uniekhoornwaniusquote:Op donderdag 1 maart 2018 14:59 schreef uniekhoorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zag het vandaag bij toeval deze nieuwe "pizza" joint zodat er nu binnen een straal van de Meent pak'm beet 4-5 pizza gerelateerde zaken zijn gevestigd.
Avondeten
[ afbeelding ]
Yup..dinsdag en dus weer Gamba tijd met kousenband en een pittige saus
en witte rijst. Op de achtergrond sambal en een frisje.
quote:
Inderdaadquote:Op vrijdag 2 maart 2018 17:11 schreef Karzai het volgende:
[..]
ik had vanmiddag ook een frikandel heb je nodig met die kou
Lekkerbekkie en een Westmalle op zaterdagochtend.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:08 schreef Iwanius het volgende:
(vroege) Lunch
[ afbeelding ]
Maar weer eens dit heerlijk lekkerbekje met dit weer.
Opvolgend
[ afbeelding ]
En met dit weer maar weer eens bijpraten met een goede vrind onderwijl acclimatiserend. Tis tenslotte zaterdagochtend.
Lijkt wel tonijn.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Geroosterde boterham met rillettes en sriracha (die met gele dop, dus gembersmaak)
Ik zet net een foto neer!quote:
ik zie het ja, varkensvlees?quote:Op zaterdag 3 maart 2018 15:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zet net een foto neer!
Maar goed, normaal gesproken, in Frankrijk scheppen/snijden ze een plak uit een grote pot. Net als pate.
Ja, eigenlijk altijd wel met varken. Ook in de rillettes van konijn of eend gebruiken ze het vet van het varken om het smeuig te maken.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 15:15 schreef Karzai het volgende:
meestal varkensvlees en gevogelte of konijn en tonijn of zalm, naja weer wat geleerd kende het niet
Lijkt wel dinges. Bah.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 14:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, op die foto wel he?
Maar in/uit de verpakking ziet het er zo uit:
[ afbeelding ]
Zult? Dat was mijn associatiequote:
Die was het ook ja. Van appie.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 17:00 schreef golfer het volgende:
Ik koop onze rilette vaak gewoon bij de AH:
[ afbeelding ]
Hoe laat kan ik aanschuiven?quote:
ik woon in noorwegen. maar mocht je daar ook wonen (en dan in de buurt van Kragerø): om 12 uur trekken we met ski's, hond, bbq spullen, vlees en andere meuk richting bos. Daar ontmoeten we wat andere dorpsbewoners bij een jachthutje..quote:
Niet verkeerdquote:Op zondag 4 maart 2018 08:21 schreef manny het volgende:
[..]
ik woon in noorwegen. maar mocht je daar ook wonen (en dan in de buurt van Kragerø): om 12 uur trekken we met ski's, hond, bbq spullen, vlees en andere meuk richting bos. Daar ontmoeten we wat andere dorpsbewoners bij een jachthutje..
Noorwegen en het is hier in Delft al zo koudquote:Op zondag 4 maart 2018 08:21 schreef manny het volgende:
[..]
ik woon in noorwegen. maar mocht je daar ook wonen (en dan in de buurt van Kragerø): om 12 uur trekken we met ski's, hond, bbq spullen, vlees en andere meuk richting bos. Daar ontmoeten we wat andere dorpsbewoners bij een jachthutje..
Ook al vallen de mussen hier weer van het dak, een kom snert daar kan je me zelfs ´s nachts voor wakker maken Zeker met een plak roggebrood met katenspek ernaastquote:Op zondag 4 maart 2018 11:09 schreef Iwanius het volgende:
Morgen (bijna middag)
[ afbeelding ]
Zondag pre-lunch hapje. Altijd lekker zo een basis voor het 'echte' werk later.
Daar heb ik vorige week meer over gelezen. Smakelijk!quote:Op zondag 4 maart 2018 14:31 schreef golfer het volgende:
Straks:
Zelgemaakte Joodse kibbesoeb met matzeballen.
Smaakte ook weer eens.quote:Op zondag 4 maart 2018 11:36 schreef flipsen het volgende:
Ook al vallen de mussen hier weer van het dak, een kom snert daar kan je me zelfs ´s nachts voor wakker maken Zeker met een plak roggebrood met katenspek ernaast
Oooh, dat doe ik zo regelmatig... Echt zo heerlijk en zo vreselijk makkelijk. NOMquote:Op zondag 4 maart 2018 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hele Provencaalse kip met in dezelfde schaal aardappels, pompoen, erwten, ui en knof
Schijnt de eerste keer te zijn geweest dat ze er daar eentje van verkocht hebben.quote:Op zondag 4 maart 2018 23:13 schreef LPFAN het volgende:
Als avondeten een hot sandwich veggie deluxe gehad van Domino's.
quote:Op zondag 4 maart 2018 23:38 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Schijnt de eerste keer te zijn geweest dat ze er daar eentje van verkocht hebben.
Hahaquote:Op zondag 4 maart 2018 23:38 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Schijnt de eerste keer te zijn geweest dat ze er daar eentje van verkocht hebben.
Bovenstaande foto's staan weer scheef (naar links gedraaid) Voor de rest:quote:Op maandag 5 maart 2018 10:19 schreef Maikuuul het volgende:
Terug in Hong Kong met fatsoenlijk wifi.
Genoten van Macau, deze eggtarts als desert genomen in The Sands
Na het inchecken in mijn hostel met Bo heerlijk lokaal gegeten in Hongkong.
L: haar gerecht porkskin & beef
R: porkbelly met porkballs+paksoy in soya.
Is dat je chick op de laatste foto? Dat doe je goed, ouwe. Ik had het kunnen weten.. vrouwen zijn onder indruk van je grote bruine sigaretten.quote:Op maandag 5 maart 2018 17:14 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Bovenstaande foto's staan weer scheef (naar links gedraaid) Voor de rest:
(vroege) Avondeten
[ afbeelding ]
Tis maandag, dus opnieuw op de Gamba toer, spicy style.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Frisje i.c.m. een sigaartje alvorens we verder trekken.
Wat doe je voor speciaals met je stamp?quote:Op maandag 5 maart 2018 20:02 schreef RobinOok het volgende:
Boerenkoolstamp. Niet weer, maar nog. Want het kwam er alsmaar niet van.
Ook vandaag wilde ik eigenlijk niet, maar mijn lief was streng.
Dus gemaakt en fuck, wat was het lekker. Ik kan echt lekkere boerenkoolstamp maken.
Nasi met sparerib-restjes, interessant ideequote:Op maandag 5 maart 2018 21:05 schreef maily het volgende:
Nasi; rijst met uitje, knofje, prei, omelet in stukjes, vlees van een paar overgebleven spareribs, trassi, pindakaas en sojasaus (uit een containertje ).
Ik bak eerst 2 geperste knoflookjes in wat boter. Blus af met shaoxing rijstwijn. Dan de 450g diepvries boerenkool erbij om te stoven. Onderwijl 700 gram iets kruimige aardappelen met wat zout stomen. Als die gaar zijn door de pureeknijper. Daar 200ml (gok ik) warme melk door en de uitgeknepen boerenkool. Dan flinke scheut notenazijn (Maille), versgemalen peper en wat zout. Serveren met Gelderse rookworst.quote:Op maandag 5 maart 2018 20:06 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Wat doe je voor speciaals met je stamp?
En welke verhoudingen?
quote:Op maandag 5 maart 2018 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nasi met sparerib-restjes, interessant idee
Kat van de buren?quote:
En een vork.quote:
Oef, dat is wel wat meer moeite dan aardappels, boerenkool en een snuf zout bij elkaar flikkeren, gaar koken (met een worst er bovenop), spekjes en evt. een uitje apart bakken, aardappels en boerenkool stampen, en spekjes er doorheen scheppen. Wat overigens ook lekker isquote:Op maandag 5 maart 2018 21:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik bak eerst 2 geperste knoflookjes in wat boter. Blus af met shaoxing rijstwijn. Dan de 450g diepvries boerenkool erbij om te stoven. Onderwijl 700 gram iets kruimige aardappelen met wat zout stomen. Als die gaar zijn door de pureeknijper. Daar 200ml (gok ik) warme melk door en de uitgeknepen boerenkool. Dan flinke scheut notenazijn (Maille), versgemalen peper en wat zout. Serveren met Gelderse rookworst.
En om het af te maken lekker veel sichuanpeperzout.
Ik durf het bijna niet te zeggen... Maar gisteren haalde ik bij een soort veredelde bakker (!) een bakje sushi om eens te proberen of het wat was. Maar helemaal vergeten dat ik bij de verhuizing de stokjes heb weggegooid. Dus zaten we opeens sushi met een vork te eten De sushi van de bakker was overigens verdomd goedquote:
apart! Sushi van de bakkerquote:Op maandag 5 maart 2018 22:53 schreef flipsen het volgende:
[..]
Ik durf het bijna niet te zeggen... Maar gisteren haalde ik bij een soort veredelde bakker (!) een bakje sushi om eens te proberen of het wat was. Maar helemaal vergeten dat ik bij de verhuizing de stokjes heb weggegooid. Dus zaten we opeens sushi met een vork te eten De sushi van de bakker was overigens verdomd goed
Hier ook zin gekregen door de foto van Iwanius, zometeen dus even langs de visboer.quote:
Heerlijk een van de eerste dingen die ik ga eten als ik terug ben in NL.quote:Op dinsdag 6 maart 2018 09:48 schreef Iwanius het volgende:
Deze week is de restaurantweek heb ik begrepen? Mooi..dan weet ik dus waar niet te gaan eten deze week.
Moggu
[ afbeelding ]
Tis dinsdagmorgen, dus visjes dag zo ver voor de lunch.
ik had gister een off day menu was 5 snickers gekookt eitje en een zak bali kroepoekquote:Op dinsdag 6 maart 2018 18:32 schreef RobinOok het volgende:
Zometeen een eendenborstje, spinazie en aardappelen.
Als ik fut kan vinden de keuken in te gaan.
Eet net zo lief een zak chips....
Hoe zijn die daar?quote:Op dinsdag 6 maart 2018 10:10 schreef Maikuuul het volgende:
Heerlijk een van de eerste dingen die ik ga eten als ik terug ben in NL.
Ontbijt in Filipijnen een hotdog
Prima hotdog, was alleen vergeten een pic te maken.quote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:36 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Hoe zijn die daar?
Avondeten:
[ afbeelding ]
Extra grote portie gesneden ossenhaas met pepers en basilicum Thai style. Heerlijk spicy!
Opvolgend
[ afbeelding ]
Afkoelen met veel drank en ijs. Tis tenslotte dinsdag CL avond.
Stevig ontbijt/brunch!quote:Op woensdag 7 maart 2018 10:17 schreef Iwanius het volgende:
Lekker.
Morgen
[ afbeelding ]
Hapje in de Markthal [= kip 'piripiri'/gehaktballetjes met snijbonen en krieltjes & 'waldorf'salade]
doen alvorens we verder trekken. Nog geen nieuws vanuit de EUR over onze 'vriend.'
Dim Sum lkrquote:Op woensdag 7 maart 2018 21:17 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Jah...en het was niet slecht zo voor een eerste keer.
Avondeten
[ afbeelding ]
Beetje op de 'dimsum' toer geweest vanavond.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Champie (Veuvel C.) i.c.m.een sigaartje en uiteraard aansteker met 4 pits
Schijnt dat kippenbouillon dan beter helptquote:Op donderdag 8 maart 2018 20:01 schreef Colafles63 het volgende:
Wegens griep en weinig eetlust, veel tomaten-creme cup a soups.
Klopt, maar ik vind dit lekkerderquote:Op donderdag 8 maart 2018 20:06 schreef flipsen het volgende:
[..]
Schijnt dat kippenbouillon dan beter helpt
Maar dan echt dat krokant laagje hé, delish..quote:Op donderdag 8 maart 2018 21:56 schreef Molo het volgende:
Verdomme, Iwanius!!!! Nu heb ik zin in gebakken kip en pekingeend als ik die snijwijze van die kip zo zie
Yesquote:Op donderdag 8 maart 2018 22:00 schreef Montelly het volgende:
[..]
Maar dan echt dat krokant laagje hé, delish..
[ afbeelding ]
Omg, jaquote:Op donderdag 8 maart 2018 22:05 schreef Molo het volgende:
[..]
Yes
Liefst niet zo afgelakt, maar gewoon krokant, goddelijk dat
Gisteren heerlijk Argentijns gegeten flipsen, de Argentijnse kok (met Colombiaanse vrouw) kwam zelfs even vragen hoe het was en bood me een Mate aan. Aan Mata, niet slecht.quote:Op vrijdag 9 maart 2018 02:23 schreef flipsen het volgende:
Ha, eindelijk ontdekt waarom ik aubergine niet lekker vind: de schil die ik er altijd omheen laat zitten! Net zoals vandaag, maar in een stoofpotje met wat andere groentes en kip, viel het me eindelijk op. Want de stukjes zonder schil waren goed te eten
Je loopt nogal achter Mataquote:
Lage kwaliteit foto's, maar wat een HEERLIJKE living!quote:Op vrijdag 9 maart 2018 02:43 schreef flipsen het volgende:
[..]
Je loopt nogal achter Mata
KAA / Foto's van je mooie buitenlandse optrekje deeltje 3
https://forum.fok.nl/topic/2422684/1/999
Ik ben dan ook geen camaraman_uit_Argentinie Salsalesjes had ik genomen voor ons trouwen. En het blijft niet aan mij besteed, wat dat betreft ben ik een echte Hollandse Houten Klaasquote:Op vrijdag 9 maart 2018 02:45 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:
[..]
Lage kwaliteit foto's, maar wat een HEERLIJKE living!
Als je een salsalesje zoekt, ik ben je man.
Matambre, nou gisteren dan.quote:Op vrijdag 9 maart 2018 02:55 schreef flipsen het volgende:
[..]
Ik ben dan ook geen camaraman_uit_Argentinie Salsalesjes had ik genomen voor ons trouwen. En het blijft niet aan mij besteed, wat dat betreft ben ik een echte Hollandse Houten Klaas
Maar weer on topic!
Kibbesoeb.quote:Op vrijdag 9 maart 2018 13:09 schreef minilot het volgende:
Vanavond het kippensoeprecept onderaan dit artikel:
https://www.google.nl/amp(...)perfect-chicken-soup
..want mijn lief is grieperig.
Je visje was wel érg vet, of niet?quote:Op vrijdag 9 maart 2018 11:17 schreef Iwanius het volgende:
Morgen
[ afbeelding ]
Bij een afslag op weg naar de provincies een warm lekkerbekje nuttigen i.c.m.een redbull.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Geriefelijk een glas 'koffie' i.c.m. een sigaartje nuttigen alvorens we de reis
verder vervolgen. Tis tenslotte vrijdagmorgen.
Hmmm, ik ben dol op heldere soepjes én op paddenstoelen.quote:Op zaterdag 10 maart 2018 14:26 schreef uniekhoorn het volgende:
Heldere paddestoelensoep (kastanje champignons, shi-take, oesterzwammen en lamsoren
Unox gadverdamme. Haal ze dan bij de Aldi die zijn lekkerquote:Op zaterdag 10 maart 2018 19:51 schreef RobinOok het volgende:
Zuurkool met worst. Gewoon van Unox, maar ongewoon met zwarte en chilipeper. Is goedgekeurd hier.
Ik was niet bij de Aldi.quote:Op zaterdag 10 maart 2018 20:00 schreef Soury het volgende:
[..]
Unox gadverdamme. Haal ze dan bij de Aldi die zijn lekker
que? witte bonen in tomatensaus, engels ontbijtje?quote:Op zondag 11 maart 2018 10:16 schreef Molo het volgende:
Koffie en de witte bonen in tomatensaus staan warm te worden
Waarom niet gewoon piccalilly?quote:Op zondag 11 maart 2018 18:07 schreef uniekhoorn het volgende:
Het is al op...
Boerenkool met hema rookworst en knapperig gebakken spekjes. Daarbij natuurlijk mosterd, augurk, zilveruien en azijn
Hou ons op de hoogte.quote:Op zondag 11 maart 2018 18:53 schreef Metalfrost het volgende:
Ik ga zo op een erg onconventionele manier, soep maken.
Ik denk dat het er zo uit komt te zien:quote:Op zondag 11 maart 2018 18:56 schreef maily het volgende:
[..]
Hou ons op de hoogte.
Wij hadden nasi met gehaktballetjes, pindasaus, augurkjes en kroepoek.
Ik zou beginnen met die gehaktballetjesquote:Op zondag 11 maart 2018 18:59 schreef Metalfrost het volgende:
[..]
Ik denk dat het er zo uit komt te zien:
- 1,5 liter water in een pan laten koken
- bouillon erbij doen
- macaronimaantjes plat stampen, flinke hand vol (want geen vermicelli in huis)
- gehakt kruiden, kneden, balletjes van maken, erin gooien
- als gehakt wat klaar is, groente erbij
- 15-20 min op half vuur laten pruttelen
eet smakelijk
Dat vind ik nou net helemaal niks Moet het allemaal apart kunnen proeven.quote:
Misschien ook eens op zoek gaan naar Chinese aubergines, die hebben een dunnere schil.quote:Op maandag 12 maart 2018 01:38 schreef flipsen het volgende:
Oei, heb ik nou opeens de smaak te pakken van de aubergine, nadat ik erachter ben gekomen dat het de schil is die ik niet te pruimen vind?
Proost!quote:Op maandag 12 maart 2018 10:22 schreef Iwanius het volgende:
Morgen
[ afbeelding ]
Zonnetje, bubbels en sigaartje. Tis tenslotte maandagmorgen.
Ja, ik vond het lekker. Ga ik zeker nog eens maken!quote:
Heb je wel eens zwezerik op? Daar lijkt het verdacht veel op.quote:Op maandag 12 maart 2018 14:29 schreef Myraela het volgende:
Alles ziet er lekker uit met saus zo, maar was het dat ook?
Nee, viel best mee. Heb je wel eens boter onder de borsthuid van een kip willen smeren? Nou, zoals je daar een beetje frot met een vinger om het vel los te krijgen, zo doe je dat met die bal ook. Sneetje en dan vinger erin en de bal aaien. :-)quote:Op maandag 12 maart 2018 14:50 schreef Molo het volgende:
Zou het best proberen, want zwezerik is lekker
Is dat pellen lastig?
Jammer dat je geen proef tv/internet hebt (zonder de calorieen natuurlijk) want dat had ik wel willen proberenquote:Op maandag 12 maart 2018 14:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Nuggets. Met kewpie en ]okonomiyakisaus
Dat lijkt me de hel! Alles kunnen eten wat je voorbij ziet komen!quote:Op maandag 12 maart 2018 15:33 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Jammer dat je geen proef tv/internet hebt
Nee fantastisch! Waarom lijkt je dat niks?quote:Op maandag 12 maart 2018 16:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat lijkt me de hel! Alles kunnen eten wat je voorbij ziet komen!
quote:Op maandag 12 maart 2018 17:57 schreef Maghrebijnse het volgende:
Soep staat net klaar! Harrira it is. Mijn lievelingssoep.
Dan eet ik 24/7... Of nou, niet als ik slaap...quote:Op maandag 12 maart 2018 20:02 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nee fantastisch! Waarom lijkt je dat niks?
Al die gerechten van bv Masterchef of MKR kunnen proeven
Klinkt als een mooi levenquote:Op maandag 12 maart 2018 20:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan eet ik 24/7... Of nou, niet als ik slaap...
Boterkots Niet echt mijn favoriete smaak dus Hier na een paar chips met "Serrano ham" smaak. Na 10 chips was ik misselijk, goed spulquote:Op maandag 12 maart 2018 23:06 schreef mascara-klodder het volgende:
Thee en wat blokjes butterscotch chocolade
Aromat ... doe ik ook altijd op mijn zachtgekookt eitje ...quote:Op dinsdag 13 maart 2018 08:59 schreef Somberling het volgende:
Drie eieren gekookt, brood erbij en Aromat.
Ik vind het heerlijk. Had vorige week pas weer gekocht, had het al jaren niet in huis.quote:Op dinsdag 13 maart 2018 09:13 schreef maily het volgende:
[..]
Aromat ... doe ik ook altijd op mijn zachtgekookt eitje ...
Haha smaken verschillen Had het zeker al 10 jaar niet gegeten.quote:Op dinsdag 13 maart 2018 01:15 schreef flipsen het volgende:
[..]
Boterkots Niet echt mijn favoriete smaak dus Hier na een paar chips met "Serrano ham" smaak. Na 10 chips was ik misselijk, goed spul
Dat zijn dus geen truffelaardappelen, schat.quote:Op dinsdag 13 maart 2018 21:54 schreef realAIVD het volgende:
Bij de Turkse groenteboer verkochten ze zoete truffelaardappels,
dus nu zit ik paarse zoete aardappelfriet uit de oven te eten.
Nee, mijn Turkse groentenboer verkoopt ze als "zoete truffelaardappels"...maar die verkopen adjuma's ook glashard als madame jeanettes.quote:Op dinsdag 13 maart 2018 22:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat zijn dus geen truffelaardappelen, schat.
Deze?quote:Op dinsdag 13 maart 2018 22:16 schreef realAIVD het volgende:
Hoe dan ook, ik heb een stel paarse zoete aardappels
Nee, deze:quote:
Kliekjes?quote:Op woensdag 14 maart 2018 08:58 schreef Somberling het volgende:
Koffie, water, Sertraline, vitamine B1 (thiamine), vitamine D. En om de 10 minuten een sjekkie om die vieze smaak uit mijn mond te krijgen.
Gisteravond boerenkool gemaakt met spekjes, uitjes, jus en HEMA rookworst. Vanavond staat er precies hetzelfde op het menu.
quote:Op woensdag 14 maart 2018 09:01 schreef Somberling het volgende:
[..]
Had grote pan gemaakt. Ik probeer altijd zo min mogelijk eten weg te gooien.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |