abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 31 maart 2006 @ 01:12:13 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36513073
Lijkt mij duidelijk geen aanrader dus editor2/I-spy.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 2 april 2006 @ 11:34:48 #52
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36571869


Gisterenavond als voorbereiding op onze vakantie naar Griekenland bij Irodion in Oosterhout gaan eten.

Het restaurant
Ondanks dat het toch een heel groot restaurant is komt het niet kolossaal over. Dit wordt vooral veroorzaakt door de hoekjes en zo die gemaakt zijn met behulp van plantenbakken en beelden en zo.

Wij hadden niet gereserveerd en het zat er echt goed vol maar toch was het mogelijk om binnen 10 minuten en tafeltje te krijgen. Deze 10 minuten wachten hebben besteed op het centrale pleintje in het restaurant waar je ook eventueel Grieks kunt afhalen.

Het eten

Voorgerecht

Annemiek koos voor de Keftedes en ik koos voor de Watraghos ‘Kokkino Nero’. De Keftedes waren prima lekker gekruid niet te droog gehakt en een mooie portie.

De Watraghos ‘Kokkino Nero’ was gebakken kikkerbilletjes en garnaaltjes in kruidenboter het was een mooi kruidig geheel door de kruidenboter de gesmolten kruidenboter was ook erg lekker om in te soppen met het brood water er bij geserveerd was. De combinatie van kikkerbilletjes en garnaaltjes was ook erg lekker de garnalen waren lekker mals en de het vlees van de kikkerbilletjes was echt zo zacht dat je het bijna van de pootjes af kon zuigen. Een echte aanrader!!

Hoofdgerecht
Annemiek koos voor de Kotopulo Trikala en ik koos voor de Specialiteit Van De Kok.

De Kotopulo Trikala is een kipschotel met kip op diverse manieren bereid met rijst, frites, pettini groentetaartjes en boerensalade. De diverse manieren waren gegrild e kipfilet, kipkluifjes en een kipstoofpotje. De gegrilde kipfilet was een beetje droog maar wel smaakvol. De kipkluifjes waren lekker gekruid en echt mals en kon je zou van het bot afzuigen. Het stoofpotje was echt erg lekker mals vlees lekker gekruid en een erg lekkere combinatie met de rijst.



De Kotopulo Trikala

De Specialiteit Van De Kok is moussaka, stukje varkenshaas, lamskoteletje, suflaki en gyros met fetakaas geserveerd met tzaziki, rijst en salade. Dit was gewoon een smaakvolle, goed gekruide en bereide mixed grill erg lekker was de moussaka welke echt een aanrader is om hem ook een keer als los gerecht te nemen.



De Specialiteit Van De Kok


Bij dit hoofdgerecht heb ik een gekozen voor een Retsina wijn. Ik vond deze wijn persoonlijk wat matig. De wijn had geen uitgesproken harssmaak en was een stuk mater dan ik van Retsina gewend ben.

Dessert
Annemiek koos voor de Baklavas en ik koos voor de echte Griekse roomyoghurt met honing en een glaasje Samos wijn

De Baklavas was een mooie portie vergezeld met kaneel ijs en slagroom was gewoon een goede afsluiter van de avond. De Griekse roomyoghurt met honing en een glaasje Samos wijn is voor mij een vast afsluiter van een etentje bij de Griek en was gewoon erg lekker.

Als je een keer in de regio Breda goed Grieks wilt gaan eten is dit restaurant zeker een aanrader!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 2 april 2006 @ 11:58:56 #53
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36572429
Als aanvulling kan ik nog zeggen dat de bediening uiterst vriendelijk was, maar dat de wachttijd tussen de gangen wat aan de lange kant was.

We zitten hier nog na te genieten in die vette knoflook-walm
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 2 april 2006 @ 12:03:09 #54
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36572538
quote:
Op zondag 2 april 2006 11:58 schreef Annemiek78 het volgende:
Als aanvulling kan ik nog zeggen dat de bediening uiterst vriendelijk was, maar dat de wachttijd tussen de gangen wat aan de lange kant was.
Daar moet ik weer op aanvullen dat in hun kaart vermeld staat dat de bereidingstijd wat langer kan zijn omdat alles vers gemaakt wordt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 2 april 2006 @ 12:48:33 #55
144436 Afwasborsteldetweede
Voor universeel gebruik
pi_36573776
@editor2 ik moet zeggen dat het inderdaad meer naar een chineesgerecht lijkt dan thais.
Afwasborstel? 'Zie je wel dat zo'n titel werkt!
pi_36577187
Klinkt goed Martijn en Annemiek
Lang wachten is jammer... maar als het dan weer goed smaakt vergeet je dat weer snel.

Retsina wijn heb ik nog nooit geproefd, dus maar een keertje doen
  zondag 2 april 2006 @ 14:34:46 #57
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36577228
Retsina is een wat zurige harswijn. Je moet effe door de eerst slokken heen en goed koud drinken Bluezz. Mijn wijntje is het niet, maar Martijn vind het heerlijk.
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 2 april 2006 @ 14:35:20 #58
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36577251
quote:
Op zondag 2 april 2006 14:34 schreef Annemiek78 het volgende:
Retsina is een wat zurige harswijn. Je moet effe door de eerst slokken heen en goed koud drinken Bluezz. Mijn wijntje is het niet, maar Martijn vind het heerlijk.
Ja, mits het een goed is die van gisteren vond ik een beetje laf. Heb vele betere op!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 3 april 2006 @ 06:51:17 #59
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_36598801
die plak ananas uit blik die doet het hem het wel bij de specialiteit van de chef
pi_36601721
Ik hoop dat het aan je fototoestel (camera??) ligt, want de plaatjes zien er alles behalve smakelijk uit. Ook de aankleding van het eten ziet er matigjes uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 3 april 2006 @ 20:03:00 #61
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36618470
Foto's zijn met de telefoon genomen, vandaar niet echte super kwaliteit inderdaad.
Eten was goed hoor!
Positive thinking, my way of thinking!
pi_36619067
Dat vermoedde ik al, anders wat het eten wel erg flets
  maandag 3 april 2006 @ 22:43:34 #63
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36625176
quote:
Op maandag 3 april 2006 20:19 schreef Bluezz het volgende:
Dat vermoedde ik al, anders wat het eten wel erg flets
Nacth shot van de telefoon anders was het te donker.

Al heb ik wel mooier aangeklede borden gezien maar het eten zelf zag er wel erg goed uit.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36746601
Eind van de middag op uitnodiging een bezoek gebracht aan een vrij nieuw
restaurant in Rotterdam-Kralingen genaamd Thai Thai,niet ver waar ik indertijd al
een andere Thaise zaak had bezocht.



Vanaf de buitenkant gezien oogt het kleurrijk en binnenin waan je je wel
even in een klein stukje Thailand.
Donker houten stoelen en tafels die sfeervol zijn opgedekt en omgeven door muren
die lichtgevend zijn geverfd en behangen met allerlei schilderijen en bloemen
die je helemaal in de Thaise sferen moeten brengen.
Ook leuk is het grote scherm aan de muur waar DVD beelden van Thailand
op worden geprojecteerd.




De menukaart:

Het menu komt in een map met aan de buitenkant een fraaie roze kleur
en binnenin zwarte letters en een zachtgele achtergrond waarbij
achter elk pittig gerecht door middel van het aantal pepers als icoon is
aangegeven hoe sterk de pittigheid is.

De Gerechten:

De gerechten zijn zeer gevarieerd en veelzijdig en de keuze is meer dan ruim.
Van kip tot vis gerechten van lams tot varkensgerechten en zelfs vegetarisch,
het is er allemaal.

Ik koos voor het summum van versheid nl. Yam Koeng Sod
alias Garnalensalade,de Tom Yam Koeng alias de Garnalensoep,
en tot slot de Choe Chie Koeng alias de Gamba's in pittige rode saus.
Als nagerecht koos ik een cocos-dessert als verrassing van het huis.



Het voorgerecht de Tom Yam Koeng smaakt prima.
Mooie bouillon,pittig met een fijne ziltige/zure smaak
en 2 grote stukken garnalen er in die het helemaal afmaakte.



Het hoofdgerecht ,de Choe Chie Koeng, was slecht.



De Gamba's waren zacht,rauw/drassig en veel te zout.
Waarschijnlijk had men gewoon alles bij elkaar in de wok gegooid en gebakken.
Normaal is het bij dit gerecht zo dat men de Gamba's in de hete olie eerst licht frituurt,
vervolgens eruit haalt en laat afdruipen op een servet.
Vervolgens gooit men in een wok weer wat olie om de rest van de garnituur
voor te bereiden waarna als laatste de Gamba's weer worden toegevoegd
zodat het een vers en mooi uitziend geheel wordt.
Zo krijg je Gamba's die lekker knapperig zijn van buiten en goed licht
doorbakken van binnen.

De side-dish met de Yam Koeng Sod alias de Garnalensalade
smaakte uitstekend en er zag er ook nog mooi en vers uit.



Het dessert tenslotte bestond uit een schaaltje met daarin een
chocolade bakje gevuld met cocos-ijs omgeven door slagroom.
Simpel en eenvoudig doch smakelijk en een juiste afsluiter na een
Thais maal.




Eind conclusie:


8 / 10

De ambiance is leuk en uitnodigend, de bediening vriendelijk
en het eten ziet er over de algehele linie genomen goed uit
en de keuze van het menu is meer dan redelijk kwa prijs/kwaliteit verhouding.
Je kan zien dat men er veel zorg insteekt om de gasten het naar
hun zin te maken maar dat men ook nog bepaalde kwaliteiten ontbeert
om echt als een uitmuntend restaurant door te kunnen gaan en te wedijveren
met grote Thaise restaurants als ® Thai-Thani in Rotterdam, ® Phonsawan in Den Haag
of ® Tom Yam in Amsterdam.
31 december 2006: Inactive FOK!account
pi_36749010
Het hoofdgerecht is slecht en je geeft een 8?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 7 april 2006 @ 20:17:55 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36749058
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 20:16 schreef Isabeau het volgende:
Het hoofdgerecht is slecht en je geeft een 8?
Viel me ook al op, evenals het feit dat hij alle gerechten, op nagerecht na, blijkbaar tegelijkertijd op tafel laat bezorgen (foto 1).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_36749807
En misschien heb ik het mis, maar ik vroeg me af of het nagerecht zo'n kant & klaar diepvriesding was wat vervolgens is gedecoreerd.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 7 april 2006 @ 22:51:35 #68
144436 Afwasborsteldetweede
Voor universeel gebruik
pi_36753583
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 20:17 schreef golfer het volgende:

[..]

Viel me ook al op, evenals het feit dat hij alle gerechten, op nagerecht na, blijkbaar tegelijkertijd op tafel laat bezorgen (foto 1).
Bij sommige keukens is het gebruikelijk dat je alle gerechten tegelijk op tafel laat bezorgen, op de nagerecht na dan.
Afwasborstel? 'Zie je wel dat zo'n titel werkt!
pi_36753959
ahm, normaal is het zo dat ze alle gerechten een voor een brengen maar ik had gevraagd om alles maar in 1 keer te brengen. Bedoel lekker snel naar binnen schuiven he

T.a.v. het dessert:

Dat was inderdaad zo een voorverpakt diepvries ding dat verder met slagroom
e.d. werd versierd. Gek genoeg smaakte het wel erg lekker iets wat ik zelden van die voorverpakte diepvries dingen vind. Ze waren wel zo slim geweest om het alvast uit de vriezer te halen zodat het cocos ijs tegen de tijd dat ik het kreeg lekker zacht was ipv keihard.

M.b.t. het cijfer: Ik zie het mislukte hoofdgerecht niet als iets echt heel zwaars als je dat afzet
tov de rest en natuurlijk de ambiance. Was het hoofdgerecht ook heel goed dan had het best een
9 / 10 of zelfs een 10 / 10 kunnen zijn.
31 december 2006: Inactive FOK!account
  zaterdag 8 april 2006 @ 00:48:58 #70
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36756403
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 23:06 schreef editor2 het volgende:
M.b.t. het cijfer: Ik zie het mislukte hoofdgerecht niet als iets echt heel zwaars als je dat afzet
tov de rest en natuurlijk de ambiance. Was het hoofdgerecht ook heel goed dan had het best een
9 / 10 of zelfs een 10 / 10 kunnen zijn.
Je gaat meestal toch uit eten vooral voor het eten dat is dan toch het belangrijkste?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36756562
Ben ik niet helemaal mee eens.
Ik vind het hoofdgerecht absoluut niet het belangrijkste als ik uit eten ga

Het allemaal tegelijk laten komen vind ik jammer, ik verheug me juist op alle gangetjes achter elkaar.
pi_36756609
quote:
Op zondag 2 april 2006 14:34 schreef Annemiek78 het volgende:
Retsina is een wat zurige harswijn. Je moet effe door de eerst slokken heen en goed koud drinken Bluezz. Mijn wijntje is het niet, maar Martijn vind het heerlijk.
In Griekenland mengen ze dat met cola, best lekker
  zaterdag 8 april 2006 @ 01:00:30 #73
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36756662
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 00:55 schreef Bluezz het volgende:
Ben ik niet helemaal mee eens.
Ik vind het hoofdgerecht absoluut niet het belangrijkste als ik uit eten ga
Nee, oke maar een slecht hoofdgerecht kan het voor mij wel goed verpesten
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 00:55 schreef Bluezz het volgende:
Het allemaal tegelijk laten komen vind ik jammer, ik verheug me juist op alle gangetjes achter elkaar.
Daar zou ik mij behoorlijk aan ergeren
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 00:57 schreef Xennia het volgende:
In Griekenland mengen ze dat met cola, best lekker
Zou ken ik het helemaal niet toch eens proberen in Griekenland
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36756696
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 01:00 schreef Martijn_77 het volgende:
Zou ken ik het helemaal niet toch eens proberen in Griekenland
De verhouding is ongeveer 1/3 cola, 2/3 retsina
pi_36756931
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 01:00 schreef Martijn_77 het volgende:


Daar zou ik mij behoorlijk aan ergeren
Waaraan?
  zaterdag 8 april 2006 @ 01:17:20 #76
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36756967
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 01:15 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Waaraan?
Aan het feit dat alles tegelijk komt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36756985
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 01:17 schreef Martijn_77 het volgende:


Aan het feit dat alles tegelijk komt
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 00:55 schreef Bluezz het volgende:
Het allemaal tegelijk laten komen vind ik jammer, ik verheug me juist op alle gangetjes achter elkaar.
quote:
Daar zou ik mij behoorlijk aan ergeren
Ow, het is echt laat voor je Martijn
vergeef me mijn meligheid
  zaterdag 8 april 2006 @ 01:20:30 #78
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36757017
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 01:18 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ow, het is echt laat voor je Martijn
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36758779
Dus een mislukt hoofdgerecht en een kant & klaar Makro toetje uit de diepvries en een 8. Het moet er wel heel gezellig zijn
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 8 april 2006 @ 09:13:59 #80
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36759002
Ach ja I-Spy / Editor2 weet niet beter... Hij komt ook in zoveel (met name Oosterse) restaurants.
Positive thinking, my way of thinking!
pi_36761151
Alsof Aziatische restaurants/deli's nooit kwaliteit hebben en andere keukens wel.

Ik zei dus dat ik zelf verrast was dat zo een opzich 'goedkoop' toetje zeer smakelijk
was en een mooie afsluiter van een opzich prima maal. hoofdgerecht daarbuiten gelaten.
Hiermee is ook maar weer eens bevestigd dat duur niet perse goed hoeft te zijn.

[ Bericht 12% gewijzigd door editor2 op 08-04-2006 20:51:11 ]
31 december 2006: Inactive FOK!account
  zondag 30 april 2006 @ 00:03:10 #82
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37416948
Vandaag wezen eten bij Aisa in Rotterdam

Het Restaurant:

Het restaurant ligt bij het Alexandrium en is een vrij groot restaurant met een chinees gedeelte en een Japans gedeelte. Wij hebben gekozen voor het Japanse gedeelte.

De auto konden we echt voor de deur op het parkeerdek kwijt, onze jassen werden netjes aangenomen en we werden netjes naar onze plaats begeleid.

Het Japanse gedeelte van het restaurant bestaat uit 8 bakplaten welke 2 aan twee gegroepeerd zijn in een grote ruimte. Iets wat het iets minder gezellig maakt.

Het menu
Annemiek en ik kozen allebei voor het Mixed Menu A wat bestond uit
  • Osozai (Voorgerechten)
  • Miso Shiru (Misa Soep)
  • Ebi (Garnalen)
  • Sake (Zalm)
  • Yakitori (Yakitore)
  • Sarade (Salade)
  • Gyu Niku (Ossenhaas)
  • Yasai (Seizoensgroenten)
  • Yaki Meshi / Yaki Soba (Gebakken Rijst / Noedels)
  • Aisu Kirimu (IJs)

    Aangezien Annemiek garnalen niet zo lekker vindt werd bij haar de Ebi (Garnalen) vervangen door Gyoza (Gyoza)

    De Osozai bestond uit koude gestoofde ossenhaas, koude zalm met een soort deegjasje en zeewier vooral de ossenhaas en de zalm waren voortrefelijk van smaak. Dat was echt een veel belovend begin

    De Miso Shiru was een stuk smaakvoller dan wij hem bij andere japaners gewend zijn. Dus dat viel ook zeer goed in de smaak bij ons. Al blijven wij dit altijd het minste gerecht vinden van het Japanse menu

    De Ebi (Garnalen) waren zeer smaak vol en werden ook zeer mooi opgemaakt gepresenteerd ook de Gyoza (Ossenhaas met knoflook en een saus) was een zeer goede en smaakvolle vervanger voor de garnalen. Ondanks dat het normaal niet bij dit menu hoorde paste hij er prima in.

    Bij de Sake werd eerst aan ons gevraagd hoe wij de zalm wilde hebben medium of doorbakken. Annemiek koos voor doorbaken en ik koos voor medium en hij werd ook precies volgens wens klaar gemaakt en opgediend.

    De Yakitori (Kip spiesjes gemaakt van het vlees van het kippendijbeen) werd tijdens het serveren van de Sake al op de plaat gelegd en regelmatig gekeerd. Al met al waren wij bang dat hij erg droog geworden zou zijn door het lange op de bakplaat liggen. Maar het tegen deel bleek waar te zijn. Het lange op de bakplaat liggen had voor een krokant korstje rond om de Yakitori gezorgd dit terwijl de binnen kant erg mals was.

    De Sarade was een frisse salade met zoals wij gewend zijn van de japanner een lekkere frisse dressing er over heen.

    De Yaki Meshi / Yaki Soba bereid met het wel bekende eivangen / happen . De Yaki Meshi / Yaki Soba was een beetje tam / laf en had dus echt wel wat nodig om een beetje een bite en smaak te krijgen.

    De Gyu Niku en de Yasai werden samen geserveerd en bereid persoonlijk vond ik de ossenhaas iets aan de droge kant maar qua smaak was hij gewoon goed.

    Als dessert werd de Aisu Kirimu bereid hiervoor werden op de bakplaat de flensjes gebakken en voorzien van een bolletje ijs. Wat daarna met Grand Marnier geflambeerd werd. Vooral qua smaak en door het frisse van het ijs was dit een goede en lekkere afsluiting van de avond.

    Na dit dessert nam Annemiek nog een cappucino genomen en heb in nog een espresso genomen

    Maar al met al een zeer lekkere en geslaagde avond. Als we in de buurt zijn gaan we zeker nog een keer terug voor het chinese gedeelte

    [ Bericht 3% gewijzigd door Martijn_77 op 30-04-2006 00:25:19 ]
  • Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 30 april 2006 @ 13:33:48 #83
    73549 Annemiek78
    Martijn_77 my favo user!
    pi_37424790
    Het eten was er inderdaad prima.. De presentatie vond ik net even wat minder dan wij van japanners gewend zijn. Ik had bijvoorbeeld een bord waar een hoekje afgebroken was, een man tegenover ons kreeg bij het ei happen een stuk ei in zijn bier terrecht. Normaal zou ik zeggen geef die man een nieuw biertje, maar dat gebeurde dus niet. Een prima restaurant, maar het waren die kleine puntjes qua service wat we beide wat jammer vonden.
    Positive thinking, my way of thinking!
    pi_37427955
    Mmmm klinkt heerlijk, japans is gewoon zooo lekker

    Maar dit snap ik niet helemaal :
    quote:
    Het Japanse gedeelte van het restaurant bestaat uit 8 bakplaten welke 2 aan twee gegroepeerd zijn in een grote ruimte. Iets wat het iets minder gezellig maakt.
    Ik vind het sowieso niet echt " gezellig " bij japanse restaurants
    Het aan de bakplaat zitten maakt wel veel goed
      zondag 30 april 2006 @ 18:45:14 #85
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_37431865
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 15:50 schreef Bluezz het volgende:
    Ik vind het sowieso niet echt " gezellig " bij japanse restaurants
    Het aan de bakplaat zitten maakt wel veel goed
    Ja, als hij er dan een show van maakte maar dat vind ik bij andere Japaners ook beter
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_37445945
    Mijn ervaring is dat je niet gezellig met elkaar kan kletsen, alleen met je buren, de rest zit te ver van je vandaan. Bij ons bij de Jappanner zit je in een soort U en moet je wel 4 meter overschreeuwen.
    Nu waren wij wel met een groep van 10.
      maandag 1 mei 2006 @ 19:40:12 #87
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_37463464
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 09:25 schreef kabouter.muts het volgende:
    Mijn ervaring is dat je niet gezellig met elkaar kan kletsen, alleen met je buren, de rest zit te ver van je vandaan. Bij ons bij de Jappanner zit je in een soort U en moet je wel 4 meter overschreeuwen.
    Nu waren wij wel met een groep van 10.
    Dat vind ik idd ook een nadeel van de Japaner vooral als je met een grote groep bent. Maar als je zo met zijn tweetjes ben gaat dat wel goed
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_37494791
    Topic ontdaan van offtopic slowchat.
      zondag 4 juni 2006 @ 00:01:30 #89
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_38517813


    Vandaag bij La Meridiana in Zwolle wezen eten

    Het restaurant
    Wij hadden niet gereserveerd en het zat er behoorlijk vol maar toch was het mogelijk om een tafeltje te krijgen. We moesten wel even aan de bar wachten maar we konden daar gelijk wat drinken. Was dus allemaal erg netjes geregeld.

    Ook aan het verzoek of wij een andere tafel (die net vrij kwam) mochten kan voldoen worden dus dat kwam al erg goed over

    Het eten

    Bij het eten hebben wij allebij fris gedronken omdat we nog een behoorlijk eindje moesten rijden

    Voorgerecht

    Annemiek koos voor de Salmone Marinato en ik koos voor de Insalata di Sgombro.

    De Salmone Marinato was Gemarineerde zalm met aardappelbleekselderij salade wat echt een verrassend lekkere combinatie was. Zeker de mierikswortel in de aardappelbleekselderij salade gaaf het geheel een hele frisse maar toch pittige touch. Erg lekker dus

    De Insalata di Sgombro was een gemengde salade met gerookte makreel, mierikswortelcrème en appel. Door de appel en de mierkikswortelcreme was het een lekkere frisse salade en een erg smakelijke voorafje

    Hoofdgerecht
    Annemiek koos voor de Penne Salmone en ik koos voor de Penne al Manzo.

    De Penne Salmone is Penne met zalm, spinazie en een kaasroomsaus. De spinazie was echt verse bladspinazie en de kaasroomsaus was echt een saus waar lekker veel kaas inzat. Samen met de zalm en de spinazie was de kaasroomsaus een erg lekkere en zeer smaakvolle combi

    De Penne al Manzo is Penne met rosé gebakken ossenhaas, pijnboompitten, rucola, parmezaanse kaas en tomatensaus. Dit was een erg lekker pasta gerecht alles combineerde goed met alkaar alleen de stukken ossenhaas waren vrij groot die hadden iets kleiner mogen zijn. Maar de smaak was perfect.

    Dessert
    Annemiek koos voor de Tiramisu en ik koos voor de Fantasia d’Arancia.

    De Tiramisu was echt op gebouwd uit laagjes lange vingers met koffielikeur en mascarponecrème en was rijkelijk voor zien van Cacao boven op.

    De Fantasia d’Arancia was Sinaasappel met sinaasappelmascarpone en vanille-ijs. Dat was echt een bijzondere combinatie zeker de sinaasappelmascarpone was bijzonder lekker. Het was echt een lekker fris en smaakvol dessert. Echt een aanrader om je maaltijd mee af te sluiten.

    Algemeen

    Als je een keer in de Zwolle goed wilt uit eten is dit zeker een aanrader. Zeker omdat de prijs ons ook heel erg mee viel zeker voor de kwaliteit die er geleverd werd. Dit restaurant heeft een hele goede prijs kwaliteit verhouding!!
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_38826030
    quote:
    Op zondag 4 juni 2006 00:01 schreef Martijn_77 het volgende:
    [afbeelding]


    Bij het eten hebben wij allebij fris gedronken omdat we nog een behoorlijk eindje moesten rijden


    met hulde...
    “ That was pretty fucking trippy... ”
    Pulp Fiction
      zaterdag 19 mei 2007 @ 19:38:34 #91
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_49549251


    Gisteren wezen eten bij Doozo in Leeuwarden

    Het Restaurant:

    Het restaurant ligt dicht bij het station van Leeuwarden en tegen het centrum aan. De straat waar Doozo aan ligt lag open dus hoe druk de straat normaal is is moeilijk te zeggen.

    Om de hoek is een parkeergarage waar je makelijk je auto kwijt kan. Iets wat wij niet gedaan hebben want hij stond bij het hotel.

    Wat op valt bij binnenkomst is de releaxte lounchsfeer die er heerst. Iets wat de boel wel een erg prettige uitstralling / sfeer geeft. De ontvangst was erg hartelijk alleen voor de jassen moesten we natuurlijk zelf zorgen

    Het menu

    Voorgerecht:

    Annemiek had als voor gerecht de negima yakitori(Twee kipspiesjes met ui en yakitorisaus) en ik had de spicy tuna (Tartaar van rauwe tonijn en sesamolie).

    De negima yakitori waren twee malse kipspiesjes met gebakken ui welke met rauwkost geserveerd werden. Iets wat een zeer smaakvolle combi was zeker omdat het zoute van de kipspiesjes erg goed combineerde met de rauwkost. De spicy tuna was een soort spicy tartaar van tonijn met bosui. Het gerecht deed zijn naam spicy echt wel eer aan. Maar toch kwam de smaak van de tonijn in combinatie met de bosui ook goed tot zijn recht.

    Hoofdgerecht
    Als hoofdgerecht kozen wij de Sushi Doozo (2 salmon nigiri, 2 tuna nigiri, 2 anago nigiri, 2 white fish nigiri, 6 tuna maki, 8 California futomaki, 6 mixed sashimi). Deze sushi was echt perfect van smaak zeker de anago nigiri (Sushirijst met paling). die was echt zo'n smaak sensatie dat wij die nog 4 extra besteld hebben.

    Maar het was echt een perfecte plate met echt bijna alle verschillende sushi's die ze hadden. Zeker een aanrader als je niet kunt kiezen.

    Nagerecht
    Annemiek koos als nagerecht voor de kwee lapis (Spekkoek, vanille ijs met slagroom) wat een zeer smaakvol dessert was met een perfecte Spekkoek. Ik koos voor de mango (Mango sorbetijs met slagroom) dit dessert was een lekkere frisse afsluiting van de avond. Het Mangoijs was erg lekker van smaak en niet te zoet.

    Als afsluiter nam Annemiek een Cappucino en ik een Espresso.

    Algemeen
    Als je een keer in de Leeuwarden goed wilt uit eten is dit zeker een aanrader. Ondanks dat ze tweede geworden met mijn Tent is Top is dit echt een Top Tent

    Als we nog een keer in de buurt zijn dan zullen we er zeker nogmaals een bezoek aan brengen

    [ Bericht 0% gewijzigd door Martijn_77 op 19-05-2007 20:00:51 ]
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_49549816
    Hmmm, sushi lijkt me niets, maareh, die kue lapis he, zag dat eruit als normale spekkoek? If so, dan was het geen kue lapis.
    Dit is kue lapis: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kue_lapis

    Niet dat het veel uitmaakt hoor
    Als je lekker gegeten hebt, heb je lekker gegeten.
      zaterdag 19 mei 2007 @ 19:58:10 #93
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_49549871
    quote:
    Op zaterdag 19 mei 2007 19:56 schreef Cici het volgende:
    Hmmm, sushi lijkt me niets, maareh, die kue lapis he, zag dat eruit als normale spekkoek? If so, dan was het geen kue lapis.
    Dit is kue lapis: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kue_lapis
    Het zag er uit als dat driehoekige stuk op de foto
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_49549936
    Ah, maar het was lekker? De smaak is even wennen, tis dikker dan pudding. Mijn oma heeft het vaak, maar maakt het niet zelf.
    Blijkt net zo'n pokkewerk als spekkoek te zijn als je zelf maakt en met veel laagjes.
      zaterdag 19 mei 2007 @ 20:04:30 #95
    73549 Annemiek78
    Martijn_77 my favo user!
    pi_49550032
    Dat is maar een dessert, wij gingen echt voor de sushi.. Daar kan je me 's nachts echt voor wakker maken. De 2-persoonsplate was echt erg goed.. Zoals Martijn al zei. Alleen een beetje weinig. Maar dat is dan ook echt het enige minpuntje...

    Vooral de sfeer, zo relaxed, lekker lounchen bijna.. Je hebt helemaal niet het gevoel dat je aan het dineren bent. heel gemoedelijk...
    Positive thinking, my way of thinking!
    pi_49551302
    Dat is dan lekker eten ja
      zondag 20 mei 2007 @ 19:56:37 #97
    167723 sanni
    Acima de seu
    pi_49581823
    quote:
    Op zaterdag 19 mei 2007 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:

    Gisteren wezen eten bij Doozo in Leeuwarden

    Het Restaurant:

    Het restaurant ligt dicht bij het station van Leeuwarden en tegen het centrum aan. De straat waar Doozo aan ligt lag open dus hoe druk de straat normaal is is moeilijk te zeggen.

    Om de hoek is een parkeergarage waar je makelijk je auto kwijt kan. Iets wat wij niet gedaan hebben want hij stond bij het hotel.

    Wat op valt bij binnenkomst is de releaxte lounchsfeer die er heerst. Iets wat de boel wel een erg prettige uitstralling / sfeer geeft. De ontvangst was erg hartelijk alleen voor de jassen moesten we natuurlijk zelf zorgen

    Het menu

    Voorgerecht:

    Annemiek had als voor gerecht de negima yakitori(Twee kipspiesjes met ui en yakitorisaus) en ik had de spicy tuna (Tartaar van rauwe tonijn en sesamolie).

    De negima yakitori waren twee malse kipspiesjes met gebakken ui welke met rauwkost geserveerd werden. Iets wat een zeer smaakvolle combi was zeker omdat het zoute van de kipspiesjes erg goed combineerde met de rauwkost. De spicy tuna was een soort spicy tartaar van tonijn met bosui. Het gerecht deed zijn naam spicy echt wel eer aan. Maar toch kwam de smaak van de tonijn in combinatie met de bosui ook goed tot zijn recht.

    Hoofdgerecht
    Als hoofdgerecht kozen wij de Sushi Doozo (2 salmon nigiri, 2 tuna nigiri, 2 anago nigiri, 2 white fish nigiri, 6 tuna maki, 8 California futomaki, 6 mixed sashimi). Deze sushi was echt perfect van smaak zeker de anago nigiri (Sushirijst met paling). die was echt zo'n smaak sensatie dat wij die nog 4 extra besteld hebben.

    Maar het was echt een perfecte plate met echt bijna alle verschillende sushi's die ze hadden. Zeker een aanrader als je niet kunt kiezen.

    Nagerecht
    Annemiek koos als nagerecht voor de kwee lapis (Spekkoek, vanille ijs met slagroom) wat een zeer smaakvol dessert was met een perfecte Spekkoek. Ik koos voor de mango (Mango sorbetijs met slagroom) dit dessert was een lekkere frisse afsluiting van de avond. Het Mangoijs was erg lekker van smaak en niet te zoet.

    Als afsluiter nam Annemiek een Cappucino en ik een Espresso.

    Algemeen
    Als je een keer in de Leeuwarden goed wilt uit eten is dit zeker een aanrader. Ondanks dat ze tweede geworden met mijn Tent is Top is dit echt een Top Tent

    Als we nog een keer in de buurt zijn dan zullen we er zeker nogmaals een bezoek aan brengen
    Hebben jullie ook onderstaande sushi-schotel laten bereiden die ik weken geleden nam tijdens mijn bezoek aan Doozo? Ik maak dat nl. niet op uit je recensie.

      zondag 20 mei 2007 @ 22:16:59 #98
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_49587540
    quote:
    Op zondag 20 mei 2007 19:56 schreef sanni het volgende:
    Hebben jullie ook onderstaande sushi-schotel laten bereiden die ik weken geleden nam tijdens mijn bezoek aan Doozo? Ik maak dat nl. niet op uit je recensie.

    [[url=http://xs215.xs.to/xs215/07200/dozoobezoek00.jpg.xs.jpg]afbeelding][/url]
    Dan vraag ik mij af of je er geweest ben want dan had je geweten dat het de sushi Doozo was
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 20 mei 2007 @ 22:55:04 #99
    167723 sanni
    Acima de seu
    pi_49588886
    Het je afvragen is al te gek voor woorden als de feiten je al tegen spreken. Toen ik er was heb ik alleen snel het menu doorgebladert en later naar achteren toegelopen waar de open keuken was en met de Spaanse chefkok(sushi-man) en eigenaar kennis gemaakt en aangegeven dat ik een grote sushi-schotel - specialiteit van het Huis - wilde. Hoe het officieel heette vond ik op dat moment onbelangrijk. Maar ik begrijp dus dat het de Sushi-Doozo schotel heet. Boeie.
      zondag 20 mei 2007 @ 23:03:39 #100
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_49589176
    quote:
    Op zondag 20 mei 2007 22:55 schreef sanni het volgende:
    Het je afvragen is al te gek voor woorden als de feiten je al tegen spreken. Toen ik er was heb ik alleen snel het menu doorgebladert en later naar achteren toegelopen waar de open keuken was en met de Spaanse chefkok(sushi-man) en eigenaar kennis gemaakt en aangegeven dat ik een grote sushi-schotel - specialiteit van het Huis - wilde. Hoe het officieel heette vond ik op dat moment onbelangrijk. Maar ik begrijp dus dat het de Sushi-Doozo schotel heet. Boeie.
    Als je naar de bescrhijving in mijn recensie had gekeken had zo'n sushi kenner zoals jij bent het er zeker uit gehaald dat de sushi Doozo de zelfde schottel was als die jij gekregen had

    En die Chefkok is die volgens jou ook de eigenaar?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')