De recensie van Luca & Lucas in Haarlem Website:
http://www.luca-lucas.nl/Eerdere recensies en meningen:
http://www.dinnersite.nl/restaurant/?RN=434958&lng=nl en
http://www.iens.nl/restau(...)taurant.htms?r=18052Entourage:Dit restaurant in gesitueerd in het pand waar voorheen het restaurant De Componist zat: een oud monumentaal winkelpand, voorheen geheten “De Zon”. Sommige van de originele eigenschappen van het winkelpand zijn intact gelaten, zoals onder andere de grote winkelruiten, waardoor je af-en-toe het idee krijgt echt in een etalage te zitten.
Qua inrichting verder een mix van van Jugendstil, Art Deco en Classisisme..Een marmeren vloer en statige pilaren en allemaal verschillende, prima zittende stoelen.
Restaurant Luca & Lucas telt twee verdiepingen, beiden met eigen open keuken.
Helaas kregen Bluezz en ik een tafeltje op de begane grond, pal naast de ingang toegewezen, waardoor elke keer als de deur open ging er een golf koude buitenlucht over ons heen kwam.
VoorgerechtEigenlijk op aanraden van eerdere recensies kozen wij allebei voor de ANTIPASTO LUCA & LUCAS (voor 2 personen) bestaande uit Rauwe st. Daniele ham, meloen, carpaccio, zalm op toast, vitello tonnato, insalata caprese en olijven.
Niet slecht, maar ook niet echt bijzonder. Veel sla erbij en niet echt een test van kookkunst, want deze koude voorgerechten kan iedereen op een groot bord voor 2 personen plaatsen.
Voor een echt oordeel moesten we dus de hoofdgerechten afwachten.
cijfer voorgerecht: 6,5Hoofdgerecht:Bluezz koos voor de FILETTO SALVATORE (Ossenhaas specialiteit van Salvatore )
Tot haar grote teleurstelling bleek de gegrilde ossenhaas aan de buitenkant enigszins verbrand te zijn en aan de buitenkant te zijn overgoten met grove korrels zeezout.
De bijbehorende saus met wat erwtjes erbij was op zichzelf wel smakelijk, maar tot op dit moment zijn we er nog niet over uit waarnaar die nou precies smaakte. Onder de ossenhaas lag een stuk gekookte artisjokhart.
De ossenhaas was van binnen wel mals en de door Bluezz afgesneden verbrande bovenkant van de ossenhaas werd door haar terug gestuurd naar de keuken. Helaas geen enkel respons of excuses van de kok daarop.
![]()
Een dikke onvoldoende voor haar gerecht dus. L
Golfer had gekozen voor de FILETTI DI AGNELLO ALLE MORE E PORCINI (Lamshaas met eekhoorntjesbrood en bramensaus).
De lamshaas was prima rosé gebraden, maar ook hier alweer dat grove zeezout erop. De bramensaus was flauw en er lagen welgeteld 2 stukjes paddenstoel wat voor eekhoorntjesbrood moest doorgaan bij.
Geen aparte smaakjes, allemaal wat laf.
Als garneringen kregen Bluezz en ik samen 1 schaaltje met in de schil gebraden aardappel en een doodgekookte courgette erbij.
cijfer hoofdgerechten: 5Na deze vertoning besloten wij geen nagerecht meer te nemen en dus sloten we traditioneel af met een cappuccino en een dubbele expresso (die alweer geen doppio bleek te zijn) van Illy met een glaasje Sambuca erbij.
Qua wijn zijn we begonnen met een glaasje witte huiswijn die ons niet echt goed smaakte, dus we besloten dit keer daar niet een fles van aan te laten rukken en hebben voor de rest van de maaltijd gekozen voor een fles Trebbiano, San Vincenzo,Anselmi Veneto (2004) die wel erg lekker droog en fruitig was.
De bediening bestond wel uit allemaal Italiaans sprekende, vriendelijke mensen, maar ook die waren lang niet altijd even attent en oplettend.
Voor deze, wat ons betreft, tegenvallende ervaring waren we inclusief fooi uiteindelijk ¤ 115 kwijt.
Overall cijfer: een 6-, meer kunnen we er niet van maken.
Wat ons betreft zeker niet meer voor herhaling vatbaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer