abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 8 mei 2005 @ 16:50:36 #61
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26827812
quote:
Op zondag 8 mei 2005 14:10 schreef Bluezz het volgende:
Ik wil het toetje nog wel even overdoen
Wheehehe
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  Trouwste user 2022 zondag 8 mei 2005 @ 17:15:53 #62
7889 tong80
Spleenheup
pi_26828451
Ik geniet altijd van de beschrijvingen. Water in de mond enzo

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 8 mei 2005 @ 17:32:36 #63
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_26828913
quote:
Op zondag 8 mei 2005 17:15 schreef tong80 het volgende:
Ik geniet altijd van de beschrijvingen. Water in de mond enzo

Heb ik zelf ook vaak als ik het weer eens terug lees.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 9 mei 2005 @ 12:12:07 #64
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_26848679
quote:
Op zondag 8 mei 2005 14:10 schreef Bluezz het volgende:
Ik wil het toetje nog wel even overdoen
viespeuk !
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
pi_28875402
Om alle fans niet teleur te stellen een korte beknopte recensie van ons etentje van vanavond.
We hebben vanavond gegeten in www.dingespoort.nl Santpoort-Noord.

Zonder reserveren ernaar toe vanavond.

We komen binnen (aan de buitenkant wat saai, alleen een houten bank en een enorm geel zonnescherm) en daarbinnen krijg ik spontaan associaties met een oude werfkelder in Utrecht o.i.d.
De bedoeling, zag ik later op de site, was dat het je een vakantiegevoel moet geven, alsof je in de grotten van Valkenburg bent.. het was alsof het nog afgeschilderd moest worden..maar toch een leuk sfeertje gecreeërd.
Wat wel opviel de acoustiek, echt verschrikkelijk… geen geroezemoes meer maar herrie, ook omdat er een paar lange tafels met grotere gezelschappen zaten, wat altijd veel meer kabaal met zich meebrengt natuurlijk.

We wilden eigenlijk alweer naar buiten lopen, toen de eigenaresse (zo blijkt uit de info op de site) hoogwitblond, hooggehakt, met goud behangen, lijkend op een madam die elders nog ene praktijk voert , ons amicaal verwelkomde met “Hallooooo lieffies!!!” een tafeltje voor 2?, niet gereserveerd?, dat geeft toch niets lieverds!, ik ga even kijken……..
En weer terugkwam met de mededeling dat het leukste en rustigste tafeltje (voor zover dat kon) door geslijm bij de baas voor ons vrij gemaakt kon worden.
Het enige tafeltje bij het raam

Een enorme lange diepe ruimte, veel tafeltjes met 3 vrouw bediening..
Het valt weer eens op dat men geen “eigen” tafeltjes heeft om te bedienen, waardoor je de kans loopt óf vergeten te worden, óf overmatig aandacht te krijgen en 3X gevraagd wordt of het smaakt, óf ze bijna het bord onder je wegpakken omdat ze denken dat je klaar bent.

We kregen warm pitabrood met knoflookboter van het huis om mee te beginnen.
(Later zagen we ook op de kaart veel grieks/turks snackbar food met pitabrood)

Lekker wijntje om mee te beginnen, en er meteen een fles van gevraagd (een franse sauvignon), goed koud en meteen gebracht met een wijnkoeler met ijs.

Voortjes:
Golfer nam de rundercarpaccio die er goed uitzag en ook zo smaakte.
Lekkere dressing, kappertjes pijnboompitten e.d. en een net bergje sla.
Ik koos toast met lekker gekruide gebakken champignons.

Tot zover ging het goed.
Veel, echt veel te snel kwam het hoofdgerecht.
Golfer koos de Tournedos, en er werd gevraagd hoe hij hem wilde en met wat voor saus.
Alleen maar geb. champignons vroeg ie. (Waar ie notabene later nog 2,50 voor moest betalen )
Het vlees was lekker mals en veel, mét een ongevraagd sausje waar die champignons dus inlagen, maar het was lekker, aan de zoetige kant.
Ik had zin in de gesneden Ossehaas, op de kaart stond stroganoff saus wat ik graag wilde veranderen in pepersaus, geen probleem.
Mijn vlees had wel een goeie hoeveelheid vond ik zelf, en het smaakte prima, sausje leek verdacht veel op een pakje saus…

Op allebei de borden een bescheiden portie sla/komkommer/mais e.d.
Erbij een bakje friet met mayo.

Toen we klaar waren hebben we ongeveer 3 kwartier gewacht voor we iemand echt bijna hebben laten struikelen die we naar de rekening vroegen… of ze komen dus téveel naar je toe of ze vergeten je gewoon.

Het was best lekker, ware het niet dat golfer nog bijna tijdens de carpaccio en de hele verdere avond regelmatig een bezoekje naar het erg propere toilet moest maken, wat het toch een rare bijsmaak heeft gegeven.

Geen aanrader, en ook geen cijfer
  zondag 17 juli 2005 @ 10:14:02 #66
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28876809
Beetje een tegenvaller dus Bluezz?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 17 juli 2005 @ 13:45:47 #67
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28880603
Klinkt niet echt als een intiem romantisch restaurantje...
Zo zeg, 2,50 voor een schep champignons...!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28882368
Eigenlijk wilden we hier geen recensie over schrijven, maar ach waarom niet
Dit soort tentjes zie je zo vaak... volgende keer zal het toch wel weer wat meer *sjeu* moeten hebben iig
  zondag 17 juli 2005 @ 21:07:07 #69
593 sjak
Juffie Bloem
pi_28891302
Voor dat dit restaurant er zat, zat er een enorm goed restaurantje. Echt heel jammer dat die is weggegaan.
Lekker douchen!
  zondag 17 juli 2005 @ 21:56:22 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28892607
Sja, bluezz, ik was in de prokeuken en prive nog steeds er op de boel goed schoonhouden, en koude koelingen. Golfer zal nu zeker begrijpen waarom (zeker met zomerweer)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 augustus 2005 @ 16:19:32 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_29503843
Weer even een tussendoor recensie.
We werden gisteren, als een soort vervroegd huwelijkscadeau mee uit eten genomen door golfers broer en zijn vriendin naar Restaurant De Jonge Dikkert, Amsterdamseweg 104a in Amstelveen.
Website: http://www.dejongedikkert.nl/mie/index.php

Restaurant is gesitueerd in een oud molencomplex:


Ziet er van binnen ook gezellig en rustiek uit:


Restaurant is lid van de Jeunes Restaurateurs D'Europe.

Ontvangst is vriendelijk en formeel.
We werden getrakteerd op een 4 gangen-arrangement, dus geen eigen keuzes dit keer:

Als welkomstdrankje kregen we een champagneglas gevuld met een klein beetje Amaretto, aangevuld met tonic en crushed ijs.

Geen amuse vooraf, wel zeer smakelijk, zelf gebakken brood met zoute boter.

Voorgerecht
Het voorgerecht bestond uit een mousseline van scholfilet, vergezeld door huisgerookte wilde zalm.
Heerlijke mousseline en prima zalm.
Niets op aan te merken.
Een 8 als cijfer

Tussenrecht
Het tussengerecht bestond uit op de huid gegrilde doradefilet, vergezeld door hollandse garnalen en wat Zeeuwse mossels in een schuimig beureblancsausje met zeewier en wat zeekraal.
Uiterst smakelijk allemaal, goed qua portie-grote.
Een 9 als cijfer.

Hoofdgerecht
Omdat mijn broer en zijn vriendin geen vlees eten werd er voor hun afgeweken van het arrangement en kregen zij als hoofdgerecht een prima gebakken stukje tonijn.
Aan het tempo waarmee zij hun bord leeg aten was te merken dat het ze prima smaakte.

Bluezz en ik kregen als hoofdgerecht van het arrangement een runder-entrecote op een bedje van diverse soorten spliterwten en vergezeld van een sausje met cantharellen en gekonfijte zilveruitjes.

Allemaal net goed en niets op aan te merken.
Cijfer: 8

Nagerecht:
Als nagerecht kwam er een prachtig op het bord opgemaakt toetje:
Stroopwafel-ijs (heel apart) en daarnaast een mousse van amaretto.
Beetje aan de zoete kant allemaal, maar alweer allemaal net goed.
Cijfer: 7

Daarna kwam er nog koffie en thee (echte blaadjesthee die ter plekke aan tafel, met zandloper erbij, 3 minuten moest trekken) en daarbij een grote schaal zelfgemaakt koekjes, turks fruit en bonbons.

Qua dranken hielden we het bij het voor- en tussengerecht bij de witte huiswijn: een prima Zuid-Afrikaanse Welmoed.
Bij het hoofdgerecht kregen we (want horend bij het arragement) een fles rode wijn: Tocai Rosso, Veneto 2004. Een bijzonder lekkere zachte, aromatische jonge rode wijn.

Omdat we getrakteerd werden, hebben we geen idee van de prijzen van dit alles, maar dit restaurant is uiterst geschikt om een keer te genieten van een lekkere, leuke avond met een intiem gezelschap.

Overall cijfer qua sfeer en ambiance en eten: 8+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_29504145
Het was een heerlijk kado in ieder geval... en natuurlijk stonden er een stel japanners de molen op de foto te nemen
pi_29505173
uit ervaring weet ik dat het inderdaad een zeer leuk en fijn restaurant is . Over de prijzen , het is zeer zeker niet goedkoop.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 8 augustus 2005 @ 22:19:27 #74
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29507475
@Bluezz of Golfer je weet toevallig niet in welke prijs klasse dit reastaurant valt?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_29507643
Volgens de site is een 4 gangen menu 45 euro
  maandag 8 augustus 2005 @ 22:45:02 #76
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_29507983
quote:
Op maandag 8 augustus 2005 22:26 schreef Bluezz het volgende:
Volgens de site is een 4 gangen menu 45 euro
Exclusief drank, koffie en bonbons. Dus ik schat in dat je toch gemiddeld 60-70 euro per persoon kwijt bent voor zo'n arrangement.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 augustus 2005 @ 23:07:35 #77
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29508531
quote:
Op maandag 8 augustus 2005 22:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Exclusief drank, koffie en bonbons. Dus ik schat in dat je toch gemiddeld 60-70 euro per persoon kwijt bent voor zo'n arrangement.
Dat is nog netjes
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 8 augustus 2005 @ 23:07:35 #78
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29508532
quote:
Op maandag 8 augustus 2005 22:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Exclusief drank, koffie en bonbons. Dus ik schat in dat je toch gemiddeld 60-70 euro per persoon kwijt bent voor zo'n arrangement.
Dat is nog netjes
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 10:43:36 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29517217
Uit eten is duur in NL
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_29517332
quote:
Op dinsdag 9 augustus 2005 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Uit eten is duur
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 19:42:13 #81
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29524190
quote:
Op dinsdag 9 augustus 2005 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Uit eten is duur in NL
Is het in Duitsland dan veel goedkoper Piet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_29526318
quote:
Op dinsdag 9 augustus 2005 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Uit eten is duur in NL
Klopt, maar dat is ook mede omdat we hier eetcultuur missen. In Frankrijk durven ze simpelweg geen kale bevroren biefstuk voor een habbekrats voor te zetten. Een Nederlander loopt dan of weg, of trekt (meestal) z'n portemonnee. Ik vind trouwens naar verhouding de drankjes ook altijd prijzig in Nederland. Een flesje van het een en ander drukt naar mijn gevoel in het buitenland vaak minder op de rekening.
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 22:00:01 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29526402
quote:
Op dinsdag 9 augustus 2005 19:42 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Is het in Duitsland dan veel goedkoper Piet?
Ja. En over het algemeen beter van kwaliteit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_29526669
quote:
Op dinsdag 9 augustus 2005 22:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja. En over het algemeen beter van kwaliteit.
En, sorry naar Bluezz enGolfer voor het misbruik, wat ik zo mooi vind is dat er zo vaak eigenbereid produkt wordt gebruikt. Een restaurant kan zo maar eigen slager of bakker zijn, dat heb ik in Nederland nog nooit gezien. In Nederland doen -afgezien van de lokale streekboerderij- alleen de sterrenrestaurants daar wat aan, heb ik't idee.
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 22:23:44 #85
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_29526820
quote:
Op dinsdag 9 augustus 2005 22:15 schreef okee6 het volgende:

[..]

En, sorry naar Bluezz enGolfer voor het misbruik, wat ik zo mooi vind is dat er zo vaak eigenbereid produkt wordt gebruikt. Een restaurant kan zo maar eigen slager of bakker zijn, dat heb ik in Nederland nog nooit gezien. In Nederland doen -afgezien van de lokale streekboerderij- alleen de sterrenrestaurants daar wat aan, heb ik't idee.
Het bedrijf waar ik komend schooljaar stage ga lopen maakt ook alles zelf, van het brood tot het uitbenen van hert (het slachten doen ze dan wel niet), en het maken van de bonbon's tot de bouillons

En ze hebben geen ster.. (nog niet dan )
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 17:46:53 #86
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_29607046
Voor vanavond staat weer eens een Italiaans restaurant in Haarlem op de recensie-keuze.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 14 augustus 2005 @ 01:16:52 #87
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_29618785
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 17:46 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond staat weer eens een Italiaans restaurant in Haarlem op de recensie-keuze.
Enthousiast gemaakt door de zeer lovende recensies op Iens http://www.iens.nl/restaurantsVan/Nederland/restaurant.htms?p=Noord-Holland&a=Haarlem&r=11085 en op Dinnersite http://www.dinnersite.nl/restaurant/?RN=432185&lng=nl
hebben we dus Trattoria La Forca, Frankestraat 17/19 te Haarlem onder de loupe genomen.

Website: http://www.laforca.nl/

Hun website maakt je wel van te voren enthousiast met teksten als
quote:
Giuseppe Comes, de Chef / uitbater van La Forca Ristorante - Trattoria is een Italaanse restaurateur die heilig gelooft in de eerlijke Italiaanse keuken. Dat wil zeggen dat hij kookt wat hij belooft. Daartoe serveert hij u dagelijks superverse wisselende gerechten in vele vaiëteiten uit zijn geboorteland Italie. Produkten en ingredienten die Giuseppe iedere dag weer vers inkoopt op de versmarkten en bij zijn vaste leveranciers.

La Forca heeft dan ook geen vaste menukaart.

De dagelijkse rondgang welke Giuseppe maakt bepalen de dagspecialiteiten die hij zijn gasten dezelfde avond nog, serveert.
Zo zijn de visspecialiteiten w.o. Dorade, Zeebaars, Vongole, Seppia, Calamares en Sciabola altijd DAGVERS!

Vanzelfsprekend zijn de in eigen keuken vers gemaakte pasta`s een delicatesse.

Omdat alle gerechten à la minute bereid worden, kan het bij grote drukte voorkomen dat u als gast iets langer dan normaal op uw lekkernijen moet wachten. Helaas zegt Chef Giuseppe kan ik daar weinig aan veranderen. Ik ga voor kwaliteit, dus ik besteed aan elk gerecht de nodige aandacht en dat kost tijd. Gelukkig hebben de vaste klanten daar alle begrip voor.

De traditionele streekgerechten vergezeld van "niet alledaagse Italiaanse wijnen" maken een bezoek aan La Forca tot een ware culinaire belevenis. Indien u speciale wensen heeft, overleg dan met Giuseppe of zijn vrouw Angela, zij zorgen ervoor dat uw wens binnen hun mogelijkheden in vervulling gaat. Als voorbeeld noemen wij de mogelijkheid tot het besloten Lunchen, vanaf 6 personen. Een perfecte gelegenheid om uw zakelijke bespreking te omlijsten met verrassende Italiaanse Lunchgerechten die er mede toe bij zullen dragen om in de juiste stemming een eventuele business deal succevol af te ronden.
Kort gezegd, La Forca Ristorante Trattoria is de ideale locatie voor een Diner of een Italiaanse (besloten)lunch, dit zowel op zakelijk gebied als in de privé sfeer.

Kortom La Forca is een oergezellig restaurant die de traditionele trattoria's die wij in Italie kennen qua sfeer en kookkunst evenaren zoniet overtreffen.
de entourage

Gesitueerd in een prachtig steegje/straatje van Haarlem in een pand dat er leuk uitziet.
Eenvoudige houten tafels, idem met stof beklede stoelen.
Restaurant is verdeeld over 2 ‘kamers’. Entree met bar en een aantal tafel, keuken en toiletten, zijkamer met nog een paar tafels.
Wij werden naar een twee-persoonstafeltje in de zijkamer verwezen.
Geen poespas, geen acoustiekverhogende zaken aan de muur. Vrij kaal allemaal.
Bediening is gedeeltelijk echt Italiaans, gedeeltelijk aangetrouwde Nederlandse familie, maar de sfeer is gezellig.

Kort na binnenkomst werd ons gevraagd wat we wilden drinken en werd er redelijk brood met een prima olijven/knoflooktapanade neergezet.

Menukaart liet even op zich wachten (dit wordt de running gag), maar kwam ook na een kwartier, vergezeld door een krijtbord met daarop de (daardoor geroemde dagverse) specialiteiten .

Voorgerechten
Bluezz koos van de menukaart de
Funghi alla griglia con parmigiano e rucola
(Gegrilde oesterzwammen met Parmezaanse kaas en rucola)

Heerlijk gegrillde oesterzwammen met veel knoflook bereidt, maar in een portie die als hoofdgerecht niet misstaan zou hebben.
Toch was Bluezz er enthousiast over.

Golfer had ook van de menukaart gekozen voor de
Gamberetti al rosmarino e aglio
(Garnalen met rozemarijn en knoflook uit de oven)

Bleken gewoon gamba’s te zijn die op zich prima waren klaargemaakt, maar weinig knoflook of rozemarijnsmaak te hebben.
Wel netjes geserveerd met een vingerbakje met citroen.

Het voorgerecht werd ons exact 1 uur na binnenkomst gererveerd en intussen hadden we van de fles huiswijn al ¾ op.

cijfer voorgerechten : 8

Hoofdgerecht
Zowel Bluezz als golfer kozen hun hoofdgerecht van het krijtbord.
Bluezz haar keuze viel op de filleto al gorgonzola ( Ossenhaas met een gorgonzolasaus).

Prima, op haar verzoek rare gehouden, ossenhaas.

Golfer had gekozen voor Spigola alla grilia (Gegrilde Zeebaars).

Ook hier weer weinig op aan te merken. Op golfer’s verzoek al gefileerd op het bord geserveerd, vergezeld door een olijfolie/peterseliesaus.

Beide hoofdgerechten werden vergezeld door gebakken aardappels en een prima gekruide spinazie.

Ook hier weer weinig op aan te merken. Een goede kok kan weinig verpesten hier aan, maar er ontbrak nou net iets speciaals qua smaakjes aan. Te doorsnee allemaal.

(en alweer zat er een uur tussen het opdienen van het voorgerecht en het hoofdgerecht )

Door het lange wachten hadden we intussen tussen voor en hoofdgerecht de fles witte huiswijn, een Italiaanse Locorotondo al op en hebben we daar nog twee losse glazen extra van besteld.

cijfer hoofdgerechten: 7

De nagerechten lieten we voor wat ze waren, omdat we geen zin hadden weer een uur langer te wachten, dus we besloten deze proeverij met de traditionele cappucino voor Bluezz en een Doppio (dubbele expresso), die geen dubbele bleek te zijn, vergezeld door 2 glaasjes Sambuca.

Alles bij elkaar waren we voor deze ervaring ¤ 91,50 kwijt en ondanks de zeer enthousiaste recensies van anderen op diverse sites kunnen wij, door wat minpuntjes en het ontbreken van echt onderscheidende kookkunst niet verder komen dan een

Overall cijfer van een 7+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 14 augustus 2005 @ 01:22:19 #88
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_29618901
Da's pittig voor alleen een voorgerecht en hoofdgerecht

Kwa prijs dus
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  zondag 14 augustus 2005 @ 01:23:15 #89
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29618926
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 01:22 schreef ElisaB het volgende:
Da's pittig voor alleen een voorgerecht en hoofdgerecht

Kwa prijs dus
En twee flessen huis wijn Maar blijf idd erg aan de prijs en een uur wachten op je gerechten vind ik ook erg lang
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 14 augustus 2005 @ 01:26:13 #90
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_29618986
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 01:23 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En twee flessen huis wijn Maar blijf idd erg aan de prijs en een uur wachten op je gerechten vind ik ook erg lang
1 fles huiswijn a 17,50 en 2 extra glaasjes van 6 ¤.

Maar inderdaad met hoofdgerechten van 18,50 per stuk best prijzig.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_29626535
Het dagschopje
  zondag 14 augustus 2005 @ 13:59:50 #92
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29627206
tis wel jammer dat je idd, gangen laat staan omdat het allemaal anders te lang gaat duren. Maar goed ze hebben blijkbaar vaker met deze opmerking te maken gehad gezein hun eigen opmerking op de site.
Maar goed, in Italiaanse REstaurants kan je dat een beetje verwachten. Ik kan me niet herrinneren ooit in Italie binnen 2 uur uit een Restaurant te zijn gekomen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 14 augustus 2005 @ 14:01:11 #93
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29627251
BTW, even voor mijn beeldvorming. Waar wonen jullie eigenlijk. Aangezien de meeste van jullie Recenties uit Noord Holland komen. (en ik neem aan dat jullie daar nu specefiek naar toe rijden)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_29627461
We wonen in Bloemendaal.
Ik heb tot dec. in Utrecht gewoond, daar komen ook wat recensies vandaan
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 13:37:43 #95
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_31252566
*ppppfffffffffffffffff*

*kuch kuch*

*blaast ff het stof van dit topic af

Na de peperdure bruiloft zijn B&G waarschijnlijk weer druk aan het sparen om te kunnen recenseren.

Ondertussen gaat Bjoro vanavond eten in Heemstede bij Southern Cross
Australische gerechten dus.
Hier hun website

ben benieuwd !!
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 15:19:05 #96
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31255339
Wij gaan binnenkort weer eens een recensie schrijven, Bjoro, maar zijn inderdaad nog aan het bijkomen van de kosten van ons huwelijk.
Ziet er leuk uit, dat Australische restaurant.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 15:25:50 #97
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_31255543
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 15:19 schreef golfer het volgende:
Wij gaan binnenkort weer eens een recensie schrijven, Bjoro, maar zijn inderdaad nog aan het bijkomen van de kosten van ons huwelijk.
Ziet er leuk uit, dat Australische restaurant.
zekers...en redelijk in de buurt ! (voor jullie ook )
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 18:36:21 #98
593 sjak
Juffie Bloem
pi_31261380
Wij hebben laatst gegeten bij Cheval Blanc in Heemstede. Lekker eten, leuke ambiance, goede service. Qua prijs geen idee, we hebben ons laten trakteren. Maar misschien voor jullie eens een idee om te gaan kijken, lekker in de buurt.
http://www.cheval-blanc.nl/
Lekker douchen!
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 18:50:01 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31261780
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 13:37 schreef Bjoro het volgende:
*ppppfffffffffffffffff*

*kuch kuch*

*blaast ff het stof van dit topic af

Na de peperdure bruiloft zijn B&G waarschijnlijk weer druk aan het sparen om te kunnen recenseren.

Ondertussen gaat Bjoro vanavond eten in Heemstede bij Southern Cross
Australische gerechten dus.
Hier hun website

ben benieuwd !!
Intressant, zo een kaart op zijn engels
Restaurant ergernis nummer 1 bij veel mensen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 18:58:06 #100
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_31262036
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Intressant, zo een kaart op zijn engels
Restaurant ergernis nummer 1 bij veel mensen.
Lekker rustig dus als dat soort zeikerds en zuurpruimen wegblijven uit dat restaurant.
***
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 01:24:15 #101
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31273111
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 15:19 schreef golfer het volgende:
Wij gaan binnenkort weer eens een recensie schrijven, Bjoro, maar zijn inderdaad nog aan het bijkomen van de kosten van ons huwelijk.
Ziet er leuk uit, dat Australische restaurant.
Je gaat met ons mee naar Parkheuvel?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 01:28:30 #102
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31273224
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 01:24 schreef Euc- het volgende:


Je gaat met ons mee naar Parkheuvel?
Nope, even geen centjes voor, maar wel benieuwd om jullie recensie binnenkort in dat topic te lezen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 01:34:48 #103
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31273370
achach, sparen! je hebt nog 2 weken!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 23:42:06 #104
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_31296254
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Intressant, zo een kaart op zijn engels
Restaurant ergernis nummer 1 bij veel mensen.
terwijl je dat helemaal niet verwacht bij een australisch restaurant !

het eten was voortreffelijk..goed afgemeten porties, leuke ambiance, goede bediening !

en niet duur..alle 3 gangen menu's zijn ¤ 27,50
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 23:43:38 #105
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31296306
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 23:42 schreef Bjoro het volgende:


terwijl je dat helemaal niet verwacht bij een australisch restaurant !

het eten was voortreffelijk..goed afgemeten porties, leuke ambiance, goede bediening !

en niet duur..alle 3 gangen menu's zijn ¤ 27,50
Oké, staat bij deze op ons lijstje om binnenkort te recenseren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 23:45:56 #106
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_31296395
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 23:43 schreef golfer het volgende:

[..]

Oké, staat bij deze op ons lijstje om binnenkort te recenseren.
ben benieuwd !

Jullie zijn wat kritischer dan wij zijn, denk ik !
Maar wij vonden het heel leuk !
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  zondag 9 oktober 2005 @ 12:50:44 #107
593 sjak
Juffie Bloem
pi_31305785
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 23:43 schreef golfer het volgende:

[..]

Oké, staat bij deze op ons lijstje om binnenkort te recenseren.
Ehhh, heb je mijn berichtje nog gezien?
Lekker douchen!
pi_31307378
Ja, we hebben op deze manier al een aardig lijstje
pi_31348105
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 01:16 schreef golfer het volgende:

Website: http://www.laforca.nl/
Even reageren als Italie kenner

Golfer, jouw voorgerecht is typisch Italiaans en dan met name zoals het vaak wordt gegeten als onderdeel van de visgang bij feestmenu's zoals bij kerst en oud en nieuw.
Met name in Zuid Italie overigens.
En wat ik van m'n schoonmoeder weet als ze dit maakt, is dat ze er ook ietwat citroensap bij doet en uiteraard olijfolie en dat ze de garnalen al 24 uur van te voren met deze marinade insmeert (sterkere smaak, tip dus als je het thuis eens wilt maken).

En mbt de porties en de tijdsduur: Een beetje kerstdiner duur een uurtje of 8, 9 en ja, dan zit er wel redelijk wat tijd tussen de gangen, plus dat de porties soms ook flink zijn (zeker van de pasta verhoudingsgewijs).
Die lange pauzes tussendoor zijn bedoeld om de gerechten wat te laten zaken plus om gewoon te kletsen en drinken, het heeft allemaal geen haast (Wederom - met name in Zuid Italie).

Mbt het 'te doorsnee' aan de hoofdgerechten: Het zijn allemaal produkten geweest die je als Nederlander goed kent en vaker eet. En kenmerk van de Italiaanse keuken is dat er nooit veel ingredienten per gerecht gebruikt worden, het gaat vaak om de eenvoud, de kwaliteit van de ingredienten en de verhouding/bereidingswijze. Kan dus daardoor komen dat je het te normaal vond.

En mbt de Sambuca, dat zal ongetwijfeld Sambuca Molinari geweest zijn, de beste die er is (ook heerlijk in de espresso)

De inrichting klopt wel met de meeste Italiaanse restaurants, is vaak weinig bijzonders. Sfeer maak je zelf aldus de Italianen en ze vinden zelf dat ze het best de meeste tijd en aandacht kunnen besteden aan het eten, dat is waar het om draait.

En tot slot, eigenlijk had je anti-pasta, pasta (of pizza), hoofdgerecht, (fruit) desert, koffie & likeur moeten doen he
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 00:25:45 #110
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31348475
DIGGER, wat is volgens jou het allerbeste echt autentieke Italiaanse restaurant (we zijn dol op de echte Italiaanse keuken) in Nederland, waar wij een keer een bezoek voor een recensie moeten brengen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_31351937
Dat zal ik eens navragen, want ik kom echt zelden in een Italiaans restaurant (je kunt je wel inbeelden waarom).
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_31351955
Zijn er hier al eens mensen naar het Okura geweest? Ik zie dat er twee Japanse restaurants in dat hotel zijn. Welke kun je het beste nemen? En liggen de prijzen erg hoog of valt het wel mee?
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_31351980
Ik ben wel eens in het Okura geweest, maar heb de rekening niet betaalt. Het was namelijk best prijzig, maar wel heel erg lekker! Ik had een flinke portie sashimi en heb daar mijn vingers bijna bij opgegeten

Ik heb maar 1 van de 2 restaurants gezien (plus ontbijtrestaurant) en kan je dus niet zeggen welk restaurant de betere is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 09:06:23 #114
593 sjak
Juffie Bloem
pi_31352666
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 00:25 schreef golfer het volgende:
DIGGER, wat is volgens jou het allerbeste echt autentieke Italiaanse restaurant (we zijn dol op de echte Italiaanse keuken) in Nederland, waar wij een keer een bezoek voor een recensie moeten brengen?
Ik hoor altijd erg goede verhalen over dit restaurant. Een itlaiaanse vriend van mij gaat er regelmatig heen. Bij mij staat het nog op mijn lijstje.
http://www.mariouva.nl/ristorantestart.html
Lekker douchen!
pi_31354891
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 08:06 schreef Strolie75 het volgende:
Zijn er hier al eens mensen naar het Okura geweest? Ik zie dat er twee Japanse restaurants in dat hotel zijn. Welke kun je het beste nemen? En liggen de prijzen erg hoog of valt het wel mee?
Het Yamazato heeft een Michelin ster en is gebaseerd op de klassieke, 'fijne' Japanse keuken. Ik vond het erg goed, maar meningen verschillen. Het andere restaurant, Sazanka, is gewoon een Teppanyaki restaurant. Ik hou niet zo van het hele show gebeuren en die grote bakplaat voor mijn snufferd, maar het schijnt sommige mensen er blij te maken.
De prijzen schelen nogal. Yamazato is gewoon de duurste, maar je moeten verder kijken naar wat je wilt: Teppanyaki of klassiek Japans...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_31355055
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 08:03 schreef DIGGER het volgende:
Dat zal ik eens navragen, want ik kom echt zelden in een Italiaans restaurant (je kunt je wel inbeelden waarom).
Als men voor een recensie een keer iets anders wil proberen, raad ik Porto Pino aan (http://www.porto-pino.nl/). Ik ben hier een paar keer geweest, helaas alweer twee jaar geleden. Het is een vrij klein, Italiaans restaurant zonder kaart. Er wordt elke dag gewoon een grote antipasti voorgeschoteld, daar zit meer dan genoeg keuze voor iedereen in. Vervolgens wat dag gerechten (vis, vlees, etc...) en zelfgemaakte pasta (meestal twee soorten).
De sfeer is gewoon enorm kneuterig en de keuken vrij authentiek. Door de vele gerechten en de authenticiteit is het een enorme aanrader voor mensen die meer van de Italiaanse keuken willen zien. Al met al vond ik het nooit erg duur (iets van 35 euro voor het hele gebeuren) en echt erg goed.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_31541370
Als lekkerbek vraag ik me altijd af waarom ik nou nooit foto's zie van een van die maalltijden die jullie allemaal verorberen. Bedoel kleine moeite ff te kieken wat je eet. En kom nou niet dat het niet hoort want ik doe het al jaren en het is afhankelijk van je eigen slagvaardigheid of je die moeite wel wil nemen.Tevens wordt je ook niet als een idioot aangegeken in het restaurant door het personeel want je zit er voor jezelf en zolang je je netjes gedraagd mag je doen wat je wilt. Daarnaast vinden zij is mijn ervaring het alleen maar leuk iemand aan te treffen die op deze wijze zijn liefde voor lekker eten uitoefend.Sterker nog: Ik kreeg menigmaal te horen als ik dan na afloop ze de foto's liet zien via mail van zowel hen als die van een ander restaurant,dat het fraai was. Dus het werkt 2 kanten op en mijn ervaing is dat ze je dan heel graag terug zien komen als klant omdat je dan een soort wandelend reclamebord voor ze bent die tenminste op een eerlijke wijze zijn ervaring deelt waar ze normaal dus helemaal niks horen en maar moeten gissen of het echt lekker was.
Tevens nodigen ze je dan ook weleens uit voor bepaalde proefavonden of krijg je weleens iets speciaals van het Huis danwel een fikse korting op je rekening.(altijd leuk als dat gebeurt)

Een we weten allemaal dat 1 zelf geschoten foto veel meer zegt dat hele lappen tekst zonder een visuele voorstelling van zaken.
Ik zie nu gelukkig steeds meer foto's in blogs van collega lekkerbekken en denk dan:
" zo...nu benik echt aan het kwijlen en daar moet ik echt heen ! "


mijn ervaringen

[ Bericht 6% gewijzigd door i-spy24 op 18-10-2005 20:04:48 ]
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 19:49:47 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31541680
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 19:38 schreef i-spy24 het volgende:
Als lekkerbek vraag ik me altijd af waarom ik nou nooit foto's zie van een van die maalltijden die jullie allemaal verorberen. Bedoel kleine moeite ff te kieken wat je eet. En kom nou niet dat het niet hoort want ik doe het al jaren en het is afhankelijk van je eigen slagvaardigheid of je die moeite wel wil nemen.
Wat jij doet moet je zelf weten, maar wij doen al jaren het op onze wijze en zijn niet van plan dat te veranderen voor jou.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 19:50:24 #119
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31541695
Misschien is dat omdat ze tijdens het eten niet direct met een recentie bezig zijn. En dus verder geenbehoefte hebben om van het eten foto's te gaan maken. Ze gaan daar misschien wel heen voor hun eigen plezier ipv als Fok!recensist. Maar goed misschien vinden ze het een leuk idee voor de volgende x.

Trouwens ik heb meer aan een sfeer en smaak beschrijving dan aan 1 foto van het eten hoor. Leuk een stukje opmaak maar wat mij betreft gaat het voor 90 % om de smaak van het eten.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_31542455
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 19:50 schreef Chielus het volgende:
Misschien is dat omdat ze tijdens het eten niet direct met een recentie bezig zijn. En dus verder geenbehoefte hebben om van het eten foto's te gaan maken. Ze gaan daar misschien wel heen voor hun eigen plezier ipv als Fok!recensist.
En zo is het
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')