Jij bent de TS (Topic starter) en de OP is zeer duidelijk! Zo willen we het graag zien in dit topic!quote:Op woensdag 27 april 2005 03:22 schreef i-spy24 het volgende:
Dus een beetje moeite moeten de TS wel doen om de thread/zone leuk te houden ...
Inclusief drinken ongeveer ¤ 70quote:Op donderdag 29 september 2005 12:51 schreef doraantje het volgende:
wat heb je voor dit betaald in de bonnefooi?
quote:Op woensdag 19 oktober 2005 11:31 schreef PDOA het volgende:
http://www.maarhoewashet.nl
Leuke beschrijvingen van restaurants en andere eetgelegenheden in Utrecht. Check deze bijvoorbeeld van Hemingway op Jan's Kerkhof:
maandag,26 september,2005
Hemingway
Net teruggekeerd van een expeditie naar Drenthe, kreeg ik zaterdagmiddag een sms'je van Paalman. Of ik zin had in een nazomerborrel. Negen minuten later zaten we op het terras van Hemingway (Janskerkhof 6), een voor mij ongebruikelijke borrellokatie, maar ach, ze hebben er bier en je hebt er een mooi uitzicht op het standbeeld van bisschop Willibrord en zijn trouwe paard Jolly Jumper.
Dat bier moest ik dan wel zelf halen, want de enige barman kon de drukte van een vol terras niet aan, of had gewoon geen zin om naar buiten te komen. Dus ging ik het lege café in. 'Een koffie met cognac voor Paalman en een Westmalle Dubbel voor mij,' zei ik met mijn mooie stem tegen de glazenspoelende barman. 'Wat voor cognac heeft u zoal?' voegde ik eraan toe.
De barman draaide zich om en ging met een vinger langs de flessen sterke drank. 'Even kijken... Wat dacht u van een DOM Bénédictine?' vroeg hij.
'Eh... Dat is een likeur, dat lijkt me geen goed idee,' antwoordde ik. Likeur is immers zoete meuk en Paalman houdt niet van zoete meuk. Daar wordt Paalman onrustig van, net als van jonge meisjes.
'O,' zei de barman. Zijn vinger bleef een tijdje in de lucht hangen, op zoek naar wat hij dacht dat cognac was. Opeens zag ik tussen de flessen waarschijnlijk de enige cognac in deze tent: Bisquit. Volgens mij hadden zij ooit die reclame Bisquit, wie lust 'm nie? Niet slecht, maar het haalt het natuurlijk niet bij de slogan Westmalle? Best knalle! Bisquit, dat moest het dan maar worden.
Dit akkefietje en alles wat nog zou volgen paste prima in wat nu al een onbewust onsuccesvol horeca-weekend was voor ons beiden. Paalman was vrijdagavond op het terras van restaurant Noort gedist door de uitbater, waarna hij en zijn eega opstonden en wegliepen, waarna ze honderd meter verderop werden ingehaald door een hijgende serveerster die verontschuldigingen aanbood namens haar baas. Zelf had ik op ongeveer hetzelfde tijdstip - maar dan twee kilometer verderop - bij S. een bijzonder dubieus Menu F gegeten van afhaalchinees Ying Bin aan de Oudwijkerdwarsstraat. Nog geen twaalf uur later vulden de resten van dit maal vanuit de prullenbak het hele huis en half Oudwijk met een geur zoals je die kunt ruiken boven een niet doorgespoelde wc, na een bruine sessie, ergens aan de kust van Atjeh, een week na een tsunami, naast een openluchtmortuarium, bij een temperatuur van zo'n veertig graden klein nulletje c.
Waar was ik? O ja. Het liep tegen etenstijd. Ik zou bij S. gaan eten, maar het leek Paalman wel een efficiënt idee om ons geanimeerde gesprek over mijn pensioenopbouw te onderbreken, S. te bellen en gedrieën boven in Hemingway wat te eten. Zo gezegd, zo gebeld en een half uur later zaten we in het restaurant van Hemingway aan een tafeltje met een mooi uitzicht op het standbeeld van bisschop Willibrord en zijn trouwe paard Jolly Jumper. We bestelden wijn, water en eten. Aangezien Hemingway een studententent is, besloot ik op safe te spelen: ik nam als voorgerecht brood met tapenade en kruidenboter en als hoofdgerecht een medium portie spareribs. De bediening bestond uit een overassertieve serveerster, een serveerster 'met een mooie huid' (aldus Paalman) en een serveerster die ik De Zombie doopte, omdat ze geen idee leek te hebben waar ze (mee bezig) was.
Maar hoe was het? Wel, het brood was helaas nog op koelkasttemperatuur en de tapenade smaakte naar die rode saus voor bij de Nacho's. De spareribs waren wel binnen te houden (ze haalden het helaas niet bij de spareribs die ik laatst bij collega Chantal Ophoff at) en de Vlaamse frieten waren zelfs uitstekend. Zoals ik al zei, nondescript studentenvoer. De prijzen waren hier en daar wat aan de hoge kant: mijn medium spareribs kostten 13,50, het driegangen Hemingway-menu van Paalman was 17,50 en de small portie spareribs van S. ging weg voor 10,50.
S. lustte nog wel een nagerecht. De overassertieve serveerster stond snel bij ons tafeltje om haar bestelling op te nemen en zei out of the blue tegen S., die lichtelijk loenst: 'Kun je me vertellen in welk oog van je ik moet kijken als ik je aan wil kijken? Anders bestelt het wat moeilijk!' Kijkt u dus niet vreemd op als u binnenkort wat Servische dakdekkers annex hitmen op het Janskerkhof met elkaar ziet smoezen.
Het liep inmiddels tegen tienen, maar het was nog niet volbracht. We wilden er nog wat digestieve consumpties ingieten. Wijs geworden van mijn eerdere cognacicatiestoornis bestelde ik bij de mooie huid een eenvoudige Irish Coffee. Paalman vroeg om een Calvados. De mooie huid keek hem vragend aan. 'Dalvados,' zei ze nadenkend, 'nee... Dat hebben we geloof ik niet. Maar die mensen verderop hebben Tia Maria bij de koffie. Wilt u dat misschien?'
(Hier sla ik tien minuten over.) De rekening dan maar. Dat kon niet, want de rekening was kwijt. 'Geen nood,' zei ik met mijn mooie stem, 'ik weet nog wel wat we hierboven allemaal genuttigd hebben, dan maken we een nieuwe rekening en knal je de bonnetjes van het terras erbij.' Dat kon niet, want de bonnetjes van het terras waren ook kwijt. Gelukkig ben ik gezegend met een schrijversgeheugen, dus somde ik moeiteloos alle consumpties van de afgelopen vier uur op. We kregen een geïmproviseerde rekening, legden het bedrag op tafel en liepen de trap af. Ineens: paniekerig gestommel - twee serveersters kwamen achter ons aan om te vragen of we wel hadden betaald. Ik kreeg ineens zin om Hemingways voorbeeld te volgen, maar Paalman overtuigde mij ervan dat ik nog zoveel had om voor te leven, waaronder mijn pensioen, en gedrieën verdwenen wij in de nacht.
Smaak: 6,5
Prijs/kwaliteit: 6,5
Ambiance: 6,5
Bediening: ...
De wijnen die ze er hebben zijn ook erg goed en ze hebben een aparte wijnkaart. Annemiek heeft bij het hoofdgerecht een glas witte huiswijn op.quote:Op zondag 15 januari 2006 22:13 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt goed...maar ik mis de wijnen?
oh, ik zie het al onderaan de menukaart...: Wij verkopen geen alcohol onder de 16 en onder de 18 geen sterke drank.
Die durft zeg. Een heel glaasje wijn nog wel.quote:Op zondag 15 januari 2006 22:18 schreef Martijn_77 het volgende:
De wijnen die ze er hebben zijn ook erg goed en ze hebben een aparte wijnkaart. Annemiek heeft bij het hoofdgerecht een glas witte huiswijn op.
Ach ja hoeft niet veel te zijn om lekker te zijnquote:Op zondag 15 januari 2006 22:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Die durft zeg. Een heel glaasje wijn nog wel.
Ik heb even bij iens gekeken. Hoge gemiddelde waardering wel, maar veel variërend tussen matig of uitstekend?quote:Op zaterdag 28 januari 2006 00:42 schreef SCH het volgende:
Vanavond gegeten bij Lai Sin's -
* een alliance restaurant met 1 Michelin- ster
http://www.alliance.nl/lai-sins-restaurant/
Zal morgen even wat meer details prijs geven.
Oke ik ben benieuwdquote:Op zaterdag 28 januari 2006 00:42 schreef SCH het volgende:
Zal morgen even wat meer details prijs geven.
Ja, dat zou ik eigenlijk wel aanbevelen. Ik was vrijdag misschien wat teleurgesteld om dat ik er wat meer van had verwacht maar het is niet echt slecht.quote:Op zondag 29 januari 2006 22:18 schreef golfer het volgende:
Klinkt overall toch best goed genoeg om eens een keer uit te proberen.
De amuse zat in een klein kommetje/schaaltje.. Deze was niet zo scherp gelukkig als de tongrolletjes. Dat scherpe komt de smaak inderdaad niet ten goed.quote:Op zondag 19 februari 2006 13:55 schreef Bluezz het volgende:
Hoe werd die amuse geserveerd?
Voor de rest klinkt het goed, jammer dat het zo heet was... dat komt de smaak niet ten goede.
quote:Op maandag 13 maart 2006 00:49 schreef Stereotomy het volgende:
ff een topickick speciaal voor Bluezzz
Ben afgelopen vrijdag naar de Afrikaan Ibis geweest, Weesperstraat in Amsterdam, prima bereikbaar met de Metro. http://www.eetcafeibis.nl
Het voedsel is daar echt heel, heel goedkoop. Voor een driegangen menu waren mijn vriendin en ik slechts 33 EUR kwijt in totaal, incl. 1 drank (bananenbier ) en 1 kopje thee.
Het restaurant is heel sfeervol ingericht, leuke afrikaanse attributen, niet al te groot. Wel jammer van het systeemplafond en de niet zo mooie schuifdeuren voor de WC's. Maar dat mag de pret niet deren, vooral niet omdat er leuke afrikaanse muziek werd gespeeld op de CD. Bediening was een Nederlandse studente , was vlot en goed.
Het bananenbier uit een fles wat ik had drink je uit een halve cocos. Erg leuk, ondanks dat het vast niet authentiek is. Je hebt ook nog Palmnoot, Cocos en Afrikaanse granenbier. Mijn vriendin had mangosap, en dat werd in een nogal klein glas geschonken, dat was wat minder.
Het voorgerecht wat we hadden was een soort Vlammetje maar dan zonder sambal, maar gevuld met gehakt. Het hoofdgerecht wordt altijd op 1 grote schaal geserveerd. Veel bonen, linzen, beetje vlees, veel puree, en dat moet je met je hand opscoopen met een stuk zure pannekoek. Het is echt heel leuk om te doen, maar het zal qua smaak niet mijn favoriete voedsel zijn. Te eenzijdig, te bonig, te zuur/pittig-de-hele-tijd gevoel. Maar, aan te raden om het gewoon eens een keer te doen voor de ervaring. En al die bonen zijn vast heel gezond. Ik hoop niet dat ze van BB5 kwamen
Als toetje hadden we ananasijs (voorgefabriceert, ananasijs geperst in een kleine lege ananas, was eigenlijk wel erg lekker. En we hadden een Afrikaanse thee, wat volgens mij niets anders was dan thee met een berg kaneel erin.
Maargoed, was leuk, mag niet klagen voor het geld, en een aanradertje.
3 1/2 vorkje
quote:Op maandag 13 maart 2006 08:56 schreef Ripley het volgende:
Ibis is leuk ja, is vlakbij mijn huis dus we lopen er nog wel eens langs als we wat leuks willen voor weinig
Voor de mensne die zebra ed. willen proberen: Op de spiegelgracht zit een leuk Zuid afrikaans restaurant, pygma-lion.
Leuke ambiance, lekker en apart eten zoals krokodil en zebragehakt. Niet heel goedkoop helaas, maar wel echt weer eens wat anders.
http://www.iens.nl/restau(...)staurant.htms?r=1309
quote:Op vrijdag 17 maart 2006 13:01 schreef zoalshetis het volgende:
ok even een recentie van my(wine)butler. wat trouwens een erg leuk online magazine is op gebied van wijn. ik kon er wel om lachen...
Eenvistweevis: 6
Als je op iens.nl leest dat je favoriete visrestaurant meerdere slechte kri-tieken oogst, is er wat aan de hand. En waar wat aan de hand is, daar wordt onze nieuwsgierigheid geprikkeld en moet er met eigen ogen bekeken worden waar de schoen wringt. Derhalve naar Eenvistweevis. Dit restaurantje, ruim twintig couverts, smalle pijpenla uitgebaat door één eigenaar/kok, leerden we enkele jaren geleden kennen als een sympathiek tentje waar je eenvoudig maar subliem vis kan smullen.
We mogen plaatsnemen aan de ronde tafel voor bij het raam en krijgen direct de wijnkaart in handen gedrukt. De Picpoul, een strak-droge witte, is helaas net op maar er is vervanging in de vorm van een fles Chardonnay Belle Mare (¤ 18,50). We bestellen als voorgerechten de gebonden vissoep (¤ 5,50) en de pasta vongole (¤ 7,50). Het gaat echter 35 minuten duren voordat deze op tafel staan.
Een vriendin van Klaas, de uitbater, komt binnen en dan moet er even bij-gepraat worden. Aangezien Klaas het enige personeelslid is dat in de keu-ken werkt, staat gedurende het gesprek alles stil. Uit het gesprek dat Klaas voert met zijn vriendin valt voor elke gast op te maken dat: (1) Klaas rela-tieproblemen heeft (2) Klaas zo starnakel bezopen is dat we ons afvragen of deze man nog wel met messen mag werken.
Nadat Klaas het hele restaurant luidkeels heeft geattendeerd op het feit dat het vandaag "Internazjoonale Vrouwendag" is en dat hij zo ongelooooooo-velijk trotzzzzzzz is op zijn vriendin, doet Klaas pogingen zijn keuken weer te vinden. Daarbij wordt hij geenszins geholpen door de minstens net zo beschonken metgezel van zijn vriendin. Deze wil namelijk graag wat wijn hebben en Klaas is niet te beroerd hem te helpen met het selecteren van een lekker "fllezzje". Onderwijl zit een tafeltje naast ons zich op te vreten van irritatie. Zij hebben kaartjes voor een voorstelling die om half negen begint. Klaas zorgt dat zij om half negen hun hoofdgerecht hebben.
Uiteindelijk verschijnen soep en pasta. Het moet gezegd. Klaas mag dan zo lam zijn als een beschuitje maar zijn kookkunsten lijken er nauwelijks onder te leiden. Kwaliteit van de gerechten is als vanouds. Nu smaakt het eten helaas altijd minder lekker als andere verstorende factoren aanwezig zijn. Niet alleen Klaas, die nu in zijn keuken blijft, was vervelend, zijn in kennelij-ke staat verkerende kennissen zijn luidruchtig. Gelukkig nemen deze dronkelappen na een half uur de wankele benen.
De Duitse dame die ons bedient weet nauwelijks iets te vertellen over de wijnen. Dit terwijl Klaas er meer van schijnt te weten dan gezond voor hem is. We gokken op een witte Spanjaard, de Albarino (¤ 29,-). Tijd genoeg om deze te proeven want tussen voor- en hoofdgerecht mogen wij een uur (!) wachten. De gerechten zelf, een tarbot filet met hollandaise saus (¤ 26,50) en een snoekbaars met appelstroop en spek (¤ 18,50) zijn wat ons betreft subliem. Mooie romig-zure saus, prachtig gegaard visvlees bij de tarbot en stevige snoekbaars die in een schitterende combinatie ter tafel komt. De gok voor de wijn valt goed. Al met al zitten we hier prachtige gerechten te eten en fijne wijn te drinken.
We besluiten als afsluiting de chocoladetaart te kiezen (¤ 5,-). Die is echter meer aanfluiting dan afsluiting. Het lijkt wel een oude, in de magnetron opgepiepte diepvriescake! Bah! Gelukkig is de koffie lekker en de calvados stemt de mens toch altijd weer net iets milder. We kunnen ons goed voor-stellen dat er stevige kritieken komen op dit restaurant. Het gaat er op zijn minst 'onconventioneel' aan toe. Het eten is gewoon heel lekker maar dan rekenen het dessert even niet mee. En ach, wie situaties als vanavond in Frankrijk of België meemaakt, vertelt met smaak aan familie en vrienden over zijn curieuze maar smakelijke ervaring.
Eenvistweevis scoort onveranderd een 8 op kwaliteit, 4 bonuspunten op originaliteit maar Klaas en zijn 'brigade' krijgen net zo makkelijk 6 punten aftrek voor gebrek aan klantgerichtheid en professionaliteit. En dan mag u zelf bepalen of u dat ¤ 127,- waard is.
Eenvistweevis: Schippersgracht 6, Amsterdam, tel 020-6232894.
quote:Op zondag 19 maart 2006 16:20 schreef Bolletje... het volgende:
Afgelopen woensdag avond met een grote groep collega's bij BoomChicago gegeten op het amsterdamse Leidseplein.
Gezien ze daar grote groepen gewend zijn als Theater restaurant, dachten wij dat het wel goed moest komen.
Het zat helemaal afgeladen, maar speciaal voor ons waren er twee van de lange tafels gedekt en stond de champagne al klaar!
We kregen eerst lekkere verse stukken bruin brood met heerlijke knoflookboter en tapenade, en gezien we ontzettende trek hadden na zo'n lange werkdag, was het zo op!
Het was tijd voor het hoofdgerecht!! Allemaal kregen we hetzelfde, want anders was het te moeilijk voor de keuken, maar dat was prima, ze vroegen nog wel of er iemand vegetarisch was, nou dat was niemand, dus kom maar op!
En toen gebeurde het..we kregen allemaal een bord met al bijna koude couscous, met daarop een paar stukjes courgette, en daarop een paar stukken hele droge doorgebakken lamsvlees.
De helft van het vlees bestond uit stukken vet ( maar dat schijnt zo te horen? ) en de rest was lauw en gewoon écht niet lekker.
Toen ik om me heen keek, zag ik dat iedereen een paar hapjes nam, en dat niemand het lekker vond..we waren met zo'n 40 mensen , en nee niemand heeft gegeten...
De obers vonden het erg lullig, en we kregen als compensatie een paar grote borden nacho's met zure room en guacemole, en die waren natuurlijk binnen 5 minuten leeg, zo'n trek hadden we.
Wellicht dat de kaart er normaal wel goed is, maar met een grote groep, is het dus niet aan te raden om er te gaan eten.
Nog meer mensen met BoomChicago ervaring???
Wellicht ook positieve verhalen??
Daar moet ik weer op aanvullen dat in hun kaart vermeld staat dat de bereidingstijd wat langer kan zijn omdat alles vers gemaakt wordt.quote:Op zondag 2 april 2006 11:58 schreef Annemiek78 het volgende:
Als aanvulling kan ik nog zeggen dat de bediening uiterst vriendelijk was, maar dat de wachttijd tussen de gangen wat aan de lange kant was.
Ja, mits het een goed is die van gisteren vond ik een beetje laf. Heb vele betere op!!quote:Op zondag 2 april 2006 14:34 schreef Annemiek78 het volgende:
Retsina is een wat zurige harswijn. Je moet effe door de eerst slokken heen en goed koud drinken Bluezz. Mijn wijntje is het niet, maar Martijn vind het heerlijk.
Nacth shot van de telefoon anders was het te donker.quote:Op maandag 3 april 2006 20:19 schreef Bluezz het volgende:
Dat vermoedde ik al, anders wat het eten wel erg flets
Viel me ook al op, evenals het feit dat hij alle gerechten, op nagerecht na, blijkbaar tegelijkertijd op tafel laat bezorgen (foto 1).quote:Op vrijdag 7 april 2006 20:16 schreef Isabeau het volgende:
Het hoofdgerecht is slecht en je geeft een 8?
Bij sommige keukens is het gebruikelijk dat je alle gerechten tegelijk op tafel laat bezorgen, op de nagerecht na dan.quote:Op vrijdag 7 april 2006 20:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Viel me ook al op, evenals het feit dat hij alle gerechten, op nagerecht na, blijkbaar tegelijkertijd op tafel laat bezorgen (foto 1).
Je gaat meestal toch uit eten vooral voor het eten dat is dan toch het belangrijkste?quote:Op vrijdag 7 april 2006 23:06 schreef editor2 het volgende:
M.b.t. het cijfer: Ik zie het mislukte hoofdgerecht niet als iets echt heel zwaars als je dat afzet
tov de rest en natuurlijk de ambiance. Was het hoofdgerecht ook heel goed dan had het best een
9 / 10 of zelfs een 10 / 10 kunnen zijn.
In Griekenland mengen ze dat met cola, best lekkerquote:Op zondag 2 april 2006 14:34 schreef Annemiek78 het volgende:
Retsina is een wat zurige harswijn. Je moet effe door de eerst slokken heen en goed koud drinken Bluezz. Mijn wijntje is het niet, maar Martijn vind het heerlijk.
Nee, oke maar een slecht hoofdgerecht kan het voor mij wel goed verpestenquote:Op zaterdag 8 april 2006 00:55 schreef Bluezz het volgende:
Ben ik niet helemaal mee eens.
Ik vind het hoofdgerecht absoluut niet het belangrijkste als ik uit eten ga
Daar zou ik mij behoorlijk aan ergerenquote:Op zaterdag 8 april 2006 00:55 schreef Bluezz het volgende:
Het allemaal tegelijk laten komen vind ik jammer, ik verheug me juist op alle gangetjes achter elkaar.
Zou ken ik het helemaal niet toch eens proberen in Griekenlandquote:Op zaterdag 8 april 2006 00:57 schreef Xennia het volgende:
In Griekenland mengen ze dat met cola, best lekker
De verhouding is ongeveer 1/3 cola, 2/3 retsinaquote:Op zaterdag 8 april 2006 01:00 schreef Martijn_77 het volgende:
Zou ken ik het helemaal niet toch eens proberen in Griekenland
Waaraan?quote:Op zaterdag 8 april 2006 01:00 schreef Martijn_77 het volgende:
Daar zou ik mij behoorlijk aan ergeren
Aan het feit dat alles tegelijk komtquote:
quote:
quote:Op zaterdag 8 april 2006 00:55 schreef Bluezz het volgende:
Het allemaal tegelijk laten komen vind ik jammer, ik verheug me juist op alle gangetjes achter elkaar.
Ow, het is echt laat voor je Martijnquote:Daar zou ik mij behoorlijk aan ergeren
quote:
Ik vind het sowieso niet echt " gezellig " bij japanse restaurantsquote:Het Japanse gedeelte van het restaurant bestaat uit 8 bakplaten welke 2 aan twee gegroepeerd zijn in een grote ruimte. Iets wat het iets minder gezellig maakt.
Ja, als hij er dan een show van maakte maar dat vind ik bij andere Japaners ook beterquote:Op zondag 30 april 2006 15:50 schreef Bluezz het volgende:
Ik vind het sowieso niet echt " gezellig " bij japanse restaurants
Het aan de bakplaat zitten maakt wel veel goed
Dat vind ik idd ook een nadeel van de Japaner vooral als je met een grote groep bent. Maar als je zo met zijn tweetjes ben gaat dat wel goedquote:Op maandag 1 mei 2006 09:25 schreef kabouter.muts het volgende:
Mijn ervaring is dat je niet gezellig met elkaar kan kletsen, alleen met je buren, de rest zit te ver van je vandaan. Bij ons bij de Jappanner zit je in een soort U en moet je wel 4 meter overschreeuwen.
Nu waren wij wel met een groep van 10.
quote:Op zondag 4 juni 2006 00:01 schreef Martijn_77 het volgende:
[afbeelding]
Bij het eten hebben wij allebij fris gedronken omdat we nog een behoorlijk eindje moesten rijden
Het zag er uit als dat driehoekige stuk op de fotoquote:Op zaterdag 19 mei 2007 19:56 schreef Cici het volgende:
Hmmm, sushi lijkt me niets, maareh, die kue lapis he, zag dat eruit als normale spekkoek? If so, dan was het geen kue lapis.
Dit is kue lapis: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kue_lapis
Hebben jullie ook onderstaande sushi-schotel laten bereiden die ik weken geleden nam tijdens mijn bezoek aan Doozo? Ik maak dat nl. niet op uit je recensie.quote:Op zaterdag 19 mei 2007 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:
Gisteren wezen eten bij Doozo in Leeuwarden
Het Restaurant:
Het restaurant ligt dicht bij het station van Leeuwarden en tegen het centrum aan. De straat waar Doozo aan ligt lag open dus hoe druk de straat normaal is is moeilijk te zeggen.
Om de hoek is een parkeergarage waar je makelijk je auto kwijt kan. Iets wat wij niet gedaan hebben want hij stond bij het hotel.
Wat op valt bij binnenkomst is de releaxte lounchsfeer die er heerst. Iets wat de boel wel een erg prettige uitstralling / sfeer geeft. De ontvangst was erg hartelijk alleen voor de jassen moesten we natuurlijk zelf zorgen
Het menu
Voorgerecht:
Annemiek had als voor gerecht de negima yakitori(Twee kipspiesjes met ui en yakitorisaus) en ik had de spicy tuna (Tartaar van rauwe tonijn en sesamolie).
De negima yakitori waren twee malse kipspiesjes met gebakken ui welke met rauwkost geserveerd werden. Iets wat een zeer smaakvolle combi was zeker omdat het zoute van de kipspiesjes erg goed combineerde met de rauwkost. De spicy tuna was een soort spicy tartaar van tonijn met bosui. Het gerecht deed zijn naam spicy echt wel eer aan. Maar toch kwam de smaak van de tonijn in combinatie met de bosui ook goed tot zijn recht.
Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht kozen wij de Sushi Doozo (2 salmon nigiri, 2 tuna nigiri, 2 anago nigiri, 2 white fish nigiri, 6 tuna maki, 8 California futomaki, 6 mixed sashimi). Deze sushi was echt perfect van smaak zeker de anago nigiri (Sushirijst met paling). die was echt zo'n smaak sensatie dat wij die nog 4 extra besteld hebben.
Maar het was echt een perfecte plate met echt bijna alle verschillende sushi's die ze hadden. Zeker een aanrader als je niet kunt kiezen.
Nagerecht
Annemiek koos als nagerecht voor de kwee lapis (Spekkoek, vanille ijs met slagroom) wat een zeer smaakvol dessert was met een perfecte Spekkoek. Ik koos voor de mango (Mango sorbetijs met slagroom) dit dessert was een lekkere frisse afsluiting van de avond. Het Mangoijs was erg lekker van smaak en niet te zoet.
Als afsluiter nam Annemiek een Cappucino en ik een Espresso.
Algemeen
Als je een keer in de Leeuwarden goed wilt uit eten is dit zeker een aanrader. Ondanks dat ze tweede geworden met mijn Tent is Top is dit echt een Top Tent
Als we nog een keer in de buurt zijn dan zullen we er zeker nogmaals een bezoek aan brengen
Dan vraag ik mij af of je er geweest ben want dan had je geweten dat het de sushi Doozo wasquote:Op zondag 20 mei 2007 19:56 schreef sanni het volgende:
Hebben jullie ook onderstaande sushi-schotel laten bereiden die ik weken geleden nam tijdens mijn bezoek aan Doozo? Ik maak dat nl. niet op uit je recensie.
[[url=http://xs215.xs.to/xs215/07200/dozoobezoek00.jpg.xs.jpg]afbeelding][/url]
Als je naar de bescrhijving in mijn recensie had gekeken had zo'n sushi kenner zoals jij bent het er zeker uit gehaald dat de sushi Doozo de zelfde schottel was als die jij gekregen hadquote:Op zondag 20 mei 2007 22:55 schreef sanni het volgende:
Het je afvragen is al te gek voor woorden als de feiten je al tegen spreken. Toen ik er was heb ik alleen snel het menu doorgebladert en later naar achteren toegelopen waar de open keuken was en met de Spaanse chefkok(sushi-man) en eigenaar kennis gemaakt en aangegeven dat ik een grote sushi-schotel - specialiteit van het Huis - wilde. Hoe het officieel heette vond ik op dat moment onbelangrijk. Maar ik begrijp dus dat het de Sushi-Doozo schotel heet. Boeie.
Ach het is ook een leuke stad om te winkelen en dat moet jou als vrouw toch wel aansprekenquote:Op maandag 21 mei 2007 00:13 schreef Isabeau het volgende:
Doozo klinkt idd als een aanrader, alleen ben ik slechts 1x in m'n leven in Leeuwarden geweest en heb niet echt een reden om die kant op te gaan
Wilde ik ook al vragen.quote:Op dinsdag 19 juni 2007 22:08 schreef Vanyel het volgende:
Waarom schrijf jij je recensies in het engels?
omdat jij moeite hebt te lezen? duh, omdat er in Amsterdam een berg aan expats werken die gewend zijn in het Engels te communiceren. of omdat toeristen die onze hoofdstad bezoeken geen nederlands kunnen lezen en toch in een goed restaurant willen eten?quote:Op dinsdag 19 juni 2007 22:08 schreef Vanyel het volgende:
Waarom schrijf jij je recensies in het engels (trouwens geen grote behoefte dit restaurant uit te proberen)?
gezien je eigen blog (met leuke topics!) en je enorme post geschiedenis verwachte ik van jou toch een iets openenere houding voor een post in het Engels...quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |