abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26536629
1st recensie


Vanavond met het vriendin een bezoek gebracht aan een nieuw geopend restaurant genaamd Fugu.

De ingang van FUGU


Fugu is de naam van een vis die in Japan synoniem staat voor genot en de dood.
Met deze gedachte in mijn achterhoofd wilde ik de "Fugu-vis" uitproberen.
Maar...helaas. Waar de naam deed vermoeden dat we hier te maken konden hebben met een 'Fugu' gelicenseerde deli, bleek het gewoon om de zoveelste Japanse sushi-Toko tegaan die door chinezen wordt gerund. M.a.w: Men serveert deze vis helemaal niet omdat het bij wet verboden is deze vis naar Nederland te importeren.
Als dat wel zo was geweest dan had de chefkok,die de vis zou gaan bereiden, zijn officiele licentie moeten aantonen als gediplomeerde Fugu-chef en ons een document moeten laten ondertekenen waarin hij gevrijwaard wordt van elke vorm van schuld/blaam die de dood als gevolg kan hebben wanneer de eter Fugu verorbert en mocht te komen overlijden.
( in Japan is dit ook standaard regelement alvorens dit gerecht wordt voorbereidt )

Het bestelde gerecht


Uiteindelijk werd maar besloten om de specialiteit van het huis te nemen: De overbekende sushi-schotel. De sushi was redelijk qua smaak(rijskorrel iets te dik) en de stukken tonijn,kreeft,krab,zalm,poon als beleg wat aan de magere kant. De sla-schotel had niet veel om het lijf qua smaak en had net zo goed niet bestelt kunnen worden.Totslot de bijbehorende miso-soep was zoals het een goede miso-soep betaamt: warm,smaakvol en aromatisch.

Ambiance strak art-deco, en doet wat kil aan om er een gezellig warm gevoel bij te krijgen als men binnentreedt.
Al met al niet onaardig maar zeker niet byzonder als Japanse-Deli in Rotterdam.
Fugu ligt beneden aan De Van Vollenhovenstraat 15 in het Scheepmakerskwartier nabij het Vasteland in Rotterdam en dit zijn de openingstijden van Fugu waarbij het goedkoopste gerecht ¤ 4,50 kost en het duurste(menu) ¤ 32,50.
pi_26536641
Leuk topic! Alleen zal ik de TT wat algemener maken?
Zodat iedereen een recensie kan geven van waar ze geweest zijn?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26536659
Lijkt me goed plan. Alleen let er wel op dat je niet van die 3 regelstukjes krijgt met:
" ik heb bij Japie Voom Voom gegeten, friet met mayo en pindasaus en een bal gehakt en een cola en was ¤....eraan kwijt en dat was in Delluft "
Zo krijg je nooit die kwaliteit die je graag in de topic ziet komen.
Dus een beetje moeite moeten de TS wel doen om de thread/zone leuk te houden ...
(OF! gewoon alles wat erin wordt gekwakt lekker weghalen zodat ze wel moeten leren een goeie,leuke recensie neer te zetten )
pi_26536672
quote:
Op woensdag 27 april 2005 03:22 schreef i-spy24 het volgende:

Dus een beetje moeite moeten de TS wel doen om de thread/zone leuk te houden ...
Jij bent de TS (Topic starter) en de OP is zeer duidelijk! Zo willen we het graag zien in dit topic!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 29 april 2005 @ 12:29:40 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26594239
@i-spy24 zal dit weekend even met recensies van Bourgondisch Maastricht en omstreken op pennen.

Ben net terug van een paar dagjes weg.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26643962
2de Recensie

Tijdje terug een bezoek gebracht aan een voor mij nieuw horeca-gelegenheid genaamd Sagardi
Je moet ernaar zoeken want het ligt praktisch verscholenin een hoek van de Coolsingel naast boekhandel De Slechte.

Binnengekomen ziet het er klein,fastfood-achtig en verlaten uit ondanks dat het al een jaar bestaat.
De menu-kaart is simpel qua opzet bestaande uit voornamelijk broodjes die je van allerlei soorten beleg kunt voorzien. Er is ook een wijnkaart met Zuid-Afrikaanse champagne,het welbekende Huis van Moet&Chandon en verder allerlei andere wijnsoorten uit binnen en buitenland naast de frisdranken en de bekende sapjes.
Er is ook nog een specialiteitenkaart voorzien van kleine hapjes zoals gerolde Schotse zalm,Turkse worstjes,Thaise kip-sate,gamba's en krabbepootjes.
Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een selectie van hun beste gerechten te vragen.

Smaakte het? Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat het tegenviel.
Vies tegen! De Schotse zalm viel tegen en was mijnsinziens niet Schots en uitgedroogd.
De Gamba's heb ik terug gestuurd aangezien die rauw van binnen waren en de Thaise kip-sate's waren keihard door de frituur en verschrompeld. Alleen de krabbepootjes smaakten nog enigzins maar waren verder bedolven onder een klodder whiskey-saus zodat het wel moest smaken.
Normaal betaal je voor dit soort snabbeltjes aardig wat geld als je in bepaalde exclusieve'trendy' clubs komt. Maar hier betaalde ik de belachelijke lage prijs van ¤ 20,00! inclusief een later bij bestelt glas jus d' orange.

Sagardi "finger licking good?"Ik dacht het niet!

[ Bericht 5% gewijzigd door i-spy24 op 01-05-2005 17:28:20 ]
  maandag 2 mei 2005 @ 17:53:25 #7
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_26671097
Zaterdag (poe 2 weken geleden alweer) na de hele dag op het terras te hebben gezeten in Weert besloten te gaan uit eten, na een stemmingsronde mocht ik een restaurant uitkiezen (god zij dank, anders zou het _WEER_ de griek ofzo zijn geworden) en het werd De Liefhebber in Weert. We namen het 3 gangen verrassingsmenu voor ¤26,50, wat op zich een best nette prijs is voor voorgerecht - hoofdgerecht - nagerecht (soep ipv een voorgerecht kon ook, dan kostte het ¤24,=).

We begonnen met een vleesterrine van ham, kalfsvlees, tijm en jenever omwikkeld met katenspek en er lagen wat geconfijte zilveruitjes naast. De bijgeserveerde salade zag er futloos uit, was niet genoeg aangemaakt met dressing en leek op het bord te zijn gekwakt. De terrine had niet echt een specifieke smaak, meer een beetje een slap aftreksel van boer'n zult. De zilveruitjes waren wel lekker overigens.

Toen gingen we door met een "Admiraals Haasje" zoals de ober het noemde, een met zalm gevuld gebakken varkenshaasje in een piccalilly/roomsaus. Het varkenshaasje was taai en de zalm was op sommige plekken zelfs nog koud (en dus niet gaar). Die hebben we teruggestuurd dus, maar alle aardappelen en salades bleven wel mooi op tafel staan. Kwam de ober terug met 3 nieuwe varkenshaasjes waren de frietjes koud, die teruggestuurd wat veel ergerlijke blikken opleverde van de bediening. Uiteindelijk al het eten toch nog warm (het eten wat warm behoorde te zijn wilt dat zeggen) opgegeten, en dit keer was het heerlijk. Vooral de piccalillyroomsaus was een erg goed idee voor bij het varkenshaasje. Verder zaten er erg simpele garnituren bij, gebakken aardappeltjes met rozemarijn en tijm, wat frietjes (en zelfgeklopte mayo, blegh, die vind ik persoonlijk niet bij friet passen, dat hoort bij kreeft), en 2 salades (weer hetzelfde verhaal, erg slap en futloos).

Toen het dessert, ik had van te voren aangegeven dat ik het "Liefhebbers Dessert" wou, waar alles in zat (in het mini uiteraard) wat ze van desserts op hun kaart hadden staan. Meloenballetjes in een lichte saus, wijnperen met warme portsaus, bosvruchtenmousse, wentelteefjes (die erg lekker knapperig waren), witte chocomousse, 3 bollen ijs, en nog een paar dingen.

Het dessert was enorm lekker (maar ik ben zowiezo een echte dessert liefhebber, daar kun je me 's nachts voor wakker maken ).

Alles samengevat dus een matig voorgerecht, een redelijk hoofdgerecht en een heerlijk dessert (naar mijn mening). Maar samen met de fouten van de bediening (teveel om op te noemen, maar eerst aan de kurk ruiken en dan hem goed bevinden, schenken en dan merken wij dat de fles toch kurk heeft schiet niet op natuurlijk) vind ik een 7 toch teveel. Daarom een 6,5.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_26782877
Restaurant de Roode Schuur (www.deroodeschuur.nl) in Nijkerk

Gisteravond kwamen we aanrijden bij de Roode Schuur in Nijkerk, een mooie uitgebouwde schuur op een heuvel kwam ons gezichtsveld binnenzoeven...met de audi's en bmw's voor de deur was de trend al gelijk gezet! Eenmaal binnengekomen werden we vrolijk onthaald door een lieftallige dame in horeca zwart-wit...De zaal zag er bijzonder eenvoudig (weinig poespas) maar wel heel gezellig uit, ondanks dat het er vol zat was het zeker niet rumourig en kon je geen gesprekken van andere tafels oppikken.

OP de tafels stond Wedgewood Edme servies (werkelijk álles) en de mandjes brood kwamen gelijk nadat we ons aperitiefje hadden opgegeven. De Jus D'orange was vers geperst. De droge huiswijn smaakte redelijk maar was niet super.

Als voorgerecht nam ik een Eendenduet wat bestond uit een soort carpaccio van eend (wel gebraden) met sla, zongedroogde tomaatjes en olijfjes. Daarbovenop lag een warme gegrilde eendenvleugeltje die werkelijk waar niet te versmaden was! Omdat het bord zo groot was en de 'eendencarpaccio' het hele bord bedekte bleek het een vrij fors voorgerecht te zijn. Smaakte bijzonder goed! (een beetje ondefinieerbare dressing maar wel met goede smaak)

Hierna waren de lamskoteletjes aan de beurt, een stuk of 8 kleine koteletjes werden vergezeld door een honing thijmsaus waar iets te veel thijm inzat (te overheersend), koteletjes waren heerlijk mals en precies op goede temperatuur (mede door de voorverwarmde borden) en waren precies genoeg om als goed vullend hoofdgerecht aangemerkt te kunnen worden.

Omdat ik door het forse voorgerecht al redelijk vol zat nam ik een kasplankje na met een 20 jaar oude port daarbij. Kazen waren redelijk (hoewel wat koud) en bestonden uit drie 'brie'achtige kazen, een port salutje en een bleu des causses. Goed te doen en lekker licht gegarneerd met een druifje, nootje en tomaatje. Een aantal tafelgenoten hadden het Grand Dessert wat met recht 'Grand' genoemd mag worden! Onwijs veel en lekker naar wat ik hoorde! Van elk gerecht een flinke portie!

Daarna nog een standaard kopje koffie met de standaard kersenbonbons en koffieboontjes.
Bediening was goed hoewel ze wel redelijk vaak kwamen vragen of we 'nog wat meer nodig hadden' en ze er van uit gingen dat een half leeg glas bijna leeg was (frisdrank) gelukkig vroegen ze het nog en zette ze niet gelijk een nieuw glas neer.

Eten zeer goed alleen wel wat veel: 8
Bediening: Goed, iets te aanwezig: 7
Locatie & Ambiance, erg goed! : 9

Totaal is de Roode Schuur wel een 8 waard!

Prijzen:

Voorgerecht: ¤13,95
Hoofdgerecht: ¤22,95
Nagerecht: ¤13,95 (inclusief port)
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_26795828
Eigenlijk had ik een apart topic aangemaakt voor de categorie 'standaard chinees', 'snackbar op de hoek', enzovoort: Recensies: Eetcafé's, friettenten, chinees om de hoek, enz. (Afijn, het goedkope, eenvoudige spul voor tijdens een dagje winkelen dus)

Maar mij werd gevraagd de daar geschreven recensie over te plaatsen naar hier. Bij deze:

ACHILLES, IN DE KELDER VAN WINKELCENTRUM 'HEUVELGALERIE', TE EINDHOVEN (GRIEK)

Interieur: Erg clean ingericht, veel wit en zachte kleuren (doch niet kil), typisch Grieks. En op het eerste gezicht best schoon: Geen vieze kringen en dergelijke op de tafeltjes. Met een redelijk uitzicht op het rondwandelende publiek en de er tegenover gelegen eetgelegenheden (het is een hele horeca-hoek waar van alles zit). Helaas zit de flink spiegelende roltrap wel een klein beetje in de weg.

Besteld: Moussaka. Je krijgt er tsatziki, witte kool en friet bij. Daarnaast bestelde ik een glas cola. De prijs van de maaltijd en het drinken samen lag nog onder de tien euro. Naar horeca-maatstaven is dit een schijntje. Sowieso is zo ongeveer de volledige menukaart erg goedkoop: Diverse maaltijden die (exclusief drinken) nog geen tien euro kosten.

De aankleding was goed (mooi vierkant bord, en een Grieks uitziend glaasje voor de cola). De moussaka zag er goed uit, hoewel ik het stuk iets groter had verwacht, en het een klein beetje aangebrand was aan de onderkant. Het was een duidelijke opwarm-maaltijd, gezien de wachttijd van ongeveer drie minuten. Duidelijk is dat het van te voren al compleet klaargemaakt is. Mooi afgestemd op het winkelende publiek dat snel weer weg wil: Bepaald geen haute causine, maar wel erg praktisch. En dit soort dingen verklaren natuurlijk de idioot lage prijs.

Hoewel ik niet precies weet hoe lang het er al gelegen heeft, was het prima weg te krijgen. In hoeverre het authentiek Grieks is weet ik niet, daar heb ik geen verstand van, maar het was wel anders dan wat je uit zo'n vernederlandst Knorr-pakje haalt. Steviger, vooral. De tzatziki en de frieten smaakten verder perfect, de witte kool was wat zurig maar ook niet slecht.

De bediening? Ontzettend aardig. Niets vervelends over te zeggen. Betalen gebeurt achteraf.

Gevoel van hygiëne? In het restaurant erg goed, zo clean zie ik ze zelden, maar wat er in de keuken gebeurt weet ik natuurlijk niet. Het is er niet echt 'open'.

Voor herhaling vatbaar? Ja. Hoewel nogal pre-fab, een heel erg aangename, ontspannen stop als je honger krijgt tijdens het winkelen. Zeker voor die prijs.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-05-2005 09:36:26 ]
  vrijdag 10 juni 2005 @ 00:41:43 #10
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27793535
Vanavond besloten wij eens lekker uit eten te gaan en hierbij de recensie:

Brasserie Willem V Willemstraat 5 in Rijswijk ZH

Al fietste ik in mijn middelbare schooltijd elke dag langs deze brasserie, toch liep ik er vanavond straal voorbij. Geen opvallende tent dus van de buitenkant en we moesten zelfs even kijken of ze wel open waren, want de deur zat dicht. Het was wel handiger geweest als deze open stond.
Eenmaal binnengekomen wordt onze jas aangenomen en kunnen we zelf een plekje uitkiezen. We nemen een tafeltje bij het raam in het (avond)licht, omdat de rest van de brasserie erg donker is.
De tafel is netjes gedekt en er wordt een fles water voor ons op tafel gezet (zoals bij alle gasten). Aan de muur hangen schilderijen van een nabijgelegen galerie en overal in de zaak komen kurken van flessen terug, wat wel apart is. Het interieur is niet super (al staan de schilderijen zeker mooi), maar ze hebben er wat van proberen te maken, dat is duidelijk te zien.

We beginnen met een stokbroodje met aïoli (van het huis) en kiezen iets lekker van de menukaart. Mijn vriend gaat voor de ossenhaaspuntjes en ik wil graag een carpaccio van runderlende.
Er komen mooie kleurige borden op tafel waarop de voorgerechten erg mooi geschikt zijn, ziet er goed uit
De ossenhaaspuntjes worden geserveerd in een filodeeg bakje met een donkere ketjapjus, waarin de ketjapjus helaas erg dominant van smaak is. Pas wanneer je het vlees wil doorslikken proef je het pas, heerlijk, maar zonde dat deze smaak zo onderdrukt wordt door de ketjap.
De carpaccio is goed gesneden, met geroosterde pijnboompitjes, huisgemaakte pesto, sla en parmezaanse kaas. Prima gerecht om mee te beginnen.

We drinken lekker een glaasje wijn en tussendoor water en er wordt een nieuwe fles op tafel gezet als die van ons leeg is. Voor het hoofdgerecht besluit mijn vriend voor de eendenborstfilet in sinaasappel-Grandmarniersaus te gaan.
Ik neem lamskroon met klassieke honing-thijm-saus, welke net als de eendenborst, met aardappelpuree, gestoofde courgette en knapperige haricots verts wordt opgediend.
De eigenaar is een gezellig man die helemaal begint te stralen als we deze bestelling doen. Prachtig, de eend, oh heerlijk, mooi lamsvlees, dat gaat u lekker vinden. Dat zie je niet vaak meer tegenwoordig! Wij vinden het een erg prettige benadering. Ondertussen horen we in de kleine keuken achterin deze "pijpenla" sissende geluiden van het eten wat klaargemaakt wordt

Het hoofdgerecht komt op tafel en we vinden het een beetje jammer dat er ook nog een bak friet op tafel komt, het was prima en beter zelfs zonder, maar wellicht vragen mensen er vaak om?
Ik ben niet weg van de eendenborst, maar mijn vriend vindt het zalig, is wel iets waar je van moet houden. Het begint vrij scherp door de Grandmarnier en de sinaasappel en dan komt de eend eroverheen wandelen, lekker rosé klaargemaakt.
Mijn lamskroon blijken 6 lamskoteletten te zijn, toch wel wat veel voor 1 persoon, al krijg ik het best op hoor (al moet ik tot half 4 's nachts zitten, ik zal ze opeten ).
Heerlijk rosé gebakken en met een beetje vet eraan met een lekkere smaak, maar niet teveel. De saus is prima en niet overheersend; de thijm en de honing combineren super met het lamsvlees.
Dan een hapje van de aardappelpuree proeven, geen aardappels die tot lijm gepureerd zijn, maar een mooie puree (zoals het mij thuis niet echt lukt), maar damn wat zit daar een hoop boter doorheen! Heel erg lekker, maar zeker geen eten voor elke dag.
De boontjes zijn erg lekker bij de zware puree en de courgette is er ook lekker bij. De frietjes hebben we praktisch niet aangeraakt.

Eigenlijk zitten we best wel vol, maar de desserts zien er toch ook wel heerlijk uit, we nemen allebei toch maar het met marsepein ingepakte pistache-ijs met amarenen kersen en slagroom.
Pfoe, toch een erg grote portie komt op tafel, maar het ijs is erg lekker en heel apart met het marsepein en de kersen, al is het wel mierzoet. Misschien was het nog lekkerder geweest om gehakte pistachenoten door het ijs te doen en er minder suiker in te gebruiken?

We ploffen en kunnen geen koffie meer op, maar we hebben een heerlijke avond gehad met lekker eten, een gezellige sfeer en erg vriendelijke bediening.
We komen hier zeker nog eens terug, alleen al om de rest van de kleine, maar zeer interessante kaart uit te proberen

We betalen 75 euro voor het eten en ieder 2 drankjes, tuurlijk, best wat geld, maar we hebben een lekkere avond gehad en totaal geen spijt, we komen zeker nog eens terug

En hier nog ene linkje naar de menukaart: http://home.wanadoo.nl/frankvdburg/WillemV.html

[ Bericht 0% gewijzigd door BBQ-kip op 10-06-2005 12:32:48 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28375421
UPDATE:




Restaurant Indonesia Sari Agung

Onlangs in de lokale krant van de Maasstad geprezen om zijn fantastische bereidingswijze van de sate en daarom meer reden om er eens te gaan kijken aan de Keizersstraat 52.



Voorzien van bamboe-achtige stoelen en een blauw-achtig interieur en een menukaart die simpel en eenvoudig kwa opzet is met redelijke prijzen.



Eerlijk is eerlijk de sate smaakt als echt vers geroosterd en met veel variatie,
Voor mij was de pittige babi sate mijn favoriet en de vlees gerechten zijn mooi gaar
en de sauzen goed op smaak.



Het enige wat jammerlijke is dat het allemaal erg lang duurt ( +/- 25 minuten)
eer je je eten krijgt en dat men alleen maar Amstelbier schenkt uit de tap of fles.
Hoe dan ook: De prijzen zijn mooi in balans ivg met hetgeen je krijgt voorgeschoteld en
de sate porties zijn hun prijs(¤ 4,50 per 3) helemaal waard.


Openingstijden:

Elke dag geopend,behalve de woensdag,tussen 17:00 uur en 21:00 uur
Telefoon (010) 413 70 48

[ Bericht 3% gewijzigd door i-spy24 op 01-07-2005 10:38:19 ]
  vrijdag 1 juli 2005 @ 06:51:01 #12
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28377891
Hebben ze daar ook geitensate en rundvleessate?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30638818


Nee, dat hebben ze daar niet BBQ-kip:




Vandaag moest ik in Rotterdam op de Erasmus Universiteit als gastspreker aanwezig zijn en maakte van de gelegenheid gebruik om tussen de middag wat te lunchen in de grote kantine.


De ingang van de EUR kantine


De kantine oogt vrij modern en is in handen van een cateringbedrijf die alles
voorbereidt op broodjes,warme gerechten en dranken gebied.


Het Catering bedrijf


De EUR kantine is geopend vanaf 09:45 uur voor allerlei koude snacks met een
gemiddeld prijskaartje van ¤ 0,50.
Je moet dan denken aan pakje boter, pistoletjes,zachte broodjes,belegde broodjes,beleg.
Vanaf 12:00 uur kun je er warme maaltijden krijgen waarvan de duurste ¤ 4,85 is en die
verder uit kroketten,frikandellen en friet bestaat.
Ook zijn er 2 verschillende salade bar's.alcoholische bar en een buffet met vers fruit,
toetjes en allerlei andere zoetigheden voor de gemiddelde student
zodat deze echt niet hoeft te klagen dat er geen genoeg keuze voor hun is
of dat het te duur is.


Verder zijn er 4 kassa's waar je contant of met een pas kan betalen waarna je doorloopt
naar de grote kantine en achter 1 van de lange tafels plaatsneemt voor je eten.


De lunch van vanmiddag vanaf boven gezien:
2 witte pistoletjes&Dobbe kroketten/groentensoep/mix-salade/appelsap
te te samen voor ¤ 4,95!



Hey...zelfs op de EUR rulesz de Mac steeds meer...


Samengevat:

Het eten is er prima en voldoet kwa smaak en kwaliteit aan alle maatschappelijke normen en mag
op sommige momenten zelfs luxe worden genoemd gezien de prijs/kwaliteit verhouding.
Dus het geklaag en gejank van sommige studenten kan richting de prullenbak want als je ziet wat zij
zelf thuis voorbereiden kwa eten en dat vergelijkt met waaruit ze kunnen kiezen op de EUR,
dan hebben ze geen enkele reden tot klagen!

[ Bericht 1% gewijzigd door i-spy24 op 16-09-2005 17:04:33 ]
  zondag 25 september 2005 @ 22:19:04 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30928968
De Bonnefooi



De ambiance:
Het parkeren van de auto kan op de parkeerplaats schuin tegen over het restaurant. Het restaurant zelf is mooi aangekleed in het thema van een schip compleet met mast en sterrenhemel

De jassen worden op netjes aan genomen en opgehangen in de garderobe. De tafels staan keurig ingedekt klaar.

Amuse
De amuse was een stukje stokbrood met roomboter met daarop een plakje boerenham met een sherrytomaatje erg simpel maar bijzonder smaakvol.

Voorgerecht
Annemiek koos de salade van gerookte Paling met uitgebakken Spekjes het is een klassieker die er al lang op de kaart staat. De combinatie van spekjes en gerookte paling is verbazend lekker. Een echte aanrader.

Martijn koos het Schippersplateau wat bestond uit Gerookte Zalm, Paling, Hollandse Garnalen, Krab en Cocktailsaus. Alles wat van erg goede kwaliteit en smaak. De cocktailsaus die er bij geserveerd werd maakte het goed af.

Hoofdgerecht
Annemiek koos voor de Gegrilde Zalm met Pikantesaus. De zalm was een mooi stuk zalm vergezeld door een wortel mousse en rösti. De pikantesaus was pikant maar ook verbazend romig een echte smaak sensatie. De zalm was niet te droog en perfect van smaak.

Martijn koos voor de Gestoofde Paling. De paling was perfect gestoomd was heerlijk zacht, smaakvol en sappig. De bij geserveerde saus, wortelmouse en rösti maakt de boel echt af.

Nagerecht
Annemiek koos voor een cappuccino deze was wel lekker maar het schuim was wel erg snel weg. De cappuccino werd vergezeld door wat bonbons, chocolade koffiebonen en wat toffees.

Martijn koos voor een Grappa die met zijn zachte smaak en prettige afsluiting van de avond was.

Het enige minpuntje van deze avond was dat het personeel al begon met afruimen van de niet gebruikte tafels terwijl wij nog aan ons nagerecht zaten.

Maar het is en blijft een restaurant wat wij zeker nog een keer zullen bezoeken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31024388
wat heb je voor dit betaald in de bonnefooi?
  donderdag 29 september 2005 @ 19:51:31 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31036259
quote:
Op donderdag 29 september 2005 12:51 schreef doraantje het volgende:
wat heb je voor dit betaald in de bonnefooi?
Inclusief drinken ongeveer ¤ 70
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31286254



Zojuist een bezoek gebracht aan het door anderen aangeprezenJapanse restaurant
Sapporo gevestigd buiten Rotterdam in de gemeente Alexanderpolder.


Het restaurant dat tevens ook aan de zijkant een drive-in
mogelijkheid heeft voor de take-aways


Binnengekomen valt gelijk de binnenplaats op de begane grond op,waardoor je
in de winter het "thee-tuin' gevoel meekrijgt al genietend van de Japanse keuken.
Verder oogt het allemaal vrij modern zoals je dat gewend bent van de meeste
orientaalse restaurants in nederland en is de kaart verder standaard te noemen.


De binnenplaats op de begane grond waar je ook kunt eten dus


Als je de trap naar boven neemt dat kom je dus terecht bij de sushibar
en heb je tevens de gelegenheid om vanaf boven naar beneden te kijken
op de binnenplaats die je zo even tegenkwam bij binnenkomst.
Ook is op deze tweede verdieping achter de sushibar een chinese-sectie
afgeschermd door een rieten-scherm waar je dus gewoon chinees kunt eten
mocht je het niet zo op hebben met de Japanse keuken.


De sushibar waar alles wordt voorbereidt


Ik heb dit keer gezien de wat overvloedige
namiddag bruch
gekozen voor hun lichte/snelle en simpele bento-box met
daarin hun specialiteit 'fuku chirashi' (vissoort).


De Saporo BentoBox met daarin o.a. de 'fuku chirashi' specialiteit


De Sapporo Bentobox is heel behoorlijk te noemen zoals in:
Het smaakt zoals Japans eten meestal smaakt.
De sushi was best, de hoeveelheid'beleg' erop standaard miniem en de vissoorten gewoon
a natural en behoefde dus de bijbehorende sojasaus om het verder op smaak te houden.
Oh.. en de bekende misosoep was verder ook prima.
Eigenlijk geeft het precies datgeen je mag verwachten voor zo een simpele 'take-away-
snelle hap.Geen culinair hoogstaand gevoel ,gewoon een simpele hap en daar voldeed
het dan ook aan.


Conclusie:

Het smaakte allemaal best zoals een goed maal behoort te zijn,maar echt opgewonden
werd ik er niet van als je dat gaat vergelijken met zaken als een Sakura
of een Yamazoto of een Genki-Tei of zelfs een GInza restaurant.
Dan heb ik in al deze restaurants in dezelfde prijs-klasse lekkerder en verfijnder gegeten.
Hoe dan ook, wel aardig voor een keer zeker gezien de wireless-internetverbinding die ontdekt werd.



© Sapporo


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

= slecht
= matig
= redelijk
= goed
= Uitstekend
pi_31287438
Wat was je kwijt voor de hele mikmak?
En wat zat er allemaal in de bento? Ik zie rundvlees, tenpura, gari, tilapia, makreel, zalm, toro?, tonijn, octopus. Klopt dat een beetje? Hoe dik was de vis op de sushi ongeveer?

[ Bericht 38% gewijzigd door mirugai op 08-10-2005 18:29:29 ]
pi_31292650
Deze Bento-box koste me ¤ 22,50 en de totale rekening met drank etc.... ¤38,50
Je kennis van de vissoorten is weer prima en de dikte was +/- 1 cm dik..
Kortom niet echt om te zeggen: " kijk dat is nou een mooie gesneden stukje.... "
pi_31871062
quote:
Op woensdag 19 oktober 2005 11:31 schreef PDOA het volgende:
http://www.maarhoewashet.nl

Leuke beschrijvingen van restaurants en andere eetgelegenheden in Utrecht. Check deze bijvoorbeeld van Hemingway op Jan's Kerkhof:

maandag,26 september,2005
Hemingway

Net teruggekeerd van een expeditie naar Drenthe, kreeg ik zaterdagmiddag een sms'je van Paalman. Of ik zin had in een nazomerborrel. Negen minuten later zaten we op het terras van Hemingway (Janskerkhof 6), een voor mij ongebruikelijke borrellokatie, maar ach, ze hebben er bier en je hebt er een mooi uitzicht op het standbeeld van bisschop Willibrord en zijn trouwe paard Jolly Jumper.

Dat bier moest ik dan wel zelf halen, want de enige barman kon de drukte van een vol terras niet aan, of had gewoon geen zin om naar buiten te komen. Dus ging ik het lege café in. 'Een koffie met cognac voor Paalman en een Westmalle Dubbel voor mij,' zei ik met mijn mooie stem tegen de glazenspoelende barman. 'Wat voor cognac heeft u zoal?' voegde ik eraan toe.
De barman draaide zich om en ging met een vinger langs de flessen sterke drank. 'Even kijken... Wat dacht u van een DOM Bénédictine?' vroeg hij.
'Eh... Dat is een likeur, dat lijkt me geen goed idee,' antwoordde ik. Likeur is immers zoete meuk en Paalman houdt niet van zoete meuk. Daar wordt Paalman onrustig van, net als van jonge meisjes.
'O,' zei de barman. Zijn vinger bleef een tijdje in de lucht hangen, op zoek naar wat hij dacht dat cognac was. Opeens zag ik tussen de flessen waarschijnlijk de enige cognac in deze tent: Bisquit. Volgens mij hadden zij ooit die reclame Bisquit, wie lust 'm nie? Niet slecht, maar het haalt het natuurlijk niet bij de slogan Westmalle? Best knalle! Bisquit, dat moest het dan maar worden.

Dit akkefietje en alles wat nog zou volgen paste prima in wat nu al een onbewust onsuccesvol horeca-weekend was voor ons beiden. Paalman was vrijdagavond op het terras van restaurant Noort gedist door de uitbater, waarna hij en zijn eega opstonden en wegliepen, waarna ze honderd meter verderop werden ingehaald door een hijgende serveerster die verontschuldigingen aanbood namens haar baas. Zelf had ik op ongeveer hetzelfde tijdstip - maar dan twee kilometer verderop - bij S. een bijzonder dubieus Menu F gegeten van afhaalchinees Ying Bin aan de Oudwijkerdwarsstraat. Nog geen twaalf uur later vulden de resten van dit maal vanuit de prullenbak het hele huis en half Oudwijk met een geur zoals je die kunt ruiken boven een niet doorgespoelde wc, na een bruine sessie, ergens aan de kust van Atjeh, een week na een tsunami, naast een openluchtmortuarium, bij een temperatuur van zo'n veertig graden klein nulletje c.

Waar was ik? O ja. Het liep tegen etenstijd. Ik zou bij S. gaan eten, maar het leek Paalman wel een efficiënt idee om ons geanimeerde gesprek over mijn pensioenopbouw te onderbreken, S. te bellen en gedrieën boven in Hemingway wat te eten. Zo gezegd, zo gebeld en een half uur later zaten we in het restaurant van Hemingway aan een tafeltje met een mooi uitzicht op het standbeeld van bisschop Willibrord en zijn trouwe paard Jolly Jumper. We bestelden wijn, water en eten. Aangezien Hemingway een studententent is, besloot ik op safe te spelen: ik nam als voorgerecht brood met tapenade en kruidenboter en als hoofdgerecht een medium portie spareribs. De bediening bestond uit een overassertieve serveerster, een serveerster 'met een mooie huid' (aldus Paalman) en een serveerster die ik De Zombie doopte, omdat ze geen idee leek te hebben waar ze (mee bezig) was.

Maar hoe was het? Wel, het brood was helaas nog op koelkasttemperatuur en de tapenade smaakte naar die rode saus voor bij de Nacho's. De spareribs waren wel binnen te houden (ze haalden het helaas niet bij de spareribs die ik laatst bij collega Chantal Ophoff at) en de Vlaamse frieten waren zelfs uitstekend. Zoals ik al zei, nondescript studentenvoer. De prijzen waren hier en daar wat aan de hoge kant: mijn medium spareribs kostten 13,50, het driegangen Hemingway-menu van Paalman was 17,50 en de small portie spareribs van S. ging weg voor 10,50.

S. lustte nog wel een nagerecht. De overassertieve serveerster stond snel bij ons tafeltje om haar bestelling op te nemen en zei out of the blue tegen S., die lichtelijk loenst: 'Kun je me vertellen in welk oog van je ik moet kijken als ik je aan wil kijken? Anders bestelt het wat moeilijk!' Kijkt u dus niet vreemd op als u binnenkort wat Servische dakdekkers annex hitmen op het Janskerkhof met elkaar ziet smoezen.

Het liep inmiddels tegen tienen, maar het was nog niet volbracht. We wilden er nog wat digestieve consumpties ingieten. Wijs geworden van mijn eerdere cognacicatiestoornis bestelde ik bij de mooie huid een eenvoudige Irish Coffee. Paalman vroeg om een Calvados. De mooie huid keek hem vragend aan. 'Dalvados,' zei ze nadenkend, 'nee... Dat hebben we geloof ik niet. Maar die mensen verderop hebben Tia Maria bij de koffie. Wilt u dat misschien?'

(Hier sla ik tien minuten over.) De rekening dan maar. Dat kon niet, want de rekening was kwijt. 'Geen nood,' zei ik met mijn mooie stem, 'ik weet nog wel wat we hierboven allemaal genuttigd hebben, dan maken we een nieuwe rekening en knal je de bonnetjes van het terras erbij.' Dat kon niet, want de bonnetjes van het terras waren ook kwijt. Gelukkig ben ik gezegend met een schrijversgeheugen, dus somde ik moeiteloos alle consumpties van de afgelopen vier uur op. We kregen een geïmproviseerde rekening, legden het bedrag op tafel en liepen de trap af. Ineens: paniekerig gestommel - twee serveersters kwamen achter ons aan om te vragen of we wel hadden betaald. Ik kreeg ineens zin om Hemingways voorbeeld te volgen, maar Paalman overtuigde mij ervan dat ik nog zoveel had om voor te leven, waaronder mijn pensioen, en gedrieën verdwenen wij in de nacht.

Smaak: 6,5
Prijs/kwaliteit: 6,5
Ambiance: 6,5
Bediening: ...



[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 01-11-2005 17:14:58 (uit een ander topic C/P) ]
  zondag 15 januari 2006 @ 22:09:09 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34101976
De Luwte



De ambiance:
Het parkeren van de auto kan makkelijk op de parkeerplaats (Unnaplein) net achter het restaurant. Het restaurant zelf is strak modern in gericht maar de sfeer misstaat niet bij een oude kloosterboerderij die in de Luwte tussen de kerk en de winkelstraat ligt.

De tafels staan keurig ingedekt klaar en wij kiezen voor een plaatsje in de serre van waaruit wij in de open keuken konden kijken. Aan de keuken is ook heel goed te zien dat ze niet voor niets de Oke sticker van de smaakpolitie hebben gekregen

Voorgerecht
Annemiek koos de sushi met zalm en tonijn welke inclusief stokjes, in zuur ingelegde gember en wasabi geserveerd werd. Het bleek een goede keuze te zijn geweest

Martijn koos voor Sashimi van zalm en tonijn met wasabi, soja en boekweitmie. Die ook inclusief stokjes, in zuur ingelegde gember en wasabi geserveerd werd. De boekweitmei was een bijzonder maar toch erg smakelijke combinatie bij de zalm en de tonijn

Hoofdgerecht
Annemiek koos voor de Kabeljauw met gefrituurde uienringen en mosterdsaus. De kabeljauw was een mooi stukje vis welke goed klaar gemaakt was en de gefrituurde uienringen waren erg lekker.

Martijn koos voor de Zeewolf in een krokant jasje met roerbakgroenten, basmatirijst en sojasaus. Vooral de combinatie van de zeewolf met de roerbakgroenten en de sojasaus was erg bijzonder maar voortreffelijk

Nagerecht
Annemiek koos voor een tarte-tatin met kaneelijs en vanille room. het was een heerlijk taartje recht uit de oven waarbij het kaneelijs en vanille room een goede aanvulling waren

Martijn koos voor een Kaasassortie (Aardappelschilkaas, Brie de meaux, Cabar picos, Epoisses, Pont-l’evéque) met een Kopke Colheita. Het er bij geserveerde rozijnen brood warm uit de oven was een lekkere aanvulling op deze kaasassortie.

Als afsluiter van de avond koos Annemiek voor een cappuccino en Martijn voor espresso. Welke geveerd samen met hand gemaakte chocoladetruffels

De Luwte is en blijft een restaurant wat wij zeker zullen blijven bezoeken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34102219
Klinkt goed...maar ik mis de wijnen?


oh, ik zie het al onderaan de menukaart...: Wij verkopen geen alcohol onder de 16 en onder de 18 geen sterke drank.
  zondag 15 januari 2006 @ 22:18:01 #23
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34102480
quote:
Op zondag 15 januari 2006 22:13 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt goed...maar ik mis de wijnen?


oh, ik zie het al onderaan de menukaart...: Wij verkopen geen alcohol onder de 16 en onder de 18 geen sterke drank.
De wijnen die ze er hebben zijn ook erg goed en ze hebben een aparte wijnkaart. Annemiek heeft bij het hoofdgerecht een glas witte huiswijn op.

Maar we hebben deze keer geen fles wijn besteld omdat we allebei morgen weer moeten werken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 15 januari 2006 @ 22:34:43 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34103308
quote:
Op zondag 15 januari 2006 22:18 schreef Martijn_77 het volgende:


De wijnen die ze er hebben zijn ook erg goed en ze hebben een aparte wijnkaart. Annemiek heeft bij het hoofdgerecht een glas witte huiswijn op.
Die durft zeg. Een heel glaasje wijn nog wel.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 januari 2006 @ 20:17:07 #25
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34133957
quote:
Op zondag 15 januari 2006 22:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Die durft zeg. Een heel glaasje wijn nog wel.
Ach ja hoeft niet veel te zijn om lekker te zijn
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34537794
Vanavond gegeten bij Lai Sin's -
* een alliance restaurant met 1 Michelin- ster

http://www.alliance.nl/lai-sins-restaurant/

Zal morgen even wat meer details prijs geven.
  zaterdag 28 januari 2006 @ 00:45:16 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34537870
quote:
Op zaterdag 28 januari 2006 00:42 schreef SCH het volgende:
Vanavond gegeten bij Lai Sin's -
* een alliance restaurant met 1 Michelin- ster

http://www.alliance.nl/lai-sins-restaurant/

Zal morgen even wat meer details prijs geven.
Ik heb even bij iens gekeken. Hoge gemiddelde waardering wel, maar veel variërend tussen matig of uitstekend?
http://www.iens.nl/restaurantsVan/Utrecht/restaurant.htms?a=Driebergen&k=11&r=3736

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 28-01-2006 01:00:07 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 28 januari 2006 @ 12:14:36 #28
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34544835
quote:
Op zaterdag 28 januari 2006 00:42 schreef SCH het volgende:
Zal morgen even wat meer details prijs geven.
Oke ik ben benieuwd
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34595656
Ik had echt een hele lange post geschreven, ik zweer het.

Druk ik op invoeren, staat ie er niet in

Misschien omdat ik bijna op hetzelfde moment gebanned werd in FB?:'(
pi_34595974
Nog es dan
pi_34596171
Lai Sin's Driebergen - iets korter nu dan maar. Vooraf: ik heb weinig echt tot in het detail onthouden en zal er best vaak naast zitten.

---> Amuse. Klein inktvisje op iets dat op een bedje lag van iets dat nog het meest aan kruidenboter deed denken maar vast heel diepculinair was. Heerlijk visje, gemarineerd in iets soja-achtigs maar heel subtiel en daardoor meteen een licht Aziatische toets.

Menu: Ik nam 4 gangen uit een 5 gangen-menu (aan toetjes doen ze niet echt) met steeds een keuze uit 4 gerechten waarvan telkens 1 vegetarisch. Nick nam een reis door China waarbij hij zelf wat preferenties kon aangeven, hij zei van de 4 gangen 1 x vis te willen.

1. Beide iets creatiefs met hele grote garnalen. Heel subtiel en goed van smaak.
2. Nick weet ik niet. Jaap had roodbaars in een jasje. Goed van smaak, beetje saaie saus. Voortreffelijke spinazie ondergrond.
3. Nick weet ik niet meer. Jaap had een vegegarisch gerecht, canneloni op zijn chinees met Chineze paddestoelen. De paddestoelen waren echt goddelijk, het deeg was gemaakt van bloem in kokend water ofzo, beetje klef bapao-achtig maar niet onsmakelijk.
4. Beide een vleesgerecht. Jaap had geroosterde eendeborst, heel erg goed. Nick had lam in een nare sojasaus. Goed lammetje maar niet echt spectaculair of verrassend. Dit was het laatste gerecht en daarom kregen we er heerlijke mie bij.

Wijnen gewoon van het huis. Koffie met bonbonnetjes toe.

Bediening: aardig en correct maar nogal afstandelijk en formeel: de 5e keer weer vragen of hij voor me langs mag bij het bijvullen van de glazen, gaat irriteren. Ietwat jonge bedienders ook, wel fijn om naar te kijken maar produktinhoudelijk niet echt op de hoogte. Ze schrokken als je iets vroeg.

Sfeer: beetje ons-kent-ons, belabberde akoustiek en voor de rest niet overdreven chique.

Overall: het eten is helemaal in orde. Eigenijk geen enkel gerecht waar serieus iets op aan viel te merken en toch waren we een beetje teleurgesteld. Maar misschien lag dat meer aan onze verwachtingen. We hadden in ons hoofd op meer Chinees gedoe, op gekke variaties, echte verrassingen. Misschien hadden we toch het Peking-eend menu moeten nemen.
Het lamsvlees van Nick kan je echt overal eten bijvoorbeeld, daar verwacht je tot wat meer originaliteit van.

143 euries uitgegeven.
  zondag 29 januari 2006 @ 22:18:20 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34596302
Klinkt overall toch best goed genoeg om eens een keer uit te proberen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_34596437
quote:
Op zondag 29 januari 2006 22:18 schreef golfer het volgende:
Klinkt overall toch best goed genoeg om eens een keer uit te proberen.
Ja, dat zou ik eigenlijk wel aanbevelen. Ik was vrijdag misschien wat teleurgesteld om dat ik er wat meer van had verwacht maar het is niet echt slecht.
  zaterdag 11 februari 2006 @ 20:21:55 #34
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34977797
Vandaag een kookclinic gehad van Ramon Beuk bij de Kooktempel

Bij aankomst werden verwelkomd door Ramon Beuk die ons uitlegt wat wij die dag gingen doen. Daarna werden wij in drie groepen verdeeld. Er waren ook drie keukens waarover de groepen werden verdeeld.

Als eerste mochten wij ons bezig houden met het maken van de Tarte-tatin met appels en karamel terwijl andere mensen in de onze groep zich bezig hielden met het maken van de Tiramisu en de Chocolade cakejes.

Terwijl wij dit bereid hadden had een andere groep de toastjes met inktvis en Dimsum met garnalen en groenten bereid welke wij gezamenlijk genuttigd hebben onder het genot van een drankje.

Daarna zijn wij Hazelnoten chocolade parfait gaan maken terwijl andere mensen in de onze groep zich bezig hielden met het maken van de Mokka IJs en de Mandarijnen grana tin

Terwijl wij dit bereid hadden had een andere groep de Courgette met geitenkaas en de gefrituurde broodjes met mangochutney bereid welke wij gezamenlijk genuttigd hebben onder het genot van een drankje.

Daarna waren wij aan de beurt om de keuken in te gaan en Ossenhaas omwikkeld met Paksoi en Gefrituurde Ossenhaas omwikkeld met Pasta te maken. Iets wat we ook weer gezamenlijk genuttigd hebben onder het genot van een drankje.

Daarna was het tijd voor een dessertbuffet waaraan iedereen had gewerkt wat bestond uit:
  • Tarte-tatin met appels en karamel
  • Tiramisu
  • Chocolade cakejes
  • Mokka IJs
  • Mandarijnen grana tin
  • Hazelnoten chocolade parfait


    En afsluiting was er natuurlijk koffie of thee. Vooral de belevenis van de dag was echt geweldig en het was ook geweldig om te zien hoe gepassioneerd Ramon Beuk is als het over koken gaat.

    Het was echt een top dag!!
  • Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 19 februari 2006 @ 13:33:44 #35
    73549 Annemiek78
    Martijn_77 my favo user!
    pi_35252194
    Wij zijn gisteren hier wezen eten.

    Het restaurant:
    Bij binnenkomst werden onze jassen netjes aangenomen en mochten we een tafel uitkiezen.
    Het restaurant is modern, sfeervol ingericht, maar wel viel op dat er geen (of heel erg zacht) achtergrond muziek speelde. De bediening was zeer vriendelijk en correct, wat zorgde voor een prettige sfeer in het restaurant.

    Het diner:
    We kozen voor het 5 gangen verassingsmenu. Als eerste kregen wij (buiten het menu om) een heerlijke amuse met witvis met gemengde groenten. Dit was een heerlijke opening!

    De eerste gang waren drie grote garnalen in een soja-knoflooksaus met frisse salade. Ondanks dat ik niet van garnalen hou, heb ik dit uiteraard toch wel even gekeurd en het viel mij niet tegen. Zeker samen met de salade en de lekker saus was dit prima weg te krijgen.

    De tweede gang was een sato-soep: een lichte kippenbouillion. Deze was wat mat van smaak maar wel goed te eten. Iets minder hierbij vond ik de plakjes gekookte ei in de soep.

    De derde gang was een rolletje tonfilet in een kokos-gember saus. hierbij kwam de echte indonesische traditie om de hoek kijken. Vooral de saus was enorm pittig namelijk. De visrolletjes werden geserveerd met een frisse raukost van komkommer en alfafa. Een extra kan water werd besteld om enigzins te blussen. Toch was dit een een heerlijk gerecht!

    De vierde gang was het hoofdgerecht: Een gegrilld stukje rundsvlees met een saus van geelwortel.
    Hierbij werd een bruine rijst geserveerd die ik persoonlijk wat muf van smaak vond, maar in combinatie met het vlees was dit prima te eten. Dit alles werd geserveerd met een soort van mini paksoi. Dit alles samen was een prima smaakvolle combinatie, maar wat weinig, eenvoudig voor een hoofdgerecht.

    De laatste gang was een dessert van baby-ananasje met een bolletje kokos-ijs geserveerd met honigsaus. Aangezien ik echt geen ananas lus en ook geen fan ben van kokos heb ik voor deze ronde bedankt! Martijn heeft dit wel gegeten en die vond het wel erg lekker. Vooral de combinatie was erg verfrissend.

    Tijdens het uitbuiken en natafelen werd er nog esspresso geserveerd met en blokje nougat en plakje spekkoek. Dit zorgde voor een mooie afsluiting van de avond. Al met al hebben we dus best aardig gegeten, maar lagen onze verwachtingen iets hoger. Niet onaardig, maar niet om te zeggen.. WAUW daar ga ik nog gauw een keer terug.
    Positive thinking, my way of thinking!
      zondag 19 februari 2006 @ 13:50:52 #36
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_35252782
    Ven een kleine aanvulling op de eerste een tweede gang (Voor de rest deel ik de mening van Annemiek)

    De eerste gang waren drie grote garnalen in een soja-knoflooksaus met frisse salade. Ik vond de combinatie van kloflook soja saus en garnalen erg lekker en verrassend. En de salade welke er bij geserveerd werd was lekker verfrissend.

    De tweede gang was een sato-soep: een lichte kippenbouillion. Ik vond dit een prettig afwisseling met de eerste gang en zeker de combinatie van het kipvlees wat in de soep zat en het ei was een goede combinatie.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_35252945
    Hoe werd die amuse geserveerd?

    Voor de rest klinkt het goed, jammer dat het zo heet was... dat komt de smaak niet ten goede.
      zondag 19 februari 2006 @ 13:57:47 #38
    73549 Annemiek78
    Martijn_77 my favo user!
    pi_35252999
    quote:
    Op zondag 19 februari 2006 13:55 schreef Bluezz het volgende:
    Hoe werd die amuse geserveerd?

    Voor de rest klinkt het goed, jammer dat het zo heet was... dat komt de smaak niet ten goede.
    De amuse zat in een klein kommetje/schaaltje.. Deze was niet zo scherp gelukkig als de tongrolletjes. Dat scherpe komt de smaak inderdaad niet ten goed.
    Positive thinking, my way of thinking!
    pi_35996213
    En speciaal voor Stereotomy
    quote:
    Op maandag 13 maart 2006 00:49 schreef Stereotomy het volgende:
    ff een topickick speciaal voor Bluezzz

    Ben afgelopen vrijdag naar de Afrikaan Ibis geweest, Weesperstraat in Amsterdam, prima bereikbaar met de Metro. http://www.eetcafeibis.nl

    Het voedsel is daar echt heel, heel goedkoop. Voor een driegangen menu waren mijn vriendin en ik slechts 33 EUR kwijt in totaal, incl. 1 drank (bananenbier ) en 1 kopje thee.

    Het restaurant is heel sfeervol ingericht, leuke afrikaanse attributen, niet al te groot. Wel jammer van het systeemplafond en de niet zo mooie schuifdeuren voor de WC's. Maar dat mag de pret niet deren, vooral niet omdat er leuke afrikaanse muziek werd gespeeld op de CD. Bediening was een Nederlandse studente , was vlot en goed.

    Het bananenbier uit een fles wat ik had drink je uit een halve cocos. Erg leuk, ondanks dat het vast niet authentiek is. Je hebt ook nog Palmnoot, Cocos en Afrikaanse granenbier. Mijn vriendin had mangosap, en dat werd in een nogal klein glas geschonken, dat was wat minder.

    Het voorgerecht wat we hadden was een soort Vlammetje maar dan zonder sambal, maar gevuld met gehakt. Het hoofdgerecht wordt altijd op 1 grote schaal geserveerd. Veel bonen, linzen, beetje vlees, veel puree, en dat moet je met je hand opscoopen met een stuk zure pannekoek. Het is echt heel leuk om te doen, maar het zal qua smaak niet mijn favoriete voedsel zijn. Te eenzijdig, te bonig, te zuur/pittig-de-hele-tijd gevoel. Maar, aan te raden om het gewoon eens een keer te doen voor de ervaring. En al die bonen zijn vast heel gezond. Ik hoop niet dat ze van BB5 kwamen

    Als toetje hadden we ananasijs (voorgefabriceert, ananasijs geperst in een kleine lege ananas, was eigenlijk wel erg lekker. En we hadden een Afrikaanse thee, wat volgens mij niets anders was dan thee met een berg kaneel erin.

    Maargoed, was leuk, mag niet klagen voor het geld, en een aanradertje.

    3 1/2 vorkje
    pi_35996247
    En het antwoord van Rip.
    (Ik vind het hier meer op zijn plaats)
    quote:
    Op maandag 13 maart 2006 08:56 schreef Ripley het volgende:
    Ibis is leuk ja, is vlakbij mijn huis dus we lopen er nog wel eens langs als we wat leuks willen voor weinig

    Voor de mensne die zebra ed. willen proberen: Op de spiegelgracht zit een leuk Zuid afrikaans restaurant, pygma-lion.

    Leuke ambiance, lekker en apart eten zoals krokodil en zebragehakt. Niet heel goedkoop helaas, maar wel echt weer eens wat anders.

    http://www.iens.nl/restau(...)staurant.htms?r=1309
    pi_35996332
    Ik was er al bang voor, dat van die BBbonen... het klinkt idd meer leuk om te doen dan dat het zo overheerlijk was

    En zebra eten... zou dat naar paardevlees smaken?
    pi_36143559
    Even verhuisd :
    quote:
    Op vrijdag 17 maart 2006 13:01 schreef zoalshetis het volgende:
    ok even een recentie van my(wine)butler. wat trouwens een erg leuk online magazine is op gebied van wijn. ik kon er wel om lachen...

    Eenvistweevis: 6


    Als je op iens.nl leest dat je favoriete visrestaurant meerdere slechte kri-tieken oogst, is er wat aan de hand. En waar wat aan de hand is, daar wordt onze nieuwsgierigheid geprikkeld en moet er met eigen ogen bekeken worden waar de schoen wringt. Derhalve naar Eenvistweevis. Dit restaurantje, ruim twintig couverts, smalle pijpenla uitgebaat door één eigenaar/kok, leerden we enkele jaren geleden kennen als een sympathiek tentje waar je eenvoudig maar subliem vis kan smullen.

    We mogen plaatsnemen aan de ronde tafel voor bij het raam en krijgen direct de wijnkaart in handen gedrukt. De Picpoul, een strak-droge witte, is helaas net op maar er is vervanging in de vorm van een fles Chardonnay Belle Mare (¤ 18,50). We bestellen als voorgerechten de gebonden vissoep (¤ 5,50) en de pasta vongole (¤ 7,50). Het gaat echter 35 minuten duren voordat deze op tafel staan.

    Een vriendin van Klaas, de uitbater, komt binnen en dan moet er even bij-gepraat worden. Aangezien Klaas het enige personeelslid is dat in de keu-ken werkt, staat gedurende het gesprek alles stil. Uit het gesprek dat Klaas voert met zijn vriendin valt voor elke gast op te maken dat: (1) Klaas rela-tieproblemen heeft (2) Klaas zo starnakel bezopen is dat we ons afvragen of deze man nog wel met messen mag werken.

    Nadat Klaas het hele restaurant luidkeels heeft geattendeerd op het feit dat het vandaag "Internazjoonale Vrouwendag" is en dat hij zo ongelooooooo-velijk trotzzzzzzz is op zijn vriendin, doet Klaas pogingen zijn keuken weer te vinden. Daarbij wordt hij geenszins geholpen door de minstens net zo beschonken metgezel van zijn vriendin. Deze wil namelijk graag wat wijn hebben en Klaas is niet te beroerd hem te helpen met het selecteren van een lekker "fllezzje". Onderwijl zit een tafeltje naast ons zich op te vreten van irritatie. Zij hebben kaartjes voor een voorstelling die om half negen begint. Klaas zorgt dat zij om half negen hun hoofdgerecht hebben.

    Uiteindelijk verschijnen soep en pasta. Het moet gezegd. Klaas mag dan zo lam zijn als een beschuitje maar zijn kookkunsten lijken er nauwelijks onder te leiden. Kwaliteit van de gerechten is als vanouds. Nu smaakt het eten helaas altijd minder lekker als andere verstorende factoren aanwezig zijn. Niet alleen Klaas, die nu in zijn keuken blijft, was vervelend, zijn in kennelij-ke staat verkerende kennissen zijn luidruchtig. Gelukkig nemen deze dronkelappen na een half uur de wankele benen.

    De Duitse dame die ons bedient weet nauwelijks iets te vertellen over de wijnen. Dit terwijl Klaas er meer van schijnt te weten dan gezond voor hem is. We gokken op een witte Spanjaard, de Albarino (¤ 29,-). Tijd genoeg om deze te proeven want tussen voor- en hoofdgerecht mogen wij een uur (!) wachten. De gerechten zelf, een tarbot filet met hollandaise saus (¤ 26,50) en een snoekbaars met appelstroop en spek (¤ 18,50) zijn wat ons betreft subliem. Mooie romig-zure saus, prachtig gegaard visvlees bij de tarbot en stevige snoekbaars die in een schitterende combinatie ter tafel komt. De gok voor de wijn valt goed. Al met al zitten we hier prachtige gerechten te eten en fijne wijn te drinken.

    We besluiten als afsluiting de chocoladetaart te kiezen (¤ 5,-). Die is echter meer aanfluiting dan afsluiting. Het lijkt wel een oude, in de magnetron opgepiepte diepvriescake! Bah! Gelukkig is de koffie lekker en de calvados stemt de mens toch altijd weer net iets milder. We kunnen ons goed voor-stellen dat er stevige kritieken komen op dit restaurant. Het gaat er op zijn minst 'onconventioneel' aan toe. Het eten is gewoon heel lekker maar dan rekenen het dessert even niet mee. En ach, wie situaties als vanavond in Frankrijk of België meemaakt, vertelt met smaak aan familie en vrienden over zijn curieuze maar smakelijke ervaring.

    Eenvistweevis scoort onveranderd een 8 op kwaliteit, 4 bonuspunten op originaliteit maar Klaas en zijn 'brigade' krijgen net zo makkelijk 6 punten aftrek voor gebrek aan klantgerichtheid en professionaliteit. En dan mag u zelf bepalen of u dat ¤ 127,- waard is.

    Eenvistweevis: Schippersgracht 6, Amsterdam, tel 020-6232894.
    pi_36172784
    Uit een net gesloten topic
    quote:
    Op zondag 19 maart 2006 16:20 schreef Bolletje... het volgende:
    Afgelopen woensdag avond met een grote groep collega's bij BoomChicago gegeten op het amsterdamse Leidseplein.
    Gezien ze daar grote groepen gewend zijn als Theater restaurant, dachten wij dat het wel goed moest komen.
    Het zat helemaal afgeladen, maar speciaal voor ons waren er twee van de lange tafels gedekt en stond de champagne al klaar!

    We kregen eerst lekkere verse stukken bruin brood met heerlijke knoflookboter en tapenade, en gezien we ontzettende trek hadden na zo'n lange werkdag, was het zo op!

    Het was tijd voor het hoofdgerecht!! Allemaal kregen we hetzelfde, want anders was het te moeilijk voor de keuken, maar dat was prima, ze vroegen nog wel of er iemand vegetarisch was, nou dat was niemand, dus kom maar op!

    En toen gebeurde het..we kregen allemaal een bord met al bijna koude couscous, met daarop een paar stukjes courgette, en daarop een paar stukken hele droge doorgebakken lamsvlees.
    De helft van het vlees bestond uit stukken vet ( maar dat schijnt zo te horen? ) en de rest was lauw en gewoon écht niet lekker.
    Toen ik om me heen keek, zag ik dat iedereen een paar hapjes nam, en dat niemand het lekker vond..we waren met zo'n 40 mensen , en nee niemand heeft gegeten...

    De obers vonden het erg lullig, en we kregen als compensatie een paar grote borden nacho's met zure room en guacemole, en die waren natuurlijk binnen 5 minuten leeg, zo'n trek hadden we.

    Wellicht dat de kaart er normaal wel goed is, maar met een grote groep, is het dus niet aan te raden om er te gaan eten.

    Nog meer mensen met BoomChicago ervaring???

    Wellicht ook positieve verhalen??
      zondag 19 maart 2006 @ 19:16:13 #44
    2742 Bolletje...
    Dare to be different
    pi_36175711
    Nog even, de prijs weet ik niet, de wijn was prima, tja alleen het gerecht was een totale afgang!
    Ik vind zoiezo dat je Lamsvlees niet moet serveren aan een hele groep, ik vind dat echt vlees waar je van moet houden, nu vind ik het overigens normaal heerlijk, maar dit??

    Bluezz!! hoe is het met je poes??
    doei
    pi_36176089
    Kwam er ook nog een teken van leven uit de keuken? Ze moeten toch gezien hebben dat het terug kwam.

    Supergoed joh en bij jou?
      † In Memoriam † zondag 19 maart 2006 @ 20:04:12 #46
    43556 miss_dynastie
    pi_36177335
    Ik zou het schandalig vinden als het volledige bedrag betaald moest worden. Sowieso, wat je zegt, zelfs als het goed bereid zou zijn: lam als gerecht voor een hele groep
    pi_36190920
    Ik vind het sowieso altijd tenenkrommend als je als groep allemaal hetzelfde moet eten omdat de keuken het anders niet aan kan. Ik heb natuurlijk geen enkel beeld van het rampenscenario dat zich in een keuken afspeelt bij 10 verschillende bestellingen, maar dan nog.
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
      maandag 20 maart 2006 @ 08:25:25 #48
    2742 Bolletje...
    Dare to be different
    pi_36191456
    Ja keuken zag dat het terugkwam en daarom kregen we Nachos aangeboden als compensatie...
    En tja lam voor een hele groep begreep ik ook niet hoor
    Maar ik denk dat we zeker gewoon het volle pond hebben betaalt, zal het es vragen hier.
    doei
    pi_36195971
    Ligt er een beetje aan in wat voor soort zaak je eet. Maar het is normaal dat er bij grote groepen 1 menu wordt gekozen, eventueel vis/vlees/vega keuze. Je hebt echt geen idee wat je voor je kiezen krijgt als je 10 verschillende gerechten te verwerken krijgt. Normaal is dit al lastig, maar als je meer bonnen hebt lopen heb je een probleem. Vaak als mensen perse a la carte willen eten, dan geven ze van tevoren door hoe laat en wat ze hebben gekozen, zo kan de keuken daar beter op inspelen.

    En dan over het lam, helemaal geen gekke keuze voor een grote groep. Maar dat is zoals ik al zei gewoon de zaak waar je gaat eten. Buiten dat is het ook weer geen schande om iets terug te sturen als je het niet lekker vind.
    pi_36513024
    In Rotterdam op aanraden van een kennis dit nieuwe Thais restaurant uitgeprobeerd genaamd
    © Chili Time gevestigd aan de Oude Dijk in Rotterdam-Kralingen,een locatie die voor mensen
    die vanuit Amsterdam en omstreken komen niet makkelijk is te vinden.



    De zaal oogt van de buitenkant uit een beetje kaal, maar binnenin ziet het er vrij sfeervol uit
    voor een eet-cafe.Ja,je hoort het goed, eet-cafe en geen restaurant. Het is gewoon een
    veredeld eet-cafe maar dan in Thaise sferen. Wat zeg ik? Thaise sferen? Nee, ook fout, want de enige Thai
    die er werkt staat in de keuken en de rest zijn gewoon chinezen. Kortom,gewoon weer de zoveelste
    chinees die na het Wokken en Sushi gebeuren nu de Thaise keuken probeert te exploiteren.
    Eigenlijk is Chili-Time een verbeterde versie van het ook in Kralingen gevestigde Thais eet-cafe genaamd
    © De Kleine Ondeugd.


    De menukaart:

    Die is er niet want er zijn maar 2 soorten menu's en die staan op een houtenbord waar je alles op kan lezen.
    De keuze van ondergetekende viel op een voorgerecht dat de specialiteit van het Huis was, de overbekende
    Thaise garnalensoep alias Tom Yam Koeng, en dan het uitgebreide luxeuze hoofdgerecht bestaande uit
    allerlei soorten vlees,granalen,groenten en witte rijst.

    Op het houten bord leek het allemaal heel interessant en boeiend.En met het hosana verhaal van de
    chinese serveerster erbij zou je bijna het idee krijgen dat je bij © Lemongrass in London of bij
    © Montri Rattanaraj's in Vancouver Canada had plaatsgenomen,want het moest een waar genot zijn
    om hier te mogen eten.


    De Gerechten:

    Het voorgerecht zag er fraai opgemaakt uit maar uiteindelijk gaat het om de smaak en de juiste afstemming
    tussen de verschillende ingredienten onderling. Nou..het waren gewoon licht gefrituteerde garnaaltjes met
    koude mie erbovenop en een lichten azijnsaus. Het smaakte helemaal nergens naar en vroeg eerder om een smaakversterker.



    De soep, de traditionele Tom Yam Koeng was redelijk
    alleen waarom tomaten erin? Oei de chinese afkomst verraad zich
    aangezien de echte chinese keuken vaak zoet/zuur is.
    De tomaat in deze is duidelijk om de citroensmaak en
    de peper wat tegengas te geven zodat het wat milder smaakt.
    Typisch Chinees want een echte Thai zou dat nooit doen!



    Het hoofdgerecht was helemaal een aanfluiting. Een paar kommetjes waarin wat prut zat dat voor een
    vlees/groenten en garnalenschotel.moest doorgaan.
    Dit was niks traditioneel maar gewoon een veredeld eet-cafe dat probeert mensen uit de buurt w.o.
    voornamelijk studenten aan te trekken met nep Thaise gerechten.
    Zeg maar rustig diezelfde rotzooi die de zondagchinezen de meeste Nederlanders al 30 jaar voorschotelen
    onder het mom van "echt chinees eten".




    Eind conclusie:

    Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat hetgeen ik vooraf verwachte ook is uitgekomen.Het eten was niet byzonder, laat staan echt smakelijk. Eigenlijk was het gewoon de zoveelste wanabee-Thai die met mooie woorden en ditto kreten hoopt kwaliteit te kunnen afleveren.Het Thaise Singha biertje was eigenlijk het meest echte aan de hele avond en het smaakte dan ook als het beste.


    Advies:

    Er zijn genoeg echte traditionele Thaise restaurants in Nederland waar je geen nep-Thaise keuken krijgt voorgeschoteld. Ik zou een ieder dan ook aanraden om dit eet-cafe in Rotterdam-Kralingen gewoon links te laten liggen en in het centrum van Rotterdam bij © Thaithani of in Den Haag bij © Phonsawan of nog beter in Amsterdam bij © Tom Yam echt lekker en traditioneel Thais te gaan eten.

    [ Bericht 0% gewijzigd door editor2 op 31-03-2006 12:41:49 ]
    31 december 2006: Inactive FOK!account
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')