abonnement Unibet Coolblue
pi_182971802
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 06:00 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Ik zie hier toch echt blanken tussen staan hoor. Was je racistische hart weer gevuld met aannames ipv feiten ?
Dat zijn witte negers.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_182971806
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 20:27 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Ja, echte herauten en edellieden bestonden natuurlijk. Maar ze waren geen onderdeel van een traditie rondom Sinterklaas. Zucht.
Dat waren ze dus wel degelijk - en langer dan Zwarte Piet.

quote:
Zou het misschien kunnen dat die herauten en edellieden minder geliefd waren en meer als bijfiguren, dus als niet-essentieel onderdeel van de traditie, werden gezien?
Dat zou absoluut kunnen; maar dat ondersteunt mijn punt alleen maar ;)

quote:
Kinderen wachtten ook in die tijd niet op de komst van "Sinterklaas en zijn herauten en edellieden", wel op die van Sint en Piet.
Dat is nu. Toen niet hoor.
  dinsdag 6 november 2018 @ 07:25:07 #278
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182972035
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 06:09 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Dat waren ze dus wel degelijk - en langer dan Zwarte Piet.

Wil je je beweringen met bronnen ondersteunen? Wat je zegt druist namelijk in tegen alles wat ik de afgelopen vijf jaar op Fok!, Wikipedia, Google Books, Delpher, de site van het Meertens Instituut of waar dan ook heb gelezen over de geschiedenis van het Sinterklaasfeest. Tot de eerste helft van de 19e eeuw was Sinterklaas een solitaire verschijning, in de eerste decennia van de 19e eeuw kwam Piet er waarschijnlijk bij, vervolgens is deze door Schenkmans werk gecanoniseerd, en toen er later op grotere schaal intochten werden georganiseerd werden als extra omlijsting óók weleens hellebaardiers, herauten en dergelijke ingezet. Ik begrijp dus niet waar je het idee dat genoemde figuren "al langer dan Zwarte Piet onderdeel waren van de traditie" vandaan haalt.

quote:
Dat zou absoluut kunnen; maar dat ondersteunt mijn punt alleen maar ;)
Kennelijk geldt dit allemaal niet voor Zwarte Piet. Hoe ondersteunt dit dan jouw punt?
  dinsdag 6 november 2018 @ 07:34:25 #279
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182972072
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 november 2018 04:24 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat zou je dan moeten onderzoeken. Wat ik hier als anekdotisch bewijs aangedragen zie worden, zijn bewijzen uit multiculturele buurten/wijken/steden.
Mijn anekdotische bewijs dat ik zoiets nooit heb meegemaakt in mijn omgeving komt uit een monoculturele omgeving. Overwegend Nederlanders, vaak families die al eeuwen in die stad wonen en Hugenoten. Barakken met Ambonezen, twee Chinese gezinnen, een paar Surinaamse gezinnen en een handvol Marokkaanse gastarbeiders. Die laatsten allemaal opgenomen in de monocultuur. En geen gezwartepiet naar elkaar, want iedereen hoort "bij ons". Zwarte Piet werd niet als neger gezien, want die verschilde teveel van onze gekleurde cultuurgenoten en bovendien moesten onze gekleurde cultuurgenoten zich ook verkleden als ze Piet wilden zijn.
Dat is ook mijn ervaring. Ik heb het idee dat met name "bekeerlingen" uit de Randstad noal eens de neiging hebben hun persoonlijke ervaringen op het hele land te projecteren. Een Zwarte Piet met kenmerken die duidelijk naar een bestaande etniciteit verwezen herken ik gewoon niet uit mijn eigen jeugd, en scheldpartijen (die op zichzelf afkeurenswaardig zijn) kan ik me ook niet herinneren. Maar inderdaad, het is anekdotisch bewijs.

[ Bericht 1% gewijzigd door Iblardi op 06-11-2018 09:30:16 ]
  dinsdag 6 november 2018 @ 07:54:00 #280
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182972213
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 06:00 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Ik zie hier toch echt blanken tussen staan hoor. Was je racistische hart weer gevuld met aannames ipv feiten ?
He kunt natuurlijk ook zelf even googelen:
https://www.waterkant.net(...)-raad-van-state/amp/
“In twee raadsadressen aan de stadsdeelraad van Zuidoost noemden de organisaties het ontoelaatbaar dat het festival als cultureel erfgoed van de Afro-Surinaamse gemeenschap in handen zou komen van ‘de nazaten van slavenhouders’. ‘Kwakoe is een zwart belang’, aldus Olymph toen in zijn brief aan de deelraad. ‘En het belang van de Surinaamse gemeenschap in Amsterdam wordt op zeer onfatsoenlijke manier ondermijnd.’ “
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_182972250
quote:
2s.gif Op maandag 5 november 2018 22:54 schreef NanKing het volgende:

[..]

Eens dat het belevingen zijn, oneens dat dit een punt is wat voor altijd onverigbaar zal blijven, zonder erover te praten of inzichten te krijgen in mensen die anders denken zal het idd altijd zo blijven als dat het nu is.

[..]

Je deelt hier direct iedereen al in een bepaald kamp in. De anti piet ziet de pro piet per definitie als racist. Dat dit gebeurt zal ik zeker niet ontkennen, maar dat dit geen feit is zul je om de discussie helder te houden, gewoon naast je neer moeten leggen. Je bent hier in gesprek met mensen die niet sylvana zijn, die ook al zijn ze het eens met bepaalde punten en het racisme punt snappen, jou geen racist noemen omdat je pro piet bent. (en ik ben niet blind ik heb dit ook op FOK! beweerd zien worden).
Ik moet jou op je woorden hier geloven als jij de link niet legt met zwarte piet en een neger. Ik geloof je, ik kan niet anders, omwille de discussie zal ik dit moeten geloven want jij vertelt jouw standpunt. Wat ik persoonlijk merk aan hoe er hier gepraat wordt is dat alles of in het extreme getrokken wordt of gewoonweg niet geloofd. Er wordt niet geloofd dat mensn aanstoot nemen aan ZP en als ze dat wel vinden moeten ze hun muil houden (zo ongeveer dan).
Heb je je persoonlijk weleens afgevraagd waarom mensen er aanstoot aannemen zonder naar een sylvana of een of andere extremen in deze discussie te kijken. De gewone boerenlul die zegt 'joah van mij hoeft dat hele ZP gebeuren niet meer' en dan gevraagd waarom?

Een zooi topics terug heb ik geprobeerd te vertellen hoe ik zwarte piet als kind ervaren heb en hoe ik geleerd heb vroeger dat zwarte piet een vrijgekochte slaaf was die vrijwillig bij Nicolaus bleef. Wat hierover waar is weet ik ook niet (meer :') , maar mij werd direct verteld dat het onzin is want zwarte piet is gewoon geen neger maar alleen maar zwart.
En hier gaat het in veel gevallen fout voor mij. Ik geloof jou maar een ander gelooft jou niet en zegt 'ha stiekeme racist' of een ander gelooft mijn verhaal niet en noemt mij 'ha sjwert'

Ik ben groot geworden in de jaren 90 waar veel pieten een dik surinaams accent nadeden en dan met het zwart erbij, was het voor mij als kind duidelijk wat er afgebeeld werd. Nu ben ik al heel wat jaren volwassen en kijk alleen maar met warme herrinneringen terug aan de Sint en Piet en zie zwarte piet als persoon helemaal niet als racistische vertoning. Ik kom uit een hele multiculturele wijk, of nou ja een arme wijk met 80% allochtonen en verschillende vriendjes van Surinaamse afkomst werden weleens gekscherend Zwarte Piet genoemd. Nu hang ik daar geen waardeoordeel aan en bestempel deze mensen (die zwarte piet zeiden) absoluut niet als een racist, want dat geloof ik gewoon niet.
Maar dit zijn wel de kleine dingen die steken, althans dat kan ik me voorstellen. Ik kan me er in inleven.

Dat blackface in deze discussie gemengd wordt vind ik persoonlijk moeilijk maar wel begrijpelijk. Het is niet onze cultuur het is de Amerikaanse cultuur, maar Nederland is veel opzichten klein Amerika en dan waaien dingen over, eigenen we ons dingen toe.
Het is in die zin een niet helemaal eerlijk argument in het ZP probleem omdat het iets is waar wij niet zo mee groot geworden zijn zoals een Amerikaan. Maar door internet, tv, films, kennen wij het probleem wel en kunnen we best zeggen 'ho dat wil ik hier niet'.

[..]

Maar dit is iets wat ik exact hetzelfde zie in het andere kamp. Zwarte Piet MOET zwart zijn en niet met een roetveegje hier en daar. Er zitten hier mensen op FOK! die in 1 van deze twee kampen zitten en relatief extreem posten maar ik zie of zag ook heel veel mensen die helemaal geen duidelijk standpunt hebben maar direct in een kamp toegewezen worden.

Ik merk het ook aan mezelf dat ik voorzichtig ben met mijn uitspraken want ik wil niet ingedeeld worden bij een sylvana maar wil wel over deze punten kunnen praten, zonder de ander direct als racist te benoemen,of een sjwert om mijn oren te krijgen. want hier word ik dood en doodziek van

[..]

Elke verandering die niet vanuit jezelf komt kan gezien worden als opdringen. Want jij wil helemaal niet veranderen en jij (in algemeenheid) ziet het probleem helemaal niet, dus waar zeuren die mensen nou over?

[..]

Ik heb voordat ik deze discussie kende, voordat een sylvana of dhr arifryert zich er mee bemoeiden, weleens foto's of afbeelding van een vastgeketende zwarte piet gezien, als je ZP vergelijkt met 150 jaar geleden is er heel veel veranderd in zijn uiterlijk (en ten opzichte van 25 jaar geleden iig zijn accent).

Voor mij persoonlijk is deze discussie zo moeilijk omdat ik zo ontzettend weinig op heb met tradities en het feit dat ze er zijn en we deze in ere moeten houden omwille van de traditie, want ik voel dat niet zo in geen aspect van mijn leven.

In onze samenleving is het volgens mij heel erg belangrijk dat we luisteren naar elkaar, niet elkaar direct gelijk geven of direct de wensen inwilligen van mensen die iets willen, maar luisteren. Nu is dit wel echt een kutvoorbeeld van luisteren naar elkaar want ik heb niet het idee dat de mensen die zo'n podium hebben gekregen in deze discussie zelf zo goed luisteren naar andere meningen.
Je gaat heel erg in op het luisteren naar elkaar dat er een polderoplossing mogelijk moet zijn.

Feit is dat de pro-Pieten al heul erg lang aan het luisteren zijn geweest en niet alleen vanwege de 'kwets' reden Zwarte Piet al aangepast hebben maar ook om 'opvoedkundige' redenen. Voor traditionalisten is er nog weinig traditie over van het Sinterklaasfeest toen ook het zwart op veel plekken overging in poepbruin. (Overigens 1 van de domste veranderingen die de pro-Pieten hebben doorgevoerd. Nog méér gelijkenis met een neger ipv minder, en nog méér afstand van de oorspronkelijke traditie).

Pro-Pieten in het algemeen hebben zeker wel begrip voor de ZP=neger beleving en de daarmee gepaard gaande mogelijkheid van gekwetst zijn. Aan de andere kant zien pro-Pieten óók veel donkerhuidigen die zich niet gekwetst voelen, of die in Zwarte Piet hun held zien. (Die laatste is ook een persoonlijke anekdote). Je kan je voorstellen dat het voor pro-Pieten dan zoiets is van, ja, wat willen die donkerhuidigen nu? Het lijkt dan meer te liggen aan de achtergrond van deze mensen en hoe zij Zwarte Piet zien/beleven, de opvoeding wellicht? Overigens is het ook niet Zwarte Piet die kwetst, het zijn de kwetsers en gekwetsten die daar een issue van maken. ZP zelf is onschuldig in deze.

Ook kan ik me voorstellen dat het voor anti-Pieten erg moeilijk voor te stellen is dan er mensen zijn die geen neger in Zwarte Piet zien. Jij bent eigenlijk de eerste van alle users die vanuit de anti-Piet kant redeneren die het probeert. En ik lees hoe moeilijk je het je kan voorstellen. Niettemin kudo's! Een verademing! En ja, tóch is het zo. Ik heb Zwarte Piet nimmer geassocieerd met een neger, en op het moment dat ik me bewust werd dat er mensen zich gekwetst voelen omdat zij dat wél zo zien, ben ik e.e.a. nagegaan en ben ik nog meer overtuigd geraakt van afkomst(en) van deze traditie en de beleving dat Zwarte Piet inderdaad géén neger moet voorstellen. Helaas heeft een goedbedoelende leraar flink wat 'roet' in het eten gegooid en heeft 'het zwart' uitgebeeld als op een moor/neger gelijkend. Maar daar houdt bij mij de gelijkenis op. Het blijft een allegorische uitbeelding van de nacht, het kwaad, de dood, de duivel etc etc.

Daarnaast ben ik het wel eens met de ZP=neger belevers dat mettertijd Zwarte Piet zeker vergeleken kon worden met een karikatuur van een neger (ook als gevolg van de kleiner wordende wereld en de daarmee gepaard gaande Amerikaanse beïnvloeding), en ik ben het dan ook eens met de aanpassingen zodat dat niet meer zo is. Je kan echt nu niet meer menen dat Zwarte Piet nog een karikatuur is. Sjimmie was een karikatuur en ook daar leek en lijkt Zwarte Piet niet eens op.

En wat ik ook bemerk vanuit het anti-kamp is dat men vaak weinig tot niets op heeft met tradities. Dat mag. Accepteer dan wel dat er mensen zijn die er wél waarde aan hechten. Voor die mensen zijn tradities een vorm van verbinding, van een wij-gevoel. Overigens kan ook iedereen met het Sinterklaasfeest meedoen. Iedereen is gelijk onder de zwarte schmink. Je merkt het trouwens ook aan de kleur Oranje. Wanneer het NL elftal het goed doet verbroedert die kleur ons.

Het is daarom jammer dat de extremistische anti-Piet kant zoveel aandacht genereert. Met hen valt niet te praten. Een polderoplossing, hoe graag jij die ook wil, lijkt m.i. nog steeds uitgesloten. Óf de anti-Pieten zorgen er voor dat het oorspronkelijke idee van de traditie ter ziele gaat (en er een hol Sintfeest overblijft) of de pro-Pieten houden voet bij stuk en de traditie blijft voortbestaan.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  dinsdag 6 november 2018 @ 08:12:29 #282
168739 Red_85
'echt wel'
pi_182972332
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 06:00 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Ik zie hier toch echt blanken tussen staan hoor. Was je racistische hart weer gevuld met aannames ipv feiten ?
Nee. Want zi racistisch zijn die gasten.

https://www.google.nl/amp(...)-vallen~a3374489/amp
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_182972898
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 20:27 schreef Iblardi het volgende:

Ja, echte herauten en edellieden bestonden natuurlijk. Maar ze waren geen onderdeel van een traditie rondom Sinterklaas. Zucht.

Als kind heb ik die figuren nog zien meerijden ter paard. Het schijnt dat het in meer plaatsen zo gebeurde. Ze strooiden geen snoepjes, dus waren ze saai.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 06-11-2018 09:26:40 ]
  dinsdag 6 november 2018 @ 09:22:30 #284
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182972999
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 09:14 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Als kind heb ik die figuren nog zien meerijden ter paard. Het schijnt dat het in meer plaatsen zo gebeurde. Ze strooide geen snoepjes, dus waren ze saai.
Ja, dat gebeurde en gebeurt ook in plaatsen als Groningen, Arnhem en Deventer. Maar er is bij mijn weten geen tijd geweest waarin Sinterklaas niet door Zwarte Piet, maar wel door een dergelijke entourage werd vergezeld.
pi_182973080
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 09:22 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Ja, dat gebeurde en gebeurt ook in plaatsen als Groningen, Arnhem en Deventer. Maar er is bij mijn weten geen tijd geweest waarin Sinterklaas niet door Zwarte Piet, maar wel door een dergelijke entourage werd vergezeld.
Zo’n sinterklaasoptocht kun je natuurlijk met van alles opleuken zolang je een sinterklaas en minstens één zwarte Piet hebt. Anders is het geen sinterklaasoptocht. :)
En als Piet dan toch zonodig een neger moet zijn, doe er dan ook maar van die leuke Caribische carnavalsmeisjes bij. *O*
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_182973118
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 06:08 schreef Hathor het volgende:

[..]

Dat zijn witte negers.
_O-
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
  dinsdag 6 november 2018 @ 10:07:02 #287
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_182973499
quote:
2s.gif Op maandag 5 november 2018 22:36 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Volgens mij geeft hij juist aan dat mensen met een andere visie alle ruimte moeten hebben om het feest op hun manier in te vullen. Lijkt mij vrij constructief.
Maar dat wordt nogal lastig, want zodra iemand die het anders wil vieren zegt kan dat andere dan ook op school, op straat, bij de intocht, in de etalages e.d. dan wordt er nee gezegd. Ze kunnen dat feest dus niet echt op hun eigen manier vieren.
Daar wordt best raar op gereageerd heb ik gemerkt. Probeer hier maar eens een gekleurde of roetveegpiet erbij te willen. Niet eens ipv, maar gewoon erbij.

Dit idee zou opgaan als dit een feest zou zijn die indivueel werd gehouden. Maar dat is niet zo. We zullen dus met z'n allen eruit moeten komen zodat iedereen er ok mee is.

Wat minder de hakken achterover bij alle kanten zou heel prettig zijn.
Het Curacao model bv. Daar was ook discussie jaren geleden. Waarop ze gewoon hebben gezegd leef je uit met je eigen Piet voorstelling, voeg wat toe aan de intochten e.d.. Zwarte Piet is er nogsteeds daar, grotendeels zelfs. Maar er zijn ook andere pieten waardoor iedereen zijn eigen vorm kan vieren zonder buiten het 'openbare' beeld te vallen.







Het kan ook anders. Door te luisteren naar beide kanten is een goede roetveegpiet ook een leuk compromis.
Je behoud het zwart, kan prima spelen met onherkenbaarheid. Maar je haalt de zweem van huidskleur/raciaal steriotype weg.
Gaat goed samen met de meest voorkomende uitleg aan de kinderen, kan naadloos toe worden gepast zonder dat er echt ingeleverd hoeft te worden op wat dan ook.

Ik denk vooral dat we moeten stoppen met de extremen zoveel podium geven. Het hele wij tegen zij levert enkel ellende op.
Laten we gewoon eens alleen vanuit wij denken. Die 'ander' niet als de tegenstander zien, maar als deel van 'wij'.
Mensen willen verschillende invullingen, kunnen we daar wat mee zodat iedereen zijn eigen invulling verder door kan voeren in de indivuele viering?
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_182973925
Ach man, niemand verbiedt toch een ander om lekker een eigen intocht te organiseren. Ze gaan hun gang maar, hoeven ze ook niet naar de intocht te komen die door de gemeente wordt georganiseerd.

Trek elkaar af in een blokhut, het zal mij worst wezen.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  Moderator dinsdag 6 november 2018 @ 10:53:36 #289
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182974165
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 november 2018 05:08 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat vraag ik me af maar ja, anekdotisch bewijs hè, daar kun je moeilijk iets tegenin brengen.
Lijkt me wel de moeite om dat soort dingen eens te onderzoeken.
ik geloof niet dat "provincialen" uberhaupt ergens de schuld van krijgen, dat gaat in de regel de andere kant op _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator dinsdag 6 november 2018 @ 10:56:17 #290
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182974210
etnisch blanke hardwerkende provinciale Nederlander begint wel een mond vol te worden hoor, is het niet een idee om de boel af te korten naar EBHwPN+ ofzo, dan snapt iedereen wat er aan de hand is _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182974444
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 10:56 schreef sp3c het volgende:
etnisch blanke hardwerkende provinciale Nederlander begint wel een mond vol te worden hoor
Jij bent de enige in dit topic die die term gebruikt.
  Moderator dinsdag 6 november 2018 @ 11:12:30 #292
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182974458
de tweede en het was maar een grapje joh, maak je niet gelijk zo dik
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182974495
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 11:12 schreef sp3c het volgende:
de tweede en het was maar een grapje joh, maak je niet gelijk zo dik
De tweede? Quote de eerste dan maar eens.
  Moderator dinsdag 6 november 2018 @ 11:15:01 #294
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182974505
meh
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 6 november 2018 @ 12:23:37 #295
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_182975835
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 10:56 schreef sp3c het volgende:
EBHwPN+
_O-
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_182976335
quote:
2s.gif Op dinsdag 6 november 2018 00:03 schreef NanKing het volgende:

[..]

Nee hoor, dat vergeet ik niet dat dat er zijdelings mee te maken heeft. Ik bespreek echter alleen de dingen die ik zie en observeer in de topics die ik lees sinds ik hier rond hang.
We kunnen best een zijdelingse discussie over het slavernij verveleden en waarom er wel of geen herstelbetalingen gedaan moeten worden houden als dit voor jou een aspect is wat bij de ZP discussie hoort.
Dat is zeker wel een issue. Jerry zelf is daar heel voorzichtig in en zal daar zelf weinig over melden, gelet op zijn Ashanti achtergrond. Hij begrijpt het wel als men vraagt om herstelbetalingen. Daarbij werkt zijn stichting 'Nederland wordt beter' nauw samen met, en volgt het campagneplan, van één van de grote ijveraars op het gebied van de herstelbetalingen, Sandew Hira. Nederland wordt beter en KOZP zie je ook vaak terug bij lezingen en meetings waar ook herstelbetalingsactivisten voor zijn uitgenodigd. Ook werkt KOZP samen met de Grauwe Eeuw. Zo zie je m.b.t. de komende 18 demonstraties in diverse steden dat ook leden van de Grauwe Eeuw zijn uitgenodigd om hieraan mee te doen.

Het is daarom zeker een issue, en vooral ook omdat geen enkele aanpassing van Zwarte Piet voldoende is. De "white guilt" moet erkend worden....
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_182978464
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:57 schreef Montagui het volgende:

[..]

Dat is zeker wel een issue. Jerry zelf is daar heel voorzichtig in en zal daar zelf weinig over melden, gelet op zijn Ashanti achtergrond. Hij begrijpt het wel als men vraagt om herstelbetalingen. Daarbij werkt zijn stichting 'Nederland wordt beter' nauw samen met, en volgt het campagneplan, van één van de grote ijveraars op het gebied van de herstelbetalingen, Sandew Hira. Nederland wordt beter en KOZP zie je ook vaak terug bij lezingen en meetings waar ook herstelbetalingsactivisten voor zijn uitgenodigd. Ook werkt KOZP samen met de Grauwe Eeuw. Zo zie je m.b.t. de komende 18 demonstraties in diverse steden dat ook leden van de Grauwe Eeuw zijn uitgenodigd om hieraan mee te doen.

Het is daarom zeker een issue, en vooral ook omdat geen enkele aanpassing van Zwarte Piet voldoende is. De "white guilt" moet erkend worden....
Het enige antwoord op 'white guilt' is nog steeds "you never picked any cotton, and I never held any slaves'!

End of story!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_182979842
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:57 schreef Montagui het volgende:

[..]

Ook werkt KOZP samen met de Grauwe Eeuw. Zo zie je m.b.t. de komende 18 demonstraties in diverse steden dat ook leden van de Grauwe Eeuw zijn uitgenodigd om hieraan mee te doen.
..
Heb je een heuse bron of doet je duim weer raar ?
Zover ik weet heeft KOZP-mensen al een tijd ruzie met die van Zeijl van de grauwe eeuw.
Terecht.... die man spoort echt niet. Hij zal alleen maar schadelijk zijn voor hun doelen.
pi_182983125
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 15:47 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Heb je een heuse bron of doet je duim weer raar ?
Zover ik weet heeft KOZP-mensen al een tijd ruzie met die van Zeijl van de grauwe eeuw.
Terecht.... die man spoort echt niet. Hij zal alleen maar schadelijk zijn voor hun doelen.
Voor elke van de 18 demonstraties is een aparte facebook pagina aangemaakt. Voor die van Amstelveen kan je bij 'uitgenodigd' bv de namen lezen van Saidy Smeenk en Christa Noella Soeters. 2 notoire leden van de Grauwe Eeuw.

Geen idee hoe ik je dat 'in your face' kan laten zien, ben geen IT-techneut, maar volg de link, klik op 'gaan en geïnteresseerd' en klik dan op 'uitgenodigd'.

Amstelveen: https://www.facebook.com/events/174929936790569/
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  dinsdag 6 november 2018 @ 19:36:48 #300
168739 Red_85
'echt wel'
pi_182984544
quote:
7s.gif Op maandag 5 november 2018 21:58 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat zou je kunnen zeggen als het een kwestie zou zijn van een verschil in smaak.

[..]

Zolang er geen wet wordt overtreden zijn we niet bereid naar andere mensen te luisteren en te kijken naar een constructieve manier van samenleven? Vreemd.
Constructieve manier in de samenleving staan is dat he tolerant bent naar en iets pikt van elkaar. En als iets je niet bevalt, niet direct met je vingertje gaat staan en keihard 'jij racist' gaat roepen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')