Wat is dat daar rechts beneden?quote:Op woensdag 9 mei 2018 14:19 schreef realAIVD het volgende:
Langs de Vietnamees gefietst en lekker een lunch meegenomen:
Bánh xèo met kip (krokante pannenkoek van rijstbloem) en fish lemongrass.
[ afbeelding ]
die 3 dingen in dat zwarte patatbakje?quote:
Feta dus.quote:
Misschien ligt het aan de licht, misschien aan iets anders: Maar ik vind dit een mooie foto als in kleursamenstelling. Vooral de kip steekt mooi af qua kleur (zwart bakje)quote:Op woensdag 9 mei 2018 14:19 schreef realAIVD het volgende:
Langs de Vietnamees gefietst en lekker een lunch meegenomen:
Bánh xèo met kip (krokante pannenkoek van rijstbloem) en fish lemongrass.
Die "kip" in dat zwarte bakje is vis, Iwa.quote:Op woensdag 9 mei 2018 17:50 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Misschien ligt het aan de licht, misschien aan iets anders: Maar ik vind dit een mooie foto als in kleursamenstelling. Vooral de kip steekt mooi af qua kleur (zwart bakje)
(vroeg) Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yup...weer die overheerlijke Gamba's in spicy saus met kousenband en witte rijst.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Maar weer eens dit ijsje bij mijn favoriete Italiaan.Altijd verkoelend en lekker.
Tot slot
[ afbeelding ]
Bakkie "pleur" met een sigaartje.Tis tenslotte woensdagnamiddag-avond.
Dank heren!....en dat allemaal slechts afgehaald en op m'n slecht belichte eetkamertafel gezet;quote:Op woensdag 9 mei 2018 18:09 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die "kip" in dat zwarte bakje is vis, Iwa.
Inderdaad kan deze foto zo in een menukaart.
Je kunt ze, net als jouw Vietnamees waarschijnlijk heeft gedaan, kant en klaar krijgen bij deze groothandel.quote:Op woensdag 9 mei 2018 18:32 schreef realAIVD het volgende:
Dank heren!....en dat allemaal slechts afgehaald en op m'n slecht belichte eetkamertafel gezet;
soms zit 't mee, haha (en dan was het ook nog eens superlekker! ;-) )
sommige foto's van jou mogen ook wel in een menukaart hoorquote:Op woensdag 9 mei 2018 17:50 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Misschien ligt het aan de licht, misschien aan iets anders: Maar ik vind dit een mooie foto als in kleursamenstelling. Vooral de kip steekt mooi af qua kleur (zwart bakje)
(vroeg) Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yup...weer die overheerlijke Gamba's in spicy saus met kousenband en witte rijst.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Maar weer eens dit ijsje bij mijn favoriete Italiaan.Altijd verkoelend en lekker.
Tot slot
[ afbeelding ]
Bakkie "pleur" met een sigaartje.Tis tenslotte woensdagnamiddag-avond.
Pot... ketel... besef je je dat je eigen gedrag wellicht reactie veroorzaakt?quote:Op dinsdag 8 mei 2018 11:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Boeit het als je zoals in deze niet de juiste omschrijving erbij zet? Iedereen kan zien wat het is, iedereen weet waar het uit bestaat, Vergaat de wereld als je het niet de juiste naam geeft. Worden er mensen werkloos als je niet de juiste omschrijving neerzet. Gaan de Beurzen crashen als je het verbastert of anders benoemt?
Hout toch op met dat onzinnig, sikkeneurig en picky 'elitair" cul gedrag om niks alsof het in de basis iets uitmaakt. Alsof je zoveel minder bent als je zaken niet perfect weergeeft of omschrijft zoals het zou moeten zijn. Het is maar gvd gebakken eieren op een bord.
(vroege) Lunch
[ afbeelding ]
Tijdje niet meer genomen deze aloude combi van zalmtartaartje en o.a.champie
(Pommery) en dus opnieuw maar weer en smaakt allemaal prima.
oooh, ja!!....jammer dat ze alleen aan de horeca leveren, ik zou er m'n vriezer wel mee vol willen gooien! Misschien een vragen of ze het bij amazing oriental niet in het assortiment op willen nemen :-)quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Je kunt ze, net als jouw Vietnamees waarschijnlijk heeft gedaan, kant en klaar krijgen bij deze groothandel.
pics van het bereidenquote:Op donderdag 10 mei 2018 12:59 schreef realAIVD het volgende:
[..]
oooh, ja!!....jammer dat ze alleen aan de horeca leveren, ik zou er m'n vriezer wel mee vol willen gooien! Misschien een vragen of ze het bij amazing oriental niet in het assortiment op willen nemen :-)
on topic:
nu aan de koffie,
vanavond ga ik me ws wagen aan het maken van Thaise viskoekjes,
al dan niet met een komkommersalade
Succes. Van kant-en-klare vispasta of zelfgemaakte? In dat laatste geval, van welke vis? Ik ben benieuwd. Ik doe alleen nog maar van kant-en-klare vispasta, want ooit slechts 1 keer gelukt om de structuur zelf goed te krijgen. (vispastaspam)quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:59 schreef realAIVD het volgende:
vanavond ga ik me ws wagen aan het maken van Thaise viskoekjes,
Tuurlijk!quote:
Ik ga er eigenlijk aan beginnen nav dit filmpje/recept: https://hot-thai-kitchen.com/fish-cakes/quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Succes. Van kant-en-klare vispasta of zelfgemaakte? In dat laatste geval, van welke vis? Ik ben benieuwd. Ik doe alleen nog maar van kant-en-klare vispasta, want ooit slechts 1 keer gelukt om de structuur zelf goed te krijgen. (vispastaspam)
Jaaa Heb tijdje geleden grote portie in de slowcooker gemaakt. En meerdere bakjes voor 2 ingevroren! Lekker makkelijke maaltijdquote:Op donderdag 10 mei 2018 17:46 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Oeh lekker! Dat heb ik al een tijd niet meer op!
Jij neemt je eigen eten (chocolade) mee naar een terrasje?quote:Op donderdag 10 mei 2018 10:28 schreef Iwanius het volgende:
(pre)Lunch
[ afbeelding ]
Oh ja, zo zag het eruit +/- 20 min.geleden deze Turkse daghap combo die opnieuw
top smaakte.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Tis Hemelvaartsdag dus wat gin-tonics wegwerken i.c.m. wat rookwaar en
witte chocolade voor de zoetigheid.
Altijd lekker op zijn tijd. Zelf bereidt of anders waar gegeten?quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Saoto soep met lekker wat rijst en 2 schepjes madame jeanette
Bij een Surinaams eethuisje in Beverwijk.quote:Op donderdag 10 mei 2018 19:39 schreef Iwanius het volgende:
Altijd lekker op zijn tijd. Zelf bereidt of anders waar gegeten?
Nou, daar zijn ze dan, de viskoekjes! ;-)quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:55 schreef RobinOok het volgende:
Inderdaad, de machine sowieso heeeeeel lang laten draaien ja. "Onnatuurlijk" lang. :-)
Ik ben ook benieuwd dus, maar dat zei ik al.
Je foto's doen het niet!quote:Op donderdag 10 mei 2018 20:59 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Nou, daar zijn ze dan, de viskoekjes! ;-)
Oordeel: erg lekker en voor herhaling vatbaar....maar ik heb ze natuurlijk nooit van vispasta gemaakt. En als ik jouw foto bekijk, denk ik dat die van jou toch wel een stuk beter zijn (zie laatste foto met een doorgesneden viskoekje....wel een mooie structuur, maar veel droger dan die van jou).
Anyway, fotoreportage:
wat te doen met een pangasiusfilet en een komkommer?
Nou dit...
eerst heb ik die pangasiusfilet met wat eigeel, wat suiker en anderhalve eetlepel patak mild curry paste in m'n hakmolen gegooid.
[ afbeelding ]
vervolgens heb ik het uiterste van die hakmolen gevraagd...ik heb 'm net zo lang laten draaien tot ie loeiheet werd (alles bij elkaar dus 3 a 4 minuten: het is een beetje een watje)
[ afbeelding ]
daarna heb ik de vispasta in een kom gedaan en er heel fijn gesneden haricot verts (ipv kousenband) en heel fijngesneden limoenblad door gedaan (geen thai of holy basil, had ik niet in huis)
[ afbeelding ]
vervolgens heb ik er met natte handen kleine koekjes van gevormd en die direct in een klein laagje olie gebakken.
[ afbeelding ]
en dan op het bord, met wat chilisaus en een komkommersalade met rode ui, die ik voor het hele viskoekjesgebeuren al bij elkaar had gesneden. Nog wat lente-ui en een rood pepertje erover, en klaar!
[ afbeelding ]
als laatste nog een fotootje met een doorgesneden viskoekje...
[ afbeelding ]
ze waren erg lekker, aan de smaak hoeft niets meer te gebeuren. Wel een klein beetje aan de droge kant, volgende keer ga ik ze op hoger vuur (nog) korter bakken, denk ik (en ik hou m'n ogen open voor de vispasta uit de toko, dat lijkt me ideaal, haha)
tynipic gebruikenquote:Op donderdag 10 mei 2018 21:38 schreef realAIVD het volgende:
serieus?
hmmm...ik kan ze hier allemaal zien...heb ze geupload via imgur.com, net als ik altijd doe.
iemand een suggestie hoe ik dit anders kan doen?
ik ken allen de fish lemongrass die ik gisteren postte...en dat is echt anders, dat is nog veel steviger! daar moet je echt op kauwen. :-Dquote:Op donderdag 10 mei 2018 21:45 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Interessante structuur inderdaad.
Leek het op de viskoekjes die je kent van de Thai?
Volgens mij iets nieuws/ van vandaag, dat imgur raar doet.quote:Op donderdag 10 mei 2018 21:38 schreef realAIVD het volgende:
serieus?
hmmm...ik kan ze hier allemaal zien...heb ze geupload via imgur.com, net als ik altijd doe.
iemand een suggestie hoe ik dit anders kan doen?
ik zet hem open. sorryquote:Op donderdag 10 mei 2018 21:53 schreef realAIVD het volgende:
Ik had bij het plaatsen problemen met 1 foto, maar die ded het uiteindelijk wel.
Jammer dat het niet wil met imgur,zal inderdaad wel een onwillige dag hebben.
anyway, met tinypic gaat het ook niet lukken, want ik kan de post niet meer aanpassen:
"Je kunt dit bericht niet meer wijzigen omdat een moderator de reactie gesloten heeft. (edit_message::msg_locked) "
(dus ik denk dat er naar gekeken wordt?)
ik ben in ieder geval even klaar met de dag, het was een leuk experiment en al met al best lekker!
Tinypic gooit de boel dicht omdat je die lemongrass vis op Fok! had geplaatst????quote:Op donderdag 10 mei 2018 21:53 schreef realAIVD het volgende:
Ik had bij het plaatsen problemen met 1 foto, maar die ded het uiteindelijk wel.
Jammer dat het niet wil met imgur,zal inderdaad wel een onwillige dag hebben.
anyway, met tinypic gaat het ook niet lukken, want ik kan de post niet meer aanpassen:
"Je kunt dit bericht niet meer wijzigen omdat een moderator de reactie gesloten heeft. (edit_message::msg_locked) "
(dus ik denk dat er naar gekeken wordt?)
ik ben in ieder geval even klaar met de dag, het was een leuk experiment en al met al best lekker!
nee ik probeerde te editten. maar hij staat weer openquote:Op donderdag 10 mei 2018 23:25 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Tinypic gooit de boel dicht omdat je die lemongrass vis op Fok! had geplaatst????
nee dat gaat goed komen!quote:Op donderdag 10 mei 2018 23:47 schreef Sigaartje het volgende:
Oh ik schrok al, ik dacht daar gaan mijn CUL-topics die ik nog in gedachten heb.
Of Imgur is tijdelijk uit de lucht, kan, en anders uploaden in www.mijnalbum.nl en dan weet je zeker dat ze altijd te zien zijn. Of anders pak je tinypic of postimage.org. Hoe dan ook: Nu zijn ze inderdaad niet te zien.quote:Op donderdag 10 mei 2018 21:38 schreef realAIVD het volgende:
serieus?
hmmm...ik kan ze hier allemaal zien...heb ze geupload via imgur.com, net als ik altijd doe.
iemand een suggestie hoe ik dit anders kan doen?
Ah, dat is fijn! :-)quote:Op vrijdag 11 mei 2018 09:55 schreef kipje1234 het volgende:
foto's van de viskoekjes zijn hier (nu?) weer goed zichtbaar hoor
ziet er goed uit, al eet ik geen vis
OT: ontbijtje van yoghurt met appel en rozijntjes, rijstwafel met kaas en één met jam
Grieks eten is heerlijk.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 12:20 schreef mascara-klodder het volgende:
Mosselen op zijn Grieks (in een tomatensaus met veel kruiden en feta) met een pita en een wijntje.
Ik ga het eten hier zo erg missen
Of donderdag of vrijdag! In elk geval nog een klein weekje. Dit noemen wij shebekia.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:29 schreef realAIVD het volgende:
Ach ja, dat is woensdag al, he?
De koekjes zien er goed uit...volgens mij heb ik die wel eens gegeten!
Yup..ze doen het weer.quote:
Oesters en sashimi niet gegeten? Waarom niet? Welk commentaar verwachtte je?quote:Op vrijdag 11 mei 2018 22:06 schreef Maghrebijnse het volgende:
En nee, rauwe niet gegeten... voor ik commentaar krijg.
dit. Lekker!quote:Op vrijdag 11 mei 2018 22:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oesters en sashimi niet gegeten? Waarom niet? Welk commentaar verwachtte je?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |