Denk ook dat we ons laten verrassen met een menuutje.quote:Op dinsdag 1 maart 2005 23:23 schreef Euc- het volgende:
Veel plezier gewenst alvast bij de Bokkedoorns.
Trouwens, het kan aan mij liggen, maar ik vind het zo not-done als je bij zo een restaurant a la cart gaat bestellen. Ik laat me altijd lekker verrassen
Het is hier 10 minuutjes vandaanquote:Op zaterdag 5 maart 2005 15:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Wie rijd er, of nemen jullie een taxi?
Ah, een tvp?quote:Op zaterdag 5 maart 2005 15:19 schreef Bluezz het volgende:
Tevens Vooraf Plezier
moet nog bloesje strijken, haartjes doen, en hier nog ff posten, portemoneetje het zachtjes gaan vertellen, en ik heb er zo'n zin in!!!!!
Dan zet ik hem toch gewoon ff terug Obliquote:Op zaterdag 5 maart 2005 15:32 schreef Oblivion het volgende:
Ah, een tvp?![]()
Je weet dat ik deze zonder blikken of blozen mag deleten...Maar dat doenne we niet...
![]()
Veel smulplezier!![]()
Nee joh, een grote noteboek open en bloot op tafel, dan raken ze in paniek, doen ze nog extra meer hun best..quote:Op zaterdag 5 maart 2005 15:38 schreef Bluezz het volgende:
We zullen wel een klein opschrijfboekje nodig hebben om het onopvallend allemaal op te kunnen schrijven.
Voordat ik bij Da Vinci werkte werkte ik in een redelijke luxe zaak, die niet vermeld staat in de Michelingids. Toen er een inspectrice langskwam van Michelin (of hoe je ze ook noemt, die inspectrice danquote:Op zaterdag 5 maart 2005 15:43 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Nee joh, een grote noteboek open en bloot op tafel, dan raken ze in paniek, doen ze nog extra meer hun best..![]()
![]()
Parkheuvel in Rotterdam (Chef Cees Helder) is nog altijd de eerste in Nederland met 3 sterren, waar er in 2003/2004 (ben niet mee rhelemaal zeker van de datums..) de Librije bijkwam.quote:Als we dan toch een cijfer moeten geven: 10-
en die ‘-‘ is omdat we nog steeds niet bij het enige 3-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle zijn geweest, dus blijkbaar bestaat er in Nederland nog iets beters?
Je hebt helemaal gelijk. Maar ik heb iets in mijn systeem waardoor ik Rotterdam altijd uitsluit van de rest van Nederland.quote:Op zondag 6 maart 2005 01:16 schreef Euc- het volgende:
Erg goed bevallen dus, top.
Verder, onder welke wijnfles heb jij geleefd in 2001?
Parkheuvel in Rotterdam (Chef Cees Helder) is nog altijd de eerste in Nederland met 3 sterren, waar er in 2003/2004 (ben niet mee rhelemaal zeker van de datums..) de Librije bijkwam.
zal wel door de alcohol komen![]()
Taxi nemen?quote:Op zondag 6 maart 2005 11:56 schreef tim2308 het volgende:
Haha PV, dat was ook het eerste wat ik dacht.. als ik ooit in zo'n toptent ga eten, moet ik er ook maar bij gaan slapen, want anders haal je nog niet het maximale eruit...
Maar dat tweede glaasje port stond niet op de rekening?
Oei, ik wilde er eerder niet over beginnen, maar met al die drank zat je echt ver over de max heen.... Ik ben daar altijd wat streng in, dan maar hotelletje....quote:Op zondag 6 maart 2005 11:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Mooie kritiek hoor, maar met drank op nog gaan rijden?
tsk tsk tsk
Haha! Het zijn zelfs ingevroren (lekkere) kliekjes !!quote:Op zondag 6 maart 2005 13:10 schreef Bjoro het volgende:
Gaaf om een keertje zoiets te doen...wat zal je eigen maaltje vanavond tegenvallen
Ok, ik wil niet te betweterig zijn, maar toch. Als je de pineut bent als je aangehouden wordt, heb je toch te veel gedronken? En dat van het eten en de tijd, leuk, maar nog steeds heb je w.s. teveel gedronken, ook al voel je dat zelf niet zo.... Ik ben zelf altijd doodsbang dat ik op die manier iemand anders iets aan doe, ook al denk ik nog dat ik kan rijden....quote:Op zondag 6 maart 2005 15:01 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Haha! Het zijn zelfs ingevroren (lekkere) kliekjes !!
En over die wijn en dat rijden... tja.. als je aangehouden wordt ben je w.s. de pineut.
Maar we zijn dan echt wel door al het eten en de tijd die er tussen zit prima in staat om te rijden.
De glazen worden ook absoluut niet vol geschonken gelukkig.
Niet zo op de teentjes getraptquote:Op zondag 6 maart 2005 19:26 schreef Bluezz het volgende:
Open een ander topic over dit onderwerp zou ik zeggen
Alsof golfer bezopen achter het stuur zat zeg, komop
Op de website staat dat het menu gastronomique € 79,- kostquote:Op maandag 7 maart 2005 10:24 schreef Chielus het volgende:
Klink erg lekker allemaal, maar wat ik eigenlijk wel wil weten hoeveel je nu kwijt bent in het totaal, niet om er een oordeel over te vellen of het dat wel waard is (want je hebt helemaal gelijk, op een gegeven moment is prijs niet echt van belang) maar omdat ik eigenlijk gewoon benieuwd ben hoeveel je nu betaald bij een 2 sterrenretaurant met een wijn arrangement.
Als echte hollander zijnde keek ik ook meteen naar wat jullie betaald haddenquote:Op maandag 7 maart 2005 12:53 schreef Bluezz het volgende:
Ruim 100 pp, daarom duurde het ook zo lang totdat we daar gingen eten... het is niet niks, dus je moet er echt op rekenen
Je moet je wel de hele avond laten verwennen en er echt van kunnen genieten, is wel een vereiste
Wij doen dit liever dan een dagje beauty-farm bijvoorbeeld
Ik vond dat ik voor de prijs die we betaalden wel een menukaart mocht achteroverdrukken en dus hoefden we geen kladblokje(s) te gebruiken.quote:Op maandag 7 maart 2005 13:00 schreef Bjoro het volgende:
Hoe hebben jullie eigenlijk de gangen onthouden ?
Of is het toch een kladblokje geworden ?
boefjesquote:Op maandag 7 maart 2005 13:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vond dat ik voor de prijs die we betaalden wel een menukaart mocht achteroverdrukken en dus hoefden we geen kladblokje(s) te gebruiken.
Nu hoefden we alleen maar de verschillende wijnen die we kregen te onthouden.
Ja, maar dan wel verse, diepvries is nixquote:
heb onlangs gegeten bij Southern Cross in Heemstede (in de buurt vh station).quote:Op woensdag 9 maart 2005 01:13 schreef golfer het volgende:
Iemand binnenkort nog een beetje betaalbare suggestie in de buurt van Bloemendaal/Haarlem voor een volgende recensie?
Van Dam had afgelopen zaterdag in Het Parool trouwens ook een leuke recensie in Amsterdam voor ons, maar die sla ik nog even over.
buiten dat het weer eens tijd wordt ....... het is ook errug lekkerquote:Op vrijdag 6 mei 2005 12:02 schreef Bluezz het volgende:
Dank Bjoro
Het wordt weer eens tijd, we weten het
En omdat het weer eens tijd werd gaan we morgenavond in Haarlem een vrij nieuw restaurant bezoeken, die op alle recensie-sites die we tot nu toe hebben nageplozen, prima recensies heeft gekregen:quote:Op vrijdag 6 mei 2005 12:02 schreef Bluezz het volgende:
Dank Bjoro
Het wordt weer eens tijd, we weten het
Dan zal je toch eerst met mes en vork moeten leren etenquote:Op vrijdag 6 mei 2005 14:51 schreef HeatWave het volgende:
Als jullie eens in Amsterdam gaan eten wil ik wel eens mee op jullie culinaire expeditie.
Verrassende gerechten zoals?quote:Op vrijdag 6 mei 2005 11:39 schreef Bjoro het volgende:
[..]
heb onlangs gegeten bij Southern Cross in Heemstede (in de buurt vh station).
Een Australisch restaurant met verrassende gerechten, erg leuk
* HeatWave stopt eten voor dummies DVD in de spelerquote:Op vrijdag 6 mei 2005 14:58 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dan zal je toch eerst met mes en vork moeten leren eten![]()
Dat mag hier ---- Uitgebreide Food recensies.quote:Op vrijdag 6 mei 2005 17:28 schreef mark_dabomb het volgende:
Mogen andere users hier ook recensies plaatsen of niet ?
quote:Op vrijdag 6 mei 2005 14:49 schreef golfer het volgende:
[..]
En omdat het weer eens tijd werd gaan we morgenavond in Haarlem een vrij nieuw restaurant bezoeken, die op alle recensie-sites die we tot nu toe hebben nageplozen, prima recensies heeft gekregen:
Restaurant ML
Lange Veerstraat 4
Haarlem
Hun eigen website: http://www.restaurant-ml.nl/index.htm
Recensies van dinnersite.nl
Recensies van Iens
We zijn benieuwd en gaan vol verwachting er heen.
quote:
Heb ik zelf ook vaak als ik het weer eens terug lees.quote:Op zondag 8 mei 2005 17:15 schreef tong80 het volgende:
Ik geniet altijd van de beschrijvingen. Water in de mond enzo
viespeuk !quote:
Exclusief drank, koffie en bonbons. Dus ik schat in dat je toch gemiddeld 60-70 euro per persoon kwijt bent voor zo'n arrangement.quote:Op maandag 8 augustus 2005 22:26 schreef Bluezz het volgende:
Volgens de site is een 4 gangen menu 45 euro![]()
Dat is nog netjesquote:Op maandag 8 augustus 2005 22:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Exclusief drank, koffie en bonbons. Dus ik schat in dat je toch gemiddeld 60-70 euro per persoon kwijt bent voor zo'n arrangement.
Dat is nog netjesquote:Op maandag 8 augustus 2005 22:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Exclusief drank, koffie en bonbons. Dus ik schat in dat je toch gemiddeld 60-70 euro per persoon kwijt bent voor zo'n arrangement.
quote:Op dinsdag 9 augustus 2005 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Uit eten is duur
Is het in Duitsland dan veel goedkoper Piet?quote:Op dinsdag 9 augustus 2005 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Uit eten is duur in NL
Klopt, maar dat is ook mede omdat we hier eetcultuur missen. In Frankrijk durven ze simpelweg geen kale bevroren biefstuk voor een habbekrats voor te zetten. Een Nederlander loopt dan of weg, of trekt (meestal) z'n portemonnee. Ik vind trouwens naar verhouding de drankjes ook altijd prijzig in Nederland. Een flesje van het een en ander drukt naar mijn gevoel in het buitenland vaak minder op de rekening.quote:Op dinsdag 9 augustus 2005 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Uit eten is duur in NL
Ja. En over het algemeen beter van kwaliteit.quote:Op dinsdag 9 augustus 2005 19:42 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Is het in Duitsland dan veel goedkoper Piet?
En, sorry naar Bluezz enGolfer voor het misbruik, wat ik zo mooi vind is dat er zo vaak eigenbereid produkt wordt gebruikt. Een restaurant kan zo maar eigen slager of bakker zijn, dat heb ik in Nederland nog nooit gezien. In Nederland doen -afgezien van de lokale streekboerderij- alleen de sterrenrestaurants daar wat aan, heb ik't idee.quote:Op dinsdag 9 augustus 2005 22:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja. En over het algemeen beter van kwaliteit.
Het bedrijf waar ik komend schooljaar stage ga lopen maakt ook alles zelf, van het brood tot het uitbenen van hert (het slachten doen ze dan wel niet), en het maken van de bonbon's tot de bouillonsquote:Op dinsdag 9 augustus 2005 22:15 schreef okee6 het volgende:
[..]
En, sorry naar Bluezz enGolfer voor het misbruik, wat ik zo mooi vind is dat er zo vaak eigenbereid produkt wordt gebruikt. Een restaurant kan zo maar eigen slager of bakker zijn, dat heb ik in Nederland nog nooit gezien. In Nederland doen -afgezien van de lokale streekboerderij- alleen de sterrenrestaurants daar wat aan, heb ik't idee.
Enthousiast gemaakt door de zeer lovende recensies op Iens http://www.iens.nl/restaurantsVan/Nederland/restaurant.htms?p=Noord-Holland&a=Haarlem&r=11085 en op Dinnersite http://www.dinnersite.nl/restaurant/?RN=432185&lng=nlquote:Op zaterdag 13 augustus 2005 17:46 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond staat weer eens een Italiaans restaurant in Haarlem op de recensie-keuze.
de entouragequote:Giuseppe Comes, de Chef / uitbater van La Forca Ristorante - Trattoria is een Italaanse restaurateur die heilig gelooft in de eerlijke Italiaanse keuken. Dat wil zeggen dat hij kookt wat hij belooft. Daartoe serveert hij u dagelijks superverse wisselende gerechten in vele vaiëteiten uit zijn geboorteland Italie. Produkten en ingredienten die Giuseppe iedere dag weer vers inkoopt op de versmarkten en bij zijn vaste leveranciers.
La Forca heeft dan ook geen vaste menukaart.
De dagelijkse rondgang welke Giuseppe maakt bepalen de dagspecialiteiten die hij zijn gasten dezelfde avond nog, serveert.
Zo zijn de visspecialiteiten w.o. Dorade, Zeebaars, Vongole, Seppia, Calamares en Sciabola altijd DAGVERS!
Vanzelfsprekend zijn de in eigen keuken vers gemaakte pasta`s een delicatesse.
Omdat alle gerechten à la minute bereid worden, kan het bij grote drukte voorkomen dat u als gast iets langer dan normaal op uw lekkernijen moet wachten. Helaas zegt Chef Giuseppe kan ik daar weinig aan veranderen. Ik ga voor kwaliteit, dus ik besteed aan elk gerecht de nodige aandacht en dat kost tijd. Gelukkig hebben de vaste klanten daar alle begrip voor.
De traditionele streekgerechten vergezeld van "niet alledaagse Italiaanse wijnen" maken een bezoek aan La Forca tot een ware culinaire belevenis. Indien u speciale wensen heeft, overleg dan met Giuseppe of zijn vrouw Angela, zij zorgen ervoor dat uw wens binnen hun mogelijkheden in vervulling gaat. Als voorbeeld noemen wij de mogelijkheid tot het besloten Lunchen, vanaf 6 personen. Een perfecte gelegenheid om uw zakelijke bespreking te omlijsten met verrassende Italiaanse Lunchgerechten die er mede toe bij zullen dragen om in de juiste stemming een eventuele business deal succevol af te ronden.
Kort gezegd, La Forca Ristorante Trattoria is de ideale locatie voor een Diner of een Italiaanse (besloten)lunch, dit zowel op zakelijk gebied als in de privé sfeer.
Kortom La Forca is een oergezellig restaurant die de traditionele trattoria's die wij in Italie kennen qua sfeer en kookkunst evenaren zoniet overtreffen.
En twee flessen huis wijnquote:Op zondag 14 augustus 2005 01:22 schreef ElisaB het volgende:
Da's pittig voor alleen een voorgerecht en hoofdgerecht
Kwa prijs dus
1 fles huiswijn a 17,50 en 2 extra glaasjes van 6 ¤.quote:Op zondag 14 augustus 2005 01:23 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
En twee flessen huis wijnMaar blijf idd erg aan de prijs en een uur wachten op je gerechten vind ik ook erg lang
zekers...en redelijk in de buurt ! (voor jullie ookquote:Op vrijdag 7 oktober 2005 15:19 schreef golfer het volgende:
Wij gaan binnenkort weer eens een recensie schrijven, Bjoro, maar zijn inderdaad nog aan het bijkomen van de kosten van ons huwelijk.
Ziet er leuk uit, dat Australische restaurant.
Intressant, zo een kaart op zijn engelsquote:Op vrijdag 7 oktober 2005 13:37 schreef Bjoro het volgende:
*ppppfffffffffffffffff*
*kuch kuch*
*blaast ff het stof van dit topic af
Na de peperdure bruiloft zijn B&G waarschijnlijk weer druk aan het sparen om te kunnen recenseren.
Ondertussen gaat Bjoro vanavond eten in Heemstede bij Southern Cross
Australische gerechten dus.
Hier hun website
ben benieuwd !!
Lekker rustig dus als dat soort zeikerds en zuurpruimen wegblijven uit dat restaurant.quote:Op vrijdag 7 oktober 2005 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Intressant, zo een kaart op zijn engels
Restaurant ergernis nummer 1 bij veel mensen.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |