijd moet gooien, en ik geloof niet dat hij dat gaat doen.quote:Op woensdag 15 augustus 2007 23:43 schreef Lyrebird het volgende:
Maarrrrr, als Hilary DE kandidaat voor de Democraten blijkt te zijn, dan zal Gore meedoen. En als Gore meedoet, dan zou Hillary het wel eens niet kunnen halen.
Wat een lariekoek. Er zijn spontaan honderden support groups ontstaan verspreidt over de VS. Dat kan je niet met machines doen.quote:Op dinsdag 14 augustus 2007 12:29 schreef CeeJee het volgende:
[..]
Ron Paul doet het juist zo goed omdat zijn ideën nu alleen in een internet-echokamer van gelijk gezinden rondgaan die vervolgens de stem-1000-keer scripts erbij pakken als er een poll ergens verschijnt.
Mocht Ron Paul in een serieus debat terecht komen is bij binnen de korste keren bekend als de kandidaad die terug wil naar de goudstandaard, pro-genocide is (H.R.180) en verder nog veel meer idiote plannen heeft.
Alsof het daarom zou gaan? Alsof de politici daarop worden geselecteerd.quote:Op vrijdag 24 augustus 2007 04:03 schreef popolon het volgende:
De vraag: Obama heeft geen ervaring ?
Cheney en Rumsfeld hebben de meeste ervaring ooit, heeft dat de wereld (of VS) iets positiefs opgeleverd?
Nee, ik zie Gore ook niet meedoen. Die gaat dat er echt niet voor op het spel zetten.quote:Op donderdag 16 augustus 2007 03:18 schreef maartena het volgende:
[..]
Ik denk niet dat Gore meedoet. Die heeft het al eens geprobeerd, en zit al lang en breed te genieten van een enorm lekker inkomen in het bedrijfsleven. De eerste Primaries zijn in al in Januari, en Super Tuesday is op 5 Feb. 2008. Dat betekend dus dat ie zich toch echt VOOR ergens in December (filing deadline, zodat ze de ballots nog kunnen drukken) in de strijd moet gooien, en ik geloof niet dat hij dat gaat doen.
Hij is al te laat naar mijn mening.
Als dat zo makkelijk is waarom doen de anderen het dan niet?quote:Op dinsdag 14 augustus 2007 12:29 schreef CeeJee het volgende:
Ron Paul doet het juist zo goed omdat zijn ideën nu alleen in een internet-echokamer van gelijk gezinden rondgaan die vervolgens de stem-1000-keer scripts erbij pakken als er een poll ergens verschijnt.
Terugkeer naar de goudstandaard is bepaald geen idioot plan, dat bewijzen de recente ontwikkelingen maar weer 'ns.quote:Mocht Ron Paul in een serieus debat terecht komen is bij binnen de korste keren bekend als de kandidaad die terug wil naar de goudstandaard, pro-genocide is (H.R.180) en verder nog veel meer idiote plannen heeft.
Hij heeft met alle grote voorverkiezingen meegedaan en veegde keer op keer de anderen van tafel. Zeker wat betreft buitenlandse politiek.quote:Op dinsdag 14 augustus 2007 12:29 schreef CeeJee het volgende:
Mocht Ron Paul in een serieus debat terecht komen is bij binnen de korste keren bekend als de kandidaad die terug wil naar de goudstandaard, pro-genocide is (H.R.180) en verder nog veel meer idiote plannen heeft.
Mwoa, tot nu toe winnen ze in bijna iedere poll, en sommige van die polls hebben het zelde mis gehad. Thompson heeft misschien een bekende kop, maar politiek gezien heeft hij niet echt een indrukwekkend verleden, en veel Republikeinen hameren daar nu al op.quote:Op donderdag 6 september 2007 08:28 schreef Frutsel het volgende:
Thompson dus ook kandidaat voor de republikeinen...
Moet zeggen dat ik mijn hart vasthoudt voor Obama/Clinton... zou ze graag zien hoor als president, maar kan me niet voorstellen dat het lukt.. land is zo leip als wat..
Toch vraag ik me af: Hoe corrupt en ouderwets is het land nog..quote:Op donderdag 6 september 2007 08:32 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Mwoa, tot nu toe winnen ze in bijna iedere poll, en sommige van die polls hebben het zelde mis gehad. Thompson heeft misschien een bekende kop, maar politiek gezien heeft hij niet echt een indrukwekkend verleden, en veel Republikeinen hameren daar nu al op.
De republikeinen hebben een behoorlijk trouwe achterban, maar met de schade aan hun reputatie en zonder goede kandidaat redden ze het in 2008 niet.
Zou voor die Obama natuurlijk wel een gouden greep zijn.quote:Op donderdag 6 september 2007 08:39 schreef Frutsel het volgende:
Obama-Oprah '08 ?
WASHINGTON - Wat begon als grap op internet; bumperstickers met Obama-Oprah '08, lijkt volgens de geruchtenmachine stilaan voor het koppel meer te worden dan alleen een grapje. Dat mediaster Oprah Winfrey de zwarte senator Barack Obama uit Illinois steunt in zijn race voor het presidentschap was bekend, maar de samenwerking is het stadium van een simpele donatie en steunbetuiging ontgroeid.
Volgens Amerikaanse media heeft Oprah haar indrukwekkende landgoed in Montecito, Californië, aangeboden voor het houden van een inzameling voor Obama. Het feestje van zaterdag levert de presidentskandidaat naar schating een slordige 3 miljoen dollar op voor zijn campagnekas. De samenwerking gaat volgens de krant Washington Post van woensdag echter vermoedelijk nog inniger worden.
De talkshowpresentatrice voert gesprekken met het team van Obama over het spelen van een grotere rol in de campagne. Ze zal mogelijk haar gezicht lenen voor de reclamecampagne of anders haar imposante schare fans aansporen de kandidaat te steunen en te helpen. Het gaat daarbij om miljoenen mensen en dus heel wat potentiële kiezers.
„Mijn geld gaat geen verschil uitmaken. Mij waarde voor hem, mijn steun aan hem, is vermoedelijk meer waard dan elke cheque die ik voor hem kan uitschrijven”, liet ze zich recentelijk nog ontvallen in de talkshow van Larry King . Dat Oprah uiteindelijk in het Witte Huis terechtkomt lijkt evenwel niet waarschijnlijk. „Ik ben niet echt een politiek figuur. Ik geloof dat hij (Obama) hoop een nieuwe kans biedt in Amerika dus daarom doe ik mee. Ik denk niet dat ik me er ooit nog een keer in meng.” (Bron: Telegraaf)
Die Gallup poll daarover die ik eerder poste is vrij interessant wat dat betreft: http://www.galluppoll.com/content/?ci=26611&pg=1quote:Op donderdag 6 september 2007 08:38 schreef Frutsel het volgende:
[..]
Toch vraag ik me af: Hoe corrupt en ouderwets is het land nog..
Volgens mij zijn er nog zat mensen die geen vrouw als president willen en uit frustratie "dan maar op de republikeinen" stemmen. Laat staan dat Obama de kandidaat wordt... een 'zwarte' president.. dat is nog meer een doorn in het oog van velen volgens mij. Zou me niets verbazen dat de republikeinen daar vruchten van plukken![]()
Heb zelf geen idee wie van die twee 'beter' is...
En zo wordt Obama ook niet lief gevonden door een groot gedeelte van de bevolking en zo worden die Republikeinen al helemaal niet lief gevonden door heel grote delen van de bevolking. Ze wordt geschikt bevonden door de Democraten en als er verkiezingen zouden zijn en Clinton was een presidentskandidaat, dan zou ze president worden.quote:Op donderdag 6 september 2007 15:28 schreef Evil_Jur het volgende:
Ik ken een hoop Amerikanen, en zelfs de meest conservatieve en politiek incorrecte geven aan dat ze geen probleem hebben met op een vrouw stemmen, maar Hillary? No way. Even los van het feit dat ze een vrouw is, wordt ze gewoon niet echt aardig of geschikt gevonden door een groot deel van de bevolking.
Ja dat klopt nadat Kennedy overhoop was geschoten door de republikeinen en de CIA begon de eerste zinloze oorlog en nu zitten we alweer in de volgende zinloze oorlog.quote:Op donderdag 6 september 2007 19:11 schreef Klopkoek het volgende:
Thompson is de man, die gaat de nieuwe president worden. Nog even en de republikeinen zijn 30 jaar achtereenvolgend aan de macht(Clinton was geen Democraat).
Kennedy had zelf al wat stappen genomen richting de oorlog, dus doe nou niet alsof alles de schuld is van de Republikeinen...quote:Op donderdag 6 september 2007 23:07 schreef henkway het volgende:
[..]
Ja dat klopt nadat Kennedy overhoop was geschoten door de republikeinen en de CIA begon de eerste zinloze oorlog en nu zitten we alweer in de volgende zinloze oorlog.
En de republikeinen maar op homojacht ,
Wishful thinking. De Democraten hebben wederom een enorme blunder begaan door geen getalenteerde kandidaten te nomineren die ervaring hebben in de executive branche, zoals voormalig burgemeesters en gouverneurs. Bush mag dan een gehate president zijn en slecht scoren, de cijfers voor de senatoren en het congres zijn nog slechter.quote:Op donderdag 6 september 2007 18:38 schreef Monidique het volgende:
[..]
En zo wordt Obama ook niet lief gevonden door een groot gedeelte van de bevolking en zo worden die Republikeinen al helemaal niet lief gevonden door heel grote delen van de bevolking. Ze wordt geschikt bevonden door de Democraten en als er verkiezingen zouden zijn en Clinton was een presidentskandidaat, dan zou ze president worden.
Clinton was de natuurlijk wel een Democraat, maar wel de meest gematigde Democraat in jaren. Overigens vraag ik me af of hij aan de macht was gekomen als Ross Perot zich niet verkiesbaar had gesteld.quote:Op donderdag 6 september 2007 20:11 schreef ExtraWaskracht het volgende:
Hoezo was Clinton geen democraat?
Kennedy had adviseurs gestuurd die uiteraard de vietnamezen trainden maar weigerde een fullscale war te beginnen, zes maanden na zijn dood begon de oorlog tegen het communistische monster.quote:Op donderdag 6 september 2007 23:18 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Kennedy had zelf al wat stappen genomen richting de oorlog, dus doe nou niet alsof alles de schuld is van de Republikeinen...
Hij kreeg toch met overweldigende meerderheid een second term.quote:Op donderdag 6 september 2007 23:24 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Clinton was de natuurlijk wel een Democraat, maar wel de meest gematigde Democraat in jaren. Overigens vraag ik me af of hij aan de macht was gekomen als Ross Perot zich niet verkiesbaar had gesteld.
quote:Clinton werd tijdens de verkiezingen van 1996 met een ruime marge herkozen ten koste van de Republikeinse kandidaat Bob Dole. De Republikeinen hielden hun meerderheid in het Congres, maar verloren wel enkele zetels
Wat zei je? "Wishful thinking"?quote:Op donderdag 6 september 2007 23:20 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Wishful thinking. De Democraten hebben wederom een enorme blunder begaan door geen getalenteerde kandidaten te nomineren die ervaring hebben in de executive branche, zoals voormalig burgemeesters en gouverneurs. Bush mag dan een gehate president zijn en slecht scoren, de cijfers voor de senatoren en het congres zijn nog slechter.
De Republikeinen maken gehakt van de Democratische kandidaat. Of het nu Hillary, Obama of Edwards is.
't ging mij om de eerste termijn.quote:Op donderdag 6 september 2007 23:38 schreef henkway het volgende:
[..]
Hij kreeg toch met overweldigende meerderheid een second term.![]()
[..]
We zullen wel zien Monidique, we zullen zien.quote:Op vrijdag 7 september 2007 23:43 schreef Monidique het volgende:
[..]
Wat zei je? "Wishful thinking"?
Klets, voor het voortbestaan van de US is het goed als er weer een democraat komt.quote:Op vrijdag 7 september 2007 23:48 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
't ging mij om de eerste termijn.
Hillary en Bill?quote:Op vrijdag 7 september 2007 23:51 schreef henkway het volgende:
[..]
Klets, voor het voortbestaan van de US is het goed als er weer een democraat komt.
Dus een koppel Hillary en Bill zou goed zijn.
poosje geen oorlogen meer, prima
Heel juist, en nu begin ik ook onze Arnie te snappen, die bang wordt van die strakke conservatievenquote:Op zaterdag 8 september 2007 01:10 schreef popolon het volgende:
Ah, republikeinen hebben wel democraitsche kandidaten waar ze mee kunnen leven en vice versa. 't Is niet allemaal zo zwart-wit.
Wel moeten we snel van die verschrikkelijk enge neocons af. Dat tuig verpest niet alleen Amerika maar de hele wereld.
Pro Bush = Anti Amerika, je ziet de kreet steeds vaker en steeds meer begint 't te kloppen.
Zie je die kreet in de VS zelf?quote:Op zaterdag 8 september 2007 01:10 schreef popolon het volgende:
Ah, republikeinen hebben wel democraitsche kandidaten waar ze mee kunnen leven en vice versa. 't Is niet allemaal zo zwart-wit.
Wel moeten we snel van die verschrikkelijk enge neocons af. Dat tuig verpest niet alleen Amerika maar de hele wereld.
Pro Bush = Anti Amerika, je ziet de kreet steeds vaker en steeds meer begint 't te kloppen.
Ja hoor, je ziet ze nog veel erger: 'Asses of Evil' met de koppen van Bush, Cheney en Rumsfeld bijv.quote:
Ik heb die sticker hier nog niet gezien. Wel heel veel Obama stickers, wat weinig goeds voor Obama voorspelt, want mijn studentenstadje is niet direct een doorsnede van de Amerikaanse samenleving.quote:Op zaterdag 8 september 2007 15:12 schreef popolon het volgende:
[..]
Ja hoor, je ziet ze nog veel erger: 'Asses of Evil' met de koppen van Bush, Cheney en Rumsfeld bijv.
Dat zijn dan voornamelijk bumperstickers.
Maar goed, dat hangt ook een beetje van het gebied af waar je woont natuurlijk.
Upcoming Debatesquote:Op maandag 10 september 2007 11:29 schreef Frutsel het volgende:
Wat zijn eigenlijk de belangrijkste data's om nu te gaan volgen ?
Die tot mijn verbijstering en teleurstelling tegen abortus is...quote:Op maandag 10 september 2007 11:25 schreef HenriOsewoudt het volgende:
Ron Paul.
Thxquote:Op maandag 10 september 2007 11:54 schreef HenriOsewoudt het volgende:
[..]
Upcoming Debates
September 17, 2007 - Republican Debate co-sponsored by YouTube.com and CNN.com
September 26, 2007 - NBC News/MSNBC Republican Debatein Hanover, NH
September 27, 2007 - Republican Debate, Baltimore, Maryland, Morgan State University
August 14, 2007 - Democratic Debate, CANCELED. Originally scheduled for Reno, Nevada
September 23, 2007 - Democratic Debate, Detroit, Michigan
October 14, 2007 - Democratic and Republican Debate, Manchester, New Hampshire
October 21, 2007 - Republican Debate Orlando, Florida
November 6, 2007 - Republican Debate Ames, Iowa Iowa State University
Other Important Dates
February 5, 2008 - Super Tuesday, National primaries: 16 states.
May 23-26, 2008 - Libertarian National Convention, Denver, CO
August 25-28, 2008 - Democratic National Convention, Denver, CO
September 1-4, 2008 - Republican National Convention, St. Paul, MIN
November 4, 2008 - 2008 Presidential Election, all 50 states and the District of Columbia.
January 20, 2009 - Inauguration
Maar niet vindt dat een federale overheid daarover hoort te gaan.quote:Op maandag 10 september 2007 11:55 schreef Floripas het volgende:
Die tot mijn verbijstering en teleurstelling tegen abortus is...
Heh, whatchagonnado.quote:Op maandag 10 september 2007 12:03 schreef HenriOsewoudt het volgende:
[..]
Maar niet vindt dat een federale overheid daarover hoort te gaan.
Overigens heb ik zelf ook nog altijd een dubbel gevoel bij Ron Paul. Tenslotte gebruikt hij de doodlopende weg van de democratie om aan de macht te komen. Ook hij zal de corrumperende valkuilen die dat met zich meebrengt niet kunnen omzeilen. Maar het is wel een verademing om een politicus te zien die wél kaas heeft gegeten van economie. En leuk om te zien dat zijn boodschap steeds meer weerklank vindt.
Ook goed om Flori weer te zien trouwens! Nog geen tien minuten binnen en de discussie gaat alweer over porno![]()
Dat hangt er erg vanaf wie je 't vraagt. Internet loopt weg met 'm, maar als je met een clipboard voor de WalMart gaat staan komt hij op nog geen procent.quote:Op maandag 10 september 2007 12:15 schreef MrX1982 het volgende:
Met dat abortus standpunt van Ron Paul valt wel te leven. Interessante kandidaat. Hoe is zijn populariteit eigenlijk in Amerika?
Wacht eens even.quote:Op maandag 10 september 2007 12:03 schreef HenriOsewoudt het volgende:
[..]
Maar niet vindt dat een federale overheid daarover hoort te gaan.
Tja, acteur, bekend gezicht, het blijft natuurlijk wel Amerika. Echt verklaren kan ik het ook niet, misschien dat onze users ter plaatse er wat meer over kunnen zeggen? Lyrebird, kom er maar in...quote:Op maandag 10 september 2007 17:05 schreef Floripas het volgende:
Fred Thompson 28%?
Gek, ik vind hem er niet uitspringen. Heb jij een verklaring?
Zo ben ik ook, dus ik mag dat wel.quote:Op maandag 10 september 2007 17:10 schreef popolon het volgende:
Het blijft wel een 'my way or the highway' persoon, da's weer jammer.
quote:Is He for Real?
Assessing non-non-candidate Fred Thompson
BYRON YORK
Philadelphia
It’s late July, and even though he’s been on the non-campaign trail for five months, Fred Thompson has yet to appear on the same dais with any other Republican presidential candidate. That’s about to change here at the Marriott Downtown, where both Thompson, the former senator from Tennessee, and Mike Huckabee, the former governor of Arkansas, are scheduled to address the annual meeting of the American Legislative Exchange Council, better known as ALEC. Its members aren’t just any voters; they are state senators and representatives and other plugged-in politicos, mostly conservatives, from around the country. They’re good people to know: If you’re a Republican running for something, it never hurts to be tight with the top officials in Georgia, or Virginia, or Missouri. They’re all here today, and a lot of them have been waiting for months to get their first up-close look at Thompson.
The event, a lunch in a hall packed almost beyond capacity, isn’t really a contest, but it is a contrast. At this point in the campaign, Huckabee has performed well in three GOP debates and has polished his stump speech in hundreds of appearances. A man who has famously gone from obesity to running marathons, he’s in top shape, on his game. He gives a speech that is tight, well-constructed, and impassioned, all from one scribbled notecard. By the time he’s finished, the ALEC members are on their feet.
After a break, Thompson enters to great applause; the crowd is clearly ready to love him. But this, as it turns out, is not his day. He’s just flown in overnight from San Diego, where he appeared at one of Sean Hannity’s Freedom Concerts, and he appears a bit tired. Then, instead of delivering a rousing declaration of principles, he launches into a dry treatise on federalism. It’s an important topic to these state officials, who agree with every word Thompson has to say about keeping the federal government out of state affairs. But it’s just not what they expected, or were hoping to hear. To make things worse, the teleprompter goes on the blink for Thompson’s speech, forcing him to put on his reading glasses and spend a lot of time peering at his text. And finally, when Thompson works a crowded rope-line after the speech, he becomes so overheated that when he ditches his suit coat he reveals a shirt soaked completely through, looking much the worse for wear. Huckabee, for his part, is shaking hands and posing for pictures on the other side of the room, coat on, looking cool.
When it’s all over, most observers agree that the former governor has run rings around the former senator. “The consensus of the crowd was that Huckabee wowed ’em,” John Wiles, a state senator from Georgia, tells me. “Thompson’s speech was a disappointment.”
“I thought Thompson really blew a good opportunity,” says Bill Howell, who is speaker of the Virginia House of Delegates. “In my mind, Huckabee is right on, has a great delivery, is very articulate — all the things Thompson wasn’t.” Others are a bit more diplomatic — they say the speeches were just too different to compare — but they often add that they think Mike Huckabee is quite a speaker.
Thompson’s Philadelphia stop is perhaps a small preview of his campaign to come. After much build-up, people came to see him with high expectations. Huckabee, having been in the race for months, was ready to rumble. And Thompson found himself under an intense — indeed, a literally hot — spotlight. Put it all together, and his appearance brought with it a high potential for disappointing, or at least underwhelming, the crowd.
Until now, Thompson, the former star of TV’s Law & Order, has conducted an unconventional and brilliant campaign of “testing the waters,” using the Internet, radio, and a few TV and personal appearances to attract an enthusiastic following among Republicans looking for an alternative to the current field of presidential candidates. But soon his campaign-to-be — he’ll formally declare next month — will become more traditional. After Labor Day, voters will begin to pay serious attention to the candidates, and Thompson will be up against not just Huckabee but Rudy Giuliani, Mitt Romney, and his old colleague John McCain. Unlike his opponents, who will be cruising in high gear — they’ve been running hard for months now — Thompson will be learning on the fly, with a newly hired staff that is already having trouble working together and a candidate who hasn’t run a serious campaign since his first election to the Senate in 1994. Most important, he’ll have to convince Republican voters that he’s truly different from the rest, that he’s the real conservative in the race and, underneath the TV-star polish, not just another senator who wants to become president. It’s an enormous gamble, even for a man who has undeniable appeal to the GOP base. These days, Fred Thompson is a man with no room for error.
CREATING THE BUZZ
The McLean Family Restaurant is a popular storefront — simple food, plain setting, folksy atmosphere — not far from Thompson’s home and campaign offices in McLean, Va. Since it’s in a well-to-do suburb of Washington, a lot of politicians pass through — you wouldn’t be surprised to spot Newt Gingrich or Patrick Leahy there — and, one morning in August, Thompson joins me in a back booth to discuss the enormous effort of trying to get a presidential campaign going in the space of a few months.
Most candidates take years to decide that they want to run for president, he explains. He first started hearing from supporters perhaps nine months ago, after then-Sen. Bill Frist abandoned his run for president. (Thompson says he would not have considered running had his fellow Tennessean stayed in the race.) “I had a bunch of people from Tennessee want to fly up, a group of my old friends and supporters, to talk to me about it,” Thompson tells me. He was flattered but not interested. “I asked them not to [come],” Thompson says. “It was going to be to encourage me to get in, and I didn’t think I would.”
He meant it. Tennessee congressman Zach Wamp, a friend, called Thompson last December, a few days after Frist’s announcement, to gauge Thompson’s interest. “It wasn’t even on his radar screen,” Wamp tells me. “He said his new child had just been born, his career was fantastic, and he was finally making some money. The answer was no.”
At some point in the next few months, though, Thompson’s mind began to change. Polls regularly showed that Republican voters weren’t happy with their choices in the GOP race. Everyone knew the problem: Giuliani is too liberal on social issues, Romney is a flip-flopper, McCain — well, a lot of conservatives don’t like him and never will. Thompson tells me he didn’t size up the field when making his decision to explore a race — “My focus certainly has not been, ‘Aha, this is a weak field, this is an opportunity for a nice young man like myself’” — but he did realize that he didn’t see the perfect candidate out there. “Clearly, if I saw someone who I said, ‘This is the right person for these times who can win,’ and it was clear to me, I probably would have been thinking totally differently.”
In January and February, Thompson started seriously thinking about a run, and while he was hearing encouragement from supporters around the country, he set about raising his profile to create more support. Along with his wife, Jeri, who played a key role in the effort, and three friends — Mark Corallo, a former Justice Department spokesman; David Bossie, a former top congressional investigator who now runs the group Citizens United; and Ed McFadden, another former Justice official, all of whom worked free of charge and in their spare time — Thompson devised the strategy that made him the talk of the conservative world.
First, the group paid a lot of attention to the conservative web. Jeri Thompson got in touch with National Review Online to ask if the website would be interested in publishing transcripts of Thompson’s radio commentaries. (It was, and NRO published the commentaries semi-regularly until it became clear that Thompson was running.) Then they reached out to sympathetic bloggers. For example, in late January Erick Erickson, the Georgia political consultant who runs the blog Redstate, posted an article headlined “They All Suck,” in which he denounced the Republican presidential field, “from the lecherous adulterer to the egomaniacal nut job to the flip-flopping opportunist with the perfect hair.” A few weeks later, Erickson tells me, “I got a call from a friend of mine who is also a friend of Fred’s. He said, ‘I hear you’re uninspired by other candidates. What do you think of Fred Thompson?’” Word of Thompson began to appear on Redstate, and Erickson soon heard from colleagues in the blogosphere. “I’ve had several other people say they had similar experiences — people calling them up and saying, ‘I hear you’re not excited by the other candidates, what do you think of Fred Thompson?’” Erickson says. “And all of a sudden they were enveloped in the campaign, networking back and forth with each other. It all happened very quickly.”
The friend who called Erickson was Ed McFadden, who was also in close contact with The American Spectator’s website, where pro-Thompson postings began to appear. In web-speak, Thompson had gone viral, at least in conservative circles. The buzz reached a climax in early March, when the possibility of a Thompson candidacy dominated the annual Conservative Political Action Conference, or CPAC, in Washington. Carl Cameron, chief political correspondent for Fox News, picked up on it and reported that Thompson was “seriously considering” a run for president. A week later, Thompson appeared on Fox News Sunday and confirmed all the talk. “I’m giving some thought to it,” he told host Chris Wallace. “[I’m] going to leave the door open.”
“The response was substantial,” Thompson tells me, with a bit of dry understatement. “So I thought more about it, and the response continued to be substantial, so over a period of time, I decided that I was going to put myself in a position to do it.” Still more buzz followed when Thompson filled in for radio commentator Paul Harvey in March, and later, when Thompson filmed a response to filmmaker Michael Moore’s movie Sicko. Featuring Thompson in his office, an unlit cigar in his mouth, the video was brief — all of 38 seconds — and just as biting as Moore himself. In the space of a few days, Thompson racked up up more than two million views on websites like Breitbart.tv and YouTube. “We learned that rapid response, along with a conservative message and a bit of humor, delivered via video, can be a very helpful tool when you’re trying to put together a campaign for president very late with a limited ability to raise money,” says one insider. “It was an enormous boost for his potential candidacy.”
By summer, Thompson was riding high in the polls without having engaged in any of the rigors of traditional campaigning. He had come up with a brilliant strategy, one that might well be studied closely in future elections. But it left one question unanswered: What would a Thompson candidacy be about?
IS HE DIFFERENT?
Americans like executive experience when it comes to choosing a president; every occupant of the White House since John F. Kennedy has been either a governor or a vice president before taking office. The senators and former senators who run for president know this, so they usually tout their experience by portraying themselves as can-do guys, making things happen in Congress — just like real executives.
Not Fred Thompson. During his years in the Senate from 1994 to 2003, it was well known that he wasn’t terribly fond of the work. He still isn’t. During our meeting in McLean, when I ask him to tell me about his two or three most significant accomplishments in the Senate, he quickly shoots back: “You mean besides leaving the Senate?”
After a laugh, he continues. “I came to the Senate in order to help balance the budget, cut taxes, make Congress live under the laws that everybody else had to live under, start to rebuild and improve our defense, and reform welfare. I was involved in all that, and I think I was the leader in some of it.” While those are big accomplishments, they are group accomplishments, and Thompson’s claim is pretty modest, at least for a presidential candidate; 50 other Republican senators from that era could say something similar.
Thompson also points out that he played a leading role in passing the bill creating the Department of Homeland Security, although he concedes that that may or may not have been the best way to address post-9/11 concerns. And he defends his role as a big booster of the McCain-Feingold campaign-finance law; he was the one who pushed, successfully, to raise what used to be the $1,000 limit on so-called “hard money” contributions. Whatever flak he has taken from conservatives who hated McCain-Feingold, Thompson tells me, “That bill would have been a lot worse if it hadn’t been for me, because we would be where we are today, only with $1,000 limits.”
That’s not exactly the stuff of campaign commercials. Rather than his Senate record, Thompson will likely base his campaign on his belief that he can succeed in enacting a conservative agenda where other candidates would fail. And for the conservative voters who make up the Republican primary electorate, four issues — Iraq and national security; the Supreme Court; taxes and the economy; and abortion and gay marriage — will be critical.
On Iraq, Thompson, like all the other Republican candidates, supports giving the troop surge time to succeed. “We should not be competing with each other to see who can put up the white flag first,” he tells me. “It makes us look weak and divided and gives encouragement to the enemy.”
Still, Thompson doesn’t hesitate to show his unhappiness with George W. Bush’s conduct of the war in 2004, 2005, and 2006. “The strategy for a long time was just to kind of hold our own and hunker down while we trained the Iraqis to take care of themselves and for the government to get on its feet,” he tells me. “Hindsight is 20/20, and I guess there’s a case to be made for that, but there’s not a case to be made for it year after year after year when the situation continues to get worse.” When I ask Thompson about a statement last January by White House spokesman Tony Snow that American troops had “their hands tied behind their backs” by restrictive rules of engagement prior to the surge, he shakes his head. “The first thing I thought,” he says, “was why in the devil were they ever fighting with their hands tied behind their backs?”
Now, even if American troops are on the right track, Thompson can’t say how long the battle will go on. Calls for a quick American withdrawal from Iraq, he says, “reflect a lack of understanding that we are in a historic global conflict with people who look upon this as a war that’s been going on for centuries, and they’re plenty willing for it to go on for more centuries.” On the campaign trail, he’ll tell voters we’re in the fight for a long, long time.
The Supreme Court, and judicial issues in general, are Thompson’s strong suit. Not only does he have the background — the Watergate investigation, the Senate Judiciary Committee, private practice, and the job of guiding John Roberts through his confirmation hearings — he also knows the conservative legal stars who would likely be candidates for the Court in coming years. But he won’t name names, beyond the men already there. “I like Roberts and Alito and Scalia and Thomas,” he tells me. “We’re in a heck of a lot better shape because of Roberts and Alito, and one more gain would put us in even better shape.” Should he become president, Thompson would undoubtedly try to nominate that elusive fifth conservative.
On the economy, Thompson supports extending the Bush tax cuts, but he hasn’t, as some have claimed, signed on to the “Fair Tax” proposal that would replace income taxes with a consumption tax. “I believe in a progressive tax system,” Thompson tells me. “But we’ve got 40 percent of Americans now paying the entire tax bill, or 99 percent of it, and five percent are paying over half the taxes in America. That’s pretty progressive, and it shouldn’t be more so.”
At virtually every public appearance, Thompson pushes the idea of entitlement reform. In a talk with donors before his Philadelphia speech, and again with me in McLean, he stresses the coming bankruptcy of Social Security. As president, he would try to reform the system. Since George W. Bush failed to do that — at perhaps his strongest moment as president, immediately after his 2004 election victory, and with 55 Republican votes in the Senate — I ask Thompson why he thinks he can succeed. “I think that’s leadership that can only come from the top,” he tells me. “What’s happened in the past is interesting and relevant, but not in any way determinative of the future.”
On abortion, Thompson has a solid pro-life Senate voting record. But he was hurt recently when the Los Angeles Times reported that in 1991 he lobbied on behalf of the National Family Planning and Reproductive Health Association, which was seeking to change the rule against abortion counseling at clinics that receive federal money. Later stories showed that Thompson billed for nearly 20 hours of work on the project.
A Thompson spokesman first denied that Thompson had ever lobbied on behalf of the association. Then the campaign began to backtrack. Now, Thompson, who admits he mishandled the controversy, says he doesn’t remember what happened. “Clearly, I did some work for them,” he tells me. “I don’t remember what I did, but clearly I did something, so I was representing a pro-choice group.”
As for abortion itself, Thompson says he’s always been against it, but his feelings have deepened since seeing sonograms of his daughter Hayden, now three. “Although my votes remain the same, and my administration would remain the same as they otherwise would in terms of being pro-life, as a person, as a human being, I do have a deeper understanding and feeling than in times past.”
On gay marriage, Thompson is opposed, but he believes states should be free to recognize civil unions. “If people want to make arrangements and understandings with each other, there’s nothing the government should do to interfere with that, as far as I’m concerned,” he tells me. But the issue should be left to the states, which “ought to have the right to make whatever different laws on civil unions that they want to make, or not have them at all.”
Altogether, there’s no doubt that Thompson is a solid conservative who would govern as one. But it’s hard to claim that his positions are terribly different from those of the other conservatives running for the Republican presidential nomination. Instead, what Thompson is betting on — he said so explicitly in his discussion of Social Security — is that he will be a more effective leader than the other guys, and that he will be more able to convince ordinary Americans to support his initiatives. But first he has to convince them to vote for him.
THE COMING CAMPAIGN
In the spring, Thompson brought in pollster John McLaughlin for advice on the state of the GOP race. McLaughlin had felt there was a gap in the field ever since his favored conservative candidate, former Virginia senator George Allen, dropped out of the race. He told Thompson conditions were right for a new candidate. “You could see where, among voters who were supporting Rudy and McCain, support was soft,” McLaughlin tells me. “The actual voters were to the right of the candidates they were voting for. Six out of ten of Rudy’s and McCain’s supporters were conservatives, and three out of ten were very conservative.”
McLaughlin became part of a group of advisers that has grown from the original team of Thompson, his wife, and three friends to the proportions of a formal campaign. Thompson has hired a new campaign chief, a communications director, a spokesman, issue people, advance people — lots of staff, although their number is still significantly smaller than other campaigns. With that growth has come what insiders call growing pains. In July, the campaign parted ways with Tom Collamore, a Thompson friend who ran the effort in its early days. Other staffers departed as well, as Randy Enwright, a respected GOP operative from Florida, was brought in to run the effort. Thompson calls it nothing unusual for a new campaign. “It’s not a wholesale shakeup,” he tells me. “Hell, I may do that another time or two before it’s over with.”
The changes came amid rumors that Jeri Thompson was really running things, and that her presence caused friction among the staff. There’s no doubt she has been a powerful force in the effort from the beginning: “We started literally from the kitchen table a few months ago,” Thompson says. But during our conversation Thompson tells me she has always acted at his behest. “She did what I asked her to do.”
The criticism is sure to accelerate in coming months, as Republican opponents who mostly steered clear of Thompson during the summer will include him in the normal rough-and-tumble of the campaign. Things are already getting tough in private conversations. “He is a conceptual candidate,” sniffs one insider from a rival campaign. “Sure, he can point to how he voted on motions to recommit, but this campaign is going to be about the future, and he hasn’t really laid out any positions beyond rhetorical talking points.”
“It’s a non-non-campaign, and maybe there’s more media fabrication about it than anything else,” says an official from another camp. And from yet another: “The whole thing got out of hand. Everyone thought it was going to be easy and fun, and it’s not going to work. Campaigns are really, really hard, even when you’re doing everything right and have the fire in the belly. You can’t do it on the back of an envelope at the last minute.”
Is Thompson ready? Despite the claims that he’s not a hard charger, he seems to be going pretty fast these days. He’s been working out and slimming down (at McLean Family Restaurant, he ordered a vegetarian omelet with EggBeaters). He looks good, but at some point his health and motivation will become issues. In April, he revealed that he has non-Hodgkins lymphoma, a slow-moving cancer that his doctors say is in remission; beyond that, he says, his health is good. And then there is his age. Thompson will be 66 on Inauguration Day 2009. Only two presidents — Ronald Reagan, who turned out pretty well, and William Henry Harrison, who didn’t — were older when they took office. “My cards are on the table,” Thompson tells me when I asked about his age. “People are free to judge for themselves.”
In the end, the verdict on Thompson will depend on whether he can convince voters that he really is different from the other, more established GOP candidates, and that he has the best chance of defeating Hillary Clinton or Barack Obama in November 2008. Thompson is an impressive man, sly-smart with varied life experiences, and he has convinced himself he can do it his way. Whether his plan can survive contact with the real world of the campaign trail is another question.
Dat is Bush ook, dovemans oren zijn het.quote:Op maandag 10 september 2007 17:14 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Zo ben ik ook, dus ik mag dat wel.![]()
Daar ben ik het niet mee eens. Reagan stond ook alleen met z'n kruistocht tegen het 'Evil Empire'. Soms moet je tegen de stroom inzwemmen als je goede ideeen hebt. Dan zijn dovemans oren best handig.quote:Op maandag 10 september 2007 17:20 schreef popolon het volgende:
[..]
Dat is Bush ook, dovemans oren zijn het.
Als een democratie zou je je moeten openstellen voor geluiden uit de samenleving, zeker als deze luider en luider worden.
Ik heb niks tegen standvastige mensen maar koppig en oostindisch doof is daarentegen iets wat we in de VS niet meer nodig hebben, en dat is Bush, en zo zou Thompson kunnen worden.
In Reagan's tijd had je tenminste een duidelijke vijand, je wist waar 'ie was. Die tijden van zulke 'oorlogen' zijn helaas, ja dat klinkt raar, voorbij. Ik mag toch hopen dat je GW's prestaties niet gaat vergelijken met Reagan's, dan komt RR er met gemak bovenuit.quote:Op maandag 10 september 2007 17:36 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Daar ben ik het niet mee eens. Reagan stond ook alleen met z'n kruistocht tegen het 'Evil Empire'. Soms moet je tegen de stroom inzwemmen als je goede ideeen hebt. Dan zijn dovemans oren best handig.
Het Nederlandse kabinet daarentegen reserveerde 100 dagen om te luisteren naar de samenleving. Daar hebben we prachtwijken voor teruggekregen.
Klein punt: moet je wel goede ideeen hebben.quote:Op maandag 10 september 2007 17:36 schreef Lyrebird het volgende:
Daar ben ik het niet mee eens. Reagan stond ook alleen met z'n kruistocht tegen het 'Evil Empire'. Soms moet je tegen de stroom inzwemmen als je goede ideeen hebt. Dan zijn dovemans oren best handig.
Klopt. En die mis ik bij Bush.quote:Op maandag 10 september 2007 18:09 schreef gronk het volgende:
[..]
Klein punt: moet je wel goede ideeen hebben.
Nee, doe ik zeker niet. Reagan was een vele betere president dan Bush.quote:Op maandag 10 september 2007 17:47 schreef popolon het volgende:
In Reagan's tijd had je tenminste een duidelijke vijand, je wist waar 'ie was. Die tijden van zulke 'oorlogen' zijn helaas, ja dat klinkt raar, voorbij. Ik mag toch hopen dat je GW's prestaties niet gaat vergelijken met Reagan's, dan komt RR er met gemak bovenuit.
Andere uiterste.quote:Waarom je nu met de Nederlandse regering op de proppen komt weet ik niet, misschien om het andere uiterste aan te geven? Waar zeg ik dat ik dat goedkeur? Bij mij is het niet allemaal of zwart l of wit namelijk.
Ik denk niet dat Bush zijn eigen volk verwaarloosd heeft. Verre van dat. De overheidsuitgaven zijn onder zijn bewind gigantisch gestegen en een te groot deel is naar No child left behind en Medicare/Medicaid gegaan.quote:Voet bij stuk houden, kritiek wegwuiven en je eigen bevolking negeren en verwaarlozen is geen goede eigenschap Lyrebird, dat weet jij ook wel.
Een standvastig persoon is totaal iets anders dan een idioot met oogkleppen op.
En de 'war on terror' die je niet kunt winnen en Iraq om er maar een paar geldverslindende zaken te noemen. New Orleans is nog steeds een grote rotzooi, het is behelpen met de infrastructuur op vele plekken, veel mensen kunnen geen ziektekosten meer betalen etc. Verwaarlozen? Ja, zo kun je het toch wel noemen.quote:Op maandag 10 september 2007 18:43 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Nee, doe ik zeker niet. Reagan was een vele betere president dan Bush.
[..]
Andere uiterste.
[..]
Ik denk niet dat Bush zijn eigen volk verwaarloosd heeft. Verre van dat. De overheidsuitgaven zijn onder zijn bewind gigantisch gestegen en een te groot deel is naar No child left behind en Medicare/Medicaid gegaan.
Thompson heeft een verleden als terroristenvriend, Y).quote:Op maandag 10 september 2007 19:26 schreef Klopkoek het volgende:
Thompson heeft een verleden als lobbyist op K-street.
Thompson heeft een verleden als terroristenvriend,quote:Op maandag 10 september 2007 19:26 schreef Klopkoek het volgende:
Thompson heeft een verleden als lobbyist op K-street.
Bron? Argumentatie?quote:Op maandag 10 september 2007 21:12 schreef Monidique het volgende:
[..]
Thompson heeft een verleden als terroristenvriend,.
O, Klopkoekje toch, is het weer zover? Die week weer? Mijn favoriet Ron Paul? De grootste terroristenvriend? Argumentatie?quote:Op maandag 10 september 2007 22:07 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Bron? Argumentatie?
Kan me nauwelijks voorstellen dat hij een nóg grotere terroristenvriend als jouw favoriet Ron Paul is.
http://www.msnbc.msn.com/id/20678003/quote:A little over three years after Pan Am Flight 103 blew up over Lockerbie, Scotland, Fred D. Thompson provided advice to a colleague about one of his law firm’s new clients: The man representing the two Libyan intelligence officials charged in the terrorist bombing.
quote:Op maandag 1 oktober 2007 15:26 schreef HenriOsewoudt het volgende:
Did you know that Ron Paul delivered over 4000 babies as a doctor???
Hij is echt een van de meest aantrekkelijke kandidaten voor mij, maar kom op, de man is al 72!quote:Op maandag 1 oktober 2007 15:26 schreef HenriOsewoudt het volgende:
Did you know that Ron Paul placed second at the Values Voters Debate, and has won EVERY debate outside of that one???
Did you know that Ron Paul is the most searched term on Google, including Paris Hilton???
Did you know that Ron Paul has won more straw polls than all of the other candidates???
Did you know that Ron Paul just raised one million dollars online in just 7 days???
Did you know that Ron Paul has more money coming from military veterans than any other candidate???
Did you know that Ron Paul is the only Republican who is against the Iraq War and voted against it???
Did you know that Ron Paul has more youtube channel subscribers than all presidential candidates combined???
Did you know that Ron Paul voted against the Patriot Act???
Did you know that Ron Paul has never voted to raise taxes???
Did you know that Ron Paul has never voted against the 2nd Amendment???
Did you know that Ron Paul delivered over 4000 babies as a doctor???
Did you know that Ron Paul has served 10 terms as a congressman with a stellar and consistent record???
Did you know that hundreds of songs and thousands of videos are online for the good Doctor???
Dat is precies waarom Ron Paul de enige republikein is die in staat mag worden geacht Hillary of Obama te verslaan. Die opvatting lijkt ook in Amerika steeds meer gehoor te vinden.quote:Op woensdag 3 oktober 2007 19:50 schreef henkway het volgende:
geef de republikeinen geen enkele kans meer, na het IRAK debacle
Ja, maar vermoedelijk is het nog altijd een peuleschil ivm de totale fondsen die de drie andere genoemde kandidaten tot hun beschikking hebben.quote:Op woensdag 3 oktober 2007 19:47 schreef HenriOsewoudt het volgende:
"The Ron Paul 2008 presidential campaign raised $5,080,000 during the third quarter of 2007. That is an impressive 114 percent increase from the second quarter.
Ron Paul's 114 percent increase is in stark contrast to the decrease suffered by Mitt Romney, Rudy Giuliani, and John McCain. Romney's fundraising was down 29 percent. Giuliani was down 40 percent. McCain was down 55 percent."
Bbbron?quote:Op woensdag 3 oktober 2007 19:52 schreef HenriOsewoudt het volgende:
[..]
Dat is precies waarom Ron Paul de enige republikein is die in staat mag worden geacht Hillary of Obama te verslaan. Die opvatting lijkt ook in Amerika steeds meer gehoor te vinden.
Die heb ik gemist dan. Ik zou er niet al te snel op rekenen.quote:Op woensdag 3 oktober 2007 19:52 schreef HenriOsewoudt het volgende:
[..]
Dat is precies waarom Ron Paul de enige republikein is die in staat mag worden geacht Hillary of Obama te verslaan. Die opvatting lijkt ook in Amerika steeds meer gehoor te vinden.
Want al die brave Democraten zoals Hillary stemden tegen natuurlijk, en de rest moest er ook niets van hebbenquote:Op woensdag 3 oktober 2007 19:50 schreef henkway het volgende:
geef de republikeinen geen enkele kans meer, na het IRAK debacle
http://nl.youtube.com/watch?v=a30rJQbDDno
Ik reageerde niet op je post. Aanwijzingen over die opvatting vind je vooralsnog vooral in de blogosphere zoals hier en hier maar ook hier.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 00:01 schreef Monidique het volgende:
Ja, maar daar lijkt het niet te gaan over die opvatting die groeiende is dat hij de enige is de een Democraat kan verslaan,
LOL! HenriO, je laat je weer meeslepen door je Libertarische vrienden die er wel vaker een handje in hebben om statistieken op een amateuristische manier te misbruiken.quote:Op woensdag 3 oktober 2007 19:47 schreef HenriOsewoudt het volgende:
"The Ron Paul 2008 presidential campaign raised $5,080,000 during the third quarter of 2007. That is an impressive 114 percent increase from the second quarter.
Ron Paul's 114 percent increase is in stark contrast to the decrease suffered by Mitt Romney, Rudy Giuliani, and John McCain. Romney's fundraising was down 29 percent. Giuliani was down 40 percent. McCain was down 55 percent."
Ik kan de totaalcijfers van het derde kwartaal nog nergens vinden maar uit dit overzicht blijkt al dat 5 miljoen dollar toch echt serious money is. Alleen Hillary en Obama hebben significant veel meer te besteden. Het feit dat de 5 miljoen van Paul opzien baart blijkt ook uit de aandacht die hij ineens van de MSM krijgt, zoals gisteren op ABC.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 10:44 schreef Lyrebird het volgende:
LOL! HenriO, je laat je weer meeslepen door je Libertarische vrienden die er wel vaker een handje in hebben om statistieken op een amateuristische manier te misbruiken.
Het gaat hier om relatieve veranderingen, niet om een absolute ranglijst. Als je naar het totaalplaatje kijkt, dan loopt jouw grote vriend Paul gigantisch achter op Romney en Guiliani. Hij maakt geen enkele kans.
Waarschijnlijk vierde, Fred Thompson is in dat overzicht nog niet opgenomen. De cijfers zijn nog niet bekend maar verwacht wordt dat Giuliani en Romney rond de 10 miljoen en Thompson rond de 8 miljoen heeft binnengehaald het laatste kwartaal.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 11:01 schreef ExtraWaskracht het volgende:
http://www.cnn.com/ELECTION/2008/money/gop.html
Als dat staatje bijgewerkt zou worden, dan zou hij op de 4e plek komen qua funds... wel idd aanzienlijk minder dan de drie erboven, dat wel.
Interessant overzicht! De staten New York en Californie domineren bij de donatie's en het overgrote deel gaat naar de Democraten. Het wordt tijd dat er een comprehensive campaign finance reform komt.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 11:03 schreef HenriOsewoudt het volgende:
Dit overzicht bedoel ik. Duidelijker omdat het ook de gespendeerde bedragen, cash on hand en schulden (!) van de diverse kandidaten toont.
MBO?quote:Op dinsdag 9 oktober 2007 22:50 schreef Jihadjoestinkt het volgende:
VS![]()
Acherlijk kutland.
Irak aanvallen ok, maar een dam en brug bouwen ho maar !!!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |