FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Armeense Lili(12) en Howick(13) #13 Ze mogen blijven
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 21:27
quote:
Armeense tieners Lili en Howick mogen blijven

De Armeense tieners Lili (12) en Howick (13) mogen in Nederland blijven. Staatssecretaris Harbers (VVD) heeft zijn discretionaire bevoegdheid gebruikt om van de regels af te wijken, zodat de kinderen niet worden uitgezet naar Armenië.

De twee verdwenen vannacht "plotseling" uit het huis van hun grootouders in Wijchen. Ze zouden vandaag worden uitgezet. Waar de kinderen op dit moment zijn, is niet duidelijk.

Actuele ontwikkelingen
"In de zaak van de kinderen Lily en Howick heeft de Nederlandse overheid samen met de Armeense autoriteiten alles gedaan wat mocht worden verwacht om een solide opvang in Armenië te regelen. Armenië is een veilig land waar de kinderen met hun moeder kunnen worden herenigd", aldus het ministerie.

"Actuele ontwikkelingen die zich in deze zaak de afgelopen uren hebben voorgedaan hebben er echter toe geleid dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen niet meer voldoende kunnen worden gewaarborgd. De staatssecretaris heeft daarom, alles overwegend, besloten dat de kinderen in Nederland mogen blijven. De betrokken instanties doen er alles aan om te weten te komen of de kinderen nu veilig zijn en waar zij zijn."

Geen uitzondering maken
Harbers zei gisteren nog dat de twee zouden worden uitgezet. Hij zag toen geen reden om dat te veranderen. Ook premier Rutte zei op zijn wekelijkse persconferentie dat er geen uitzondering gemaakt zou worden omdat anders het draagvlak voor het asielbeleid verdwijnt.

Vandaag riep de politie de hulp in van burgers bij de zoektocht naar de kinderen. Dat leidde tot veel verontwaardiging op sociale media. Peter R. de Vries twitterde: "Alsof ze in handen van justitie beter af zijn. Wat een gotspe!! Ze mogen bij mij onderzoeken, iedereen die hen aangeeft is een NSB'er."

De kinderen en hun moeder hebben jaren geprocedeerd om hier te mogen blijven. Vorige maand bepaalde de Raad van State, de hoogste bestuursrechter, definitief dat de kinderen terug moesten naar Armenië. Hun moeder was vorig jaar al naar dat land vertrokken.
SPOILER
humberto-tan-angela-de-jong.png?09QU_eclx9CqAOu1TRjpTPtnNYukZBO4&itok=sihM-sey
Waar verstand het verliest van de emotie.
Digi2zaterdag 8 september 2018 @ 21:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:23 schreef leolinedance het volgende:

Wat maakt de politiek zich toch steeds ongeloofwaardiger zeg.
Ondertussen maken ze het Wilders en Baudet gemakkelijk want nu is ondertussen op de SGP na volgens mij elke politieke partij populistisch te noemen :D
Vallonzaterdag 8 september 2018 @ 21:28
Running topic......

Het is onbestaanbaar dat deze beslissing wordt genomen onder druk van anarchie en obstructie, gevoed door emotie.

Het zou sws niet moeten kunnen dat niet-ingezetenen hier in beroep kunnen gaan, dat procederen doe je dan maar in je eigen of het land van herkomst. Los daarvan is liegen of bedriegen omtrent je status sws een ticket backhome.

Verder, ga ik benieuwd zijn hoeveel tijd je volgens de regering moet zorgen hier te blijven en met hoeveel kinderen om een afgedwongen pardon te krijgen. Is 1 jaar illegaal verblijf, 5 jaar of toch 10 jaar de norm ?

Wanneer de regering slim is, stelt zij een aantal plaatsen voor migranten beschikbaar aan de "hulp organisaties" die dan zelf mogen beslissen wie er van hun "hulpvragers" één jaar in NL mag verblijven.
De regering wordt nu in de positie gebracht van boze-wolf en het rechtssysteem wordt te grabbel gegooid.
Het lijkt mij voortaan beter dat de regering de aantallen/budgetten vaststelt waarna vervolgens een hulporganisatie maar uitzoekt welke zielige gevallen mogen overkomen.De organisaties mogen zelfs zelf bepalen wie of dat zij de verblijfstatus laten rouleren. Familie hereniging is ook toegestaan, gaat gewoon van het totaal budget af. 's Kijken hoe humaan hulporganisaties dan gaan worden.

Verder sta ik open voor omkoping. Iedere economische migrant die hier één miljoen euro per jaar (per persoon) neerlegt voor het aangename verblijf, is welkom; mits deze geen strafbare activiteiten ontplooit.
Digi2zaterdag 8 september 2018 @ 21:30
Als atheist dus maar SGP gaan stemmen volgende keer _O-
sjorsie1982zaterdag 8 september 2018 @ 21:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:30 schreef Digi2 het volgende:
Als atheist dus maar SGP gaan stemmen volgende keer _O-
of je stemt niet....
maryen65zaterdag 8 september 2018 @ 21:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:30 schreef Digi2 het volgende:
Als atheist dus maar SGP gaan stemmen volgende keer _O-
Wattan? Was de SGP tegen?
maan_manzaterdag 8 september 2018 @ 21:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:26 schreef Montagui het volgende:

[..]

Denk niet de eigen DNA opa en oma, maar die van het pleeggezin of zo.
Volgens de Volkskrant heb jij gelijk:
quote:
Met de grootouders wordt feitelijk bedoeld: de pleegouders - omdat ze ouder zijn dan hun eigen moeder noemen Lili en Howick hen oma en opa.

Bron: https://www.volkskrant.nl(...)er-terecht~b74fda03/
Digi2zaterdag 8 september 2018 @ 21:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:30 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Wattan? Was de SGP tegen?
Zij beroepen zich vaak op het belang van de rechtsstaat maar misschien is dat ook ijdele hoop.
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 21:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:30 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Wattan? Was de SGP tegen?
Volgens mij ging deze kwestie buiten de Tweede Kamer om.
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 21:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:33 schreef maan_man het volgende:

[..]

Volgens de Volkskrant heb jij gelijk:

[..]

Ahhh helder! ^O^
Digi2zaterdag 8 september 2018 @ 21:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:30 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

of je stemt niet....
De laatste x dat ik gestemd heb ging over het associatieverdrag met Oekraine.
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 21:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:15 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Waarom ga je eigenlijk niet bij de marechaussee werken? Dan kunnen ze de volgende keer iemand vinden die deze orderrrr tot uitzetten pro-actief en met plezier uitvoert.
Ik zou liever bij een ziekenhuis werken dat rugoperaties aanbiedt, zodat mensen dr rug recht kunnen houden en nimmer meer zwichten voor emotionele chantage. Dat lijkt me veel fijner.

Politici moeten standvastig zijn, niet beinvloedbaar voor emotionele chantage. Lui die 9 gerechtelijke uitspraken naast zich neerlegen, moeten zich doodschamen.

Als ik bij de marechaussee zou werken, en ik weet dat er bijstandstoeristen het land binnenkomen die graag de staatskas willen plunderen, zou ik deze met alle liefde voor mijn land en landgenoten tegenhouden of uitzetten. Daar wordt het land niet beter van namelijk.

Dat Lili en Howick hier mogen blijven, vind ik prima. Maar wat ik niet prima vind is dat als er strenge wetgeving is en dat die wetgeving opzij wordt gezet op de manier zoals dat nu gebeurd is. En dat moeders dus waarschijnlijk ondanks dat ze vanaf dag 1 geen recht had op asiel, straks dus voor dr rest van dr leven aan het Nederlandse staatsinfuus kan gaan hangen omdat ze waarschijnlijk terug naar Nederland mag keren.

Want wat is de volgende stap? Alle andere Armeniers met kinderen hierheen halen en hen alles bieden waar de Nederlandse belastingbetaler hard voor heeft gewerkt zonder tegenprestatie? Daar ben ik op tegen. Dat iedereen maar naar hier kan komen om een greep uit de Nederlandse staatskas kan doen, zonder ook maar een cent daaraan te hebben bijgedragen, zonder zich aan te passen aan onze Nederlandse cultuur en ondertussen eisen dat alles voor hen betaald wordt en gratis is.

Dit schept verwachtingen voor andere asielzoekers. Het signaal is duidelijk: rek, procedeed, chanteer en je hebt levenslang recht op het gratis staatsinfuus.

Asielwetgeving? Niets van aantrekken.. Is toch geen fluit waard ;)


Maar hey, als ik de Nederlandse samenleving kan helpen te ontdoen van schadelijk parasieten door bij de Marechaussee te werken, zou ik daar met alle plezier aan het werk gaan en mijn geboorteland en haar hardwerkende, nette burgers een dienst bewijzen.
PzKpfwzaterdag 8 september 2018 @ 21:36
Komt allen mensen, Nederland luilekkerland. Steel gerust en trek u vooral niets aan gerechtelijke bevelen.

Moet Jos B. ook maar weglopen na zijn mogelijke veroordeling. Och arme Jos, weet je wat we schelden de straf wel kwijt.
Mexicanobakkerzaterdag 8 september 2018 @ 21:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:35 schreef Digi2 het volgende:

[..]

De laatste x dat ik gestemd heb ging over het associatieverdrag met Oekraine.
Bizar dat je dat hebt gedaan voor juist zoiets onzinnigs
deedeeteezaterdag 8 september 2018 @ 21:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 20:40 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Ach kom op, je hebt het over twee nerderige pubertjes, niet over twee meestercriminelen.
Dat je zo'n mening hebt over hun moeder alla, maar dit is wel erg cynisch...
Behoorlijk over t paard getilde pubers die hun moeders instructies netjes opvolgen. Prima voorbeeld voor de rest van hun leven. Hoe manipuleer ik mensen om mijn zin te krijgen.
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 21:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:37 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Behoorlijk over t paard getilde pubers die hun moeders instructies netjes opvolgen. Prima voorbeeld voor de rest van hun leven. Hoe manipuleer ik mensen om mijn zin te krijgen.
Meneer Willem-Alexander, ik wil neurochirurg worden, kan ik alstublieft blijven??? :'( :'( :'(
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 21:39
Had die flapdrol van een Harbers dat dan niet meteen kunnen doen? Had weet ik hoe veel procedures en rechtzaken gescheeld, met alle bijbehorende moeite en kosten.

Echt WTF hoe is dit mogelijk :') Wegrennen is blijkbaar voldoende om een beslissing (die al een keer of 10 eerder hetzelfde was) volledig om te draaien.
MakkieRzaterdag 8 september 2018 @ 21:40
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:07 schreef ToT het volgende:

[..]

Nou vertel; wat kan hij dan WEL veranderen, met de Europese wetten in acht houdend? :)
Rutte kan zijn ballen tonen aan Europa. Ik vind het namelijk gek dat Rutte zich altijd gedraagt als een kneusje in Europa maar keihard probeert te zijn in Nederland. Gewoon dit voorbeeld naar Brussel slingeren en zeggen dat hij het gehad heeft met Europese regelgeving wat betreft immigratie. En dan gewoon je eigen wetten maken en uitvoeren zonder dat je als een schoothondje achter Merkel aanrent. Denemarken doet dit ook en bewandeld hele andere wegen dan dat Brussel zal willen. wat dat aan gaat is Rutte een slapjanus tegenover Brussel en tegenover machtige bedrijven.

Ben trouwens benieuwd of er binnenkort ook een motie van wantrouwen komt richting de MP en richting Halbers, die minister die de kinderen wilde wegsturen. Zal dit dan eindelijk de welbekende druppel zijn waardoor het kabinet valt. Ik mag het hopen voor dat hypocriete stel in Den Haag.
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 21:41
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:39 schreef ToT het volgende:

[..]

Meneer Willem-Alexander, ik wil neurochirurg worden, kan ik alstublieft blijven??? :'( :'( :'(
Jij kan beter vragen of je Maxima voor een nachtje mag lenen :D
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 21:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:36 schreef PzKpfw het volgende:
Komt allen mensen, Nederland luilekkerland. Steel gerust en trek u vooral niets aan gerechtelijke bevelen.

Moet Jos B. ook maar weglopen na zijn mogelijke veroordeling. Och arme Jos, weet je wat we schelden de straf wel kwijt.
Precies. Kom allemaal en ga lekker janken hier. Bak een keer koekjes en deel die uit in de straat om wat goodwill te kweken. Nodig een paar journalisten uit en voilá, je mag blijven! *O*

En mocht het niet lukken kun je altijd nog wegrennen, dan mag je zéker blijven ^O^
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 21:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:41 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Jij kan beter vragen of je Maxima voor een nachtje mag lenen :D
Ik denk niet dat mijn vrouw dat zou kunnen waarderen! ;) ;) ;)
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 21:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 20:46 schreef MakkieR het volgende:

[..]

dan moet er maar meer personeel bij, daar zou ik op zich helemaal geen moeite mee hebben. Het punt is dat je een zaak een deadline moet geven. Dit is binnen andere bedrijven een hele normale zaak, zelfs met delicate kwesties zoals in de bankenwereld waar met heel veel geld gewerkt wordt, werk je ook met targets en deadlines.
Zoiets is er ook wel maar deadlines kunnen overruled worden door de rechtsgang. Het IND is net als ons een partij in een geschil en niet eentje die boven de wet staat. Als een bedrijf iemand een spookboete stuurt met een deadline mag men daar ook een zaak van maken en die deadline van die boete komt dan even op on-hold.

In dit geval heeft de politiek icm de media en de vele opinies van het volk de rechtsgang behoorlijk gefrustreerd. Als ze aan de hand van een misdrijf hadden moeten spreken hadden ze misschien de straf moeten verzwaren. Maar deze zaak is eentje waar eigenlijk een kinderpardon voor was en zit gevoelsmatig aan de totaal andere kant dan een misdrijf.
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 21:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:41 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Precies. Kom allemaal en ga lekker janken hier. Bak een keer koekjes en deel die uit in de straat om wat goodwill te kweken. Nodig een paar journalisten uit en voilá, je mag blijven! *O*

En mocht het niet lukken kun je altijd nog wegrennen, dan mag je zéker blijven ^O^
_O- Hebben ze serieus een keer koekjes uitgedeeld, of is dat gewoon ff ter illustratie? :P
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 21:44
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:42 schreef ToT het volgende:

[..]

Ik denk niet dat mijn vrouw dat zou kunnen waarderen! ;) ;) ;)
Maxima kan prima wassen en strijken, maar ook je plee schrobben en er een echte koninlijke zetel van anders? Wat is het probleem dan voor je vrouw?.
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 21:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:40 schreef MakkieR het volgende:

Ben trouwens benieuwd of er binnenkort ook een motie van wantrouwen komt richting de MP en richting Halbers, die minister die de kinderen wilde wegsturen. Zal dit dan eindelijk de welbekende druppel zijn waardoor het kabinet valt. Ik mag het hopen voor dat hypocriete stel in Den Haag.
Als je de politiek een beetje volgt ben je wel gewend dat ze A zeggen en B doen, maar 10 jaar lang A zeggen en 2 dagen nadat je voor het laatst A gezegd hebt alsnog B doen gaat wel HEEL erg ver! :X
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 21:45
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:43 schreef ToT het volgende:

[..]

_O- Hebben ze serieus een keer koekjes uitgedeeld, of is dat gewoon ff ter illustratie? :P
Je algemene kennis doe je hier op fok op en niet in de gewone wereld he?
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 21:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:44 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Maxima kan prima wassen en strijken, maar ook je plee schrobben en er een echte koninlijke zetel van anders? Wat is het probleem dan voor je vrouw?.
Meh, we krijgen binnenkort 3 uur per dag kraamzorg die dat al doet, daar hebben we Maxima niet voor nodig! ;)
MakkieRzaterdag 8 september 2018 @ 21:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:36 schreef PzKpfw het volgende:
Komt allen mensen, Nederland luilekkerland. Steel gerust en trek u vooral niets aan gerechtelijke bevelen.

Moet Jos B. ook maar weglopen na zijn mogelijke veroordeling. Och arme Jos, weet je wat we schelden de straf wel kwijt.
Jos B. vergelijken met twee onschuldige kinderen en een moeder, Je maakt jezelf hier wel ontzettend belachelijk, achterlijke mongool.
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 21:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:45 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Je algemene kennis doe je hier op fok op en niet in de gewone wereld he?
:') En jij weet echt elk PIEPklein detailtje van deze situatie?
PzKpfwzaterdag 8 september 2018 @ 21:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:45 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Jos B. vergelijken met twee onschuldige kinderen en een moeder, Je maakt jezelf hier wel ontzettend belachelijk, achterlijke mongool.
Moet je horen wie het zegt, zomaar met mongool gaan schreeuwen. Teken van zwakte.
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 21:47
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:43 schreef ToT het volgende:

[..]

_O- Hebben ze serieus een keer koekjes uitgedeeld, of is dat gewoon ff ter illustratie? :P
Geen idee, het idee was ter illustratie :P
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 21:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:47 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Geen idee, het idee was ter illustratie :P
Ah! ;)
SecretStoryWouszaterdag 8 september 2018 @ 21:48
Maar goed, we hebben de afgelopen week maar weer eens gezien wat de huidige stand van zaken is in Nederland. Rechters worden genegeerd, een hoge politiechef zegt openlijk bij Pauw de wet niet na te willen leven.

Ben toch wel benieuwd naar de reactie van Rutte en de specificatie van 'actuele gebeurtenissen' waardoor ze mochten blijven.
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 21:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:45 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Jos B. vergelijken met twee onschuldige kinderen en een moeder, Je maakt jezelf hier wel ontzettend belachelijk, achterlijke mongool.
Gedraag je eens makker
MakkieRzaterdag 8 september 2018 @ 21:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:46 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Moet je horen wie het zegt, zomaar met mongool gaan schreeuwen. Teken van zwakte.
Je bent toch gewoon een achterlijke mongool als je dit durft te zeggen, Jos B. wordt verdacht van een moord op een kind nadat hij hem waarschijnlijk heeft verkracht. Dan mag hij van mij achterlijke mongool genoemd worden. en dat is misschien nog niet eens erg genoeg, liever zou ik hem de dood willen verwensen, maar zover wil ik niet gaan.
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 21:49
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:44 schreef ToT het volgende:

[..]

Als je de politiek een beetje volgt ben je wel gewend dat ze A zeggen en B doen, maar 10 jaar lang A zeggen en 2 dagen nadat je voor het laatst A gezegd hebt alsnog B doen gaat wel HEEL erg ver! :X
Het is compleet gestoord. Had dan 10 jaar geleden B gezegd, had nogal wat gezeik (tijd, moeite, stress bij de familie etc.) gescheeld. En dan had de politiek nu niet zo voor lul gestaan.
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 21:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:45 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Jos B. vergelijken met twee onschuldige kinderen en een moeder, Je maakt jezelf hier wel ontzettend belachelijk, achterlijke mongool.
Mwah, valt wel mee. Het punt dat ie wilt maken is dat je wetgeving opzij kunt zetten door boos weg te lopen en dat wetgeving in feite dan geen ruk waard is.
MakkieRzaterdag 8 september 2018 @ 21:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:49 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Mwah, valt wel mee. Het punt dat ie wilt maken is dat je wetgeving opzij kunt zetten door boos weg te lopen en dat wetgeving in feite dan geen ruk waard is.
Ja neem dan een ander voorbeeld en niet een moordenaar, dan kun je van mij heftige reacties verwachten.
PzKpfwzaterdag 8 september 2018 @ 21:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:49 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Je bent toch gewoon een achterlijke mongool als je dit durft te zeggen, Jos B. wordt verdacht van een moord op een kind nadat hij hem waarschijnlijk heeft verkracht. Dan mag hij van mij achterlijke mongool genoemd worden. en dat is misschien nog niet eens erg genoeg, liever zou ik hem de dood willen verwensen, maar zover wil ik niet gaan.
Weet je, je bent zelf een mongool met je overtrokken reactie.
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 21:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:49 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Mwah, valt wel mee. Het punt dat ie wilt maken is dat je wetgeving opzij kunt zetten door boos weg te lopen en dat wetgeving in feite dan geen ruk waard is.
Zwakzinnigen snappen niet dat je niet alles even letterlijk moet nemen en dat het om het punt gaat. Beetje facebook tokkie gedrag.
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 21:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:49 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Het is compleet gestoord. Had dan 10 jaar geleden B gezegd, had nogal wat gezeik (tijd, moeite, stress bij de familie etc.) gescheeld. En dan had de politiek nu niet zo voor lul gestaan.
Niet alleen voor lul, maar ook als slap; :( PUSH ONS LANG GENOEG EN.........we geven je wat je wil hoor! :@
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 21:52
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:45 schreef ToT het volgende:

[..]

:') En jij weet echt elk PIEPklein detailtje van deze situatie?
Ik dacht dat jij meer van de grote lijnen was dan van het als een baviaan staan dijenkletsen om het uitdelen van koekjes door kinderen.
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 21:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:51 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Ja neem dan een ander voorbeeld en niet een moordenaar, dan kun je van mij heftige reacties verwachten.
Hij is nog niet veroordeeld. Moord staat nog niet vast. Dat moet nog maar blijken.
Maar oke, het is geen gelukkig voorbeeld maar zn punt dat ie wilde maken was duidelijk. Gewoon vluchten, zielig doen en je komt ermee weg.
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 21:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:51 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Ja neem dan een ander voorbeeld en niet een moordenaar, dan kun je van mij heftige reacties verwachten.
Sorry hoor maar hier past alleen een :')
Je begrijpt nog niet het bewust een extreem voorbeeld was om een punt te maken?
riazopzaterdag 8 september 2018 @ 21:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:45 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Jos B. vergelijken met twee onschuldige kinderen en een moeder, Je maakt jezelf hier wel ontzettend belachelijk, achterlijke mongool.
Hoho Jos zijn papieren waren in orde, dat maakt wel indruk op de asielkinderhaters hier

als die papieren maar kloppen he
MakkieRzaterdag 8 september 2018 @ 21:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:51 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Weet je, je bent zelf een mongool met je overtrokken reactie.
Mijn reactie is gerechtvaardigd, dat is het niet als je een moeder met twee kinderen vergelijkt met een moord verdachte. Gelukkig kun je mensen hier boos krijgen als je ze achterlijke mongool noemt :P
probeerzaterdag 8 september 2018 @ 21:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:40 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Rutte kan zijn ballen tonen aan Europa. Ik vind het namelijk gek dat Rutte zich altijd gedraagt als een kneusje in Europa maar keihard probeert te zijn in Nederland. Gewoon dit voorbeeld naar Brussel slingeren en zeggen dat hij het gehad heeft met Europese regelgeving wat betreft immigratie. En dan gewoon je eigen wetten maken en uitvoeren zonder dat je als een schoothondje achter Merkel aanrent. Denemarken doet dit ook en bewandeld hele andere wegen dan dat Brussel zal willen. wat dat aan gaat is Rutte een slapjanus tegenover Brussel en tegenover machtige bedrijven.

Ben trouwens benieuwd of er binnenkort ook een motie van wantrouwen komt richting de MP en richting Halbers, die minister die de kinderen wilde wegsturen. Zal dit dan eindelijk de welbekende druppel zijn waardoor het kabinet valt. Ik mag het hopen voor dat hypocriete stel in Den Haag.
Natuurlijk niet. De voltallige coalitie heeft al meerdere keren heel duidelijk aangetoond dat ze bij moties van wantrouwen puur en alleen stemmen vanuit het behoud van het pluche en dat het verantwoordelijk houden van volksvertegenwoordigers geen enkele, maar dan ook helemaal geen enkele rol speelt.
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 21:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:53 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Mijn reactie is gerechtvaardigd, dat is het niet als je een moeder met twee kinderen vergelijkt met een moord verdachte.
Hou maar op, je snapt het niet. Ga maar lekker verder inhoudelijk posten en doe niet zo moeilijk.
Harvest89zaterdag 8 september 2018 @ 21:56
Ze mogen blijven! *O* *O* *O*

Goed nieuws dit.

Hopelijk wordt nu ook snel die procedure aangepast. Kinderen die hier jarenlang zitten zou je niet meer mogen uitzetten. En al helemaal niet naar dat soort landen.
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 21:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:55 schreef probeer het volgende:

[..]

Natuurlijk niet. De voltallige coalitie heeft al meerdere keren heel duidelijk aangetoond dat ze bij moties van wantrouwen puur en alleen stemmen vanuit het behoud van het pluche en dat het verantwoordelijk houden van volksvertegenwoordigers geen enkele, maar dan ook helemaal geen enkele rol speelt.
Europees zullen we vast ook lekker scoren met deze actie. Lekker duidelijk en strak gehandhaafd beleid. We zijn weer de joker van het klasje.
MakkieRzaterdag 8 september 2018 @ 21:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:55 schreef probeer het volgende:

[..]

Natuurlijk niet. De voltallige coalitie heeft al meerdere keren heel duidelijk aangetoond dat ze bij moties van wantrouwen puur en alleen stemmen vanuit het behoud van het pluche en dat het verantwoordelijk houden van volksvertegenwoordigers geen enkele, maar dan ook helemaal geen enkele rol speelt.
Dat weet ik niet, rechtse parlementsleden zouden voor de motie kunnen stemmen vanwege het zwakke optreden van de regering, linkse parlementsleden zouden voor de motie kunnen stemmen om het kabinet te laten vallen en om de heksenjacht en alle commoties en wanorde en onduidelijkheid er om heen. Als ik de PVV was zou ik het nu toch eens proberen.
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 21:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:56 schreef Harvest89 het volgende:
Ze mogen blijven! *O* *O* *O*

Goed nieuws dit.

Hopelijk wordt nu ook snel die procedure aangepast. Kinderen die hier jarenlang zitten zou je niet meer mogen uitzetten. En al helemaal niet naar dat soort landen.
Ik gun het de kindjes van harte. De manier waarop is natuurlijk om je kapot voor te schamen.
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 21:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:53 schreef riazop het volgende:

[..]

Hoho Jos zijn papieren waren in orde, dat maakt wel indruk op de asielkinderhaters hier

als die papieren maar kloppen he
Jos heeft een stel uitstekende papieren. Dat moet 'm wel gegeven worden. Misschien kan de rechter dat nog even als uitsmijter op de uitspraak in de zaak vermelden.
riazopzaterdag 8 september 2018 @ 21:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:58 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Europees zullen we vast ook lekker scoren met deze actie. ...
Belgie legaliseerde in 1 week 30.000 illegalen

Zo wat?

Europa vindt dat prima
Evertjanzaterdag 8 september 2018 @ 22:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:49 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Mwah, valt wel mee. Het punt dat ie wilt maken is dat je wetgeving opzij kunt zetten door boos weg te lopen en dat wetgeving in feite dan geen ruk waard is.
alleen is Jos B een verdachte en zijn die 2 kinderen onschuldig
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 22:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:58 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Europees zullen we vast ook lekker scoren met deze actie. Lekker duidelijk en strak gehandhaafd beleid. We zijn weer de joker van het klasje.
Hoe bedoel je Europees? Europa is verdeeld in landen en de landen kennen rechtse en linkse groepen die allemaal wel iets zullen vinden. Ik denk dat men hier bij het Europees hof instemmend over zal knikken. Dus Europees gezien zit het wel snor.
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 22:02
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:00 schreef Evertjan het volgende:

[..]

alleen is Jos B een verdachte en zijn die 2 kinderen onschuldig
Dat de kinderen onschuldig zijn wil niet zeggen dat ze volgens de procedure in Nederland mogen blijven.
PzKpfwzaterdag 8 september 2018 @ 22:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:53 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Mijn reactie is gerechtvaardigd, dat is het niet als je een moeder met twee kinderen vergelijkt met een moord verdachte. Gelukkig kun je mensen hier boos krijgen als je ze achterlijke mongool noemt :P
Je moet niet alles zo letterlijk nemen.
probeerzaterdag 8 september 2018 @ 22:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:58 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Dat weet ik niet, rechtse parlementsleden zouden voor de motie kunnen stemmen vanwege het zwakke optreden van de regering, linkse parlementsleden zouden voor de motie kunnen stemmen om het kabinet te laten vallen en om de heksenjacht en alle commoties en wanorde en onduidelijkheid er om heen. Als ik de PVV was zou ik het nu toch eens proberen.
Rechtse parlementsleden vast wel. Maar parlementsleden binnen de coalitie niet. Geen enkele CU-er, D66-er, CDA-er of VVD-er gaat voor een motie van wantrouwen stemmen. Gebeurt gewoon niet. Want partijpolitiek, waardoor zo'n stem politieke zelfmoord zou betekenen.

1939 was de enige aangenomen motie van wantrouwen.
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 22:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:02 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Dat de kinderen onschuldig zijn wil niet zeggen dat ze volgens de procedure in Nederland mogen blijven.
Dit citaat hoor ik je graag eens herhalen in het bijzijn van je directe familieleden in dezelfde leeftijdsgroep als ze eens tot iets worden veroordeele en onschuldig blijken. Scoort vast niet zo lekker dan.
Boca_Ratonzaterdag 8 september 2018 @ 22:08
Wat een klucht...
probeerzaterdag 8 september 2018 @ 22:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:05 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Dit citaat hoor ik je graag eens herhalen in het bijzijn van je directe familieleden in dezelfde leeftijdsgroep als ze eens tot iets worden veroordeele en onschuldig blijken. Scoort vast niet zo lekker dan.
Dit soort emotionele 'argumenten'. :') :')

Ja, is goed hoor. Als jij dan alle gezinnen met kinderen die wel aan hun uitwerking meegewerkt hebben gaat vertellen dat de mensen die niet meewerken uiteindelijk toch wellicht mogen blijven als ze maar moeilijk genoeg doen.
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 22:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:56 schreef Harvest89 het volgende:
Ze mogen blijven! *O* *O* *O*

Goed nieuws dit.

Hopelijk wordt nu ook snel die procedure aangepast. Kinderen die hier jarenlang zitten zou je niet meer mogen uitzetten. En al helemaal niet naar dat soort landen.
Alleen nog maar uitzetten naar onveilige landen dus?
FlipjeHollandzaterdag 8 september 2018 @ 22:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:02 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Dat de kinderen onschuldig zijn wil niet zeggen dat ze volgens de procedure in Nederland mogen blijven.
Nou ja, dat is zojuist beslist.
FlipjeHollandzaterdag 8 september 2018 @ 22:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:13 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Alleen nog maar uitzetten naar onveilige landen dus?
Ze zouden jou moeten uitzetten.
Forbryzaterdag 8 september 2018 @ 22:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:12 schreef probeer het volgende:

[..]

Dit soort emotionele 'argumenten'. :') :')

Ja, is goed hoor. Als jij dan alle gezinnen met kinderen die wel aan hun uitwerking meegewerkt hebben gaat vertellen dat de mensen die niet meewerken uiteindelijk toch wellicht mogen blijven als ze maar moeilijk genoeg doen.
Wat mij betreft deze 2 kinderen er alsnog uitzetten en alle kinderen die geen (buitensporige) media-aandacht hebben gekregen en gewoon aan hun uitzetting hebben meegewerkt (ondanks dat zij hoogstwaarschijnlijk even zielig - zo niet nóg zieliger - waren) weer terughalen.
Harvest89zaterdag 8 september 2018 @ 22:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:13 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Alleen nog maar uitzetten naar onveilige landen dus?
Armenië is hartstikke onveilig.
Er is misschien geen oorlog, maar de leefbaarheid is daar ontzettend laag, en armoede hoog.

Ik ben overigens niet tegen uitzetting van asielzoekers (en vooral als ze een bepaalde religie aanhangen). Dat lijkt me voor veel users die mij een beetje kennen wel duidelijk.

Maar kinderen die hier jarenlang zijn opgegroeid en geschoold, zou je niet meer terug moeten sturen. Daarom moet dat asielbeleid zo snel mogelijk op de schop, en zorgen dat er dus veel sneller wordt gehandeld.

Je zou als alternatief ook kunnen kijken naar gedrag. Als je ziet dat sommige (volwassen) kansloze mensen die hier alleen maar voor overlast zorgen een verblijfsvergunning krijgen, en deze kinderen worden wel uitgezet dan deugt er duidelijk iets niet aan het systeem.
FlipjeHollandzaterdag 8 september 2018 @ 22:27
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:00 schreef Evertjan het volgende:

[..]

alleen is Jos B een verdachte en zijn die 2 kinderen onschuldig
[rechts]Jos B is anders gek op kinderen hoor.[/rechts]
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 22:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:26 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Armenië is hartstikke onveilig.
Er is misschien geen oorlog, maar de leefbaarheid is daar ontzettend laag, en armoede hoog.

Ik ben overigens niet tegen uitzetting van asielzoekers (en vooral als ze een bepaalde religie aanhangen). Dat lijkt me voor veel users die mij een beetje kennen wel duidelijk.

Maar kinderen die hier jarenlang zijn opgegroeid en geschoold, zou je niet meer terug moeten sturen. Daarom moet dat asielbeleid zo snel mogelijk op de schop, en zorgen dat er dus veel sneller wordt gehandeld.

Je zou als alternatief ook kunnen kijken naar gedrag. Als je ziet dat sommige (volwassen) kansloze mensen die hier alleen maar voor overlast zorgen een verblijfsvergunning krijgen, en deze kinderen worden wel uitgezet dan deugt er duidelijk iets niet aan het systeem.
Zeer begrijpelijke gedachte! :Y
Maar hun moeder heeft de boel jarenlang zitten saboteren om haar zin te krijgen en dat heeft nu dus geloond. Een sterk signaal aan andere kansloze mensen die hier willen blijven.
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 22:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:12 schreef probeer het volgende:

[..]

Dit soort emotionele 'argumenten'. :') :')
Jouw conflicten en toekomstige rechtszaken zijn dus geheel vrij van emotie begrijp ik.
FlipjeHollandzaterdag 8 september 2018 @ 22:30
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:28 schreef ToT het volgende:

[..]

Zeer begrijpelijke gedachte! :Y
Maar hun moeder heeft de boel jarenlang zitten saboteren om haar zin te krijgen en dat heeft nu dus geloond. Een sterk signaal aan andere kansloze mensen die hier willen blijven.
Ze heeft niks gesaboteerd. Ze heeft gebruik gemaakt van haar rechten die Nederland haar bood, net zolang totdat de bron was uitgeput. Leg de schuld bij de overheid die dit allemaal mogelijk maakte en niet bij haar.
Montaguizaterdag 8 september 2018 @ 22:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:40 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Rutte kan zijn ballen tonen aan Europa. Ik vind het namelijk gek dat Rutte zich altijd gedraagt als een kneusje in Europa maar keihard probeert te zijn in Nederland. Gewoon dit voorbeeld naar Brussel slingeren en zeggen dat hij het gehad heeft met Europese regelgeving wat betreft immigratie. En dan gewoon je eigen wetten maken en uitvoeren zonder dat je als een schoothondje achter Merkel aanrent. Denemarken doet dit ook en bewandeld hele andere wegen dan dat Brussel zal willen. wat dat aan gaat is Rutte een slapjanus tegenover Brussel en tegenover machtige bedrijven.

Ben trouwens benieuwd of er binnenkort ook een motie van wantrouwen komt richting de MP en richting Halbers, die minister die de kinderen wilde wegsturen. Zal dit dan eindelijk de welbekende druppel zijn waardoor het kabinet valt. Ik mag het hopen voor dat hypocriete stel in Den Haag.
Ik zei het al eerder:
quote:
Ben benieuwd naar de reactie van Rutte. Die zal flink bezig zijn met damage control. Geen idee hoever hij al bezig is met zijn baantje bij de EU. Maar als dat bedje al gespreid is kan ik me voorstellen dat hij niet wéér gezichtsverlies wil leiden en dan dus Halbersma laat vallen, kabinetscrisis en toedeledoki. Maar dat zal wel niet.....hij zal het allemaal wel weer willen lijmen....de lafaard.
Maar hij lijdt gezichtsverlies door zijn stellingname op vrijdag en het verraad van zijn staatssecretaris op zaterdag.

Rutte is stil, te stil. Geen paniekzaaierij, maar er is binnen met name de VVD crisisberaad.
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 22:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:30 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

Ze heeft niks gesaboteerd. Ze heeft gebruik gemaakt van haar rechten die Nederland haar bood. Leg de schuld bij de overheid die dit allemaal mogelijk maakte en niet bij haar.
Gelogen over waar ze vandaan kwamen, gelogen over hoe hulpeloos ze nu in Armenië is enz.
De staat 9x aangeklaagd om haar gelijk te krijgen, en het is de schuld van de overheid omdat die internationale rechten respecteert ondanks dat we er echt niet blij mee zijn....ja dat weten we nu onderhand wel. :')
SecretStoryWouszaterdag 8 september 2018 @ 22:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:26 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Armenië is hartstikke onveilig.
Er is misschien geen oorlog, maar de leefbaarheid is daar ontzettend laag, en armoede hoog.

Deskundigen hebben 8x beoordeeld dat Armenië een veilig land is. Daarnaast staat het land op de quality-of-life index 1 plek onder Servië.
Montaguizaterdag 8 september 2018 @ 22:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:29 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Jouw conflicten en toekomstige rechtszaken zijn dus geheel vrij van emotie begrijp ik.
Daarom is het goed dat rechtspraak vrij is van emotie.
Viespeuk2018zaterdag 8 september 2018 @ 22:33
Wat een aanwinst. :')
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 22:33
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:31 schreef ToT het volgende:

[..]

Gelogen over waar ze vandaan kwamen, gelogen over hoe hulpeloos ze nu in Armenië is enz.
De staat 9x aangeklaagd om haar gelijk te krijgen, en het is de schuld van de overheid omdat die internationale rechten respecteert ondanks dat we er echt niet blij mee zijn....ja dat weten we nu onderhand wel. :')
En dan ook nog je kinderen laten onderduiken en weglopen, en zelf met zelfmoord dreigen.
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 22:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:33 schreef luxerobots het volgende:

[..]

En dan ook nog je kinderen laten onderduiken en weglopen, en zelf met zelfmoord dreigen.
Ook dat, en volgens mij vergeten we nog wel meer dingen.
FlipjeHollandzaterdag 8 september 2018 @ 22:34
Wedden dat Wilders nu met een motie van wantrouwen komt tegen Halbers?
Forbryzaterdag 8 september 2018 @ 22:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:30 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

Ze heeft niks gesaboteerd. Ze heeft gebruik gemaakt van haar rechten die Nederland haar bood. Leg de schuld bij de overheid die dit allemaal mogelijk maakte en niet bij haar.
Prima dat ze dat heeft gedaan, maar dan moet ze wel (en met haar, haar kinderen) de van te voren heel duidelijk in te calculeren consequenties accepteren wanneer die zich aandoen.
probeerzaterdag 8 september 2018 @ 22:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:29 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Jouw conflicten en toekomstige rechtszaken zijn dus geheel vrij van emotie begrijp ik.
Vast niet. Maar over het algemeen probeer ik me er inderdaad van te weerhouden om iemands familie er bij te betrekken in de poging een of ander schuldgevoel bij mijn gesprekspartner aan te wakkeren.

Maar he .. we hebben blijkbaar allemaal onze eigen stijl in communiceren met anderen.
FlipjeHollandzaterdag 8 september 2018 @ 22:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:34 schreef Forbry het volgende:

[..]

Prima dat ze dat heeft gedaan, maar dan moet ze wel (en met haar, haar kinderen) de van te voren heel duidelijk in te calculeren consequenties accepteren wanneer die zich aandoen.
Heeft ze uiteindelijk toch ook gedaan na 10 jaar procederen?
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 22:36
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:31 schreef ToT het volgende:

[..]

Gelogen over waar ze vandaan kwamen, gelogen over hoe hulpeloos ze nu in Armenië is enz.
De staat 9x aangeklaagd om haar gelijk te krijgen, en het is de schuld van de overheid omdat die internationale rechten respecteert ondanks dat we er echt niet blij mee zijn....ja dat weten we nu onderhand wel. :')
Je hebt het over de moeder die nu in Armenie zit, de kinderen valt hierin niets te verwijten.
probeerzaterdag 8 september 2018 @ 22:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:36 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

Heeft ze uiteindelijk toch ook gedaan na 10 jaar procederen?
Betekenen 'onderduiken' en 'meewerken' in jouw woordenboek soms hetzelfde?
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 22:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:36 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Je hebt het over de moeder die nu in Armenie zit, de kinderen valt hierin niets te verwijten.
:D Godverdomme, jij let op! :D ^O^
Forbryzaterdag 8 september 2018 @ 22:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:36 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

Heeft ze uiteindelijk toch ook gedaan na 10 jaar procederen?
Ehh nee, die moeder loopt de boel t.a.v. haar kinderen te traineren/saboteren en die kinderen doen daaraan mee. Als alles 'normaal' was verlopen (zoals het in de meeste gevallen die geen media-aandacht krijgen verloopt) waren ze nu álledrie het land uitgezet, die moeder én haar kinderen. Waren die kinderen niet ondergedoken en had(den) ze in Armenië de hulp geaccepteerd die hen daar is aangeboden.
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 22:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:35 schreef probeer het volgende:

[..]

Vast niet. Maar over het algemeen probeer ik me er inderdaad van te weerhouden om iemands familie er bij te betrekken in de poging een of ander schuldgevoel bij mijn gesprekspartner aan te wakkeren.

Maar he .. we hebben blijkbaar allemaal onze eigen stijl in communiceren met anderen.
Kinderrechten en mensenrechten in het algemeen mogen best persoonlijk gemaakt worden als de ander alleen maar 'de regeltjes ' als een bord voor het hoofd heeft, meent dat emoties er niet bijhoren en zelfs vindt dat je zelfs moet meewerken als anderen je graf aan het graven zijn. Beetje wakkerschudden en naar de realiteit toetrekken kan geen kwaad.
Forbryzaterdag 8 september 2018 @ 22:47
Maar goed, ik ben dan ook extreemrechts heb ik vandaag geleerd :Y)
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 22:47
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:39 schreef ToT het volgende:

[..]

:D Godverdomme, jij let op! :D ^O^
En wat is je punt dan? Dat alles is niet iets wat ook maar een beetje tegen de kinderen spreekt.
Harvest89zaterdag 8 september 2018 @ 22:51
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:32 schreef SecretStoryWous het volgende:

[..]

Deskundigen hebben 8x beoordeeld dat Armenië een veilig land is. Daarnaast staat het land op de quality-of-life index 1 plek onder Servië.
Armenië is een corrupte oliestaat en maffiastaat.
Het gros van de bevolking is arm, en criminaliteit is erg hoog.
Geen plek voor kinderen die hier in luxe opgegroeid zijn, en dus niet gewend zijn aan het harde leven van dat soort landen.
SecretStoryWouszaterdag 8 september 2018 @ 22:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:42 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Kinderrechten en mensenrechten in het algemeen mogen best persoonlijk gemaakt worden als de ander alleen maar 'de regeltjes ' als een bord voor het hoofd heeft, meent dat emoties er niet bijhoren en zelfs vindt dat je zelfs moet meewerken als anderen je graf aan het graven zijn. Beetje wakkerschudden en naar de realiteit toetrekken kan geen kwaad.
Het probleem van emoties vermengen in besluitvorming is dat het een subjectief proces wordt, wat betekent dat niet iedere persoon gelijk behandeld zal worden. En laat dat nou net artikel 1 in de grondwet zijn.
ToTzaterdag 8 september 2018 @ 22:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:47 schreef Beathoven het volgende:

[..]

En wat is je punt dan? Dat alles is niet iets wat ook maar een beetje tegen de kinderen spreekt.
Lees anders ff terug waar ik op reageer! :*
Vallonzaterdag 8 september 2018 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:26 schreef Harvest89 het volgende:
.....
Maar kinderen die hier jarenlang zijn opgegroeid en geschoold, zou je niet meer terug moeten sturen. Daarom moet dat asielbeleid zo snel mogelijk op de schop, en zorgen dat er dus veel sneller wordt gehandeld.

Je zou als alternatief ook kunnen kijken naar gedrag. Als je ziet dat sommige (volwassen) kansloze mensen die hier alleen maar voor overlast zorgen een verblijfsvergunning krijgen, en deze kinderen worden wel uitgezet dan deugt er duidelijk iets niet aan het systeem.
Goede gedachte maar wat (en wie) gaat daar de maatstaven van het "goede" gedrag aanleggen, controleren en hoe (ver)bouw je dat dan weer in een beroepsprocedure etc.etc.

Dat het systeem niet deugt, is duidelijk en voor iedereen die enigszins objectief is, te verwachten. Daarom moet je imo hooguit één beroepszaak toestaan waarna de rest van de procedures in het eigen land (of van herkomst) kan worden afgewacht zodra en mits dat land natuurlijk een "veilig land" is.

Strikt genomen heeft de moeder in volle verantwoording, het zelf verpest, de zaak over -en voor haar kinderen over zichzelf afgeroepen. "Zij" had er rekening mee moeten houden.
Het is tamelijk triest dat zij dit voortzet over de rug van de kinderen. De Nederlandse staat kan moeilijk die moeder het zeggenschap over haar kinderen ontnemen wanneer zij (de moeder) besluit te gaan procederen & traineren.... toch ?

Kern van het probleem is ook dat de kinderen die hier (al zo) lang zijn (geweest); dat zij meer "Nederlands" zijn geworden dan "Armeens". Heel vervelend, je wordt kind van twee landen zonder vaderland. Je kan dit voorkomen door ze helemaal niet op te nemen, "op te sluiten" in wachtkampen of duidelijk maken aan de ouders dat zij (daar)voor herintegratie - terug in Armenië - zelf verantwoordelijk zijn.

De ouders maken zijn & blijven ten volle verantwoordelijk voor die afweging, hoe hard dit ook klinkt. De Staat de Nederlanden kan je niet verantwoordelijk stellen voor de verantwoordelijkheden die ouders hebben (of nemen) wanneer zij besluiten kinderen op de wereld te zetten.
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:41 schreef Forbry het volgende:

[..]

Ehh nee, die moeder loopt de boel t.a.v. haar kinderen te traineren/saboteren en die kinderen doen daaraan mee.
Kinderen kun je hier in algemene zin niet in verwijten. Kinderen worden voor de wet niet over dezelfde kam geschoren als een volwassene. Daar valt nooit het zwaard in te steken omdat ze toevallig onder de paraplu van een ouder vallen die iets fout doet. Die kiezen hun leven niet en hebben recht op vrijheid en bescherming.
Montaguizaterdag 8 september 2018 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:42 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Kinderrechten en mensenrechten in het algemeen mogen best persoonlijk gemaakt worden als de ander alleen maar 'de regeltjes ' als een bord voor het hoofd heeft, meent dat emoties er niet bijhoren en zelfs vindt dat je zelfs moet meewerken als anderen je graf aan het graven zijn. Beetje wakkerschudden en naar de realiteit toetrekken kan geen kwaad.
Eens met het 'buiten de regeltjes lopen', maar dan wel in een schrijnende situatie. Ik vind deze situatie niet schrijnend genoeg. Niks mis met Armenië. Ze kunnen daar best leven, een opleiding volgen en eventueel later op de gebruikelijke wijze alsnog naar Nederland 'emigreren' als ze dat zouden willen.

Wat me ook tegen de borst stuit is de lange procedure (negatief in alle opzichten). Maar ze wisten al vanaf dag1 dat ze hier niet mochten blijven. Regel dan je zaken voor een terugkeer naar Armenie. Doe ze niet... waarom niet?
SecretStoryWouszaterdag 8 september 2018 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:51 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Armenië is een corrupte oliestaat en maffiastaat.
Het gros van de bevolking is arm, en criminaliteit is erg hoog.
Geen plek voor kinderen die hier in luxe opgegroeid zijn, en dus niet gewend zijn aan het harde leven van dat soort landen.
Want jij bent Armenië-deskundige? Of stond het op Facebook?
Je zegt hiermee dus dat jij het beter weet dan acht rechters die hier specifiek voor gestudeerd hebben?
Digi2zaterdag 8 september 2018 @ 22:54
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:52 schreef SecretStoryWous het volgende:

[..]

Het probleem van emoties vermengen in besluitvorming is dat het een subjectief proces wordt, wat betekent dat niet iedere persoon gelijk behandeld zal worden. En laat dat nou net artikel 1 in de grondwet zijn.
Gauw naar ons consitutioneel hof(dat we niet hebben _O- ) om een proces te starten.
Forbryzaterdag 8 september 2018 @ 22:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:53 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Kinderen kun je hier in algemene zin niet in verwijten. Kinderen worden voor de wet niet over dezelfde kam geschoren als een volwassene. Daar valt nooit het zwaard in te steken omdat ze toevallig onder de paraplu van een ouder vallen die iets fout doet. Die kiezen hun leven niet en hebben recht op vrijheid en bescherming.
Zie de (in mijn ogen goede) post van Vallon boven je en binnen deze context dan vooral de laatste alinea.
Montaguizaterdag 8 september 2018 @ 22:56
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:52 schreef SecretStoryWous het volgende:

[..]

Het probleem van emoties vermengen in besluitvorming is dat het een subjectief proces wordt, wat betekent dat niet iedere persoon gelijk behandeld zal worden. En laat dat nou net artikel 1 in de grondwet zijn.
Het leidt alleen maar tot chaos en anarchie.

Extreem links kan een taart bestellen.
vredesdruifzaterdag 8 september 2018 @ 22:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:51 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Armenië is een corrupte oliestaat en maffiastaat.
Het gros van de bevolking is arm, en criminaliteit is erg hoog.
Geen plek voor kinderen die hier in luxe opgegroeid zijn, en dus niet gewend zijn aan het harde leven van dat soort landen.
Wat een onzin.
beantheriozaterdag 8 september 2018 @ 22:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:47 schreef Forbry het volgende:
Maar goed, ik ben dan ook extreemrechts heb ik vandaag geleerd :Y)
Dat ben je tegenwoordig als snel merk ik zelf ook. Ondertussen verbaas ik me er over dat zo'n hype als deze alleen kan ontstaan over 2 blanke kinderen uit een relatief veilig semi-Europees land. Dat terwijl de (social) media vrijwel stil blijft als zwarte kinderen of Moslim-kinderen worden teruggestuurd naar heel nadrukkelijk onveilige landen. Zwarte mensen en Moslims vinden we blijkbaar criminele gelukszoekers en dan is het allemaal ok. Dan vraag ik me af wie er nu eigenlijk extreem-rechts is.
Digi2zaterdag 8 september 2018 @ 22:59
Ik weet nu al dat ik mijn pensioen in Denemarken ga proberen te genieten en niet hier. Nadat ik me engels, frans, duits en spaans eigen heb gemaakt kan ik weer een talencursusje gaan oppakken.
Harvest89zaterdag 8 september 2018 @ 23:00
quote:
15s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:53 schreef Vallon het volgende:

[..]

Goede gedachte maar wat (en wie) gaat daar de maatstaven van het "goede" gedrag aanleggen, controleren en hoe (ver)bouw je dat dan weer in een beroepsprocedure etc.etc.

Dat het systeem niet deugt, is duidelijk en voor iedereen die enigszins objectief is, te verwachten. Daarom moet je imo hooguit één beroepszaak toestaan waarna de rest van de procedures in het eigen land (of van herkomst) kan worden afgewacht zodra en mits dat land natuurlijk een "veilig land" is.

Strikt genomen heeft de moeder in volle verantwoording, het zelf verpest, de zaak over -en voor haar kinderen over zichzelf afgeroepen. "Zij" had er rekening mee moeten houden.
Het is tamelijk triest dat zij dit voortzet over de rug van de kinderen. De Nederlandse staat kan moeilijk die moeder het zeggenschap over haar kinderen ontnemen wanneer zij (de moeder) besluit te gaan procederen & traineren.... toch ?

Kern van het probleem is ook dat de kinderen die hier (al zo) lang zijn (geweest); dat zij meer "Nederlands" zijn geworden dan "Armeens". Heel vervelend, je wordt kind van twee landen zonder vaderland. Je kan dit voorkomen door ze helemaal niet op te nemen, "op te sluiten" in wachtkampen of duidelijk maken aan de ouders dat zij (daar)voor herintegratie - terug in Armenië - zelf verantwoordelijk zijn.

De ouders maken zijn & blijven ten volle verantwoordelijk voor die afweging, hoe hard dit ook klinkt. De Staat de Nederlanden kan je niet verantwoordelijk stellen voor de verantwoordelijkheden die ouders hebben (of nemen) wanneer zij besluiten kinderen op de wereld te zetten.
Bedankt voor je uitgebreide reactie.
Het is duidelijk dat het systeem anders moet, maar alternatieven heb ik zelf ook niet. Ik heb daar te weinig kennis van. Ik laat deze discussie dus graag aan een andere user over die hier meer in thuis is.

Ik heb de kinderen hier altijd verdedigd, maar de moeder nooit. Die moeder valt inderdaad veel te verwijten, maar dat kun je die kinderen niet kwalijk nemen.
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 23:09
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:52 schreef SecretStoryWous het volgende:

[..]

Het probleem van emoties vermengen in besluitvorming is dat het een subjectief proces wordt, wat betekent dat niet iedere persoon gelijk behandeld zal worden. En laat dat nou net artikel 1 in de grondwet zijn.
Ieder persoon heeft recht op een eerlijk proces maar wordt niet over dezelfde kam geschoren. Zoiets gaat alleen op als je uitgaat van een situatie waarin iedereen hetzelfde leven heeft en met exact dezelfde artikelen wordt geconfronteerd. Maar de parameters kunnen bij iedere zaak net even anders staan waardoor je resultaat aan een andere tak hangt dan je buurman waarbij detail x wel of niet van toepassing is.
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 23:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:00 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Ik heb de kinderen hier altijd verdedigd, maar de moeder nooit. Die moeder valt inderdaad veel te verwijten, maar dat kun je die kinderen niet kwalijk nemen.
Beetje makkelijk wel. Als een moeder domme keuzes maakt, kan dat het leven van de kinderen beïnvloeden.

Stellen dat dat niet zo is en dat de overheid overal verantwoordelijk voor is, maakt het als gokken waarbij je nooit verliest.
SecretStoryWouszaterdag 8 september 2018 @ 23:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:09 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ieder persoon heeft recht op een eerlijk proces maar wordt niet over dezelfde kam geschoren. Zoiets gaat alleen op als je uitgaat van een situatie waarin iedereen hetzelfe leven heeft en met exact dezelfde artikelen wordt geconfronteerd . Maar de parameters kunnen bij iedere zaak net even anders staan waardoor je resultaat aan een andere tak hangt dan je buurman.
De meetlat moet hetzelfde zijn. Het geen wat gemeten wordt (de situatie van de betreffende persoon), die verschilt natuurlijk. Als er 8 keer gemeten wordt en 8 keer is het resultaat: uitzetten, dan is het raar om vanuit emotie deze besluiten kwijt te schelden.
kurk_droogzaterdag 8 september 2018 @ 23:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:59 schreef beantherio het volgende:

[..]

Dat ben je tegenwoordig als snel merk ik zelf ook. Ondertussen verbaas ik me er over dat zo'n hype als deze alleen kan ontstaan over 2 blanke kinderen uit een relatief veilig semi-Europees land. Dat terwijl de (social) media vrijwel stil blijft als zwarte kinderen of Moslim-kinderen worden teruggestuurd naar heel nadrukkelijk onveilige landen. Zwarte mensen en Moslims vinden we blijkbaar criminele gelukszoekers en dan is het allemaal ok. Dan vraag ik me af wie er nu eigenlijk extreem-rechts is.
vinden niet, die zijn
Harvest89zaterdag 8 september 2018 @ 23:13
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:53 schreef SecretStoryWous het volgende:

[..]

Want jij bent Armenië-deskundige? Of stond het op Facebook?
Je zegt hiermee dus dat jij het beter weet dan acht rechters die hier specifiek voor gestudeerd hebben?
Volgens mij hebben rechters nooit gezegd dat Armenië een ontzettend veilig land is. Maar in hun ogen veilig genoeg om deze kinderen naar uit te zetten. Ze zullen gekeken hebben of er oorlog of grote instabiliteit in dat land is, en dat is inderdaad niet het geval. Toch zijn de verschillen met Europa enorm. Zoals ik al zei: Corrupte oliestaat, politieke spanningen, en hoge armoede. Dezelfde scenarios zie je ook bij veel andere voormalige Sovjet staten, die landen verbeteren zich wel met de jaren, maar dat is een langzaam proces . Geen goede plek dus om kinderen naar toe te sturen die hier opgegroeid zijn, en aan het Nederlandse luxe leven gewend zijn.
Forbryzaterdag 8 september 2018 @ 23:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:09 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ieder persoon heeft recht op een eerlijk proces maar wordt niet over dezelfde kam geschoren. Zoiets gaat alleen op als je uitgaat van een situatie waarin iedereen hetzelfe leven heeft en met exact dezelfde artikelen wordt geconfronteerd . Maar de parameters kunnen bij iedere zaak net even anders staan waardoor je resultaat aan een andere tak hangt dan je buurman.
En daar houden rechters ook gewoon wel rekening mee. Maar na álle belangen afgewogen te hebben en rekening te houden met vergelijkbare gevallen, heeft men - keer op keer op keer - blijkbaar geconcludeerd dat deze kinderen terug naar Armenië moeten (= kunnen).
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 23:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:59 schreef Digi2 het volgende:
Ik weet nu al dat ik mijn pensioen in Denemarken ga proberen te genieten en niet hier. Nadat ik me engels, frans, duits en spaans eigen heb gemaakt kan ik weer een talencursusje gaan oppakken.
Ik kan je geen ongelijk geven. Als dit zo door gaat is Nederland binnen 20 jaar een heuse bananenrepubliek, is het sociale stelsel compleet vernaggeld en zal armoede en criiminaliteit regeren. Om maar even te zwijgen over spanningen tussen burgers op het gebied van geloof, traditie en culturele verschillen. Lekker vooruitzicht.
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 23:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:13 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Volgens mij hebben rechters nooit gezegd dat Armenië een ontzettend veilig land is. Maar in hun ogen veilig genoeg om deze kinderen naar uit te zetten. Ze zullen gekeken hebben of er oorlog of grote instabiliteit in dat land is, en dat is inderdaad niet het geval. Toch zijn de verschillen met Europa enorm. Zoals ik al zei: Corrupte oliestaat, politieke spanningen, en hoge armoede. Dezelfde scenarios zie je ook bij veel andere voormalige Sovjet staten, die landen verbeteren zich wel met de jaren, maar dat is een langzaam proces . Geen goede plek dus om kinderen naar toe te sturen die hier opgegroeid zijn, en aan het Nederlandse luxe leven gewend zijn.
Aan Nederlandse luxe gewend zijn is geen criterium in het asielbeleid.
Butjekefzaterdag 8 september 2018 @ 23:15
Ik neem aan dat mama ook terug mag komen en dat de Staat haar enkeltje Nederland betaalt?
Forbryzaterdag 8 september 2018 @ 23:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:59 schreef beantherio het volgende:

[..]

Dat ben je tegenwoordig als snel merk ik zelf ook. Ondertussen verbaas ik me er over dat zo'n hype als deze alleen kan ontstaan over 2 blanke kinderen uit een relatief veilig semi-Europees land. Dat terwijl de (social) media vrijwel stil blijft als zwarte kinderen of Moslim-kinderen worden teruggestuurd naar heel nadrukkelijk onveilige landen. Zwarte mensen en Moslims vinden we blijkbaar criminele gelukszoekers en dan is het allemaal ok. Dan vraag ik me af wie er nu eigenlijk extreem-rechts is.
Ja, op zéker dat er een heleboel veel schrijnendere gevallen zijn waarvoor geen enkele aandacht is :{
Harvest89zaterdag 8 september 2018 @ 23:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:15 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Aan Nederlandse luxe gewend zijn is geen criterium in het asielbeleid.
Dat snap ik. Maar het gaat hier om kinderen die hier wel jarenlang aan gewend zijn. En dus schade zullen oplopen als ze in zo'n land worden gedumpt.
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 23:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:14 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Ik kan je geen ongelijk geven. Als dit zo door gaat is Nederland binnen 20 jaar een heuse bananenrepubliek, is het sociale stelsel compleet vernaggeld en zal armoede en criiminaliteit regeren. Om maar even te zwijgen over spanningen tussen burgers op het gebied van geloof, traditie en culturele verschillen. Lekker vooruitzicht.
Ach, Nederland blijft toch wel een aangeharkt landje dat weinig verschilt van Denemarken.

En of je het dan wel zoveel beter hebt daar als buitenlander?

(Of je moet echt een heel ruim pensioen hebben, maar dan kan je met het Spaans wel in een leuker land gaan zitten)
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 23:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:17 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Dat snap ik. Maar het gaat hier om kinderen die hier wel jarenlang aan gewend zijn. En dus schade zullen oplopen als ze in zo'n land worden gedumpt.
De Nederlandse overheid regelt wel opvang en ondersteuning (waarbij moederlief dus alle hulp weigerde).

Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 23:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:14 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Ik kan je geen ongelijk geven. Als dit zo door gaat is Nederland binnen 20 jaar een heuse bananenrepubliek, is het sociale stelsel compleet vernaggeld en zal armoede en criiminaliteit regeren. Om maar even te zwijgen over spanningen tussen burgers op het gebied van geloof, traditie en culturele verschillen. Lekker vooruitzicht.
Als het zo doorgaat dat kinderen vanaf de peuterschool tot vervolgonderwijs, tot carriere en pensioen in Nederland vertoeven wordt Nederland een bananenrepubliek. Got it.
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 23:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:59 schreef beantherio het volgende:

[..]

Dat ben je tegenwoordig als snel merk ik zelf ook. Ondertussen verbaas ik me er over dat zo'n hype als deze alleen kan ontstaan over 2 blanke kinderen uit een relatief veilig semi-Europees land. Dat terwijl de (social) media vrijwel stil blijft als zwarte kinderen of Moslim-kinderen worden teruggestuurd naar heel nadrukkelijk onveilige landen. Zwarte mensen en Moslims vinden we blijkbaar criminele gelukszoekers en dan is het allemaal ok. Dan vraag ik me af wie er nu eigenlijk extreem-rechts is.
Mooi he?

Kunnen we nu eindelijk stellen dat ook witte kinderen niet welkom zijn als de ouders -of in dit geval moeder alleen- hierheen komen om de staatskas leeg te trekken. Dat racistische Nederland valt dus reuze mee :)

Maar heel wat jaren terug, hadden we de familie Gumus. Een Turkse kleermaken die ondanks dat ie al jaren een eigen bedrijfje weg moest met zn vrouw en kinderen. Volgens mij was Nederland toen ook behoorlijk boos dat die weg moest. Dat was toch echt een moslim.
Montaguizaterdag 8 september 2018 @ 23:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:09 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ieder persoon heeft recht op een eerlijk proces maar wordt niet over dezelfde kam geschoren. Zoiets gaat alleen op als je uitgaat van een situatie waarin iedereen hetzelfde leven heeft en met exact dezelfde artikelen wordt geconfronteerd. Maar de parameters kunnen bij iedere zaak net even anders staan waardoor je resultaat aan een andere tak hangt dan je buurman waarbij detail x wel of niet van toepassing is.
In dit geval was er geen nuance verschil. 9 rechterlijke uitspraken bewijzen dat.

Dat er alsnog 'nuance' aangebracht wordt ligt aan de onderbuik gerichte social media en getriggerde celebrity deugmensen die het 'zielig' vinden en daarmee de (volgens de samen gemaakte afspraken gemaakte) rechtspraak als ondeugdelijk en daarmee ook als extreem rechts bestempelen.

Raar eigenlijk, als de tendens eigenlijk is dat we zouden beschikken over D'66 rechters die zich niet veel zouden aantrekken van rechtse sentimenten....
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 23:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:15 schreef Butjekef het volgende:
Ik neem aan dat mama ook terug mag komen en dat de Staat haar enkeltje Nederland betaalt?
Ik vrees van wel, maar hoop van niet.

Mag wat mij betreft pas terugkomen als ze eerst even minimaal 7.5 ton overmaakt aan de Staat der Nederlanden. In euro's welteverstaan.
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 23:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:20 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Mooi he?

Kunnen we nu eindelijk stellen dat ook witte kinderen niet welkom zijn als de ouders -of in dit geval moeder alleen- hierheen komen om de staatskas leeg te trekken. Dat racistische Nederland valt dus reuze mee :)

Maar heel wat jaren terug, hadden we de familie Gumus. Een Turkse kleermaken die ondanks dat ie al jaren een eigen bedrijfje weg moest met zn vrouw en kinderen. Volgens mij was Nederland toen ook behoorlijk boos dat die weg moest. Dat was toch echt een moslim.
En Mauro is toch echt bruin (of moet ik zwart zeggen?).
Vallonzaterdag 8 september 2018 @ 23:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:00 schreef Harvest89 het volgende:
....
Ik heb de kinderen hier altijd verdedigd, maar de moeder nooit. Die moeder valt inderdaad veel te verwijten, maar dat kun je die kinderen niet kwalijk nemen.
Thx.Het is ook en moeilijke discussie omdat je zowel vanuit de ouders, de kinderen maar ook vanuit de staat "het gelijke gelijk" kunt beredeneren. Je zul het dus nooit echt goed - kunnen - doen. Je moet schipperen, net als met je eigen kinderen in hun omstandigheden.

//--//

Dat de moeder poogt, met welk belang voor ogen dan ook, procedeert; is nu haar "goed" recht, dat zij immers heeft wat ook het probleem is (geworden). Moet je die rechten inperken omdat gebruikers van die rechten, willens & wetens de duidelijke consequenties niet (gaan/kunnen/willen) accepteren ?

Probleem is dat ouders in sores (in beginsel) alles zullen doen om uit een "slechte" situatie te komen. Strikt genomen zijn (cq. horen) zij daarom geen partij te zijn in (beroeps)procedures OMDAT zijzelf het onderwerp zijn en dus per definitie niet bereid zullen gaan zijn de consequenties te aanvaarden. Daarom, hooguit één beroepszaak waarna het over (en uit) is.
Harvest89zaterdag 8 september 2018 @ 23:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:18 schreef luxerobots het volgende:

[..]

De Nederlandse overheid regelt wel opvang en ondersteuning (waarbij moederlief dus alle hulp weigerde).

Ik vind het er best armoedig uit zien allemaal
Als je het leven in NL gewend bent, hier naar school bent gegaan en opgegroeid bent met westerse waarden, dan krijg je wel een schok daar denk ik.
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 23:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:24 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Ik vind het er best armoedig uit zien allemaal
Als je het leven in NL gewend bent, hier naar school bent gegaan en opgegroeid bent met westerse waarden, dan krijg je wel een schok daar denk ik.
Ach, in Nederlandse scholen en opvanglocaties staat ook vaak oude meuk (ik zie trouwens nog wel een moderne Apple ook).

Punt is, dat dat op zich geen reden tot verblijf hier is, want anders zijn er wel 50 landen die er schrijnender aan toe zijn dan Armenië.
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 23:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:19 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Als het zo doorgaat dat kinderen vanaf de peuterschool tot vervolgonderwijs, tot carriere en pensioen in Nederland vertoeven wordt Nederland een bananenrepubliek. Got it.
Nee, het wordt een bananenrepubliek als iedereen maar naar hier mag komen, hier gratis uitkering en alles krijgt en zich niet aanpast. Die kinderen , ja, die zullen het wel redden, maar die meekomende ouders daarentegen die zich net als de moeder van Lili en Howick verdommen aan te passen :r Want ondanks dat de moeder hier 10 jaar heeft vertoeft, spreekt ze naar wat ik heb begrepen nog steeds geen Nederlands.

Lekker vooruitzicht om de grenzen en staatskas voor iedereen open te zetten :/ Lekker vooruitzicht om in een multiculti samenleving te komen die niet fungeert. Lekker vooruitzicht dat het sociale stelsel compleet naar de klote wordt geholpen als iedereen daarvan kan profiteren. Lekker vooruitzicht als democratisch gevormde wetgeving en gerechtelijke uitspraken na chantage opzij gezet wordt.
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 23:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:20 schreef Montagui het volgende:

[..]

In dit geval was er geen nuance verschil. 9 rechterlijke uitspraken bewijzen dat.

Dat er alsnog 'nuance' aangebracht wordt ligt aan de onderbuik gerichte social media en getriggerde celebrity deugmensen die het 'zielig' vinden en daarmee de (volgens de samen gemaakte afspraken gemaakte) rechtspraak als ondeugdelijk en daarmee ook als extreem rechts bestempelen.

Raar eigenlijk, als de tendens eigenlijk is dat we zouden beschikken over D'66 rechters die zich niet veel zouden aantrekken van rechtse sentimenten....
Er zijn uitspraken geweest in Nederland die bij het Europees hof van tafel geveegd werden en dat orgaan torent boven de Nederlandse wetgeving uit. Dus soms is het einde in Nederland niet het definitieve einde van een zaak.
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 23:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:28 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Nee, het wordt een bananenrepubliek als iedereen maar naar hier mag komen, hier gratis uitkering en alles krijgt en zich niet aanpast. Die kinderen , ja, die zullen het wel redden, maar die meekomende ouders daarentegen die zich net als de moeder van Lili en Howick verdommen aan te passen :r Want ondanks dat de moeder hier 10 jaar heeft vertoeft, spreekt ze naar wat ik heb begrepen nog steeds geen Nederlands.
Er waren beelden van de moeder die telefonisch sprak met de kinderen.

En ze sprak wel Nederlands, heel matig, maar goed.
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 23:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 22:05 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Dit citaat hoor ik je graag eens herhalen in het bijzijn van je directe familieleden in dezelfde leeftijdsgroep als ze eens tot iets worden veroordeele en onschuldig blijken. Scoort vast niet zo lekker dan.
Wat een vreemde reactie :') Wat hebben mijn familieleden (in dezelfde leeftijdsgroep :? ) te maken met het feit dat de onschuldige kinders uitgeprocedeerd waren?
Harvest89zaterdag 8 september 2018 @ 23:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:27 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Ach, in Nederlandse scholen en opvanglocaties staat ook vaak oude meuk (ik zie trouwens nog wel een moderne Apple ook).

Punt is, dat dat op zich geen reden tot verblijf hier is, want anders zijn er wel 50 landen die er schrijnender aan toe zijn dan Armenië.
Die Apple was me wel opgevallen ja.
Kan ook extra gehuurd zijn om het wat welvarender te laten lijken. :') _O-

Voor de rest zag ik toch echt Sovjet/Kaukasus toestanden.
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 23:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:29 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Er waren beelden van de moeder die telefonisch sprak met de kinderen.

En ze sprak wel Nederlands, heel matig, maar goed.
Oh, dan zit ik daar fout. Ik dacht dat ze het beroerd sprak. Mea culpa, dan neem ik dat terug ;)
Maar dat is dan hartstikke mooi, dan kan ze zodra ze weer terug in Nederland is direct aan het werk gezet worden. Wat mij betreft aan de dwangarbeid :P
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 23:31
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:30 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Die Apple was me wel opgevallen ja.
Kan ook extra gehuurd zijn om het wat welvarender te laten lijken. :') _O-
Ja, ze huren daar Apple-producten van hun oliegeld om welvarender te lijken.
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 23:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:31 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Oh, dan zit ik daar fout. Ik dacht dat ze het beroerd sprak. Mea culpa, dan neem ik dat terug ;)
Maar dat is dan hartstikke mooi, dan kan ze zodra ze weer terug in Nederland is direct aan het werk gezet worden. Wat mij betreft aan de dwangarbeid :P
Het was ook beroerd. Maar voldoende voor eenvoudige communicatie.
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 23:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:32 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Het was ook beroerd. Maar voldoende voor eenvoudige communicatie.
Dat mag ook wel na 10 f*cking jaren op kosten van de Nederlandse staat te hebben geleefd. Hell, dan had ze de taal vloeiend moeten spreken.
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 23:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:31 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Oh, dan zit ik daar fout. Ik dacht dat ze het beroerd sprak.
Je fantasiewereldje is weer eens niet in lijn met het echte leven?
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 23:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:35 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Dat mag ook wel na 10 f*cking jaren op kosten van de Nederlandse staat te hebben geleefd. Hell, dan had ze de taal vloeiend moeten spreken.
Die is waarschijnlijk hartstikke druk geweest
Montaguizaterdag 8 september 2018 @ 23:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:29 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Er zijn uitspraken geweest in Nederland die bij het Europees hof van tafel geveegd werden en dat orgaan torent boven de Nederlandse wetgeving uit. Dus soms is het einde in Nederland niet het definitieve einde van een zaak.
I call bullshit.
Woelwaterzaterdag 8 september 2018 @ 23:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:35 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Dat mag ook wel na 10 f*cking jaren op kosten van de Nederlandse staat te hebben geleefd. Hell, dan had ze de taal vloeiend moeten spreken.
Zou er maar niet al te raar van opkijken dat we hier bepaalde groepen hebben wonen die na 30 jaar nog geen woord Nederlands spreken ;(
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 23:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:30 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Wat een vreemde reactie :') Wat hebben mijn familieleden (in dezelfde leeftijdsgroep :? ) te maken met het feit dat de onschuldige kinders uitgeprocedeerd waren?
Het punt is dat een uitspraak niet betekent dat je je er ten alle tijde bij neer moet leggen, ook al zijn het er meer dan 2 of 5. Van buitenaf kan het rekken lijken maar voor iemand anders kan het een gevecht zijn op punten. Als jij iemand persoonlijk kent die een procedure voert ken je de inzet en zal je zo iemand steunen en kom je niet tot zo'n kortzichtig citaat. Voor die kinderen is de inzet hoog omdat het uitzicht een verbanning naar een weeshuis is in een land waar ze in hun leven niets mee hebben gehad. Verder kan ik me zo herinneren dat Willem Oltmans nogal een shitload aan processen tegen de staat had lopen en nog vlak voor zn dood in het gelijk gesteld werd. En die had nogal wat support van rechts daarin. Dus die selectieve verontwaardigdheid van bepaalde groepen kan met een kilo zout worden genomen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Beathoven op 08-09-2018 23:51:30 ]
Kamelenteenzaterdag 8 september 2018 @ 23:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:41 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Zou er maar niet al te raar van opkijken dat we hier bepaalde groepen hebben wonen die na 30 jaar nog geen woord Nederlands spreken ;(
Met dank aan de grote pot gratis geld die parasieten aantrekt, waarvan de formulieren voor jou als nieuwkomer in je eigen taal vertaald worden zodat je natuurlijk kan graaien wat er maar te graaien valt. De hardwerkende burger betaalt dat wel allemaal immers. Desnoods met wat belastingverhoging, zodat jij als nieuwkomer aan het staatsinfuus kan blijven hangen.

En niet te vergeten de pot gratis geld om voor je te laten procederen voor je als je bijstandsuitkering bijv. verlaagd wordt om wat voor reden dan ook. Of om een nieuwe procedure te starten als je 7 eerdere procedures omtrent je verblijfsstatus hebt verloren.
luxerobotszaterdag 8 september 2018 @ 23:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:46 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

En niet te vergeten de pot gratis geld om voor je te laten procederen voor je als je bijstandsuitkering bijv. verlaagd wordt om wat voor reden dan ook. Of om een nieuwe procedure te starten als je 7 eerdere procedures omtrent je verblijfsstatus hebt verloren.
Volkert van der Graaf wilde zelfs niet werken omdat hij dan niet meer gratis kan procederen.

Op sommige punten zijn we hier gewoon knettergek.
Digi2zaterdag 8 september 2018 @ 23:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:36 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Die is waarschijnlijk hartstikke druk geweest
Lijkt me wel want als ze hier illegaal verbleef had ze geen recht op sociale voorzieningen zoals bijstand vanwege de koppelingswet die al lange tijd van kracht is.

Koppelingswet
leolinedancezaterdag 8 september 2018 @ 23:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:45 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het punt is dat een uitspraak niet betekent dat je je er ten alle tijde bij neer moet leggen, ook al zijn het er meer dan 2 of 5. Van buitenaf kan het rekken lijken maar voor iemand anders kan het een gevecht zijn op punten. Als jij iemand persoonlijk kent die een procedure voert ken je de inzet en zal je zo iemand steunen en kom je niet tot zo'n kortzichtig citaat. Voor die kinderen is de inzet hoog omdat het uitzicht een verbanning naar een weeshuis is in een land waar ze in hun leven niets mee hebben gehad. Verder kan ik me zo herinneren dat Willem Oltmans nogal een shitload aan processen tegen de staat had lopen en nog vlak voor zn dood in het gelijk gesteld werd. En die had nogal wat support van rechts daarin. Dus die selectieve verontwaardigdheid van bepaalde groepen kan met een kilo zout worden genomen.
Ja prima allemaal, maar ik hou het liever rationeel. Het zou eruit zien als we enkel beslissingen gebaseerd op emotie zouden gaan nemen.

Wat ik en mijn familie hiervan vinden is totaal irrelevant. Wat je hiermee denkt te zeggen is ook compleet onduidelijk.

Ja, waarschijnlijk zou ik het ook niet tof vinden als mijn familie/vrienden/klasgenoten uitgezet zou worden. En nu? Moet ik nu opeens sympathie hebben voor deze actie van Harbers? Nee, hij zet politiek Nederland weer compleet voor schut. Voor de duidelijkheid, dat staat dus los van het resultaat.

En de onschuldige kindjes waren ook gewoon uitgeprocedeerd. Wat ik er ook van vind, het is gewoon een feit. Klaar.

[ Bericht 10% gewijzigd door leolinedance op 09-09-2018 00:07:42 ]
Harvest89zaterdag 8 september 2018 @ 23:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:48 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Volkert van der Graaf wilde zelfs niet werken omdat hij dan niet meer gratis kan procederen.

Op sommige punten zijn we hier gewoon knettergek.
Alsof iemand hem gaat aannemen. :')
En wat denk je wat collega's gaan doen als ze hem in het team krijgen?
Beathovenzaterdag 8 september 2018 @ 23:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:48 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Volkert van der Graaf wilde zelfs niet werken omdat hij dan niet meer gratis kan procederen.

Op sommige punten zijn we hier gewoon knettergek.
Aan de andere kant heeft hij ook geen vrijheid gehad en dat is de gemiddelde Nederlander iets meer waard dan een gratis advocaat in een weggegooid leven. Dit soort privileges in de marge kunnen me gestolen worden.
Hawk123zaterdag 8 september 2018 @ 23:59
Het werd tijd dat er werd ingezien dat uitzetting een asociale beslissing was. Het zou me ook niets verbazen als er mensen waren die Lili en Howick hebben geholpen om te vluchten uit hun laatste verblijfplaats, zodat hun "veiligheid in het gedrang kwam en er een klopjacht zou volgen". Als dat zo is, goede zaak.
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 00:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:55 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Alsof iemand hem gaat aannemen. :')
En wat denk je wat collega's gaan doen als ze hem in het team krijgen?
Ligt eraan. Die gozer kan prima aan het werk en eigenlijk denk ik dat menig juridisch kantoor 'm wel zou kunnen of willen gebruiken. Nouja, zn kennis in ieder geval en dat heeft ie prima op orde.

Het is alleen wel wat lastig om aan je klanten te verkopen dat je de moordenaar van Pim Fortuijn in dienst hebt als bedrijf in de juridische sector.
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 00:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:59 schreef Hawk123 het volgende:
Het werd tijd dat er werd ingezien dat uitzetting een asociale beslissing was. Het zou me ook niets verbazen als er mensen waren die Lili en Howick hebben geholpen om te vluchten uit hun laatste verblijfplaats, zodat hun "veiligheid in het gedrang kwam en er een klopjacht zou volgen". Als dat zo is, goede zaak.
Natuurlijk zijn die er geweest. Die hadden aan elke vinger 10 mensen die dr konden en wilden helpen. Ergo, het zou me zelfs niets verbazen als de toezichthoudende instantie hierbij hulp heeft geboden. Die zullen ook een leuk bedrag bijgeschreven krijgen en hebben gekregen zolang Lili en Howick onder hun toezicht stond.

Meen ook te hebben begrepen dat er zelfs iemand van Nidos aanwezig was toen de kinderen wegliepen, maar dat deze 'de kinderen niet kan tegenhouden'.
Beathovenzondag 9 september 2018 @ 00:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:55 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Ja prima allemaal, maar ik hou het liever rationeel.
Dat niet willen verplaatsen geeft voor jou wel een bepaald comfort. Dat snap ik.
luxerobotszondag 9 september 2018 @ 00:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:55 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Alsof iemand hem gaat aannemen. :')
En wat denk je wat collega's gaan doen als ze hem in het team krijgen?
Laat hem maar straatjes vegen, desnoods met bewaker er naast.
Harvest89zondag 9 september 2018 @ 00:04
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 00:00 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Ligt eraan. Die gozer kan prima aan het werk en eigenlijk denk ik dat menig juridisch kantoor 'm wel zou kunnen of willen gebruiken. Nouja, zn kennis in ieder geval en dat heeft ie prima op orde.

Het is alleen wel wat lastig om aan je klanten te verkopen dat je de moordenaar van Pim Fortuijn in dienst hebt als bedrijf in de juridische sector.
Ik zie dat niet goed komen. Media komt er achter en dan krijgt een bedrijf/kantoor dikke problemen. Maar los daarvan zou Volkert het inderdaad niet eens willen proberen als het toch mogelijk zou zijn. Dus de klacht van luxerobots was toch wel gedeeltelijk terecht nu ik er zo over nadenk.

Sorry luxerobots. :*
luxerobotszondag 9 september 2018 @ 00:07
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 00:04 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Ik zie dat niet goed komen. Media komt er achter en dan krijgt een bedrijf/kantoor dikke problemen. Maar los daarvan zou Volkert het inderdaad niet eens willen proberen als het toch mogelijk zou zijn. Dus de klacht van luxerobots was toch wel gedeeltelijk terecht nu ik er zo over nadenk.

Sorry luxerobots. :*
Bedankt voor de excuses, we zeggen allemaal wel eens wat minder slims (ik ook).
leolinedancezondag 9 september 2018 @ 00:10
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 00:03 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Dat niet willen verplaatsen geeft voor jou wel een bepaald comfort. Dat snap ik.
Is niet nodig en niet relevant. Ze waren uitgeprocedeerd. Daar kan ik van vinden wat ik wil, maar dat veranderd niet.
SecretStoryWouszondag 9 september 2018 @ 00:11
Op tv net telefoongesprek tussen de jongen en zijn moeder.
Quote van Howick:

"Toen we onderweg waren naar huis, hoorde we dat we mochten blijven". Dat maakt het nog ongeloofwaardiger dat ze alleen weggegaan zijn.
luxerobotszondag 9 september 2018 @ 00:13
quote:
14s.gif Op zondag 9 september 2018 00:11 schreef SecretStoryWous het volgende:
Op tv net telefoongesprek tussen de jongen en zijn moeder.
Quote van Howick:

"Toen we onderweg waren naar huis, hoorde we dat we mochten blijven". Dat maakt het nog ongeloofwaardiger dat ze alleen weggegaan zijn.
Ze hebben Harbers gewoon een alibi verschaft.
leolinedancezondag 9 september 2018 @ 00:15
quote:
14s.gif Op zondag 9 september 2018 00:11 schreef SecretStoryWous het volgende:
Op tv net telefoongesprek tussen de jongen en zijn moeder.
Quote van Howick:

"Toen we onderweg waren naar huis, hoorde we dat we mochten blijven". Dat maakt het nog ongeloofwaardiger dat ze alleen weggegaan zijn.
Dat is natuurlijk ook niet zo. Dit is perfect uitgekiend. Als de rechter het verzoek gisteren had goedgekeurd zou het een aanfluiting voor de complete rechtstaat betekenen. Nu is slechts 1 minister het bokje, en die wordt toch de hand wel boven het hoofd gehouden.

quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 00:13 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Ze hebben Harbers gewoon een alibi verschaft
Dat dus
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 00:27
quote:
14s.gif Op zondag 9 september 2018 00:11 schreef SecretStoryWous het volgende:
Op tv net telefoongesprek tussen de jongen en zijn moeder.
Quote van Howick:

"Toen we onderweg waren naar huis, hoorde we dat we mochten blijven". Dat maakt het nog ongeloofwaardiger dat ze alleen weggegaan zijn.
mwah.

Als je weet dat je om 8.00u opgehaald wordt om uitgezet te worden, zou ik om 8.00u ook niet thuis zijn geweest als ik hun was.

Tegelijkertijd geloof ik niet dat zomaar op weg naar huis waren zonder te weten dat ze mochten blijven.
TheVulturezondag 9 september 2018 @ 00:32
Wat me nog wel tegen de borst stuit is dat moeders straks na 10 jaar procederen en terecht uitgewezen te worden straks alsnog in NL kan gaan wonen in het kader van gezinshereniging, dat is eigenlijk bezopen

Eigenlijk zou je moeten zeggen: "Je kon in Armenie niet voor ze zorgen, dus dat lukt je in NL ook niet, blijf lekker daar"
maan_manzondag 9 september 2018 @ 00:47
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 00:32 schreef TheVulture het volgende:
Wat me nog wel tegen de borst stuit is dat moeders straks na 10 jaar procederen en terecht uitgewezen te worden straks alsnog in NL kan gaan wonen in het kader van gezinshereniging, dat is eigenlijk bezopen

Eigenlijk zou je moeten zeggen: "Je kon in Armenie niet voor ze zorgen, dus dat lukt je in NL ook niet, blijf lekker daar"
Jou stuit het tegen de borst, maar wat denk jij dat het doet met iemand die wel netjes is teruggegaan naar Armenië. Daar al jaren hard werkt om een gezin te onderhouden en nu verneemt dat Armina Hambartsjumian die gelijktijdig met hem of haar een afwijzing van de asielaanvraag ontving, wel mag blijven? Een mes in de rus. Schandalig!
skysherrifzondag 9 september 2018 @ 00:55
Wat een geweldig nieuws vanmiddag.

Hopelijk een precedent voor de andere 400kinderen.
riazopzondag 9 september 2018 @ 00:56
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 00:32 schreef TheVulture het volgende:
Wat me nog wel tegen de borst stuit is dat moeders straks na 10 jaar procederen en terecht uitgewezen te worden straks alsnog in NL kan gaan wonen in het kader van gezinshereniging, dat is eigenlijk bezopen
Even voor de mensen die klagen dat de moeder van Lili en Howick zo lang doorgeprocedeerd heeft: ze hadden gewonnen hè, bij de rechter. De STAATSSECRETARIS legde zich daar niet bij neer. Niet andersom.
skysherrifzondag 9 september 2018 @ 00:56
Haha en fuck you aan alle harteloze zakken die ze uitgezet willen hebben. Suck it losers.
riazopzondag 9 september 2018 @ 00:57
De grootste Fok Jou zijn uiteraard die 155.000 immigranten die ook dit jaar weer binnenkomen.

en dom rechts maar focussen op 2 Nederlandstalige kinderen
skysherrifzondag 9 september 2018 @ 00:58
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 00:57 schreef riazop het volgende:
De grootste Fok Jou zijn uiteraard die 155.000 immigranten die ook dit jaar weer binnenkomen.

en dom rechts maar focussen op 2 Nederlandstalige kinderen
Tbh eerder dom fok, ken op werk aardig wat PVVers, ook via twitter volg ik e rwat en allemaal waren ze tegen hun uitzetting. Fok NWS is letterlijk de enige plek waar zoveel mensen zijn die ze uitgezet willen hebben.
maan_manzondag 9 september 2018 @ 01:02
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 00:57 schreef riazop het volgende:
De grootste Fok Jou zijn uiteraard die 155.000 immigranten die ook dit jaar weer binnenkomen.

en dom rechts maar focussen op 2 Nederlandstalige kinderen
Die gaan gewoon netjes de procedure in. Uiteindelijk zullen deze nieuwe mensen of blijven of teruggestuurd worden als de feiten en omstandigheden het toelaten. Zoals wij hebben afgesproken.

Vandaag (inmiddels gisteren) zijn wij echter op een schandalige manier afgeweken van de afspraken, daar zit het probleem.
riazopzondag 9 september 2018 @ 01:05
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:02 schreef maan_man het volgende:

[..]

Die gaan gewoon netjes de procedure in. ...
Wees toch niet zo naief joh

Sommigen doen dat (omdat ze kunnen) anderen doen het anders (omdat ze niet kunnen)
riazopzondag 9 september 2018 @ 01:07
quote:
7s.gif Op zondag 9 september 2018 00:58 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Tbh eerder dom fok, ken op werk aardig wat PVVers, ook via twitter volg ik e rwat en allemaal waren ze tegen hun uitzetting. Fok NWS is letterlijk de enige plek waar zoveel mensen zijn die ze uitgezet willen hebben.
De pvv en Baudet hebben zich dan ook veel stiller gehouden als Rutte en Harbers, die ff hard gingen zijn
Forbryzondag 9 september 2018 @ 01:13
quote:
7s.gif Op zondag 9 september 2018 00:58 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Tbh eerder dom fok, ken op werk aardig wat PVVers, ook via twitter volg ik e rwat en allemaal waren ze tegen hun uitzetting. Fok NWS is letterlijk de enige plek waar zoveel mensen zijn die ze uitgezet willen hebben.
Ik vind het juist typisch PVV om dom en puur op basis van emotie te reageren, dus wat je hier schrijft verbaast me niks.
riazopzondag 9 september 2018 @ 01:15
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 01:13 schreef Forbry het volgende:

[..]

Ik vind het juist typisch PVV om dom en puur op basis van emotie te reageren, dus wat je hier schrijft verbaast me niks.
Denk dat je die blinde haat en drek die je tot voor een jaar op facebook zag veel minder hebt omdat dat mensen gewoon hun baan kost tegenwoordig (als ze er al één hebben)
skysherrifzondag 9 september 2018 @ 01:16
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 01:13 schreef Forbry het volgende:

[..]

Ik vind het juist typisch PVV om dom en puur op basis van emotie te reageren, dus wat je hier schrijft verbaast me niks.
Ik denk dat sommige mensen wat meer emotie kunnen gebruiken
RobbieRonaldzondag 9 september 2018 @ 01:18
quote:
7s.gif Op zondag 9 september 2018 00:56 schreef skysherrif het volgende:
Haha en fuck you aan alle harteloze zakken die ze uitgezet willen hebben. Suck it losers.
Die mensen kunnen volgende week weer juichen. Er worden honderden gezinnen per jaar uitgezet.
EttovanBelgiezondag 9 september 2018 @ 01:23
quote:
7s.gif Op zondag 9 september 2018 00:58 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Tbh eerder dom fok, ken op werk aardig wat PVVers, ook via twitter volg ik e rwat en allemaal waren ze tegen hun uitzetting. Fok NWS is letterlijk de enige plek waar zoveel mensen zijn die ze uitgezet willen hebben.
NWS wordt dan ook vooral bewoond door een roedel alt-right keyboard warriors die bij wijze van spreken elke dag een nestje pasgeboren konijntjes dood trapt uit pathologische angst om anders ook maar een procentje de schijn te 'deugen' tentoon te spreiden.
Forbryzondag 9 september 2018 @ 01:26
quote:
7s.gif Op zondag 9 september 2018 01:16 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Ik denk dat sommige mensen wat meer emotie kunnen gebruiken
Emotie is geen enkel probleem zolang je het grotere geheel nog maar kan blijven zien. Iemand die dat niet kan is in ieder geval niet geschikt om rechter of bestuurder te zijn.
maan_manzondag 9 september 2018 @ 01:32
Waarom kunnen sommige mensen niet gewoon zeggen dat ze blij zijn met het besluit en dit onderbouwen zonder mensen die een andere mening hebben dom, racist, naïef, NSB'er of ...te noemen?
riazopzondag 9 september 2018 @ 01:38
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:32 schreef maan_man het volgende:
Waarom kunnen sommige mensen niet gewoon zeggen dat ze blij zijn met het besluit en dit onderbouwen zonder mensen die een andere mening hebben dom, racist, naïef, NSB'er of ...te noemen?
Er waren hier ook lieden die voor de uitzetting waren en zich correct en empathisch gedroegen.

Maar die worden altijd weer voor gek gezet door medestanders die met haatdragende taal jegens kinderen komen
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 01:41
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 00:32 schreef TheVulture het volgende:
Wat me nog wel tegen de borst stuit is dat moeders straks na 10 jaar procederen en terecht uitgewezen te worden straks alsnog in NL kan gaan wonen in het kader van gezinshereniging, dat is eigenlijk bezopen

Eigenlijk zou je moeten zeggen: "Je kon in Armenie niet voor ze zorgen, dus dat lukt je in NL ook niet, blijf lekker daar"
Ja, daar moet ik ook van kotsen :r

En ik begreep dat ze weer contact ging zoeken met dr advocaat om te vragen of ze weer naar Nederland kan komen.

WTF!? Het mens is een jaar terug al uitgezet. Toch heeft ze kennelijk nog steeds een advocaat? Wie betaalt die advocaat? Vast weer de Nederlandse overheid.

En als de hardwerkende Nederlander een advocaat nodig heeft, mag ie of de volle mep betalen of moet ie heel veel moeite doen een (goede) advocaat te vinden die het bereid is te procederen op basis van toevoeging, waarna deze advocaat blij is als de zaak achter de rug is omdat ie daar geen reet aan verdient.

quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 00:47 schreef maan_man het volgende:

[..]

Jou stuit het tegen de borst, maar wat denk jij dat het doet met iemand die wel netjes is teruggegaan naar Armenië. Daar al jaren hard werkt om een gezin te onderhouden en nu verneemt dat Armina Hambartsjumian die gelijktijdig met hem of haar een afwijzing van de asielaanvraag ontving, wel mag blijven? Een mes in de rus. Schandalig!
En dit natuurlijk. Meerdere gezinnen zijn teruggestuurd naar Armenie en zitten in soortgelijke situaties. No way dat die terug mogen keren en dat vind k dan ook zeer oneerlijk. En dan mag zo'n t*fuswijf (ik ben niet zo politiek-correct dus noem het beestje graag bij dr naam) mogeljik als beloning van 10 jaar procederen, 9 afwijzingen weer aan het Nederlandse staatsinfuus :r

Wat hoop ik dat dat dus niet gaat gebeuren. Laat Lili en Howick maar lekker een krantenwijkje nemen om moeders eens in het jaar in de schoolvakantie op te zoeken. Contact per telefoon is het afgelopen jaar ook goed gegaan.
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 01:43
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 00:56 schreef riazop het volgende:

[..]

Even voor de mensen die klagen dat de moeder van Lili en Howick zo lang doorgeprocedeerd heeft: ze hadden gewonnen hè, bij de rechter. De STAATSSECRETARIS legde zich daar niet bij neer. Niet andersom.
Gewonnen en daarna dus bij een hogere instantie die kritischer kijkt verloren is wat mij betreft nog steeds verloren.
FlipjeHollandzondag 9 september 2018 @ 01:44
Zie die rechtse bekken eens schuimen, heerlijk! :W
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 01:46
quote:
7s.gif Op zondag 9 september 2018 00:58 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Tbh eerder dom fok, ken op werk aardig wat PVVers, ook via twitter volg ik e rwat en allemaal waren ze tegen hun uitzetting. Fok NWS is letterlijk de enige plek waar zoveel mensen zijn die ze uitgezet willen hebben.
Sla facebook er eens op open bij de diverse nieuwsberichten. Genoeg weerstand in den lande die het belachelijk vinden. En dat zijn echt niet alleen rechtsdenkenden en staat ook los van IQ.
richoliozondag 9 september 2018 @ 01:47
GENOT
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 01:49
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:44 schreef FlipjeHolland het volgende:
Zie die rechtse bekken eens schuimen, heerlijk! :W
Zie de linksbekken eens stoere woordjes gebruiken.

Ook rechtse bekken mogen dr mening geven. Daar hoef je niet automatisch het label 'schuimen' aangeven. Mja, als je je daardoor een grote jongen voelt en daardoor trots op jezelf in je spiegel kan kijken moet je dat vooral blijven doen. Voor mij kom je dan over als een zielig, kansloos figuur, maar goed dat is mijn visie weer.
riazopzondag 9 september 2018 @ 01:50
De echte haatzaaiers en schreeuwers zijn sinds vanavond dan ook uit deze draad verdwenen.
Met de staart tussen de benen en het schaamrood op de kaken.
riazopzondag 9 september 2018 @ 01:51
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:49 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]
en.

Ook rechtse bekken mogen dr mening geven. Daar hoef je niet automatisch het label 'schuimen' aangeven. ...
die haatzaaiers en drek spuiters hebben het verpest voor mensen zoals jij
riazopzondag 9 september 2018 @ 01:52
Dat is de grote tragiek van rechts.

Ook al hebben ze op sommige onderwerpen een punt, er komt altijd wel weer een medestander die de hitlergroet brengt of, zoals in deze draad, zijn drek op kleine kinderen gooit.
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 01:53
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:51 schreef riazop het volgende:

[..]

die haatzaaiers en drek spuiters hebben het verpest voor mensen zoals jij
Oh, is er iets verpest voor mij? Had ik nog niet eens gemerkt eigenlijk :D
Ik constateer alleen wat matige trollen en mensen die zich kennelijk erg belangrijk vinden en vol van zichzelf zijn.
Ven1972zondag 9 september 2018 @ 01:55
Heel heftig hoor, maar is er dan een mogelijkheid dat een pleeggezin Howick en Lili kunnen adopteren als hun eigen kinderen? Nu zijn ze nog in voogdij van een voogd-bureau. Dan kunnen ze als ze allebei 18 jaar zijn toch neutraliseren tot Nederlander, want ze voelen meer Nederlands dan Armeens. Daarom heb je ook geen gezeur en vieze spelletjes meer nodig over 2 kinderen te gaan. '

Mensen, ik snap jullie reacties wel. Echter heeft staatssecretaris besloten dat Howick en Lili in Nederland mogen blijven, waardoor eerder hield hij de poot stijf om ze alsnog uit te zetten en in het vliegtuig zetten om naar Armenië te gaan. Ze zijn allebei wel in Rusland geboren, in 2007 kwamen ze dan naar Nederland om asiel proberen aan te vragen zonder succes. In ieder geval speelde er veel meer dan de redenen dat ze toch moesten uitgezet worden zoals: goede school, opvanghuis en etc. Howick en Lili spreken echter vloeiend Nederlands, maar echt geen Armeens. Ik denk met name dat de reden is dat ze meer gewend zijn aan Nederlands leven hier in onze kleine kikkerlandje. Howick en Lili kennen veel mensen in Nederland waarmee ze dagelijks omgaan, zowel in Amersfoort of Wijchen.

Gisteren werd Harbers onder druk gezet van coalitiepartijen om af te wijken van regels die te maken heeft met asiel, om af te zien van uitzetting van Howick en Lili. Dat deed hij uit vele overwegingen die hij zelf heeft gemaakt om toch uitzondering te maken voor die 2 kinderen. Vrijdag wees de rechter toch verzoek van de advocaat van Lili en Howick af om toch te blijven, zodat de rechter vond dat zijn redenen onvoldoende was voor Howick en Lili om in Nederland te kunnen blijven. Dus zijn wij allemaal in Nederland erg verdeeld over hoe we over Lili en Howick denken over uitzetting of aanblijven, want asielprocedures zijn heel ingewikkeld, duren meestal erg lang om een oordeel hier over te geven. Iedere rechter kent zijn of haar eigen verantwoording voor een vonnis uit te spreken in kader van de wet die voorschrijft, maar is meestal onpartijdig tegen over iedereen. Emoties spelen dan een grote rol hierin waarmee we omgaan in deze lange soap rondom Howick en Lili. Helaas kan het politiek niet alles winnen, maar ook een keertje verliezen in een zaak!
riazopzondag 9 september 2018 @ 01:56
Als men het vizier gericht had op een nederlandsonkundige volwassene met criminele antecedenten was er zeker sympathie geweest voor uitzetting;

Maar nee hoor, 2 Nederlandstalige kids waren het doelwit van anti immigratie krachten

daarom heet het ook DOMrechts
Physsiczondag 9 september 2018 @ 01:57
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:43 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Gewonnen en daarna dus bij een hogere instantie die kritischer kijkt verloren is wat mij betreft nog steeds verloren.
Gewonnen lijkt mij niet echt het juiste woord. De rechtbank heeft enkel beslist dat de staatssecretaris een nieuwe beslissing moest nemen. Met dat oordeel was het hof het niet eens; de staatssecretaris had de juiste beslissing genomen en daarom heeft het hof de uitspraak van de rechtbank vernietigd.

Als de staatssecretaris niet in hoger beroep was gegaan en een nieuwe beslissing had genomen, wil dat dus niet zeggen dat de staatssecretaris dan wel in het voordeel van de kinderen had beslist.
riazopzondag 9 september 2018 @ 01:59
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:55 schreef Ven1972 het volgende:
Vrijdag wees de rechter toch verzoek van de advocaat van Lili en Howick af om toch te blijven, zodat de rechter vond dat zijn redenen onvoldoende was voor Howick en Lili om in Nederland te kunnen blijven.
Nee hoor

Nogmaals:

De rechter stelde vast dat Harbers het RECHT had deze kids uit te zetten

er heeft nog NOOIT een rechter gezegd dat deze mensen MOETEN worden uitgezet.
Physsiczondag 9 september 2018 @ 02:02
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:59 schreef riazop het volgende:

[..]

Nee hoor

Nogmaals:

De rechter stelde vast dat Harbers het RECHT had deze kids uit te zetten

er heeft nog NOOIT een rechter gezegd dat deze mensen MOETEN worden uitgezet.
Je reageert om iets heel anders dan wat Ven zegt, dat deed je eerder ook al eens.

Ven heeft het over het oordeel dat ze niet mochten blijven en beweert helemaal niet dat de rechter heeft gezegd dat ze MOETEN worden uitgezet..

Wat Ven (en de andere user eerder) zei is juist: de rechter heeft gezegd dat de uitspraak betekent dat ze niet in Nederland mogen blijven.
ootjekatootjezondag 9 september 2018 @ 02:03
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:49 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Zie de linksbekken eens stoere woordjes gebruiken.

Ook rechtse bekken mogen dr mening geven. Daar hoef je niet automatisch het label 'schuimen' aangeven. Mja, als je je daardoor een grote jongen voelt en daardoor trots op jezelf in je spiegel kan kijken moet je dat vooral blijven doen. Voor mij kom je dan over als een zielig, kansloos figuur, maar goed dat is mijn visie weer.
ik vertrek gezien?

Ik “ oma sherry” hier op fok, vertrek ook. Neem al het moois uit Nederland mee. Samen met mijn man en kids, we maken plaats voor Syrische tandartsen en dergelijke. We hebben zo’n groot immigratie hart.

We kopen een prachtige kavel ergens in het noorden.
Ven1972zondag 9 september 2018 @ 02:03
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:59 schreef riazop het volgende:

[..]

Nee hoor

Nogmaals:

De rechter stelde vast dat Harbers het RECHT had deze kids uit te zetten

er heeft nog NOOIT een rechter gezegd dat deze mensen MOETEN worden uitgezet.
Dus Harbers heeft gisteren geen gebruik gemaakt van het recht om kids uit te zetten naar Armenië, maar besloot anders in het voordeel van kids: ze mogen in Nederland blijven wonen. Iedere rechter kan een minister of staatssecretaris recht geven als om een situatie gaat. Maar in praktijk mogen de minister of staatssecretaris beslissen wat het met recht gedaan wordt: niet of wel gebruiken.
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 02:06
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:56 schreef riazop het volgende:
Maar nee hoor, 2 Nederlandstalige kids waren het doelwit van anti immigratie krachten
Hetgeen eigenlijk best raar is, want deze kinderen waren keurige kinderen, met een toekomst.
Zou het misschien komen vanwege dr moeder? En de manier waarop alles tot stand is gekomen?

Ik was ook tegen, ben dat eigenlijk nog steeds om de doodsimpele reden dat er al 8 processen zjn geweest met steeds dezelfde uitkomst. En nog was moeder niet tevreden met 'Nee, u mag hier niet blijven'. Staat volledig los van Lili en Howick. Die had ik dr verblijf hier gegund. En nog steeds :) Alleen dat misbruik maken van dr kinderen en die als instrument inzetten om je verblijfsvergunning af te dwingen :r

Ben gewoon geen voorstander van bijstandstoerisme en van het graaien uit de staatskas door mensen die hier verder niets te zoeken hebben. Of dat nu het gezinnetje van Lili en Howick is of van Jozef die in Belgie geboren en getogen is of van Youssef die een carriere als kamelrijder in het rifgebergte tegemoet zou gaan maar zich voordoet als zielige asielzoeker op de vlucht voor oorlogsgeweld :/

En ik kots op politici die chantabel zijn en die dus zwichten en die de uitkomst van 8 processen naast zich neerleggen en onder politieke en emotionele druk zwichten :)
Physsiczondag 9 september 2018 @ 02:08
Zo was het oordeel van de RvS als volgt:
quote:
Dit betekent dat de staatssecretaris de asielaanvragen niet opnieuw hoeft te beoordelen en geen nieuwe besluiten hoeft te nemen. De besluiten van 31 mei 2018, waarin hij de asielaanvragen van de vreemdelingen heeft afgewezen als kennelijk ongegrond, zijn daarmee definitief geworden. Dit betekent verder dat de vreemdelingen niet in Nederland mogen blijven en dat als ze niet vertrekken, de staatssecretaris bevoegd is hen uit te zetten onder naleving van de afspraken die de Dienst Terugkeer en Vertrek daarover met de Armeense overheid en de hulporganisaties ter plaatse heeft gemaakt.
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 02:09
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 02:03 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

ik vertrek gezien?

Ik “ oma sherry” hier op fok, vertrek ook. Neem al het moois uit Nederland mee. Samen met mijn man en kids, we maken plaats voor Syrische tandartsen en dergelijke. We hebben zo’n groot immigratie hart.

We kopen een prachtige kavel ergens in het noorden.
Weet niet, weleens gezien. Maar, wie 'oma Sherry' is, geen idee :D

Maar vertrekken uit Nederland. Ik zou het zo doen. Nederland gaat rap achteruit en helemaal als we alles en iedereen maar toelaten. Die hele asielindustrie en -wetgeving moet nodig eens op de schop.
ootjekatootjezondag 9 september 2018 @ 02:10
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 02:02 schreef Physsic het volgende:

[..]

Je reageert om iets heel anders dan wat Ven zegt, dat deed je eerder ook al eens.

Ven heeft het over het oordeel dat ze niet mochten blijven en beweert helemaal niet dat de rechter heeft gezegd dat ze MOETEN worden uitgezet..

Wat Ven (en de andere user eerder) zei is juist: de rechter heeft gezegd dat de uitspraak betekent dat ze niet in Nederland mogen blijven.
wat betekend dit voor alle andere zaken?

Natuurlijk liepen die kids een risico vandaag, compleet geregistreerd. Hek staat open, heb de laatste jaren bewust genoten van mijn geboorteland en mijn kids voorbereid op vertrek.

Nederland zit vol, te vol. Niet alleen met mensen maar ook meningen en regels. Wij maken plaats, en vertrekken.
Ven1972zondag 9 september 2018 @ 02:13
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 02:08 schreef Physsic het volgende:
Zo was het oordeel van de RvS als volgt:

[..]

Klopt, maar RVS geeft vaak adviezen naar de overheid en het kabinet als het kabinet aangevraagd heeft. In ieder geval kan RVS ook andere zaken die door de gemeente of mensen ingediend om hierover een oordeel te vellen. Bijvoorbeeld bouwzaken of iets anders wat het belangrijk is om door RVS bekeken te worden.
PzKpfwzondag 9 september 2018 @ 02:15
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:52 schreef riazop het volgende:
Dat is de grote tragiek van rechts.

Ook al hebben ze op sommige onderwerpen een punt, er komt altijd wel weer een medestander die de hitlergroet brengt of, zoals in deze draad, zijn drek op kleine kinderen gooit.
Moet jij niet naar kutmuziek luisteren en YouTube F5'en?
richoliozondag 9 september 2018 @ 02:24
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:49 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Zie de linksbekken eens stoere woordjes gebruiken.

Ook rechtse bekken mogen dr mening geven. Daar hoef je niet automatisch het label 'schuimen' aangeven. Mja, als je je daardoor een grote jongen voelt en daardoor trots op jezelf in je spiegel kan kijken moet je dat vooral blijven doen. Voor mij kom je dan over als een zielig, kansloos figuur, maar goed dat is mijn visie weer.
Vies mad
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 02:26
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 02:24 schreef richolio het volgende:

[..]

Vies mad
Ik denk dat ik te hoog opgeleid ben om straattaal (?) te willen begrijpen. Heb je een Nederlandse vertaling met wat je nu bedoelt met 'Vies mad" en wat je dr nou mee wilt zeggen?
richoliozondag 9 september 2018 @ 02:53
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 02:26 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Ik denk dat ik te hoog opgeleid ben om straattaal (?) te willen begrijpen.
:')
richoliozondag 9 september 2018 @ 02:54
Als je echt hoogopgeleid was schreef je dat misschien goed
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 02:58
quote:
10s.gif Op zondag 9 september 2018 02:53 schreef richolio het volgende:

[..]

:')
Je vergeet nog een vraag te beantwoorden,
Lyrebirdzondag 9 september 2018 @ 03:47
Ze mogen blijven. Knap hoor.

Regels en wetten zijn voor sukkels.

Zullen we eens met zn allen proberen om dit jaar geen belasting te betalen?
WammesWaggelzondag 9 september 2018 @ 03:51
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 03:47 schreef Lyrebird het volgende:
Ze mogen blijven. Knap hoor.

Regels en wetten zijn voor sukkels.

Zullen we eens met zn allen proberen om dit jaar geen belasting te betalen?
Gewoon je verstoppen voor de belastinginspecteur, krijg je vanzelf kwijtschelding, vast.
Straatcommando.zondag 9 september 2018 @ 04:08
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 03:47 schreef Lyrebird het volgende:
Ze mogen blijven. Knap hoor.

Regels en wetten zijn voor sukkels.

Zullen we eens met zn allen proberen om dit jaar geen belasting te betalen?
De correcte vergelijking zou dan zijn dat jouw accountant geen belasting afdraagt maar jij zélf naar de cel moet. Dit is een belachelijke situatie, maar je kan gewoon niet over de rug van twee kinderen een punt maken.

Take your loss en ga als overheid en regering kijken hoe je deze situatie in de toekomst kan voorkomen. Zoals het er nu naar uitziet kan een andere moeder bijvoorbeeld precies hetzelfde spelletje spelen zodat we over een jaar of 10 met dezelfde situatie zitten. Wat dan?
Lyrebirdzondag 9 september 2018 @ 04:32
Eens.

Enfin. Deze zaak laat zien dat je onze overheid niet met het asielstelsel kunt vertrouwen. Men laat zich dwingen door de waan van de dag.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lyrebird op 09-09-2018 06:39:14 ]
MadameMosselzondag 9 september 2018 @ 08:04
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 04:32 schreef Lyrebird het volgende:
Eens.

Enfin. Deze zaak laat zien dat je onze overheid niet met het asielstelsel kunt vertrouwen. Men laat zich dwingen door de waan van de dag.
Helemaal mee eens,als je maar hard genoeg schreeuwt en zeikt passen ze het wel aan,dat is nu het signaal, zag het volgende gezinnetje alweer langs komen op Facebook.
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 08:17
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:55 schreef Ven1972 het volgende:
Heel heftig hoor, maar is er dan een mogelijkheid dat een pleeggezin Howick en Lili kunnen adopteren als hun eigen kinderen? Nu zijn ze nog in voogdij van een voogd-bureau. Dan kunnen ze als ze allebei 18 jaar zijn toch neutraliseren tot Nederlander, want ze voelen meer Nederlands dan Armeens. Daarom heb je ook geen gezeur en vieze spelletjes meer nodig over 2 kinderen te gaan. '

Mensen, ik snap jullie reacties wel. Echter heeft staatssecretaris besloten dat Howick en Lili in Nederland mogen blijven, waardoor eerder hield hij de poot stijf om ze alsnog uit te zetten en in het vliegtuig zetten om naar Armenië te gaan. Ze zijn allebei wel in Rusland geboren, in 2007 kwamen ze dan naar Nederland om asiel proberen aan te vragen zonder succes. In ieder geval speelde er veel meer dan de redenen dat ze toch moesten uitgezet worden zoals: goede school, opvanghuis en etc. Howick en Lili spreken echter vloeiend Nederlands, maar echt geen Armeens. Ik denk met name dat de reden is dat ze meer gewend zijn aan Nederlands leven hier in onze kleine kikkerlandje. Howick en Lili kennen veel mensen in Nederland waarmee ze dagelijks omgaan, zowel in Amersfoort of Wijchen.

Gisteren werd Harbers onder druk gezet van coalitiepartijen om af te wijken van regels die te maken heeft met asiel, om af te zien van uitzetting van Howick en Lili. Dat deed hij uit vele overwegingen die hij zelf heeft gemaakt om toch uitzondering te maken voor die 2 kinderen. Vrijdag wees de rechter toch verzoek van de advocaat van Lili en Howick af om toch te blijven, zodat de rechter vond dat zijn redenen onvoldoende was voor Howick en Lili om in Nederland te kunnen blijven. Dus zijn wij allemaal in Nederland erg verdeeld over hoe we over Lili en Howick denken over uitzetting of aanblijven, want asielprocedures zijn heel ingewikkeld, duren meestal erg lang om een oordeel hier over te geven. Iedere rechter kent zijn of haar eigen verantwoording voor een vonnis uit te spreken in kader van de wet die voorschrijft, maar is meestal onpartijdig tegen over iedereen. Emoties spelen dan een grote rol hierin waarmee we omgaan in deze lange soap rondom Howick en Lili. Helaas kan het politiek niet alles winnen, maar ook een keertje verliezen in een zaak!
En aan het einde van de rit geven we mensen hier dus asiel, een status en gratis geld met als enige reden dat veel mensen, opgehitst door o.a. Omroep Max, het zielig vinden dat die kinderen naar een tehuis zouden moeten dat niet aan de westerse standaard voldoet.
Ik stel daarom voor dat we alle kinderen uit Armeense tehuizen naar Nederland halen, want als Lili en Howick daar geen leven hebben, hebben die andere kinderen het ook niet.

Alle andere argumenten snijden geen hout, dan zouden we elke verhuizing van minderjarigen moeten verbieden- terwijl we weten dat juist kinderen zich makkelijk aan nieuwe omstandigheden aanpassen.

Verder kloppen je "feiten" niet. De kinderen zijn wel degelijk in Armenië geboren. En aangezien hun moeder geen Nederlands sprak, zullen ze wel Armeens of Russisch hebben gesproken onderling en met Russisch kun je je in Armenië prima redden.
kawotskizondag 9 september 2018 @ 08:17
Ooit was er een eenmalig kinderpardon. Sindsdien is er niets ondernomen om dit te voorkomen. En dan te bedenken dat we het over een veilig land hebben. Zijn de vluchten naar Tbilisi en Yerevan al gestaakt? Je komt er niet levend meer vandaan.. :X
nixxxzondag 9 september 2018 @ 08:21
Het fijne van een rechtsstaat is juist dat deze zo fijn consequent en voorspelbaar is. Door dit soort politieke spelletjes en gevoeligheid voor de hardst schreeuwende personen en organisaties die het zielig vinden, ondermijn je wmb de rechtsstaat.
Glider76zondag 9 september 2018 @ 08:21
wat ik niet begrijp is dat moeders nu ook weer mag komen vanwege gezinshereniging.

Die kinderen zijn nog steeds vrij om naar Armenie te gaan om daar herenigt te worden met moeders.
T-Dzondag 9 september 2018 @ 08:24
Kunnen dan andere eerder uitgezette kinderen dan ook terug komen? Met name het meisje met de beugel.
MadameMosselzondag 9 september 2018 @ 08:25
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 08:17 schreef kawotski het volgende:
Ooit was er een eenmalig kinderpardon. Sindsdien is er niets ondernomen om dit te voorkomen. En dan te bedenken dat we het over een veilig land hebben. Zijn de vluchten naar Tbilisi en Yerevan al gestaakt? Je komt er niet levend meer vandaan.. :X
Zal mij echt helemaal niks verbazen als er weer een kinderpardon zal komen. En maar zeuren dat er niet genoeg betaalbare woningen zijn.
MadameMosselzondag 9 september 2018 @ 08:28
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 08:24 schreef T-D het volgende:
Kunnen dan andere eerder uitgezette kinderen dan ook terug komen? Met name het meisje met de beugel.
Ik ken het meisje met de beugel niet maar waar was toen de ophef? Zoals ik al eerder zei nu gaat iedereen, terecht, deze kans aangrijpen om ook te blijven. Echt zo een slecht signaal dit, ik kan het gewoon niet begrijpen.
#ANONIEMzondag 9 september 2018 @ 08:29
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 01:55 schreef Ven1972 het volgende:
Howick en Lili spreken echter vloeiend Nederlands, maar echt geen Armeens.
Die moeder spreekt amper Nederlands, pak er voor de grap eens een interview bij. Dat ontstijgt het "iek heel verdriet" niveau niet.

Denk je nou echt dat die kinderen al 10 jaar niet met hun moeder kunnen praten? Thuis is de voertaal gewoon Armeens. Allemaal zieligheid voor de bühne dat ze de taal niet zouden beheersen.
T-Dzondag 9 september 2018 @ 08:38
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:28 schreef MadameMossel het volgende:

[..]

Ik ken het meisje met de beugel niet maar waar was toen de ophef? Zoals ik al eerder zei nu gaat iedereen, terecht, deze kans aangrijpen om ook te blijven. Echt zo een slecht signaal dit, ik kan het gewoon niet begrijpen.
Ja geen idee, dat las ik in dat rapport over kinderen die uitgezet waren naar Armenië, het kind kreeg in Nederland een beugel maar werd uitgezet voordat die beugel eruit was met als gevolg dat ze nu dus nog met die beugel rondloopt. Voor deze twee kinderen was blijkbaar alles geregeld maar was nog niet genoeg. En nu krijgt moeders waarschijnlijk direct een sociale huurwoning, geld om die in te richten waarbij de gemeente andere maatstaven hanteert dan bij haar eigen inwoners en moeders krijgt waarschijnlijk een uitkering zonder dat daar iets tegenover staat. En dat arme kind in Armenië moet waarschijnlijk met die beugel rondlopen tot in de lengte der dagen. Hoe oneerlijk is dit.
Black_Baronzondag 9 september 2018 @ 08:46
Zie ik hier rechtse traantjes?
opgebaardezondag 9 september 2018 @ 08:52
quote:
99s.gif Op zondag 9 september 2018 08:29 schreef CrashO het volgende:

[..]

Die moeder spreekt amper Nederlands, pak er voor de grap eens een interview bij. Dat ontstijgt het "iek heel verdriet" niveau niet.

Denk je nou echt dat die kinderen al 10 jaar niet met hun moeder kunnen praten? Thuis is de voertaal gewoon Armeens. Allemaal zieligheid voor de bühne dat ze de taal niet zouden beheersen.
Ze kunnen het niet lezen en schrijven.
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 08:52
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:38 schreef T-D het volgende:
Hoe oneerlijk is dit.
Dat is denk ik de bottomline bij degenen die vinden dat ze weg moeten. Het is in heel veel opzichten oneerlijk dat zij wel mogen blijven en anderen wegmoeten, en ook ten opzichte van de Armeense kinderen die wel onder "mensonterende omstandigheden" moeten leven.
En ten opzichte van ieder ander die zijn gelijk niet bij de rechter kon halen.

Dit gaan die kinderen nog vaak te horen krijgen. Vermoedelijk ook dat ze dankbaarheid moeten tonen en zo.
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 08:52
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:52 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Ze kunnen het niet lezen en schrijven.
Dat leer je binnen een paar dagen als je het wel spreekt.
T-Dzondag 9 september 2018 @ 08:54
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:52 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat is denk ik de bottomline bij degenen die vinden dat ze weg moeten. Het is in heel veel opzichten oneerlijk dat zij wel mogen blijven en anderen wegmoeten, en ook ten opzichte van de Armeense kinderen die wel onder "mensonterende omstandigheden" moeten leven.
En ten opzichte van ieder ander die zijn gelijk niet bij de rechter kon halen.

Dit gaan die kinderen nog vaak te horen krijgen. Vermoedelijk ook dat ze dankbaarheid moeten tonen en zo.
Eigenlijk vind ik nog steeds dat ze gewoon terug moeten, dit is gewoon niet helemaal eerlijk gespeeld. Iets met een lijn trekken enzo
opgebaardezondag 9 september 2018 @ 08:55
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:52 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat leer je binnen een paar dagen als je het wel spreekt.
Interessant, een paar dagen en dat is niemand die in dit topic post zelf gelukt. Niemand. Niet eens een beetje in de buurt van die paar dagen.
Beathovenzondag 9 september 2018 @ 08:59
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 04:32 schreef Lyrebird het volgende:
Eens.

Enfin. Deze zaak laat zien dat je onze overheid niet met het asielstelsel kunt vertrouwen. Men laat zich dwingen door de waan van de dag.
Misschien moet je je zolderkamer maar naar de VS verhuizen.
De_Onnoembarezondag 9 september 2018 @ 09:02
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:52 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Ze kunnen het niet lezen en schrijven.
Vreemd genoeg is dat nooit een argument als men naar NL wil komen....
S95Sedanzondag 9 september 2018 @ 09:02
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:54 schreef T-D het volgende:

[..]

Eigenlijk vind ik nog steeds dat ze gewoon terug moeten, dit is gewoon niet helemaal eerlijk gespeeld. Iets met een lijn trekken enzo
De rechter heeft 9 keer uitspraak gedaan en 9 keer besloten dat ze weg moeten. Liegen, bedriegen en huilen moet je niet belonen met een verblijfsvergunning.

Maar blijkbaar geldt de wet niet meer ofzo.
De_Onnoembarezondag 9 september 2018 @ 09:04
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 03:47 schreef Lyrebird het volgende:
Ze mogen blijven. Knap hoor.

Regels en wetten zijn voor sukkels.

Zullen we eens met zn allen proberen om dit jaar geen belasting te betalen?
Dan krijg je na 1 dag een brief met "In naam der Koning".

Afijn, 1000 euro dat mama dit jaar nog ook in NL mag blijven want gezinshereniging en "mensenrechten" bla bla.
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 09:06
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:55 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Interessant, een paar dagen en dat is niemand die in dit topic post zelf gelukt. Niemand. Niet eens een beetje in de buurt van die paar dagen.
Nogal wiedes, niemand in dit topic spreekt die taal.
Als kinderen zelf met een geheimschrift aan de gang gaan, leren ze het gewoon zo razendsnel. Het principe van het Armeens is hetzelfde als voor Nederlands, Grieks Hebreeuws en Russisch (en runentekens): elk teken staat voor een klank. Als je de taal spreekt ken je de klanken dus kun je het teken dat erbij hoort leren. Zijn niet meer dan 50 tekens (inclusief interpunctie).
Je zal nog wel wat fouten maken in het schrijven maar lezen is geen probleem.
Als het Chinees was geweest had je een punt.
Bocajzondag 9 september 2018 @ 09:06
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:04 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Dan krijg je na 1 dag een brief met "In naam der Koning".

Afijn, 1000 euro dat mama dit jaar nog ook in NL mag blijven want gezinshereniging en "mensenrechten" bla bla.
Die is voor kerst weer in NL hoor! Zeker weten! O-)
Beathovenzondag 9 september 2018 @ 09:09
quote:
6s.gif Op zondag 9 september 2018 09:02 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

De rechter heeft 9 keer uitspraak gedaan en 9 keer besloten dat ze weg moeten. Liegen, bedriegen en huilen moet je niet belonen met een verblijfsvergunning.

Maar blijkbaar geldt de wet niet meer ofzo.
Als jij een kind bent dan maakt het niet of een volwassene namens jou een goed praatje of gelul uitslaat want je bent nog te jong om een stem te hebben en het zou gek zijn om op de woorden van je ouders te worden gepakt. Dat het wel of niet gebeurd is doet in zn geheel niet ter zake.
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 09:11
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:54 schreef T-D het volgende:

[..]

Eigenlijk vind ik nog steeds dat ze gewoon terug moeten, dit is gewoon niet helemaal eerlijk gespeeld. Iets met een lijn trekken enzo
Ik vind ook dat ze hier weg moeten. Ze hebben hier niks te zoeken.

Als die moeder in Armenië niet voor hun kan zorgen kan ze het hier ook niet maar daar zal ook wel weer een oplossing voor gevonden worden zodat zij weer terug mag komen omdat het wreed is als de kinderen zonder moeder moeten leven.
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 09:12
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:09 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Als jij een kind bent dan maakt het niet of een volwassene namens jou een goed praatje of gelul uitslaat want je bent nog te jong om een stem te hebben en het zou gek zijn om op de woorden van je ouders te worden gepakt. Dat het wel of niet gebeurd is doet in zn geheel niet ter zake.
Die kinderen liegen net zo hard mee. Hoewel ik vermoed dat heel wat volwassenen, waaronder hun moeder, hen daarin hebben gemanipuleerd.
Lord_Vetinarizondag 9 september 2018 @ 09:16
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:38 schreef T-D het volgende:

[..]

Ja geen idee, dat las ik in dat rapport over kinderen die uitgezet waren naar Armenië, het kind kreeg in Nederland een beugel maar werd uitgezet voordat die beugel eruit was met als gevolg dat ze nu dus nog met die beugel rondloopt. Voor deze twee kinderen was blijkbaar alles geregeld maar was nog niet genoeg. En nu krijgt moeders waarschijnlijk direct een sociale huurwoning, geld om die in te richten waarbij de gemeente andere maatstaven hanteert dan bij haar eigen inwoners en moeders krijgt waarschijnlijk een uitkering zonder dat daar iets tegenover staat. En dat arme kind in Armenië moet waarschijnlijk met die beugel rondlopen tot in de lengte der dagen. Hoe oneerlijk is dit.
Dus jij had deze twee arme kinderen willen uitzetten naar een land waar geen eens tandartsen zijn die een beugel kunnen verwijderen?
#ANONIEMzondag 9 september 2018 @ 09:17
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:16 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Dus jij had deze twee arme kinderen willen uitzetten naar een land waar geen eens tandartsen zijn die een beugel kunnen verwijderen?
Áls 9 rechters in 9 verschillende zaken zeggen dat ze daar heen moeten, dan ja. Het aan de laars lappen van een gerechtelijk bevel kan gewoon niet door de beugel.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 09-09-2018 09:19:35 ]
T-Dzondag 9 september 2018 @ 09:19
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:16 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Dus jij had deze twee arme kinderen willen uitzetten naar een land waar geen eens tandartsen zijn die een beugel kunnen verwijderen?
Ja.
Dat wordt met andere kinderen ook gewoon gedaan.
En ik vermoed dat voor deze twee het allemaal wat beter geregeld was om de terugkeer zo makkelijk mogelijk te maken. Ze hoefden niet in een gesloten uitzetcentrum te verblijven is al een mooi voorbeeld van dat beter geregeld.
Beathovenzondag 9 september 2018 @ 09:21
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:12 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Die kinderen liegen net zo hard mee. Hoewel ik vermoed dat heel wat volwassenen, waaronder hun moeder, hen daarin hebben gemanipuleerd.
Dat maakt dus niets uit. Kinderen zijn kneedbaar en zijn voor de wet geen volwassenen. Ze hebben er niet voor gekozen aan deze zaak mee te doen maar zijn gewoon de speelbal van de media. Als je in de hypothese knettergekke ouders hebt die jou bespelen als kind worden beide gevallen losgetrokken en apart bekeken.

Wat ik kwalijk vind is dat je door de mediashowcase nu groepen krijgt die deze twee voor altijd als leugenaars zien. Terwijl het gewoon kinderen zijn die als kinderen handelen.
Black_Baronzondag 9 september 2018 @ 09:30
Lijkt me een mooi moment om het kinderpardon uit te breiden.
De_Onnoembarezondag 9 september 2018 @ 09:31
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 09:30 schreef Black_Baron het volgende:
Lijkt me een mooi moment om het kinderpardon uit te breiden.
Heel goed. Op naar de 30 miljoen inwoners. Moet lukken voor 2050.
WheeledWarriorzondag 9 september 2018 @ 09:36
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:31 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Heel goed. Op naar de 30 miljoen inwoners. Moet lukken voor 2050.
Moeten we wel eerst Duitsland binnenvallen voor wat extra lebensraum.
Falcozondag 9 september 2018 @ 09:40
Manmanman, sommige users in dit topic...

WSXjCFd.png
Lord_Vetinarizondag 9 september 2018 @ 09:42
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:19 schreef T-D het volgende:

[..]

Ja.
Dat wordt met andere kinderen ook gewoon gedaan.
En ik vermoed dat voor deze twee het allemaal wat beter geregeld was om de terugkeer zo makkelijk mogelijk te maken. Ze hoefden niet in een gesloten uitzetcentrum te verblijven is al een mooi voorbeeld van dat beter geregeld.
Blijkbaar missen jullie mijn ietwat ironische punt; alle rechters hebben de caveat gemaakt dat de kinderen goed en degelijk opgevangen moesten kunnen worden. Nu komt iemand met het voorbeeld van get beugelmeisje, dat blijkbaar nog steeds met de beugel loopt die hier is geplaatst.

Het niet beschikbaar zijn van goede tandmedici valt m.i. wel onder een reden om te zeggen dat het welzijn van de kinderen daar niet verzekerd kan zijn en geeft dus voldoende rechtvaardiging om de uitzetting te stoppen.

Typisch gevalletje van ‘jezelf met je argumenten in je voet schieten’, heren. Armenië is blijkbaar toch niet zo’n heel erg goed land.
Beathovenzondag 9 september 2018 @ 09:47
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:31 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Heel goed. Op naar de 30 miljoen inwoners. Moet lukken voor 2050.
De wetenschap voorspelt toch al weinig goeds met betrekking tot de groeiende wereldpopulatie en de druk die op de planeet staat. Het klimaatakkoord is door de VS verworpen en er zijn voorspellingen dat de mensheid binnen nu en 100 jaar geleidelijk instort.

Laten we er dan iig maar wat leuks van maken met z'n allen.
opgebaardezondag 9 september 2018 @ 09:52
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:31 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Heel goed. Op naar de 30 miljoen inwoners. Moet lukken voor 2050.
Hoop het wel. Goed voor 'de economie'
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 09:54
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:16 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Dus jij had deze twee arme kinderen willen uitzetten naar een land waar geen eens tandartsen zijn die een beugel kunnen verwijderen?
Ze moeten naar Armenië, niet Molvanië :{w
deedeeteezondag 9 september 2018 @ 09:56
Moeder blij. Ze wil nu zo snel mogelijk naar Nederland om bij haar kinderen te zijn. Opname in de kliniek vanwege haar psychische problemen is opeens van de baan ? Of mogen we daar hier nu ook al voor gaan betalen ? :N
Black_Baronzondag 9 september 2018 @ 09:56
Als er iets slecht voor het welzijn van de kinderen is, dan is het dit wel. Die onzekerheid.
Blamage van de politiek.
Gesol met mensen.
galateazondag 9 september 2018 @ 09:57
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:42 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Blijkbaar missen jullie mijn ietwat ironische punt; alle rechters hebben de caveat gemaakt dat de kinderen goed en degelijk opgevangen moesten kunnen worden. Nu komt iemand met het voorbeeld van get beugelmeisje, dat blijkbaar nog steeds met de beugel loopt die hier is geplaatst.

Het niet beschikbaar zijn van goede tandmedici valt m.i. wel onder een reden om te zeggen dat het welzijn van de kinderen daar niet verzekerd kan zijn en geeft dus voldoende rechtvaardiging om de uitzetting te stoppen.

Typisch gevalletje van ‘jezelf met je argumenten in je voet schieten’, heren. Armenië is blijkbaar toch niet zo’n heel erg goed land.
Er zijn gewoon orthodontisten in Armenië hoor, data=gJ_jImv1mkIX0d8rr277i0P9glrLj5nIgdPkNlp8nFeM1PxY6kjVm-QXBUJ9afJv8t6GMsb26OjWfLtT1ObRPuOdKWyusEzMdxkEmlrRQhbiUjEbM1kYI4wPQt1idGm-8eZzGy-A52MrmFPI6QyrnLLTF4iWA64IBB3ZOo-H8eBdvCQY_-CmKinTR39WLmgz8KZSHsfy9UU1oDrG4kfJIOTnWMtHQceym4489ZIUkS9bPugt_52fNcsv8GNC5MmyTQ2pXqLy97LyLU4JyfavZ7w1lRF9Dp2_lnMg1TucRbsj5dGuFs_NkASmGi2M969RulnVuJX4vgDQryPtASKta-LJ2qVgzu5OlOpiy_y3cXCxp8M4WowjSRniZw0zyYzXQZHQxODY2UhvzzTBry499Sbtp35XLYQSFzb8WqVEpLhvHObrf_0YANPMNNA
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 09:57
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:21 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Dat maakt dus niets uit. Kinderen zijn kneedbaar en zijn voor de wet geen volwassenen. Ze hebben er niet voor gekozen aan deze zaak mee te doen maar zijn gewoon de speelbal van de media. Als je in de hypothese knettergekke ouders hebt die jou bespelen als kind worden beide gevallen losgetrokken en apart bekeken.

Wat ik kwalijk vind is dat je door de mediashowcase nu groepen krijgt die deze twee voor altijd als leugenaars zien. Terwijl het gewoon kinderen zijn die als kinderen handelen.
Die kinderen zijn oud genoeg om nu te beseffen dat liegen en dreinen helpt om je zin door te drammen.
Dat gaat gewoon niet meer goedkomen. Alleen al daarom zou uitzetting beter zijn geweest.
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 09:59
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 09:57 schreef galatea het volgende:

[..]

Er zijn gewoon orthodontisten in Armenië hoor, [ afbeelding ]
Het grote verschil zal wel zijn dat het niet gratis is voor kinderen.
Beathovenzondag 9 september 2018 @ 10:04
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:57 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Die kinderen zijn oud genoeg om nu te beseffen dat liegen en dreinen helpt om je zin door te drammen.
Dat gaat gewoon niet meer goedkomen. Alleen al daarom zou uitzetting beter zijn geweest.
De wetten van democratische landen spreken je tegen. Als je het anders wil zien moet je maar voor het voor de wet gelijkstellen van kinderen en volwassenen op de barricades.

Ben alleen bang dat je daar alleen staat.
Lord_Vetinarizondag 9 september 2018 @ 10:06
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 09:57 schreef galatea het volgende:

[..]

Er zijn gewoon orthodontisten in Armenië hoor, [ afbeelding ]
Dan zal dat meisje haar beugel inmiddels ook wel verwijderd zijn, denk je niet? Waarmee ook dat argument van tafel kan.
Qarradzondag 9 september 2018 @ 10:06
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:55 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Interessant, een paar dagen en dat is niemand die in dit topic post zelf gelukt. Niemand. Niet eens een beetje in de buurt van die paar dagen.
Sorry, maar een normaal begaafd kind leert inderdaad een alfabet in een paar dagen, zelfs als het de taal niet spreekt. Op de middelbare school kregen wij één dag de tijd voor het Griekse alfabet, no problemo. Armeens is daarnaast een heel goed ontworpen en logisch alfabet.

Dus ja, dat lezen en schrijven zouden ze binnen een paar dagen onder de knie hebben gehad, helemaal omdat ze echt wel een woordje Armeens spreken.

Ik heb hier twee half Armeense kinderen van hun leeftijd die het Armeense alfabet binnen enkele dagen hebben geleerd op hun cursus.
T-Dzondag 9 september 2018 @ 10:07
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:42 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Blijkbaar missen jullie mijn ietwat ironische punt; alle rechters hebben de caveat gemaakt dat de kinderen goed en degelijk opgevangen moesten kunnen worden. Nu komt iemand met het voorbeeld van get beugelmeisje, dat blijkbaar nog steeds met de beugel loopt die hier is geplaatst.

Het niet beschikbaar zijn van goede tandmedici valt m.i. wel onder een reden om te zeggen dat het welzijn van de kinderen daar niet verzekerd kan zijn en geeft dus voldoende rechtvaardiging om de uitzetting te stoppen.

Typisch gevalletje van ‘jezelf met je argumenten in je voet schieten’, heren. Armenië is blijkbaar toch niet zo’n heel erg goed land.
Euh de ouders van beugelmeisje hebben daar geen geld voor.
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 10:07
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 10:04 schreef Beathoven het volgende:

[..]

De wetten van democratische landen spreken je tegen. Als je het anders wil zien moet je maar voor het voor de wet gelijkstellen van kinderen en volwassenen op de barricades.

Ben alleen bang dat je daar alleen staat.
Ik denk niet dat jij begrijpt hoe kinderen iets leren.

En natuurlijk gaan ze het als volwassenen moeilijk krijgen als ze het dan ook proberen. Daarom: terug naar Armenië.
galateazondag 9 september 2018 @ 10:07
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:59 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het grote verschil zal wel zijn dat het niet gratis is voor kinderen.
Dat klopt en dat zal in bijna overal ter wereld zo zijn. Ik vind deze scheiding tussen arm en rijk ook afschuwelijk. Maar dat betekent dus niet dat Armenië zo'n achtergesteld land is las men wil laten lijken.
Qarradzondag 9 september 2018 @ 10:10
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:16 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Dus jij had deze twee arme kinderen willen uitzetten naar een land waar geen eens tandartsen zijn die een beugel kunnen verwijderen?
Mijn ex ging voor de betere behandelingen van zijn gebit naar Armenië. De tandartszorg is er -als je geld hebt- beter dan hier. :D

Dit staat verder lo van mijn standpunt dat ik vind dat deze twee kinderen hier terecht mogen blijven. Helaas hebben de mensen om hen heen alles aan de zielige standaard onwaarheden lopen spuien.
Beathovenzondag 9 september 2018 @ 10:11
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 10:07 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik denk niet dat jij begrijpt hoe kinderen iets leren.
Projecteer je inzichten op het beleid en laat kinderen voor de wet gelijkstellen aan volwassenen zou ik zeggen.
Moneyfornothing1zondag 9 september 2018 @ 10:12
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:42 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Blijkbaar missen jullie mijn ietwat ironische punt; alle rechters hebben de caveat gemaakt dat de kinderen goed en degelijk opgevangen moesten kunnen worden. Nu komt iemand met het voorbeeld van get beugelmeisje, dat blijkbaar nog steeds met de beugel loopt die hier is geplaatst.

Het niet beschikbaar zijn van goede tandmedici valt m.i. wel onder een reden om te zeggen dat het welzijn van de kinderen daar niet verzekerd kan zijn en geeft dus voldoende rechtvaardiging om de uitzetting te stoppen.

Typisch gevalletje van ‘jezelf met je argumenten in je voet schieten’, heren. Armenië is blijkbaar toch niet zo’n heel erg goed land.
Of de kinderen die niet naar school kunnen, of de kinderen die moeten werken om bij te dragen aan inkomen voor het gezin en daardoor niet altijd naar school kunnen, geen geld voor normaal eten omdat er te weinig verdiend wordt... zo'n top land is het niet. Kinderen zijn er de dupe van.
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 10:13
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 10:07 schreef galatea het volgende:

[..]

Dat klopt en dat zal in bijna overal ter wereld zo zijn. Ik vind deze scheiding tussen arm en rijk ook afschuwelijk. Maar dat betekent dus niet dat Armenië zo'n achtergesteld land is las men wil laten lijken.
Ik herinner me reportages over armoe, o.a. van zigeuners maar ik dacht ook Afrika. Dan krijg je toestanden dat kinderen bewust "zielig" worden gehouden (lompen aan, ongewassen, etc) om meer geld bijeen te kunnen bedelen. Zou met beugelmeisje ook zo kunnen zijn, die "zieligheid" inzetten bij het bedelen om een verblijfsvergunning. Als je het verhelpt, is je kans verkeken.
Moneyfornothing1zondag 9 september 2018 @ 10:13
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 04:32 schreef Lyrebird het volgende:
Eens.

Enfin. Deze zaak laat zien dat je onze overheid niet met het asielstelsel kunt vertrouwen. Men laat zich dwingen door de waan van de dag.
Maar ik snap ook niet dat je kinderen wil sturen naar een land waar ze niks mee te maken hebben. Naar een vreemd land dus.
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 10:14
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 10:11 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Projecteer je inzichten op het beleid en laat kinderen voor de wet gelijkstellen aan volwassenen zou ik zeggen.
Waarom zou dat moeten?
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 10:15
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 10:13 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Maar ik snap ook niet dat je kinderen wil sturen naar een land waar ze niks mee te maken hebben. Naar een vreemd land dus.
Dus je wilt verbieden dat kinderen emigreren. En immigreren.
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 10:17
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:04 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Dan krijg je na 1 dag een brief met "In naam der Koning".

Afijn, 1000 euro dat mama dit jaar nog ook in NL mag blijven want gezinshereniging en "mensenrechten" bla bla.
Nah, dit jaar is al grotendeels om. Zou zomaar volgend jaar pas kunnen worden. Hetgeen ik hoop dat NIET gaat gebeuren. Dus ik hoop dat dit dit keer Nederland 10 jaar gaat procederen dat tegen te houden. Of in ieder geval dat het mens nooit de Nederlandse nationaliteit krijgt en/of permanente verblijfsvergunning. Tot dr kinderen volwassen zijn, daarna land uit.
WheeledWarriorzondag 9 september 2018 @ 10:19
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 10:17 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Nah, dit jaar is al grotendeels om. Zou zomaar volgend jaar pas kunnen worden. Hetgeen ik hoop dat NIET gaat gebeuren. Dus ik hoop dat dit dit keer Nederland 10 jaar gaat procederen dat tegen te houden. Of in ieder geval dat het mens nooit de Nederlandse nationaliteit krijgt en/of permanente verblijfsvergunning. Tot dr kinderen volwassen zijn, daarna land uit.
Die is volgende week alweer in Nederland hoor.
luxerobotszondag 9 september 2018 @ 10:22
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 10:19 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Die is volgende week alweer in Nederland hoor.
In Nieuwsuur werd al meegedeeld dat ze haar advocaat had gebeld om te kijken of zij ook naar Nederland kan komen.

En die kans lijkt me groot, kinderen hebben recht op gezinshereniging.

Dus moraal van dit verhaal? Ga zo lang tijdrekken als je kunt. Geef verkeerde informatie aan de IND, start steeds opnieuw procedures, laat je kinderen onderduiken en weglopen en dreig zelf met zelfmoord. Want dat wordt beloond.

Dat moet even zuur zijn voor alle anderen die wel teruggegaan zijn naar Armenië :')
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 10:24
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:42 schreef Lord_Vetinari het volgende:

Het niet beschikbaar zijn van goede tandmedici valt m.i. wel onder een reden om te zeggen dat het welzijn van de kinderen daar niet verzekerd kan zijn en geeft dus voldoende rechtvaardiging om de uitzetting te stoppen.
Nee, die beugel moet voor er overgegaan wordt tot uitzetting dan nog even verwijder worden.
T-Dzondag 9 september 2018 @ 10:28
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 10:13 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik herinner me reportages over armoe, o.a. van zigeuners maar ik dacht ook Afrika. Dan krijg je toestanden dat kinderen bewust "zielig" worden gehouden (lompen aan, ongewassen, etc) om meer geld bijeen te kunnen bedelen. Zou met beugelmeisje ook zo kunnen zijn, die "zieligheid" inzetten bij het bedelen om een verblijfsvergunning. Als je het verhelpt, is je kans verkeken.
Nee dat kind is al een paar jaar terug in Armenië, als ik dat rapport niet had gelezen had ik nooit iets geweten over de situatie van beugelmeisje.
Dvenzondag 9 september 2018 @ 10:28
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 10:22 schreef luxerobots het volgende:

[..]

In Nieuwsuur werd al meegedeeld dat ze haar advocaat had gebeld om te kijken of zij ook naar Nederland kan komen.

En die kans lijkt me groot, kinderen hebben recht op gezinshereniging.

Dus moraal van dit verhaal? Ga zo lang tijdrekken als je kunt. Geef verkeerde informatie aan de IND, start steeds opnieuw procedures, laat je kinderen onderduiken en weglopen en dreig zelf met zelfmoord. Want dat wordt beloond.

Dat moet even zuur zijn voor alle anderen die wel teruggegaan zijn naar Armenië :')
Dat moraal werkt niet echt voor de 10.000 personen die wel weg moeten. Maar je laat het wel klinken alsof je er verstand van hebt. Gefeliciteerd.
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 10:31
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 10:22 schreef luxerobots het volgende:
Dat moet even zuur zijn voor alle anderen die wel teruggegaan zijn naar Armenië :')
Vooral dit vind ik pijnlijk.

Ik heb dat rapport van Defence voor Children gelezen en daar wordt je niet vrolijk van. Dat zijn kinderen in dezelfde situatie van Lili en Howick, alleen hadden die geen moeder die 10 jaar lang heeft geprocedeerd of de pech dat ze wat minder mediageniek waren. Die zitten daar dus nog, terwijl dat kutwijf van een moeder straks terug mag omdat meneer de staatssecretaris onder druk van de media en politiek gezwicht is en 9 gerechelijke instanties in hun oordeel heeft gepasseerd :(

En andere uitgewezen personen, die wel braaf zijn geweest die moeten dus in Armenie blijven. Die mogen ook niet terugkomen, maar dat t*fuswijf van een moeder van Lili en Howick wel.
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 10:42
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:56 schreef deedeetee het volgende:
Moeder blij. Ze wil nu zo snel mogelijk naar Nederland om bij haar kinderen te zijn. Opname in de kliniek vanwege haar psychische problemen is opeens van de baan ? Of mogen we daar hier nu ook al voor gaan betalen ? :N
Daar mag de Nederlander uiteraard voor betalen. Net als voor dr huisvesting, bijstandsuitkering, zorg- en huurtoeslag, kindertoeslag en wat nog meer gratis is voor de 'jij bent welkom!' import-Nederlanders.
ToTzondag 9 september 2018 @ 10:51
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:56 schreef deedeetee het volgende:
Moeder blij. Ze wil nu zo snel mogelijk naar Nederland om bij haar kinderen te zijn. Opname in de kliniek vanwege haar psychische problemen is opeens van de baan ? Of mogen we daar hier nu ook al voor gaan betalen ? :N
_O- Wat een verrassing! :')
Odaibazondag 9 september 2018 @ 10:55
Moeder heeft niets meer te zoeken in Nederland. Mag wat mij betreft daar blijven.
ToTzondag 9 september 2018 @ 11:13
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 10:55 schreef Odaiba het volgende:
Moeder heeft niets meer te zoeken in Nederland. Mag wat mij betreft daar blijven.
:'( Ja maar gezinshereniging! :'( Think of the children! :'(

Ze zullen ongetwijfeld wel recht hebben op dat hun moeder bij hen komt wonen. Een gezin kun je niet uit elkaar rukken, bla bla bla.
Wat een overwinning voor haar, bah!
Ringozondag 9 september 2018 @ 11:24
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 10:32 schreef Kamelenteen het volgende:
Betrouwbaar.. man, die is net als Defence for Children hartstikke bevooroordeeld.
Ja man, hij heeft alleen maar oog voor de belangen van het kind! En wie komt er op voor de zich bont en blauw betalende vroegvolwassen vinexburger? Nou?
Twiitchzondag 9 september 2018 @ 11:37
https://www.defenceforchi(...)nderen-ik-blijf-hier

Nou, succes ermee hé.
kawotskizondag 9 september 2018 @ 11:40
We raken een beetje door de argumenten heen, blijkbaar is het tegenwoordig dus mensonwaardig om iemand terug te sturen naar een veilig land waar we zelf op vakantie gaan.

Dit land is af. Ik kan zo duizend mensen vinden die zweepslagen of jarenlang gevangenisstraf krijgen voor het simpele feit dat ze een biertje hebben gedronken of iemand van hetzelfde geslacht hebben gekust. Haal die mensen hierheen. De mensen die zich zo druk maken om de 2 kids die niets mankeert maar het ook aan niets ontbreekt en zal ontbreken diezelfde mensen interesseren zich niet voor die mensen. Het is gewoon triest.
theunderdogzondag 9 september 2018 @ 11:44
in principe ben ik wel voor een kinderpardon, het probleem is alleen: hoe voorkom je dat dat een aanzuigende werking gaat hebben.
kawotskizondag 9 september 2018 @ 11:45
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 11:44 schreef theunderdog het volgende:
in principe ben ik wel voor een kinderpardon, het probleem is alleen: hoe voorkom je dat dat een aanzuigende werking gaat hebben.
Er was en is een kinderpardon, het resultaat is dus inderdaad een aanzuigende werking.
theunderdogzondag 9 september 2018 @ 11:49
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 11:45 schreef kawotski het volgende:

[..]

Er was en is een kinderpardon, het resultaat is dus inderdaad een aanzuigende werking.
Het kinderpardon werkt niet. Vooral omdat ons asielbeleid zodanig streng is dat het nauwelijks rekening houdt met kinderrechten.
kawotskizondag 9 september 2018 @ 11:53
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 11:49 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het kinderpardon werkt niet. Vooral omdat ons asielbeleid zodanig streng is dat het nauwelijks rekening houdt met kinderrechten.
Rechten? Moet je tegen de kinderen van expats zeggen. Ik kan er nog inkomen als het om onveilige landen gaat. De 'kinderrechten' hier gaan om luxe. Een farce tegenover de echte schrijnende gevallen.
Digi2zondag 9 september 2018 @ 11:53
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 11:49 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het kinderpardon werkt niet. Vooral omdat ons asielbeleid zodanig streng is dat het nauwelijks rekening houdt met kinderrechten.
Zolang het niet mogelijk is eindeloos procederen etc. te beeindigen zal dat ook wel zo blijven anders zet je de deur wijdopen naar kindermisbruik.
#ANONIEMzondag 9 september 2018 @ 11:54
quote:
Waarom staan dit soort lui op een pagina van een kinderpardon? Omdat hij bij aankomst in Nederland zei dat hij 12 was ipv 19 om meer kans te maken om te blijven? :')
206730c914bb0a12236e58338df9e876.png
theunderdogzondag 9 september 2018 @ 11:55
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 11:53 schreef kawotski het volgende:

[..]

Rechten? Moet je tegen de kinderen van expats zeggen. Ik kan er nog inkomen als het om onveilige landen gaat. De 'kinderrechten' hier gaan om luxe. Een farce tegenover de echte schrijnende gevallen.
Wat een onzin. Deze kinderen zijn hier geworteld. Het is dus meer dan terecht dat ze hier mogen blijven.
kawotskizondag 9 september 2018 @ 11:57
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 11:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Wat een onzin. Deze kinderen zijn hier geworteld. Het is dus meer dan terecht dat ze hier mogen blijven.
Dat is nog meer onzin. Volgens jou zijn ze dus afhankelijk van Nederland. Homesick dus als argument. Hopelijk krijgen ze geen Erasmusbeurs want ze gaan hard falen over de grens.
Digi2zondag 9 september 2018 @ 11:57
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 11:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Wat een onzin. Deze kinderen zijn hier geworteld. Het is dus meer dan terecht dat ze hier mogen blijven.
Die kinderen zijn geworteld, na tig x verhuist te zijn en continu in onzekerheid te leven :{
theunderdogzondag 9 september 2018 @ 12:04
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 11:57 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Die kinderen zijn geworteld, na tig x verhuist te zijn en continu in onzekerheid te leven :{
Dat komt door de procedures. Juist daarom dienen ze hier te blijven.
Digi2zondag 9 september 2018 @ 12:08
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 12:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat komt door de procedures. Juist daarom dienen ze hier te blijven.
Daarom gaf ik al aan dat zolang dat niet veranderd vanwege welke oorzaken ook, er weinig kans is dat ze het kinderpardon wijzigen, anders wordt het dwijlen met de kraan open en zet je aan tot kindermisbruik. Het gaat trouwens ook om beroepsmogelijken die ervoor zorgen dat men lang blijkt te kunnen procederen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Digi2 op 09-09-2018 12:56:26 ]
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 12:53
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 10:28 schreef Dven het volgende:

[..]

Dat moraal werkt niet echt voor de 10.000 personen die wel weg moeten.
Aan deze twee is ook medegedeeld, 9x, dat ze wel weg moeten. Wat is het verschil?
Lunatiekzondag 9 september 2018 @ 12:55
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 11:57 schreef kawotski het volgende:

[..]

Dat is nog meer onzin. Volgens jou zijn ze dus afhankelijk van Nederland. Homesick dus als argument. Hopelijk krijgen ze geen Erasmusbeurs want ze gaan hard falen over de grens.
Eisen dat ze Nederland nooit mogen verlaten want dat kunnen ze niet aan blijkbaar.
Kamelenteenzondag 9 september 2018 @ 13:00
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 12:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat komt door de procedures. Juist daarom dienen ze hier te blijven.
Nee, juist daarom moeten die procedures verkort worden en het aantal procedures dat gevoerd kan worden verminderd. En uitzetting sneller.
maan_manzondag 9 september 2018 @ 13:01
quote:
99s.gif Op zondag 9 september 2018 11:54 schreef CrashO het volgende:

[..]

Waarom staan dit soort lui op een pagina van een kinderpardon? Omdat hij bij aankomst in Nederland zei dat hij 12 was ipv 19 om meer kans te maken om te blijven? :')
[ afbeelding ]
Voor de volledigheid zouden ze bij iedereen een lijst moeten plaatsen van de gevoerde procedures en uitspraken. Maar dat past niet in hun straatje.
#ANONIEMzondag 9 september 2018 @ 13:01
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 10:42 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Daar mag de Nederlander uiteraard voor betalen. Net als voor dr huisvesting, bijstandsuitkering, zorg- en huurtoeslag, kindertoeslag en wat nog meer gratis is voor de 'jij bent welkom!' import-Nederlanders.
Zolang we ook 2 miljard doneren aan bedrijven als Shell maak ik me eerlijk gezegd hier weinig druk om
sjorsie1982zondag 9 september 2018 @ 13:02
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 11:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Wat een onzin. Deze kinderen zijn hier geworteld. Het is dus meer dan terecht dat ze hier mogen blijven.
Ik hoop niet dat ze dan ooit op vakantie gaan naar het buitenland.... dat overleven ze niet....
Beathovenzondag 9 september 2018 @ 13:03
quote:
99s.gif Op zondag 9 september 2018 11:54 schreef CrashO het volgende:

[..]

Waarom staan dit soort lui op een pagina van een kinderpardon? Omdat hij bij aankomst in Nederland zei dat hij 12 was ipv 19 om meer kans te maken om te blijven? :')
[ afbeelding ]
Die mag eraf
sjorsie1982zondag 9 september 2018 @ 13:03
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 13:01 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Zolang we ook 2 miljard doneren aan bedrijven als Shell maak ik me eerlijk gezegd hier weinig druk om
Geld boeit mij ook niet, maar meer de media aandacht.... Gisteren kon je niet eens meet het echte nieuws te horen krijgen.
Joppiezzondag 9 september 2018 @ 13:21
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 10:22 schreef luxerobots het volgende:

[..]

In Nieuwsuur werd al meegedeeld dat ze haar advocaat had gebeld om te kijken of zij ook naar Nederland kan komen.

En die kans lijkt me groot, kinderen hebben recht op gezinshereniging.

Dus moraal van dit verhaal? Ga zo lang tijdrekken als je kunt. Geef verkeerde informatie aan de IND, start steeds opnieuw procedures, laat je kinderen onderduiken en weglopen en dreig zelf met zelfmoord. Want dat wordt beloond.

Dat moet even zuur zijn voor alle anderen die wel teruggegaan zijn naar Armenië :')
Inderdaad. Dit was met uitstek een goede moment geweest voor een overheid om een signaal af te geven. Totaal verkeerd uitgepakt omdat ze, zoals ik al bang voor was, gezwicht zijn voor alle irrationale emotionele kots op sociale media en tv.

Uitgeprocedeerden kregen uit humanitaire overwegingen al recht op bijstand en bijna oneindig lang procederen. Als we dat gaan veranderen gaan al die boomknuffellaars ook weer lopen zeiken natuurlijk.
Physsiczondag 9 september 2018 @ 13:24
Ze hadden moeder destijds een inreisverbod moeten geven. Nadat Qarrad daar over begon snap ik eigenlijk niet dat ze dat niet hebben gedaan..
bloodymary1zondag 9 september 2018 @ 13:28
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 13:01 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Zolang we ook 2 miljard doneren aan bedrijven als Shell maak ik me eerlijk gezegd hier weinig druk om
Onzinnige redenatie. Aan beide moet een halt worden toegeroepen.
Digi2zondag 9 september 2018 @ 13:28
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 13:21 schreef Joppiez het volgende:

[..]

Uitgeprocedeerden kregen uit humanitaire overwegingen al recht op bijstand en bijna oneindig lang procederen. Als we dat gaan veranderen gaan al die boomknuffellaars ook weer lopen zeiken natuurlijk.
Waaraan ontlenen ze dan dat recht op bijstand want sinds de koppelswet van kracht is zou dat niet meer mogelijk moeten zijn.

quote:
Volgens de zogenaamde koppelingswet kan iemand alleen aanspraak maken op overheidsvoorzieningen en uitkeringen als diegene rechtmatig in Nederland verblijft. Deze koppelingswet heeft twee doelstellingen:

Het voorkomen dat illegale vreemdelingen overheidsvoorzieningen kunnen krijgen waardoor hun illegale verblijf kan worden voortgezet.
Het voorkomen dat illegalen een zo sterke rechtspositie opbouwen waardoor zij in feite onuitzetbaar zijn geworden.

De verblijfsstatus een vreemdeling wordt geregistreerd door de IND en wordt doorgegeven aan de gemeentelijke basisadministratie (GBA). Afhankelijk van de desbetreffende code bestaat er wel of geen recht op bepaalde overheidsvoorzieningen.

Een vreemdeling die niet rechtmatig in Nederland verblijft, wordt uitgesloten van bijvoorbeeld voorzieningen als huurtoeslag, AOW, WW, bijstand en kinderbijslag. De belastingdienst, het UWV of de SVB controleren in de GBA of een vreemdeling recht heeft op een bepaalde toeslag, uitkering of voorziening.
https://www.judex.nl/rech(...)ngen-en-uitkeringen/
marsanzondag 9 september 2018 @ 13:30
Voor die kinderen is t leuk en goed dat ze mogen blijven.
Hoop dat ze nu ook ff tot rust kunnen komen.

Wmb alleen de laatste keer dat zo een uitgeproceerde zaak door de publiciteit te zoeken zo gekeerd kan worden.
#ANONIEMzondag 9 september 2018 @ 13:31
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 13:28 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Onzinnige redenatie. Aan beide moet een halt worden toegeroepen.
Zijn wel meerdere dingen, om nou te gaan janken om een paar euro's

tis wat
Digi2zondag 9 september 2018 @ 13:32
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 13:30 schreef marsan het volgende:

Wmb alleen de laatste keer dat zo een uitgeproceerde zaak door de publiciteit te zoeken zo gekeerd kan worden.
Ja, want succes is niet voor herhaling vatbaar :')