abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 01:24:15 #101
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31273111
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 15:19 schreef golfer het volgende:
Wij gaan binnenkort weer eens een recensie schrijven, Bjoro, maar zijn inderdaad nog aan het bijkomen van de kosten van ons huwelijk.
Ziet er leuk uit, dat Australische restaurant.
Je gaat met ons mee naar Parkheuvel?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 01:28:30 #102
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31273224
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 01:24 schreef Euc- het volgende:


Je gaat met ons mee naar Parkheuvel?
Nope, even geen centjes voor, maar wel benieuwd om jullie recensie binnenkort in dat topic te lezen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 01:34:48 #103
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31273370
achach, sparen! je hebt nog 2 weken!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 23:42:06 #104
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_31296254
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Intressant, zo een kaart op zijn engels
Restaurant ergernis nummer 1 bij veel mensen.
terwijl je dat helemaal niet verwacht bij een australisch restaurant !

het eten was voortreffelijk..goed afgemeten porties, leuke ambiance, goede bediening !

en niet duur..alle 3 gangen menu's zijn ¤ 27,50
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 23:43:38 #105
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31296306
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 23:42 schreef Bjoro het volgende:


terwijl je dat helemaal niet verwacht bij een australisch restaurant !

het eten was voortreffelijk..goed afgemeten porties, leuke ambiance, goede bediening !

en niet duur..alle 3 gangen menu's zijn ¤ 27,50
Oké, staat bij deze op ons lijstje om binnenkort te recenseren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 23:45:56 #106
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_31296395
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 23:43 schreef golfer het volgende:

[..]

Oké, staat bij deze op ons lijstje om binnenkort te recenseren.
ben benieuwd !

Jullie zijn wat kritischer dan wij zijn, denk ik !
Maar wij vonden het heel leuk !
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  zondag 9 oktober 2005 @ 12:50:44 #107
593 sjak
Juffie Bloem
pi_31305785
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 23:43 schreef golfer het volgende:

[..]

Oké, staat bij deze op ons lijstje om binnenkort te recenseren.
Ehhh, heb je mijn berichtje nog gezien?
Lekker douchen!
pi_31307378
Ja, we hebben op deze manier al een aardig lijstje
pi_31348105
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 01:16 schreef golfer het volgende:

Website: http://www.laforca.nl/
Even reageren als Italie kenner

Golfer, jouw voorgerecht is typisch Italiaans en dan met name zoals het vaak wordt gegeten als onderdeel van de visgang bij feestmenu's zoals bij kerst en oud en nieuw.
Met name in Zuid Italie overigens.
En wat ik van m'n schoonmoeder weet als ze dit maakt, is dat ze er ook ietwat citroensap bij doet en uiteraard olijfolie en dat ze de garnalen al 24 uur van te voren met deze marinade insmeert (sterkere smaak, tip dus als je het thuis eens wilt maken).

En mbt de porties en de tijdsduur: Een beetje kerstdiner duur een uurtje of 8, 9 en ja, dan zit er wel redelijk wat tijd tussen de gangen, plus dat de porties soms ook flink zijn (zeker van de pasta verhoudingsgewijs).
Die lange pauzes tussendoor zijn bedoeld om de gerechten wat te laten zaken plus om gewoon te kletsen en drinken, het heeft allemaal geen haast (Wederom - met name in Zuid Italie).

Mbt het 'te doorsnee' aan de hoofdgerechten: Het zijn allemaal produkten geweest die je als Nederlander goed kent en vaker eet. En kenmerk van de Italiaanse keuken is dat er nooit veel ingredienten per gerecht gebruikt worden, het gaat vaak om de eenvoud, de kwaliteit van de ingredienten en de verhouding/bereidingswijze. Kan dus daardoor komen dat je het te normaal vond.

En mbt de Sambuca, dat zal ongetwijfeld Sambuca Molinari geweest zijn, de beste die er is (ook heerlijk in de espresso)

De inrichting klopt wel met de meeste Italiaanse restaurants, is vaak weinig bijzonders. Sfeer maak je zelf aldus de Italianen en ze vinden zelf dat ze het best de meeste tijd en aandacht kunnen besteden aan het eten, dat is waar het om draait.

En tot slot, eigenlijk had je anti-pasta, pasta (of pizza), hoofdgerecht, (fruit) desert, koffie & likeur moeten doen he
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 00:25:45 #110
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31348475
DIGGER, wat is volgens jou het allerbeste echt autentieke Italiaanse restaurant (we zijn dol op de echte Italiaanse keuken) in Nederland, waar wij een keer een bezoek voor een recensie moeten brengen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_31351937
Dat zal ik eens navragen, want ik kom echt zelden in een Italiaans restaurant (je kunt je wel inbeelden waarom).
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_31351955
Zijn er hier al eens mensen naar het Okura geweest? Ik zie dat er twee Japanse restaurants in dat hotel zijn. Welke kun je het beste nemen? En liggen de prijzen erg hoog of valt het wel mee?
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_31351980
Ik ben wel eens in het Okura geweest, maar heb de rekening niet betaalt. Het was namelijk best prijzig, maar wel heel erg lekker! Ik had een flinke portie sashimi en heb daar mijn vingers bijna bij opgegeten

Ik heb maar 1 van de 2 restaurants gezien (plus ontbijtrestaurant) en kan je dus niet zeggen welk restaurant de betere is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 09:06:23 #114
593 sjak
Juffie Bloem
pi_31352666
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 00:25 schreef golfer het volgende:
DIGGER, wat is volgens jou het allerbeste echt autentieke Italiaanse restaurant (we zijn dol op de echte Italiaanse keuken) in Nederland, waar wij een keer een bezoek voor een recensie moeten brengen?
Ik hoor altijd erg goede verhalen over dit restaurant. Een itlaiaanse vriend van mij gaat er regelmatig heen. Bij mij staat het nog op mijn lijstje.
http://www.mariouva.nl/ristorantestart.html
Lekker douchen!
pi_31354891
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 08:06 schreef Strolie75 het volgende:
Zijn er hier al eens mensen naar het Okura geweest? Ik zie dat er twee Japanse restaurants in dat hotel zijn. Welke kun je het beste nemen? En liggen de prijzen erg hoog of valt het wel mee?
Het Yamazato heeft een Michelin ster en is gebaseerd op de klassieke, 'fijne' Japanse keuken. Ik vond het erg goed, maar meningen verschillen. Het andere restaurant, Sazanka, is gewoon een Teppanyaki restaurant. Ik hou niet zo van het hele show gebeuren en die grote bakplaat voor mijn snufferd, maar het schijnt sommige mensen er blij te maken.
De prijzen schelen nogal. Yamazato is gewoon de duurste, maar je moeten verder kijken naar wat je wilt: Teppanyaki of klassiek Japans...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_31355055
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 08:03 schreef DIGGER het volgende:
Dat zal ik eens navragen, want ik kom echt zelden in een Italiaans restaurant (je kunt je wel inbeelden waarom).
Als men voor een recensie een keer iets anders wil proberen, raad ik Porto Pino aan (http://www.porto-pino.nl/). Ik ben hier een paar keer geweest, helaas alweer twee jaar geleden. Het is een vrij klein, Italiaans restaurant zonder kaart. Er wordt elke dag gewoon een grote antipasti voorgeschoteld, daar zit meer dan genoeg keuze voor iedereen in. Vervolgens wat dag gerechten (vis, vlees, etc...) en zelfgemaakte pasta (meestal twee soorten).
De sfeer is gewoon enorm kneuterig en de keuken vrij authentiek. Door de vele gerechten en de authenticiteit is het een enorme aanrader voor mensen die meer van de Italiaanse keuken willen zien. Al met al vond ik het nooit erg duur (iets van 35 euro voor het hele gebeuren) en echt erg goed.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_31541370
Als lekkerbek vraag ik me altijd af waarom ik nou nooit foto's zie van een van die maalltijden die jullie allemaal verorberen. Bedoel kleine moeite ff te kieken wat je eet. En kom nou niet dat het niet hoort want ik doe het al jaren en het is afhankelijk van je eigen slagvaardigheid of je die moeite wel wil nemen.Tevens wordt je ook niet als een idioot aangegeken in het restaurant door het personeel want je zit er voor jezelf en zolang je je netjes gedraagd mag je doen wat je wilt. Daarnaast vinden zij is mijn ervaring het alleen maar leuk iemand aan te treffen die op deze wijze zijn liefde voor lekker eten uitoefend.Sterker nog: Ik kreeg menigmaal te horen als ik dan na afloop ze de foto's liet zien via mail van zowel hen als die van een ander restaurant,dat het fraai was. Dus het werkt 2 kanten op en mijn ervaing is dat ze je dan heel graag terug zien komen als klant omdat je dan een soort wandelend reclamebord voor ze bent die tenminste op een eerlijke wijze zijn ervaring deelt waar ze normaal dus helemaal niks horen en maar moeten gissen of het echt lekker was.
Tevens nodigen ze je dan ook weleens uit voor bepaalde proefavonden of krijg je weleens iets speciaals van het Huis danwel een fikse korting op je rekening.(altijd leuk als dat gebeurt)

Een we weten allemaal dat 1 zelf geschoten foto veel meer zegt dat hele lappen tekst zonder een visuele voorstelling van zaken.
Ik zie nu gelukkig steeds meer foto's in blogs van collega lekkerbekken en denk dan:
" zo...nu benik echt aan het kwijlen en daar moet ik echt heen ! "


mijn ervaringen

[ Bericht 6% gewijzigd door i-spy24 op 18-10-2005 20:04:48 ]
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 19:49:47 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31541680
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 19:38 schreef i-spy24 het volgende:
Als lekkerbek vraag ik me altijd af waarom ik nou nooit foto's zie van een van die maalltijden die jullie allemaal verorberen. Bedoel kleine moeite ff te kieken wat je eet. En kom nou niet dat het niet hoort want ik doe het al jaren en het is afhankelijk van je eigen slagvaardigheid of je die moeite wel wil nemen.
Wat jij doet moet je zelf weten, maar wij doen al jaren het op onze wijze en zijn niet van plan dat te veranderen voor jou.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 19:50:24 #119
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31541695
Misschien is dat omdat ze tijdens het eten niet direct met een recentie bezig zijn. En dus verder geenbehoefte hebben om van het eten foto's te gaan maken. Ze gaan daar misschien wel heen voor hun eigen plezier ipv als Fok!recensist. Maar goed misschien vinden ze het een leuk idee voor de volgende x.

Trouwens ik heb meer aan een sfeer en smaak beschrijving dan aan 1 foto van het eten hoor. Leuk een stukje opmaak maar wat mij betreft gaat het voor 90 % om de smaak van het eten.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_31542455
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 19:50 schreef Chielus het volgende:
Misschien is dat omdat ze tijdens het eten niet direct met een recentie bezig zijn. En dus verder geenbehoefte hebben om van het eten foto's te gaan maken. Ze gaan daar misschien wel heen voor hun eigen plezier ipv als Fok!recensist.
En zo is het
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 20:32:16 #121
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31542927
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 20:17 schreef Bluezz het volgende:

[..]

En zo is het
ik had al zo'n vermoeden,
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 20:35:32 #122
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31543029
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 20:17 schreef Bluezz het volgende:

[..]

En zo is het
Al vind ik het wel leuk om hun recensies te lezen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 20:49:15 #123
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_31543431
Hoe beslissen jullie waar je gaat eten? Wij gaan ook zo af en toe luxe uit eten (zoals we dat dan noemen), 1a 2 keer per jaar - omdat het toch een aardige duit kost.
Als ik jullie als beginnend levensgenieter een tip mag geven: ga eens naar de Koperen Hoogte in Nieuwleusen (boven Zwolle). Het eten is er voortreffelijk, maar vooral de ambiance doet het hem hier. Je zit in een oude watertoren op 50 meter hoogte in een rond restaurant, met een ronddraaiende vloer. In ca. 3 uur tijd draai je 1x volledig rond, en door de glazen buitenwand heb je dus een geweldig uitzicht. In het midden van het restaurant bevindt zich de stilstaande, gedeeltelijk open keuken.
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 21:02:38 #124
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31543830
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 20:49 schreef Coelho het volgende:
Hoe beslissen jullie waar je gaat eten? Wij gaan ook zo af en toe luxe uit eten (zoals we dat dan noemen), 1a 2 keer per jaar - omdat het toch een aardige duit kost.
Als ik jullie als beginnend levensgenieter een tip mag geven: ga eens naar de Koperen Hoogte in Nieuwleusen (boven Zwolle). Het eten is er voortreffelijk, maar vooral de ambiance doet het hem hier. Je zit in een oude watertoren op 50 meter hoogte in een rond restaurant, met een ronddraaiende vloer. In ca. 3 uur tijd draai je 1x volledig rond, en door de glazen buitenwand heb je dus een geweldig uitzicht. In het midden van het restaurant bevindt zich de stilstaande, gedeeltelijk open keuken.
Die ligt toch aan de snel weg vanaf Zwolle naar Hoogeveen? Ben daar vaak langs gekomen onderweg naar Coevorden
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 21:37:22 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31544911
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 20:49 schreef Coelho het volgende:
Hoe beslissen jullie waar je gaat eten?
Meestal spontaan of een dag van te voren via recensies op Dinnersite of op Iens.
Soms ook gewoon op de bonnefooi.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_31545406
iens is onbetrouwbaar als het gaat om onafhankelijke recensies.Al doen ze het anders voorkomen.

Van wat ik hoorde worden mensen die helaas negatieve ervaringen hebben met bepaalde restaurants diens recensies/meningen weggehaald ten favoure van alleen de positieve. Sterker nog: Van wat ik hoorde gaan ze zelfs zo ver dat diegenen die zich hebben aangemeld met hun e-mailadres en persoonlijke gegevens(anders kun je daar niet posten) kwa naam zwart maken bij betreffende restaurant aleen maar om hun eigen goede contacten te kunnen onderhouden.
Dinnersite acht ik daarom ook iets 'neutraler'.
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 22:34:22 #127
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31546592
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 21:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Meestal spontaan of een dag van te voren via recensies op Dinnersite of op Iens.
Soms ook gewoon op de bonnefooi.
Voor als je een keer op de bonnefooi gaat:

De Bonnenfooi
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 22:40:53 #128
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_31546818
Ikzelf gebruik altijd Lekker.nl, ook vanwege hun eigen top 100
  woensdag 19 oktober 2005 @ 04:13:33 #129
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31552156
ben zelf ook wel een fan van de Lekker, redelijk objectief en duidelijke beschrijvingen
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_31555932


[ Bericht 97% gewijzigd door Blues op 01-11-2005 17:14:00 (verplaatst) ]
pi_31558764
Die assertieve serveerster wil ik wel eens meemaken...
Helpt waar hij kan!
  woensdag 19 oktober 2005 @ 14:23:16 #132
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31559103
De titel van dit topic is Bluezz' en golfers Restaurant-recensies.
Voor uitgebreide recensies van andere users is er Uitgebreide Food recensies.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_31870841
Zaterdag als alles doorgaat gaan we hier eten :
http://www.luca-lucas.nl/
En proberen we er weer een verhaaltje over te schrijven


http://www.dinnersite.nl/restaurant/?RN=434958&lng=nl
http://www.iens.nl/restau(...)taurant.htms?r=18052
pi_31871051
Om dit topic te houden waar ie voor bedoeld is, heb ik je recensie in het genoemde topic gezet PDOA
pi_31880053
En Bluezz.. we gaan 14 juli in de keuken bij de Librije eten. Dan maak jij een mooie recensie toch?
geniet nooit met mate
  dinsdag 1 november 2005 @ 21:56:39 #136
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31880090
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:55 schreef gimme.shelter het volgende:
En Bluezz.. we gaan 14 juli in de keuken bij de Librije eten. Dan maak jij een mooie recensie toch?
Bluezz of ik zullen daarvan uiteraard ook verslag doen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_31882439
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:56 schreef golfer het volgende:


Bluezz of ik zullen daarvan uiteraard ook verslag doen.
Ze vroeg het aan mij

Ja, g.s., golfer en/of ik gaan daarvan uiteraard ook verslag doen
  woensdag 2 november 2005 @ 11:03:56 #138
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_31891110
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 17:04 schreef Bluezz het volgende:
Zaterdag als alles doorgaat gaan we hier eten :
http://www.luca-lucas.nl/
En proberen we er weer een verhaaltje over te schrijven

http://www.dinnersite.nl/restaurant/?RN=434958&lng=nl
http://www.iens.nl/restau(...)taurant.htms?r=18052
heb er veel over gehoord.
eten is goed, locatie is prachtig (zit toch waar eerst de Componist zat ?) maar hoorde dat de tafeltjes wel heel dicht op elkaar staan en dat de stoelen niet echt geschikt zijn om uren op te tafelen.
Dat is overigens info die al een aantal maanden oud is dus kan veranderd zijn
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
pi_31892917
quote:
Op woensdag 2 november 2005 11:03 schreef Bjoro het volgende:


heb er veel over gehoord.
eten is goed, locatie is prachtig (zit toch waar eerst de Componist zat ?) maar hoorde dat de tafeltjes wel heel dicht op elkaar staan en dat de stoelen niet echt geschikt zijn om uren op te tafelen.
Dat is overigens info die al een aantal maanden oud is dus kan veranderd zijn
Ja, de componist. Daar zijn we ook geweest een hele tijd geleden.
Ik had zin in Italiaan vandaar
De australische tip gaan we eerstvolgend doen
  zondag 6 november 2005 @ 00:17:41 #140
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32009144
De recensie van Luca & Lucas in Haarlem

Website: http://www.luca-lucas.nl/
Eerdere recensies en meningen: http://www.dinnersite.nl/restaurant/?RN=434958&lng=nl en
http://www.iens.nl/restau(...)taurant.htms?r=18052


Entourage:
Dit restaurant in gesitueerd in het pand waar voorheen het restaurant De Componist zat: een oud monumentaal winkelpand, voorheen geheten “De Zon”. Sommige van de originele eigenschappen van het winkelpand zijn intact gelaten, zoals onder andere de grote winkelruiten, waardoor je af-en-toe het idee krijgt echt in een etalage te zitten.
Qua inrichting verder een mix van van Jugendstil, Art Deco en Classisisme..Een marmeren vloer en statige pilaren en allemaal verschillende, prima zittende stoelen.
Restaurant Luca & Lucas telt twee verdiepingen, beiden met eigen open keuken.
Helaas kregen Bluezz en ik een tafeltje op de begane grond, pal naast de ingang toegewezen, waardoor elke keer als de deur open ging er een golf koude buitenlucht over ons heen kwam.

Voorgerecht
Eigenlijk op aanraden van eerdere recensies kozen wij allebei voor de ANTIPASTO LUCA & LUCAS (voor 2 personen) bestaande uit Rauwe st. Daniele ham, meloen, carpaccio, zalm op toast, vitello tonnato, insalata caprese en olijven.
Niet slecht, maar ook niet echt bijzonder. Veel sla erbij en niet echt een test van kookkunst, want deze koude voorgerechten kan iedereen op een groot bord voor 2 personen plaatsen.
Voor een echt oordeel moesten we dus de hoofdgerechten afwachten.

cijfer voorgerecht: 6,5

Hoofdgerecht:

Bluezz koos voor de FILETTO SALVATORE (Ossenhaas specialiteit van Salvatore )
Tot haar grote teleurstelling bleek de gegrilde ossenhaas aan de buitenkant enigszins verbrand te zijn en aan de buitenkant te zijn overgoten met grove korrels zeezout.
De bijbehorende saus met wat erwtjes erbij was op zichzelf wel smakelijk, maar tot op dit moment zijn we er nog niet over uit waarnaar die nou precies smaakte. Onder de ossenhaas lag een stuk gekookte artisjokhart.
De ossenhaas was van binnen wel mals en de door Bluezz afgesneden verbrande bovenkant van de ossenhaas werd door haar terug gestuurd naar de keuken. Helaas geen enkel respons of excuses van de kok daarop.

Een dikke onvoldoende voor haar gerecht dus. L

Golfer had gekozen voor de FILETTI DI AGNELLO ALLE MORE E PORCINI (Lamshaas met eekhoorntjesbrood en bramensaus).
De lamshaas was prima rosé gebraden, maar ook hier alweer dat grove zeezout erop. De bramensaus was flauw en er lagen welgeteld 2 stukjes paddenstoel wat voor eekhoorntjesbrood moest doorgaan bij.
Geen aparte smaakjes, allemaal wat laf.

Als garneringen kregen Bluezz en ik samen 1 schaaltje met in de schil gebraden aardappel en een doodgekookte courgette erbij.

cijfer hoofdgerechten: 5

Na deze vertoning besloten wij geen nagerecht meer te nemen en dus sloten we traditioneel af met een cappuccino en een dubbele expresso (die alweer geen doppio bleek te zijn) van Illy met een glaasje Sambuca erbij.

Qua wijn zijn we begonnen met een glaasje witte huiswijn die ons niet echt goed smaakte, dus we besloten dit keer daar niet een fles van aan te laten rukken en hebben voor de rest van de maaltijd gekozen voor een fles Trebbiano, San Vincenzo,Anselmi Veneto (2004) die wel erg lekker droog en fruitig was.

De bediening bestond wel uit allemaal Italiaans sprekende, vriendelijke mensen, maar ook die waren lang niet altijd even attent en oplettend.

Voor deze, wat ons betreft, tegenvallende ervaring waren we inclusief fooi uiteindelijk ¤ 115 kwijt.

Overall cijfer: een 6-, meer kunnen we er niet van maken.

Wat ons betreft zeker niet meer voor herhaling vatbaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 6 november 2005 @ 00:27:10 #141
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_32009398
Had bij mij komen eten: prima pizza van Portofino. Waren we voor 3 x 8 euro klaar geweest

Zonde zeg! Ik word altijd een beetje kregelig van dit soort dingen...
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  zondag 6 november 2005 @ 01:05:29 #142
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32010620
@Bluezz en Golfer. Het is wel slecht dat de keuken niks doet met de klacht over de ossenhaas
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 6 november 2005 @ 01:06:50 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32010658
quote:
Op zondag 6 november 2005 00:27 schreef ElisaB het volgende:
Had bij mij komen eten: prima pizza van Portofino. Waren we voor 3 x 8 euro klaar geweest

Zonde zeg! Ik word altijd een beetje kregelig van dit soort dingen...
Wij ook een beetje een katterig gevoel over dit restaurant, niet vanweg het geld, wel vanwege de teleurstelling na de voorpret en het er zin in hebben.
Volgende keer beter, ergens anders, hopen we maar weer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 6 november 2005 @ 01:16:44 #144
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_32010963
quote:
Op zondag 6 november 2005 01:06 schreef golfer het volgende:
Volgende keer beter, ergens anders, hopen we maar weer.
Zo is het natuurlijk ook. De grootste culinaire verassing kregen wij in Hotel De Zon in Ommen. Een waar feestje om daar te eten. Sindsdien valt eigenlijk alles een beetje tegen
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_32011082
Ja, ik had wel verwacht dat er iets met die klacht v/d ossehaas werd gedaan.

We zagen trouwens dat degene die het stuk vlees liet zien aan de kok, dit tot 2 keer toe deed
We konden helaas de reactie van de kok net niet zien...
  zondag 6 november 2005 @ 01:20:54 #146
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32011112
quote:
Op zondag 6 november 2005 01:20 schreef Bluezz het volgende:
Ja, ik had wel verwacht dat er iets met die klacht v/d ossehaas werd gedaan.

We zagen trouwens dat degene die het stuk vlees liet zien aan de kok, dit tot 2 keer toe deed
We konden helaas de reactie van de kok net niet zien...
Kon je in de keuken kijken dan?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 6 november 2005 @ 01:22:22 #147
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32011163
quote:
Op zondag 6 november 2005 01:20 schreef Martijn_77 het volgende:


Kon je in de keuken kijken dan?
Ja:
quote:
Restaurant Luca & Lucas telt twee verdiepingen, beiden met eigen open keuken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 6 november 2005 @ 01:25:11 #148
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32011255
quote:
Op zondag 6 november 2005 01:22 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja:
[..]
Oke, dat is altijd wel prettig vind ik persoonlijk. Geeft wel iets van vertrouwen dat je in de keuken kunt kijken.

Alleen als je jullie recensie leest is het geen garantie voor kwaliteit.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32011697
quote:
Op zondag 6 november 2005 01:25 schreef Martijn_77 het volgende:


Alleen als je jullie recensie leest is het geen garantie voor kwaliteit.
Je kon in de keuken kijken, maar niet hoe de kok uiteindelijk kookt hoor, het was wel en niet kunnen kijken snap je

Als je de recensies op dinnersite bekijkt (die ik niet had gelezen, alleen die op Iens) hadden we het kunnen weten
Mss. een leuke aparte tent voor een pasta of een pizza, maar zeker niet voor de specialiteiten.
  zondag 6 november 2005 @ 12:05:02 #150
593 sjak
Juffie Bloem
pi_32019568
quote:
Op zondag 6 november 2005 01:37 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Je kon in de keuken kijken, maar niet hoe de kok uiteindelijk kookt hoor, het was wel en niet kunnen kijken snap je

Als je de recensies op dinnersite bekijkt (die ik niet had gelezen, alleen die op Iens) hadden we het kunnen weten
Mss. een leuke aparte tent voor een pasta of een pizza, maar zeker niet voor de specialiteiten.
Dan raad ik jullie de volgende keer toch aan om maar eens richting purmerend (Neck) te rijden voor een echt goede Italiaan .
Lekker douchen!
pi_32598454
We hebben weer een tafeltje voor vanavond gereserveerd
http://www.jills.nl/
(Haarlem aanklikken)
  zaterdag 26 november 2005 @ 18:20:59 #152
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32599875
quote:
Op zaterdag 26 november 2005 17:21 schreef Bluezz het volgende:
We hebben weer een tafeltje voor vanavond gereserveerd
http://www.jills.nl/
(Haarlem aanklikken)
Ziet er erg leuk uit en de kaart zit er ook goed uit. Wacht de recensie af maar als hij goed is ga ik een een keer Jillsin Den Bosch uit proberen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32599948
Oh daar heb ik ook is gegeten overigens in delft.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_32600882
quote:
Op zaterdag 26 november 2005 18:24 schreef Joene het volgende:
Oh daar heb ik ook is gegeten overigens in delft.
Hoe vond jij het toen?

We hebben om 20.00 gereserveerd
  Trouwste user 2022 zaterdag 26 november 2005 @ 19:12:12 #155
7889 tong80
Spleenheup
pi_32601009
Leuke avond gewenst. Lees de recensies altijd met veel plezier.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_32601451
quote:
Op zaterdag 26 november 2005 19:12 schreef tong80 het volgende:
Leuke avond gewenst. Lees de recensies altijd met veel plezier.


Dankje
Wij ondergaan het eten altijd met veel plezier

wat is ondergaan een raar woord trouwens
  zaterdag 26 november 2005 @ 23:49:50 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32607834
De recensie van Jill’s restaurant in Haarlem.
Adres: Grote Markt 10 te Haarlem
Website www.jills.nl

Deze zaak is onderdeel van een keten van zaken met dezelfde naam met intussen vestigingen in Leiden, Den Haag, Den Bosch en Haarlem.

De buitenkant:


De inrichting doet een beetje mediterraan aan mede door de muur en plafondschilderingen met eenvoudige houten tafels, prima zittende met hoge leuningen en kussentje voorziene rieten stoelen.

Van binnen:


Bediening bestaat uit netjes in zwart/wit gestoken jonge mensen.

Eenmaal gezeten aan ons tafeltje kregen we al vrij snel een amuse bestaande uit een zalmmousse met een flinterdun koekje er op.
Vergezeld door 2 glazen witte huiswijn (Chardonnay) was het een smakelijke binnenkomer en kregen we daarna ruimschoots de tijd om de menukaart te bestuderen.

Bluezz en ik besloten allebei te gaan voor het Gastronomisch 3 gangen menu, die op het eerste gezicht zeer redelijk qua prijs (¤29,75) was.
Je hebt dan binnen het menu de keuze uit 3 voor-, 3 hoofd-, en 3-nagerechten en kan eventueel als extra optie nog een extra tussengerecht nemen.

Intussen werd er een mandje met drie verschillende soorten brood en zachte roomboter geserveerd.

Voorgerechten

Bluezz had gekozen voor de Grande entree, een keuze van allerlei soorten voorgerechten, samengesteld door de kok.
Bleek te bestaan uit een op een mooi groot bord opgemaakt kleine hapjes van Carpaccio, langzaam gegaarde en dungesneden zalmfilet, geserveerd met kruidensalade en bloemkoolcrème en Witlofsalade met gebraden kipfilet, appeltjes en walnoten, besprenkeld met aceto balsamico dressing en tenslotte Terrine van eend geserveerd op compote van gecarameliseerde appel met een vleugje vanille.
Qua porties en temperatuur vond Bluezz het allemaal helemaal prima en ze gaf dit voorgerecht dan ook een 9 als cijfer.

golfer had gekozen voor Jill's Carpaccio; flinterdunne biefstuk op een bedje van sla, vergezeld van peppita's, paprika, prei en Parmezaanse kaas met Italiaanse balsamicosaus.
De laatste jaren zelden zo’n goede carpaccio gegeten. Helemaal prima van structuur en smaken en op de juiste temperatuur (dus niet te koud) geserveerd.
Zijn cijfer voor dit voorgerecht werd een 8,5.

Hoofdgerechten
Bluezz haar keuze was gevallen op de gebakken springbok op een ratatouille van schorseneren en spruitjes met kardemomsaus.
Een mooi bord vol uiterst mals en prima rosé gebraden springbokbiefstuk, vergezeld door smakelijke, nog een beetje knapperige spruitjes. De ratatouille van schorseneren (mooie ouderwetse groentesoort) was ook in haar ogen helemaal prima.
Ze gaf alweer een hoog cijfer voor haar hoofdgerecht: een 8.

golfer koos voor de met appelstroop gelakte snoekbaarsfilet op rode bieten en witte wijnsaus. Gewoon goed. Geen flauwekulsmaakjes erbij. Heel klein minpuntje waren enkele graatjes die in de filet waren blijven zitten.
Toch een dikke voldoende verder, dus een 7,5.

Beide hoofdgerechten werden vergezeld door een bakje met in de schil gefrituurde aardappels.

Nagerecht
Bluezz koos als kaasliefhebster voor een bordje met diverse kaassoorten, vergezeld door een glaasje rode port.
Kazen smaakten haar prima, bestaande uit hele oude Amsterdammer, roggebrood met geitenkaas omhuld door druivenbladeren, een oude kernheim en een soort boerennagelkaas.
Verder wat walnootjes erbij.
Ondanks dat Bluezz bijna op barsten stond werd het hele kaasbordje toch opgepeuzeld.
Haar cijfer hiervoor: 7

Golfer had als nagerecht gekozen voor de in glühwein gestoofd peertje met sabayonsaus en een bolletje vanille ijs.
Alweer niets op aan te merken. Gewoon eenvoudig en lekker. Ook een 7.

Bij de maaltijd hadden we gekozen voor een hele fles Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, en heerlijke droge en kruidige Chardonnay uit 2004.

Omdat we na deze maaltijd allebei nogal vol zaten besloten we dit keer onze traditionele koffies met Sambuca maar achterwege te laten en vroegen we om de rekening die uiteindelijk inclusief alle begeleidende drank totaal neerkwam op ¤ 92,50 en gingen we 2,5 uur later met een voldaan gevoel weer naar huis.

Ondanks de aanvankelijk scepsis voor restaurant-ketens is dit ons 100% meegevallen vinden we het zeker qua prijs/kwaliteit een aanrader.
eindcijfer: een 8

Als de overige vestigingen van Jill’s in de andere vestigingsplaatsen dezelfde kwaliteit bieden, raden we het jullie zeker een keer aan om te proberen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 november 2005 @ 00:00:05 #158
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_32608087
Klinkt goed!

Hoe onthouden jullie in vredesnaam wat jullie gegeten hebben?
***
  zondag 27 november 2005 @ 00:02:27 #159
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32608147
quote:
Op zondag 27 november 2005 00:00 schreef Brighteyes het volgende:
Klinkt goed!

Hoe onthouden jullie in vredesnaam wat jullie gegeten hebben?
4 gerechten incl amuse, tenzij jij een geheugen als een zeef hebt lijkt me dat toch best te doen..

Verder jammer dat ze de kazen niet aan tafel sneden en niet vertelden wat het was, dat zou ikzelf toch wel als een behoorlijk minpunt beschouwen.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_32608175
Kaart staat vaak online BE
En er is ook nog altijd de bon.... maar vaak zit het wel in ons hoofd
  zondag 27 november 2005 @ 00:07:06 #161
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_32608250
quote:
Op zondag 27 november 2005 00:02 schreef Euc- het volgende:
4 gerechten incl amuse, tenzij jij een geheugen als een zeef hebt lijkt me dat toch best te doen..
Ja, op zich wel, maar alle liflafjes erbij en bijvoorbeeld dat grande entree van Bluezz... ik zou geheid iets vergeten.
Maar goed, het scheelt ook dat zij er van te voren bij nadenken dat ze het nog willen reproduceren zeg maar.
***
  zondag 27 november 2005 @ 00:10:20 #162
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32608305
quote:
Op zondag 27 november 2005 00:02 schreef Euc- het volgende:


Verder jammer dat ze de kazen niet aan tafel sneden en niet vertelden wat het was, dat zou ikzelf toch wel als een behoorlijk minpunt beschouwen.
Bij de kazen werd wel verteld wat het was. Inderdaad niet aan tafel gesneden, maar dit is natuurlijk verre van een sterrenrestaurant en met name de prijs/kwaliteitsverhouding was zondermeer goed.

Over 3 weken gaan we weer een sterrenrestaurant recenseren, dan is http://www.brouwerskolkje.nl/ aan de beurt en zullen we de criteria natuurlijk wat hoger leggen.

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 27-11-2005 00:14:28 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_32608360
Jill's Den Bosch kennen ze op die site nog niet
  zondag 27 november 2005 @ 00:17:05 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32608446
quote:
Op zondag 27 november 2005 00:13 schreef TerroRobbie het volgende:
Jill's Den Bosch kennen ze op die site nog niet
Site is niet erg up-to-date, maar in Den Bosch zit Jill's op het adres Oude Dieze 25
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 november 2005 @ 00:29:39 #165
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_32608739
Tjezus, klinkt allemaal sjiek hoor

Maar je hebt dus gewoon lekker gegeten? Das mooi. Als ik ooit nog ergens moet gaan eten en ik wil indruk maken zal ik het onthouden
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
pi_32608815
Een 0-sterrenrestaurant wat bij jullie een 8 krijgt is dat even goed als een x-sterren restaraunt wat van jullie een 8 krijgt. Of hoe moet ik dat zien?
  zondag 27 november 2005 @ 00:37:31 #167
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32608881
quote:
Op zondag 27 november 2005 00:33 schreef TerroRobbie het volgende:
Een 0-sterrenrestaurant wat bij jullie een 8 krijgt is dat even goed als een x-sterren restaraunt wat van jullie een 8 krijgt. Of hoe moet ik dat zien?
We kijken vooral naar prijs/kwaliteitsverhouding en houden bij sterrenrestaurents natuurlijk wel rekening met het feit dat de standaard daar een stukje hoger moet liggen qua innovatief koken en gebruik van ingrediënten dan bij een brasserie-achtig restaurant zoals waar we vandaag waren.

Je kunt de cijfers dus niet echt met elkaar vergelijken en moet ze in perspectief van de bezochte zaak zien.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 november 2005 @ 00:38:54 #168
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32608908
quote:
Op zondag 27 november 2005 00:33 schreef TerroRobbie het volgende:
Een 0-sterrenrestaurant wat bij jullie een 8 krijgt is dat even goed als een x-sterren restaraunt wat van jullie een 8 krijgt. Of hoe moet ik dat zien?
Je hebt van een restaurant wat bij een keten hoort een ander verwachtingspatroon dan bij een 2 michelinsterren restaurant als de Bokkedoorns in hun geval. Tevens in het prijsniveau veel lager dan bij de Bokkedoorns, heel andere bedrijfsformule, andere doelgroep en ga zo maar door. Voor dat geld is het in hun ogen een 8 waard.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  Trouwste user 2022 zondag 27 november 2005 @ 15:24:54 #169
7889 tong80
Spleenheup
pi_32619125
Was weer erg leuk om te lezen.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 27 november 2005 @ 16:30:32 #170
83951 rashudo
project 2501
pi_32620926
Heb vaak getwijfeld om bij Jill's langs te gaan (Delft) maar nog niet gedaan. Ik weet niet waarom, vond het uiterlijk van het pand toch niet zo goed overkomen. Na het lezen van jullie recensie zal ik ze zeker eens met een bezoekje vereren.
Their eyes opaque.
  zondag 27 november 2005 @ 20:24:00 #171
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32627112
quote:
Op zaterdag 26 november 2005 23:49 schreef golfer het volgende:
Als de overige vestigingen van Jill’s in de andere vestigingsplaatsen dezelfde kwaliteit bieden, raden we het jullie zeker een keer aan om te proberen.
Die in Den Bosch zal ik binnenkort wel eens gaan proberen. Vooral na jullie recensie!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 27 november 2005 @ 21:13:40 #172
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32627970
quote:
Op zondag 27 november 2005 20:24 schreef Martijn_77 het volgende:


Die in Den Bosch zal ik binnenkort wel eens gaan proberen. Vooral na jullie recensie!
Ben benieuwd of je over Den Bosch ook zo positief bent qua prijs/kwaliteit als wij dat in Haarlem waren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_32636185
quote:
Op zondag 27 november 2005 16:30 schreef rashudo het volgende:
Heb vaak getwijfeld om bij Jill's langs te gaan (Delft) maar nog niet gedaan. Ik weet niet waarom, vond het uiterlijk van het pand toch niet zo goed overkomen. Na het lezen van jullie recensie zal ik ze zeker eens met een bezoekje vereren.
Ik had hetzelfde hoor met het uiterlijk van het pand en omdat het een keten betreft.
Is gewoon echt goed te doen !
  maandag 28 november 2005 @ 09:45:02 #174
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_32638747
quote:
Op zondag 27 november 2005 21:13 schreef golfer het volgende:

Ben benieuwd of je over Den Bosch ook zo positief bent qua prijs/kwaliteit als wij dat in Haarlem waren.
Wij hebben ook een keer of 3 bij Jill's in Haarlem gegeten en zijn er ook uiterst tevreden over !
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
pi_32645653
Bjoor, de australier zat vol Vandaar Jill's
  maandag 28 november 2005 @ 14:56:14 #176
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_32645686
quote:
Op maandag 28 november 2005 14:54 schreef Bluezz het volgende:
Bjoor, de australier zat vol Vandaar Jill's
ah oke...goede zaak voor die Aussies, als het slecht is zal het niet volzitten....toch
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  donderdag 1 december 2005 @ 06:54:24 #177
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32718211
ik heb weer heerlijk ( ) mee zitten lezen met jullie recenties. ik zou het erg leuk vinden om ooit over dit restaurant jullie recentie te lezen.

Yu Woah
--------------------------------------------------------------------------------
Kostverlorenhof 56/57, Amstelveen
Telefoon (020) 643 31 54 / Fax (020) 640 55 66
keuken open 12.00-22.00, di gesloten
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_32720296
quote:
Op zaterdag 26 november 2005 23:49 schreef golfer het volgende:

Als de overige vestigingen van Jill?s in de andere vestigingsplaatsen dezelfde kwaliteit bieden, raden we het jullie zeker een keer aan om te proberen.
Woei, Jill's roeleert, ik heb hem zelfs nog een keer aangedragen. Anywayz, die in Debn Bosch zuigt, ondanks dat het dezelfde kaart is en inrichting. Die van DH is echt super, goed personeel, goede keuken, en ambience is super, zelfs op de drukkere avonden live piano muziek.
Een van de weinige plekken waar ik het ook aandurf om een verassingsmenu (koks hebben nogal de neiging om restjes daarvoor te gebruiken, die op moeten, is mijn ervaring) te bestellen, leiden schijnt ook toppie te zijn, nooit geweest tough. IIG van mij kregen ze een dikke 8,5
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  donderdag 1 december 2005 @ 15:50:31 #179
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32728020
quote:
Op donderdag 1 december 2005 06:54 schreef zoalshetis het volgende:
ik heb weer heerlijk ( ) mee zitten lezen met jullie recenties. ik zou het erg leuk vinden om ooit over dit restaurant jullie recentie te lezen.

Yu Woah
--------------------------------------------------------------------------------
Kostverlorenhof 56/57, Amstelveen
Telefoon (020) 643 31 54 / Fax (020) 640 55 66
keuken open 12.00-22.00, di gesloten
Ik heb de lovende recensies over dit restaurant intussen even op een paar sites gelezen en ondanks de ambiance (Winkelcentrum Kostverloren) is het inderdaad misschien eens een idee om volgend jaar (december van dit jaar zit al vol met etentjes geboekt) eens uit te proberen.
Bedankt voor de tip.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 1 december 2005 @ 16:03:53 #180
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32728417
quote:
Op donderdag 1 december 2005 15:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik heb de lovende recensies over dit restaurant intussen even op een paar sites gelezen en ondanks de ambiance (Winkelcentrum Kostverloren) is het inderdaad misschien eens een idee om volgend jaar (december van dit jaar zit al vol met etentjes geboekt) eens uit te proberen.
Bedankt voor de tip.
ik ben er zelf nog nooit geweest, maar had vanacht zo'n honger gekregen van jullie heerlijke eetverhalen dat ik domweg ben gaan googelen op 'chinees', aangezien ik vond dat deze branche nog lichtelijk onderbelicht was in jullie culinaire rondje. ik ben benieuwd wat jullie bevindingen zijn
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 9 december 2005 @ 01:32:44 #181
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32935182
Vrijdag 16 december staat dit, net z'n eerste-Michelinster ontvangen, restaurantje in ons eigen dorpie op het programma.
Ik ben na het lezen van een aantal recensies heel erg benieuwd er naar.

http://www.brouwerskolkje.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 9 december 2005 @ 01:56:21 #182
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32935536
Kaart ziet er goed uit, kan ik mee?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 9 december 2005 @ 02:18:41 #183
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32935771
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 01:56 schreef Euc- het volgende:
Kaart ziet er goed uit, kan ik mee?
Helaas.

Maar als ik de recensies op dinnersite en Iens er van lees belooft het wel een sensationele ervaring te worden.
Afgelopen weekend ook een halve pagina in het Haarlems Dagblad voor ze aan gespendeerd.

En toen ik een paar weken geleden belde om te reserveren belde Els keurig terug om het te bevestigen. Nog geen sterrenpretenties gelukkig.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 9 december 2005 @ 02:37:26 #184
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_32935948
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 01:56 schreef Euc- het volgende:
Kaart ziet er goed uit, kan ik mee?
Jammer dat er geen lamsbout op staat. Op mijn verjaardag naar een sjiek restaurant in Johannesburg geweest, lamsbout is echt top golfert
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  zondag 11 december 2005 @ 15:03:36 #185
108357 Xenomaniac
Radical outlet
pi_32989080
Golfer, heb je al bij Greetje geboekt?
Zoals Johannes het beschreef liep het water me in de mond.
Ik ga donderdag.
"Socialism only works in two places: Heaven, where they don't need it and Hell, where they already have it." - Ronald Reagan
  zondag 11 december 2005 @ 17:50:22 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_32992453
quote:
Op zondag 11 december 2005 15:03 schreef Xenomaniac het volgende:
Golfer, heb je al bij Greetje geboekt?
Zoals Johannes het beschreef liep het water me in de mond.
Ik ga donderdag.
Ik heb zijn recensie gelezen, maar voorlopig staat voor dit jaar alleen nog maar 't Brouwerskolkje in de planning bij ons.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 16 december 2005 @ 00:12:53 #187
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33121000
Brouwerskolkje gaat dit jaar dus ook niet meer door, omdat ik dit weekend plotseling 'onvoert' word naar Texel.

Bluezz heeft het verzet naar 7 januari 2006.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_33123141
En we gaan zaterdag a.s. eten bij http://www.lamorena.nl/ op Texel.
Geen idee of het wat is
Wie weet zit er een klein verslagje in
  vrijdag 16 december 2005 @ 02:25:18 #189
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_33123264
quote:
Op vrijdag 16 december 2005 02:12 schreef Bluezz het volgende:
En we gaan zaterdag a.s. eten bij http://www.lamorena.nl/ op Texel.
Geen idee of het wat is
Wie weet zit er een klein verslagje in
Het kindermenu ziet er lekker uit
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_33271167
Waar ik La morena zei, moet het Topido zijn
En 2e kerstdag als het lukt gaan we voor het kerstdiner bij Jill's, het wachten is op de bevestiging

En dan 7 jan. bij kolkje. En dan een paar maanden niets zegt mijn portemoneetje
  woensdag 21 december 2005 @ 13:07:28 #191
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_33271784
-edit: laat maar al op hun website gekeken , weet waar het ligt, vlak bij mijn oude schooltje
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
pi_33276683
Brouwerskolkje is het oude pannenkoekenhuisje Bjoor
  woensdag 21 december 2005 @ 16:34:08 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33278419
quote:
Op woensdag 21 december 2005 12:47 schreef Bluezz het volgende:

En 2e kerstdag als het lukt gaan we voor het kerstdiner bij Jill's, het wachten is op de bevestiging
Bevestiging is binnen. 6 gangen-kerstmenu dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_33278836
*burp*
  woensdag 21 december 2005 @ 16:49:08 #195
108357 Xenomaniac
Radical outlet
pi_33278961
Veel plezier, wanneer gaan jullie weg?
"Socialism only works in two places: Heaven, where they don't need it and Hell, where they already have it." - Ronald Reagan
pi_33283013
quote:
Op woensdag 21 december 2005 16:49 schreef Xenomaniac het volgende:
Veel plezier, wanneer gaan jullie weg?

Als je Texel bedoeld, dat hebben we het afgelopen lang weekend bezocht
  woensdag 21 december 2005 @ 21:25:23 #197
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33288387
quote:
Op woensdag 21 december 2005 18:57 schreef Bluezz het volgende:

[..]


Als je Texel bedoeld, dat hebben we het afgelopen lang weekend bezocht
Hebben jullie daar niks bezocht waarover je een recensie kunt schrijven?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 21 december 2005 @ 21:28:45 #198
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33288534
quote:
Op woensdag 21 december 2005 21:25 schreef Martijn_77 het volgende:


Hebben jullie daar niks bezocht waarover je een recensie kunt schrijven?
Nee, dat restaurant Topido waar we daar afgelopen zaterdagavond hebben gegeten was niet de moeite van een recensie waard.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 21 december 2005 @ 21:31:06 #199
83951 rashudo
project 2501
pi_33288620
quote:
Op woensdag 21 december 2005 21:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, dat restaurant Topido waar we daar afgelopen zaterdagavond hebben gegeten was niet de moeite van een recensie waard.
Waren de frikandellen aangebrand?
Their eyes opaque.
  woensdag 21 december 2005 @ 21:32:32 #200
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33288670
quote:
Op woensdag 21 december 2005 21:31 schreef rashudo het volgende:


Waren de frikandellen aangebrand?
Nee, de hertenbiefstuk was te well-done en veel te zout.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')