quote:Op zondag 6 mei 2018 20:58 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat eten en drinken we vandaag #409 Acclimatiseren kun je leren.
Ja sorry OP rechtstreeks overgenomen van vorig topic. Zit op mobiel, dus kon niet veel.quote:Op zondag 6 mei 2018 21:22 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Koppel met reeks?fauwtje, sorry
Ah, Iwanius
Plaatje van een BBQ is toch wel ergens te vinden en te plaatsen ipv die Iwanius-openingspost?quote:Op zondag 6 mei 2018 22:05 schreef larry_flynt het volgende:
Ja sorry OP rechtstreeks overgenomen van vorig topic. Zit op mobiel, dus kon niet veel.
Geregeldquote:Op zondag 6 mei 2018 22:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Plaatje van een BBQ is toch wel ergens te vinden en te plaatsen ipv die Iwanius-openingspost?
Altijd. Vanmiddag niet want zat vol en die sigaar was ook op zijn einde en dan krijg je dus getoonde foto.quote:
Uitsmijter toch? Ik zie hele dooiers. Lekker hoor, uitsmijters met gesmolten kaas (en ham of spek) Eet het maar weinig.quote:Op maandag 7 mei 2018 09:30 schreef Iwanius het volgende:
.
Morgen trouwens
[ afbeelding ]
Tis maandagmorgen, voorbij mei vakantie en dus de meesten weer aan de slag en ik ook =
o.a. Champagne ( Blanc de blanc van Ruinart) i.c.m. een grote omelette met advocado en brood.
Dat is geen omelet, maar een dubbel gebakken spiegelei.quote:Op maandag 7 mei 2018 09:30 schreef Iwanius het volgende:
.
Morgen trouwens
[ afbeelding ]
. een grote omelette met advocado en brood.
gebakken of gekookt>?quote:
Extra kom bouillon? Oh heerlijk...quote:Op maandag 7 mei 2018 21:50 schreef Iwanius het volgende:
Avondeten
[ afbeelding ]
Mixed bowl met alle toebehoren en een extra kom bouillon met choi sam groenten.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Gin tonic nummer ..... en de pafferd. Tis tenslotte maandagavond.
Wat zijn dat voor pasteitjes?quote:Op maandag 7 mei 2018 18:14 schreef ChilllayD het volgende:
Eerder vandaag Surinaamse pasteitjes met sambal ketchup gemaakt en net 2 broodjes (on)gezond.
In jou geval wel, als culi kenner zou je toch het verschil moeten weten?quote:Op maandag 7 mei 2018 13:57 schreef Iwanius het volgende:
Boeit het in deze? Maak je er eventjes druk om dat het de juiste benaming heeft..
was net te laat.. toen maar broodje kroket van de FEBO misschien wel beterquote:Op maandag 7 mei 2018 22:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Big Tasty mocht alleen wel wat warmer.
Toe een ijsje.
Boeit het als je zoals in deze niet de juiste omschrijving erbij zet? Iedereen kan zien wat het is, iedereen weet waar het uit bestaat, Vergaat de wereld als je het niet de juiste naam geeft. Worden er mensen werkloos als je niet de juiste omschrijving neerzet. Gaan de Beurzen crashen als je het verbastert of anders benoemt?quote:Op maandag 7 mei 2018 22:21 schreef lighted het volgende:
In jou geval wel, als culi kenner zou je toch het verschil moeten weten?
Helemaal gelijk Iwanius.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 11:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Boeit het als je zoals in deze niet de juiste omschrijving erbij zet? Iedereen kan zien wat het is, iedereen weet waar het uit bestaat, Vergaat de wereld als je het niet de juiste naam geeft. Worden er mensen werkloos als je niet de juiste omschrijving neerzet. Gaan de Beurzen crashen als je het verbastert of anders benoemt?
Hout toch op met dat onzinnig, sikkeneurig en picky 'elitair" cul gedrag om niks alsof het in de basis iets uitmaakt. Alsof je zoveel minder bent als je zaken niet perfect weergeeft of omschrijft zoals het zou moeten zijn. Het is maar gvd gebakken eieren op een bord.
(vroege) Lunch
[ afbeelding ]
Tijdje niet meer genomen deze aloude combi van zalmtartaartje en o.a.champie
(Pommery) en dus opnieuw maar weer en smaakt allemaal prima.
magnetron of met een klontje boter in de panquote:Op dinsdag 8 mei 2018 16:44 schreef Karzai het volgende:
waren nog asperges over gister in de oven doen of magnetron?
bak ik er twee ribkarbonaadjes bij
de salted caramel variant vind ik erg lekker! Eindelijk iets met echt wat zoute karamelquote:Op dinsdag 8 mei 2018 18:43 schreef Amarantha het volgende:
[ afbeelding ]
En als avondeten spaghetti bolognese.
Voor de goede orde: Deze korte rant was niet tegen jou gericht ondanks de quote maar tegenquote:
Avondetenquote:Op maandag 7 mei 2018 12:46 schreef golfer het volgende:
Dat is geen omelet, maar een dubbel gebakken spiegelei.
Hier ook maar even danquote:Op dinsdag 8 mei 2018 21:32 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Relaxen met een goed biertje en sigaar.Tis tenslotte dinsdagavond.
Westmalle Triple, klassiekertje...quote:Op dinsdag 8 mei 2018 21:54 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Hier ook maar even dan
[ afbeelding ]
Wat moet je met een snackbar als je een Frietmeister 2000 kunt hebbenquote:
Ik vind van welquote:Op woensdag 9 mei 2018 08:53 schreef Karzai het volgende:
[..]
is dat lekker? ik heb ook zo'n blikje ligt al twee jaar in m'n keukenkastje
Waarom zijn het mongols?quote:Op woensdag 9 mei 2018 13:27 schreef de_boswachter het volgende:
Denk dat ik de BBQ hier op het balkon weer eens aansteek. Wel kut dat ik op de 1e verdieping van de 6 woon, telkens klachten van die mongols hierboven.
Omdat ze zeuren dat hun was naar rook stinkt, ze niet op het balkon kunnen zitten etc.quote:
Fijne houding heb je. Ik denk dat het eerder andersom is.quote:Op woensdag 9 mei 2018 13:31 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Omdat ze zeuren dat hun was naar rook stinkt, ze niet op het balkon kunnen zitten etc.
Ja dat had je toch kunnen weten toen je dat stinkkrot huurde? Kun je in NL ook vijf keer per jaar lekker BBQ'en Zeikers.
Ik woon hier het langstquote:Op woensdag 9 mei 2018 13:34 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Fijne houding heb je. Ik denk dat het eerder andersom is.
Open een topic over je VVE-regelement in WGRquote:
Wat is dat daar rechts beneden?quote:Op woensdag 9 mei 2018 14:19 schreef realAIVD het volgende:
Langs de Vietnamees gefietst en lekker een lunch meegenomen:
Bánh xèo met kip (krokante pannenkoek van rijstbloem) en fish lemongrass.
[ afbeelding ]
die 3 dingen in dat zwarte patatbakje?quote:
Feta dus.quote:
Misschien ligt het aan de licht, misschien aan iets anders: Maar ik vind dit een mooie foto als in kleursamenstelling. Vooral de kip steekt mooi af qua kleur (zwart bakje)quote:Op woensdag 9 mei 2018 14:19 schreef realAIVD het volgende:
Langs de Vietnamees gefietst en lekker een lunch meegenomen:
Bánh xèo met kip (krokante pannenkoek van rijstbloem) en fish lemongrass.
Die "kip" in dat zwarte bakje is vis, Iwa.quote:Op woensdag 9 mei 2018 17:50 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Misschien ligt het aan de licht, misschien aan iets anders: Maar ik vind dit een mooie foto als in kleursamenstelling. Vooral de kip steekt mooi af qua kleur (zwart bakje)
(vroeg) Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yup...weer die overheerlijke Gamba's in spicy saus met kousenband en witte rijst.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Maar weer eens dit ijsje bij mijn favoriete Italiaan.Altijd verkoelend en lekker.
Tot slot
[ afbeelding ]
Bakkie "pleur" met een sigaartje.Tis tenslotte woensdagnamiddag-avond.
Dank heren!....en dat allemaal slechts afgehaald en op m'n slecht belichte eetkamertafel gezet;quote:Op woensdag 9 mei 2018 18:09 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die "kip" in dat zwarte bakje is vis, Iwa.
Inderdaad kan deze foto zo in een menukaart.
Je kunt ze, net als jouw Vietnamees waarschijnlijk heeft gedaan, kant en klaar krijgen bij deze groothandel.quote:Op woensdag 9 mei 2018 18:32 schreef realAIVD het volgende:
Dank heren!....en dat allemaal slechts afgehaald en op m'n slecht belichte eetkamertafel gezet;
soms zit 't mee, haha (en dan was het ook nog eens superlekker! ;-) )
sommige foto's van jou mogen ook wel in een menukaart hoorquote:Op woensdag 9 mei 2018 17:50 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Misschien ligt het aan de licht, misschien aan iets anders: Maar ik vind dit een mooie foto als in kleursamenstelling. Vooral de kip steekt mooi af qua kleur (zwart bakje)
(vroeg) Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yup...weer die overheerlijke Gamba's in spicy saus met kousenband en witte rijst.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Maar weer eens dit ijsje bij mijn favoriete Italiaan.Altijd verkoelend en lekker.
Tot slot
[ afbeelding ]
Bakkie "pleur" met een sigaartje.Tis tenslotte woensdagnamiddag-avond.
Pot... ketel... besef je je dat je eigen gedrag wellicht reactie veroorzaakt?quote:Op dinsdag 8 mei 2018 11:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Boeit het als je zoals in deze niet de juiste omschrijving erbij zet? Iedereen kan zien wat het is, iedereen weet waar het uit bestaat, Vergaat de wereld als je het niet de juiste naam geeft. Worden er mensen werkloos als je niet de juiste omschrijving neerzet. Gaan de Beurzen crashen als je het verbastert of anders benoemt?
Hout toch op met dat onzinnig, sikkeneurig en picky 'elitair" cul gedrag om niks alsof het in de basis iets uitmaakt. Alsof je zoveel minder bent als je zaken niet perfect weergeeft of omschrijft zoals het zou moeten zijn. Het is maar gvd gebakken eieren op een bord.
(vroege) Lunch
[ afbeelding ]
Tijdje niet meer genomen deze aloude combi van zalmtartaartje en o.a.champie
(Pommery) en dus opnieuw maar weer en smaakt allemaal prima.
oooh, ja!!....jammer dat ze alleen aan de horeca leveren, ik zou er m'n vriezer wel mee vol willen gooien! Misschien een vragen of ze het bij amazing oriental niet in het assortiment op willen nemen :-)quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Je kunt ze, net als jouw Vietnamees waarschijnlijk heeft gedaan, kant en klaar krijgen bij deze groothandel.
pics van het bereidenquote:Op donderdag 10 mei 2018 12:59 schreef realAIVD het volgende:
[..]
oooh, ja!!....jammer dat ze alleen aan de horeca leveren, ik zou er m'n vriezer wel mee vol willen gooien! Misschien een vragen of ze het bij amazing oriental niet in het assortiment op willen nemen :-)
on topic:
nu aan de koffie,
vanavond ga ik me ws wagen aan het maken van Thaise viskoekjes,
al dan niet met een komkommersalade
Succes. Van kant-en-klare vispasta of zelfgemaakte? In dat laatste geval, van welke vis? Ik ben benieuwd. Ik doe alleen nog maar van kant-en-klare vispasta, want ooit slechts 1 keer gelukt om de structuur zelf goed te krijgen. (vispastaspam)quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:59 schreef realAIVD het volgende:
vanavond ga ik me ws wagen aan het maken van Thaise viskoekjes,
Tuurlijk!quote:
Ik ga er eigenlijk aan beginnen nav dit filmpje/recept: https://hot-thai-kitchen.com/fish-cakes/quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Succes. Van kant-en-klare vispasta of zelfgemaakte? In dat laatste geval, van welke vis? Ik ben benieuwd. Ik doe alleen nog maar van kant-en-klare vispasta, want ooit slechts 1 keer gelukt om de structuur zelf goed te krijgen. (vispastaspam)
Jaaa Heb tijdje geleden grote portie in de slowcooker gemaakt. En meerdere bakjes voor 2 ingevroren! Lekker makkelijke maaltijdquote:Op donderdag 10 mei 2018 17:46 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Oeh lekker! Dat heb ik al een tijd niet meer op!
Jij neemt je eigen eten (chocolade) mee naar een terrasje?quote:Op donderdag 10 mei 2018 10:28 schreef Iwanius het volgende:
(pre)Lunch
[ afbeelding ]
Oh ja, zo zag het eruit +/- 20 min.geleden deze Turkse daghap combo die opnieuw
top smaakte.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Tis Hemelvaartsdag dus wat gin-tonics wegwerken i.c.m. wat rookwaar en
witte chocolade voor de zoetigheid.
Altijd lekker op zijn tijd. Zelf bereidt of anders waar gegeten?quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Saoto soep met lekker wat rijst en 2 schepjes madame jeanette
Bij een Surinaams eethuisje in Beverwijk.quote:Op donderdag 10 mei 2018 19:39 schreef Iwanius het volgende:
Altijd lekker op zijn tijd. Zelf bereidt of anders waar gegeten?
Nou, daar zijn ze dan, de viskoekjes! ;-)quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:55 schreef RobinOok het volgende:
Inderdaad, de machine sowieso heeeeeel lang laten draaien ja. "Onnatuurlijk" lang. :-)
Ik ben ook benieuwd dus, maar dat zei ik al.
Je foto's doen het niet!quote:Op donderdag 10 mei 2018 20:59 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Nou, daar zijn ze dan, de viskoekjes! ;-)
Oordeel: erg lekker en voor herhaling vatbaar....maar ik heb ze natuurlijk nooit van vispasta gemaakt. En als ik jouw foto bekijk, denk ik dat die van jou toch wel een stuk beter zijn (zie laatste foto met een doorgesneden viskoekje....wel een mooie structuur, maar veel droger dan die van jou).
Anyway, fotoreportage:
wat te doen met een pangasiusfilet en een komkommer?
Nou dit...
eerst heb ik die pangasiusfilet met wat eigeel, wat suiker en anderhalve eetlepel patak mild curry paste in m'n hakmolen gegooid.
[ afbeelding ]
vervolgens heb ik het uiterste van die hakmolen gevraagd...ik heb 'm net zo lang laten draaien tot ie loeiheet werd (alles bij elkaar dus 3 a 4 minuten: het is een beetje een watje)
[ afbeelding ]
daarna heb ik de vispasta in een kom gedaan en er heel fijn gesneden haricot verts (ipv kousenband) en heel fijngesneden limoenblad door gedaan (geen thai of holy basil, had ik niet in huis)
[ afbeelding ]
vervolgens heb ik er met natte handen kleine koekjes van gevormd en die direct in een klein laagje olie gebakken.
[ afbeelding ]
en dan op het bord, met wat chilisaus en een komkommersalade met rode ui, die ik voor het hele viskoekjesgebeuren al bij elkaar had gesneden. Nog wat lente-ui en een rood pepertje erover, en klaar!
[ afbeelding ]
als laatste nog een fotootje met een doorgesneden viskoekje...
[ afbeelding ]
ze waren erg lekker, aan de smaak hoeft niets meer te gebeuren. Wel een klein beetje aan de droge kant, volgende keer ga ik ze op hoger vuur (nog) korter bakken, denk ik (en ik hou m'n ogen open voor de vispasta uit de toko, dat lijkt me ideaal, haha)
tynipic gebruikenquote:Op donderdag 10 mei 2018 21:38 schreef realAIVD het volgende:
serieus?
hmmm...ik kan ze hier allemaal zien...heb ze geupload via imgur.com, net als ik altijd doe.
iemand een suggestie hoe ik dit anders kan doen?
ik ken allen de fish lemongrass die ik gisteren postte...en dat is echt anders, dat is nog veel steviger! daar moet je echt op kauwen. :-Dquote:Op donderdag 10 mei 2018 21:45 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Interessante structuur inderdaad.
Leek het op de viskoekjes die je kent van de Thai?
Volgens mij iets nieuws/ van vandaag, dat imgur raar doet.quote:Op donderdag 10 mei 2018 21:38 schreef realAIVD het volgende:
serieus?
hmmm...ik kan ze hier allemaal zien...heb ze geupload via imgur.com, net als ik altijd doe.
iemand een suggestie hoe ik dit anders kan doen?
ik zet hem open. sorryquote:Op donderdag 10 mei 2018 21:53 schreef realAIVD het volgende:
Ik had bij het plaatsen problemen met 1 foto, maar die ded het uiteindelijk wel.
Jammer dat het niet wil met imgur,zal inderdaad wel een onwillige dag hebben.
anyway, met tinypic gaat het ook niet lukken, want ik kan de post niet meer aanpassen:
"Je kunt dit bericht niet meer wijzigen omdat een moderator de reactie gesloten heeft. (edit_message::msg_locked) "
(dus ik denk dat er naar gekeken wordt?)
ik ben in ieder geval even klaar met de dag, het was een leuk experiment en al met al best lekker!
Tinypic gooit de boel dicht omdat je die lemongrass vis op Fok! had geplaatst????quote:Op donderdag 10 mei 2018 21:53 schreef realAIVD het volgende:
Ik had bij het plaatsen problemen met 1 foto, maar die ded het uiteindelijk wel.
Jammer dat het niet wil met imgur,zal inderdaad wel een onwillige dag hebben.
anyway, met tinypic gaat het ook niet lukken, want ik kan de post niet meer aanpassen:
"Je kunt dit bericht niet meer wijzigen omdat een moderator de reactie gesloten heeft. (edit_message::msg_locked) "
(dus ik denk dat er naar gekeken wordt?)
ik ben in ieder geval even klaar met de dag, het was een leuk experiment en al met al best lekker!
nee ik probeerde te editten. maar hij staat weer openquote:Op donderdag 10 mei 2018 23:25 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Tinypic gooit de boel dicht omdat je die lemongrass vis op Fok! had geplaatst????
nee dat gaat goed komen!quote:Op donderdag 10 mei 2018 23:47 schreef Sigaartje het volgende:
Oh ik schrok al, ik dacht daar gaan mijn CUL-topics die ik nog in gedachten heb.
Of Imgur is tijdelijk uit de lucht, kan, en anders uploaden in www.mijnalbum.nl en dan weet je zeker dat ze altijd te zien zijn. Of anders pak je tinypic of postimage.org. Hoe dan ook: Nu zijn ze inderdaad niet te zien.quote:Op donderdag 10 mei 2018 21:38 schreef realAIVD het volgende:
serieus?
hmmm...ik kan ze hier allemaal zien...heb ze geupload via imgur.com, net als ik altijd doe.
iemand een suggestie hoe ik dit anders kan doen?
Ah, dat is fijn! :-)quote:Op vrijdag 11 mei 2018 09:55 schreef kipje1234 het volgende:
foto's van de viskoekjes zijn hier (nu?) weer goed zichtbaar hoor
ziet er goed uit, al eet ik geen vis
OT: ontbijtje van yoghurt met appel en rozijntjes, rijstwafel met kaas en één met jam
Grieks eten is heerlijk.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 12:20 schreef mascara-klodder het volgende:
Mosselen op zijn Grieks (in een tomatensaus met veel kruiden en feta) met een pita en een wijntje.
Ik ga het eten hier zo erg missen
Of donderdag of vrijdag! In elk geval nog een klein weekje. Dit noemen wij shebekia.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:29 schreef realAIVD het volgende:
Ach ja, dat is woensdag al, he?
De koekjes zien er goed uit...volgens mij heb ik die wel eens gegeten!
Yup..ze doen het weer.quote:
Oesters en sashimi niet gegeten? Waarom niet? Welk commentaar verwachtte je?quote:Op vrijdag 11 mei 2018 22:06 schreef Maghrebijnse het volgende:
En nee, rauwe niet gegeten... voor ik commentaar krijg.
dit. Lekker!quote:Op vrijdag 11 mei 2018 22:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oesters en sashimi niet gegeten? Waarom niet? Welk commentaar verwachtte je?
Om 4u 'snachts?quote:Op zaterdag 12 mei 2018 04:21 schreef Iwanius het volgende:
Ziet er niet verkeerd uit als huismaal. Eet ze. En zie graag meer foto's van je dagelijkse hap aldaar. Ongeacht of je buiten de deur eet of laat bezorgen/meeneemt.
On topic
[ afbeelding ]
Voor het slapen gaan nog even wezen dimsummen.
Heb de afgelopen week echt genoten hier van het vele etenquote:
Wat is het?quote:Op zaterdag 12 mei 2018 11:09 schreef Sigaartje het volgende:
Heerlijke Antilliaanse lekkernij meegekregen naar huis.
[ afbeelding ]
Ga zo eten.
Geniet ervan MK!quote:Op zaterdag 12 mei 2018 10:37 schreef mascara-klodder het volgende:
Colaatje. Straks de laatste lunch op Rhodos
wat eerder op de avond. Was i.i.g lekker zo.quote:
Weet ik toen ik zelf in Japan was. En ik zie dat jij dus ook een "iwaniusje" doet (beetje door de stad banjeren en overal wat eten en drinken en verder de dag nemen zoals die is) Post gerust meer foto's vind het wel grappig. Doe dan ook foto's van die toko's waar je bent zodat je een beetje totaal beeld krijgt hoe het er zoal uitziet. Dank alvast.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 07:56 schreef Maikuuul het volgende:
Ontbijt bij een bekende franchise Yoshinoya. Vooral de manier hoe ze in Azie altijd die eitjes zo lekker laten lopen in een gerecht vind persoonlijk erg smakelijk.
Vandaag lekker door de stad struinen voor wat leukere maaltijden in van die kleinere yakitori tentjes
Het Japanse bier (Asahi en Sapporo) van de tap is echt heerlijk. Het schuim is een stuk steviger dan Nederlands bier
Hier ook. Tnx. Check-out was 11.30uur en ik word pas om 21.20uur opgehaald.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 12:04 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Geniet ervan MK!
Ik zit op een terras buiten. Zo heerlijk ontbijten/lunchen hier.
Lekker nog de hele dag. Vnv ook nog ergens eten dusquote:Op zaterdag 12 mei 2018 12:37 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Hier ook. Tnx. Check-out was 11.30uur en ik word pas om 21.20uur opgehaald.
Net een gyrosschotel besteld. Cola erbij.
Ja maar dag duurt wel lang zo hoor. Vannacht 3 uur kom ik op Schiphol aan en word ik gelukkig wel opgehaald.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 12:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lekker nog de hele dag. Vnv ook nog ergens eten dus
Ik heb net een salade met 'pikant' (zal wel niet zo zijn) gemarineerde gamba's en knoflook besteld.
Voor een magnetronmaaltijd vind ik het er wel redelijk uitzien.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 19:39 schreef Sicstus het volgende:
Een greep uit de nieuwe AH diepvriesmaaltijden van het Franse merk 'Picard': rundvlees met noedels!
[ afbeelding ]
Na 7,5 minuten op 720 watt:
[ afbeelding ]
Een minuutje laten staan, en dan de folie eraf:
[ afbeelding ]
De noedels zijn prima, de groenten vervullen hun functie, maar het vlees is de ster van deze show; de stukjes rundvlees hebben daadwerkerlijk een intense rundvleessmaak, dat deze waarschijnlijk door kunstmatige trucjes tot stand is gekomen zien we door de vingers voor de 4,99 die deze maaltijd heeft gekost.
Wat hebben we uiteindelijk gekregen? 37% groenten, 23% noedels, 20% rundvlees, en 20% water, sojasaus, zout, kruiden en andere meuk.
350 gram, 376 kcal.
Dat moet ook niet:quote:Op zaterdag 12 mei 2018 19:50 schreef Duveldrinker het volgende:
Na 3 bakjes zou ik nog niet vol zitten denk ik
Ziet er goed uit voor een magnetron maaltijd. Ze kunnen het echter voor het de magnetron in gaat wel mooi presenteren zeg. Boontjes bovenop, alles keurig. Volgens mij zit er meer werk in om dat goed te krijgen zo dan de rest.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 19:39 schreef Sicstus het volgende:
Een greep uit de nieuwe AH diepvriesmaaltijden van het Franse merk 'Picard': rundvlees met noedels!
[ afbeelding ]
Na 7,5 minuten op 720 watt:
[ afbeelding ]
Een minuutje laten staan, en dan de folie eraf:
[ afbeelding ]
De noedels zijn prima, de groenten vervullen hun functie, maar het vlees is de ster van deze show; de stukjes rundvlees hebben daadwerkerlijk een intense rundvleessmaak, dat deze waarschijnlijk door kunstmatige trucjes tot stand is gekomen zien we door de vingers voor de 4,99 die deze maaltijd heeft gekost.
Wat hebben we uiteindelijk gekregen? 37% groenten, 23% noedels, 20% rundvlees, en 20% water, sojasaus, zout, kruiden en andere meuk.
350 gram, 376 kcal.
Nou voor 80% ook niet.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 20:04 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Dat moet ook niet:
https://en.wikipedia.org/wiki/Hara_hachi_bun_me
Veltins is nog beter en cheaper.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 21:27 schreef Somberling het volgende:
Voor het eerst sinds jaren een paar blikken Bitburger (Bitte ein Bit!) bij de drankzaak. Wat heb ik al die jaren toch gedaan met dat Pitt Bier drinken.
Vanavond Chili con Carne die ik van mijn moeder heb gekregen. Moederskindje.
Veltins ken ik van naam maar nooit gedronken geloof ik.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 21:28 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Veltins is nog beter en cheaper.
Ik zit aan een whisky proeverij.
Duits bier is superieur.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 21:30 schreef Somberling het volgende:
[..]
Veltins ken ik van naam maar nooit gedronken geloof ik.
Proost! Ik ga weer de hele avond zuipen, heb ook een sixpack Heineken nog. Misschien post ik later vanavond een foto van de Chili con Carne.
Vind ik ook 😎quote:Op zaterdag 12 mei 2018 21:39 schreef hemarookworst het volgende:
Eerst had je bitburger bij ah en lidl. Maar nu zie ik ze niet meer. Ik drink nu toevallig Veltins, veel lekkerder dan al het algemeen verkrijgbare Nederlands pils en goedkoper ook.
Ik haal ze bij de Van Alsem in Den Haag. Met zo'n mooi Duits vlaggetje erop. Gebraut nach deutschem reinheitsgebot.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 21:39 schreef hemarookworst het volgende:
Eerst had je bitburger bij ah en lidl. Maar nu zie ik ze niet meer. Ik drink nu toevallig Veltins, veel lekkerder dan al het algemeen verkrijgbare Nederlands pils en goedkoper ook.
Veltins is wel oké idd.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 21:39 schreef hemarookworst het volgende:
Eerst had je bitburger bij ah en lidl. Maar nu zie ik ze niet meer. Ik drink nu toevallig Veltins, veel lekkerder dan al het algemeen verkrijgbare Nederlands pils en goedkoper ook.
Ziet er goed uit. Lijkt me eens te proberen als (nog) vrijgezel.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 19:39 schreef Sicstus het volgende:
Een greep uit de nieuwe AH diepvriesmaaltijden van het Franse merk 'Picard': rundvlees met noedels!
[ afbeelding ]
Na 7,5 minuten op 720 watt:
[ afbeelding ]
Een minuutje laten staan, en dan de folie eraf:
[ afbeelding ]
De noedels zijn prima, de groenten vervullen hun functie, maar het vlees is de ster van deze show; de stukjes rundvlees hebben daadwerkerlijk een intense rundvleessmaak, dat deze waarschijnlijk door kunstmatige trucjes tot stand is gekomen zien we door de vingers voor de 4,99 die deze maaltijd heeft gekost.
Wat hebben we uiteindelijk gekregen? 37% groenten, 23% noedels, 20% rundvlees, en 20% water, sojasaus, zout, kruiden en andere meuk.
350 gram, 376 kcal.
Eet je standaard 1200cal avondmaaltijden dan?quote:Op zaterdag 12 mei 2018 19:50 schreef Duveldrinker het volgende:
Na 3 bakjes zou ik nog niet vol zitten denk ik
Ja eigenlijk welquote:Op zaterdag 12 mei 2018 21:58 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Eet je standaard 1200cal avondmaaltijden dan?
Bak je het spek eerst uit voor het in de tostie gaat?quote:
Ik zie alleen borden, niks van de toko's/omgeving wat ik in mijn vorige post vroeg.quote:Op zondag 13 mei 2018 04:13 schreef Maikuuul het volgende:
Eerste portie ramen voor mijn vrouwelijke reisgenoot voor de komende 5 weken. In mijn posts zal ik haar Bo noemen.
[ afbeelding ]
Ik ging voor koude noodles met een sterke boullion/soep. De textuur was heerlijk stevig
[ afbeelding ]
De ramen en noodles vulden zo goed dat er geen ruimte meer was voor ander lekker eten.
Nog wat flinterdunne koekjes om de avond mee af te sluiten
[ afbeelding ]
Vandaag verder in deze leuke stad
alleen in nood zit vol met conserveringsmiddel teveel zoutquote:Op zaterdag 12 mei 2018 19:39 schreef Sicstus het volgende:
Een greep uit de nieuwe AH diepvriesmaaltijden van het Franse merk 'Picard': rundvlees met noedels!
[ afbeelding ]
Na 7,5 minuten op 720 watt:
[ afbeelding ]
Een minuutje laten staan, en dan de folie eraf:
[ afbeelding ]
De noedels zijn prima, de groenten vervullen hun functie, maar het vlees is de ster van deze show; de stukjes rundvlees hebben daadwerkelijk een intense rundvleessmaak, dat deze waarschijnlijk door kunstmatige trucjes tot stand is gekomen zien we door de vingers voor de 4,99 die deze maaltijd heeft gekost.
Wat hebben we uiteindelijk gekregen? 37% groenten, 23% noedels, 20% rundvlees, en 20% water, sojasaus, zout, kruiden en andere meuk.
350 gram, 376 kcal.
Is dat een eetbare sigaar?quote:Op zondag 13 mei 2018 12:14 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik zie alleen borden, niks van de toko's/omgeving wat ik in mijn vorige post vroeg.
Daarbij zijn je foto's weer gedraaid ( naar rechts)
Lunch
[ afbeelding ]
Pizza!
Opvolgend
[ afbeelding ]
2 lekkere champagne-cocktails i.c.m. een sigaartje. Tis tenslotte zondagmiddag.
Wat een lunch!quote:Op zondag 13 mei 2018 13:10 schreef Maghrebijnse het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 13 mei 2018 13:00 schreef Karzai het volgende:
[..]
alleen in nood zit vol met conserveringsmiddel teveel zout
Neequote:
quote:Op zondag 13 mei 2018 14:05 schreef Karzai het volgende:
[..]
Als we hier magnetron maaltijden gaan promoten haak ik af
Jij hoeft het niet te eten he? De topictitel "Wat eten en drinken we vandaag" moet je niet te letterlijk nemen. Er zou eigenlijk moeten staan "Wat eet en drink jij vandaag".quote:Op zondag 13 mei 2018 14:05 schreef Karzai het volgende:
[..]
Als we hier magnetron maaltijden gaan promoten haak ik af
Oesters, garnalen en wijn? Haram!quote:Op zondag 13 mei 2018 13:10 schreef Maghrebijnse het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Alle zeedieren die niet de vorm van een vis hebben zijn haram. Dieren die enkel in het water leven, kunnen gegeten worden. Vliegvissen, karpervissen, dolfijnen vallen ook onder deze categorie. Andere diersoorten zijn niet halal. Mossel, oester, kreeft en krab worden dan ook beschouwd als dieren die haram zijn. En je wijntje sowieso haram - Succes bij je ramadan volgende week!quote:Op zondag 13 mei 2018 14:31 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Sinds wanneer zijn garnalen en oesters haram?
oke dat is waarquote:Op zondag 13 mei 2018 14:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij hoeft het niet te eten he? De topictitel "Wat eten en drinken we vandaag" moet je niet te letterlijk nemen. Er zou eigenlijk moeten staan "Wat eet en drink jij vandaag".
Juist in dit topic wil ik lezen wat iedereen eet. Van banaan en magnetronmaaltijd tot salade en weet ik veel. Alles!
Dat zeggen jouw Minangkabause genen je zeker?quote:Op zondag 13 mei 2018 14:34 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Alle zeedieren die niet de vorm van een vis hebben zijn haram.
Neen hoor, dat is bij sjieten en hanafi wetschool zo. Als je een vers aanhaalt doe het dan goed. En wijntje was niet van mij.quote:Op zondag 13 mei 2018 14:34 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Alle zeedieren die niet de vorm van een vis hebben zijn haram. Dieren die enkel in het water leven, kunnen gegeten worden. Vliegvissen, karpervissen, dolfijnen vallen ook onder deze categorie. Andere diersoorten zijn niet halal. Mossel, oester, kreeft en krab worden dan ook beschouwd als dieren die haram zijn. En je wijntje sowieso haram - Succes bij je ramadan volgende week!
Ja hoor. Lekker haram allemaalquote:Op zondag 13 mei 2018 14:40 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Neen hoor, dat is bij sjieten en hanafi wetschool zo. Als je een vers aanhaalt doe het dan goed. En wijntje was niet van mij.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |