Ziet er goed uit!!quote:Op zondag 24 december 2017 12:37 schreef douche-eendje het volgende:
Ik gooi hem er hier ook in
Tijdens het afkoelen, daarna nog bestrooid met poedersuiker:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ] feestbrood uit het 2e boek van Levine
ziet er heel mooi uit!quote:Op zondag 24 december 2017 12:37 schreef douche-eendje het volgende:
Ik gooi hem er hier ook in
Tijdens het afkoelen, daarna nog bestrooid met poedersuiker:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ] feestbrood uit het 2e boek van Levine
Oooh lekkerquote:Op maandag 25 december 2017 15:43 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]
de gemaakte kerstkoekjes van dit jaar door mijn moeder, nicht en mij.
je kunt ze door de schaduw niet allemaal goed zien.
maar het zijn:
notenkoekjes (hoefijzers : voor geluk),
jamkoekjes,
kokosbonbons,
chocola / speculaaskoekjes gevuld met rumbotercreme,
speculaaskoekjes met frosting,
en chocoladetorrentjes gevuld met advocaat.
de chocoladekransjes en smarties zijn gekocht.
hier nog een close up van een paar
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 25 december 2017 16:03 schreef Goitske het volgende:
Chocolade bundt uit de foodies
[ afbeelding ]
Plaatjes zijn stuk. Beter gebruik je niet de url-tags maar img-tagsquote:
ik dacht al wat doe ik nu voor geks danquote:Op dinsdag 26 december 2017 10:00 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
[..]
Plaatjes zijn stuk. Beter gebruik je niet de url-tags maar img-tags
Excuus, ligt aan Imgur, niet aan jou. In een ander topic flippen de imgur-linkjes ook.
ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 26 december 2017 21:02 schreef Hupje het volgende:
Mijn cakerol is (voor de eerste keer) best aardig gelukt.
[ afbeelding ]
Merk je nou verschil kwa smaak tussen bladerdeeg uit koeling, vriezer of eigen gemaakte? Ik heb die uit de vriezer gebruikt want ze hadden die uit de koeling niet. Ik heb hem nog nooit geprobeerd want ik maak nooit iets met bladerdeeg.quote:Op zondag 7 januari 2018 18:16 schreef Goitske het volgende:
Mijn man was gisteren jarig dus morgen trakteren. Geen enorme hoogstandjes deze keer
Bladerdeeg deze keer niet zelf gemaakt maar uit het koelvak
Mini saucijzenbroodjes, mini knaks in bladerdeeg, roomkaas/pesto stengels en milionairs shortbread
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En nu ga ik ff mijn granola maken voor deze week
nou verschil tussen kant en klaar en zelfgemaakte proef ik wel. Koelkast en diepvries eigenlijk niet. Enige voordeel van de koelverse is dat het grotere lappen zijn dus kun je ook makkelijker een taartbodem ofzo er van maken ipv allemaal kleintjes moeten gebruikenquote:Op zaterdag 13 januari 2018 20:37 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Merk je nou verschil kwa smaak tussen bladerdeeg uit koeling, vriezer of eigen gemaakte? Ik heb die uit de vriezer gebruikt want ze hadden die uit de koeling niet. Ik heb hem nog nooit geprobeerd want ik maak nooit iets met bladerdeeg.
ooooh lekker. Die moet ik ook weer een keer maken. Heb alleen meer puntige buisjes dus dat je echt een hoorntje krijgtquote:Op zaterdag 13 januari 2018 20:30 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Rolletjes gevuld met eiwitschuim
[ afbeelding ]
Klinkt als dezelfde taart van patisserie Roethof in Amersfoortquote:Op zaterdag 13 januari 2018 20:40 schreef madeliefff het volgende:
De lekkerste taart ever is voor mij de bolvormige citroen meringuetaart van remy in blaricum. Zij hebben ongebakken eiwitschuim daaronder een dun laagje lemoncurd maar ook nog een dikke laag van iets anders. Een mousse of iets dergelijks. Ik ben er nog niet achter wat het is. Maar samen met eiwit is het goddelijk . De bodem is een wenerbodem.
en jij weet wat er in zit?quote:Op zaterdag 13 januari 2018 22:02 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Klinkt als dezelfde taart van patisserie Roethof in Amersfoort
Nee, één keer geproefd en inderdaad: superlekker en niet te overtreffen. Ook een bodem van hardewener.quote:
ah okequote:Op zaterdag 13 januari 2018 21:50 schreef Goitske het volgende:
[..]
nou verschil tussen kant en klaar en zelfgemaakte proef ik wel. Koelkast en diepvries eigenlijk niet. Enige voordeel van de koelverse is dat het grotere lappen zijn dus kun je ook makkelijker een taartbodem ofzo er van maken ipv allemaal kleintjes moeten gebruiken
woo van welke geheime club zijn zij lid dan met zijn 2en? Ik ga infiltrerenquote:Op zaterdag 13 januari 2018 22:02 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Klinkt als dezelfde taart van patisserie Roethof in Amersfoort
Ja sweet Zijn erg lekker, aanrader!quote:Op vrijdag 26 januari 2018 16:39 schreef Goitske het volgende:
Oooh ziet er lekker uit
Hoe zijn ze?
Komt uit Sweet? Die ligt hier ook
Het wordt Rutger. Ik heb geloof ik alleen niet genoeg basterdsuiker. Kan ik basterd en kristalsuiker mengen tot het aangegeven aantal grammen?quote:Op vrijdag 9 februari 2018 18:10 schreef Postbus100 het volgende:
Rutger?
https://www.rutgerbakt.nl/recept-de-perfecte-boterkoek/
Of Karin:
http://www.kokenmetkarin.nl/2013/03/04/boterkoek/
Ik zou ook voor Rutger kiezen. Die weet wel wat lekker isquote:Op vrijdag 9 februari 2018 21:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het wordt Rutger. Ik heb geloof ik alleen niet genoeg basterdsuiker. Kan ik basterd en kristalsuiker mengen tot het aangegeven aantal grammen?
Wat ziet dít er leuk uitquote:Op vrijdag 26 januari 2018 13:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Dit recept van ottolenghi
[ afbeelding ]
Oehh dat klinkt lekker!quote:Op zaterdag 10 februari 2018 18:42 schreef Postbus100 het volgende:
Nu in de oven:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)eukenknecht-a1591370
bloedsinaasappel-maanzaad-olijfoliecake van Janneke Vreugdenhil. Ben erg benieuwd!
(kocht ik op de markt eerst grapefruits i.p.v. bloedsinaasappels )
Is het ookquote:Op zaterdag 10 februari 2018 20:29 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Oehh dat klinkt lekker!
Hier vandaag deze geserveerd:
[ afbeelding ]
Chai brulee taartjes uit Sweet van Ottolengi
dar is toch alleen met boter en suiker?quote:
o inderdaad zeg. Die kende ik nog niet. Die staat nooit in het lijstje van botercreme's bloembotercreme lol. Ik maakte hem weleens op soesjesdeeg maar kon niet plaatsen wat het nu was omdat de persoon die het recept gegeven had dat er niet bij had gezet en het uberhaupt ook niet wist.quote:Op maandag 12 februari 2018 16:32 schreef Postbus100 het volgende:
Googlend kom ik op dit uit:
http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/
Brownies, chocola-zoute karamel, een zebrataart (is misschien meer iets voor een kinderverjaardag, maar toch wel tof effect). Er kan zo veel met chocola.quote:Op maandag 12 februari 2018 19:16 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Iets met chocola is altijd goed, tenzij:
[..]
Kersen
oooh lekkerquote:Op maandag 12 februari 2018 21:01 schreef laziness het volgende:
Guinness chocolate bundtcake met salted caramel glaze. Echt de topper wat mij betreft.
http://www.thehungryhouse(...)-chocolate-cake.html
Hier al eens gepost ook. [ afbeelding ]
mijn lievelingstaart blijft gebakken cheesecake. Is dat niks voor je? Wellicht niet nieuw voor je maar je zou wel een andere smaak kunnen uitproberen. Er zijn zoveel soorten van.quote:Op zondag 11 februari 2018 21:08 schreef douche-eendje het volgende:
Recept-stress!
MeneerEend viert volgende week zijn verjaardag en ik wil iets nieuws bakken. Zijn favoriet maak ik sowieso al (een limoen-citroentaart met monchou), maar ik moet nog een 2e maken. Ik weet niet wat
Ik heb een keer zo'n Guinness chocoladecake gemaakt. Misschien was ik iets te scheutig met de Guinness maar die proefte je zekerquote:Op maandag 12 februari 2018 21:01 schreef laziness het volgende:
Guinness chocolate bundtcake met salted caramel glaze. Echt de topper wat mij betreft.
http://www.thehungryhouse(...)-chocolate-cake.html
Hier al eens gepost ook. [ afbeelding ]
In de mijne proef je het niet!quote:Op dinsdag 13 februari 2018 20:31 schreef Bleie het volgende:
Hmm, dank, denk ik. Dan laat ik het toch maar zitten weggooien vind ik ook zo zonde...
En we hebben een winnaar: tiramisutaart . Nu even een tof recept gaan opzoeken.quote:Op maandag 12 februari 2018 23:25 schreef madeliefff het volgende:
[..]
mijn lievelingstaart blijft gebakken cheesecake. Is dat niks voor je? Wellicht niet nieuw voor je maar je zou wel een andere smaak kunnen uitproberen. Er zijn zoveel soorten van.
En anders creme bruleetaart, meringue taart, of ipv taart kleine gebakjes, tiramisutaart ,notentaart, dadeltaart..
dat verschilt. Soms is het enige verschil de vorm en dat er een taartbodem onder zit of bij andere taarten wordt er nog een laag van iets anders tussen gezet . Het is volgens mij wel standaard met slagroom eraan toegevoegd terwijl dat eigenlijk niet erin hoort maar bij gewone tiramisu wordt dat ook regelmatig toegevoegd dus ja.quote:Op zaterdag 17 februari 2018 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is het verschil tussen tiramisu en een tiramisutaart?
ziet er heerlijk uit. Welk tiramisurecept heb je gekozen?quote:Op woensdag 14 februari 2018 10:26 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
En we hebben een winnaar: tiramisutaart . Nu even een tof recept gaan opzoeken.
Is een tiramisu in een ronde vorm maken niet vreselijk onhandig?quote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:03 schreef madeliefff het volgende:
[..]
dat verschilt. Soms is het enige verschil de vorm en dat er een taartbodem onder zit of wordt er nog een laag van iets anders tussen gezet . Het is volgens mij wel standaard met slagroom eraan toegevoegd terwijl dat eigenlijk niet erin hoort maar bij gewone tiramisu wordt dat ook regelmatig toegevoegd dus ja.
vanwege de koekjes? Mja vierkant is wel iets handiger mss maar je kunt ze makkelijk brekenquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is een tiramisu in een ronde vorm maken niet vreselijk onhandig?
Gewoon rechthoekig maken, snij je ook gemakkelijker gelijke stukken vanquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:09 schreef madeliefff het volgende:
[..]
vanwege de koekjes? Mja vierkant is wel iets handiger mss maar je kunt ze makkelijk breken
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1005276/tiramisutaartquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:04 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ziet er heerlijk uit. Welk tiramisurecept heb je gekozen?
Ik kon de koekjes mooi in een rondje neerleggen nuquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:09 schreef madeliefff het volgende:
[..]
vanwege de koekjes? Mja vierkant is wel iets handiger mss maar je kunt ze makkelijk breken
o met oreokoekjes ipv lange vingers , zo zie je maar weer hoeveel variaties er bestaanquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:15 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1005276/tiramisutaart
Deze in een iets grotere springvorm, dus wat minder hoog geworden.
[..]
Ik kon de koekjes mooi in een rondje neerleggen nu
ziet er goed uit ja, citroen is ook lekker. waar ik ook dol ben is zacht eiwitschuim in taart maar dan ipv lemon curd iets anders van citroen. ik vind dat curd niet zo lekker namelijk terwijl de meesten dat wel lekker vindenquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze citroentaart maak ik regelmatig, is echt goddelijk lekker
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/tarte_au_citron_94480
Bodem van Oreo, in de taart zelf zitten lange vingers die gedoopt zijn in een koffie-amaretto mengselquote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:01 schreef madeliefff het volgende:
[..]
o met oreokoekjes ipv lange vingers , zo zie je maar weer hoeveel variaties er bestaan
o zo okok. Lekker hoorquote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:13 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Bodem van Oreo, in de taart zelf zitten lange vingers die gedoopt zijn in een koffie-amaretto mengsel
moet je eens de citroen merengue taart uit de bakbijbel maken. Zit geen room is maat die is echt zooooo lekker. Hij staat blijkbaar op smulwebquote:Op zaterdag 17 februari 2018 19:03 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind citroen, room en merengue in taart echt geweldig.
Alles lemony in taart is goed. Ook de cake gemaakt met amandelmeel en citrusvruchten. Heerlijk.
is dat zonder lemoncurd of met? Plaatje lijkt van zonderquote:Op zaterdag 17 februari 2018 19:25 schreef Goitske het volgende:
[..]
moet je eens de citroen merengue taart uit de bakbijbel maken. Zit geen room is maat die is echt zooooo lekker. Hij staat blijkbaar op smulweb
http://www.smulweb.nl/rec(...)-knapperige-meringue
Deze! http://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-cheesecake/quote:Op zaterdag 17 februari 2018 19:03 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind citroen, room en merengue in taart echt geweldig.
Alles lemony in taart is goed. Ook de cake gemaakt met amandelmeel en citrusvruchten. Heerlijk.
jepquote:Op zaterdag 17 februari 2018 19:47 schreef krakkemieke het volgende:
Ik houd erg van de franse manier van citroentaart maken. Gewoon zandtaartdeeg zonder suiker en een vulling die op lemon curd lijkt.
Das wel makkelijk. in de zomer kan je in de supermarkt kant en klare bodems kopen, En als ik er dan lemon curd op smeerde, dan was dat heerlijk!quote:Op zaterdag 17 februari 2018 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
jep
Dat is het recept van Mary Berry die ik ook poste
Mja, de diepvriestaarten van Coppenrath & Wiese zijn beter dan van het gros van de bakkersquote:Op zaterdag 17 februari 2018 20:57 schreef krakkemieke het volgende:
Als ik op vakantie ben in frankrijk, dan smaken de gebakjes uit de supermarkt vaak beter dan in Nederland, ook al komen ze uit de diepvries.
Daar ben ik het niet mee eens. Ik ben meer dan eens teleurgesteld door dat merk. Het verse gebak uit mijn coop supermarkt is vaak nog beter. En het gebak van de ambachtelijke bakker is het beste.quote:Op zaterdag 17 februari 2018 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mja, de diepvriestaarten van Coppenrath & Wiese zijn beter dan van het gros van de bakkers
Ooooh, wat een mooi en sfeervol nestje En 2 dan ook En leuke actiefoto met de jongens!quote:Op vrijdag 2 maart 2018 17:42 schreef Goitske het volgende:
Paastaart van Nigella ik heb hem nog niet geproeft. De losse onderdelen echt wauw maar is wel echt machtig
Ik heb kleine springvormen gebruikt van 18 cm
Recept verdubbeld en had nog wat over dus denk dat er 4 echt kleintjes uit kunnen dan. Per recept dus 2 van deze kleine
Het recept is gluten en lactose vrij. Het ingestortte deel moest dus ook voor de chocolade crème en eitjes zodat het een vogelnestje is
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En ik mocht ook eentje versieren van de jongens
[ afbeelding ]
Morgen gaat er eentje naar oma want die is jarig vandaag en eentje naar de buren en de andere weet ik nog niet
dat is handig vooral voor een dikke laag maar zonder werkt ook hoorquote:Op zaterdag 3 maart 2018 19:45 schreef Mekamotut het volgende:
Dochter en ik proberen een taart te maken.
We hebben nu dus een biscuitdeegding in de oven staan, de bedoeling was om dat ding te vullen met mascarpone en slagroom, maar nu zien we in filmpjes dat er een soort dijk gemaakt wordt om de vulling in de taart te houden. Iemand? Help.
ik had er 3 en nog 2 mini van 10 cm doorsnedequote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:00 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ooooh, wat een mooi en sfeervol nestje En 2 dan ook En leuke actiefoto met de jongens!
Ah dankjewel.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
dat is handig vooral voor een dikke laag maar zonder werkt ook hoor
Die "dijk" is vaak botercrème
doe evt je crème die je er in doet in een spuitzak en spuit het in circel/spiraal van buiten naar binnen zodat overal het even dik isquote:
Wat een geweldige foto van de jongens! En leuke taartjes. Vast ook heerlijk.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 17:42 schreef Goitske het volgende:
Paastaart van Nigella ik heb hem nog niet geproeft. De losse onderdelen echt wauw maar is wel echt machtig
Ik heb kleine springvormen gebruikt van 18 cm
Recept verdubbeld en had nog wat over dus denk dat er 4 echt kleintjes uit kunnen dan. Per recept dus 2 van deze kleine
Het recept is gluten en lactose vrij. Het ingestortte deel moest dus ook voor de chocolade crème en eitjes zodat het een vogelnestje is
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En ik mocht ook eentje versieren van de jongens
[ afbeelding ]
Morgen gaat er eentje naar oma want die is jarig vandaag en eentje naar de buren en de andere weet ik nog niet
niet maken hoor! echt niet.. je eet ze allemaal zo op zijn voor mijn eigen veiligheid allemaal het huis uitquote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:14 schreef Bleie het volgende:
[..]
Wat een geweldige foto van de jongens! En leuke taartjes. Vast ook heerlijk.
Wij zijn amateurs zonder spuitzak, geen zin om naar de Jumbo te rijden nuquote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:12 schreef Goitske het volgende:
[..]
doe evt je crème die je er in doet in een spuitzak en spuit het in circel/spiraal van buiten naar binnen zodat overal het even dik is
bekje hoeft niet. Stevige plastic zak bijv van die hersluitbare kun je ook gebruiken of diepvrieszak. 1 punt af knippen en daar doorheen spuitenquote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:20 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Wij zijn amateurs zonder spuitzak, geen zin om naar de Jumbo te rijden nu
Even zoeken of we er zelf een kunnen maken, we hebben namelijk wel van die bekjes.
ohja ik gebruik altijd wegwerp zakken mocht je ooit bedenken dat je spuitzakken wil kopen. Ik haat spuitzak schoon makenquote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:20 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Wij zijn amateurs zonder spuitzak, geen zin om naar de Jumbo te rijden nu
Even zoeken of we er zelf een kunnen maken, we hebben namelijk wel van die bekjes.
Ah dankjewel voor de tips. We hebben een spuitzak gemaakt van een ziplockdiepvrieszak. De taart smaakt naar goedkope taart van de Jumbo. Hij zag er wel vrij aardig uit. Duidelijk dat we nog moeten oefenenquote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:29 schreef Goitske het volgende:
[..]
bekje hoeft niet. Stevige plastic zak bijv van die hersluitbare kun je ook gebruiken of diepvrieszak. 1 punt af knippen en daar doorheen spuiten
De vorm is niet ideaal voor het vasthouden enzo maar werkt wel bij nood.
En het zit toch binnenin gaat om effen verdeling
probeer eens de recepten op het blog van Laura's bakery en Rutger bakt eens. Zijn vaak goede recepten die duidelijk zijn uitgelegdquote:Op zaterdag 3 maart 2018 21:30 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Ah dankjewel voor de tips. We hebben een spuitzak gemaakt van een ziplockdiepvrieszak. De taart smaakt naar goedkope taart van de Jumbo. Hij zag er wel vrij aardig uit. Duidelijk dat we nog moeten oefenen
Dankjewel.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 21:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
probeer eens de recepten op het blog van Laura's bakery en Rutger bakt eens. Zijn vaak goede recepten die duidelijk zijn uitgelegd
Geen pakjes en zakjes want daar zit vaak die goedkope smaak in
En met oefenen kom je heel ver. Bij mij is er ook wel het eea de container in gegaan en soms nog
Ik ga je oventip eens proberen! Tot 2/3e vullen werkte hier dus niet, want hij is aan de bovenkant wat breder en ik wil juist het hele treintje gevuld hebben en daar kwam het beslag dus niet.quote:Op zondag 11 maart 2018 08:47 schreef Goitske het volgende:
Ohja bij cupcake recepten altijd 2/3de vullen dan komt het goed
Ik heb een peuter die idolaat is van treinen, dus ik denk dat de komende 593 traktaties treinencakejes zullen zijnquote:Op zondag 11 maart 2018 11:37 schreef Postbus100 het volgende:
Wel een leuke bakvorm heb ze wel eens in de winkel zien liggen en denk dan : wat moet je ermee? (weer één in huis ) maar zo in opstelling en gedecoreerd heeft het toch wel wat
Ik ook. Nou ja, niet met mijn cakevorm, maar wel met cupcakevormpjes. Toch weer voor gezwicht bij de Lidl. Dus als iemand nog tips heeft hoe je cupcakejes daar in één stuk uit krijgt...quote:Op zondag 11 maart 2018 13:11 schreef Goitske het volgende:
Ik heb die bakvorm gehad maar ik heb ruzie met silliconen bakvormen
quote:Op zondag 11 maart 2018 15:27 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik ook. Nou ja, niet met mijn cakevorm, maar wel met cupcakevormpjes. Toch weer voor gezwicht bij de Lidl. Dus als iemand nog tips heeft hoe je cupcakejes daar in één stuk uit krijgt...
panko geweldig spul ik wil niet anders meer.quote:Op zondag 11 maart 2018 15:33 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Bij mij valt het spul dan zo eruit.
-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.quote:Op vrijdag 23 maart 2018 11:09 schreef madeliefff het volgende:
Wat is nou het verschil tussen slagroom en vanilleroom?
In die vanilleroomvlaai van de hema zit namelijk beide staat er
is dat dan niet een soort van banketbakkersroom gewoon? O die zit er trouwens ook nog eronder stond er. Je ziet ook eerst iets geels en dan iets wits. Als er drie vullingen zijn en je 2 lagen ziet zijn er dan 2 met elkaar gemengd ofzo?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 11:53 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.
-In vanilleroom zit vanillepuddingpoeder, melk, suiker, vanillesuiker, eierdooiers en room
Bij de vanilleroomvlaai van de Hema zit de vanilleroom als vulling en als topping de slagroom . MEGA ZOET!
Uhhhhhhh, dit is nieuw voor mij?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 11:53 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.
Ja indd banketbakkersroom. Dat is dat gele wat je ziet.quote:Op vrijdag 23 maart 2018 12:28 schreef madeliefff het volgende:
[..]
is dat dan niet een soort van banketbakkersroom gewoon? O die zit er trouwens ook nog eronder stond er. Je ziet ook eerst iets geels en dan iets wits. Als er drie vullingen zijn en je 2 lagen ziet zijn er dan 2 met elkaar gemengd ofzo?
https://nl.m.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Slagroomquote:Op vrijdag 23 maart 2018 14:06 schreef IJsdraakje het volgende:
Slagroom is toch gewoon room met x% vet?
maar k weet t nou nog steeds niet. In die vlaai zit slagroom, vanilleroom en banketbakkersroom maar ik zie met het oog maar 2 lagen. Dus wat hebben ze dan gedaan. Slagroom met vanilleroom gemengd?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 14:06 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
Ja indd banketbakkersroom. Dat is dat gele wat je ziet.
Weet niet welke idioot dit beschreven heeft maar dat is niet hoe je slagroom zelf maaktquote:Op vrijdag 23 maart 2018 14:07 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
https://nl.m.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Slagroom
Zie ‘zelf maken’.
Doe even een fotootje danquote:Op vrijdag 23 maart 2018 16:19 schreef madeliefff het volgende:
[..]
maar k weet t nou nog steeds niet. In die vlaai zit slagroom, vanilleroom en banketbakkersroom maar ik zie met het oog maar 2 lagen. Dus wat hebben ze dan gedaan. Slagroom met vanilleroom gemengd?
quote:
Twee lagenquote:Op vrijdag 23 maart 2018 16:31 schreef madeliefff het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
het gele ziet er lichter van kleur uit dan banketbakkersroom normaal is, waardoor ik denk dat dat iets anders is. de vanilleroom misshcien? wat dat dan ook moge zijn. of banketbakkersroom gemengd met room of zoiets
maar bij de tekst staat dus dat er ook vanilleroom in zit... wat bedoelen ze daar dan mee? en vind je het niet erg licht van kleur dan voor banketbakkersroom? zou het niet een diplomat cream zijn?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 16:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Twee lagen
Een laag pudding (banketbakkersroom) onderin en daarop een laag verdikte slagroom
Taart ziet eruit als Multi-Vlaai. Is gewoon verdikte melk/room met wat verdikkingsspul, suiker, kleurstof en wat vanillearoma.quote:Op vrijdag 23 maart 2018 16:44 schreef madeliefff het volgende:
[..]
maar bij de tekst staat dus dat er ook vanilleroom in zit... wat bedoelen ze daar dan mee? en vind je het niet erg licht van kleur dan voor banketbakkersroom? zou het niet een diplomat cream zijn?
Ja, ik ook.quote:Op vrijdag 23 maart 2018 17:54 schreef Elleska het volgende:
ik zie 3 lagen. of 5 als je de bodem en topping meetelt.
donkergeel, lichtgeel, wit
Ziet er goed uit!quote:Op woensdag 28 maart 2018 21:42 schreef Goitske het volgende:
Vandaag een paar paas recepten gemaakt van Laura's bakery
Lemon curd
[ afbeelding ]
Deze was voor de merengue pie bites
[ afbeelding ]
En paas koekjes
[ afbeelding ]
ooh ziet er lekker uit!quote:Op woensdag 4 april 2018 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:
Belinda’s kokos chocolade cake zonder bloem uit Sweet van ottolenghi
[ afbeelding ]
Daar heb jij Conimex voor nodig?quote:Op zondag 8 april 2018 22:02 schreef govie het volgende:
Ik had nog nooit eerder mijn rijst apart gebakken na het koken van de nasi. Ik vond het echt een openbaring qua smaak. Bij mijn weten schrijft conimex het ook niet voor, dus ik zal echt niet de enige zijn die dit nog nooit heeft gedaan, rijst kort bakken. Ik snap daarom ook niet waarom het een trolpoging zou zijn en vind je comment eigenlijk vrij offensief.
Verkeerde topic Goviequote:Op zondag 8 april 2018 22:02 schreef govie het volgende:
Ik had nog nooit eerder mijn rijst apart gebakken na het koken van de nasi. Ik vond het echt een openbaring qua smaak. Bij mijn weten schrijft conimex het ook niet voor, dus ik zal echt niet de enige zijn die dit nog nooit heeft gedaan, rijst kort bakken. Ik snap daarom ook niet waarom het een trolpoging zou zijn en vind je comment eigenlijk vrij offensief.
Ja klopt. Maar die lust ze ook nietquote:Op woensdag 11 april 2018 12:53 schreef Goitske het volgende:
Je hebt ook die kleuren slagroom in een spuitbus geloof ik
Frosting? (met kleurstof erdoorheen)quote:Op woensdag 11 april 2018 12:55 schreef Tally het volgende:
[..]
Ja klopt. Maar die lust ze ook niet
Ik dacht misschien iets met monchou of iets dergelijks.
Ik zie het niet voor me, zo'n 2-lagen taart. Het lijkt me niet mooi.quote:Op donderdag 12 april 2018 10:07 schreef laziness het volgende:
Twee lagere waarbij de onderste net wat breder is dan de bovenste? Kan je ze per laag aansnijden.
Of even breed maar een taartkarton er tussen zodat je ook twee lagen behoud qua snijden en bewaren.
Edit: ah taartje stelt dat ook voor maar toen was ik nog aan het typen
ooh ik ben benieuwdquote:Op donderdag 12 april 2018 14:56 schreef LadyBlack het volgende:
Yes.
Het hoort natuurlijk gewoon bij elkaar, eenhoorns en regenbogen.... plus ik heb de spullen er voor in huis, dus tsja
Duimen maar!!!
goed geregeld! Ik ga volgend jaar ook frosting denk ik doen sowieso voor Jan die heeft geen allergiequote:Op vrijdag 13 april 2018 13:24 schreef Tally het volgende:
Hier worden het cupcakes in zo’n ijsbakje met monchou frosting roze en blauw. Parapluutje er in! Bellenblaas erbij. Klaar!
Nou ja ik moet ze nog ‘ff’ maken.
Je zou evt een los rondje bovenop kunnen doen, en dan een rechte lap marsepein er omheen?quote:Op zaterdag 14 april 2018 09:31 schreef LadyBlack het volgende:
Mijn vriend ziet het met alleen botercreme niet zitten ivm aansnijden en uitdelen. Dus ik ga zo maar redden wat er te redden valt met nog wat decoratie.
Vraag me vooral af wat ik nou ineens verkeerd doe met dat marsepein. Te zacht? Te grote lap? Moet je een hoge taart anders bekleden dan een lage taart?
Ik zie staan stapelen en dan bekleden, ik verwacht dat daar het probleem zit. Normaal gesproken bekleed je de taarten eerst en stapel je ze daarna pas.quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:30 schreef LadyBlack het volgende:
Ik kan wel janken....
Taart stapelen ging supermooi, maar ik leg het marsepein eroverheen en hetzelfde als de vorige keer: ik kreeg het er niet fatsoenlijk omheen.... Het leek aan de onderkant wel 3x zoveel als bovenop, dus met geen mogelijkheid strak te bekleden.
Heel idioot want daar had ik eerder nooit moeite mee
Maarja, nu is het dus een superlelijke taart geworden
Echt eentje in de categorie moeders probeert ook een pinterest aaaaaand she nailed it
Het werd 1 hoge taart, dus dat moest wel in één keerquote:Op zaterdag 14 april 2018 19:38 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik zie staan stapelen en dan bekleden, ik verwacht dat daar het probleem zit. Normaal gesproken bekleed je de taarten eerst en stapel je ze daarna pas.
Wat fijn! En hoe is het grote-te-kleine-gebaksbordjes-probleem opgelost?quote:Op zaterdag 14 april 2018 21:22 schreef LadyBlack het volgende:
Grote OOOOOOHHHH van iedereen toen ik m aansneed
Ik sneed punten en halveerde die daarnaquote:Op zaterdag 14 april 2018 21:25 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Wat fijn! En hoe is het grote-te-kleine-gebaksbordjes-probleem opgelost?
ooh zien er lekker uit!quote:Op zondag 15 april 2018 09:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
Tof LB! Jammer dat de smaak tegen viel maat de looks zijn fantastisch
[ afbeelding ]
Hier koekjes gebakken: uit Sweet van ottolenghi, havermout, amandel, cranberry, witte chocolade
plus in de buurt?quote:Op zondag 15 april 2018 14:31 schreef Tally het volgende:
Roze en blauwe slagroom is niet meer te koop of bestellen bij de Appie
Plus, Jumbo en Appie gehad.quote:
oh jammer, zag het hier vorige week nog bij de plus. Maja dan zelf kleuren maarquote:Op zondag 15 april 2018 15:44 schreef Tally het volgende:
Andere kant van het dorp gereden. Daar zitten 2 Jumbo’s en een Plus. Ook beide niet. Nu zelf maar gekleurde slagroom maken.
Het is gekleurd. En geklopt en staat in de koelkast. Is het te slap gooi ik het morgen weer in de mixer met klopklopquote:Op zondag 15 april 2018 17:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
oh jammer, zag het hier vorige week nog bij de plus. Maja dan zelf kleuren maar
Misschien wat slagroomversteviger er door doen
ik ben benieuwd naar het resultaat!quote:Op zondag 15 april 2018 18:49 schreef Tally het volgende:
[..]
Het is gekleurd. En geklopt en staat in de koelkast. Is het te slap gooi ik het morgen weer in de mixer met klopklop
Anders ik wel. Net besloten dat ik ook een plan b heb. Lukt het niet haal ik aardbeien en perenijsjesquote:
dat doet het altijd goed! Ik heb al bedacht dat ik met Teun zijn verjaardag daar mee weg kan komen als het weer mee zit. Jan wordt denk ik op termijn zakjes chips😁quote:Op zondag 15 april 2018 21:07 schreef Tally het volgende:
[..]
Anders ik wel. Net besloten dat ik ook een plan b heb. Lukt het niet haal ik aardbeien en perenijsjes
ik zou het gewoon proberen alleen let op dat je wel het bakpapier aan de bovenkant aan 2 kanten uit laat steken om hem er uit te tillenquote:Op woensdag 25 april 2018 10:57 schreef H0D3NPYL het volgende:
Ik wil een jiggle japanese cheesecake maken maar heb geen grote braadslee waar de springvorm in kan. Ik kan wel twee cakevormen in een braadslee doen. Is dit ook prima?
haha laatst ben ik bijna opgegeven door Puala maar bij het invullen van het formulier bleek het een halve psychologische test te zijn en zijn we toch afgehaaktquote:Op donderdag 3 mei 2018 19:10 schreef Postbus100 het volgende:
Tjee zeg, Goitske, ga je eens heel snel opgeven voor HHB
(ik weet het, je wilt niet )
om mijn werk een arts-assistente jeej Goitske heeft weet gebakkenquote:
gefeliciteerdquote:Op donderdag 3 mei 2018 18:27 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik ben jarig vandaag Goiske, mag ik een stukkie
Ja. Niet uit eigen ervaring, maar ik zie het in diverse recepten. Wel vaak gecombineerd met Griekse yoghurt of kwark. Zie bijv dit recept: https://www.lekkerensimpe(...)ke-ricotta-tiramisu/quote:Op vrijdag 4 mei 2018 11:54 schreef Aventura het volgende:
Pff even een vraag, ben bezig met tiramisu, en ergens in mijn hoofd dacht ik dat ik ricotta nodig had, maar dat moet mascarpone zijn. Kan het ook met ricotta?
lijkt me raar. dat smaakt anders en is t kwa structuur niet anders ook?quote:Op vrijdag 4 mei 2018 11:54 schreef Aventura het volgende:
Pff even een vraag, ben bezig met tiramisu, en ergens in mijn hoofd dacht ik dat ik ricotta nodig had, maar dat moet mascarpone zijn. Kan het ook met ricotta?
oeehh lekker zeg. Waar zit het slagroom mascarpone mengsel dan? Of zijn dat die toefjes?quote:Op donderdag 3 mei 2018 17:40 schreef Goitske het volgende:
Nav Laura's bakery de bak strijd aan gegaan en thema van de maand is een slof bakken
Dus bij deze 2 sloffen van mij
Vruchtenslof met zelfgemaakte amandelspijs en mascarpone slagroom aardbeien crème, rood fruit en slagroom toefjes
[ afbeelding ]
Aardbeien slof met zelfgemaakte amandelspijs en zwitserseroom, aardbeien en slagroom
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vanmorgen mee gegaan naar mijn werk en nu op...
Ik vond ze allebei erg lekker maar de vruchtenslof het lekkerste door de frisse smaak.
Het testpanel kon niet kiezen
dat lichtroze onder de aardbeien gok ikquote:Op zaterdag 5 mei 2018 11:42 schreef madeliefff het volgende:
[..]
oeehh lekker zeg. Waar zit het slagroom mascarpone mengsel dan? Of zijn dat die toefjes?
jep helemaal goed! Dat is het rozequote:Op zaterdag 5 mei 2018 14:25 schreef tombolafan het volgende:
[..]
dat lichtroze onder de aardbeien gok ik
oja ik had t niet goed gelezen, ik dacht dat er EN een slagroom mascarpone mengsel was EN een aardbei creme hihiquote:Op zaterdag 5 mei 2018 14:25 schreef tombolafan het volgende:
[..]
dat lichtroze onder de aardbeien gok ik
thanks!quote:Op vrijdag 11 mei 2018 11:00 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
wat een plaatjes.
Bordje staat klaar
Ik zou dat niet doen.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:35 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb alles in huis voor de citroën-maanzaad cake uit de Bakbijbel behalve roomboter. Zou je dat kunnen vervangen met zonnebloemolie?
autocorrect!quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat niet doen.
Ik zou een ander recept zoeken op internet voor peugeot-maanzaad cake met olie.
ik zou even op het blog van Rutger bakt kijken. Hij heeft geloof ik ooit cakes gebakken met olie, margarine of boter en de smaak verschillenquote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:35 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb alles in huis voor de citroën-maanzaad cake uit de Bakbijbel behalve roomboter. Zou je dat kunnen vervangen met zonnebloemolie?
als ik zelf alles op zou eten zou ik helemaal #viesdik zijnquote:
Ik me rot zoeken op de blog van Rutger..quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:50 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik zou even op het blog van Rutger bakt kijken. Hij heeft geloof ik ooit cakes gebakken met olie, margarine of boter en de smaak verschillen
Of het was Laura's bakery die getest heeft
Had je toevoeging niet gezien.. dat klinkt ook lekker yoghurt is ook in huis. Ik twijfel en zoek nog even verder.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat niet doen.
Ik zou een ander recept zoeken op internet voor peugeot-maanzaad cake met olie.
Deze bijvoorbeeld, maar dat is de eerste hit, ik zou even verder zoeken en vergelijken:
https://goodfood.uktv.co.uk/recipe/lemon-and-poppy-seed-cake/
thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarinequote:Op vrijdag 11 mei 2018 14:05 schreef Goitske het volgende:
https://www.rutgerbakt.nl/test-cakes-verschillende-vetstoffen/
*Stopt vingers in de oren*quote:Op vrijdag 11 mei 2018 15:22 schreef Postbus100 het volgende:
Ik zie trouwens ook dat er in augustus een nieuw kookboek van hem verschijnt : de koekjesbijbel.
zijn recepten kloppen gewoon altijd! De karamelslof die ik heb gemaakt is ook recept van hemquote:Op vrijdag 11 mei 2018 14:31 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarine
ik weet dat hij er is. Wil ik ook nog hebben. Nu 3 op mijn lijstje staan 1. Koekjesbijbel 2. Broodbijbel 3. Sjaakjes zoete bakboekquote:Op vrijdag 11 mei 2018 15:45 schreef MrsDuck het volgende:
Heb jij de Broodbijbel al gezien, Goitske. Andere schrijver en ik ben benieuwd of het wat is.
ik vind ze duidelijker en uitleg van technieken ook fijnerquote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:35 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Wat maakt de recepten van Robert dan fijner volgens jou?
Zou ik ook gedaan hebben. Wij bakten vroeger alles met margarine. Margarine reageert tenminste hetzelfde als boter. Met olie is het toch anders en dus ander recept.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 14:31 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarine
Oh? Interessant verschil. Lijkt me juist in zijn nadeel werken omdat hij het misschien te ingewikkeld maakt? Maar heb je een klein voorbeeldje van wat je bedoelt?quote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:41 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik vind ze duidelijker en uitleg van technieken ook fijner
Je merkt in de recepten dat hij ook een bakkersachtergrond heeft en niet zelf aangeleerd zoals Levine
de technieken zijn perfect uitgelegd, zo dat iedereen het kan begrijpen. Verschil is ook met een standaard bakker dat hij ook workshops geeft en dus ook moet kunnen uitleggen.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 18:59 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oh? Interessant verschil. Lijkt me juist in zijn nadeel werken omdat hij het misschien te ingewikkeld maakt? Maar heb je een klein voorbeeldje van wat je bedoelt?
op tv mag hij van mij ook aardiger maar hoe hij een uitleg stond te geven en mensen erbij probeert te halen om te kijken, proeven, ruiken etc Af je dat hij niet gewoon een verhaal staat af te ratelenquote:Op vrijdag 11 mei 2018 21:29 schreef Bleie het volgende:
Oh, ik ben juist heel erg fan van Levine! Robert weet ik niet. Is dat die van HHB? Want die vind ik daar vreselijk. Maar ken geen kookboeken van hem.
ziet er heerlijk uitquote:Op donderdag 17 mei 2018 15:26 schreef Bluezz het volgende:
Even een crosspost, ik heb (zonder die mooie vormpjes) een masterchefsaustralia orangecake nagebakken vandaag... maar dan zonder de zabaione en mascarpone shizzle.
https://tenplay.com.au/ch(...)e-sauce-and-zabaione
[ afbeelding ]
zo ongeveer wel. Uit de Sweet nog niet maar heb wel op mijn lijstje staan. Belgisch bakboek heb ik nog maar net. Soms combineer ik ook recepten.quote:Op zondag 20 mei 2018 19:11 schreef Hupje het volgende:
Wow, gaaf! Heb je uit elk boek ook daadwerkelijk iets gemaakt?
Ik maakte gisteren voor het eerst tompoucen. De smaak viel niet tegen. Binnenkort eens een foto uploaden.
ik heb hele poos geleden roze koeken gemaakt, waarbij het glazuur zijn kleur en smaak kreeg van sap van frambozen (was volgens mij kwestie van paar prakken en sap eruit laten lopen). Misschien idee voor de volgende keerquote:Op zondag 20 mei 2018 19:39 schreef Hupje het volgende:
Leuk idee, ik ben benieuwd of het lukt en of het dan ook leuk is om te doen. Waar haal je de tijd vandaan?
Hier mijn tompoucen:
[ afbeelding ]
Het was een beetje experimenteren, want a) dit was de eerste keer dat ik mijn nieuwe oven gebruikte, b) ze moesten koemelkvrij zijn en de meeste recepten zijn dat niet, c) ik heb twee recepten gecombineerd, en d) ik had geen bietensap en kon door omstandigheden geen kleurstof gebruiken voor het glazuur. Maar dat alles bij elkaar vond ik ze best lekker smaken.
maakt het wel lekker fris vaak. Even door een zeef drukken heb je geen pitjesquote:Op zondag 20 mei 2018 19:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ik heb hele poos geleden roze koeken gemaakt, waarbij het glazuur zijn kleur en smaak kreeg van sap van frambozen (was volgens mij kwestie van paar prakken en sap eruit laten lopen). Misschien idee voor de volgende keer
lijkt mij ook handiger, bietensap heb je niet zonaar in huis maar framboosjes hebben ze bij elke supermarktquote:Op zondag 20 mei 2018 19:55 schreef Hupje het volgende:
Dat is inderdaad een goed idee! Ik had er nu appelabrikozen compote doorheen gedaan (dat had ik en was licht oranje geel) maar dat gaf minder kleur dan ik hoopte.
diepvries frambozen werken ook heel goed hiervoorquote:Op zondag 20 mei 2018 20:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
lijkt mij ook handiger, bietensap heb je niet zonaar in huis maar framboosjes hebben ze bij elke supermarkt
Ik ben er ook zo blij mee. Als er nog iets bij komt moet het echt een aanvulling zijn anders hoeft het niet.quote:Op zondag 20 mei 2018 20:41 schreef Bleie het volgende:
Wat een collectie Goitske! Leuk idee om een heel boek door te werken.
En Hupje, tof hoor, tompoucen. Ik zou het niet aandurven.
Goed voor je portemonnee, maar niet goed voor je steeds maar uitdijende boekenkast Gefeliciteerd!quote:Op donderdag 31 mei 2018 17:57 schreef Goitske het volgende:
Yessss rutgerbakt.nl had op fb een win actie en ik heb de Broodbijbel gewonnen
nee he maar ben wel heel erg blijquote:Op donderdag 31 mei 2018 17:57 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Goed voor je portemonnee, maar niet goed voor je steeds maar uitdijende boekenkast Gefeliciteerd!
Och, ik maak me geen illusies. Linksom of rechtsom was hij er toch wel gekomen .quote:
uhmm ik ontken alles?quote:Op donderdag 31 mei 2018 18:00 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Och, ik maak me geen illusies. Linksom of rechtsom was hij er toch wel gekomen .
ja nigella!quote:Op maandag 4 juni 2018 11:56 schreef Cathmar het volgende:
Wil iemand een goed baked cheesecake recept met me delen? Internet staat er vol mee maar kan niet kiezen. Wil iets dat bewezen werkt
Ik neem meestal gewoon die van de Lidl.quote:Op maandag 4 juni 2018 13:39 schreef Friday12 het volgende:
Wat voor roomkaas kopen jullie voor de taarten? en waar?
Gewoon die van de Aldi. Net zo goed of zelfs beter dan die van Monchou.quote:Op maandag 4 juni 2018 13:39 schreef Friday12 het volgende:
Wat voor roomkaas kopen jullie voor de taarten? en waar?
Aldi of lidl iddquote:Op maandag 4 juni 2018 18:31 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Gewoon die van de Aldi. Net zo goed of zelfs beter dan die van Monchou.
we konden het beide niet weg krijgen zo weg gemikt hadden wij ook beide bij bananenbrood ondanks verschillende receptenquote:Op vrijdag 8 juni 2018 17:50 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Mijn keuken is chronisch ontploft, maar ik ben ontaarde huisvrouw.
Ik weet niet wat whoopies zijn, maar sodabread vond ik ook niet te vreten
het is bij mij ook de structuur waar ik van griezelquote:Op vrijdag 8 juni 2018 18:11 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Bananenbrood vind dan goed te eten, ik maar de chocoladeversie van pauline wel eens, die smaakt eigenlijk alleen naar chocolade en lijkt niet op brood
https://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananenbrood.html
Ja dat is veel lekkerderquote:Op vrijdag 8 juni 2018 18:25 schreef Joosie200 het volgende:
Ben ook geen fan van bananenbrood. Dan maak ik liever banana pancakes.
hmmm, probeer nu te bedenken wat je bedoelt. Maar weer eens bakken geloof ikquote:Op vrijdag 8 juni 2018 18:13 schreef Goitske het volgende:
[..]
het is bij mij ook de structuur waar ik van griezel
succesquote:Op vrijdag 8 juni 2018 20:40 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
hmmm, probeer nu te bedenken wat je bedoelt. Maar weer eens bakken geloof ik
Probeer deze: https://smittenkitchen.com/2014/03/double-chocolate-banana-bread/quote:Op vrijdag 8 juni 2018 17:55 schreef Goitske het volgende:
[..]
we konden het beide niet weg krijgen zo weg gemikt hadden wij ook beide bij bananenbrood ondanks verschillende recepten
zal vast wel. Is bij mij alleen de crème brulee taart toen te dun geworden, waarschijnlijk te weinig gelatine in gedaan want die vond ik later terugquote:Op maandag 11 juni 2018 21:58 schreef Hupje het volgende:
Goed bezig geweest, Goitske!
Ik heb zojuist citroentaart gemaakt. Hij moet volgens het recept 2 uur afkoelen. Ik hoop dat hij dan nog wat indikt ofzo, want nu ziet het er zeer dubieus uit. Mocht het niks zijn, dan bak ik morgen alsnog een oldskool appeltaart.
Hmm, ziet er professioneel en lekker uit!quote:Op zondag 17 juni 2018 21:29 schreef Goitske het volgende:
Chocolade koekjes met een chocolade laagje, pinda's en er tussen karamel crème met pinda's.
Het onderste koekje is alleen chocolade koekje geen extra laag chocolade
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |