Ik vind het mooie broden trouwens. (en de reden dat het niet werkt is omdat FOK! is geblokkeerd door imgur).quote:Op maandag 7 mei 2018 16:52 schreef tetsuo-shima het volgende:
nou ja platte pannekoeken kan ik niet zeggen, maar ze zijn gewoon echt veel kleiner dan tijdens de workshop
dit was het resultaat:
https://imgur.com/a/Q08VEhI
de foto deed het niet, waarom weet ik niet, dus maar even een linkje
Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!quote:Op maandag 7 mei 2018 13:56 schreef tetsuo-shima het volgende:
Ik ben laatst bij levine geweest voor een workshop brood bakken en daar hebben we een vloerbrood met sesamzaad gemaakt welke echt heerlijk was. Nu heb ik thuis het recept ook al een paar keer geprobeerd. Maar de broden blijven zo klein. Ze zien er verder prachtig uit maar gewoon klein. Wat zou hiervan de reden kunnen zijn?
Navragen zegt dat we precies hetzelfde recept hebben gebruikt op de workshop maar daar waren de broden.veel groter.
Oh en edit 2. Het gist dat ik gebruikte was nieuw gekocht in de ah want na de eerste poging dacht ik dat het gist misschien wel dood was
wat zijn die roze blauwe broodjes?quote:Op maandag 7 mei 2018 17:43 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje .
Deze hadden jullie nog tegoed:
[ afbeelding ]
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
[ afbeelding ]
Kokos, macadamia en witte chocolade-broodjes. Waren voor de babyshower van mijn schoonzusje.quote:Op maandag 7 mei 2018 18:51 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
wat zijn die roze blauwe broodjes?
Deze zijn mooi. Ik heb vandaag ook een desembroodje gebakken, maar krijg nooit zo'n goede "oven spring" dus het ingesneden stuk wordt niet net zo mooi. Deze blijft redelijk vlak. De smaak en structuur wel prima, met vrij compact kruim.quote:Op zaterdag 9 juni 2018 19:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Stil hier
Vandaag weer desembroodjes gebakken met lijnzaad, sesam en havervlokken
[ afbeelding ]
ja voor mijn doen goed gelukt vond ik. Meestal bak ik gedrochten die ik hier niet laat zien.quote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:25 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Deze zijn mooi. Ik heb vandaag ook een desembroodje gebakken, maar krijg nooit zo'n goede "oven spring" dus het ingesneden stuk wordt niet net zo mooi. Deze blijft redelijk vlak. De smaak en structuur wel prima, met vrij compact kruim.
als de steen het probleem is ff naar de action een pizza steen van Jamie Oliver halen voor 8 euro ofzo. Ligt bij de BBQ spullenquote:Op maandag 7 mei 2018 17:43 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje .
Deze hadden jullie nog tegoed:
[ afbeelding ]
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
[ afbeelding ]
de geur vond ik al smerig tijdens het maken, het is niet mijn ding zeg maarquote:Op zaterdag 9 juni 2018 21:29 schreef Bleie het volgende:
Hmmm, lekker allemaal! Behalve het sodabrood, kennelijk. Nog nooit gehad.
Hier staan hamburgerbroodjes in de koelkast voor lange tweede rijs. Morgen afbakken, en s avonds opeten.
Oooh, die bollen zien er heerlijk uit .quote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef Goitske het volgende:
Ik heb vorig jaar ooit brood gebakken welke ik echt niet lekker vond. De structuur stond mij tegen
Gisteren een bakdag met een vriendin
-iers soda bread, mijn collega eet hem elke dag.. nou dat raad ik niet aan. Maja ik vind bananenbrood ook niet te eten dus zal wel aan mij liggen
[ afbeelding ]
Eerste x witte bollen, met wat tips en hulp van m'n vriendin en haar eigen recept heerlijke zachte witte bolletjes
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 10 juni 2018 00:00 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Oooh, die bollen zien er heerlijk uit .
Zou ik het recept mogen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sodabrood heeft niet zoveel tijd nodig. Ingrediënten bij elkaar gooien, vormen en in de oven doen is genoeg .quote:
klopt het is makkelijk te maken maar hier is het echt de container in gegaan. Ik vind het echt niet lekker. Maar ik ben een vrij moeilijke brood eterquote:Op zondag 10 juni 2018 08:41 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Sodabrood heeft niet zoveel tijd nodig. Ingrediënten bij elkaar gooien, vormen en in de oven doen is genoeg .
Sodabrood werkt met een reactie van een zuur (meestal karnemelk) op baking soda, het blijft een redelijk compact, wat zurig brood. Ik heb het in Ierland veel gegeten, ik ben wel een liefhebber ervan.
Ik ook. Ik eet alleen zelfgemaakt broodquote:Op zondag 10 juni 2018 08:43 schreef Goitske het volgende:
[..]
Maar ik ben een vrij moeilijke brood eter
nou dat is het bij mij niet. Van de bakker is ook goed.quote:Op zondag 10 juni 2018 08:45 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik ook. Ik eet alleen zelfgemaakt brood
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben allergisch voor sesam dus ik kan nergens brood kopen wegens contaminatie/kruisbesmetting. Dus toem ben ik zelf maar gaan bakken .quote:Op zondag 10 juni 2018 08:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
nou dat is het bij mij niet. Van de bakker is ook goed.
En gewoon lekkere broodjes
Maar bijv bananenbrood en soda brood gatver
conserveringsmiddelen gok ikquote:Op zondag 10 juni 2018 09:13 schreef bonke het volgende:
[ afbeelding ]
deze gemaakt met de dutch oven in de open haard
wat ik me afvraag is hoe bakkers hun brood een paar dagen vers kunnen houden
dit brood was na een dag eigenlijk niet lekker meer
Vet erin. Ik meng bij brood wat lang goed moet blijven altijd 3% margarine (bakkersformule) door het deeg.quote:Op zondag 10 juni 2018 09:13 schreef bonke het volgende:
[ afbeelding ]
deze gemaakt met de dutch oven in de open haard
wat ik me afvraag is hoe bakkers hun brood een paar dagen vers kunnen houden
dit brood was na een dag eigenlijk niet lekker meer
bij mij zit er roomboter in maar eigenlijk is dit brood dan nog alleen maar lekker als je hem dezelfde dag eetquote:Op zondag 10 juni 2018 09:28 schreef qltel het volgende:
[..]
Vet erin. Ik meng bij brood wat lang goed moet blijven altijd 3% margarine (bakkersformule) door het deeg.
quote:Op zondag 10 juni 2018 09:53 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]
Een Dutch oven, dat is toch gewoon een gietijzeren braadpan, of niet?
wauw hoe snijd je die plakjes zo netjesquote:Op zondag 10 juni 2018 09:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oeh wat een lekkere dingen komen er voorbij!
Die witte bolletjes zien er echt perfect uit!
En sodabread vind ik ook echt niet lekker
En Bleie wat zullen dat fotogenieke hamburgers worden!
[ afbeelding ]
Hier gelukkig niet allergisch voor sesam maar alsnog zelf gebakken
ooh wauw die zien er lekker uit!quote:Op zondag 10 juni 2018 09:53 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]
Hamburgerbroodjes voor vanavond.
Mooi brood Bonke! Een Dutch oven, dat is toch gewoon een gietijzeren braadpan, of niet?
Heb het ook ooit gemaakt uit nieuwsgierigheid. Maar echt een plakje was al lastig om weg te krijgen. Dus ik heb de rest meteen de vuilnisbak in gekieperd.quote:Op zondag 10 juni 2018 08:43 schreef Goitske het volgende:
[..]
klopt het is makkelijk te maken maar hier is het echt de container in gegaan. Ik vind het echt niet lekker. Maar ik ben een vrij moeilijke brood eter
Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwEquote:Op zondag 10 juni 2018 10:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
wauw hoe snijd je die plakjes zo netjes
ik heb deze daar moet het dan ook wel mee lukkenquote:Op zondag 10 juni 2018 15:08 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE
Die is echt geweldig!!
kan je met gemak nog een lijk in stukken zagen volgens mijquote:Op zondag 10 juni 2018 15:08 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE
Die is echt geweldig!!
Die is idd zo erg fijnquote:Op zondag 10 juni 2018 15:08 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE
Die is echt geweldig!!
quote:Op zondag 10 juni 2018 07:56 schreef Goitske het volgende:
[..]Dank! Dat opbollen, dat moet ik nog maar eens even zien maar ik denk dat ik ze zo ga maken . Alles in huis. (Gewone kristalsuiker, dat kan ook neem ik aan?)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
gewoon doenquote:Op maandag 11 juni 2018 10:59 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Dank! Dat opbollen, dat moet ik nog maar eens even zien maar ik denk dat ik ze zo ga maken . Alles in huis. (Gewone kristalsuiker, dat kan ook neem ik aan?)
het komt nog niet in de buurt van ui-kaasbroodjes. Voor mijn gevoel ging er toch veel ui doorheenquote:Op zondag 17 juni 2018 07:16 schreef bonke het volgende:
broodjes bakken kon je al zag ik
dus het is meer een smaak experiment
maar ze zien er lekker uit
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |