abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25410054
quote:
Op maandag 7 maart 2005 10:24 schreef Chielus het volgende:
Klink erg lekker allemaal, maar wat ik eigenlijk wel wil weten hoeveel je nu kwijt bent in het totaal, niet om er een oordeel over te vellen of het dat wel waard is (want je hebt helemaal gelijk, op een gegeven moment is prijs niet echt van belang) maar omdat ik eigenlijk gewoon benieuwd ben hoeveel je nu betaald bij een 2 sterrenretaurant met een wijn arrangement.
Op de website staat dat het menu gastronomique € 79,- kost
Tel daarbij nog het wijnarrangement, dus je zal wel op ruim € 100,- p.p uitkomen.

Als ik de recensie zo lees wil ik best ook weleens bij een sterrenrestaurant gaan eten. Lijkt me heerlijk
pi_25411002
Ruim 100 pp, daarom duurde het ook zo lang totdat we daar gingen eten... het is niet niks, dus je moet er echt op rekenen
Je moet je wel de hele avond laten verwennen en er echt van kunnen genieten, is wel een vereiste

Wij doen dit liever dan een dagje beauty-farm bijvoorbeeld
  maandag 7 maart 2005 @ 13:00:43 #33
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_25411078
quote:
Op maandag 7 maart 2005 12:53 schreef Bluezz het volgende:
Ruim 100 pp, daarom duurde het ook zo lang totdat we daar gingen eten... het is niet niks, dus je moet er echt op rekenen
Je moet je wel de hele avond laten verwennen en er echt van kunnen genieten, is wel een vereiste

Wij doen dit liever dan een dagje beauty-farm bijvoorbeeld
Als echte hollander zijnde keek ik ook meteen naar wat jullie betaald hadden

Hoe hebben jullie eigenlijk de gangen onthouden ?

Of is het toch een kladblokje geworden ?
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  maandag 7 maart 2005 @ 13:38:46 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_25411561
quote:
Op maandag 7 maart 2005 13:00 schreef Bjoro het volgende:


Hoe hebben jullie eigenlijk de gangen onthouden ?

Of is het toch een kladblokje geworden ?
Ik vond dat ik voor de prijs die we betaalden wel een menukaart mocht achteroverdrukken en dus hoefden we geen kladblokje(s) te gebruiken.
Nu hoefden we alleen maar de verschillende wijnen die we kregen te onthouden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 7 maart 2005 @ 14:09:06 #35
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_25411954
quote:
Op maandag 7 maart 2005 13:38 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik vond dat ik voor de prijs die we betaalden wel een menukaart mocht achteroverdrukken en dus hoefden we geen kladblokje(s) te gebruiken.
Nu hoefden we alleen maar de verschillende wijnen die we kregen te onthouden.
boefjes
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  woensdag 9 maart 2005 @ 01:13:23 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_25434960
Iemand binnenkort nog een beetje betaalbare suggestie in de buurt van Bloemendaal/Haarlem voor een volgende recensie?

Van Dam had afgelopen zaterdag in Het Parool trouwens ook een leuke recensie in Amsterdam voor ons, maar die sla ik nog even over.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 9 maart 2005 @ 01:18:19 #37
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_25435034
Ooit wel eens gegeten bij Landgoed Groenendaal in Heemstede(ik weet niet of je daar wel al eens bent geweest, heb je eerste topic niet doorgenomen) Volgens mij een menutje voor rond de 30 euro...wel erg lekker
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 9 maart 2005 @ 01:59:32 #38
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25435476
Ik vind 100 euro pp niet zo duur hoor, als ik uit eten ga in een doorsnee restaurant ben ik 1/3 kwijt.
Dit moet toch ook zo eens in de zoveel tijd kunnen

En nu heb ik zin in sint jacobsschelpen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25436440
St. Jacobsschelpen zijn echt

Enneh... http://www.landgoedgroenendaal.nl/home.php ziet er niet slecht uit
  woensdag 9 maart 2005 @ 06:26:13 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25436455
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 06:19 schreef Bluezz het volgende:
St. Jacobsschelpen zijn echt
Ja, maar dan wel verse, diepvries is nix
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 maart 2005 @ 09:54:32 #41
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25437931
Ik heb ze afgelopen zomer zo van de BBQ af gegeten in Schotland.
Lekker hoor.
En toen kwam ik weer thuis en zag hoe duur ze hier vers waren en hoe verlept ze er bij lagen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26773717
Blijft een leuke topic reeks
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  vrijdag 6 mei 2005 @ 11:39:40 #43
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_26774012
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 01:13 schreef golfer het volgende:
Iemand binnenkort nog een beetje betaalbare suggestie in de buurt van Bloemendaal/Haarlem voor een volgende recensie?

Van Dam had afgelopen zaterdag in Het Parool trouwens ook een leuke recensie in Amsterdam voor ons, maar die sla ik nog even over.
heb onlangs gegeten bij Southern Cross in Heemstede (in de buurt vh station).
Een Australisch restaurant met verrassende gerechten, erg leuk

Wat ook leuk is in Heemstede is Sanz in de Jan v Goyenstraat.

Verder is er (weer) in Heemstede onlangs een nieuw restaurant geopend genaamd Cozy,
ben er nog niet geweest, schijnt wel erg leuk te zijn !

Tot zover het Heemstede promotieteam
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
pi_26774573
Dank Bjoro
Het wordt weer eens tijd, we weten het
  vrijdag 6 mei 2005 @ 12:05:35 #45
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_26774642
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 12:02 schreef Bluezz het volgende:
Dank Bjoro
Het wordt weer eens tijd, we weten het
buiten dat het weer eens tijd wordt ....... het is ook errug lekker
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  vrijdag 6 mei 2005 @ 12:27:56 #46
593 sjak
Juffie Bloem
pi_26775125
Als ik genoeg gespaard heb ga ik me op de lijst bij "De vrienden van Jacob" laten zetten. Zij zitten in Duin en Kruidberg (Santpoort), hebben nog geen sterren maar die gaan nog wel komen.
Ik ben er nog niet geweest maar hoor er hele goede verhalen over.

Een andere erg mooie lokatie, maar veel minder prijzig is Chalet de Uilenboom, ook in Santpoort: www.uilenboom.nl
Daar heb ik vorig jaar nog gegeten, heerlijk. Alleen de service vond ik toen niet geweldig.
Lekker douchen!
  vrijdag 6 mei 2005 @ 14:49:29 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_26778346
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 12:02 schreef Bluezz het volgende:
Dank Bjoro
Het wordt weer eens tijd, we weten het
En omdat het weer eens tijd werd gaan we morgenavond in Haarlem een vrij nieuw restaurant bezoeken, die op alle recensie-sites die we tot nu toe hebben nageplozen, prima recensies heeft gekregen:

Restaurant ML
Lange Veerstraat 4
Haarlem

Hun eigen website: http://www.restaurant-ml.nl/index.htm

Recensies van dinnersite.nl
Recensies van Iens

We zijn benieuwd en gaan vol verwachting er heen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 6 mei 2005 @ 14:51:27 #48
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_26778386
Als jullie eens in Amsterdam gaan eten wil ik wel eens mee op jullie culinaire expeditie .
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_26778539
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 14:51 schreef HeatWave het volgende:
Als jullie eens in Amsterdam gaan eten wil ik wel eens mee op jullie culinaire expeditie .
Dan zal je toch eerst met mes en vork moeten leren eten
  vrijdag 6 mei 2005 @ 15:00:32 #50
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_26778607
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 11:39 schreef Bjoro het volgende:

[..]

heb onlangs gegeten bij Southern Cross in Heemstede (in de buurt vh station).
Een Australisch restaurant met verrassende gerechten, erg leuk
Verrassende gerechten zoals?
  vrijdag 6 mei 2005 @ 15:02:20 #51
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_26778643
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 14:58 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dan zal je toch eerst met mes en vork moeten leren eten
* HeatWave stopt eten voor dummies DVD in de speler .
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_26782205
Mogen andere users hier ook recensies plaatsen of niet ?
Hoor ik die Griekse melodie...
  vrijdag 6 mei 2005 @ 17:30:44 #53
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_26782251
Ben benieuwd naar de recensie!
***
pi_26782324
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 17:28 schreef mark_dabomb het volgende:
Mogen andere users hier ook recensies plaatsen of niet ?
Dat mag hier ---- Uitgebreide Food recensies.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26782466
Kijk dan daar maar even
Hoor ik die Griekse melodie...
  zaterdag 7 mei 2005 @ 23:57:57 #56
91373 Blumchen
Your body is a wonderland
pi_26814309
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 14:49 schreef golfer het volgende:

[..]

En omdat het weer eens tijd werd gaan we morgenavond in Haarlem een vrij nieuw restaurant bezoeken, die op alle recensie-sites die we tot nu toe hebben nageplozen, prima recensies heeft gekregen:

Restaurant ML
Lange Veerstraat 4
Haarlem

Hun eigen website: http://www.restaurant-ml.nl/index.htm

Recensies van dinnersite.nl
Recensies van Iens

We zijn benieuwd en gaan vol verwachting er heen.
And if you want love, We'll make it
Swimming a deep sea, Of blankets
Take all your big plans, And break 'em
  zondag 8 mei 2005 @ 00:00:30 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_26814375
quote:
Op zaterdag 7 mei 2005 23:57 schreef Blumchen het volgende:



De recensie is vanwege Ja.. ik wil even uitgesteld tot morgen.

Kan momenteel namelijk niet echt objectief schrijven.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 8 mei 2005 @ 02:28:42 #58
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_26817096
De recensie van ML of Emmelle in Haarlem:

Hun homepage

Entourage:

Gesitueerd in een soort pijpenlade-achtig pandje. Smal, klein en beetje donker verlicht door namaak toortsen aan de wanden.

Eenvoudige houten tafels en houten stoelen waar je niet langer dan een uur of 2 comfortabel zitten kunt.
Wel linnen servetten en mooi, strak en eenvoudig tafelservies.


Open keuken, waar de M (Mark) van ML samen met 2 hulpen zich uit de naad werkt.


Bediening wordt gedaan door de L (Liane) van ML, samen met een andere (hulp)bedienster.


In totaal slechts 26 couverts aanwezig, dus zeker van te voren reserveren.

Voorgerechten
Voordat we een voorgerecht gaan uitzoeken krijgen we een bijzonder leuke amuse bestaande uit een mousse van asperges en beenham (hoe kan het ook anders in dit jaargetijde), vergezeld door een stukje lamstong, een gekookt pomidori-tomaatje en een gebakken kwarteleitje.
Prachtig op een bord geserveerd, zoals dat overigens ook voor alle hier na volgende gerechten geldt.

Daarna lekkere afgebakken warme bruine broodbolletjes met zoute boter.

En toen de door ons uitgezochte voorgerechten:

Bluezz had gekozen voor Carpaccio van pomodori met gefrituurde buffelmozzarella, kleine salade, lolly van tasty-tomaat en basilicumolie.
Heel apart om eens utradun gesneden tomaatjes als carpaccio te eten.
De ijslolly werd in een mooi scheefstaand glaasje samen met de salade geserveerd.
Heel apart vond ze het en qua smaakjes allemaal erg prettig.

Golfer had gekozen voor de Proeverij van Canadese kreeft, die bleek te bestaan uit een klein glaasje warme bisque (kreeftensoep), een gefrituurd loempiaatje gevuld met groente en stukjes kreeft en een op een bedje van vis gedrapeerde stukjes heerlijke kreeft.


Hoewel beide voorgerechten een beetje nouvelle cuisine aan deden, qua opmaak en hoeveelheid, werd ons al snel duidelijk dat er een liefhebber van lekkere smaakjes de scepter zwaait in de keuken.

cijfer voorgerechten: 9


Het hoofdgerecht

Het enige minpunt van de avond was dat we nadat we snel na binnenkomst de amuse en na bestelling ons voorgerecht kregen, we vervolgens 50 minuten (!) hebben moeten wachten voordat ons hoofdgerecht doorkwam. En we bleken niet de enige gasten te zijn die zich daar aan ergerden, want de tafel naast ons (die blijkbaar meer haast hadden dan wij) bestelde een gerecht af en wilde vrij plotseling afrekenen.

Maar uiteindelijk kwamen ze toch door:

Bluezz had de gebraden Ierse ossenhaas met aardappelpoffertjes, Italiaanse spinazie, jus van rode wijn en peper, daarbij een kleine rucola-salade met carpaccio gekozen.
Zoals al eerder vermeld: een plaatje qua opmaak op het bord en alweer qua hoeveelheid een beetje nouvelle cuisine.
Wel een perfect gebraden stukje ossenhaas, maar met net even te weinig jus er bij.De rest van het gerecht zeer smakelijk met een prima carpaccio van ossenhaas ook.

Golfer had de gegrilde Heilbotfilet met gemarineerde coquille, risotto van kreeft, lamsoren met tros cherrytomaatjes en beurre blanc met kaviaar uitgezocht.
Niets op aan te merken. Heerlijk gewoon, vooral die risotto, die a la minute (zoals het hoort) was klaargemaakt.
En de coquille was leuk als een soort carpaccio gesneden.
Tja..en als je dan toch op zoek gaat naar een minpuntje: nee, die kaviaar was zoals gebruikelijk in Nederland natuurlijk geen echte kaviaar van de steur, maar van die nep-zwartgeverfde visseneitjes.
Niet minder smakelijk overigens.

cijfer hoofdgerechten: 7,5

De nagerechten:

Vanwege een tussen het hoofdgerecht en nagerecht plaatsgevonden incidentje hebben we wat minder aandacht kunnen besteden aan onze nagerechten.
Maar toch:

Bluezz wilde het taartje met frambozen, citroencrème, daarbij yoghurtijs en crème brûlée van limoen.
Alweer erg mooi geserveerd (met brandend vuurwerksterretje, vanwege het incidentje ) .
Lekker zoete, maar vanwege het jaargetijde natuurlijk, geen verse frambozen. De citroencreme was prima, de crème brûlée van limoen was een beetje aan de zoete kant.
De taartjes waren een beetje koekjesachtig en het yoghurtijs vond ze heerlijk.
(minpuntje: het gerecht werd weer eens zoals zovaak ‘gestapeld’ geserveerd.
Die torentjes bouwen moeten ze toch eens in restaurants afleren!)

Golfer koos voor de parfait van pure chocolade met knapperige karamel, granité van espresso en crème van mascarpone.
Eigenlijk niets op aan te merken. Gewoon een heerlijk nagerechtje.
(of zou dat komen door dat lekkere glas champagne dat we plotseling erbij kregen van de bediening?)

cijfer nagerechten: 8

Oh ja..de drank, afgezien van die champagne.
We hadden vooraf een glas witte droge huiswijn besteld en die beviel ons zo goed dat we daar later bij de rest van de maaltijd een fles van hebben besteld: het was een heerlijke eenvoudige Vin de Pays des Côtes de Gascoigne: Alain Lalanne uit 2004. Fris, fruitig en zonder franje.


Door alle commotie tussen hoofd- en nagerecht dit keer afgezien van de traditionele koffietjes met Sambuca en voor het geheel dat we hebben gehad waren we uiteindelijk ¤ 118 kwijt.

Overall oordeel

Een zeker voor herhaling vatbaar restaurant dat nog verder moet groeien ( ze zijn nu ca. 6 maanden open) qua bediening en presentatie, maar waarvan zowel de kok, als de bediening ‘het’ wel in de vingers hebben.

De subtiele ‘smaakjes’ die de kok in de gerechten weet toe te voegen belooft veel voor de toekomst en het zou ons niet verbazen als deze jonge kok later eens tot de wat bekendere koks van ons land zou uitgroeien.

Eindcijfer: een dikke 8!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 8 mei 2005 @ 11:38:26 #59
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26819985
Hoewel ik nét wakker ben, begin ik na het lezen ongelofelijke trek te krijgen
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_26823589
Ik wil het toetje nog wel even overdoen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')